Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Xbox Series X|S:n tulevat pelit (huhut ja uutiset)

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Dragonfly
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä
Jos jonkun valmistajan (Xbox, Nintendo tai Sony) pitäisi ostaa studioita niin mielummin Microsoft, joka julkaisee pelejänsä Xboxin lisäksi PC:lle ja pienempiä teoksia Switchille. Jos Nintendo tai Sony ostaisi jonkun suuren studion niin tuskin ihmiset spekuloisivat, että tulisivatko ne pelit muillekin alustoille. Jos Microsoft ostaisi studioita ja julkaisisi pelejä vain yhdelle alustalle, en pitäisi siitä.
Samaa mieltä. Kyllä Microsoft on näistä se pienin paha. Jos vaikkapa Google tai Amazon ostaisi studioita, olisi niiden tulevat projektit aika varmasti pelkästään Stadialla tai Lunalla. Sama Sonyn ja PlayStationin kanssa. Joka tapauksessa jotkut alustat pelejä menettää, mutta Microsoftin tapauksessa se on pienin mahdollinen luku, ellei sitten puhuta EA:sta tai jostain muusta multiplatform julkaisijasta.
 
Jep. Pelaajat vain voittavat, kun yksinoikeuksia lisätään. Eiku miten se menikään? Näitä Mikkisoftan studio-ostoja on kauhisteltu jo ensimmäisen Xboxin ajoista, mutta onneksi se jäi aikanaan Rareen.

Mikäänhän ei pakota olematta ostamaan Xboxia, jos sitä haluaa käyttää ja tämän ketjun (Series S ja X tulevat pelit) alla keskustellaan Xbox-konsolialustasta ja siinä kyllä tämän ketjun pelaajat voittavat, jos joku peli tulee MS:n alta ja suoraan Game Passiin. Ja kyllähän siinä on myös mahdollisuudet Segan tuotannolle löytää MS:n resurssien avulla uutta puhtia, joten on siinä toki sekin.

Sega on sinänsä tässä kontekstissa mielenkiintoinen firma, kun nimenomaan oli ennen mukana myös rautaa tekemässä, mutta pelaajat hävisivät, kun tämä vaihtoehto jäi pois markkinoilta. Ja silloin aikanaan kauhisteltiin Dreamcastin kanssa, kun legendaarinen talo oli ajautua todella syvälle kurimukseen, mutta onneksi silloin löytyi osalle sarjoista koti lopulta Xboxilta ja Segan tarina jatkuu edelleen.

Samalla saadaan näppärästi ohjattua ihmiset tilauspalvelun äärelle. Täällä sitten taputellaan käsiä ja poksautellaan sampanjapulloja, kun optiset asemat vähitellen poistuvat laitteista ja vaihtoehdot rajautuvat kuukausiveloitteisiin tilauspalveluihin.

Game Pass, Netflix, Viaplay ja Spotify tilauksessa tällä hetkellä, eikä ole levyasemaa MacBookissa, Chromebookissa tai HP:n duunikoneessa. Eikä ole myöskään Series S:ssä. Hienoa, että näin on, kun onhan kalenterissakin jo 2021.

En minä ainakaan tarvitse fyysisiä kopioita peleistä mihinkään ja Game Passin koen parhaaksi palveluksi mitä on millään konsolialustalla koskaan ollut. Ihmiset ajautuvat näihin tilauspalveluihin, koska ne koetaan sopiviksi, ei niihin pakotettuna ole kukaan mennyt mukaan. Siksi on tärkeätä varmasti MS:lle pitää tätä tasoa yllä.

PS. Minulta löytyy 500+ vinyylin kokoelma, että ymmärrän kyllä myös fyysisten kopioiden päälle. Peleissä ei vaan koskaan oikein ollut samanlaista kulmaa, eli vaikkapa 50 vuotta vanha peli ei ole oikein enää verrattavissa tähän päivään, mutta musiikki voi olla vaikka satoja vuotta vanhaa ja vieläkin kuranttia. Mutta onhan se kivaa noita vanhoja NES- ja SNES-kasetteja toki hypistellä, ei sillä.

