Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Resident Evil 2: vuosimallia 2019

  • Viestiketjun aloittaja Poistettu jäsen 5945
  • Aloituspäivämäärä
Tunnelmia valmiista pelistä:

Alustana PS4 Pro ja hahmona Leon. Peli pyörii smoothisti, on todella hyvännäköinen ja tunnelma on upea. Tekijät ovat ottaneet vapauksia muokata tarinaa heti alusta lähtien, jos vertaa alkuperäiseen peliin. Se ei kuitenkaan haittaa yhtään ja tunnelma tihenee hienosti tarinan edetessä. Tavarat eivät löydy välttämättä samoista paikoista kuin demossa. Tämä aiheutti itselleni pikkasen hämmennystä, kun tulin ekaa kertaa asekaapille ja korttia ei ollutkaan taskussa.

Sitten se itseänikin arveluttanut Mr X. Alla spoilerivapaata kommenttia, mutta varmuuden vuoksi spoilereissa.

Mr X ilmestyi itselläni mestoille n. 3,5h kohdalla. Ihan pirun kuumottavaa se oli, joten katsoin tarpeelliseksi ottaa kuulokkeet pois päästä niissä kohdissa, missä herra oli perässä. Kaveri on kuitenkin aika hidas, eli helposti sitä pakoon pääsee. Ennen kuin X ilmestyy, kannattaa tilkitä mahdollisimman monta ikkunaa asemalta, jotta uusia zombeja ei pääsisi sisään. Kannattaa myös tutkia asemaa heti alussa niin paljon kuin mahdollista. X:n ilmestymisen jälkeen en oikeastaan enää tutkinut asemaa, vaan tein tarvittavia asioita päästäkseni eteenpäin. Tämä oli suhteellisen helppoa X:stä huolimatta. En tiedä oliko vaikutusta, mutta jossain huoneessa piileskellessäni olin vaan hiljaa paikallaan ja X ei tullut kyseiseen huoneeseen edes sisään. Itse asiassa en kuollut kertaakaan asemalla Herra X:n enkä muidenkaan elävien kuolleiden käsittelyssä normal-vaikeustasolla pelatessa.

Seuraavaksi spoileri Herra X:stä!

About tunnin verran Herra X oli maisemissa ja tarina eteni sellaiseen kohtaan jossa Herra X eliminoitiin. Huokaisin helpotuksesta, että eihän tämä paha homma ollut ollenkaan. Täälläkin joku kommentoi, että X esiintyi vain pienen pätkän pelissä. Meni taas tunti peliä eteenpäin ja perkule Herra X tuli takaisin! Tämä oli itselleni vähän fiiliksen laskija ja itse asiassa lopetin eilisen session siihen. Tiedä sitten miten paljon herra näyttäytyy jatkossa. Kaiken kaikkiaan, ei kannata olla hankkimatta tätä peliä X:n takia, vaikka se aika ärsyttävä onkin. Toisaalta, olihan RE7:kin Jack päivystämässä milloin missäkin.
 
Kuulostaa ihan siltä siis että kauppaan jää ennenko hinta on niin alhainen ettei haittaa vaikka oliskin turha ostos.
 
Siinä olis nyt sit DF mietteitä, myöhemmin on tulossa vielä 2 video konsoliversioiden erosta ja 3 video PC versiosta.



Edit: tässä siis vertaillaan vanhan ja uuden version erovaisuukisa, kuten sanoin niin seuraavassa videossa on niitä framerate ja resoluutio juttuja.
 
Viimeksi muokattu:
Noin tunteroinen tuli aamulla pelailtua Leonilla ja voi pojat, kun oli upeaa menoa. Todella nätti ja tunnelmallinen grafiikka sekä äänimaailma ja panokset olivat heti alusta kortilla. Pistin pelin heti hardcore vaikeustasolle, saa nähä miten käy. Ei malttaisi odottaa, että pääsee töiden jälkeen pelailemaan. Kakkosesta on itsellä kaikista lämpimimmät muistot jos miettii näitä vanhempia Resident Evil pelejä ja tätä remakea on odotettu jo sieltä Gamecube ajoilta, kun ykkösestä tuli oma remakensa. :)
 
Vpd ei kyllä petä ikinä näiden ennakkotilausten kanssa, juuri tipahti postiluukusta tämä.. Eikun nyt asentamaan ja sitten pelaamaan.. Tietää mitä tulee viikonloppu pääosin tehtyä =)
 
Vpd ei kyllä petä ikinä näiden ennakkotilausten kanssa, juuri tipahti postiluukusta tämä.. Eikun nyt asentamaan ja sitten pelaamaan.. Tietää mitä tulee viikonloppu pääosin tehtyä =)
Ei Konsolinet myöskään, peli tuli jo eilen :) Tosin pelaamaan kerkeää vasta kun työt vähän helpottaa.
 
