Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

PlayStation VR - lasit virtuaalitodellisuuteen

Vastaus: PlayStation VR - lasit virtuaalitodellisuuteen

Giant Bombin streamissa sanottiin, että Headmasterissa on Portalmaista huumoria ja tarinaa mukana. Se yhdistettynä hyvään pelimekaniikkaan tekee siitä mielenkiintoisen.
 
Vastaus: PlayStation VR - lasit virtuaalitodellisuuteen

Tässä nyt oon aikalailla neljästä saakka pelaillut noita demoja ja pojan kanssa Playroomia tuli pelailtua. Latasin jenkkilän storesta "demolevyn", koska siinä oli enemmän sisältöä, kuin tuossa mukana tulleessa levyssä.

Aluksi oli fiilikset aika laimeat ja mietin johtuuko se, että olen käyttänyt Gear VR-laseja, vaikka en kyllä pitkään aikaan. Ei tullut oikein mitään WAU fiiliksiä, eikä oikein tuntunut että olisi ollut missään muualla kuin omassa olohuoneessa. Kuvanlaatu myös hieman harmitti aluksi ja se "verkko" kuvassa. Mutta kun niihin tottui, niin ei ole pahemmin haitannut enää. Tottakai kuvanlaatu ja tuo verkon näkyvyys riippuu paljon pelistä ja kuinka hyvin se on tehty. Joissakin sitä verkkoa tuskin huomaa ja toisissa se näkyy ikävän selkeästi. Ohjaimen liikkeiden seurannan tarkkuus on todella huono. Movekapulat ajaa varmasti paremmin asiansa, mutta en löytänyt latauspiuhaa niihin, joten en tiedä niistä sen enempää. Asennus oli helppoa ja nopeaa. Lasit on mukavat päässä. Ei ole tänään ollut kertaakaan oloa, että pitäisi ottaa pois päästä. Kameran sijoituksessa oli ongelmia ja piti teippiä käyttää, että pysyy paikoillaan. Itse pistin sen aika ylös ja on ollut hyvä siellä.

Ensimmäiset hyvät fiilikset tuli Rigs demosta. Kuvanlaatu oli riittävän hyvä ja pelissä oli meininkiä ja hypyt tuntui vatsanpohjassa. Huomenna ostan Rigsin varmasti.

Toinen hyvä fiilis tuli pelatessa 3v pojan kanssa kissa ja hiiri peliä sekä etsintäkuulutuspeliä, jossa pojan piti kuvailla minulle (sheriffille) roiston tuntomerkit, että tiedän kenet ammun. Se oli molemmille hauskaa.

Sitten tulikin ilta ja jäin yksin lasien kanssa alakertaan ja pistin valot pois, niin tulihan sitä fiilistä vähän enemmän. Kyllä se vaatii hiljaisen ympäristön, että ainakin minä voin kunnolla uppoutua virtuaalimaailmaan.

Nyt illalla kokeilin Kitchen demoa, enkä uskaltanut katsoa loppuun saakka :D Kauhupeleihin ja elämyksiin VR-lasit on parasta. Pakkohan se on joku kauhupeli ostaa ja pakottaa itsensä pelkäämään, on se niin kivaa. Ja tietysti pistää kaverit säikkymään.

Parhaat fiilikset ja elämykset sain semmoisista peleistä ja jutuista, joista en ilman laseja tykkäisi ollenkaan. Ja ne oli aivan mahtavia.

Allumette oli tarina tytöstä, joka asuu kaupungissa pilvien päällä. Siinä kun muisti, että tässähän voi tosiaan liikuttaa päätä ja kurkkia paikkoihin joihin ei muuten näkisi, niin se viehätti ihan älyttömästi. Todella hienosta tehty.

Wayward Sky oli myös todella siisti. Se on sivustapäin kuvattu peli. Ilmeisesti tasohyppely. En ole ikinä ollut kiinnostunut tuon tyyppisistä peleistä, mutta VR-laseilla se oli mahtavaa.

Nuo molemmat oli jenkkilän demoissa.

Muut demot ei iskenyt niin paljoa, että miettisin ostavani niitä. Pakko sanoa tuosta Driveclubista, että minun silmään se oli rumin tekele noista demoista.

