Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Nintendo 3DS vs. PlayStation Vita

Vastaus: Nintendo 3DS vs. PlayStation Vita

Noniin, nyt kun vitalle tuli tuo yhteensopivuus psone-peleihin niin vitan pelitarjonta on ylivoimainen 3ds:ään verrattuna. On erittäin käyttäjäystävällistä, että kertaaleen ostetut psone-pelit saa ilmaiseski vitalle sen kummempia ongelmia.

Ehdottomasti samaa mieltä. Vitan omistajana(sekä pleikkari ykkösen aikakauden lapsena) tämä tuki wanhoille peleille on kuin taivaan laskeutuminen omaan olohuoneeseeni.

Maltan tuskin odottaa huomista, jolloin pääsen lataamaan muutaman kivan peliherkun Vitalleni. Erittäin järkevä veto Sonylta olla veloittamatta jo ostetuista PS one -peleistä. Nintendo taasen ei taida pahemmin välittää mokomasta(luulevat kaiketi, että immeiset suostuvat ostamaan monta kertaa saman pelin. Pahin virhe, mitä konsolipomo/bisnesmies voi tehdä, on asiakkaan älykkyyden aliarviointi).

Laitteella täytyy olla paljon viihdettä tarjottavana tai muuten sille käy huonosti. Luovuin esim. PS Movesta aika nopeasti. Mukava tekniikkademo/välkkyvä taskulamppu, mutta siihen se jäi. Ei mielenkiintoisia pelejä--->tavara lähtee kiertoon.

Vitan kohdalla jo pienen hetken harkitsin samaa, mutta sitten pamahti megaluokan PS One -paketti PSN:ään.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Nintendo 3DS vs. PlayStation Vita

Siis onko mulla mennyt jotain ohi, täällä porukka puhuu niin että kertaalleen ostetut PS1-pelit saa jotenkin Vitalle? Elikkäs miten mä saan siirrettyä mun Suikoden 2 cd-version Vitaan? Pitää olla aika typerää jengiä Sonyllä töissä jos kuvittelevat että ostan digitaalisena latauksena saman pelin uudestaan vain koska se on eri alusta eri laitegeneraatiosta. Aikamoista asiakkaan älyn aliarvioimista.

yesitis2.gif


Jokos ne Vitan custom firmikset toimiikaan?
 
Vastaus: Nintendo 3DS vs. PlayStation Vita

Elikkäs miten mä saan siirrettyä mun Suikoden 2 cd-version Vitaan?

Oliko tämä ironiaa tms? Nintendo antaa siirtää tai ladata vanhat pelinsä ilmaiseksi 3DS-konsoliin? Ai niin, vain Sonyn pitäisi tehdä näin, Nintendohan saa myydä ja uudelleen julkaista vanhoja pelejään vaikka kuinka paljon. My bad.
 
Vastaus: Nintendo 3DS vs. PlayStation Vita

Oliko tämä ironiaa tms? Nintendo antaa siirtää tai ladata vanhat pelinsä ilmaiseksi 3DS-konsoliin? Ai niin, vain Sonyn pitäisi tehdä näin, Nintendohan saa myydä ja uudelleen julkaista vanhoja pelejään vaikka kuinka paljon. My bad.

Taisit langeta trolliin. Niihin ei kannata aikaansa kuluttaa.
 
Mut saakos Vitalle siirrettyä ps1 pelit jotka on ps3:n kautta ostanu? Kaiken järjen mukaan tän pitäis näin rullata.
 
Mut saakos Vitalle siirrettyä ps1 pelit jotka on ps3:n kautta ostanu?
Ei aivan kaikkia. Vitan PS1-pelituki on vielä vähän work in progress, joten se ei ihan jokaista Storessa tarjolla olevaa PS1-nimikettä tue.

Yhteensopivuutta laajennetaan tulevissa firmware-päivityksissä, ja loppujen lopuksi PS1-tuki kattanee, jos ei aivan kaikkia, niin ainakin kaikki vähänkään merkitykselliset PS1-julkaisut.
 
Vastaus: Nintendo 3DS vs. PlayStation Vita

Siirsin vähän PS1/Vita-keskustelua tänne:
http://www.konsolifin.net/bbs/yleis...a/104398-psone-pelit-vitalla.html#post1421794

Ei taida meinaan ihan suoraan liittyä 3DS vs Vita -vääntöön. Sekä Sony että Nintendo ovat tuoneet/tuovat jatkossa vanhoja pelejään digitaalisena ladattavaksi omaan nettikauppaansa. En sinänsä näe suurta eroa tässä, mitä nyt eroja peleissä on tietysti huomattavasti koska pelit ovat eri sukupolvien valikoimaa yms.

