Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

iPhone - kaikki mallit

Vastaus: iPhone 4S

Nyt kun tosiaan kamera on hankittu, seuraavaksi voisi ruveta miettimään puhelimen ostamista. Jos kameramarkkinoilla saa kärsiä valinnanvaikeudesta, piisaa sitä puhelinkaupassakin. iPhonen hankkiminen kiinnostaisi jo ihan kokeilumielellä, vaikka yhtään mitään muuta Applen valmistamaa en ole koskaan omistanutkaan. Parhaimmat softavalikoimmat Applella taitavat olla. Kytkyjen hankkiminen kuitenkin mietityttää, sillä niihin en ole perehtynyt ja toisaalta kaihdan niitä jostain syystä, vaikuttavat epäilyttäviltä.

Mistä helvetistä ne tekee noi muistit, kun hintaero 16 ja 64 gigan mallin välillä on 220 euroa?

Apple ei taida ihan pelkästään valmistuskustannusten perusteella tuotteitaan hinnotella, mutta sen varmaan jo tiesitkin ja kyseessä oli retorinen kysymys.
 
Vastaus: iPhone 4S

Apple ei taida ihan pelkästään valmistuskustannusten perusteella tuotteitaan hinnotella, mutta sen varmaan jo tiesitkin ja kyseessä oli retorinen kysymys.

Jos hinnoittelisi, olisi hinta useamman satasen alempi. Kalleimman mallin valmistuskustannukseksi on arvioitu olevan n. 250 dollaria, joten kate on melkoinen, mikä näkyy myös Applen taseessa. Muistipiirit ovat kylläkin laitteen kallein yksittäinen komponentti, joten siinä mielessä hintaeroa on perusteltu.
 
Vastaus: iPhone 4S

. Parhaimmat softavalikoimmat Applella taitavat olla.

Sellainen fiilis kyllä olisi, että androidien appmarketin tarjonta alkaa olemaan jo melko lähellä samaa tasoa. Luultavasti vedenjakana toimii se, että kuinka paljon laittomuuksia haluaa puhelimellaan harrastaa.
 
Vastaus: iPhone 4S

Sellainen fiilis kyllä olisi, että androidien appmarketin tarjonta alkaa olemaan jo melko lähellä samaa tasoa. Luultavasti vedenjakana toimii se, että kuinka paljon laittomuuksia haluaa puhelimellaan harrastaa.

Imho, Marketin ja app storen isoin ero on siinä, että iPhonelle saa enemmän pelejä ja lehtien yms. mobiiliversioita. En usko että muun softatarjonnan suhteen eroa on merkittävästi, luultavasti kummastakin löytyy softaa joka tarkoitukseen. Oikeastaan joka valmistajan uusiin luureihin kyllä melko varmasti saa kaiken mitä tarvitsee, varsinkin normikäyttäjän näkökulmasta joka ei tarvitse jotain spesifistä softaa esimerkiksi työn tai harrastusten takia, kuten CAD-lukijat yms. erikoisemmat ohjelmistot, joita ei välttämättä esimerkiksi Symbianille tai Meegolle ainakaan vielä ole tarjolla.

Tuo kommentti laittomuuksien harrastamisesta meni hieman ohi, koska käsittääkseni ohjelmien warettaminen onnistuu kyllä ihan kaikilla luureilla, jos sille tielle haluaa lähteä. Kuka sitten viitsii ja kehtaa warettaa softat joissa on kyse muutamista senteistä tai euroista, se onkin sitten jo ihan toinen kysymys.


Apple ei taida ihan pelkästään valmistuskustannusten perusteella tuotteitaan hinnotella, mutta sen varmaan jo tiesitkin ja kyseessä oli retorinen kysymys.

Eikai niitä kukaan pelkkien valmistuskustannusten mukaan hinnoittele, mutta onhan tuo aika kova nousu hinnassa silti kun vertaa muihin valmistajien vastaaviin hinnoitteluihin (esim. Nokia N9:ssä hintaero 16 -> 64Gb "vain" 100€). Apple on tosin aina osannut veloittaa muisteista ja kovalevyistä kovaa hintaa (läppäreissä ja pöytäkoneissa muistit ja kovalevytila käsittääkseni aina ollut ihan törkeän ylihintaista), mutta ilmeisesti tämä ei ostajia haittaa.

