Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

PlayStation VR - lasit virtuaalitodellisuuteen

Vastaus: PlayStation VR - lasit virtuaalitodellisuuteen

Itse jostain syystä kuvittelin, että pelit näyttäisi paremmilta psvr-laseilla. Mutta nyt kun niitä on käyttänyt, enkä ole pelannut "normipelejä" telkalla välissä ollenkaan, niin on silmä tottunut ja olen ollut tyytyväinen.

On se kyllä silti todella paljon pelintekijöistä kiinni, kuinka hyvältä näyttää. Eilen kokeilin vähän aikaa olla Batman ja olihan se paljon paremman näköinen, kuin nuo muut. Vaikuttaako siinä se, ettei voi liikkua vapaasti ja sen takia on saanut paremman näköisen? Pitikin jo aikaisemmin kysyä miksi siinä on tehty tuo "pelaaminen" tuommoiseksi kohtausteleportaatiohyppimiseksi? Olisi paljon parempi, jos olisi vapaata liikkumista edes jonkun verran.

Vedin myös eilen n. neljän tunnin session Rigsin merkeissä ja pidän pelistä todella paljon. Mun mielestä ainoa kunnon peli tällä hetkellä. Kuuma meinasi tulla pelatessa, kun saa päätä käännellä aika paljon.
 
Vastaus: PlayStation VR - lasit virtuaalitodellisuuteen

Pitikin jo aikaisemmin kysyä miksi siinä on tehty tuo "pelaaminen" tuommoiseksi kohtausteleportaatiohyppimiseksi? Olisi paljon parempi, jos olisi vapaata liikkumista edes jonkun verran.

Käytännössä (tutkitusti) vapaassa liikkumisessa alkaa tulla matkapahoinvointi oireita noin 50% pelaajista tai ainakin satunnaisesta porukasta, siksi tuossa varmaan on tyydytty kaikille toimivaan ratkaisuun eli warppaamiseen.
Monissa peleissä on kyllä molemmat vaihtoehdot olemassa (esim Tomb Raider VR lisukkeessa)
 
Vastaus: PlayStation VR - lasit virtuaalitodellisuuteen

Nyt muutama lisäpeluutunti ja fiilis nousussa, olen 99% varma, että näillä tulee olemaan hyvä tulevaisuus, jos vain ihmiset näitä ostavat ja kehittäjät kehittävät sisältöä. Vaikka näyttökuvassa on paljonkin virheitä, niin kyllä hyvät puolet silti voittavat nuo virheet ja virne päällä saa pelata. Katsoin myös discovery VR channelia ym niin todella kiva päästä johonkin safarille leijonien sekaan ym. Mietin myös, että jokaiseen nhl-katsomoon pitää pulttaa Nokia OZO ja sieltä suoratoistona matsit.. k18 matsku tulee myös olemaan aika päräyttävää ja jo nyt tuollaiselta leffascreeni ajaa asiansa.

Peleistä ostin 3 kokoversiota joita nyt pelasin. Voisin antaa arvioni niistä:

Driveclub: toimii. Välillä enemmän aikaa kuluu lähtöruudukossa auton sisuskaluja ihaillen ja tavallaan tämä on lopulta yksi parhaita grafiikoita VR-peleistä. Tottakai tätä dissataan, koska kaikki tietää miten kehittyneitä ajopelien non-VR pelimoottorit on eli niihin verrattuna kuva on kuin 2007 vuodelta. Mutta ei kuitenkaan pahehmpi ja for real, nimetkää vaikka batmanin lisäksi oikeasti paremmannäköinen peli näistä julkaisupeleistä? Vastaukseksi ei käy jotkut rez infinitet jne koska ei tuo vektorigrafiikka ole lähimainkaan samassa sarjassa todellisuutta edustavan grafiikan kanssa. Tämä ei ole todellakaan ylistyspuhe driveclubin grafiikoille, mutta kyllä ne repivät noista pleikan tehoista aikalailla sen irti mitä on saatavilla. Eli demo ensin peluuseen ja siitä saat hyvät kuvan, sen jälkeen se onkin sitä normi driveclubia. Ehkä 75/100 saisi