Vitalle on valikoima PS1:n ja PSP:n pelejä, kun taas Nintendon eShop tarjoaa myös ns. Wanhaa osastoa:
Nintendo eShop | Nintendo
 
Vastaus: Nintendo 3DS vs. PlayStation Vita

Pistänpä nyt myös konsolisota puolelle Vita-keskusteluun heittämän viestin. Jos saisin vaikka vastineen 3DS:n tarjontaan syventyneeltä ihmiseltä, sillä oma 3DS katalogini sisältää ainoastaan Ocarina of Timen, 3D Mariolandin sekä tulevaisuudessa hankittavan Luigi's Mansion 2:n.

Vitalle ei ole pelejä.

On muuten lause jonka kuulee aika usein. Varsinkin pelimedian ja sitä seuraavien trollipoikien suusta. Julkaisusta tähän päivään saakka yleinen mielipide on ollut koko ajan Vitaa vastaan. Ei tätä kannata hankkia kun ei sille ole pelejä. Pelikaupassa kun katsoo pelihyllyyn, niin siellä on about kymmenen pelin valikoima ja GameStopin kauppias voivottelee käytettyjen pelien vähäisyyttä. Mutta miksi. Mikä on vikana alan ammattilaisissakin kun tilanne on tämä?

Vitsi ei ole edes hauska saatika edes tosi. Kone starttasi 25 pelin voimalla. Okei, osa oli ei_niin_laadukasta_pelattavaa, mutta osa peleistä kestää vieläkin tarkempaa tarkastelua edustaen oman genrensä ehdotonta huippua. Tällä hetkellä koneella on kuitenkin jokaiselle jotakin ja lisää tulee koko ajan. Tällä hetkellä Vitalle on noin 100 peliä myynnissä joko hyllystä haettuna tai PSN:stä ladattuna. Ja tähän en ole laskenut mitään PSP, minis tai PSOne pelejä, jotka kuitenkin oman näkemykseni mukaan tukevat Vitan tervävimmän kärjen pelejä, joista nyt ensimmäisenä mainittakoon Uncharted: Golden Abyss. Julkaisupeli, joka on edelleenkin yksi parhaimmannäköisiä Vita pelejä. Peli on taattua Uncharted laatua kaikkien 30 kappaaleensa ajan ja on itselleni siinä mielessä harvinaisia pelejä, että ostinpa sen uudestaan itselleni vaikka kertaalleen jo vein sen käytettynä peliliikkeeseen. Pelillä on uudelleenpeluu arvoa sekä sen frendilistan hyväksikäyttö aarteiden kanssa on kiva ominaisuus. Taitaa muuten olla edelleen Vitan parhaiten myyviä pelejä noin miljoonan kappaleen myynnillä (ei, VGChartz ei vieläkään saa tietoa PSN-myynneistä)

Ei Uncharted uppoakaan sinuun? No kokeillaan Assasin's Creed III: Liberationia sitten. Oman yhteisömme jryi ei pitänyt pelistä sen "puutteiden" vuoksi, mutta itse olen viihtynyt sen parissa erinomaisesti. Tiedä sitten mitä se minusta kertoo, mutta koen saaneeni vastinetta rahoille tämän parissa. Jos joku haluaa jotain muuta kuin "main stream"-pelaamista, niin onhan täällä Gravity Rush. Voi voi, Kati ja musta kissa koukuttivat minut kesällä pahemman kerran. Olihan siinä omat japanilaiset pelimekaaniset oikkunsta... Mutta voi voi... Tämähän oli jotain originaalia eikä jatko-osa... Ei sitä kukaan itseään kunnioittava pelaaja voi silloin ostaa... Mutta sitä vastoin Metal Gear Solid: HD Collection on jotain tuttua ja toimivaa ja osana yleissivistykseen kuuluvaa. Ilman kompromissejä. Taskussa.

Ajopelit. Niitä löytyykin PlayStationin koneelta jo geeneistä, mutta Vitan tarjonta pistää jo hymyilemään. Need for Speed: Most Wanted on 98%sti sama peli kuin PS3:lla. Avoimen maailman ajopeli, joka on sulava, kaunis ja vauhdikas kaahailu, josta on vaikea olla pitämättä. 40 autoa, 200 ajokisaa ja toimiva moninpelikokemus jollaista ei ihan hetkeen ole kannettavana nähty. Käytännössä Burnout Paradise. Mutta taskussa. Sitten meillä on WipEout 2048, joka ei Sonyn koneilla esittelyjä kaipaa. Joku sanoi siellä takana "taas näitä", mutta ei... Tämä on heittämällä hienompi kuin PSP:n vastaava vuosia sitten ja toimii ristiin PS3-version kanssa. Ei ihme, että peliarvostelijoilla menee laitteet ja vaatimustasot sekaisin kun katsovat tämänkaltaista tykitystä Vitan OLED-näytöltä... Menikö liian futuristiseksi? Entäs Forumula 1 2011? Codemasters hoiti senkin ja tätä ei saa missään nimessä pitää "vain kannettavana" F1-pelinä ja sekoittaa johonkin DS3-kikkareeseen, koska Vitan versio... Se vain toimii... Itse pystyn ajamaan täyspitkiä kisoja sillä ilman kyr*** otsassa... Ai, olitkin rallimiehiä. WRC3 on sitten sinulle... Kannettavana ja... Kyllästyttää jo sanoa, mutta onnistuneena porttauksena. Jos Arcade kaahailu miellyttää enemmän kuin tällainen otsarypyssä vääntäminen, niin onneksi alustalle löytyy Segan Sonic and All-stars Racing Transformed, mikä käytännössä on Mario Kartin vastine, mutta Segan hahmoilla. Tai vaikka ModNation Racers joka on oman poikani kuluttama pelikortti, samoin kuin SpyHunter, joka valitettavasti on DS3-version porttaus eikä sitä täten voi pitää puhtaana Vita pelinä.