Yhteenkään Applen vekottimeen en ole ylihintaisia muisteja/kovalevyjä ostanut, vaan olen ne itse ostanut ja vaihtanut. Helppoa ja ennenkaikkea huomattavasti halvempaa, harmi ettei tätä voi puhelimien kanssa tehdä, varsinkaan kun kaikissa luureissa ei ole edes muistikorttipaikkaa, ja tähän syyllistyy joka valmistaja ikävä kyllä joidenkin mallien kohdalla.
 
Vastaus: iPhone 4S

Kytkyjen hankkiminen kuitenkin mietityttää, sillä niihin en ole perehtynyt ja toisaalta kaihdan niitä jostain syystä, vaikuttavat epäilyttäviltä.

No siis Elisan tapauksessahan tuo ei ole kytky vaan osamaksusopimus. Liittymän saat(/joudut) ostaa erikseen, joten se ei näy tuossa kuukausimaksussa.

Itse en tosin ottaisi puhelinta kolmen vuoden sopimuksella. Kuka niin kauan yhtä ja samaa luuria käyttää? En toisaalta kyllä iLuuria ottaisi muutenkaan pääasialliseksi puhelimeksi. Ei vain jotenkin sovi luonteelle. Eli en arvosta toimintavarmuutta ja helppokäyttöisyyttä, jos se tarkoittaa käytön ja muokattavuuden rajoituksia.
 
Vastaus: iPhone 4S

Mikäli kiinnostaa tarkemmin perehtyä uuden iPhonen komponenttihinnan muodostumiseen, niin alla olevasta linkistä tietoa saa. 64GB mallin komponenttikustannus on n. 246 dollaria. Halvempien mallien kustannus 207 ja 188 dollaria.

Tähän summaan ei kuulu muut kustannukset, kuten patentti- ja ohjelmistolisenssit, markkinointi ym. kulut, joita jokaiseen laitteeseen voi laskea päälle n. 20 dollaria.

http://www.isuppli.com/Teardowns/News/Pages/iPhone-4S-Carries-BOM-of-$188,-IHS-iSuppli-Teardown-Analysis-Reveals.aspx
 
Vastaus: iPhone 4S

Kaikille tutuille Applen vehkeet niin pääset eroon siitä viestipaketista. ;)
Kaunis ajatus, mutta ei kovinkaan käytännöllinen. Etenkin kun 80 prosenttia viesteistä suuntautuu vaimolle, jolla on edelleen Nokian suht. perusluuri.

Itse en tosin ottaisi puhelinta kolmen vuoden sopimuksella. Kuka niin kauan yhtä ja samaa luuria käyttää?
Ennen tuota Heroa, oli Samsungin jokin tavisluurini (ei edes 3G:tä saatikka muita hienouksia) käytössä melkein 5 vuotta. Toki se oli reilusti yliajalla, mutta kyllä kolme vuotta iPhone 4S:n kanssa pitäisi vielä olla siedettävän rajoissa. Etenkin jos puhelimien kehitys vain jatkaa sitä rataa, että pusketaan lisää gigahertsejä suorittimeen, ja akku kestää aina vain vähemmän ja vähemmän.

Tosin katsotaan nyt, mihin se kk-maksu 24 kuukauden maksuajalla asettuu. Tasaisella matematiikallahan sen pitäisi olla noin 34,5 euroa kuussa. Siihen 15 euroa liittymän kuukausitaksaa päälle, niin seuraavat pari vuotta maksetaan vähintään 50 euroa kuussa. Se on jo tavallaan aika paljon.