Rush of blood: Ai hitto minä pidän. Todella kivasti kaikkia VR elementtejä messissä ja asioita on todella mietitty VR mielessä. Kaikki toimii todella smoothisti ja ym ja selitetään hyvin että vaikeustaso kasvaa juuri optimaalisesti. En sanoisi, että oleenkaan pelottava vaan erittäin meillyttävä tunnelma ja mielestäni tässä on todella paljon myös tekijöiden huumoria messissä ja se tekee tästä minulle toimivan. Kontrollit toimii ihan flawlesss ym. Ehkä vähän lyhyt, mutta vain 20e. Uudelleenpeluuarvoa saavutusten muodossa ja vaikeustasojen. Sekä ehkä se, että en minä ainakaa muista kaikkea ulkoa eli tätä voi pelailla "silloin tällöin", ei kuitenkaan montaa tuntia kerralla tai 40h viikossa. Mulle toimii ja hintansa väärti. 85/100

TumbleVR: Ai hittoku yksikertainen voi ollakin hauskaa. Tämä on juuri sellaista hauskaa puuhastelua mikä varmasti toimii aina aika ajoin. Tehtävät sopivan haastavia ja sopivan monipuolisia. Tähän tulisi varmasti lisää fiilistä kun pelaa jonku tutun kanssa "kilpaa". Kontrollit toimii taas ainakin itselleni ihan täydellisesti ja tarkasti. Tähän hintaan suosittelen kyllä ehdottomasti. 80/100
 
Vastaus: PlayStation VR - lasit virtuaalitodellisuuteen

Ja ehkä koko ps4 VR sopii tällä hetkellä juuri sellaiseen 1h pätkissä tapahtuvana pelailuun, eli hetki toista ja hetki toista, sitten vaikka luontodokkaria väliin ym. Jos odottaa sitä, että tälle tulee joku DS3 tjsp mitä voi tahkota seuraavat 60h putkeen niin kannattaa vielä odottaa. Jossain vaiheessa sellainenkin varmasti tulee kunhan joku näistä pikkutekijöistä myy pelimoottorinsa jollekin isolle pelitalolle.
 
Vastaus: PlayStation VR - lasit virtuaalitodellisuuteen

Here The Lie pelissä kulkeminen tapahtuu ohjaimella vapaasti ympäriinsä. Ehdottomasti paras kokemus tähän mennessä mitä olen testaillut - tuntuu todella, että olet mukana pelin synkässä maailmassa. Aiheuttaa myös huomattavaa huomaamista ainakin omalla kohdalla, kun seisoalteen pelasin tätä.

Suosittelen tätä lämpimästi, mikäli olet psykologisten trillerien / kauhun ystävä. :)
 
Vastaus: PlayStation VR - lasit virtuaalitodellisuuteen

Joo eihän tuolla discovery vr:ssä ole vielä mitään sisältöä, mutta toivotaan tulevaisuudelta paljon kun ovat jo aktivoituneet saralla.

Jostain syystä ei toimi hustle kings demo, antaa vaan mahiksen ostaa. Ja job simulatorissa käsien kalibrointi meni ihan päin hemmettiä ja ekaa kertaa kädet sekoili omiaan enkä saanut tätö korjattua.

Wayward sky oli konseptiltaan ihan mielenkiintoinen.
 
Vastaus: PlayStation VR - lasit virtuaalitodellisuuteen

Osaako joku asiasta varttuneempi kertoa - rajoittaako toi psvr systeemin "suoritin" jonka läpi kuva ja ääni kulkee niin jotakin ääniraitoja, kuvaa tms kun lasit eivät ole käytössä?
Minkä laatuinen on hdmi kaapeli mikä tuli paketin mukana?
 
