Xbox One X Enchanced [up to 4K/60 FPS/HDR]

Enemy

Well-Known Member
Toki ymmärrän että tuuletin tekee tehtäväänsä, mutta onko normaalia että tekee sen vaihdellen jatkuvasti puhallusnopeutta. Mielummin tasainen puhallus kuin jatkuvasti soutava.
Kyllä täälläkin tuo puhallusnopeus vaihtelee todella nopeaan tahtiin. Ilmeisesti normaalia. Ja tosiaan pelistä aika pitkälti riippuu että millainen puhuri telkkarin alla käy.
 

Dragonfly

KonsoliFIN Alumni
Itse en ole huomannut tuulettimen nopeuden vaihtelua muissa peleissä kuin Kingdom Comessa. Konsoli käy kylläkin koko ajan aika kuumana, mutta tuuletin puhaltelee silti varsin maltillisesti. Ehkä pitäisi siirtää avoimempaan tilaan. On nyt TV-tason hyllyllä, jonka takaseinä ei ole täysin auki.

Viimeisimpänä Enhanced-pelinä on käsittelyssä ollut Hellblade: Senua's Sacrifice, joka näyttää muuten todella upealta HDR:t päällä, ja on myös ollut varsin vaikuttava peli. Kirjoittelen tästä lisää, kun saan kahlattua läpi. Tätä pelatessa tuuletin puhisee tasaisesta, eikä kovinkaan lujaa.
 

cobalos

Well-Known Member
Joo, kyllä minullakin puhisee tuuletin vaihtelevasti tarpeen mukaan. Joten ihan normaalia.
 

Gimble

Well-Known Member
No en usko, Siegulan Xbox One versio on varmasti menestynyt verrattain hyvin aivan kuten muillakin alustoilla. Sillä on ihan ok asemat myös kilpapelipuolella. Ja Ubihan nimenomaan ei ole toiminut kuvaamallasi tavalla, tuleeko esim. For Honorin Xbox One X Enchancementeille vastetta kun pelillä on jo toinen jalka haudassa: EI. Ghost Recon: Wildlands kanssa menee ehkä myös "vähän haaskuun" sekä niinkin paskaan peliin kuin The Division on myös kai tekeillä parannukset. Jokainen peli tottakai aina oma tarinansa ja muutoksien edellyttämä devaus/testaus määrä voi ihan giganttisestikin vaihdella eri pelien välillä. Ehkä For Honoriin vaadittavat muutokset olivat tosi helppo käytännössä tehdä? Paha mennä tekemään liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Siegula on kuitenkin todella kompleksi peli kaikkine tuhoutuvine ympäristöineen jne. että tavallaan ihan odotettuakin että sen kanssa kestää näin kauan, ja samoin PS4 Pro optimoinnit on toistaiseksi tulematta.
Noniin eilen viimeinkin se tapahtui ja Xbox One X ehostukset päsähtivat maailman tehokkaimpiin konsoleihin Parabellum päivityksen yhteydessä. Yhden pelin kokeilin nopeasti ja ai että kyllä se namilta näytti. Ei nyt ihan niin namilta kuitenkaan kuin Ghost Recon ja tämä menee pääasiassa sen piikkiin että HDR puuttuu. On kuitenkin silti erittäin nättiä ja ilo silmälle tämä peli isommalla resoluutiolla. (1728p) Taistelut jatkukoon Siegulassa, ja teknisesti paremmin kuin koskaan ennen konsoleilla!
 

Dragonfly

KonsoliFIN Alumni
Nyt kun Microsoftin E3 pressissä esiteltiin iso kasa mitä mielenkiintoisempia pelejä herääkin kysymys mitä kaikkea saadaan Xbox One X:lle ehostettuna, ja mitä parannuksia ne sisältävät.

