Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Xbox Series X/S: Lisälaitteet ja tarvikkeet

Olen aina tykännyt noista 360:n värikkäistä nappuloista enemmän. Aika mielenkiintoinen sattuma, että osui noinkin hyvin ohjaimen värit yhteen. Minulla nostalgiat menee jo C-64:n aikakaudelle, jolloin himoitsin vaaleansinistä Tac-5 ohjainta, mutta en koskaan ostanut sellaista. Ei se olisi ollut edes hyvä ohjain, mutta näytti niin hienolta.
 
Olen aina tykännyt noista 360:n värikkäistä nappuloista enemmän. Aika mielenkiintoinen sattuma, että osui noinkin hyvin ohjaimen värit yhteen. Minulla nostalgiat menee jo C-64:n aikakaudelle, jolloin himoitsin vaaleansinistä Tac-5 ohjainta, mutta en koskaan ostanut sellaista. Ei se olisi ollut edes hyvä ohjain, mutta näytti niin hienolta.
Itse hommasin ainoinani C-64:lle tämän terminator joystickin. Ei toki soveltunut kovinkaan hyvin pelaamiseen, mutta oli vaan niin hienoa esitellä sitä kavereille. Löytyy edelleen täysin käyttämättömänä tuolta pelipyhätön vitriinistä. Screenshot_20220214_224849.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Terminaattori on ihan järjettömän kestävä. Kaverilla oli sellainen. Joissakin harvoissa peleissä se on ihan ässä lyhyen liikeradan vuoksi. Varmaan enimmäkseen jossain Track & Field -tyylisissä.
 
Joo, kaikki tehdään nykyään Kiinassa. MS oli hyvinkin avoin sen suhteen, että missä laite on valmistettu, kun lähetyksen lähtöpaikka ilmoitettiin. Tuskin sitä kukaan rahtaisi Kiinaan vain kuljetusta varten.
 
Onko suosituksia laadukkaasta ja tukevasta arcade-ohjaimesta boksille? Tarvis retro-fiilistelyyn autenttisempaa tatsia..
 
Mitähän siellä on uunissa, muokattavat elitet olisi kova sana.

"Wait until you see what we’re working on."

 
Xbox -ohjaimien saatavuus on erittäin heikkoa, vahvistaa Microsoft:

 
Xbox -ohjaimien saatavuus on erittäin heikkoa, vahvistaa Microsoft:

Enpä olisi uskonut että ohjaintenkin kanssa olisi jotain saatavuusongelmia. MS:n kanssa toki auttanee se että Onen ohjain on melkeinpä sama asia kuin Seriesin. Omasta huushollista löytyy täysin korkkaamaton One-ohjain, joka tuli kai jossain konsolipaketissa mutta en käyttänyt kun oli jo joku erikseen ostettu ohjain käytössä. Sitten Seriesin mukana tuli myös niin on tuplana todella hyväkuntoiset ja yksi, josta kohta ne muovireunukset irti. Ainoa ohjain joka noin tökerösti hajonnut ja muka joku Recon Tech erikoisväriohjain tms.

Toki se että MS ei tehnyt isompia muutoksia ohjaimiin sukupolven vaihdossa on myös vähän sääli. Sonyn tietyt ominaisuudet soisi yleistyvän ihan jokaiselle konsolille.
 
Tuli alkukesästä vierailtua kaverin luona ja taivasteltua miten monta ohjainta siellä oli laatikossa. Alkuperäinen elite lojui siellä myös, ja kuulemma mikään ei toimi enään. Driftaa yms. No lupauduin sitten korjaamaan sen eliten, kun niiden kanssa tuli vuosia sitten enemmänkin säädettyä. Tuossa se on muutaman kuukauden lojunut vieressä, ja tänään otin sen sitten projektiksi:

Tässähän oli siis käynyt klassiset, eli LB/RB sanka napsahtunut keskeltä poikki. Aikoinaan tilasin omiin ohjaimiin paljon osia, ja sieltä löytyi tähän myös sopivat varaosat. Noh, varaosat sattuivat olemaan kromimaalilla höystettyjä ja alkuperäinen xbox näppäin ei enään mahtunut sille tarkoitetusta reiästä läpi. Olisi voinut varmaan maaleja kaapsuttaa pois, mutta oli myös samaa sarjaa oleva maalattu painike, jonka uskoin sopivan paremmin. Noh sen vaihtamiseen ohjain piti purkaa käytännössä atomeiksi, kun sattuu näppäimet olemaan siinä alimmassa piirilevyssä. Vasen tatti ei myöskään palautunut usein ihan keskelle, joten nyt sai niitä potikoitakin puhdistettua kunnolla. Luukut auki, ja IPAa sisään. En jaksanut mennä kaivelemaan kolvia kaapista + olen surkea kolvin käyttäjä, joten kaikki vibrojen piuhat tietty roikku kokoajan vittumaisesti edessä. Noh, sitten lähetään kasaamaan, on vähän hankaluuksia, youtube saa käyttää että mihin nää kaikki ruuvit menikään yms. Varsinkin se LB/RB sanka on ihan hanurista saada napsahtamaan paikalleen. Lopulta ohjain on kasassa ja lyön virrat päälle testatakseni miten se toimii. Heti däsärillä huomaan huolestuttavia piirteitä kun tuntuu että tulee tuplapainnuksia yms. Eliten sovellus kertoo että Y on hirttänyt kiinni. Tässä vaiheessa huomaan että Y on muuten noin 1/4 kallellaan alkuperäisestä asennosta. Ihmekkään kun ruuvit tuntu menevän huonosti pohjaan. Ja taas puretaan....

Nyt homma alkaa jo luonnistua ja sujuukin huomattavasti nopeammin. Kohta ohjain on taas kasassa ja tällä kertaa kaikki tuntuu toimivan. Vasen tatti keskittää nyt myös kunnolla keskelle. Testataas vielä että toimii mikki kanssa eli partyyn yksin mölyämään. Ei tunnista mikkiä. Mjaa, taisi mennä se 3,5mm kuulokeliittimen vastaanottava kappale vääriä päin sinne :) Puretaan...

Kolmas kerta toden sanoo. Kaikki tuntuu toimivan (koputtaa puuta) ja nyt myös älämöly välittyy mikrofonista muillekin. Kromimaalattu xbox guide näppäin ei päästänyt valoa läpi, joten rapsutin maalia vähän pois että näkee pimeässä kun ledi palaa.

Aikaa kului n. 3h. Ugh.


1661643224612.png
 
Viimeksi muokattu:



sku_choose-3b7720b09df7000b990a.jpg


 
Halvempi elite. Ei huono idea jos ei välitä muokattavuudesta, langattomasta latauksesta tai takasiivistä. Hyvä myös että kalliimman eliten omistajille tulee varaosia käyttöön.

Elite 2 xbox labs versio on myös kova veto.
 
Saan helposti kaikista kumimateriaaleista kutinaa käsiin, joten olisi kiva, jos voisi muokata elite ohjainta sellaiseksi, ettei siinä olisi mitään kumisia osia. Varmaan olen jollekin kumiin liittyvälle kemikaalille allerginen, tuskin kumille sentään, kun osaa kumisista tuotteista pystyn ihan hyvin käyttämään ilman ongelmia ja oireita aiheuttaviakin usein, kun ne ovat olleet pitempään käytössä ja pahimmat teollisuushöyryt ovat haihtuneet.
 
Ylös Bottom