Vastaus: PlayStation VR - lasit virtuaalitodellisuuteen

Osaako joku asiasta varttuneempi kertoa - rajoittaako toi psvr systeemin "suoritin" jonka läpi kuva ja ääni kulkee niin jotakin ääniraitoja, kuvaa tms kun lasit eivät ole käytössä?
Minkä laatuinen on hdmi kaapeli mikä tuli paketin mukana?
Processing Unitin läpi HDMI-signaali menee ihan sellaisenaan läpi aina 4K@60 fps:ään asti. Ainoa tunnettu - ja harmittava - rajoite on, että HDR ei siitä läpi kulje.

Paketin mukana tuli ihan sellainen musta perusnaru-HDMI.
 
Vastaus: PlayStation VR - lasit virtuaalitodellisuuteen

PS VR korkattu. Isoin positiivinen yllätys tuli kamerasta. Se pleikkarin valikon kameran kuva-ala on ihan onneton. Tässä olikin todella laajakuva ja helposti pystyn seisomaan ja pelaamaan mistä vaan.

En ehtinyt näin lasten herrilläolo aikana testaamaan kuin haihäkin ja sen mäenlaskun sillä ihme rullaluistelulla.

Haihäkki oli teknologiademo kuten tiesin. Silti yksistään se toi sellaisen tunteen, että lasit oli rahansa arvoiset, vaikka en koskaan pelaisi niillä enää. Oikeasti tuo yksi kokemus oli huikea! Ehdottomasti näytettävä vaimolle illalla.

Sit tuo mäenlasku. Oli kovat odotukset et ottais mahanpohjasta jne. Menin mekanismisohvalla vielä autenttiseen asentoon, mutta ei. Ei tuntunut yhtään miltään. Paitsi että tuli aivan jumalattoman huono olo, koska kroppa ei saanut mitään g-voima tuntemuksia..
Sama fiilis kuin aikanaan niistä sonyn 3D laseista joka ei liikkunut pään mukana. Mulle näköjään sopii vain tuollaiset paikallaan olevat pelit. Saas nähdä tottuuko noihin ja mitä kaikkea pystyy pelaamaan.

Itse laseista isoin kysymys, missä pidätte sitä johtoa? Painaa ihan julmetusti ja repii kypärää minne sattuu, samoin kuulokkeiden johto kokoajan jossain käden ympäri. Täytyis olla joku klipsi paitaan tms, vai enkö huomannut sellaista?

Lisäksi en saanut laseja istumaan päähän kunnolla. Isoin syy kait mun kallon muodossa. En saanut laseja niin alas takaata, että ne pysyis kunnolla. Tai jo pysyi ne ongelmitta, mutta kun haihäkissä yritin katsoa ylöspäin, meinasi lasit kokoajan luiskahtaa pois. Korjailin 3-4 kertaa alusta asti lasien asentoa, mutta ei ongelma korjaantunut. Ei iso ongelma kyllä.
Lisäksi mun silmälasit on niin isot, että joko pidän näytön niin kaukana, että päivä paistaa laseihin sisälle, tai silmälasit painaa päähän. Täytyy vielä sovitella lisää.

Noin muutoin lasit on valovuosia edellä niitä 3D laseja. Hmz vai mitkä ne oli.
 
Vastaus: PlayStation VR - lasit virtuaalitodellisuuteen

Istualteenhan se bblokki johdossa ei paina, mutta seistessä olisi kyllä kiva olla joku vyöklipsi tai ehkä sellainen pitää itse taiteilla. Onneksi suurimmassa osassa sisällöstä ei ole tätä ongelmaa ja istualteen tarkoitettu pelattavaksi.

