Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Super Mario 3D World

  • Viestiketjun aloittaja Poistettu jäsen 16872
  • Aloituspäivämäärä
Vastaus: Super Mario 3D World

Parasta tässä pelissä lienee se, että jos kuolee 5 kertaa putkeen, niin saa kuolemattomuuden eli tähden kentän ajaksi. Todella hyvä uudistus minunkaltaiselleni hermopelaajalle kyllä. Tämä on yksi niistä peleistä minkä takia WiiU tulee vielä joskus hommattua, mutta siihen nyt menee vielä varmasti monta vuotta.
 
Vastaus: Super Mario 3D World

Wii Party U:ta myi epäilemättä melko pitkälti se, että se tuli ohjaimen kylkiäisenä ja bundletettuna konsolin kanssa. Pistää kyllä miettimään, miksi Nintendo päätti olla julkaisematta 3D World bundlea.

Täysin epäilemättä ohjainbundle auttaa Wii Party U:n myyntejä, mutta eivät ihmiset ryntäisi ostamaan peliä edes ohjaimen kanssa saati kokonaista konsolibundlea, ellei peli kiinnostaisi. Johan se nähtiin Nintendolandin kanssa: ohjainbundle ei onnistunut elvyttämään pelin kuolleita myyntejä mitenkään. Myös bundletetun pelin täytyy olla mielenkiintoinen että ihmisillä on tekemistä sille mukana tulevalle ohjaimelle.

Voihan se olla, että länsimaissa peli tulee myymään suht hyvin. Onhan tuo Wii U kuitenkin saanut viime aikoina melko positiivista julkisuutta juurikin tämän Marion myötä. No, lähiaikoina tilanne alkaa selviämään.

Super Mario 3D Worldin kohdalla näyttää siltä, että monia ihmisiä tämä peli ei yksinkertaisesti kiinnosta. Pelisivustojen ja Nintendo-fanien hypetys ei loppujen lopuksi paljoa merkitse suuren yleisön mittakaavassa. Jos jokin IGN hypettää uusinta Mariota, ei se kerro vielä mitään tosimaailman kiinnostuksesta.

Sen sijaan Japanissa on myyty reilusti yli 25 % kaikista maailman Wii U -konsoleista, ja siitä huolimatta Mario 3D World putosi kauas edellisistä Mario-peleistä kuten Super Mario Galaxy -peleistä saati sitten New Super Mario Bros. -sarjasta. Tämä kertoo vakavasta mielenkiinnon puutteesta, kun Mario 3D Worldin myynnit romahtivat aikaisempiin peleihin verrattuna, ja toisaalta Wii U:n ongelmallisesta tilanteesta. Eräs henkilö ei toivoisi Gamepad-ohjainta parjattavan, mutta valitettavasti on jälleen todettava, että todennäköisesti Wii U:n Gamepad-ohjain tekee hallaa myös Super Mario 3D Worldille. Peli tukee ohjausvaihtoehtoina mm. Wiikake + Nuntsa -komboa, Classic Controller Prota, pelkkää Wiikakea ja jopa Wii U:n Pro-pädiä - mihin tässä tarvitaan sitä kallista ja hankalaa Gamepadia, joka on pakko ostaa konsolin mukana? Gamepaditon Wii U olisi myynyt myös Super Mario 3D Worldia enemmän.
 
Vastaus: Super Mario 3D World

Silloin kun Galaxyt ovat ilmestyneet niin onnolluy laitekantakin "hieman" suurempi kuin nyt. Ja New Super Mario Brosit on myyny yleensä enemmän kuin 3D-mariot joten ei mitään uutta nousevan auringon alla. Mutta haastava on tilanne Wii U:lla joten toivotaan parasta ja Mario Kartille pikaista julkaisupäivää.
 
Vastaus: Super Mario 3D World

Super Mario 3D Worldin kohdalla näyttää siltä, että monia ihmisiä tämä peli ei yksinkertaisesti kiinnosta. Pelisivustojen ja Nintendo-fanien hypetys ei loppujen lopuksi paljoa merkitse suuren yleisön mittakaavassa. Jos jokin IGN hypettää uusinta Mariota, ei se kerro vielä mitään tosimaailman kiinnostuksesta.