Toki jos räiskintä tai ajopelit eivät iske vaan oletkin tasohyppelyn ystävä, niin paljon menetät jos et ole Little Big Planet: Vitaan tutustunut. Varsinainen kampanja pompitaan illassa tai parissa läpi, mutta sehän ei ole tämän pelin gimmick, vaan pelin yhteisö pitää pelin hengissä vuosia tulevaisuuteen. Sitten tietysti löytyy Rayman: Origins, jonka moni sivuuttaa "lasten pelinä" vaikka kyseessä on melkein Vitan koko pelihistorian korkeimman Metacritic-keskiarvon saanut peli. Se on 2d-tasohyppelyiden kuningas ("eihän ole, Marion pitää pelastaa prinsessa!") ja omasta mielestäni koko pelityypin pelastus toisen japanilaisen peliyhtiön keskittyessä kierrätykseen eri pomppujensa välillä. Sitten jos haluaa hiukan kevyempää pomppua, niin suosittelen kokeilemaan Tales from Space: Mutant Blobs Attack. Löytyy PS Storesta eikä maksa paljoa.

Puzzle pelit olikin sinun juttusi? Sitten suosittelen kokeilemaan modernia versiota Tetriksestä: Lumines. Ai haluat huumoria ja kerrontaa mukaan? Kokeile Escape Plan. Arcadea? Kokeile Super Monkey Ball: Banana Splitz. On Vitalle myös Smart As, jos haluaa aivojansa kärventää. Jos taasen haluaa tiukemman puoleista ja käsikirjoitettua tarinaa, jonka vie hulluuden partaalle niin Virtues Last Reward kannattaa tarkastaa.

Mättöä? Vitan Mortal Kombat on tuttua huttua ja monelle SubZeron lopetusliike on se hetki elämästä kun sai äidin paheksumaan pelaamistaan. Jos kuitenkin haluaa jotain originellimpaa, niin onhan Vitan alustalle tullut myös sellainen pieni nimike kuin All Stars Battle Royale, joka toimii ristiin PS3 version kanssa. Ei ihme, että peliarvostelijoilla menee taas alustat ja arvosanat sekaisin Vitan kohdalla. Ultimate Marvel vs Capcom 3 löytyy myös jossa jo nimestäkin päätellen on selvää mitä pitää tehdä. Tai sitten StreetFighter X Tekken?

Muistakaa, Vitalle ei ole pelejä.

Oliko roolipelaaminen sinun juttusi sittenkin? Persona 4 Golden on kaikkien kriitikoiden ylistämä ja kukaan ei enää muista että se on vanha PS2 porttaus. Se vain toimii ja laitteen 'must have' kokemus seuraavaa Final Fantasya odotellessa. Toki tietenkin ensi vuoden Soul Sacriface on ennemmin minun odotuslistallani.

No entäs räiskintä? Se on, hiukan yllättävää kyllä, Vitan heikoin lenkki tällä hetkellä. Onhan laitteelle toki Zipper Interactiven viimeinen kunnialaukaus Unit13, jossa menään SOCOM hengessä tehtävästä toiseen, mutta Call of Duty: Black Ops Declassified ja Resistance: Burning Skies onnistuttiin sössimään pelikehittäjä-valinnalla, valitettavasti. Olkoonkin toki, että itse viihdyin viikonlopun erittäin hyvin Resistancen kanssa ja ajattelin napata sen uudelleen kunhan vain alelaarista vastaan tulisi. Guerrilan kehittämä KillZone: Mercenaries kannattaa painaa muistiin kuluvan vuoden julkaisuista. Taitaa olla ensimmäinen varsinainen FPS-kehittäjä tekemässä kannettavaa FPS-peliä, joten nimi korvan taakse tulevaisuutta varten.

Yksi minun omista suosikeistani: New Little King's Story. "Yhyhy, sehän on jo Wiillä nähty." Niinpä. Vitallehan ei ole pelejä. Yksi: minulla ei ole Wiitä. Kaksi: se on hieno peli. Kolme: Wiinhän saakin kannettua mukaan bussiin... Toinen oma suosikkini on Pure Chess, jonka ainoa miinus on kunnon moninpelin puute.