Jos jonkun valmistajan (Xbox, Nintendo tai Sony) pitäisi ostaa studioita niin mielummin Microsoft, joka julkaisee pelejänsä Xboxin lisäksi PC:lle ja pienempiä teoksia Switchille.

Ja tosiaan toki myös sitten se xCloudin puoli on vielä PC:n ja Xbox-alustojen lisäksi tarjolla, joten mistään rajoitetusta valikoimasta alustoja ei kyllä ole kyse. Vakavin rajoite voi olla MS-allergia.
 
Game Pass, Netflix, Viaplay ja Spotify tilauksessa tällä hetkellä, eikä ole levyasemaa MacBookissa, Chromebookissa tai HP:n duunikoneessa. Eikä ole myöskään Series S:ssä. Hienoa, että näin on, kun onhan kalenterissakin jo 2021.

Arvostatko näin kalenterivuotena 2021 sitä valinnanvapautta, joka sinulla on kyseisten tilauspalveluiden sisällön kanssa?
 
Sega ostoon ja sieltä, sitten se Alien: Isolation 2 pihalle tai edes jotakin Alieniin liittyvää :D

Jos Segalla on vielä oikeudet Alien peleihin, vai onko ne siirtynyt eteenpäin?
 
Sega ostoon ja sieltä, sitten se Alien: Isolation 2 pihalle tai edes jotakin Alieniin liittyvää :D

Jos Segalla on vielä oikeudet Alien peleihin, vai onko ne siirtynyt eteenpäin?

Ei oo kyllä tästä tietoa miten Disney on niitä hallinnoinut Fox kauppojen jälkeen.

 
Arvostatko näin kalenterivuotena 2021 sitä valinnanvapautta, joka sinulla on kyseisten tilauspalveluiden sisällön kanssa?

Kaikilla on ihan täysi vapaus olla maksamatta näistä palveluista, jos ei koe sisältöä sopivaksi. Myös minulla. Ja tällä hetkellä näiden kaikkien sisältö on sopivaa, siksi niistä maksan. Sitten jos ei ole, en maksa. Uskon näin myös muiden kuluttajien toimivan ja tätä kautta ne toimivat kokonaisuudet sitten joko menestyvät tai eivät.

Olen tässä Game Passin kanssa säästänyt rahaa joka kuukausi. Eihän minun tietenkään pakko olisi säästää, voisin myös ostaa kaiken erikseen isompaan yhteishintaan, mutta en koe sitä tarpeelliseksi. Mutta myös niin voi tehdä halutessaan. Itselleni isoin "virhe" Game Passiin liittyen oli ostaa Control tarjouksesta juuri paria päivää ennen kuin se tuli Game Passiin.

No mutta, näille palveluille on oma ketju, joten siellä voi tästä aiheesta jatkaa sitten enemmän, niin ei mene väärään ketjuun jatkot.
 
Jep. Pelaajat vain voittavat, kun yksinoikeuksia lisätään. Eiku miten se menikään? Näitä Mikkisoftan studio-ostoja on kauhisteltu jo ensimmäisen Xboxin ajoista, mutta onneksi se jäi aikanaan Rareen. Ilmeisesti vasta nyt Microsoft on luovuttanut ja siirtynyt perinteisempään tyyliinsä, eli kilpailijoiden ostamiseen pois. Samalla saadaan näppärästi ohjattua ihmiset tilauspalvelun äärelle. Täällä sitten taputellaan käsiä ja poksautellaan sampanjapulloja, kun optiset asemat vähitellen poistuvat laitteista ja vaihtoehdot rajautuvat kuukausiveloitteisiin tilauspalveluihin.
Mikäs ongelma se tämä nyt muka on? Game Passiin tulevat pelit kun voit ostaa myös itsellesi, jos arveluttaa olla Game Passin vakioasiakas.

Ja jos ongelmana taas on se, että haluaisi konsolilla pelata Game Passin yksinoikeuspelejä, mutta ei suostu Xboxia ostamaan, niin se on sitten voivoi ja ikävää.
 
