Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Xbox One

Vastaus: Xbox One

Koita lisätä konsolilta peliä ostettaessa uusi luottokortti, ainakin minulla se kaivoi sitten automaattisesti tuota Paypalia varten commerce.microsoft.comissa syötetyn jenkkiosoitteen ja kortti kelpasi mukisematta.

Kerrotko tarkemmin? Se pyytää ensin nimeä ja sitten kortin numeroa..missä vaiheessa paypal tietoa alkaa tulla?
Kun lisäsin paypallin tuolla commercessa niin se ei kysellyt mitään, palvelu ohjasi paypallin kirjautumiseen ja sen jälkeen palasi commerce sivulle ja paypal oli liitetty. Eli paypallissa on ihan minun normi suomi tiedot ollut jo vuosikausia...
 
Vastaus: Xbox One

Kerrotko tarkemmin? Se pyytää ensin nimeä ja sitten kortin numeroa..missä vaiheessa paypal tietoa alkaa tulla?
Kun lisäsin paypallin tuolla commercessa niin se ei kysellyt mitään, palvelu ohjasi paypallin kirjautumiseen ja sen jälkeen palasi commerce sivulle ja paypal oli liitetty. Eli paypallissa on ihan minun normi suomi tiedot ollut jo vuosikausia...

Itselläni kysyi jenkkiosoitetta kun kävin lisäämässä tuon Paypal-tilin, taisin tosin olla silloin loganneena xbox.comin en-US -sivustolle. Joka tapauksessa siihen kelpasi hyvin suomalainen katuosoite ja postinumeroa vastaava kaupunki sekä osavaltio USA:sta. Postinumeron ei tarvinnut olla ihan täysin oikein, kelpasi esim. 02600 -> 02601, Hyannis, MA. Tämän jälkeen kun lisäsi uuden luottokortin konsolilla niin konsoli kaivoi suoraan tuon syötetyn osoitteen ja hyväksyi sen suoraan.

Kannattaa rohkeasti kokeilla lisätä uusi kortti vaikka se ei kaivaisikaan noita tietoja automaattisesti, voi olla että konsoli tarkistaa maksettaessa ainoastaan katuosoitteen ja nimen eikä koko osoitetta. Esimerkiksi jenkki-Amazonissa tuolla tavalla syötetyllä "jenkkiosoitteella" saa myös maksut menemään läpi suoraan.
 
Vastaus: Xbox One

Ok, nyt alkaa kupletin juoni selvitä :) Maksutavat ovat näköjään aluekohtaisia, joka alueelle pitää syöttää omansa. X360 tilini on FI niin sen tiedot ei näy muille alueille. Ja US tiliin liitettävä paypalliinkin kyselee "luottokortin osoitetietoja" mitä ei suomipuolella tehnyt (ilmeisesti koska FI puolella oli jo luottokortti/osoite tiedot?)

Sitten vielä huomio noista "Xbox Gift Cardeista", moni paikka myy online/email versioita mutta siellä tuntuu olevan sama "jenkkiosoite" ongelma.. fyysisiä kortteja ilmeisesti postitteleevat suomeenkin.
 
Vastaus: Xbox One

X1:n kuva kalibrointi on aika erikoinen tapaus.. siellä testikuvassahan on mustan pään säädössä musta kuvio harmaalla taustalla ja ohje on että kuvio ei saisi näkyä taustasta (tai näkyä erittäin vähän) Samassa ruudussa on myös harmaasävyliuku ja "stopperi" valkoisen ja mustan loppupäässä (ennen maksimiarvoja..) Nyt jos x1:n laittaa HDMI range(?) -> "limited" ja telkun "full" niin koko harmaasävy liuku näkyy hyvin ja päättyy aitoon mustaan ja stopperi on tumman harmaan kohdalla. Samoin se kuvio erottuu (liiankin)hyvin harmaata taustaa vasten.
Jos taas laittaa x1 HDMI rangen limited ja telkun limited moodiin (tai full & full) niin harmaasävy liu'ussa mustan pää (ja muistaaksen valkoinenkin) menee tukkoon ja kuvio ei erotu enää taustastaan.