Onpa harmillista että ovat menneet pilaamaan pelin tuolla mr x:llä. Katoin yhden arvostelun ja näytti tosiaan typerältä koko hahmo ja pahinta vielä jos se riivaa koko ajan eikä voi tehdä muuta kuin juosta karkuun. Muuten näyttää kyllä loistavalta.
 
Onpa harmillista että ovat menneet pilaamaan pelin tuolla mr x:llä. Katoin yhden arvostelun ja näytti tosiaan typerältä koko hahmo ja pahinta vielä jos se riivaa koko ajan eikä voi tehdä muuta kuin juosta karkuun. Muuten näyttää kyllä loistavalta.

Olen striimejä jonkun verran katsellut ja tosiaan alussa saa aika vapaasti pelailla mutta kun herra X ilmestyy peliin se on lähes jatkuvana riesana ja hemmetin ahdistava. Muuten peli vaikuttaa todella todella hyvältä mutta aina kun köriläs ilmestyy ruudulle olen vaan "Nope, ei tarvi ostaa"
 
Ei tuo nyt omaankaan korvaan oikein hyvältä ratkaisulta tunnu. Sehän kärsii jo tehokeinonakin tuollaisesta liikakäytöstä, parempi kuin olisi vain tietyissä ja harvoissa kohdissa peliä.

Varmasti haaveajattelua mutta tulisipa päivitys joka korjaisi asian.
 
Ei tuo nyt omaankaan korvaan oikein hyvältä ratkaisulta tunnu. Sehän kärsii jo tehokeinonakin tuollaisesta liikakäytöstä, parempi kuin olisi vain tietyissä ja harvoissa kohdissa peliä.

Varmasti haaveajattelua mutta tulisipa päivitys joka korjaisi asian.

Tulisi täsmälleen samoissa kohdissa kuin alkuperäisessä.
 
Alkuperäisessä oli ovien lataustauot joissa sen sai pois perästä, eli se oli vaan sen hetken siinä mölisemässä, nyt kun ei ole ovien latauksia on asia hyvin erillainen.

Siinä oli myös vaihtoehtona tainuttaa tyrantti ja siittä sai esim panoksia tai muuta extraa kun sen teki eikä lähtenyt pakoon. Mulle ei oikeen ole vieläkään selvinnyt että onko se tässä mahdollista?

Edit: Google sanoi että ei.
 
Tässä on vaikeustasojen erot, puzzlet on aina samat tietääkseni.

Assisted mode by Resident Evil 2 – The Beginner Mode
The Easy or Assisted mode of “Resident Evil 2” is aimed at players with less experience. In this mode, for example, you will receive assistance in aiming. Enemies become weaker and require fewer hits to kill them. It also replenishes a certain amount of health without having to use recovery items.

In other words, if you are bitten by a zombie, for example, your health will regenerate to a certain degree without your having to consume remedies. If the attack of the enemy is more powerful and you get more damage, then this feature will not help you either and you can not recover without a cure.

Standard mode of Resident Evil 2
The Standard option is the recommended setting for most players. In order to strike down the enemies, you need a little more ammo. In addition, you can only regenerate your health with the appropriate items.

Not uninteresting: In contrast to the Hardcore difficulty, the first two modes automatically and manually save without having to use ribbons.

Hardcore Mode by Resident Evil 2
Hardcore is the level of difficulty that is aimed at all players looking for a real challenge. If you choose this difficulty level, you will encounter enemies that are much harder to defeat. For example, it is suggested that they avoid the zombies, as a direct fight would mean the waste of ten to twelve bullets.

Hardcore mode does not provide automatic targeting. You also need to use ribbons to save your game.
 