Mikäs ongelma se tämä nyt muka on? Game Passiin tulevat pelit kun voit ostaa myös itsellesi, jos arveluttaa olla Game Passin vakioasiakas.

Ja jos ongelmana taas on se, että haluaisi konsolilla pelata Game Passin yksinoikeuspelejä, mutta ei suostu Xboxia ostamaan, niin se on sitten voivoi ja ikävää.

Väännetäänpä rautalangasta. Ei kai sitä ongelmaa olekaan niin pitkään kun on vara valita. Ei sitä nyt varmaan ääneen tarvitse sanoa, että jokainen valitsee itselleen mieluisimman palvelun. Entäs sitten kun niitä vaihtoehtoja on vain yksi? Microsoft rummuttaa Game Passia kuluttajan ykkösvaihtoehdoksi ja mielellään ainoaksi vaihtoehdoksi. Joskus asioita voi pohtia myös tulevan kannalta, eikä sokeasti tuijottaa halpaa kuukausihintaa ja kehua, miten monta peliä sillä saa vuokrattua muutamaksi kuukaudeksi.

Otetaan vielä esimerkki PC-maailmasta. Kuinka moni täällä pelailee pelejään jollain muulla kuin Windowsilla? No se on vaan voi voi ja ikävää, jos pelit ei toimi sillä Macilla tai Linuxilla oikein.

Turhaanpa minä tästä keskustelualueella avaudun. Yleinen mielipide tuntuu olevan; Game Pass Jeesuksesta seuraava, yksinoikeudet rikkautta, monopoliyhtiöiden ostoaikeet pelaajien etu, pelin vuokraus omistamisen sijaan hyvä. Ei kai tässä sitten auta itselläkään muu kuin kehystää Phil Spencerin kuva seinälle heti siihen vihreänä loistavan alttarin yläpuolelle.

Tsemppiä kaikille.
 
Eikö tämä väittely MS:n studio-ostoista ja Game passin hinnannoususta yms ole jo käyty tässä ketjussa, tai Game passin ketjussa pariin kertaan? Mielestäni tähän keskusteluun ei tullut mitään uutta, jotkut ovat kauhuissaan ja toiset eivät, tämä tiedettiin jo.

Ja kuten J.Sunderland tuossa jo totesi, Game passille on oma ketjunsa, joten itse ainakin lukisin tässä ketjussa mieluusti niistä peleistä.
 
Joku Bethesdan ostohan voitiin hyvin perustella sillä, että studio halusi tulla ostetuksi rahaongelmien takia, mutta siinä kohtaa jos homma jatkuu kokonaisien julkaisijoiden osteluna (EA, Take Two, Sega) jotka pärjäävät ihan hyvin nykyiselläänkin tasapuolisesti kaikille alustoille pelejä julkaisevansa yhtiönä niin voidaan tasapuolisuuden nimissä miettiä voittaako tässä kohtaa enää pelaaja vai Microsoftin kaltainen jättiyhtiö kun se ostelee muilta pois näiden studioiden pelejä.

En meinaan usko, että esimerkiksi Sonyn tai Nintendon intresseinä on kokonaisia 3rd party-julkaisijoita ostella vaan viime vuosina heidän ostonsa on koostunut yksittäisistä pelistudioista joidenka kanssa heillä on ollut jo valmiiksi tiivis yhteistyö. Ja jos taas Amazon tai Stadia ostelisi näitä studioita niin vahvasti epäilen, että hekään pelkällä yksinoikeudella pelkästään omille alustoille pelejään julkaisisi vaan tasapuolisesti jokaiselle mahdolliselle alustalle niin kuin tähänkin mennessä ainakin Amazonin pelistudioiden pelien kanssa.

