Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

YouTube - Broadcast Yourself

En tiedä onko tämä oikea aihe, mutta tämä tuntuu sopivalta paikalta kirjoittaa omat ajatukset.
Viimeisten kuukausien aikana minua on alkanut aina vaan enemmän ja enemmän ihmetyttää suosittujen tubettajien itku siitä, kuinka videoiden tekeminen on jatkuvaa taistelua youtuben algoritmejä vastaan.
Viimeisimpänä completionist vuoden pahimmat pettymykset videossaan. Porukalla on jo yli miljoona tilaajaa ja äijä valittaa kun videoiden suosio laskee, koska tuben algoritmien takia ei saada tarpeeksi näkyvyyttä.

Jos tilaajia on miljoona ja videon katsoo vaikka "vain" 200 000 ihmistä niin vika on jossain muualla, koska vain 1/5 katsoo videon.
Itse en ole completionistin kanavaa edes tilannut ja kun katson yhden videon niin sen jälkeen tube suosittelee minulle automaattisesti uusimpia completionistin videoita seuraavan kuukauden. Joten missä se iso ongelma näkyvyyden kanssa on?

Syy miksi päätin tämän kirjoittaa on se, että äsken tube suositteli minulle alla olevaa videota splatoon 2:sta.
Tekijällä on tämän viestin kirjoittamis hetkellä 158 tilaajaa ja video on alle 10 minuuttia pitkä joten jos tuben algoritmeistä valittajia (joista jokaisella on tilaajia sadoista tuhansista yli miljoonaan) on uskomista niin kenenkään ei tuota videota pitäisi koskaan edes löytää ellei sitä tarkoituksella etsi.

 
Onko youtube-taitajia paikalla? Olisiko jotain vinkkiä tai sivustoa mistä voisi helposti väsätä itselle custom thumbnailit videoihin? En omista mitään kuvankäsittelyohjelmaa koneella, millä nämä kätevästi taitaisi. Ja jos joku ilmainen helppo ohjelma löytyy, voi siitäkin vinkata.

Onko suosituksia kenelläkään?
 
Onko youtube-taitajia paikalla? Olisiko jotain vinkkiä tai sivustoa mistä voisi helposti väsätä itselle custom thumbnailit videoihin? En omista mitään kuvankäsittelyohjelmaa koneella, millä nämä kätevästi taitaisi. Ja jos joku ilmainen helppo ohjelma löytyy, voi siitäkin vinkata.

Onko suosituksia kenelläkään?
Gimpillä pyöräyttää suhteellisen helposti thumbnailit tai vaikka vähän haastavammatkin kuvankäsittelyt.
https://www.ilmaisohjelmat.fi/gimp
 
Laitetaan tämä vaikka tänne.
Alkoi huvittaa, että ilmeisesti suomi meemit on hyvin tiedossa ulkomaillakin. Kohdassa 8:55 on suomi teemainen auto, koska ilmeisesti yksi girls & panzer animen kouluista sijoittuu suomeen ja videon tekijä toteaa "so Finland mentioned" ja ruudulla vilahtaa "torille perkele" :D

 
Juuri tällaisten videoiden takia on hienoa, että youtuben kaltainen paikka on olemassa.
Vai onko täällä joku joka voi ihan rehellisesti sanoa tietäneensä, että NES:lle oli olemassa liikeohjaukseen perustuva tuoli?
Tosin kuten videolla todetaan niin se kaikki tekniikka oli oikeasti tuon ohjaimen kotelon sisässä, mutta kuitenkin.

 
Tiedä onko oikea osoite mutta tässä olis dokumentti John Bainista aka TotalBiscuit. Itse tuli paljon seurailtua miehen wtf sarjaa, en ole dokkaria katsonut vielä joten sisällöstä ei tietoa.

 
Tämä on kyllä tajuttoman hieno. Jos haluaa skipata kaiken piirtämisen ja katsoa valmiin tuotoksen niin voi skipata 15 minuutin kohdalle.
Melkein kuin anime leffaa katsoisi eikä voi kuin hattua nostaa, kun näkee kuinka iso homma tuossa on ollut ja sitten meille katsojille kaikki on ohi hetkessä.

 
Tuli pitkästä aikaa tsekattua yksi lemppari videoita ja oli se edelleen aika uskomaton.
Kuvanlaatu on kohtuu paska (yli 10 vuotta vanha video), mutta jessus miten tuo tyyppi liikkuu.
Oikeasti shuffle "tanssi" perustuu pariin varsin simppeliin liikkeeseen, mutta tämä jätkä vaan näyttää liukuvan pitkin pihaa ja lattiaa.