Cinema modessa pelasin War Thunderia ja en pelaa toista kertaa, ellei ole pakko. Jos telkkari on varattu ja pelihimo iskee, niin sitten voin tuolla ehkä hetken pelailla normipelejä. Jotain leffaa luulisin voivani katsoa, jos tulee semmoinen sovellus, jossa istutaan siellä elokuvateatterissa. Ainakin Gear VRllä oli ihan hauska katsoa, kun kytki äänet kotiteatteriin, niin tuntui olevansa siellä teatterissa. Mutta jos joku meinasi käyttää enemmän tuota kakkosnäyttönä normipeleihin ja leffoihin, niin en suosittele.

London heist ja muutama muu demo on vielä testaamatta, kunnes saan movet ladattua.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: PlayStation VR - lasit virtuaalitodellisuuteen

Onko Eve: Valkyriesta tullut vielä mitään arvosteluja? Ja mitä eroa on tuossa ja siinä Eve Gunjackissa? Pitäisi ostaa tuo tai Rigs ekaksi kunnon peliksi.

Omatkin kakkulat tuli tänään, mutta vasta huomenna kerkiää kokeilemaan. :cool:
 
Vastaus: PlayStation VR - lasit virtuaalitodellisuuteen

Tasis, kelpo kommentointia! Miksi et pidä cinema moodista? Onko se kuva niin roskaa jos vertaa esmes telkkariin vai mikä on? Harmi kun tuo olisi juuri mukava lisä laseille kun ei kaikille mielekästä pelattavaa vielä ole välttämättä.
 
Vastaus: PlayStation VR - lasit virtuaalitodellisuuteen

Millainen tuo Cinema mode on verrattuna Gear VR:n cinemaan tai esim. youtubeen?
 
Vastaus: PlayStation VR - lasit virtuaalitodellisuuteen

Tasis, kelpo kommentointia! Miksi et pidä cinema moodista? Onko se kuva niin roskaa jos vertaa esmes telkkariin vai mikä on? Harmi kun tuo olisi juuri mukava lisä laseille kun ei kaikille mielekästä pelattavaa vielä ole välttämättä.
Telkkariin verrattuna on aika huono. Riippuu tietysti vähän mitä pelaa. Itse pelaan Battlefieldia ja War thunderia ja välillä Siegea. Nuo on pelejä, joissa kuvanlaatu pitää olla hyvä ja nähdä kauas, että pärjää. Tietty vähän aikaista sanoa yhdellä kokeilulla. Voihan olla että silmä tottuisi tuohon, kun hetken pelaisi ja varsinkin peleissä missä ei kuvanlaatu ratkaise noin pahasti, kuin noissa mainitsemissani.

Parashan olisi päästä itse näkemään ennen kuin ostaa. Täälläkin on ollut monia mielipiteitä kuvanlaadusta, niin paha sanoa mikä on kenellekkin huono tai riittävä.

EDIT: Piti nyt ihan kokeilla nopeesti ja katsoin Netflixiä hetken (Scarface ja Inception), niin kyllä ainakin minulle on tarpeeksi hyvä kuva.

Kokeilin ihan nopeesti Trialsia ja Dirt rallya. Kyllä se kuvanlaatu on riittävä tiettyihin peleihin ainakin. Dirt Rallya oli melkein hauskempi pelata noilla laseilla, kun tuntu että oli lähempänä. Tietty vaan yksi mielipide monien joukossa, mutta ehkä olin turhan ankara aikasemmassa viestissä ja silmä on kerennyt tottua tuohon.
 
Vastaus: PlayStation VR - lasit virtuaalitodellisuuteen

Kyllähän kuva on cinema modessa niin selvästi heikkolaatuisempi (epätarkempi ja screen doorin kyllästämä) etten ainakaan itse näe pointtia sen käyttämiseen 2D-materiaalin katsomiseen - ellei sitten tosiaan ihan hätävarana.

Mutta nuo jenkkistoresta löytyvät pari ilmaista vr-lyhytelokuvaa (Allumette ja Invasion!) kannattaa kyllä katsastaa jos virtuaalitodellisuuden käyttö elokuvissa yhtään kiinnostaa. Samoin Within-sovellus, jolla voi virtauttaa jokusen vr-pätkän.
 
