Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Yleinen politiikkaketju

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja -WaLuigi-
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä
Vastaus: Yleinen politiikkaketju

Syksystä näyttäisi muodostuvan varsinainen lakkosyksy, jos jo ilmoitetut lakot toteutuvat. Yksi teknologia-alan lakko loppui juuri, ja samalla alkoi tietotekniikan palvelualojen lakko. Molemmissa tapauksissa vastapuolella istui työnantajajärjestö Teknologiateollisuus ry., jonka johto tuntuu olevan se suurin häiriöiden aiheuttaja.

Tietotekniikan osalta valtakunnansovittelijan sovintoesityksen hyväksyivät molemmat työntekijäliitot, mutta työnantajapuolelle sopimus ei kelvannut. Kyse ei myöskään ollut palkankorotuksista, vaan työnantaja halusi sopimukseen mukaan työntekijöiden lakko-oikeutta rajoittavan säännön. Helsingin Sanomissa oli tänään kolumni, jonka mukaan Teknologiateollisuus ry:n joustamaton asenne käy alan yrityksille todella kalliiksi.

Ensi vaiheessa lakkoon menivät suurimipien palveluyhtiöiden helpdesk- ja konesalihenkilöstöt. Mikäli ratkaisua ei sitä ennen löydy, laajenee lakko ensi viikolla useampiin yrityksiin ja tehtäväalueisiin. Mikäli senkään jälkeen ei päästä sopimukseen, menee mukana olevien yritysten koko henkilöstä lakkoon sitä seuraavalla viikolla.

Tietotekniikan ammattilaiset eivät ole aiemmin lakkoilleet, joten sen vaikutuksia yhteiskunnan toimintaan ei tarkkaan tunneta. Mikäli koko ala menee lakkoon, alkaa se varmasti näkyä monella muullakin alueella varsin nopeasti, sillä Tiedon, IBM:n, Capgeminin, Accenturen ja Logican konesaleissa pyörii käytännössä koko Suomi ja kyseiset organisaatiot vastaavat valtaosasta Suomen merkittävistä tietojärjestelmähankkeista.

Tänään lakkovaroituksen antoivat myös pankkitoimihenkilöitä edustava liitto, joka ei ole vielä päässyt sopimukseen työnantajapuolen Finanssialanliiton kanssa.

Lisäksi Palvelualojen ammattiliitto PAM antoi lakkovaroituksen, jonka piiriin kuuluu kiinteistöjen huolto- ja siivousalat.
 
Vastaus: Yleinen politiikkaketju

Arvovaalit, tai toiselta nimeltään presidentinvaalit, lähestyvät kovaa tahtia. Halosen toinen kausi alkaa olemaan lopussa, eli seuraajaa olisi syytä alkaa miettimään. Eilen oli MTV3:n ensimmäinen tentti, ja tänään taitaa väittelyt jatkua YLE:n puolella. Gallupeissahan Niinistö johtaa noin kilometrillä, jonka jälkeen tulee "joku niistä muista". Loput ovatkin aika samoissa prosenteissa, joskin Salen suosio on tainnut lähteä niukasti alamäkeen.

Jokos on muilla oma ehdokas valittuna? Itse olin aiemmin kokolailla varma Salen äänestämisestä, mutta eilisen perusteella viherpipertäjä Haavisto nousi, jollei nyt ohi, niin ainakin rinnalle. Soinia tai Paavoja nyt en ikipäivänä voisi kuvitellakaan äänestäväni, eikä pienpuolueiden naisetkaan oikein ajatuksia onnistuneet herättämään. Vielähän tässä toki ehtii ehdokastakin pohtimaan, sillä etenkin uuden vuoden jälkeen tenttejä alkaa tulemaan jokaisesta mahdollisesta tuutista.

Kiinnostaako? Aiotteko äänestää? Onko Soinin tympeä nalkutus jo menettänyt teränsä? Tippuuko Sale kovaa ja korkealta? Murahtaako Lipponen? Kaatuuko Haavisto argentiinalaiseen miesystäväänsä? Kuka Biaudet? Stay tuned, kysymyksiin saadaan hyviä ja/tai huonoja vastauksia lähitulevaisuudessa.
 
