Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Xbox Game Pass - pelien vuokrausta kuukausimaksulla

Ihan hyvin otit asiaa esille. Minäkin tuolla alkuperäisen viestini perään laittamillani hymiöillä ainakin yritin näyttää, että kyseessä oli ainakin osittain kieli poskessa ja huumorilla kirjoitettu kuittaus. Sinänsä otin kuitenkin kantaa ihan asiaan, koska muistan elävästi, että täällä käytiin kyseisestä aiheesta keskustelua, kun Game Passin suosio/tilaajamäärät alkoivat nousta. Osa kirjoittajista, minä mukaanlukien, kirjoitti, että palvelun vetonaulana ovat ne tietyt Microsoftin isot nimet ja sarjat ja muu sisällön määrä täytetään sitten vähän "keskinkertaisemmalla ja harmaammalla massalla". Tätä näkemystä ja mielipidettä ei tietty väki katsonut kovin hyvällä ja totesi, ettei palveluun tuoda tuollaista täytettä tai heikkolaatuisempaa tavaraa. Käytiin lävitse tarkkoja keskiarvovertailuja todistellen pelien hyvää laatua.

Tämä 7 Days To Die-tapaus nyt vaan nosti muistoja mieleen noista keskusteluista, joten päätin puolihuumorilla heittää asiasta kuitin. Ei sen enempää, eikä sen vähempää. Kyseinen yksittäistapaus kuitenkin tuki aikaisempaa näkemystäni siitä, että kyseisen palvelun tarjonnasta löytyy huonoakin tavaraa. Toki kaikille tämän asian pitäisi olla melkolailla selvä asia, koska kuitenkin vuokrapalvelusta kyse, joka sisältää monentasoista materiaalia. Aikanaan vuokraleffahyllyistäkin löytyi jos vaikka minkälaista elokuvaa ja jäi vuokraajan itsensä vastuulle löytää illalle sellainen kasetti, josta raaski vuokrahinnan maksaa.

Annoin myös kehuja. Kehut kohti NBA 2K22:ta olivat täysin vilpittömät. Paras korispeli markkinoilla, jonka kokeilemista tilaajille suosittelen, jos pelisarja on uusi. Varsinkin uuden sukupolven laitteilla erittäin hyvä ja näyttävä peli.
Ei niin kyllä kukaan ole väittänyt, etteikö juuri tosiaan vetonaulana ole ne Microsoftin omat pelit, ja että myös arvosteluiltaan keskinkertaisella pelituotannolla olisi myöskin varsin paljon Game Passia täytetty. Mutta samassa yhteydessä muistan monenkin täällä todenneen, että noiden ns. keskinkertaisten avostelumenestystenkin joukosta löytyy varsin monellekin Game Passin tilaajalle todellisia kätkettyjä helmiä. Tämä on juuri tuon palvelun suuria vahvuuksia noiden Microsoftin omien pelien lisäksi. Jotenkin tuntuu, ettet halua tätä asiaa tunnistaa/tunnustaa. Ja vaikka asia ei sinulle tärkeä olisikaan sitten, niin ainakin monelle palvelun tilaajalle sillä nimenomaan on merkitystä.
 
Mutta samassa yhteydessä muistan monenkin täällä todenneen, että noiden ns. keskinkertaisten avostelumenestystenkin joukosta löytyy varsin monellekin Game Passin tilaajalle todellisia kätkettyjä helmiä.
Tämä muuten on niin totta. Pelimakuja on monia. Kaipa tällainen kuukausimaksullinen palvelu yrittää miellyttää mahdollisimman isoa pelaajakuntaa. Tarjoillaan paljon pelejä eri lajityypeistä.

Mitä tulee heikommin arvosteltuihin, mutta omaan makuun toimiville peleille, niin jopa niinkin läheltä kuin tuosta edellisen viestini kuvasta voin nostaa esiin heti yhden keltaiselle tippuneen pelin, joka oli itselle erittäin nautinnollinen kokemus. The Medium. Samassa kuvassa pilkottaa keltaisella pohjalla Minecraft Dungeons, jonka läpipelaamisesta nautin niin ikään.
 
Olennaista tilastojen tulkinnan kannalta on verrata game passin pelien keskiarvoa ja mediaania kaikkien xbox-pelien vastaaviin ja sitä todennäköisyyttä millä tietyn arvosanan peli päätyy game passiin. Game passissa oli viimeksi, kun tein vertailun, yli puolet kaikista julkaistuista parhaat arvosanat saaneista peleistä ja todennäköisyys päätyä game passiin laski arvosanan laskiessa. Itse pelaan edelleen enimmäkseen niitä "huonoja" pelejä, jotka "heikentävät" palvelun tasoa.
 
En muista missä vaiheessa se minulle alkoi tuota tyrkyttää mutta sen muistan että otti päähän se jatkuva muistuttelu ja ajattelin että miksi pitää jo nyt valittaa asiasta. Lopulta päädyin siihen että jätin uusimatta kun oli Forbidden West ja nyt Elden Ring mutta joka tapauksessa siis todella ärsyttävä oli se muistuttelu.
 
Toukokuun lisäykset osa 1. Hieman yllättäen oikeastaan kaikki indiepelit This War of Mineä lukuunottamatta herättävät tavalla tai toisella kiinnostusta.

Citizen Sleeper - vaikuttaa sellaiselta vanhan kansan roolipeliltä. Hidas tempo, paljon valintoja.
Danganronpa 2 tuskin tarvitsee sen kummempaa esittelyä.
Eiyuden Chronicles Rising - Esiosa ensi vuonna ilmestyvälle roolipelille. Tämä on kuitenkin sivuttain rullaava toiminta(rooli)peli.
Lootriver - Tämä kiinnostaa ehkä vähiten, kun on roguelike, mutta idea että kenttiä liikutellaan kuin Tetris palikoita konsanaan herättää mielenkiintoa.
Trek to Yomi - On vaan niin siistin näköinen. Toivottavasti myös pelattavuus on kunnossa.

