Yleiskaukosäätimet

#21
Vastaus: Yleiskaukosäätimet

Tuli ostettua jonkin aikaa sitten Logitech Harmony 515 ja hyvin on toiminut. Ei todellakaan tarvitse kovin tarkkaan suunnata laitteisiin päin, vaan homma toimii melkeinpä vaikka kaukosäädin olisi laitteista pois päin. Kolmea laitetta tulee ohjattua säätimellä ja siihen saa myös ohjelmoitua monipuolisesti toimintoja pikanäppäimille.

Iloinen yllätys oli, kun säätimellä onnistuu ohjaamaan myös Snakebyten premium HDMI selectoria. Tämän laitteen suhteen oli hieman pelko, että onnistuuko laitteen ohjaaminen sillä laite on minulla jakamassa ääntä kotiteatterille eri laitteilta kun kotiteatterissa on vain yksi optinen tulo. Mukavasti säätimen näytön vieressä olevilla pikanäppäimillä saa äänilähdettä vaihdettua.

Totesin kaukosäätimen jopa paremmaksi, kuin televisioni oman säätimen sillä alkuperäisessä piti kuvalähde valita joko naputtelemalla source näppäintä niin pitkään, kun haluttu lähde löytyy tai valikon kautta käydä valitsemassa oikea lähde. Tässä harmonyssa oli mahdollista asettaa pikanäppäimiin jokainen kuvalähde erikseen, joten nopeuttaa kummasti lähteen vaihtoa. Näyttö helpottaa tätäkin, koska sain nimettyä HDMI1, HDMI2, jne.. lähteet mieleni mukaan, kuten Xbox, PS3 ja PC.

Kaikinpuolin mahtava kapistus ja pienentää mukavasti kaukosäätimien määrää pöydällä. :)
 

sd

New Member
#22
Vastaus: Yleiskaukosäätimet

Itsellä on Logitech Harmony 895 ja voin sanoa, että on ehdottomasti paras Logitech mitä olen testannut (aikaisemmin ollut ainakin mallit 555 ja 1000). Mukana tuli radiolaajennin, saa osoitella minne haluaa ja silti laitteet toimivat aina. Tämä on ehkä paras kaukosäädinkeksintö ikinä, sillä ennen esim. digiboksi jätti joskus reagoimatta, kun koira juuri silloin halusi kävellä sen edestä tai jopa asettua siihen eteen makaamaan.

Suosittelen kaikille, joilla on vastaavia ongelmia!

Myös Harmonyn kaveriksi ostamani PS3-adapteri on toiminut moitteetta, mielestäni huomattavasti parempi hankinta kuin pelikoneen oma kaukosäädin, pääsee käyttämään edelleen samaa säädintä esim. leffoja katsellessa PS3:n kautta (toimii myös hyvin perusselaukseen esim. valikoissa ja kaupassa jne.).
 

Hex

Active Member
#23
Vastaus: Yleiskaukosäätimet

Harmaita hiuksia Harmony 900:n kanssa.

Activity ei aina käynnistä kaikkia laitteita. PS3 ei käynnisty enää ollenkaan, vaikka olen sen useaan kertaan poistanut ja lisännyt (tähän on siis se PS3-lisäkikkare). Painallukset menevät usein viiveellä. Säätäessä ravaaminen tietokoneen ja television välillä syö miestä ja vielä enemmän ottaa pannuun Logitechin kankea softa.

Uhraamalla kokonaisen illan tämän virittelyyn saisin varmaan osittain paremman toimivuuden, mutta toistaiseksi on ollut parempaa tekemistä. Kake on kertaalleen vaihdettu, mutta eipä auttanut. Käyttää radiota tai ipunaa - samat ongelmat. Lisää harmaita hiuksia aiheuttaa AV-vahvistimen oikutteleva HDMI-kättely. Kele ja tana.

En tiedä voiko näillä tiedoilla kukaan antaa mitään neuvoa! Jotain olisi kiva tietää siitä, kannattaako napinpainallusten väliä, kestoa yms. hienosäätöjä muuttaa ja miten.
 