Eli en arvosta toimintavarmuutta ja helppokäyttöisyyttä, jos se tarkoittaa käytön ja muokattavuuden rajoituksia.
Kaksi vuotta tuon HTC Heron ja useiden eri Android-versioiden ja custom-ROMien kanssa puljanneena TODELLAKIN arvostan toimintavarmuutta ja helppokäyttöisyyttä. Vaikka varsin kärsivällinen ja lunki hemmo olenkin, ei tämänkään kamelin selkä sentään kaikkea kestä. Kun puhelin alkaa takkuilla jo ihan niiissä puhelimen perusominaisuuksissa, eli puheluissa ja tekstiviesteissä, ollaan jo todella syvällä jännän äärellä. Nykystandardeilla katsottuna "antiikkinen" rauta ei vaan jaksa tuota Androidia pyörittää likimainkaan tarpeeksi sulavasti.

Ja loppuun vielä vähän ylistystä. Yksi suosikkisaiteistani, Gizmodo, on julkaissut oman iPhone 4S -arvostelunsa. Kun arvostelu alkaa näin, luvassa on melko lailla hehkutusta.

The iPhone 4S is the best phone you can buy right now. That's been true of every iPhone, really.

Lähde: Gizmodo
 
Vastaus: iPhone 4S

Ja loppuun vielä vähän ylistystä. Yksi suosikkisaiteistani, Gizmodo, on julkaissut oman iPhone 4S -arvostelunsa. Kun arvostelu alkaa näin, luvassa on melko lailla hehkutusta.
Lähde: Gizmodo
Näin Engadget-miehenä pakko sanoa, että Gizmodo on perinteisesti ollut varsin i-myönteinen arvosteluissaan ja julkaisuissaan :D Toki monet amerikkalaiset teknoblogit vetävät kotiinpäin. Tämä siis yhtään iPhone 4S:ää väheksymättä.
 
Vastaus: iPhone 4S

Niin iEngadget kuin iGizmodokin ovat melkoisen kritiikittömiä Applea kohtaan. Tämä palvonta kyllä vaivaa montaa muutakin mediaa, eikä esim. iOS:n selkeitä puutteita ja vanhanaikaisuuksia turhaan nähdä kritiikin aiheena.

Jryi: täydellistä vapautta hakevalle ainoa vaihtoehto on edelleen Nokia N900 ;)
 
Vastaus: iPhone 4S

Tuossa Gizmondon tapauksessa näemmä vastuu siirtyy lukijalle jo heti ensiriveiltä lähtien. Amerikkalaiset ymmärtää, heille Steve Jobs oli maanpäällinen Jeesus heidän kaikilla klassisilla mittareillaan. Autotallista rikkauksiin jne. Yritetään me kuitenkin muistaa luurin tärkeimmät ominaisuudet, kuten akunkesto ja hyvä kuuluvuus Suomen korvessa. Työkäytössä usein myös fyysiset näppäimet ja kuoren kestävyys tärkeitä seikkoja.
 
Vastaus: iPhone 4S

Jatketaan vielä arvostelulinjalla, kun Trusted Reviews (myös omia suosikkejani) on ottanut iPhone 4S:n tuomittavaksi. Loppulukema 8/10 kertoo, ettei ainakaan tuolta tullut pelkkää glooriaa. Mutta Flash-tuen puuttuminen miinuskohdissa jaksaa edelleen pikkaisen huvittaa. Ymmärrän kyllä, että varsinkin hartzu lienee asiasta vahvasti eri mieltä, mutta ilman Flashia on tultu hyvin toimeen iPod Touchilla tähänkin asti.

Mutta tuo arvostelu vahvisti sen, mitä pahoin pelkäsinkin:

Also missing is smart dialling. This makes matching contacts appear as you start typing a number, making it quicker to get to the person you want, and it's simply not present here.
Tuo on jopa minusta aika perustavanlaatuinen puute ja yksi syy siihen, miksi en vanilla-Androidistakaan koskaan oppinut pitämään. HTC:n oma Sense (ja muutamien muiden valmistajien omat kälit) tuon "smart dialing" -toiminnon tarjoavat, ja se on oikeasti todella, todella hyvä ja hyödyllinen.