Mikä estäisi esimerkiksi Microsoftia tekemästä diiliä jossa koko julkaisijastudion ostamisen sijaan se tekisi diilin jossa studion pelit tulisi Game Passiin day one? Miksi pitää ottaa miljoonilta muilta pois jos voi yksinkertaisemmallakin tavalla tehdä Game Passin houkuttavaksi ihmisille? Kyllähän se olisi jo itsessään houkutteleva tarjous jos seuraavan 80€ euron GTA-pelin pystyisi pelaamaan 15€:lla Game Passin kautta day one. Sieltä mistä halvimmalla saadaan liikuttaa kyllä massaa.

Jos Xbox tai pelikelpoinen PC on jo pitkään löytynyt taloudesta niin eihän näiden studioiden ostelujen pitäisi mitenkään vaikuttaa heidän päivärytmiin, mutta kannattaa muistaa, että maailmassa on monia kymmeniä miljoonia jotka ovat jo usean vuosikymmenen ajan tottunut pelaamaan esimerkiksi Segan pelejä Nintendon ja Sonyn alustoilla myös. Joten olisihan se ikävää, että heiltä vietäisiin nyt jatkossa tämä mahdollisuus elleivät ole halukkaita kaivamaan hieman enemmän kuvetta taskustaan. Mutta onko tuo sitten reilua kuluttajaa kohtaan? Mielestäni ei.
 
Kun Microsoft hankki Raren "hellään huomaansa", niin sieltä pelaajat saivat pelattavakseen Sea Of Thiefsin, joka vissiin alkoi olla sisällön määrän puolesta kunnollisessa pelattavassa kunnossa tyyliin kaksi vuotta julkaisunsa jälkeen. Verrokkina Sony "osti" Insomniacin ja sieltä tuli sitten Spiderman, jota pidetään ihan eri laatuluokan pelinä johonkin Sea Of Thiefsiin verrattuna. Karkeat ja yksinkertaistetut esimerkit, mutta tosielämän esimerkit silti. Noin kun tuli Spidermanista puhe, niin sen alkuperäisen julkaisun aikoihin 2018 muistaakseni ympäri nettiä oli meteliä, jonka mukaan kyseistä peliä haluttiin muillekin alustoille oikein kovasti, kun nähtiin, kuinka laadukas tuote sieltä tuli.

Mainitsin tuon nyt vain esimerkkinä siitä, että ei se Microsoftin kelkkaan lähteminen automaattisesti mitään autuutta tuo. Voi tuoda, voi olla tuomattakin. Sinänsä olen jo pitkään ollut ihan tottunut siihen, että jokaisella laitteella on joku määrä yksinoikeuksia ja suurin osa peleistä on kuitenkin saatavissa jos nyt ei kaikille, niin ainakin useammalle laitteelle. Mielestäni tämä on ollut ihan hyväksyttävä juttu. Näen kuitenkin huonona suuntauksena sen, jos tulevaisuudessa yhä suurempi määrä studioita joutuu naimakauppoihin yksittäisten laitevalmistajien kanssa ja yksinoikeuksien määrä sitä kautta suurenee. Eria asia on tietenkin sitten se, jos valmistajan X jo ennestään omistama studio Z luo täysin uuden ja menestyksekkään nimikkeen, josta tulee suuri hitti. Näinhän esimerkiksi The Last Of Us-pelit syntyivät.

Jos Microsoft nyt sitten Segan pelituotannon hommaa, niin se ei itseäni kauheasti liikuta, koska ei tuolta suunnalta ole oikeastaan viimeiseen kymmeneen vuoteen tullut itselle oikein mitään kovin kiinnostavaa, mitä ilman en olisi tullut toimeen. Toki se on huonoa tulevaisuusnäkymää, jos enenevissä määrin multiplattaristudioita alkaa päätyä jonkun tietyn omistajan alle ja kyseisen studion multiplattareista alkaa tulla yksinoikeuksia. Se on kuitenkin pelaajakunnan etu, että pelivalikoima on mahdollisimman suuri. Valtaosalla pelaajakunnasta on kuitenkin yleensä vain yksi laite ja ne kaikki vehkeet ostavat hifistelijät ovat suuressa kuvassa kuitenkin aika pieni vähemmistö.
 