No jonkun jenkki-IGN:n nyt voi jättää omaan arvoonsa. Lähinnä tarkoitin esim. New York Timesia, jonka lukijakunta tavoittaa hieman toisenlaistakin yleisöä kuin pelijulkaisut. Tosin eivät satunnaiset artikkelit kesää tee.

Yksi syy pelin heikolle menekille voi myös olla se, että Nintendo toi pelin tietoisuuteen hieman väärällä tavalla. Vielä on tuoreessa muistissa se pettymysten kuoro (tälläkin foorumilla), kun ensimmäiset videot tulivat julki. Ja ei mikään ihme - nehän olivat melko tylsää ja mitäänsanomatonta katsottavaa. Ymmärrän toki, ettei Nintendo varmaan halunnut paljastaa heti kaikkea peliin liittyvää, mutta ensivaikutelma on kuitenkin tärkeä ja tällä kertaa se oli monelle pelaajalle varsin laimea tai suorastaan jopa negatiivinen. Toki vaikutelma on vähitellen (viimeistään positiivisten arvioiden myötä) alkanut kääntyä positiiviseksi, mutta silti ei ilmeisesti tarpeeksi. Voi hyvinkin olla, että jotkut aikoivat hommata konsolin 3D Marion ilmestyessä, mutta koska pettyivät 3D Worldin ensivaikutelmaan, menettivät mielenkiinnon ja homma oli sitten heidän osaltaan siinä. Mutta mistäs näistä tietää.

Voihan se olla, että kansa on todellakin viimein kyllästynyt Marioon. Voi myös olla, ettei Nintendo directit tavoita tarpeeksi ihmisiä tai ne eivät vain ole tarpeeksi iskeviä ja vauhdikkaita lähetyksiä nykypelaajille. Tosin vaikuttaa myös siltä, että ennakkoluulottomasti useampia eri genrejä aktiivisesti pelaavat harrastajat alkavat olla todella pieni marginaaliryhmä COD:eja, Änäreitä ja muita vuosipäivityksiä pelaavan massan puristuksessa - Nintendon laitteille kuitenkin saa hyvin paljon kaikkea muuta kuin sitä räiskintää, jääkiekkoa ja autoilua. Itse sain joku aika sitten huomata yllätyksekseni, että tuttavapiirissäni oli kuin olikin sellainen henkilö, joka ei varsinaisesti aktiivisesti harrasta pelaamista, mutta on hommannut XO:n, jotta voisi pelata pelkästään COD:ia ja Änäriä - mitkään muut pelit eivät häntä omien sanojensa mukaan kiinnostaneet.

Voi myös hyvinkin olla, että gamepad ei vetoa - itsekin huomaan sitä nykyään vierastavani ja yhä enemmän turvautuvani esim. Classic Prohon, jos vain mahdollista. Kake+nuntsa -komboakin joskus, mutta sitä rajoittaa sensor barin liian lyhyt johto (pakotetun sisustusratkaisun myötä videotykin ja konsolin paikka on sen käyttöön hieman liian hankala ilman erillistä säätämistä - pitäisi varmaan se langaton sensor bar laittaa viimein).
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Super Mario 3D World

Super Mario 3D Worldin kohdalla näyttää siltä, että monia ihmisiä tämä peli ei yksinkertaisesti kiinnosta. Pelisivustojen ja Nintendo-fanien hypetys ei loppujen lopuksi paljoa merkitse suuren yleisön mittakaavassa. Jos jokin IGN hypettää uusinta Mariota, ei se kerro vielä mitään tosimaailman kiinnostuksesta.

Sen sijaan Japanissa on myyty reilusti yli 25 % kaikista maailman Wii U -konsoleista, ja siitä huolimatta Mario 3D World putosi kauas edellisistä Mario-peleistä kuten Super Mario Galaxy -peleistä saati sitten New Super Mario Bros. -sarjasta.