 
Trek to yomi kiinnostaa täälläkin kovasti. Oli kovasti tunnelmallisen oloinen, mitä ehdin vilkaista jotain videota.
 
joo valitettavasti tuo Eiyuden chronicle Rising on jotain aivan muuta kun mitä sitten Hundred heroes tulee olemaan, että Hundred heroes tulee olemaan Suikodenin tyylinen JRPG ja tämä Rising on sitten jotain aivan muuta vielä eri genrellä, Hundred heroesia odotan todella paljon se on helposti yksi vuoden otetetuimpia pelejä itselleni ensi vuonna. mutta tämän Risingin suhteen sen sijaan ei ole odotukset kovinkaan korkealla pois lukien soundtrack, koska se on myöskin Hundred Heroesin tapaan Michiko Naruken säveltämä

Trek to Yomi voi olla ihan jees, näyttää ainakin hyvältä varsinkin kun Kurosawan tuotanto on itselleni lähellä sydäntä :), tosin mitä kuullut niin peli on ilmeisesti pituudeltaan 3-5 tuntia, eli ei mikään kamalan pitkä peli

onneksi tosiaan kuuluvat siihen gamepassiin :)
 
Viimeksi muokattu:
On muuten ihan älyttömän upea peli tuo Death's Door. Täysin 5/5 ja ainoat miinukset ne kaivonkannet ja kartan uupuminen, joka sekin lähinnä harmittaa loppupuolella eikä pääosan niinkään. No, välillä piti hetken miettiä että mihin pitäisi mennä mutta toisaalta pidin myös siitä että ei ollut mitään nuolia tai muuta täysin kädestä pitelevää osoitinta oikeaan paikkaan.

Todella Zelda-henkinen teos pienellä ripauksella Soulsia. A Link to the Past tuli vahvasti mieleen ja muistin taas tämän kautta miksi siitä pelistä niin paljon pidän. Taitaa olla ylivoimaisesti se suosikki-Zeldani.

Nuo "soulsmaisuudetkin" rajoittuvat taisteluiden tietynlaiseen fiilikseen ja vihollisia tappamalla kerättävän mikälien keräämisen päivittämistarkoituksissa eikä kuolemista kuitenkaan rangaista samalla tapaa. Samoin vihollisten liikkeiden oppimisen liitin kyseiseen "genreen" vaikka se varmasti on tuttua muualtakin.

Peli oli siis A Link to the Past mutta hieman haastavampi. Ei paljon mutta hitusen. Ei ole mitään soulsmaista puurtamista noista mainitsemistani yhtäläisyyksistä huolimatta.

Itsellä tämä parhaillaan kesken, eikä tätä voi liikaa hehkuttaa. Täysin samat mietteet kuin ylläolevaan.
Sujuvat kontrollit ja suljuva taistelu. Haastetta yllättävänkin paljon, mutta ei tässä pahemmin jumiin olla jääty. Ja peli on kuitenkin todella reilu, peiliin on katsominen jos jumiin jää.
 
Hetkonen, onks tollanen viikonlopuks tarkotettu kokeilupeli mahollista lunastaa itelleen ostamalla siihen vaa joku lisäri. Tein näin ni nyt voin pelaa ilman et oon ostanu base peliä ollenkaan vaan pelkän lisärin ja toimii edellee vaikka hävinny tuolta "kokeile viikonlopun" osiosta.
 
Hetkonen, onks tollanen viikonlopuks tarkotettu kokeilupeli mahollista lunastaa itelleen ostamalla siihen vaa joku lisäri. Tein näin ni nyt voin pelaa ilman et oon ostanu base peliä ollenkaan vaan pelkän lisärin ja toimii edellee vaikka hävinny tuolta "kokeile viikonlopun" osiosta.
Tuskin toimii enää pitkään, kun kyllä siellä joku lisenssin tarkistus on pakko olla. Ellet sitten löytänyt jotakin reikää miten saa pelejä lunastettua itselleen ostamatta niitä :D

Ehkä noiden kokeilupelien toimivuus ei vain lopu justiinsa, kun päivä vaihtuu.
 
Tänään sit testaan Eiyuden chronicle Rising joskin odotus arvo ei ole kovin korkealla, no eipä tuo vie paljon kovolta tilaa. Meinaan jäänyt vähän epäselväksi et kuinka paljon aseita ja varusteita pääsee paranteleen craftaileen, jotain buffeja nyt ainakin saa tehtyä ? kylän rakentelua nyt ainakin on luvassa. Taistelu nyt tuntus ainakin ihan toimivalta.
 
Tänään sit testaan Eiyuden chronicle Rising joskin odotus arvo ei ole kovin korkealla, no eipä tuo vie paljon kovolta tilaa. Meinaan jäänyt vähän epäselväksi et kuinka paljon aseita ja varusteita pääsee paranteleen craftaileen, jotain buffeja nyt ainakin saa tehtyä ? kylän rakentelua nyt ainakin on luvassa. Taistelu nyt tuntus ainakin ihan toimivalta.
Peli ei näytä kovin häävejä pisteitä keräävän arvosteluissa. Tästäkin huolimatta edelleen kyllä kiinnostaa.

 
Kokeiluun menee toi Eiyuden mut enempi silti itseä kiinnostaa This war of mine lisäjutut. Alkup. tuli tahkottua suht perusteellisesti.
 
Ylös Bottom