DualShockers tarjoilee ihan hyvän listauksen. 23 esiteltyä peliä pitävät sisällään ehostuksia: https://www.dualshockers.com/xboxonex-enhanced-e3-2018/

Lista näyttää kutkuttavan hyvältä:
Cyberpunk 2077
Halo Infinite
Shadow of the Tomb Raider
Gears of War 5
Battlefield V
Dying Light 2
Tom Clancy's the Division 2
Ori and the Will of the Wisps
Black Desert Online
Just Cause 4
Devil May Cry 5
Crackdown 3
Fallout 76
Kingdom Hearts III
Metro Exodus
Jump Force
Sekiro: Shadows Die Twice
Tales of Vesperia: Definitive Edition
Battletoads
Session
Forza Horizon 4
We Happy Few
Nier: Automata

Tässä vielä Enhanced -traikkua nostattamaan fiiliksiä:

On kyllä Xbox One X:n omistajilla kissanpäivät. Tulee niin paljon herkkua, ettei kaikkea millään ehdi pelaamaan. On valittava kermat päältä. Voi harmi. :)
 

Kuunaama

Member
Onko joku onnistunut löytämään listaa mistä näkisi mitkä kaikki pelit pyörivät 60 fps Xbox One X:llä?
 

Gimble

Well-Known Member
Huomenna (tai hyvällä säkällä neljän tunnin päästä mikäli midnight release) julkaistava Vigor Preview pyörii 4K resoluutiolla Xbox On e X kanssa. Mutta en saa ihan decryptattua tuota kommenttia että mitkä framet sitten on? Ehkäpä 30 lukittu tasapuolisuuden nimissä jotta Xbox One X pelaajilla ei olisi epäreilua frame-etua taistelussa_jos nyt oikein ymmärsin. Ja että pitkän tähtäimen tavoite olisi että pyörii kaikilla raudoissa 60 FPS se kuulostaa mun korvaan aika optimistiselta tavoitteelta (muiden kuin X osalta) mutta saa nähdä sitten...

https://www.windowscentral.com/xbox-exclusive-vigor-runs-4k-resolution-xbox-one-x
 

domeus

Member
Ihan vaan mielenkiinnosta pieni gallup, aika monessa paikassa porukka kertoo että heidän yksilönsä konsolista on "whisper quiet" vaikka pelataan 4K + HDR pelejä. Mulla on tämä kyllä aina ollut suhteellisen äänekäs, ja nyt no man´s skyta pelatessa tuntuu että koko vehje lähtee lentoon. Katsoin paljonko tehoa kone repii seinästä, 200W piikeissä no man´s skyn pyöriessä. Jos joku tulee ja sanoo että oma yksilö on täysin äänetön niin tarjoan kaljat, ja heti. Nimittäin tuota 200W lämpökuormaa noin pienestä boksista ei äänettömästi ulos saa. Ja piste. Vaikka itse tuuletin olisi täysin äänetön mekaanisesti, jo pelkästään tuon lämmön jäähdytykseen tarvittava ilmavirta aiheuttaa kohinaa.
 
Viimeksi muokattu:

Thablad

Active Member
Aikasemmin ehkä oli lähes äänetön, ei ainakaan huomannut mitään. Mutta nytten kesällä kun on ollu kuukauden päivät sisällä yli 30 lämmintä ja puoli vuotta keränny laite pölyjä sisään niin alkanu suhisemaan. Kohtuu tasasta suhinaa, matalaa eikä vinkumisia ja muita. Äänen toistona ei ole kuin tv:n omat kaiuttimet, nekin riittää siihen että tuo suhina hukkuu peliääniin eikä tarvi olla töllön täysillä.

Ääntää mutta ei häiritsevästi tiivistettynä.
 

cobalos

Well-Known Member
Mutta nytten kesällä kun on ollu kuukauden päivät sisällä yli 30 lämmintä ja puoli vuotta keränny laite pölyjä sisään niin alkanu suhisemaan.
Tein tällä viikolla saman huomion, että konsoli tosiaan puhkuu hieman useammin kuin aikaisemmin, koska sisällä on niin kuumaa.
 