Mikä minulta oli unohtua? Ai niin, urheilupelit. Ei ole massiivisesti, mutta onpahan kuitenkin tärkeimmät katettu. Alle vuoden aikana on tullut jo kaksi FIFA-nimikettä, jotka ovat myyneet enemmän kuin 3DS:n vastaavat vaikka laitekanta on tappiolla 1:7. Mutta onhan nämä niin ladukkaat mobiilit porttaukset ettei ihmekään. Vitan FIFA toimii FIFA11:n kotikonsoleiden pelimoottorilla, joka ei enää kuitenkaan ole sama kuin nykyinen kotikonsoleilla pyörivä versio, mutta herran jumala: se on kannettava. Taas arvostelijoilla menee sekaisin kohtuuden ja arvioinnin rajat. Virtual Tennis 4? Aivan loistava pelattavuudeltaan, tekniseltä toteutukseltaan. Baseball löytyy MLB: The Show 12 muodossa samoin kuin amerikkalaisten suosikki EA:n NFL, joka ei koskaan päässyt kuitenkaan vanhalle mantereelle saakka. Everybody's Golf kannattanee varmaan maninita myös, sillä se ei ole golf-peliksi ollenkaan hullumpi ja sen saa jo muutamalla lantilla PS Storesta.

Edit: hitto, olin unohtaa omalta kortiltani löytyvät Super Stardus Deltan sekä RC: Motorstormin, jotka laadukkaina "pikkupeleinä" jäävät suurempien varjoon. Muistakaa, Vitallehan ei ollut...

Joten kuka kehtaa vielä sanoa etteikö Vitalle olisi pelattavaa. Laite julkaistiin Euroopassa vasta viime vuoden maaliskuussa ja nyt vain 9 kuukauden jälkeen minun on sanottava että laitteen nykyinen on line-up on kuitenkin erittäin vahva ja pesee 3DS:n vastaavan mennen tullen. Siellä on puutteensa esim. perinteisistä PlayStation nimikeistä tyyliin Ratched and Clank, Gran Tourismo, Resident Evil ja GTA puuttuvat. Lisäksi laitteelta tosin puuttuvat ns. Casual pelit (vaikka esim. Imagine sarja) kokonaan ja se saattaa koitua laitteen kuolemaksi ennen aikojaan samaan tyylliin kuin GameCubella aikoinaan. Mutta nyt nautin Vitan tarjonnasta ja toivoisin muidenkin huomaavan laitteen potentiaalin. En haluaisi, että Nintendo yksinään määrittelisi kannettavan pelaamisen rajat, koska minä haluan raudaltani enemmän kuin mitä 3DS pystyy tarjoaamaan.

Sonyn kuluva vuosi tulee olemaan näytön paikka. Hinnan alennus 149$ tuntumaan ja mahdollisesti GTA markkinoille (PSP:n GTA kehittäjällä on tarkemmin määrittelemätön Vita peli työn alla), niin alammekin puhua jo elintilansa ansainneesta konsolista.
 
3DS:lle on tulossa _todella_ kova vuosi 2013: http://www.ign.com/articles/2013/01/16/the-big-list-of-upcoming-nintendo-3ds-games
Kunpa vain myös Etrian Odyssey IV tulisi Eurooppaan.

Kuten aiemminkin olen todennut, on Vitalla loistopelejä, mutta saa laittaa aikamoista settiä pöytään tänä vuonna ettei jää täysin jalkoihin. Mikä olisi sääli, koska laitteella on potentiaalia vaikka mihin.

Yllä oleva Baronin listaus on melkoisen pätevä katsaus Vitan nykytilaan. Joka myös omasta mielestäni on tällä hetkellä pelien puolelta hyvä, ja ehdottomasti (perätöntä) mainettaan parempi.
 
Vastaus: Nintendo 3DS vs. PlayStation Vita

PSVitan alkuvuosi on hiljainen, ei voi mitään, mutta maaliskuusta alkaen alkaa taas suupielet kääntymään ylös päin kohti E3-messuja mentäessä. Vuodelle 2013 odotuksissa KillZone: Mercenaries, Soul Sacriface, Sly ja sitten kun loppu vuoteen heitettäisiin vielä Rockstar Leedsin kehittämä, vielä nimeämätön, peli (GTA: Vita anyone?) ja ehkä mahdollisesti Uncharted Vitan jatko-osa (ollut kehittäjällä työn alla kohta kaksi vuotta), niin ei paha tästäkään vuodesta ole tulossa.

Pirun E3-messut, niihin on vielä aikaa... Ja sitten kakki Vita-kiva jää PlayStation4 vyörytyksen alle :/

Edit: Kotaku: Monster Hunter 4 Vitalle

Doodii... Vaikka multiplättynä tulisi, niin kyllä vita ominaisuuksissaan vie potin DS:stä. Gps+near vai rokkaa monsterijahdissa...