Vastaus: Yleinen politiikkaketju

Soinille lähtenee ääni. Ihan jo sen takia että eduskuntavaalien jälkeinen älämölö ja kukkahattujen "yhyy Suomesta tulee natsivaltio" itku oli hauskinta katseltavaa/kuunneltavaa pieneen aikaan. Kyllä mulle on vaalikoneetkin Soinille antaneet ihan hyviä pisteitä, joten ehkä vaakakuppi kallistuisi muutenkin sinne suuntaan, mutta jos tiedossa on samanlaista herkkua kuin eduskuntavaalien jälkeen niin valinta on sinetöity ;)
 
Vastaus: Yleinen politiikkaketju

Jokos on muilla oma ehdokas valittuna? Itse olin aiemmin kokolailla varma Salen äänestämisestä, mutta eilisen perusteella viherpipertäjä Haavisto nousi, jollei nyt ohi, niin ainakin rinnalle. Soinia tai Paavoja nyt en ikipäivänä voisi kuvitellakaan äänestäväni, eikä pienpuolueiden naisetkaan oikein ajatuksia onnistuneet herättämään. Vielähän tässä toki ehtii ehdokastakin pohtimaan, sillä etenkin uuden vuoden jälkeen tenttejä alkaa tulemaan jokaisesta mahdollisesta tuutista.
Aika samalla, heiluvalla linjalla täälläkin. Niinistö tuntui pitkään jonkinlaiselta itsestäänselvyydeltä mutta mitä nyt pariin vaalikoneeseen on omat arvot vähän sinne päin tullut tuupattua, kummasti niistä Haavistoa ja varsinkin Arhinmäkeä tunnutaan tuputtavan. Tietty muutaman hassun mustavalkoisen kysymyksen perusteella ei mitään järin syvällistä analyysia saa aikaiseksi mutta juuri tuota enempää vaalit eivät jaksa kiinnostaa. Eiköhän uurnille tule silti vääntäydyttyä; meno niin maailmalla kuin Suomessakin on käynyt siinä määrin railakkaaksi että se yksikin ääni alkaa jo tuntumaan ihan antamisen arvoiselta.
 
Vastaus: Yleinen politiikkaketju

Samoilla linjoilla WaLuigin ja SD:n kanssa. Haavisto on nostanut päätään mielikuvissani ja noissa vaalikoneissa. Soinia en todella halua äänestää ja yksi syy on puhtaasti ulkonäöllinen - presidentin tulee olla minusta edustava ja Timo Soini ei ole. En tarkoita, että pitäisi olla mallipoju tai missityttö, mutta edustava pitää olla.
Väyrynen on lähinnä vitsi. KD:n edustajaa en voi äänestää jo vakaumussyistä eikä RKP:n ehdokaskaan puhuttele. Sale tai Haavisto se varmaan näillä näkymin on...

Ja aion äänestää. Kotona on opetettu, että äänioikeus on oikeuden lisäksi myös kansalaisvelvollisuus :)
 
Mun osalta Sauli "Butt-Head" Niinistö ei todellakaan saa ääntäni. Ainakin jos vaalikoneeseen on uskominen ;). Sale oli listassa viimeisenä. Ja ihan ilman vaalikonettakin se olisi näin ollut. Itse olen enemmän näitä "kukkahattuyhyymiehiä/naisia" niinkuin joku tuossa aiemmin jo tällaisen termin lanseerasi. Tosin itse en kuvitellut Suomesta tulevan natsivaltiota :D Oma ehdokkaani on ollut selvillä jo pidempään ja vaalikonekin sen vielä vahvisti.
 
Vastaus: Yleinen politiikkaketju

Pahaa tekee, kun on Paavoja niin paljon ehdolla, eikä siltikään tule yhtäkään niistä äänestettyä. Niisk.
 