Minun logiikalla kuvasta katsottuna eka vaihtoehto on oikein koska telkussa näkyy kaikki sävyt harmaaliussa mutta näin ei ole, tällä asetuksella pelikuvasta tulee hailakka ja musta ei ole mustaa (vaikka säätökuvassa mustin kohta oli ihan musta)

Luonnollisesti x1 ja telkun HDMI range pitää vastata toisiaan (ylläri pylläri) vaikka testikuvassa tasot menisi tukkoon.. pelissä ja dvd.llä jne. mustan tasot on taas "oikein".
 
Vastaus: Xbox One

Onko kukaan vielä kuullu mistään puskaradiosta että saako Fanatechin ratit toimimaan täs boxis? Tiedän että virallista tukea ei oo (mut toivottavasti tulee!)

Itse olen ollut jo puoli vuotta yhteydessä, sekä microsoftiin, että Fanatechiin ja kysellyt tuosta asiasta. Vielä kuukausi sitten fanatech ilmoitti, että asiasta neuvotellaan, eivätkä he osaa sanoa asiasta vielä mitään. Nyt sitten julkaisun yhteydessä fanatechilta tuli sähköpostikyselyyn vastaus, että vanhoja ratteja ei saada mitenkään toimiviksi uudella konsolilla, eikä uusisita suunnitelmista ole tietoa. Mad Cats on ostanut ilmeisesti oikeudet X1:n rattitehtailuun, joten paskaa on luvassa.
 
Vastaus: Xbox One

Fanatechista ei ole tietoa, mutta niinkin yllättävä lähde kuin Xbox.com kertoo Thrustmaster: TX Racing Wheel, Ferrari 458 Italia Edition ruorin saapuvan joskus Xbonelle.
Lisää tietoa ruorista valmistajan sivuilta.

Mad Catz näyttäisi Xbox.comin mukaan tuovan tappelutikkua Xbonelle.
 
Vastaus: Xbox One

Kiitos tiedosta! Vi***aa vaan kun tuli tos nelisen kuukautta sitte ostettua fanatechin ratti ja polkimet, ja nyt nekin saa heittää kankkulan kaivoon prkl!!! EI voi mitään... Elämä on...:(

Kyllä Mad Cats on tehny ratti+polkimet xbox onelle, mut noi polkimet näyttää vähä onhooselta!
 
Vastaus: Xbox One

Sain Xbox One:ni julkaisupäivänä joten ohjaimessa komeilee Day One 2013.

Ennakkotilasin valitettavasti PS4:seni niin myöhään etten sitä saanut kuitenkaan julkaisussa, joten minulla on ollut aikaa leikkiä Xbox One:n kanssa.

Aivan ensimmäiseksi huomasin ihastukseni/kauhistukseni että uusi Kinect onkin huomattavasti kookkaampi ja myös painavampi paketti, joten sitä ei saakkaan näppärästi television päälle. Onneksi sain sen kätevästi television tasolle niin ettei se peittänyt ruutua.

Nyt noin viikon laitetta käyttäneenä olen huomannut seuraavia hyviä/huonoja puolia käyttöliittymässä:
- Moniajo; voit pitää päällä eri ohjelmia ja hypätä suhteelisen saumattomasti ohjelmasta toiseen.
- Xbox Live kauppapaikka; yksi valtava itseään toistava sekamelska. Tulevaisuudessa kun pelejä on enemmän, tämä tulee olemaan iso ongelma - joten toivon että Microsoft korjaa ongelman. Esimerkiksi demojen etsiminen ei ole tarpeeksi yksinkertaista.
- Ohjelmat; aplikaatiot kuten 4oD, 5 demand, Twitch, toimivat huomattavasti sutjakkaammin kuin Xbox 360:sellä. Valitettavasti ohjelmia on valitettavan vähän. BBC Iplayer, NHL player, yms puuttuvat vielä.
- Mediapalvelin; puuttuu lähes täysin. Toisin kuin Xbox 360:sella, et voi hakea DLNA Mediapalvelimelta video/musiikki tiedostoja. Ymmärtääkseni kyseinen ominaisuus lisätään käyttöliittymään myöhemmin. Nähtävästi vain musiikkia voi lähettää Streamina tietokoneelta.
- Käyttöliittymä; alkuun epäkäytännöllinen turhan "tietokone" tyyppinen - varsinkin konsoleille tyypillisen "Guide" näppäimen puuttuminen ärsyttää. Nyt joudut periaatteessa hyppäämään koti-ruudun kautta monta askelta lähettääksesi viestin kesken peliä. Myös monia perusominaisuuksia puuttuu; esimerkiksi taustakuvaa, saati taustaväriä ei voi muuttaa. Tausta on aina musta. pelkästään perus laatikoiden värisävyä voi vaihtaa. Toivottavasti Microsoft päivittää käyttöliittymää sillä pidän sen tarjoamasta monipuolisuudesta. Microsoft on selkeästi ottanut riskin yrittäessään luoda laitteesta viihdekeskuksen.
- Pelit; pelannut vain Ryse:n, KI:n ja AC4:sta. Pelit näyttävät erittäin hyvältä. Itseäni ei ole haitannut että nähtävästi pelit eivät pyöri 1080p resoluutiolla, mutta eron huomannee varmastikin kun saan PS4:sen ja näen eron vierekkäin.
- Video Streamaus; tätä en olekaan paljoa kokeillut, mutta ärsyttävästi esim. Ryse käyttöliittymän perusasetuksillaan vääntää aina uuden clipin tietyissä päätekohdissa. Mutta vaikuttanee ihan näppärältä siinä mielessä että voit katsoa peliä kosolti ennen kuin ostat sen.
- Kinect; äänikomennot toimivat harvinaisen hyvin (huom. riippuu varmastikin aksentista jolla puhuu). Käsikomennot taasen ei niinkään.. pitänee leikkiä laitteella enempi.
 