Väännetäänpä rautalangasta. Ei kai sitä ongelmaa olekaan niin pitkään kun on vara valita. Ei sitä nyt varmaan ääneen tarvitse sanoa, että jokainen valitsee itselleen mieluisimman palvelun. Entäs sitten kun niitä vaihtoehtoja on vain yksi? Microsoft rummuttaa Game Passia kuluttajan ykkösvaihtoehdoksi ja mielellään ainoaksi vaihtoehdoksi. Joskus asioita voi pohtia myös tulevan kannalta, eikä sokeasti tuijottaa halpaa kuukausihintaa ja kehua, miten monta peliä sillä saa vuokrattua muutamaksi kuukaudeksi.

Otetaan vielä esimerkki PC-maailmasta. Kuinka moni täällä pelailee pelejään jollain muulla kuin Windowsilla? No se on vaan voi voi ja ikävää, jos pelit ei toimi sillä Macilla tai Linuxilla oikein.

Turhaanpa minä tästä keskustelualueella avaudun. Yleinen mielipide tuntuu olevan; Game Pass Jeesuksesta seuraava, yksinoikeudet rikkautta, monopoliyhtiöiden ostoaikeet pelaajien etu, pelin vuokraus omistamisen sijaan hyvä. Ei kai tässä sitten auta itselläkään muu kuin kehystää Phil Spencerin kuva seinälle heti siihen vihreänä loistavan alttarin yläpuolelle.

Tsemppiä kaikille.
Herääpäs siellä kuitenkin jo siihen mikä se todellisuus on. Eli jokaisen Game Pass pelin voi ostaa itselleen. Näin on myös jokaisen Microsoftin yksinoikeuspelin suhteen. Eikä tarvitse olla myöskään Game Passin tilaaja, jotta voi noita pelejä itselleen ostaa. Eli mitään palvelua ei ole edelleenkään pakko tilata. Microsoft ei ole missään vaiheessa väläyttänyt, että se poistaisi tämän pelien itselleen ostamisen vaihtoehdon. Se, että sinä sellaista uhkakuvaa täällä maalailet ei siitä todellisuutta kuitenkaan tee. Ja edelleenkin jos omistaa Xboxin tai PC:n ja on Game Passin tilaaja, niin noita Game Pass-pelejä voi ostaa itselleen alennettuun hintaan. Edelleenkään tässä ei häviä kuin ne pelaajat, jotka ovat liian ylpeitä ostamaan joko Xboxin tai PC:n. Eli jos harmittaa yhtälö, niin Xbox- tai PC-ostoksille siitä.
 
Valtaosalla pelaajakunnasta on kuitenkin yleensä vain yksi laite ja ne kaikki vehkeet ostavat hifistelijät ovat suuressa kuvassa kuitenkin aika pieni vähemmistö.
Vaikka tämä menee jo täysin ohi keskustelun aiheesta, käsittääkseni viime aikojen markkinatutkimusten mukaan vain yhden laitteen omistavat ovat se pieni vähemmistö. Esim. https://www.extremetech.com/gaming/...ldwide-are-gamers-and-nearly-half-play-on-pcs tämän jutun perusteella vain 8% pelaajista identifioituu pelkästään konsolipelaajiksi.
 
Joku Bethesdan ostohan voitiin hyvin perustella sillä, että studio halusi tulla ostetuksi rahaongelmien takia, mutta siinä kohtaa jos homma jatkuu kokonaisien julkaisijoiden osteluna (EA, Take Two, Sega) jotka pärjäävät ihan hyvin nykyiselläänkin tasapuolisesti kaikille alustoille pelejä julkaisevansa yhtiönä niin voidaan tasapuolisuuden nimissä miettiä voittaako tässä kohtaa enää pelaaja vai Microsoftin kaltainen jättiyhtiö kun se ostelee muilta pois näiden studioiden pelejä.