Koititko säätää sitä kiristysruuvia pään takaa? Kiristä sillä laseja tiukemmalle jos pysyisi paremmin päässä. Itsellä ei ainakaan hievahdakkaan ja pelaa demolevyltä sitä headmasteria vaikka testataksesi istuvuutta, jos ne heiluu päässä niin ei kyllä istu suunnitellusti. Eli todella tiukasti pitäisi olla. Kande heti opetella laittaan ne päähän kunnolla kun itsellä ainakin todella pieni virheasento aiheuttaa sumentumia ja epätarkkuuksia kuvaan, ja silloin nämä ärsyttävät kun ne huomaa koko ajan ja jyskyttää takaraivossa eikä voi pelata rauhassa.
 
Vastaus: PlayStation VR - lasit virtuaalitodellisuuteen

Kannattaa tehdä se silmienväli mittaus kalibrointi!
Mielestäni itsellä kuva selkeni ja parani, ei ehkä myös tule niin helposti huono olo.
Itsellä oli muutaman millin pienempi silmienväli kuin oletuksena. 60mm.
Nyt ei enään yhtään kaduta osto. Hieno vehje!
 
Vastaus: PlayStation VR - lasit virtuaalitodellisuuteen

Mistä silmienvälimittaus tehdään?

Säädin kyllä kiristysruuvia, mutta mitä enemmän kiristää, sitä enemmän se yrittää puskea pois päästä. Tuntuu et takaraivo on vääränmallinen tuon kanssa.

Ei se siis headmasterissa irti lähde, on muuten loistava peli. Mutta kun katselee ylöspäin niin lipeää päästä.

Aika hienoja kokemuksia tämän kanssa jo saanut ja tosiaan headmasteri oli kyllä peli joka löi ällikällä. Tavallaan typerä ja yksinkertainen idea, mutta aivan huikea tuntuma. Tuntui oikeasti aidolta.

Se allumate vai mikä olikaan oli huikea. Teki mieli koskettaa ja yritin automaattisesti ottaa sen yhden kävelykepin kiinni joka putosi. :)

Noin 2h pelasin putkeen äsken ja kyllä meinaa nyt olla olo kuin olisi humalassa. Ei oikein huono olo tullut mistään, mutta hieman sekava fiilis kun lasit otti pois.

Siinä jänisvideossa ärsytti se tarkkuus, kun jäniksen ollessa kolonsa luona ei saanut mitään selvää..ihan usvaa. Kaikki mikä on lähellä, on todella tarkkaa.

Koitin myös discovery VR:ää ja leijona videota, mutta ilmeisesti oli netti niin jumissa muiden käyttäjien toimesta, että video oli yhtä usvaa, siinä heikotti ja lopetin kesken.

Paljon hyvää täss kyllä on. Todella paljo ongelmiakin, mutta kyllä nyt ne antaa kaikki anteeksi, sillä on tuo kaikki hyvä vain niin hyvää.
Vielä kun saataisiin oikeaa pelitarjontaa.

Itse olen Driveclub vihaaja, mutta kyllä tuli himo ostaa demon perusteella koko versio, ulkoasusta huolimatta.
 
Vastaus: PlayStation VR - lasit virtuaalitodellisuuteen

Eli asetuksista laitteet->playstation vr->Mittaa silmien välinen etäisyys. Naama kameran eteen siitä kuva ja sitten hienosäädetään niistä kuvista ne silmien paikat.
 
Vastaus: PlayStation VR - lasit virtuaalitodellisuuteen

Settings > Devices > PlayStation VR > Measure Eye-to-Eye Distance

Itsekin kuulin tuosta vasta tänään. Täytyypä testata, onko jollaista vaikutusta.
 
Vastaus: PlayStation VR - lasit virtuaalitodellisuuteen

Tuttua tuo, että vähän sekava olo pelien jälkeen. Pelasin joku 4h pienillä tauoilla ja lähdin sen jälkeen suoraan ajamaan autoa. Jotenkin tosissaan vähän tuli fiilis että aivot ei ole ihan valmiit nyt autonrattiin. Myös säikähdin omaa pelituoliani kun kävelin suihkuun, ehkä aivot liiankin virittyneessä tilassa etsimään jotain jump scareja.