Vastaus: PlayStation VR - lasit virtuaalitodellisuuteen

Kokeilin kanssa tossa cinema modea. F1 2016 ajoin yhen 50% kisan, eli vajaa tunti. Vaihoin näytön kooks ison, FOV (pelissä) melkein maksimiin ja kuvakulma cockpitistä. Ja kyllä muuten toimi. Ei toi sentään mikään natiivi VR oo mut paljon immersiivisempi kun telkkarista pelattuna. Edelleen sama kun tossa Driveclubissa, ei se kuvanlaatu mikään hyvä oo, mutta ihan riittävä. Toi iso ruutu on niin iso, että ei ees nää molempia reunoja yhtä aikaa. Saatan jopa suosia tota ennemmin kun telkkaria formulaa pelatessa, kattoo nyt kun taas testaa telkkarin kautta.
 
Vastaus: PlayStation VR - lasit virtuaalitodellisuuteen

Kommenteista tulee mieleen se, että tämä on vähän niin ku iphone tai ipadi eli maksat reilusti ylihintaa ja sitten on vau vau ku kaikki on niin paljon paremmin! Totuus kuitenkin valkenee jossakin vaiheessa ja puhun omasta kokemuksesta. Olin aiemmmin applen lumoissa mutta totuus valkeni nätisti, kun sain alle 200 € tabletin käteen. Ihmetys olikin suuri, kun se olikin huomattavasti parempi, kuin monta sataa parempi applen tuote.
Tulee väkisinkin muistiin 3d telkku, kun onnessani ostin ja maksoin itseni kipeäksi ja esittelin demoja kavereille. Hui.. Kalahan se siinä ui... No.. Eipä siitä oo paljon iloja ollu demojen jälkeen ja muutama vuosi vasta kulunut. Move ohjaimista ja pskamerasta puhumattakaan!
 
Vastaus: PlayStation VR - lasit virtuaalitodellisuuteen

Viimein sai noutaa lasit kotiin. Tästä käynnistyy nyt täysin uusi vaihe pelaamisessa, joka jättää jälkensä. Lasken tämän yhtä merkittäväksi tapahtumaksi kuin uuden sukupolven konsolin julkaisun. Kesällä otetut pelihetket pääsee nyt toistamaan omassa olohuoneessa.

Cun2SDsWcAAQU4c
 
Vastaus: PlayStation VR - lasit virtuaalitodellisuuteen

Kannattaa sitten huomata, että suomalaiset käyttäjät eivät pärjää yhdellä visiirillä, vaan PSVR:n käyttö vaatii toisenkin silmikon omistamista. Muilla pohjoismaisilla käyttäjillä tätä vaatimusta ei ole.

(Tämä tieto selviää laitteen myyntipakkauksesta.)
 
Vastaus: PlayStation VR - lasit virtuaalitodellisuuteen

Loppujenkin PSVR-julkaisupelien embargot päättyivät, joten nyt pääsen kertomaan mietteeni DRIVECLUB VR:stä.

Sanotaan heti suoraan, että DRIVECLUB VR voisi yhtä hyvin olla DRIVECLUB Lite VR, ja kuvanlaatu on pahemman kerran ottanut osumaa VR:n kustannuksella. Poissa ovat dynaaminen sää, dynaaminen vuorokaudenaika, valokuvaustila sekä ennen kaikkea rutkasti yksityiskohtia itse radoista. Niinpä ympäristöt ovat hetkittäin aika karun näköisiä, ja pieniä objekteja pompsahtelee näköpiiriin aina silloin tällöin. Ja mitä kauemmas horisonttiin katselee, sitä rosoisemmaksi kaikki menee ja resoluutio tuntuu todella matalalta.