En meinaan usko, että esimerkiksi Sonyn tai Nintendon intresseinä on kokonaisia 3rd party-julkaisijoita ostella vaan viime vuosina heidän ostonsa on koostunut yksittäisistä pelistudioista joidenka kanssa heillä on ollut jo valmiiksi tiivis yhteistyö. Ja jos taas Amazon tai Stadia ostelisi näitä studioita niin vahvasti epäilen, että hekään pelkällä yksinoikeudella pelkästään omille alustoille pelejään julkaisisi vaan tasapuolisesti jokaiselle mahdolliselle alustalle niin kuin tähänkin mennessä ainakin Amazonin pelistudioiden pelien kanssa.

Mikä estäisi esimerkiksi Microsoftia tekemästä diiliä jossa koko julkaisijastudion ostamisen sijaan se tekisi diilin jossa studion pelit tulisi Game Passiin day one? Miksi pitää ottaa miljoonilta muilta pois jos voi yksinkertaisemmallakin tavalla tehdä Game Passin houkuttavaksi ihmisille? Kyllähän se olisi jo itsessään houkutteleva tarjous jos seuraavan 80€ euron GTA-pelin pystyisi pelaamaan 15€:lla Game Passin kautta day one. Sieltä mistä halvimmalla saadaan liikuttaa kyllä massaa.

Jos Xbox tai pelikelpoinen PC on jo pitkään löytynyt taloudesta niin eihän näiden studioiden ostelujen pitäisi mitenkään vaikuttaa heidän päivärytmiin, mutta kannattaa muistaa, että maailmassa on monia kymmeniä miljoonia jotka ovat jo usean vuosikymmenen ajan tottunut pelaamaan esimerkiksi Segan pelejä Nintendon ja Sonyn alustoilla myös. Joten olisihan se ikävää, että heiltä vietäisiin nyt jatkossa tämä mahdollisuus elleivät ole halukkaita kaivamaan hieman enemmän kuvetta taskustaan. Mutta onko tuo sitten reilua kuluttajaa kohtaan? Mielestäni ei.
Ei bisneksessä solidaarisia olla kilpailijoiden asiakkaita kohtaan. Eikä kyllä pidäkään olla. Asiakkaista taistellaan juuri sillä, että hankitaan itselle tuoterepertuaariin sellaisia erityisen kiinnostavia tuotteita, joita kovimmilla kilpailijoilla ei ole. Tottakai Microsoft iskee Sonya kaikilla sellaisilla asioilla, joilla se voi vaikuttaa siihen, että kuluttajat ostavatkin tulevaisuudessa Sonyn konsolin sijasta Microsoftin konsolin. Tai sitten vähintäänkin ostavat sen Sonyn konsolin rinnalle.

Bisnes ei ole hyväntekeväisyyttä, eikä sen pidä sitä ollakaan. Siksi Microsoftin ei todellakaan pidä ajatella pätkääkään ”reiluutta” niitä kovimman kilpailijansa asiakaskuluttajia kohtaan, jotka eivät toistaiseksi ole Microsoftin tuotteita halunneet ostaa. Sitä heidän toki pitää ajatella, että millä keinoin saavat näitä Sonylle vannoutuneita kuluttajia ostamaan palvelujaan ja konsoleitaan niin, että eivät samalla anna Sonylle latin latia. Hyväntekeväisyys ei todellakaan tule silloin kyseeseen
 
Viimeksi muokattu:
Vaikka tämä menee jo täysin ohi keskustelun aiheesta, käsittääkseni viime aikojen markkinatutkimusten mukaan vain yhden laitteen omistavat ovat se pieni vähemmistö. Esim. https://www.extremetech.com/gaming/...ldwide-are-gamers-and-nearly-half-play-on-pcs tämän jutun perusteella vain 8% pelaajista identifioituu pelkästään konsolipelaajiksi.
Jos yhden laitteen omistajia on paljon, niin eikö tämä Game Pass ja studioiden ostaminen ole juurikin konsti tehdä yhden laitteen ostajien valinnan mahdollisimman vaikeaksi. Eli tuoda Xbox tai PC aina vaan houkuttelevammaksi vaihtoehdoksi. Se että täällä joku vannoo Xboxin tai Pleikkarin nimeen ei tarkoita että suuri massa niin tekisi. Jos Xbox (tai vaikka nyt sitten pleikkari) saa haalittua itselleen jonkun peli mitä jengi haluaa pelata, niin ehkä kaikki eivät pidä niin kynsin ja hampain sellaisesta periaatteesta kiinni, että en osta Xboxia (tai pleikkaria).