Onneksi meillä on Mahewcoro täällä kertomassa meille totuudet tosimaailman kiinnostuksesta...muuten elettäisiin ihan tynnyrissä :D

Mä en tiedä onko Super Mario Galaxyyn vertaaminen reilua, koska Wiin laitekanta oli aika dramaattisesti suurempi silloin, kun peli julkaistiin. Sen voi ajatella niinkin, että laitekantaan suhteutettuna on varsin kohtuullinen suoritus, jos 3D World myi julkaisuviikonloppunaan noin kolmanneksen siitä, mitä Galaxy. NSMBU:hun vertaamisessa ei ole järkeä myöskään, sillä se oli julkaisupeli. Aika moni, kuten esim. minä, osti sen julkaisussa, sillä se oli julkaisupeleistä varteenotettavin. Luigi U:ta en taas ole jaksanut ostaa, sillä NSMBU oli vähän sieluton peli, niinkuin pelkäsinkin ja pahalaatuinen New Super Mario Bros-ähky vaivaa edelleenkin.

Jos myyntilukuja katsotaan, niin _mikään_ Wii U peli ei yksinkertaisesti näyttäisi ihmisiä kiinnostavan julkaisupelejä, kuten Nintendolandia lukuunottamatta - ei edes Wii Party U, joka myi 3D Worldia huonommin julkaisuviikonloppunaan.

No, jäädään nyt vielä odottelemaan niitä lännen myyntilukuja. Sen vaan sanon, että jos Nintendon ainoa toivo olisi julkaista jumppapelejä ja minipelikokoelmia wagglekontrolleilla -niinkuin Mahe toistuvasti pyrkii todistamaan- niin menkööt koko firma minun puolestani nurin.

ps: mulla ei ole mitään Gamepadin ja koko konsolin kritisoimista vastaan, kunhan siinä on joku pointti, mutta saman asian mantranomainen jankuttaminen käy vähän tökkimään.
 
Vastaus: Super Mario 3D World

Toisekseen, Wii U:n myyntejä ei hidasta pelit tai padi. Suurin osa Wiin omistajista ei edes tiedä mikä on Wii U. Tuo konsolin nimi on koko markkinoinnin ja konsolin akilleen kantapää. Mulla on tuttavapiirissä ihan aktiivisia pelaajia ja perheenisiä, joiden jälkikasvu pelaa (konsolina Wii). Kukaan noin seitsemän henkilön otoksesta ei tiennyt mikä on Wii U. Sitä ei siis ymmärretä uudeksi konsoliksi, vaan joksikin lisäosaksi?

Tässäpä se ongelman ydin tuli. Jokainen tykkää sitten vääntää tätä asiaa siihen suuntaan, joka myötäilisi enemmän omaa näkemystä asiasta. Joillakin on agendana Gamepadin dissaus, jonka todisteena heikkoja myyntejä pidetään, toisilla taas esim. tehojen puute jne. mutta totuus on melko suurella todennäköisyydellä juuri tuo.

Mutta tosiaankin tätä vääntöä on jo koko Wii U:n oma ketju täynnä, joten jottei tästäkin ketjusta tulisi yhtä masentavaa luettavaa, niin palataan aiheeseen. 3D World ennakkovarattuna verkkiksestä ja odotan sen olevan tämän alkaneen konsolisukupolven kärkijulkaisuja ja vahva GotY-ehdokas.
 
Vastaus: Super Mario 3D World

Lahden Launeen Citymarketissa näytti olevan jo hyllyssä, jos miettii hakevansa omansa kaupasta.
 
Vastaus: Super Mario 3D World

Lahden Launeen Citymarketissa näytti olevan jo hyllyssä, jos miettii hakevansa omansa kaupasta.

Toivottavasti sitten tulee huomenna itselle Coolshopista lähti Keskiviikkona 17:30 aikoihin tulemaan. Ei jaksa odottaa millään että pääsis pelaamaan. Pakko tätä ainakin on kokeilla vähän ennen joulua milloin ajattelin kokonaan vetää lävitse.
 
Vastaus: Super Mario 3D World

Latailin pelin puolenyön jälkeen ja testasin yksinpelinä kolme ekaa kenttää. Näppärästi toimii, mutta nuo kentät oli vasta opettelua varten, eli hyvin helppoja. Iltapäivällä sitten lisää. Uskon viihtyväni.
 