Vastaus: Xbox One

Itse sain S-Pankin Visan toimimaan Xb1Livessä feikkiosoitteella jossa osoite oli mun vanha kotiosoite Suomessa, postinumero ja kotikaupunki localen mukaan UK:ssa.
 
Vastaus: Xbox One

- Kinect; äänikomennot toimivat harvinaisen hyvin (huom. riippuu varmastikin aksentista jolla puhuu). Käsikomennot taasen ei niinkään.. pitänee leikkiä laitteella enempi.

Oma boksi vasta ensi viikolla tulossa, mutta lueskellut näitä juttuja jo aika paljon.

Jos tuo Kinectin liikkeentunnistus yskii, niin kannattaa tarkistaa (jostain sieltä asetuksista pystyy) että Kinect on osannut lattian hahmottaa oikein. Kuulemma voi olla ongelmana jos sensorin asentaa telkkarin alapuolelle ja tällöin liikkeentunnisut todella epävarmaa.
 
Muistanko väärin,.. kun painan pelin aikana home näppäintä ja x1 menee home näyttöön niin eikös siitä keskellä isossa tiilessä pitänyt jäädä peli pyörimään tai pelikuva ainakin jäädä? Itselläni on nykyään siinä vain musta ruutu ja pelin nimi..toki kun palaan peliin niin peli on pyörinyt tai pausettanut mutta tuo home ruutu mietityttää.

Entä oletteko törmänneet laitteen heräämiseen torkkutilasta eri nopeuksilla...joskus tulee xbox pallero mustalla taustalla ja herääminen kestää ja tänään kun käynnistin koneen niin oli home näkymässä noin 5s jälkeen!!!

edit: Piti kinectin tunnistus ottaa pois käyttäjien loggautumiseen kun aiheutti jotenkin tyhmiä ärsyttävyyksiä..esim. itse pelaan ja poika tuli muutamaksi sekunniksi kurkkaamaan pelaamistani, noh kone loggaa hänet sisään ja ei tietenkään ulos jos hän poistuu huoneesta, lisäksi hänen aktiivisuus feediin tulee tuosta syystä kaikki minun tekemät jutut, ..aloitti youtuben, pelin, netflixin jne.
Peleissä tuo taas aiheuttaa kummallista käytöstä.. Kaveri pelaa forzaa luonani ja menee home ruutuun, minä loggaudun kinectillä ja menen omaan home screeniin ja aloitan forzan tarkoituksena pelata rivals moodissa kaverin äskeisiä tuloksia vastaan... eipä onnistu, kone herjaa että vaihda ohjain tai jotain...piti logata kaveri pois ja käynnistää forza uudestaan.