Laitetaan samalla pari muuta tyyppiä jotka olen viimeaikoina löytänyt ja sattumalta molemmat on britanniasta.
Look mum no computer rakentaa ja modailee kaikkea musiikkiin liittyvää ja on tehnyt jopa furby (muistaako joku nämä 90 luvun lelut) urut joita käytti kiertueellaan.
ColinFurze taas rakentaa pikku vajassaan vaikka mitä. Äijä on sovittanut huvipuistoista tuttuun puskuriautoon 100hp moottorin, tehnyt sekirosta tutun itsestään avautuvan kilven, rakentanut täysi kokoisen TIE hävittäjän ja paljon muuta.



 
Vastaan tuli ihan viihdyttävä lyhytfilmi Youtubessa. Minuuttiaikakone:

 
Ahoy tehnyt taas erittäin kiinnostavan dokkarin jonka aiheena on ensimmäinen videopeli.
Luulin valmiiksi tietäväni vastauksen, mutta enpäs tiennytkään ja olen aika varma, että tuskin tietää moni muukaan.

 
Tämä on kyllä erittäin hienosti tehty. Loppu tosin saattaa olla hieman synkempi kuin alkuperäisessä.

 
Viimeksi muokattu:
Metal jesuksella on selvästikin varsin ymmärtäväinen vaimo.
Edellisessä talossa herran pelihuone sijoittui kellariin ja siellä se oli vuosia, mutta nyt ostivat uuden talon ja vaimon suostumuksella koko alakerta on yhtä pelihuonetta. Yhteensä siis kolme huonetta joista yhdessä on baari samassa.
Eihän tuota voi kuin kateellisena katsella.

 
Metal jesuksella on selvästikin varsin ymmärtäväinen vaimo.
Edellisessä talossa herran pelihuone sijoittui kellariin ja siellä se oli vuosia, mutta nyt ostivat uuden talon ja vaimon suostumuksella koko alakerta on yhtä pelihuonetta. Yhteensä siis kolme huonetta joista yhdessä on baari samassa.
Eihän tuota voi kuin kateellisena katsella.
On siisti, mutta on myös iso asunto. Voisin sanoa, että äkkiä sitä omakin vaimo vastaavaan suostuisi, jos olisi niin iso kämppä, että tällaisen miesluolan jälkeen jäisi toinen kerros vielä keittiöineen, olohuoneineen ja makkareineen.

Toki Metal Jesuksella on muutama peli enemmän mitä varastoida kuin vaikka itsellä. :)
 
Nostalgia nerdin katsaus virtualityn historiaan.
Kyseessä on siis 90 luvulla vr pelaamiseen erikoistunut firma. Amiga fanina mulle tuli ihan kivana yllätyksenä, että noiden koneiden pohjana on kohtuu rankasti modifoitu amiga 3000.
Kannattaa ottaa mukava asento jos aihe kiinnostaa sillä pituutta on yli 40 minuuttia.

 
Ronilla on menossa 24 tunnin Minecraft-striimi. Käynnistyi nyt sunnuntai-aamuna. Lahjoitukset menevät hyväntekeväisyyteen.

 
YouTuben algoritmi on kyllä hyvä lenkkeilykaveri. Kelien parannuttua ja lämmettyä on ollut mukava aloitella taas pyöräilykausi ja lenkit menevät mukavasti, kun YouTube osaa suositella katseluhistorian perusteella erilaisia "Mixejä", jotka ovat yhdistelmiä jo kuunnelluista kappaleista ja niiden perusteella tehdyistä suosituksista. Noin kolmen viikon aikana yhdessäkään "mixissä", jonka olen suosituksista päälle napauttanut lenkille lähtiessäni, ei ole ollut sellaista kappaletta, jonka olisin edes halunnut ohittaa. Näppärä ja fiksu lenkkikaveri todella, eikä maksa mitään.
 
Up is not jump saa ilmeisesti mistä aiheesta vaan kiinnostavan ja viihdyttävän videon aikaiseksi.
Nyt aiheena on ilmaston lämpeneminen ja tämä on taas siitä hyvä, että ketään ei syyllistetä, mistään ei saarnata ja video on täynnä silkkaa faktaa, kaikki selitetään ihan selkeästi ja video on myös täynnä tilastoja joissa on ties kuinka monta eri käyrää ja muuta vastaavaa, mutta tämä tyyppi saa kaiken kuulostamaan kiinnostavalta eikä missään vaiheessa tee mieli skipata eteenpäin.

Kuten joku kommenteissa sanoi:
"This guy's videos legitimately teach me more than my school ever did. I'm not sure if that's a good thing. Though I'm glad I'm learning."

 
Ylös Bottom