Vastaus: Super Mario 3D World

Huomenta,

Onko kukaan vielä testannut peliä? Yksinpeli-/ Moninpeli (2-4) ?

Super Mario 3D World (suomi)

Näyttää siltä, että Classic Controlit eivät ole tuettuja...

Tuolla nintendon omalla sivustolla on väärää tietoa, koska kyllä tukee kaikkia mahdollisia ohjaimia

Input: Wii classic controller

Aijai tuli juuri haettua postilaatikosta tämä peli ja voin hyvillä mielin SUOSITELLA coolshoppia ennakkotilauksien tekemiseen ainakin tulee ajoissa! Verkkokaupasta tilannut yli 3 kertaa ennakkona ja aina pettäneet aikataulussa..

Ei tässä pysty jouluun millään odottaan kun tietää että VUODEN PARAS PELI ehdottomasti on käsissäni. Eli tämä korkataan nyt ja WII FIT U jouluna. Tunnelmia voin kertoilla sitten illemmalla, kun taas tulen koneen äärelle. NYT WII U TULILLE!

EDIT: Oli pakko tulla kertoilemaan tunteita jo Ekan Worldin jälkeen sen verran haltioissani olen. Siis visuaalinen ulkoasu on jotain aivan käsittämätöntä siis tämä on niin värikäs, kartalla tapahtuu aina jotain liikettä jne. Kartassa siis pystyy todellakin itse suunnistamaan minne haluaa sieltä voi jopa löytää salaisia toad taloja joita ei muuten saattaisi huomatakkaan.

Yleisesti kentät kestää jotain mitä sen sanoisi 3 - 9 minuuttia riippuen kuinka paljon käytät aikaa tutkimiseen jne. Ensimmäisessä maassa en kuollut kuin pari kertaa ja nämäkin siitä syystä että en ollut vielä tottunut erottomaaan syvyys eroja.

Vihreistä tähdistä sen verran, että varmaan tarkoituksella pistetty ensimmäisessä maassa helppoihin paikkoihin sillä löytämättä jäi vain 2 tähteä 24 mahdollisesta. Tämä luultavasti vaikeutuu, kun pääsee muihin maihin.

Pidin erityisesti Kapteeni Toadin puzzle pelistä nerokkaasti käytetty gamepadiä, kun voit siirrellä kuva kulmaa minne haluat. Ainoa asia mikä häiritsi siinä on se ettet pysty yhtään lähentämään kuvaa, jota ainakin itse olisin toivonut.

HUOMIO! alotin pelaamisen Luigina, olen lukenut et joitain arvostelijoita on häirinnyt tämä kissa ääni kun ottaa kyseisen erikoiskyvyn päälle. Itse en edes kuule mitään ärsyttävää kissa ääntä ainakaan kovin isolla voluumilla, joten tuskin ainakaan itseäni häiritsee. En sitten tiedä onko mariolla erilainen ääni joka kuuluu enemmän.

Mutta silti näin pikaisesti tunnin pelaamisella voin sanoa että kyllä tässä on se TÄMÄN VUODEN GOTY ehdottomasti!
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Super Mario 3D World

Ai että mä rakastan näitä perjantaijulkkareita kun saa taas jännätä saako pelin vai ei. Onneksi muutan kohta kaupunkiin. Mutta hei, tänään on Mario-päivä eli vuoden paras päivä anyway joten pienet sille \o/
 
Vastaus: Super Mario 3D World

Parasta tässä pelissä lienee se, että jos kuolee 5 kertaa putkeen, niin saa kuolemattomuuden eli tähden kentän ajaksi. Todella hyvä uudistus minunkaltaiselleni hermopelaajalle kyllä. Tämä on yksi niistä peleistä minkä takia WiiU tulee vielä joskus hommattua, mutta siihen nyt menee vielä varmasti monta vuotta.

Sori mutta tämä on todella huono uudistus. Opettaa vain lapsille ja muillekin, että jos elämässä ei pärjää niin ei huolta, kyllä joku tulee silittämään päätä ja auttaa kentän läpi. Näin se ei mene eikä pitäisikään mennä. Mario-pelit kyllä opettavat pelaamaan. Jos kuolee monta kertaa putkeen niin happea vain ja uuteen yritykseen. Itsellä tulee kuoltua vain kun pelaa liian autopilotilla eikä keskity johonkin vaikeaan kenttään. Ei Super Mariot nyt kuitenkaan niin vaikeita pelejä ole.
 
