Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Wreckfest (entinen Next Car Game)

Yksinpelin kisat AI:ta vastaan uratilassa on kyllä ollut parasta mitä ajopelit on vuosiin tarjonut. Toki moninpeli oikeassa seurassa vielä parempaa (sitä ei oikein ole tarjolla) ja randomien kanssakin ok vaihtelua yksinpelille.

Jokainen sarja urassa ei toki ole ollut ihan sitä täydellistä menoa, mutta yleisesti peli on ollut perkeleen hauskaa tekoälyä vastaan vaikeimmalla tasolla ilman apuja padin kanssa. Auton hallinta on paljon helpompaa mitä early access vaiheessa ja toisaalta autojen vauhdit ovat nousseet, joten hauskuus on lisääntynyt huomattavasti.

Yleensä aina muutamat ekat mutkat on täyttä romurallia sitten kisat menee kilpa-ajamiseksi tönimisellä höystettynä. Joten kisat ei ole alusta loppuun 24 auton tönimiskasoja, mikä voi olla joillekin pettymys. Toki sattumia on aina mukana. Lisäksi ne radat, joissa risteyksessä voi kärkipää törmätä keskikastiin tai häntäpäähän ovat todella hauskoja kuten myös ne missä ajetaan samaa tietä eri suuntiin. Silloin on paljon ruumita sekä peltiä kasassa.

Huonona puolena pelissä sitten on se, että se on aika puhdas ajopeli ilman muuta touhuamista. Jo tunnin mittainen sessio tuntuu aika puuduttavalta (ei tietenkään ekoina päivinä), kun on kovaa meteliä, aggressiota sekä adrenaliinia ja etenee vaan kisasta toiseen urassa hyvin nopeasti. Moni on valitellut sisällön määrää ja ratojen vähyytä, mutta kyllä niitä ratoja riittävästi on (mielestäni ~20 lokaatiota + eri versioista radoista) ja sisältöäkin riittävästi. Nyt pelissä taitaa olla vain yksi rata, jossa ajetaan käytännössä hiekkatiellä ja loput on enemmänkin rakennettuja ratoja. Tuollaiset pelkkään normaalitiehen perustuvat radat olisivat tuoneet mukavasti vaihtelua sisältöön ja pelaamisen. Toivottavasti peli saisi DLC:tä ja sitä kautta lisää variaatiota ratoihin. Nykyiset radat ovat toki hyvin tehty.

Toivottavasti konsoliversio on myös onnistunut ja saa riittävästi myyntiä aikaiseksi. Pelissä toki riittää kaikkea pientä paranettavaa, mutta kaikesta huolimatta Wreckfest on mielestäni Dirt Rallyn lisäksi sellainen virstanpylväs viime vuosien ajopelien valikoimassa.

Todella hauska ajopeli.
 
Niin hiljaista ollutkin, että tätä ilmoitusta odotin...ottaa päähän siltikin, ottaisin minkä tahansa Early Accesin et saisin tän. :(
E3E10C95-67D8-4D1A-AFEC-AA060E4D8CDB.jpeg
 
Vaikutti tosi hauskalta videojen perusteella. Jos katsotaan moninpeliä niin löytyykö tästä kuinka pelaajia?
 
Viimeksi on tullut peliä pelattua syksyllä viime vuonna, odotellut päivitystä peliin. Kohtalaisesti muutoksia luvassa, jota ovat vuoden verran kehitelleet konsoliversion kehityksen ohessa. Julkaisevat muutokset sitten PC:lle yhdellä isolla päivityksellä ennen konsoliversion ilmestymistä ja laittavat ihmisten testiin. Aikataulusta ei tarkempaa tietoa.

Voi olla, että pitää kuitenkin Farmlands karttamodin takia peli käynnistää pitkästä aikaa. Näyttää ihan kivalta.
 
Olis oikein kiva tietää, missä mennään tuon konsoliversion kehityksen suhteen.
Harvakseltaan on Bugbearin somekanavilta tihkunut tietoa konsoliversiosta, vaikka muuten pari kertaa kuukaudessa jotain ilmoittelevat. Optimointi ja uusien asioiden tekeminen kesken, jotka haluavat valmiiksi tulevaa konsoliversion julkaisua varten. Uskoisin, että kesän aikana tulee PC-päivitys ja sitä seuraa konsoliversio, joka tulee kesällä tai viimeistään syksyllä.
 