Edit2: ouch, Capcom kieltää tekevänsä Vita porttausta... :)
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Nintendo 3DS vs. PlayStation Vita vs. Wii U

Minusta käsikonsolivertailussa kannattaa ottaa huomioon myös Wii U, jos kyseessä on henkilö joka pelaa käsikonsolilla enimmäkseen kotona. Olen huomannut, että Wii U:n Gamepadin käyttö television kanssa ei tunnu hirveän luontevalta: ohjain on liian iso, ja katseen poukkoilu Gamepadilta televisioon on hankalaa. Sen sijaan tämä kokemus muuttuu kokonaan, kun pelaa peliä Gamepadin ruudulta: yhtäkkiä laite tuntuukin luontevan kokoiselta, ja voi olla suorastaan miellyttävämpää pelata lähellä olevalta pienemmältä ruudulta kuin television ruudulta.

Wii U vertautuu edullisesti sekä 3DS:ään että Vitaan, koska se pystyy jo nyt jossakin määrin kilpailemaan 3DS:n vahvuuden eli pelivalikoiman kanssa, ja toisaalta Vitaa vastaan se tarjoaa täysversiot multiplattareista kuten Assassin's Creedistä ja Call of Dutysta erillisten Vita-versioiden sijaan. Monet 3DS-pelit tai -sarjat näyttäisivät tulevan myös Wii U:lle, kuten New Super Mario Bros, Mighty Switch Force, Monster Hunter, Mutant Mudds, Nano Assault ja niin edelleen. (Tietenkin tämä toimii myös toiseen suuntaan: monista Wii U -peleistä on myös 3DS-versio.) Tietenkin lisäksi tulevat vielä Wii U -yksinoikeuspelit.

Tietenkään Wii U ei sitten toimi kannettavana konsolina esim. bussissa ilman überia akkuvarustusta, vaikka Japanissa joku on jo ehtinyt pelata sitä junassa sähköpistokkeen turvin. Muutoin Wii U on kuitenkin "kannettava" konsoli, eli se on muita kotikonsoleita paljon helpompi ottaa mukaan kodin ulkopuolelle. Alkuasennuksen jälkeen Wii U:lla pelaamiseen tarvitsee vähimmillään vain Wii U -konsolin, virtajohdon ja Gamepadin. Kaikki muu kuten Gamepadin virtajohto ja telakka, AV-kaapeli ja Wii-ohjaimet riippuvat sitten käyttötarkoituksesta. Jos Gamepadin perusakun vaihtaa korkeakapasiteettiseen akkuun, yhdellä latauksella pystyy pelaamaan parhaimmillaan jopa yli 10 tuntia.

Lisäksi Gamepad voittaa sekä 3DS:n että Vitan käyttömukavuudessa: kosketusnäyttö on mukavampi käyttää, Gamepadin analogitatit ovat selvästi paremmat kuin 3DS:n Circle Pad ja Vitan pienet analogitatit, ja myös ristiohjain ja napit ovat suurempia ja mukavampia käyttää kuin 3DS:n ja Vitan pikkuiset vastineet. Jos siis käyttäisi käsikonsolia kotona tai jossain missä ei ole televisiota mutta verkkovirta löytyy, kannattaa selvästi harkita Wii U:ta kannettavan konsolin vaihtoehtona.

Listausta Wii U -peleistä joita voi pelata Gamepadilla ilman televisiota (GiantBomb)
 
Vastaus: Nintendo 3DS vs. PlayStation Vita

Tuo paranneltu 3ds xl-versio ei sitten säästynyt typeryyksiltä: laitteen hinta on buustattu yläkanttiin 230e, minkälisäksi paketin mukana ei tule laturia mikä nostaa hintaa entisestään jos ei vanhaa 3ds/ds konetta löydy ennestään. Circle pad pro-lisälaitteessa on samat ongelmat kuin normi circle padissa, eli vehkeen ollessa kiinni konessa pelikorttia tai styluskynää ei saa masiinasta irti ennen kuin cirkle padi on revitty irti.

Tuossa pari viikkoa sitten 3ds sai semmoisen timantin kuin Luigi,s mansion kakkosen ja tässä kuussa pitäisi tulla Fire emblem. Hyvinhän nuita pelejä on alkanut kertymään laittelle vaikka ensimmäiset 2 vuotta ovat ollet pelien osalta surkeita (Huono mario 3d land, kierätetty new super mario 2 ja viime talvella saatiin paper mario, joka jätti aika kylmäksi).
 
Vastaus: Nintendo 3DS vs. PlayStation Vita

Vita-ketjussa tuli avauduttua pettymyksestä laitteeseen, kun oli puhe Vitan älyttömästä "ominaisuudesta" poistaa ladattujen pelien tallennukset jos poistaa kyseisen ladatun pelin:

Ladatuissa Vita-peleissä on eräs ärsyttävä ominaisuus (muiden ohessa): jos poistat pelin, samalla poistuu pelin tallennus. En nyt muista, pystyykö tätä kiertämään muuten kuin kopioimalla tallennuksen jonnekin muualle ennen pelin poistoa, esim. PS Plus -pilvipalveluun.