Kysytäänpäs tässä noista HDR-säätimistä. Telkkuna LG C8 OLED, ja HDR-kirkkauden säätöön mennessä valkoiset laatikot sulautuvat toisiinsa. Kun odottaa hetken, niin sisempi laatikko alkaa kuitenkin tummeta, joten oletan, että telkkari tekee jotain säätöä havaitessaan kirkkaan boksin mustalla taustalla. Sama on toistunut muissakin peleissä, joissa on samanlainen säätö. RE2:ssa boksit saa kyllä pysyvästi yhtä valkoisiksi, jos vetää säätimen tappiin, mutta olettaisin tämän olevan hieman pielessä, koska telkkarin maksimikirkkaus on muistaakseni alle 1000 nit.

Onko muilla OLED:n omistajilla ollut samaa pään vaivaa? Asetuksiakin olen rämplännyt, mutta aina sama juttu.
 
Vpd ei kyllä petä ikinä näiden ennakkotilausten kanssa, juuri tipahti postiluukusta tämä.. Eikun nyt asentamaan ja sitten pelaamaan.. Tietää mitä tulee viikonloppu pääosin tehtyä =)

Offtopikkina mainittakoot, että täällä VPD petti ensimmäistä kertaa koskaan, eikä peli saapunut edes viikonlopuksi. Varmaan postin syytä koska jo tiistaina klo 12 tuli ilmoitus, että paketti on lähtenyt ja yleensä tullut nämä jo päivää ennen. Eipä tuolla sinällään väliä. Peli kuumotti niin paljon, että ostin jo torstai-iltana digitaalisena, että pääsin puoliltaöin heti pelaamaan. Tuli tämän takia otettua perjantaiksi pekkanen, niin olisi kyllä kyrpinyt odottaa päiväpostia (meillä jaetaan klo 15 jälkeen) ja tajuta ettei peliä ole tulossa koko viikonlopuksi.

Yleensä digitaaliset ollut hieman fyysisiä kalliimpia, mutta tällä kertaa tuli halvemmaksi ostaa verkosta.
 
Itse pelistä - aivan loistava ja nostalgia iskee jatkuvasti päin näköä. Upealta ja kuumottavaltahan tuo näyttää sekä tuntuu. Ärsyttää lähinnä vaan oma paskuus. Olen pitänyt itseäni aina keskivertoa parempana pelaajana ja nämä kaikki ressat on koluttu moneen kertaan jo pikkupojasta asti. Pelaan peliä tällä hetkellä standardilla, mutta alan vähitellen kallistumaan siihen, että onkohan mun jumankauta vaihdettava vaikeustasoa astetta helpommaksi. Ei tee hyvää.

Helaa pelissä jaetaan ihan poskettomasti, mutta panoksia todella niukasti. Tyrantti kun ilmestyy ensimmäistä kertaa, niin meikäläisellä kahdeksan panosta pistoolissa ja neljä haulikossa.
Siinä pitää sitten juosta karkuun noin 10-15 zombia pujotellen seuraavaan tavoitesijaintiin ja matkalla tulee vielä 4 lickeriä, jotka onnistuvat osumaan vähintään sen kaksi kertaa tuolla matkalla hyvälläkin tuurilla.
Olen todennäköisesti pelin alussa tuhlannut liikaa panoksia "tarpeettomasti" zombeihin ja nyt se kostautuu pahemman kerran, kun ei kahdeksalla pistoolin panoksella saa tapettua kuin yhden zombin, jos sitäkään. Jotkut imee sen kuusi kutia päähän ja heräävät silti vielä kaksi kertaa uudestaan. Perkule :D Neljä haulikon panosta riittää yhteen lickeriin ja sitten onkin pelattava _taas_ ilman ammuksia.

Mun mielestä on aavistuksen typerää, että helaa todella jaetaan noin paljon. Peli tällä siis ihan rohkaisee jättämään zombit ampumatta, yrittämään ohi kapealla käytävällä juosten ja ottamaan niitä puremia vastaan vasemmalta sekä oikealta, kun ne kuitenkin pystyy parantamaan. Mielestäni pelissä ei tarvitsisi helaa jakaa juuri ollenkaan, mutta panoksia huomattavasti enemmän. Puremia ei saisi tulla yhtään :D

EDIT: Ohessa lyhyt video yksittäisestä zombiesta. Tämän kaltainen viimeisty ei siis ilmeisesti sovi pelin tyyliin. Mainittakoot, että kyseinen zombie ei kuollut tuohonkaan vaan nousi vielä kertaalleen ylös = kolme ammusta lisää.

 
Viimeksi muokattu:
Ylös Bottom