Vastaus: Yleinen politiikkaketju

Minulle tylsät vaalit koska presidentillä ei ole juuri valtaa ja kaikki ehdokkaat ovat hyviä tehtävään mutta kukaan ei ole erityisen hyvä. Ei synny mitään jännitteitä. Pystyisin äänestämään ketä tahansa ehdokkaista katumatta. Toisella kierroksella äänestän Niinistön vastaehdokasta koska Sauli on juristi.
 
Vastaus: Yleinen politiikkaketju

Minulle tylsät vaalit koska presidentillä ei ole juuri valtaa
Tämä kieltämättä vie jännitettä pois aika tavalla. Kekkosaikoina presidentillä tuntui olleen vielä painoarvoa mutta kyllähän se vähän pelkältä edustukselliselta vakanssilta alkaa nykyisin jo tuntumaan. Toisaalta henkilövaalitkin ovat ihan kivoja. Muissa joutuu yleensä miettimään ensin sitä, mikä puolue kokonaisuutena ohjastaisi koko Suomea tasapuolisimmin ja vasta sen jälkeen jotain sen ehdokkaista. Pressavaaleissa taasen voi ihan huoletta unohtaa puoluerajat ja keskittyä löytämään sellaisen ns. hyvän, omaa arvomaailmaa tukevan tyypin.
 
Vastaus: Yleinen politiikkaketju

Kekkosaikoina presidentillä tuntui olleen vielä painoarvoa mutta kyllähän se vähän pelkältä edustukselliselta vakanssilta alkaa nykyisin jo tuntumaan.
Tämän takia yksi syyni Soinin äänestämättä jättämiseen on juuri ulkonäkö, vaikka se tuntuu näin ääneen sanottuna kovin pinnalliselta. Kyllähän toki kansanedustajankin pitää olla edustava, mutta samanlaista painoarvoa sillä edustuksellisuudella ei ole kuin presidentillä on.
 
Vastaus: Yleinen politiikkaketju

Pitänee äänestää Väyrystä - haluan nähdä sen voittopuheen. Epic!
 
Vastaus: Yleinen politiikkaketju

Mä olen yhden kerran riipustanut Niinistön numeron presidentinvaaliarvontalomakkeeseen. Tällä kerralla olin vähän kahden vaiheilla Lipposen ja Niinistön välillä, mutta kun luin Anssi Kelan vetoomuksen aloin ihan vakavasti harkita tätäkin vaihtoehtoa. Mulle tasa-arvo ja suvaitsevaisuus ovat kuitenkin sen verran tärkeitä arvoja, että mielelläni annan äänen ehdokkaalle, joka edustaa koko olemuksellaan molempia näistä. Onko Haavistolla mahdollisuuksia? No, on sitä ihmeellisempiäkin asioita tapahtunut.
 
Vastaus: Yleinen politiikkaketju

Mulle tasa-arvo ja suvaitsevaisuus ovat kuitenkin sen verran tärkeitä arvoja, että mielelläni annan äänen ehdokkaalle, joka edustaa koko olemuksellaan molempia näistä. Onko Haavistolla mahdollisuuksia? No, on sitä ihmeellisempiäkin asioita tapahtunut.
Eiköhän se Niinistö tällä kertaa hoida homman kotiin kun jo yksi kirvelevä tappio on takana ja yksi asiallisimmista ja kokeneimmista poliitikoista ollut kuitenkin ihan läpi koko uransa. Sikäli muulla sakilla tuskin isompia jakoja on mutta haastajajoukossa alkaa mennä jo aika tasaiseksi. Jotenkin sitä vain laskee (kaikella kunnioituksella toki) sekä Väyrysen että Soinin pelkiksi "for lulz" -protestikatiskoiksi mutta siellähän se Haavisto sitten olisi jo seuraavana jonossa. Vähän sellainen kutina, että ensimmäinen kierros pelataan tällä kertaa tunteella ja kun toiselle kierrokselle päädytään kuitenkin, joko alkuperäinen kohde tai jäljelle jääneistä se ns. järkevämpi.
 
Vastaus: Yleinen politiikkaketju

Onko Haavistolla mahdollisuuksia? No, on sitä ihmeellisempiäkin asioita tapahtunut.