Tätäkään en tiennyt, että iPhone 4S kuvaa videota vain 1080p-tarkkuudella. Eli vaikka esim. 720p voisi monessa tilanteessa riittää ihan hyvin, se ei ainakaan iOS5:n omalla videokamerasoftalla onnistu.

Likewise, video doesn't let you change even the resolution, with just an option for turning the flash light on or off.

Kaikesta huolimatta TR:nkin arvostelun loppusummaus toteaa, että vaikka iPhone 4S on kallis ja siinä on omat puutteensa/heikkoutensa, on se helppoutta arvostavalle massimiehelle paras vaihtoehto (toistaiseksi).

But, the ultimate point is that it's precisely this tight, slick and sometimes limiting interface combined with competent hardware and a class-leading library of easily accessible apps that makes the iPhone so appealing. Yes, it's expensive and were we spending our own money, we'd probably look elsewhere for more of a bargain, but if you've got the cash and just want an easy life, there really isn't a better choice right now.

PS. Nisupullalle tiedoksi, että Gizmondo oli hieman eri juttu kuin Gizmodo. 8) Juu, minullakin meni aikanaan nuo jatkuvasti sekaisin.

Lähde: Trusted Reviews
 
Vastaus: iPhone 4S

TT-2K: en kaipaa Flasihä itse juuri koskaan, joten se ei ole omalla puutelistallani IOS:n kohdalla kovinkaan korkealla. UI ja muut ominaisuudet laahaavat jo jäljessä. iOS on viimeisen päälle viilattu Windows 3.0 kun muut jo harjoittelevat XP:n konseptiin kanssa.
 
Itsellä ei kyllä omassa androidissa ole mitään, jota kaipaisin iphoneen. Sen sijaan monet pikkujutut on semmosia jota kaipaa androidissa. Osaa ei saa ilmeisesti ollenkaan, kun taas loppuihin sanotaan et "lataa kaupasta"..en halua perus juttuja alkaa ostelee mistään. Haluan käyttää luuria.
 
Vastaus: iPhone 4S

Tänään lähti 4S ennakkotilaukseen. Menenkin tästä jo postiluukulle odottelemaan, moi!
 
Vastaus: iPhone 4S

Mistäs noita iPhonen kuoria vois ostella? Tietääkö joku jonkun suositun nettikaupan?
 
Vastaus: iPhone 4S

- - - Hudomi Shop - Ilmainen toimitus!

Tuolla ainakin jotain, Varkaudessa noilla on myymälä ja kaikenlaisia kuoria näyttää olevan kun paikanpäällä kävin puljun katsastamassa. Tuollainen pullonavaaja-suojakuori olis varmaan viikonloppuisin aika ***** hyödyllinen kun ikinä tahdo löytää avaajaa :-D

Jep, mutta siinä olis sellanen ongelma että ei varmaa enää löytäs sitä phonia vähän rankemman vklp jälkee :D:D
mut joo, kiitti linkistä :p
 
Vastaus: iPhone 4S

Ei ollutkaan niin helppoa että ajaa omenaliikkeeseen, antaa rahat ja saa vaihdossa puhelimen, eikä se hintakaan ollut se 749$ siihen tulee vielä 7% vero päälle. Tarvii kello 9pm tilata se luuri ja ajaa 45 minuuttia uudestaan Raceway Mall:iin ja hakea maanantaina, hyllyissä ei tavaraa riitä. Liike oli niin täynnä ihmisiä että ristus, ei toivoakaan että olisi päässyt kävelemään mihinkään.
 
Vastaus: iPhone 4S

iPhone 4S -hinnat - Sonera

Soneralta pomppas, hinnat selkeästi halvemmat kuin kilpailijoilla. Noin 200e Elisan hintoihin ja noin 100e DNA:n verrattuna

No jaa, joutuu ottamaan melko pitkän sopparin kylkeen. Onko tuossa iföyn 4s:ssä yhtä herkkä lasi hajoamaan kuin edellisessä. Olen nähnyt monella sen 4:n lasin sirpaleina, kun on kerran tippunut kovalle alustalle?
 
Ylös Bottom