Perus drivelub on todella silmäkarkkia mutta itse en ole tykännyt tietyistä dynaamisen sään piirteestä.. eli sateesta ja yöstä ja kisojen aikaisesta sään vaihtelusta ja auringon liiallisesta liikkumisesta. On vain tiettyjä aikoja auringon asennossa millon ne tuovat lisää kauneutta näkymään ja on tiettyjä aikoja milloin ne vain rasittavat ajamista..jokainen autoilija tietää nämä. Joten sikäli voisin kuvitella että itseäni ei häiritse paljoakaan tuo dynaamisuuden pudotus. Kokonais valaistushan tässä oli kohdillaan, autot todella olivat aidosti siellä ympäristössä.

3d koodailusta kiinnostuneena ymmärsin heti mitä VR mukaantulo aiheuttaa, kaikki raskaan sheiderit yms meni karsintaan, ympäristöä karsittaisiin jne. Driveclub ei ollut 30fps lähtökohdiltaa optimaalinen VR porttaukseen.
Anyway, videoissa tuo VR versio näytti kohtuulliselta, ei sen pahemmalta kuin muutakaan VR pelit..karumpiakin on näkynyt joten mielenkiinnolla odotan että miltä se nyt näyttää lasien läpi.
 
Vastaus: PlayStation VR - lasit virtuaalitodellisuuteen

Kannattaa sitten huomata, että suomalaiset käyttäjät eivät pärjää yhdellä visiirillä, vaan PSVR:n käyttö vaatii toisenkin silmikon omistamista. Muilla pohjoismaisilla käyttäjillä tätä vaatimusta ei ole.

(Tämä tieto selviää laitteen myyntipakkauksesta.)
Tuossa on pakko olla kyse virheellisestä pakkausmerkinnästä. Miten sä edes voisit käyttää kahta kypärää yhtäaikaa?
 
Vastaus: PlayStation VR - lasit virtuaalitodellisuuteen

Kannattaa sitten huomata, että suomalaiset käyttäjät eivät pärjää yhdellä visiirillä, vaan PSVR:n käyttö vaatii toisenkin silmikon omistamista.
Suomalaiset saivat taas yjsinoikeudella (sic) jotain?
 
Vastaus: PlayStation VR - lasit virtuaalitodellisuuteen

Eikös tuosta juuri ollutkin kyse ja oli vitsi ja muilla kielillä vastaavaa ei lukenut.
Toki, toki. Olisi vain mukava tietää miten menetellään jos joku menisi oikeasti ostamaan niitä kaksi "kun tässä lukee niin" että saisiko rahat takaisin kun on huomannut että silmiä ei ole neljä, vai joutuuko nielemään tyhmyyden ja laittamaan ylimääräiset lasit pukinkonttiin?
 
Vastaus: PlayStation VR - lasit virtuaalitodellisuuteen

Toki, toki. Olisi vain mukava tietää miten menetellään jos joku menisi oikeasti ostamaan niitä kaksi "kun tässä lukee niin" että saisiko rahat takaisin kun on huomannut että silmiä ei ole neljä, vai joutuuko nielemään tyhmyyden ja laittamaan ylimääräiset lasit pukinkonttiin?
Myyjä voisi ehkä vedota siihen, että kyseinen konfiguraatio on tarkoitettu ylä- ja alapääasennukseen, jossa paskimmat VR-viritykset koetaan ns. kolmannella silmällä?

(Anteeksi.)
 
Vastaus: PlayStation VR - lasit virtuaalitodellisuuteen

Siinä vaiheessa tämä alkaakin olla aidosti houkutteleva tuote, kun löytyy myös se alapäähän puettava VR lelu. :D
 
Vastaus: PlayStation VR - lasit virtuaalitodellisuuteen

PS4:n oma Media Player -sovellus sai tänään v2.50-päivityksen, ja nyt sillä voi toistaa 360 asteen videoita PSVR-myssyä käytettäessä. Samaan syssyyn tuli myös tuki häviöttömästi pakatuille FLAC-tiedostoille.
 
Vastaus: PlayStation VR - lasit virtuaalitodellisuuteen

Hain juuri omani verkkokaupasta. Nyt vielä pitää selvitä työpäivästä että pääsee testailemaan!!

Siellä oli ainakin 10kpl settejä myös esillä jotka voisi ostaa samantien pois ilman mitään ennakkotilauksia ym, että aika hyvin näitä näyttää olevan saatavilla.
 
Ylös Bottom