Kuten tässä on monta kertaa sanottu muidenkin toimesta, niin paljon ennemmin toivon, että Microsoft ostaa myynnissä olevat studiot kuin että ne päätyisivät Amazonin tai Googlen käsiin. Tässä ei ole todellakaan kyse pelkästään konsolisodasta pleikkaria vastaan, vaan jostain paljon suuremmasta ja siihen nimenomaan Microsoft valmistautuu Game Passilla, xCloudilla ja studioita ostamalla.
 
Jos yhden laitteen omistajia on paljon, niin eikö tämä Game Pass ja studioiden ostaminen ole juurikin konsti tehdä yhden laitteen ostajien valinnan mahdollisimman vaikeaksi.
No, viestini pointti taisi olla, ettei yhden laitteen omistavia ole kovin paljon tutkimusten mukaan suhteessa useamman laitteen omistajiin. Toki tuossa tutkimuksessa ei eritelty, kuinka moni omistaa vain yhden konsolin, mutta sen mukaan vain 8% on pääasiallisesti konsolipelaajia, jolloin yhden konsolin omistajia on 8-x%, eli ei ole missään nimessä enemmistö pelaajista, vaan oletettavasti selvästi alle 8%, koska moni omistaa useamman konsolin. Muistaakseni täälläkin kiersi muutama kuukausi sitten sellainen tutkimus, jonka mukaan suurin osa konsolipelaajista pelaa myös PC:llä. Tuosta linkkaamani artikkelin käsittelemästä tutkimuksesta on vielä huomioitava, että siinä tutkittiin sellaisia pelaajia, jotka käyttävät rahaa peleihin aktiivisesti, f2p-pelaajia ei otettu huomioon.
 
Siis, kyllähän tuo on ihan virallista tietoa MS:n CEO:n suunnalta, että MS on ostamassa lisää studioita ja aika paljon on ollut juttua siitä, että MS on lähestynyt todella montaa eri julkaisijaa ja studiota ostoaikeissa viime vuosina. Tilanne näyttää vähän siltä, että MS heiluttelee helvetinmoista setelinippua peliyritysten omistajien edessä ja huutelee, että tulkaa ottamaan, kaikille riittää.
 
No, viestini pointti taisi olla, ettei yhden laitteen omistavia ole kovin paljon tutkimusten mukaan suhteessa useamman laitteen omistajiin. Toki tuossa tutkimuksessa ei eritelty, kuinka moni omistaa vain yhden konsolin, mutta sen mukaan vain 8% on pääasiallisesti konsolipelaajia, jolloin yhden konsolin omistajia on 8-x%, eli ei ole missään nimessä enemmistö pelaajista, vaan oletettavasti selvästi alle 8%, koska moni omistaa useamman konsolin. Muistaakseni täälläkin kiersi muutama kuukausi sitten sellainen tutkimus, jonka mukaan suurin osa konsolipelaajista pelaa myös PC:llä. Tuosta linkkaamani artikkelin käsittelemästä tutkimuksesta on vielä huomioitava, että siinä tutkittiin sellaisia pelaajia, jotka käyttävät rahaa peleihin aktiivisesti, f2p-pelaajia ei otettu huomioon.
Juu, ymmärsin pointin, mutta otin tavallaan vielä kantaa tuohon @Fabre#4 näkökulmaan. Eli jos tilanne olisi sellainen että yhden laitteen omistajia olisi paljon, niin silloinhan Game Pass ja studioiden ostelu olisi nimenomaan hyvä taktiikka, kun jengi saattaisikin pelien ja palveluiden perässä valita Xboxin pleikkarin sijaan.

Ja siis uskon itsekin että paljon on sellaisia, joilla on useampi pelilaite. Oli se sitten Switch, pleikkari, Xbox tai PC.
 
Ylös Bottom