Toiselle kierrokselle pääseminen Saulin kanssa on käytännössä kaikilla mahdollista, myös Haavistolla. Toisella kierroksella, olettaen siis että Niinistön voisi joku voittaa, ei Haavistolla varmaankaan minkäänlaisia mahdollisuuksia ole, sillä koska homoseksuaali ja vihreä -tyyliset perusteet epäilemättä kääntävät todella monien etenkin Soinia äänestävien kannan Niinistölle. En tarkoita, että persut olisivat homofoobikkoja, vaikka toki heiltäKIN niitä huomattavissa määrin löytyy, vaan koska persujen ja vihreiden arvot noin yleisesti ovat kuin yö ja päivä. Samoin toki Lipposenkin kannattajat varmaan päätyvät Niinistön taakse, kun sen verran samalla linjalla ovat.

YLE:n tentistä jäi päälimmäisenä mieleen, että Haaviston numeroa taidan kyllä joutua vaalipäivänä rustaamaan. Heikoimpana lenkkinä oli erittäin hidasälyiseltä vaikuttaneen YLE:n miestoimittajan ohella Soini, joka ei saanut oikein mitään sanottua koko aikana. Toki osasyy on siinä, että ehdokkaita on aikalailla liikaa, minkä johdosta "keskustelu" on pääasiassa pinnallista ja vain sitä koreaa pintaa raapaisevaa. Toki Niinistön takana muut ovat niin samoissa prosenteissa, ettei oikein voi vielä pitää eduskuntavaaleista tuttua "neljän suurimman" -väittelyä. Mutta josko alkuvuodesta?

Lisämainintana muuten anti-soinistisena on sanottava, että komean marttyyri-ilmeen sai Soini naamalleen kun Arhinmäki vähän sivalsi persujen vaalilupauksia. Komeasti unohtui, että tälläkin viikolla on useamman toisin päin menneen, huomattavasti ilkeämmän, sivalluksen saanut lehdestä lukea.
 
Vastaus: Yleinen politiikkaketju

Samoilla linjoilla WaLuigin ja SD:n kanssa. Haavisto on nostanut päätään mielikuvissani ja noissa vaalikoneissa. Soinia en todella halua äänestää ja yksi syy on puhtaasti ulkonäöllinen - presidentin tulee olla minusta edustava ja Timo Soini ei ole. En tarkoita, että pitäisi olla mallipoju tai missityttö, mutta edustava pitää olla.

Pakko itsekin myöntää, että olkoon Haavisto suuntautumiseltaan mikä vaan, on hän vihreiden lahkossa pätevin henkilö. Tosin Haaviston poliittinen kanta on täysin ristiriidassa omani kanssa, joten en Haavistoa äänestä. Nykyistä maailmanmenoa kun seuraa, niin Suomi tarvitsee ennen kaikkea kansallista etua edustavan henkilön. Siis Soini.
 
Vastaus: Yleinen politiikkaketju

Tämän takia yksi syyni Soinin äänestämättä jättämiseen on juuri ulkonäkö, vaikka se tuntuu näin ääneen sanottuna kovin pinnalliselta. Kyllähän toki kansanedustajankin pitää olla edustava, mutta samanlaista painoarvoa sillä edustuksellisuudella ei ole kuin presidentillä on.

Kyllä ihan hieman pinnaliselta/naiivilta kuulostaa sun mielipide. Mutta ihan hieman vaan.

Hei mulla tuli just tosi hyvä idea mieleen. Presidenttiväittelyihin pukukierros ja se kuuluisa "rauha maailmaan" puhe missiksojen tyyliin. Voisi haavistolla olla vielä nykyistä kovempaa vientiä tulevaisuudessa tälläisen jälkeen. Ehkä vielä nuorempaa olis tarjolla.
 