Vitan tyytymättömänä omistajana en suosittelisi hankkimaan laitetta. Vitan näppäimet ovat ainakin minun käsilleni liian pienet ja epämukavat, jopa 3DS:ssä on paremmat napit ja ristari. Myös analogitatit ovat surkuhupaisan pienet, ei kannata ajatella että Vitassa on "oikeat" tatit.

Lisäksi Vita-peleissä ongelmana on, että suurimman osan niistä saa PS3:lle tai muille konsoleille. Vitan pikkunäytöltä on ikävä tihrustaa pelejä, joita pelaisi mieluummin isolta ruudulta. Laitteen peleissä ei vaikuta olevan ajateltu käsikonsolipelaamista ja pienempää näyttöä.

Vitan valikot ovat kosketusnäyttö/näppäin-sekasotku. Näppäimet toimivat joihinkin asioihin, joihinkin eivät. Joissakin peleissä laitteen takakosketuslevy lähinnä ärsyttää, usein kädet helposti lepäisivät sen päällä mutta se ei välttämättä onnistu jos takakosketusnäyttöä käytetään pelissä johonkin.

Laitteen uni- ja virtamoodit ovat sekavat ja hämäävät nopeaan vasteeseen tottunutta pelaajaa. Laitteen akku tyhjenee pikavauhtia "unitilassa" ja ainoa keino pitää akku virroissa ja laite käyttökunnossa seuraavaa käyttökertaa varten on pitää se koko ajan kiinni virtaliitännässä tai sulkea laite kokonaan pelisessioiden välillä (ei unitilaan).

Pelit latailevat kohtuuttoman pitkiä aikoja, ja koska myyntipelit ja Vitan muistikortit ilmeisesti käyttävät ihan samaa tekniikkaa, lataaminen on yhtä hidasta niin kaupasta ostetuissa kuin PS Storesta ladatuissa versioissakin.

PS Vitaa on myös hankala käyttää useammalla PSN-tunnuksella, jos se jostain syystä on ajankohtaista. Peleistä mm. poistuu vanha tallennus, jos niitä pelaa eri PSN-tunnuksella, ja siihenkin käytännössä vaaditaan erillinen muistikortti.

Ja ne muistikortit. 32-gigainen SDHC-kortti maksaa 30 euroa. 32-gigainen Vitan kortti maksaa 70 euroa. Miksi Sony, miksi?

Harkitsen vakavasti oman PS Vitani myymistä pois, ja on todella harvinaista, että myyn ostamani konsolin pois sen aktiivisena elinaikana (käytännössä en muista edellistä vastaavaa tapausta). Toisaalta tällaista laitetta on ikävä myydä, koska suositukseni on: älä osta PS Vitaa. Jos jotkin Vita-yksinoikeudet kiinnostavat, odota ainakin Vita TV:tä jotta voit pelata niitä TV-ruudulla ja PS3-pädillä.

Olen yrittänyt antaa Vitalle mahdollisuuden, mutta valitettavasti vaikuttaa siltä, että Vita on luotaantyöntävän huonosti suunniteltu laite. Jopa 3DS kaikkine vikoineen soveltuu käsikonsolipelaamiseen paremmin kuin Vita, eikä yhtään ihmetytä miksi tämä "greatest handheld ever made" myy maailmalla niin huonosti. Käyttökokemuksessa on niin vakavia vikoja, että ne tulevat itse pelikokemuksen tielle, ja Vita ei ole ainakaan minulla pystynyt täyttämään tehtäväänsä käsikonsolina.
 
Vastaus: Nintendo 3DS vs. PlayStation Vita

-Tuossa mahen vitassa on kyllä jotain pahasti viallakin. Minulla on välillä jäänyt vahingossa vita sleep modeen likemmäs 20 tunnin ajaksi ja tuona aikana akun varaus ei ainakaan vitan mukaan ollut tippunut mihinkään.
-Tateissakaan ei ole mitään vikaa. Ne vaan vaatii pikkasen tottumista. Minulla siihen riitti unchartedin läpipeluu ja sen jälkeen ei ole ollut mitään ongelmia.
-Käytä niitä valikoita pelkällä kosketuksella niin ei tarvitse valittaa kun joku toimii nappulasta ja joku ei. Se käyttis on kosketukselle suunniteltu alunperin.
-D-padissa ei ole mitään vikaa vaan se on erittäin tarkka ja napakka. L ja R napit on kyllä hieman tunnottomat
 
Vastaus: Nintendo 3DS vs. PlayStation Vita

Jep, minustakin vita on vallan mainio kapistus. Olen saanut n. 40 peliä joko vitosen hinnalla alelaareista (mm. Virtua tennis, call of duty) tai plussan kautta maksamalla alle 3e/kk (n. 40e 50e-kortista jolla 15kk).

Nintendo 3D voisi olla kiva kapistus mutta näen vähän lisäarvoa ds:ään verrattuna joka multa jo löytyy. Lisäksi en jaksa huusholliin ostaa enää yhtään uutta ladattavaa laitetta jolle ei ole enempi tarvetta.