Vastaus: Super Mario 3D World

Tullut pelialtua tätä nelinpelinä tässä viikonlopuna aikana aamusta iltaan ja kutosmaailman loppuun ollaan päästy. Täytyy sanoa, että kyllähän tämä peli on aivan timanttia ja kaiken ennakkohypen arvoinen. En muista, millon olisin viihtynyt näin minkään videopelin ääressä. Pelattavuus ja kenttäsuunnittelu on hiottu aivan huippuunsa ja huomaa, että Super Marion kaava on hioutunut vuosikymmenien saatossa. Toisaalta peli tuntuu aika perinteiseltä Mariolta, mutta osaa myös jatkuvasti yllättää ihastuttavilla ja innovatiivisillä ideolla. Myös eri maailmoja ollaan osattu innovoida, niin ettei esim. lumimaailma koostu aina perinteisistä lumikentistä ja hiekkamaailmassakin on monenlaista eri kenttää. Kokeiltuani kaikkia eri kontrollimetodeja voin sanoa, että täydelliset kontrollit toimivat parhaiten Gamepadilla pelatessa. Gamepadin lisätoiminnot ovat melko yhdentekeviä, mutta tuovat välillä ihan kivaa lisää peliin, kun vaikka "kutittelee" jotain otusta, jotta muut pelaajat pääsisivät pahasta kohdasta ohi, tai etsii salaisuuksia gamepadin näytöllä. Captain Toad-bonuskentät tuovat tärkeämmän roolin gamepadille ja ovat ehdottomasti hauska ja piristävä lisä peliin. Gamepadin käyttö, on tässä kutakuinkin yhtä sivuroolissa, mitä wiimoten käyttö Galaxyissä.

En silti lähtisi tätä ihan vielä Galaxyjen yläpuolelle asettamaan; vaikka peli hipoo täydellisyyttä, niin ei tästä silti ihan Galaxyjen kaltainen nerokkuus välity, vaan tämä on huomattavasti "perinteisempi" Mario. NSMB-sarjan yläpuolelle tämän silti asettaisin aivan heittämällä ja erityisen mukavaa todeta, että moninpeliin ollaan tässä löydetty täydellinen balanssi, siinä missä NSMB-sarjan moninpeli -erityisesti nelinpeli- oli välillä kyllä aika stressaava. Pelien vaikeusaste muodostui siitä, kun pelaajat tönivät toisiansa millimetrin tarkkuutta vaativilla kentillä aiheuttaen kontrolloimatonta kaaosta. 3D Worldin kentillä on riittävästi tilaa neljälle pelaajalle, eivätkä hahmot töni toisiaan sillätavalla ärsyttävästi, kuin NSMB-sarjassa.

Jos nyt jostain pitää valittaa, niin itseäni häiritsee se, ettei toisen pelaajan syliin nostaminen tapahdu enää b-napin painalluksella ja ohjainta heilauttamalla, vaan pelkästään napin painalluksella. Tästä johtuen tulee aika usein vahingossa heitettyä kanssapelaaja yli laidan vaikka tarkoitus oli vain lähteä juoksemaan, tai ampua tulipalloja. Toinen asia, joka häiritsee on 3D:n puute. Aika usein törmää väitteeseen, että 3DS:n stereoskooppinen 3D on vain turha gimmick, mutta erityisesti tässä pelissä sen merkityksen ja pelaamiseen tuoman lisäarvon huomaa todella vahvasti. Syvyyttä on välillä aika vaikea hahmottaa tässä pelissä ja monesti tulee hypättyä ohi kohteesta ihan vaan sen takia, kun ei hahmota sijaintiaan kentällä. Omasta mielestäni 3D Landin "hard mode" oli se, kun kytki 3D efektin pois päältä ja 3D World on jatkuvasti tällä moodilla, sillä 3D mahdollisuutta ei ole.