edit2: Ihme ilmiö x1:n käyttöliittymässä...se kotinäyttö rupeaa hyytymään..menee 60fps alussa mutta muutaman päivän jälkeen rb/lb scrollaus alkaa nykimään..30fps tai alle.. ilmeisesti se surullisen kuuluisa muistibugi.. :(

edit3: Lisää ihmettelyä.. nyt kun kaikki toiminnot kotinäytössä on käytännössä erillisiä appseja niin se on kyllä tuonut hitautta eri asioiden tekemiseen, mene saavutuksiin niin ensin sovellus käynnistyy, takaisin kotinäyttöön ja sieltä kaverilistaan, taas uusi sovellus käynnistyy... jumagegga, tuo UI käyttis imee giga tolkulla rammia ja silti ei voi kaikki pikku appsit olla ladattuna valmiina!!!! :( Ei nuo appsit voi niin isoja olla etteikö moinen onnistuisi, jotenkin hassua että telkkarin ja varsinkin puhelimen heikoimmilla tehoilla niiden appsit käynnistyy yhtä nopeasti tai nopeammin. Kyllä tuota käyttäessä huomaa että ei ole ajateltu moniakaan juttuja kunnolla, raakile tekele esim. kaveri-,saavutukset- ja kuulemma chattiappi..
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Xbox One

Xbox Onen saa hengiltä huijausohjeilla -MBnet
Joku oli keksinyt miten pääsee Yxboxin huoltovalikkoon ja miten siellä räveltämällä saa Yxboxin loputtomasti buuttamaan itseään. Joku oli sitten väsännyt viralliselta ohjeelta näyttävän grafiikan jossa on ohjeet miten saa aktivoitua Yxboxin 360 yhteensopivuuden. Kun ohjeita noudattaa niin kone menee pahasti juntturaan.
 
Vastaus: Xbox One

No oliko se vai eikö ollut?

Selviää lopullisesti kunhan tänään "boottaan" x1:n.. tuolla tavalla tuo x1 muistivuotobugi on kyllä muillakin käyttäytynyt, homescreeni alkaa hidastella ajan kanssa ja korjautuu vain konsolin uudelleen käynnistyksellä.
 
Vastaus: Xbox One

Jos tuo Kinectin liikkeentunnistus yskii, niin kannattaa tarkistaa (jostain sieltä asetuksista pystyy) että Kinect on osannut lattian hahmottaa oikein. Kuulemma voi olla ongelmana jos sensorin asentaa telkkarin alapuolelle ja tällöin liikkeentunnisut todella epävarmaa.
Mistä tän luit?
Näin videotykillä pelaavalle aika mielenkiintoinen juttu. :D
 
Vastaus: Xbox One

Mistä tän luit?
Näin videotykillä pelaavalle aika mielenkiintoinen juttu. :D

Jostain netin syövereistä luin, ei ole kyllä laittaa linkkiä. Kinectille on vissiin jotain suosituksia annettu tuon korkeuden suhteen. Jos on matala tv-taso (tai vaihtoehtoisesti laittaa tason alla olevalle hyllylle), niin voi olla että tunnistus on epävarmaa. Jos näin, niin sieltä pitäisi pystyä manuaalisesti osoittamaan esim. tuo lattia ym.. Suurin ongelma on se, että niillä kenellä on ongelmia esim. liikkeen tunnistamisen kanssa eivät tiedä että se voi johtua tästä ja sen takia itse Kinect saa "pahaa julkisuutta". Sama juttu sen äänikalibroinnin kanssa.

Tykillehän suositellaan semmoista min 70cm lattianrajasta miniminä (toki tähän vaikuttaa moni asia), joten tuossa ei varmaan ongelmia pitäisi tulla.

Itse pelaan myös tykillä, kuvan alareuna noin 75cm lattiasta
 
Vastaus: Xbox One

No oliko se vai eikö ollut?

Nonnii, koneen kylmäbootti palautti homescreenin nopeuden ja pelin "pause kuvan".

Ja nähtävästi ilman kinectin loginia kone käynnistyy horrostilasta nopeasti..about 5s mutta logini manuaalisesti ottaa lisäaikaa tuohon päälle.
 
Vastaus: Xbox One

Nonnii, koneen kylmäbootti palautti homescreenin nopeuden ja pelin "pause kuvan".

Ja nähtävästi ilman kinectin loginia kone käynnistyy horrostilasta nopeasti..about 5s mutta logini manuaalisesti ottaa lisäaikaa tuohon päälle.