Eipä silti, varmaan 3DS on mainio kampe sekin, mulla ei vaan sille käyttöä.
 
Vastaus: Nintendo 3DS vs. PlayStation Vita

Juu ei oo käsikonsolit sinua varten.

Tämä on aika hyvin sanottu DS:n, 3DS:n, PSP:n ja Vitan omistajalle. Näistä juuri Vitalla tämä käyttökokemus on ollut erityisen ongelmallinen, joten eiköhän voida pikemmin päätellä, että Vita ei ole minua varten.

-Tuossa mahen vitassa on kyllä jotain pahasti viallakin. Minulla on välillä jäänyt vahingossa vita sleep modeen likemmäs 20 tunnin ajaksi ja tuona aikana akun varaus ei ainakaan vitan mukaan ollut tippunut mihinkään.

Niinhän voisi tosiaan luulla, mutta enemmän se kuitenkin vaikuttaa laitteiston "ominaisuudelta" kuin rautavialta, koska akku säilyttää virran hyvin kun virrat ovat täysin poissa tai kun pelaa. Unitilassakin tämä "imuefekti" vaihtelee, joten se vaikuttaa olevan enemmän jonkinlainen yhdistelmä automaattisia toimintoja ja nettiyhteyden käyttöä, joita en ole sekavia asetuksia näpräämälläkään saanut optimoitua.
 
Vastaus: Nintendo 3DS vs. PlayStation Vita

Ei pitäisi koskea pitkällä tikullakaan aiheeseen, mutta omalla Vitallani saattaa mennä viikkokin sleep modella ja peli jatkuu siitä mihin sillä on päästy. Sama pojankin Vitalla. Toisaalta sitten kun akku pääseekin tyhjenemään, niin meneekin melkein puoli tuntia ladatessa ennen kuin laite heräilee.

Mitä tulee noihin muutamiin kohtiin niin:

a) pelitallennukset menevät näin plussalaisena automaattisesti pilveen joten pelien poistamisen myötä tapahtuvat pelitallennuksien häviämiset ovat kierrettävissä. Toki jos ei ole plussalainen, niin tämä tietysti ripoo. Mutta saisihan ne piuhalla talteen PS3:lle, mutta hetken mielijohteessahan tämä ei onnistu.

b) Vitan pelit ovat tietysti osin samoja kuin PS3:lla, mutta taas toisaalta moni peli tulee ostettua Vitalle eikä PS3:lle (johtuen nyt siitä, että Vitalla pääsee pelaamaan kun PS3:lla/talon ainoalla telkulla on muitakin käyttäjiä). Tämä tietysti siis käyttäjäkohtaista.

c) Vitan ohjaimet ovat paremmat kuin 3DS:n (IMO). Ja yleisemminkin laitteen ulkomuotoilu on käteen sopivampaa kuin 3DS:n. Ja nyt ei puhuta mistään 3DS:n XL-mallista verrokkina, koska vastaavasti voitaisiin jeesustella Vita lisävaruste kahvoista.

d) miksi Vitan näytöstä valitetaan, mutta kukaan ei valita Ocarina of Timen tai Mario Kartin kohdalla 3DS:n pienestä näytöstä? Itse asiassa tämäkin valituksen aihe menee myös tuohon kohta b)hen? Miksi kukaan haluaisi pelata näitä kahta mestariteosta kannettavana kun isommasta telkusta näihin saisi enemmän tunnelmaa ja menoa sekä mäiskettä?

e) Ja ne muistikortit? Kiitos piratismi! Jos nämä kalliimman tekniikan muistikoritit ehkäisevät piratismin siinä laajuudessaan mitä se oli PSP:llä, niin antaa palaa vain. Ja onko ne nyt niin kalliita edes. En haluaisi kuulostaa mitenkään elitistiseltä, mutta näin työssäkäyvänä ei tarvinnut edes kahta kertaa miettiä 32Gb:n kortin ostamista. 10 vuotta sitten 64Mb:n SD kortista jouduin maksamaan enemmän.

Kylläpäs viesti levisi, mutta asioilla on puolensa ja puolensa. Omaan käyttöön Vita on kyllä kepittänyt 3DS:n 100-0. 3DS on hyvä laite ja 6v tyttö pelaa sitä mielellään (muoti- sekä koirapeliä). Vita vain on napsahtanut kohdilleen omalla pelitarjonnallaan (F1, WRC, MotoGP, FIFA, Killzone, Uncharted, pelejä joista ainoastaan Unchartedit olen pelannut PS3:lla).
 
Vastaus: Nintendo 3DS vs. PlayStation Vita

Unitilassakin tämä "imuefekti" vaihtelee, joten se vaikuttaa olevan enemmän jonkinlainen yhdistelmä automaattisia toimintoja ja nettiyhteyden käyttöä, joita en ole sekavia asetuksia näpräämälläkään saanut optimoitua.
Tuli sellainen mieleen, että onko kyseessä kenties 3G-malli? Kun laitat sen unitilaan, käynnistyykö näyttö itsestään muutaman minuutin välein? Tuo erikoinen ongelmana vaivasi nimenomaan Suomessa ja ilmeisesti vain niitä mukana tulleita Saunalahden SIM-kortteja. Ohjeet tuon hämyisän bugin kiertämiseen löytää täältä.