Jos jollain Wii U-omistajalla ei tätä vielä ole, niin mars kauppaan. Jos Wii U-konsolia ei vielä satu omistamaan, niin viimeistään tämän pelin myötä pistäisin sen hankinnan kyllä vakavasti harkintaan. Tässä on GotY.
 
Vastaus: Super Mario 3D World

Vitosmaailma tuli pelailtua juuri. Ei ole vieläkään ollut kovin haastava, mutta ihan kaikkia tähtiä en ole yrittänyt löytää. Mukava huomata että tähtien keräily kiinnostaa yllättävän paljon, jossain Mario 64:ssa jaksanut viimeksi tsempata "ylimääräistä". Uudet innovaatiot toimivat ja yllättävät. Useammaksi hahmoksi jakautuminen kirsikalla on yllättävän haastavaa.
 
Vastaus: Super Mario 3D World

Vitosmaailma tuli pelailtua juuri. Ei ole vieläkään ollut kovin haastava, mutta ihan kaikkia tähtiä en ole yrittänyt löytää.


Useampi pelaaja ja kaikkien hilkkeiden etsiminen tuo peliin mukavasti lisähaastetta. Itse en pelaile tätä ollenkaan yksin, koska tuntuu siltä, että peli menee näin hiukan hukkaan. Mitä enemmän pelaajia, sitä enemmän hauskuutta.
 
Vastaus: Super Mario 3D World

TheBitBlock on saanut oman arvostelunsa valmiiksi

[video=youtube;xoPdaOgLyaQ]http://www.youtube.com/watch?v=xoPdaOgLyaQ[/video]
 
Vastaus: Super Mario 3D World

Mietteitä pelistä:

Tärkein asia ensin, tämä on Super Mario-peli jossa on Super Mario-fiilistä. New Super Mariot ovat ihan hyviä pelejä, mutta jotain niistä vaan puuttuu. Kyllä 2D-Mariona vaan mieluummin pelaan Super Mario kolmosta tai Super Mario Worldia, eikä kyse voi olla pelkästä nostalgiasta. Noh mutta nyt on kyseessä 3D-Mario, ja ne ovatkin itsessään yksi parhaista pelisarjoista mitä on koskaan julkaistu. Pelaan itse Super Mario 64:kin parin vuoden välein läpi, ja olen toivonut sen tyylistä peliä taas, kuten Galaxy ykkönen ehkä vähän jopa oli, mutta sitä ei saatu kuitenkaan tällä kertaa.

Super Mario 3D World on siis hyvin Super Mario 3D Land-henkinen peli kuten nimestäkin arvata saattaa, mutta mielestäni kuitenkin paljon paljon paljon parempi peli. Saattoi johtua kyllä 3DS:n huonommasta analogiohjauksesta ja tulitikkulaatikon kokoisista näytöistä, mutta se pelikokemus oli itselleni pettymys. Aion tosin kokeilla peliä vielä uudestaan nyt kun olen hankkinut 3DS XL:n.

Hieman kyllä kaipaan Galaxyjen monimutkaisempaa ohjausta, missä on enemmän erikoishyppyjä ja sitä ilmassa spinnausta, mistä saa hyppyihin vielä hieman lisäkorkeutta. Mutta toisaalta taas powerupit ovat jopa parempia kuin Galaxyissa. Kissapuku on vähän liiankin mieluinen, koska kun sen menettää niin pelaamisesta tulee paljon mälsempää.

Eilen meinasi tulla parissa kohtaa jopa tippa linssiin kun pelasin, kun tuli mietittyä omaa elämää ja sitä kuinka suuressa osassa videopelit ja varsinkin Mario on siinä ollut. Ensimmäinen pelaamani peli oli Super Mario Bros joskus 80-90 lukujen taitteessa, ja kuten Eemeli Rekunenkin jossain Pelaajacastissa aikanaan sanoi, haluan että Mario on myös viimeinen videopeli mitä tulen pelaamaan.

Ai niin yksi juttu tuli mieleen mikä tavallaan ärsyttää: En osaa päättää millä hahmolla pelaisin. Toadilla on tullut ehkä eniten väännettyä kun se on niin symppis.
 
Ylös Bottom