Hyvä, kiitos tiedosta. Nuo on hyvä aina "seurata loppuun" että tietää syyn. Tuokin siis patchataan 100% varmuudella koht puoliin (tuo muistijuttu siis).

Kopion tähän oma fiilikset tuolta lg:n puolelta

----------------------------------------------

Noniin, eilen tuli boksi ja pikaiset ensikokemukset:

- toi padi on ihan helvetin hyvä. Porukka haukkunut bumppereita mutta ainakin minun pikkukäsiin ne ei voisi olla paremmat. Täys kymppi. Vielä jos patterit kestää sen viikon niin saa kympin perään plussan. Rumble -liipasimet ei ainakaan codissa tullut mitenkään esille.
- boksi on hiljainen ja tästä tuli itselle next gen fiilis eniten. Mutta tämähän ei siis suoranaisesti johdu tästä uudesta boksista, vaan omasta vanhasta 360 mökälaatikosta. Mutta silti, uusi boksi on käytännössä äänetön. Tosin pelaan tykillä, joten pientä ääntä ei edes kuulisi. Testaillaan tätä lisää.
- boksin asennus kohtuu ongelmaton, n. 500mb ensiasennus tuli todella haipakkaan, noin parissa minuutissa. Muutenkin siinä mentiin aikalailla boksin ohjeitten mukaan (ei ohjekirjaa edes mukana).
- kalibroin kinectin kun avokki oli talossa joten luultavasti oli volat liian pienellä. Tästä johtuen äänikomennot pitää sanoa normaaliäänellä kun käsittääkseni ne pitäisi toimia melkein kuiskaamalla. Mutta normaaliäänellä toimii kohtuullisen hyvin. Ja periaatteessa tuo on oikeasti aika hauskaa hommaa ja todellakin näkisin käyttäväni noita. Aamulla koitin xbox on -komentoa mutta ei se ainakaan toiminut. Tosin paljoa koittanut huudellakaan kun parempi puolisko nukkui vielä
- Kinectin liiketunnistin toimii loistavasti. Tuota kun hiukan harjoittelee, niin voi olla ihan kätevä välillä. Esim. nettiselauksessa logiikka => Kädellä työnnetään = hiiren painallus, käden laittaa nyrkkiin = pitää hiiren nappia pohjassa.
- Selain on todella nopea, tiedä sitten miten rajoittunut se on.
- Ghost ainoa peli ja se oli siis digitaalisessa muodossa. Tämä tarkoitti yli puolen pelin latausta (koko peli oli n.40gb) ennenkuin pääsi pelaamaan. Tuon 20gb ruhnuttaminen otti aikaa ja paljon.
- Jos levyllä ostaa pelit niin silti boksilla se ottaa useita minuutteja (kymmeniä? minuutteja) ennenkuin pääsee pelaamaan vrt plösön paljon lyhempi aika. Kysessä kertaluonteinen vaiva joten sinällään ei itseä kiinnosta.
- yo tärkeämpää on se, että kaikki updatet ladataan automatic kun ne tulee saataville. Toivottavasti toimii niinkuin luvattu.
- No, codia pääsin koittamaan. Eipä näytä hääviltä, vaan eipä pitänytkään. Vähän paremmat tekstuurit, jotan efektejä enempi mutta ei sitä kerkiä oikein katsomaan. Itse pelaan 720p tykillä, joten itsellä ei teräväpiirto pääse muutenkaan rasittamaan silmiä :)
- party chattia en koittanut kun ei pystynyt. Torstaina olisi peli-iltaa joten täytyy siin koittaa battlefieldiä jahka saan ostettua. Jenkkistoresta pitäisi pystyä ostamaan peljä noin 30% alennuksella, täytyy kokeilla.
- Kinectin viive on havaittava, mutta mitä siinä käsiä heilutteli niin tuo viive on jo hyväksyttävä. Eli ihan jees.

- Itsellä TurtleBeachin X4:set ja ne toimii vain "stereo uncompressed" tilassa. Siinäkin rätisi niin pirustu ja huomasin että kinectin IR lähetin sotki signaalin. Lappu kinectin eteen niin häiriö poistui. Nykykuulokkeet eivät IR:ää käytä joten ei pitäisi muilla kuulokkeilla olla ongelma. Itsekin uusia ostamassa jahka saapuu
 
Ylös Bottom