CharGasM

Active Member
Ihan vaan mielenkiinnosta pieni gallup, aika monessa paikassa porukka kertoo että heidän yksilönsä konsolista on "whisper quiet" vaikka pelataan 4K + HDR pelejä. Mulla on tämä kyllä aina ollut suhteellisen äänekäs, ja nyt no man´s skyta pelatessa tuntuu että koko vehje lähtee lentoon. Katsoin paljonko tehoa kone repii seinästä, 200W piikeissä no man´s skyn pyöriessä. Jos joku tulee ja sanoo että oma yksilö on täysin äänetön niin tarjoan kaljat, ja heti. Nimittäin tuota 200W lämpökuormaa noin pienestä boksista ei äänettömästi ulos saa. Ja piste. Vaikka itse tuuletin olisi täysin äänetön mekaanisesti, jo pelkästään tuon lämmön jäähdytykseen tarvittava ilmavirta aiheuttaa kohinaa.
Mulla on muuten hiljanen muttta state of decay 2 käy tuulettimet kovalla.
 

Gimble

Well-Known Member
No NYT! :eek: 9 € ja KAIKKI mukana jos oikein käsitin.

En koskaan päässyt yli siitä että peli on aivan liian "sarjatuliase-sotaa" ja formulatankkeja jne. höpöhöpöä ollakseen WW1 peli, en myöskään tykännyt siitä että jätettiin paketista osia pois sekä pyydeltiin niistä myöhemmin erikseen rahaa...

MUTTA jos kaikki DLCt sisältävää versiota lätkästään alle kympin hintalapulla ja siinä on vimosen päälle Xbox One X Enchancements alkaa tottakai kiinnostaa. Jo pelkästään sen takia että peli toimii tavallaan "demona" siitä että mitä sopii odottaa vitoselta eli nyt sitten viimeinkin tarkastetaan tämä peli ja mikä parasta niin nimenomaan koko paketti eikä vain osa-peliä.

Mielenkiintoinen veto DICEltä tuoda näin myöhään X-parannukset, tulee väkisinkin mieleen että tavallaan testataan "vitosta ykkösellä" koska onhan pelit varmaankin aika pitkälle samaa tavaraa monelta osin, erityisesti pelimoottorin osalta.

Alelpana selostuksiltaan jostain syystä vähän negatiivis-sävytteinen video, onhan se totta tosiaan varmaankin aivan ihanaa silmäkarkkia konsolilla. Odotus siitä että se näyttäisi PC-peliltä Ultra asetuksilla oli vähän hölmö juttu, no ei (tietenkään) näytä mutta ei jäädä kovin kauaksi siitä tasosta joka on aikas komiata, jopa uskomatonta. Ennakoi että Bäfä Femma tulee olemaan myöskin huikeata X kanssa pelattavaa ja katseltavaa.

 

Miqz

Active Member
Battlefront II oli myös hyvässä tarjouksessa gold-tilaajille, 10,50€.

https://www.microsoft.com/fi-fi/p/star-wars-battlefront-ii/c0gwtpd0s8s1?wa=wsignin1.0
Jos oli herkkua toi Bäfä X ehostuksilla niin oli kyllä makoisaa myös tämä Battlefront II. Pelin hinta ei päätä huimaa ja ihan kiva oli pelata taas Star Wars universumissa, joka oli upeaa katseltavaa. Tässä on kuitenkin jonkinlainen yksinpelikampanjakin joten tuohon hintaan ei kyllä kaduta yhtään.
 

HideoMiyamoto

Well-Known Member
Batman: Return to Arkham collection on saanut X patchin, mutta se on kuitenkin todella surkea.


Varsinkin Arkham City häviää välillä jopa PROlle joten tässä on menty selkeästi sieltä missä aita on matalin.
 

MAINOS

Ylös Bottom