Jos on hyvä käännös ja 60fps konsoleilla niin tekis kyllä mieli hommata, vaikka PC versio löytyy.
Tuli ostettua tuo PC versio jo vuosia sitten enkä muistaakseni maksanut kuin noin 10€.

Ei tule oikein PC:llä pelattua ja tämän pelin suomikisat on hyytynyt jo vuosia sitten, hyvällä porukalla tämä on loistavaa viihdettä netissä.
Fysiikoiltaan tämä on aika lailla semi-simu ja toimii hyvin niin ratilla kuin ohjaimellakin.
 
Jos on hyvä käännös ja 60fps konsoleilla niin tekis kyllä mieli hommata, vaikka PC versio löytyy.
Tuli ostettua tuo PC versio jo vuosia sitten enkä muistaakseni maksanut kuin noin 10€.

Ei tule oikein PC:llä pelattua ja tämän pelin suomikisat on hyytynyt jo vuosia sitten, hyvällä porukalla tämä on loistavaa viihdettä netissä.
Fysiikoiltaan tämä on aika lailla semi-simu ja toimii hyvin niin ratilla kuin ohjaimellakin.

Olisko tämä se oikea jatko-osa Flatout 1:lle, kun jo kakkosessa mentiin enemmän arcaden suuntaan?! Flatout 1 oli aikanaan hyvä semi-simu, johon Bugbear ei luonnollisestikkaan saanut vielä kaikkia visioitaan tehtyä. Toivotaan tosiaan, ettei ruudunpäivityksestä ole tarvinnut tinkiä perus Pleikallakaan.
 
Viimeksi muokattu:
Ajettavuudelta tämä on paljon parempi kuin Flatout, ajettavuus ja fysiikat on kunnossa, siitä olen 100% varma, en usko että alkavat muuteleen mitään. Tämä tuntuu loistavalta niin ratilla kuin ohjaimella PC:llä.


Todellakin toivon että konsoliversio on rautaa, tämä voi olla mieletön hitti jos tähdet on kohdilla.
 
Viimeksi muokattu:
Tämähän ei kovin kummoista rautaa vaadi koneeltakaan, itsellä peli pyörii 60fps vuoden 2011 raudalla. Ei pitäisi olla mahdoton tehtävä saada myös konsoleille 60fps. Vähän silti epäilen edelleen...
 
Tämähän ei kovin kummoista rautaa vaadi koneeltakaan, itsellä peli pyörii 60fps vuoden 2011 raudalla. Ei pitäisi olla mahdoton tehtävä saada myös konsoleille 60fps. Vähän silti epäilen edelleen...
Joo ja sieltä on tulossa päivityksessä optimointiin huikea parannusta vielä lisää PC-versioon tämän konsoliversion tehdyn työn tuloksena sekä myös graafisia lisäyksiä radalle (lisää tavaraa, objekteja). Näin on Bugbear kertonut.
 
Ai että ku oon odottanut tätä ja tämähän on ihan ilmainen. Välittömästi meni tilaukseen. Miksei voi tulla jo.
 
”Ihan ilmainen” = erittäin halpa

Pidän wreckfestiä ns isona pelinä, minkä hinta odotusarvoltaan on 59-69e, joten tuo perusversio hinta on ”ihan ilmainen”

Aa se on vain 39,90e! Onhan tämä kyllä pakkohankinta. Olisi ollut kyllä ihan täyteenkin hintaan.
 
Videoiden perusteella alkoi kyllä kiinnostamaan tämä pleikalle. Ja vielä kun hinta tuollainen niin eiköhän tule julkkarissa ostettua.
 
Jotain Flatouttia pelasin joskus moninpelinä Xbox 360:sellä konsolifiniläisten kanssa ja en siitä paljoa enää muista, mutta hauskaa kyllä taisi olla :D

Jos tässä on fiilis yhtään samaa tasoa, kuin noissa ekoissa Flatouteissa, niin saattaapi mennä ostoon. Yrittänyt tässä pelailla Flatout 4:sta pleikalla, mutta se on ihan kauheeta paskaa, mutta sen onkin tehnyt joku muu kuin Bugbear.
 
Ylös Bottom