Xbugs

New Member
#24
Vastaus: Yleiskaukosäätimet

Activity ei aina käynnistä kaikkia laitteita. PS3 ei käynnisty enää ollenkaan, vaikka olen sen useaan kertaan poistanut ja lisännyt (tähän on siis se PS3-lisäkikkare).
Sonyhan rikkoi kilpailevien valmistajien kauko-ohjainten toiminnan taannoisella firmispäivityksellään. Olet varmaankin tilannut Logitechilta uuden ja päivitetyn kikkareen?
 

Hex

Active Member
#25
Vastaus: Yleiskaukosäätimet

En muistaakseni ole päivittänyt PS3:sta kaken aikana. Ongelma taisi muutenkin olla vähän vanhempi kuin tämä 1-2kk ikäinen kake.
 
#26
Vastaus: Yleiskaukosäädintä

Meikäläisellä Logitechin 525 ja olen ollut ihan tyytyväinen.
Inputtien kanssa oli alkuun hieman ongelmia, mutta pienellä säädöllä nekin lähti toimii hienosti.
Eikä mitään makroja tarvinnut käyttää.

Eniten tykkään valmiista aktiviteeteistä. Esim nappia "play xbox360" painamalla käynnistyy boksi, töllö ja vahvari. Ja kaikki valmiiksi oikealle inputille säädettynä. Ja jos tästä haluaa vaihtaa vaikka DVD katseluun painaa vain aktiviteettia "play DVD" ja boksi sammuu, DVD soitin käynnistyy ja inputit vaihtuvat oikeiksi.

Mielestäni ehdottomasti parempi vaihtoehto, kuin sata ja yksi erilaista säädintä.
kuulostaa kyllä tosi hyvältä mutta eikö toi säätäminen ollu vaikeeta vai onnistuuko iha perusmieheltä? eihän siinä paketista ottaessa oo noita toimintoja valmiina.. Olis tosiaan käyttöö yleiskaukosäätimelle kun nyt on 5 eri kakea.. :mad:
 

jryi

Vastaava päätoimittaja, teknoniilo
Ylläpitäjä
#27
Necrobump (ja taitaa olla vieläpä alunperin FilmiFIN-foorumin ketju)!

Paljonhan hehkutetaan sitä, miten fyysisten tuotteiden ostaminen on niin paljon parempaa kuin digitaalisten, niin nyt nähdään että rajanveto näiden kahden välillä ei ole aina ihan helppoa. Logitechin tarjoomasta löytyy jos jonkinmoista kapulaa ja lisähärpäkettä, mutta nyt yksi näistä härpäkkeistä kokee karun lopun.

Tabletit ja älypuhelimet kaukosäätimiksi muuttanut Logitech Harmony Link poistuu myynnistä, mutta samaan rahaan Logitech tappaa kaikki olohuoneita somistavat vimpaimet. Eli jos omistat Harmony Linkin, niin maaliskuussa siitä tulee paperipaino.

Tällaisena pitkäaikaisena Harmony-kaukosäädinten suurkuluttajana (tähän mennessä neljä kapulaa ostettu, pari yhä käytössä) olen vähän huolestuneena seurannut, miten konffaukseen käytettävä softa on muuttunut askel askeleelta paskemmaksi, mutta tämä temppu nostaa toiminnan ihan uudelle askelmalle. Ymmärrän kyllä, että epäonnistuneen tuotelinjaston tekohengittäminen ja ennen kaikkea joidenkin lisenssien maksaminen voi olla kallista, mutta kyllä tästä vähän jää kusetuksen maku suuhun.

Kun seuraavan kerran alan siis viihdekeskuksen hallintajärjestelmiä päivittää, niin taitaa Logitech jäädä pois shortlistiltä.

The Vergen uutinen: https://www.theverge.com/circuitbre...76/logitech-harmony-link-discontinued-bricked
 
Ylös Bottom