Jos kyseessä on Wi-Fi-malli, ei tuokaan selitä akun kulumista. Tässä referenssiksi omat (3G-mallini) asetukset:

System -> Auto-Start Settings:

Refresh LiveArea Screen ja Update Online Status for PlayStation Network - valittu
Group Messaging, near ja Email - ei valittu

Power Save Settings:

Enter Standby Mode Automatically - After 3 Minutes
Use Wi-Fi in Power Save Mode - ei valittu
 
Vastaus: Nintendo 3DS vs. PlayStation Vita

a) pelitallennukset menevät näin plussalaisena automaattisesti pilveen joten pelien poistamisen myötä tapahtuvat pelitallennuksien häviämiset ovat kierrettävissä. Toki jos ei ole plussalainen, niin tämä tietysti ripoo. Mutta saisihan ne piuhalla talteen PS3:lle, mutta hetken mielijohteessahan tämä ei onnistu.

b) Vitan pelit ovat tietysti osin samoja kuin PS3:lla, mutta taas toisaalta moni peli tulee ostettua Vitalle eikä PS3:lle (johtuen nyt siitä, että Vitalla pääsee pelaamaan kun PS3:lla/talon ainoalla telkulla on muitakin käyttäjiä). Tämä tietysti siis käyttäjäkohtaista.

c) Vitan ohjaimet ovat paremmat kuin 3DS:n (IMO). Ja yleisemminkin laitteen ulkomuotoilu on käteen sopivampaa kuin 3DS:n. Ja nyt ei puhuta mistään 3DS:n XL-mallista verrokkina, koska vastaavasti voitaisiin jeesustella Vita lisävaruste kahvoista.

d) miksi Vitan näytöstä valitetaan, mutta kukaan ei valita Ocarina of Timen tai Mario Kartin kohdalla 3DS:n pienestä näytöstä? Itse asiassa tämäkin valituksen aihe menee myös tuohon kohta b)hen? Miksi kukaan haluaisi pelata näitä kahta mestariteosta kannettavana kun isommasta telkusta näihin saisi enemmän tunnelmaa ja menoa sekä mäiskettä?

e) Ja ne muistikortit? Kiitos piratismi! Jos nämä kalliimman tekniikan muistikoritit ehkäisevät piratismin siinä laajuudessaan mitä se oli PSP:llä, niin antaa palaa vain. Ja onko ne nyt niin kalliita edes. En haluaisi kuulostaa mitenkään elitistiseltä, mutta näin työssäkäyvänä ei tarvinnut edes kahta kertaa miettiä 32Gb:n kortin ostamista. 10 vuotta sitten 64Mb:n SD kortista jouduin maksamaan enemmän.

a) Eivät plussan pilvivarmuuskopiot mitenkään vähennä sitä, kuinka älytöntä tuollainen oletusarvoinen tallennusten poistaminen on.

b) Minulle "ison ruudun" pelien pelaamisessa Vitalla (ja Wii U:n Gamepadilla) ongelmana on, että niitä ei mielellään pelaa pienellä ruudulla vaikka se olisi ainoa vaihtoehto. Pienelle ruudulle täytyy suunnitella omat pelinsä.

c) 3DS XL on kuitenkin ihan oikea sellaisenaan myytävä laitevaihtoehto. Sopivampi vertailukohta Vitan kahvoille voisi olla 3DS:n älytön Circle Pad Pro -härväke. Ja jos Vitalle löytyy oikeasti hyvät kahvat jotka parantavat tuntumaa, miksi sitä ei pitäisi huomioida?

d) Ocarina of Time -porttaus oli mielestäni tarpeeton julkaisu. Mario Kart 7 sen sijaan on eri peli kuin kotikonsoleilla, ja 3DS-versio on tehty 3DS:ää ja sen ruutukokoa varten. 3DS:llä on huomattavasti enemmän näitä laitetta varten tehtyjä versioita ja yksinoikeuksia.

e) Eli koska rahaa on käytössä, niin sitä voi ihan hyvin heitellä menemään? "Piratismi" on aivan surkea syy Sonyn muistikorttihintojen puolustelemiseen. Kummasti 3DS:llä ei ole piratismiongelmaa vaikka se käyttää huomattavasti halvempia ja paljon laajemmalle levinneitä SD-muistikortteja.

Tuli sellainen mieleen, että onko kyseessä kenties 3G-malli?

Ei ole, mutta tuossa "Use Wi-Fi in Power Save Mode"-asetuksessa oli muistaakseni jotain hämäävää. Aikoinani kun asiaa yritin selvitellä, tästä tai jostain muusta oli netissä juttua että asetus toimii aivan päinvastoin kuin mitä tekstin perusteella voisi ymmärtää.
 
Ylös Bottom