Vastaus: Yleinen politiikkaketju

Ainakin Hesarin vaalikoneen kysymykset olivat mielestäni jotakin hassuja. Lähinnä parveketupakoinnista ja pakollinen abortti -kysymys. Tuosta koneesta vahvimpana ehdokkaina tulivat Haavisto sekä Soini. Lipponenkin oli kolmas ja neljäntenä Eva Biaudet.. O_o

Pitänee syyniä vähän noita tenttejä, vaikka tuskin niistäkään mitään ihmeitä saadaan aikaiseksi. Suurin osa ihmisitä kuitenkin varmaan äänestään puoluetta tai tiettyä henkilöä, koska se nyt vain on näin. Ei välttämättä kuunnella mitä toisella on sanottavaa, koska tietyt käsitykset foliohattuudesta tai muusta vastaavasta inhoreaktiosta. Todellisuushan on se, että melkeinpä sama mitä ehdokkaat puhuvat, onko politiikot koskaan pitäneet, mitä ovat luvannet? Tosin presidentillä mitään valtaa enää ole, niin sillä oikeastaan hirveästi väliä kuka pallilla istuu.
 
Vastaus: Yleinen politiikkaketju

Turhan alhaista äänestysprosenttia lukuunottamatta eihän se olisi voinut paremmin mennä. Toisella kierroksella siis Niinistö ja Haavisto, eli kaksi "parasta" vaihtoehtoa. Järin mielenkiintoisia ja kärkkäitä keskusteluita tuskin seuraavan parin viikon aikana saadaan, mutta ei kai niitä välttämättä tarvitakaan. Helppoa noista kahdesta ei ole valita, mutta toisaalta Niinistön kaula on luokkaa kilometri, joten ei kai sillä järin suurta merkitystä olekaan. Jänniä asioita toki voi tapahtua, mistäs sitä tietää.
 
Vastaus: Yleinen politiikkaketju

Turhan alhaista äänestysprosenttia lukuunottamatta eihän se olisi voinut paremmin mennä. Toisella kierroksella siis Niinistö ja Haavisto, eli kaksi "parasta" vaihtoehtoa. Järin mielenkiintoisia ja kärkkäitä keskusteluita tuskin seuraavan parin viikon aikana saadaan, mutta ei kai niitä välttämättä tarvitakaan. Helppoa noista kahdesta ei ole valita, mutta toisaalta Niinistön kaula on luokkaa kilometri, joten ei kai sillä järin suurta merkitystä olekaan. Jänniä asioita toki voi tapahtua, mistäs sitä tietää.
En usko että tulee mikään läpihuutojuttu, ei se ole aiemmissakaan vaaleissa ihan niin toiminut vaikka ennakkoon on siltä saattanut näyttää. Vuonna 2006 ensimmäisellä kierroksella Tarja Halonen sai 46,31% äänistä ja Sauli Niinistö 24,06%, mutta toisella kierroksella äänet menivät suhteessa 51,8% - 48,2%. Tänään koko valtakunnan äänet menivät Saulille ja Pekalle hyvin lähelle samassa suhteessa. Toisella kierroksella on paitsi pudonneiden äänestäjät myös jonkin verran äänestäjien siirtymistä ehdokkaalta toiselle. Mielenkiintoisena yksityiskohtana suurten kaupunkien osuudesta Helsingissä äänet jakautuivat suhteessa Sauli 37.1% - Pekka 34.6%, ja itse vaalipäivän äänistä Haavisto sai jopa enemmän.

Kaikki on mahdollista. Yleensä presidentinvaaleissa äänestetään pienintä pahaa, nämä vaalit olivat ensimmäiset joissa ihan oikeasti äänestin mielelläni selvää suosikkiani, jonka takana pystyn seisomaan loppuun asti. Sauli Niinistön olen aina kokenut melko niljakkaaksi, eikä mies ole tässä vaalien alla sanonut oikeastaan mitään, mutta Pekka Haavisto on ennen kaikkea karismaattinen, rauhallinen, edustuskelpoinen ja erinomainen puhuja joka myös vastaa kysymyksiin, ja toivon todella että pieni ihme tapahtuisi ja kaimani pääsisi presidentiksi vastoin kaikkia ennakko-odotuksia ja gallupeja.

Kaikesta huolimatta yksi illan hienoimmista hetkistä oli nähdä murtunut Väyrynen, joka nyt varmaan ratsastaa auringonlaskuun eikä toivottavasti enää yritä neljättä kertaa.
 
Ylös Bottom