Kokeiltu taas pari lisää. Yllätyin kuinka ehkä julkaisun omasta mielestäni tylsimpiin kuuluva headhunter pallopeli olikin oikeasti aika hauskaa ja harkitsen jopa ostamista. Batman lähti lataukseen kun en muutakaan keksinyt.. sitten kokeilin tuota kitchen-demoa. Se oli ihan hauska ja tuo menee varmasti ostoon kunhan julkaistaan, vaikutti siistiltä ja kiva tunnelma. VR worldsia tuli tyttöysrävän kanssa taottua mutta vähän jäi laihaksi tämä ja todellisia minipelejä, mutta en valita ilmaisesta.

Onko ketkään pelannu noita the assembly ja tuo keep talking and nobody dies. Ps plus tarjous molemmista ja ei köydy demolevyltä..
 
Vastaus: PlayStation VR - lasit virtuaalitodellisuuteen

Joo oo! Haihäkki ja 450€ joo oo! Kertonee aika paljon sijoituksen kannattavuudesta. Hienoa, että jotkut sijoitaa mutta mutta ehkä kannattaa odottaa. 3d tv oli aikoinaan itsellle se juttu mutta vuosien jälkeen edelleen se on surkea yritys. Siinäkin oli itse asissa hai mukana! Ikävää vain oli se, ettei se oo muuttunu yhtään paremmaksi sen jälkeen. Vuosia sentään jo kulunut.
 
Vastaus: PlayStation VR - lasit virtuaalitodellisuuteen

Käy nyt hyvä mies testaa ne lasit. Puhut täällä porukalle jolta löytyy jo pelikokemusta.

Muuten itse aiheesta. Parasta VR tarjonnut tähän mennessä Job Simulator. Toiseuden tuntu on mahtavaa, eikä siihen tarvita valokuvan tarkkaa grafiikkaa oikeasta maailmasta. Tänään myös mikrofoni valjastettiin osaksi ohjausta, enempää spoilaamatta. Miesluolasta täytyy alkaa kantamaan turhia huonekaluja pois VR-liikkumisen tieltä. :D
 
Vastaus: PlayStation VR - lasit virtuaalitodellisuuteen

Käy nyt hyvä mies testaa ne lasit. Puhut täällä porukalle jolta löytyy jo pelikokemusta.

Kyllä nämä villitykset on nähty jo pari kertaa aiemmin.
Sinäkin aikoinaan hehkutit kuinka upeaa oli pelata killzonea 3d telkkarilla käyttäen move kapuloita tähtäämiseen.
Siinä oli suorastaan fps pelien tulevaisuus.

Ei mennyt vuottakaan kun tuosta ei puhunut enää kukaan.
Palataan sitten vaikka 2017 juoluna asiaan jos tätä kukaan enää edes muistaa. Sama villitys se oli wiin kanssa. Liikeohjaus oli pelaamisen tulevaisuutta ja kaikki osti siinä huumassa wiin jota sitten pelattiin se pari kuukautta kavereiden kanssa ennen baariin lähtöä.
Juu se möi ihan pirusti, mutta ei sillä sen alkuhuuman jälkeen pelannut kuin ne kovimmat fanit jotka osti ehkä sen marion ja zeldan (sekä vanhemmat lapsilleen niitä shovelware ja lisenssi pelejä) ja suurinosa vihasi ja vihaa edelleen koko liikeohjaus gimmickia.

Nyt on sitten psvr jossa lyödään kuva suoraan naaman eteen, vaatii parit move kapulat ja kameran. Pelit vaan on sitä samaa gimmick paskaa mitä wiillä ja tämä on parasta ikinä. Ehkä onkin sen pari kuukautta kun kaikki on uutta ja sitten huomataan, että mieluummin pelataan ne ( kunnolliset ) pelit sillä perinteisellä ohjaimella ilman, että on potta päässä.
 
Ylös Bottom