Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Mafia: Definitive Edition

P

Poistettu jäsen 3274

Guest
138827.jpg


Nimi: Mafia: Definitive Edition
Kehittäjä: Hangar 13
Julkaisija: 2K Games
Alustat: PS4, Xbox One, PC
Lajityyppi: Toiminta
Julkaisu: 28.8.2020
Kotisivut: https://mafiagame.com/mafia/

Peli on tehty uudelleen uudella pelimoottorilla, päivitetyllä käsikirjoituksella, uusilla kohtauksilla, moderneilla toiminnoilla ja päivitetyllä musiikilla.

Pelissä taksikuski Tommy Angelo sotkeutuu tahtomattaan järjestäytyneen rikollisuuden maailmaan. Aluksi Salierin perheen toiminta vaikuttaa väärältä, mutta pian palkkiot alkavat houkuttaa Tommya – hän lähtee mukaan ja alkaa edetä organisaatiossa. Palkkiot kasvavat, mutta työstä tulee likaisempaa ja likaisempaa. Vaikka Tommy lopulta voittaisi Salierien kunnioituksen, gangsterin elämäntyylin valitseminen vaivaa häntä enemmän kuin koskaan.

Tutki yli 30 neliökilometrin kokoista Lost Heavenia – tyypillistä 1930-luvun amerikkalaiskaupunkia, joka perustuu historialliseen lama-ajan arkkitehtuuriin ja kulttuuriin. Suorita yli 20 aikakauden tapahtumien innoittamaa tehtävää hyödyntämällä aikakauden ajoneuvoja ja aseita.

Etene Salierin perheen riveissä juoksupojasta todelliseksi gangsteriksi tekemällä pikkukeikkoja, takaa-ajoja, salakuljetuksia, ammuskeluja, pankkiryöstöjä ja paljon muuta.

Ryhdy pelottomaksi pakokuskiksi ja hyppää yli 60 autenttisen auton rattiin, joissa koet realistiset ajofysiikat ja reaaliaikaisen vaurioitumisen.
Suorita kovimmat keikat hyödyntäen yli tusinaa käytettävissäsi olevaa asetta.

Käytä esimerkiksi baseball-mailoja, katkaistuja haulikoita, Magnumeita ja kuuluisaa Tommy gun -konepistoolia ja hoitele kaikki, jotka rohkenevat tulemaan tiellesi.




Ei tainnut olla tälle vielä ketjua, niin ajattelin semmoisen tehdä, kun Mafia 2 & 3 on myös omat ketjut :)
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Julkaisua lykätty kuukaudella, 25.9.2020 on tapahtuva. Syyksi ilmoitettiin Covid-19 ja sen tuomat haasteet. Samalla kerrottiin, että 22.7 on luvassa gameplay-kuvaa.


Ihan hyvä että hiovat, varmaan monilla on hyvässä muistissa Mafia III julkaisu, eikä tuo kakkosen remasterijulkaisukaan nyt ihan täysin putkeen mennyt. Jospa sieltä nyt saataisiin kelvollinen julkkari.

Edit: En tiedä miksi ainakin itsellä thumbnail näyttää tuon linkin saksaksi, mutta ihan enkkusivu siellä linkin takana on.
 
Hienoltahan tuo näyttää, että tulee varmaan ihan trilogy ostettua ps4:lle jossain vaiheessa vaikka ps2, ps3 ja ps4 orkkis versiot näistä peleistä löytyy hyllystä.
 
Ei saatana miten hieno video oli. Tehtävät muistan käytännössä ulkoa, mutta hiton hienoa että tuohonkin on nyt laitettu sitten mukaan kerättävää kamaa. Ihan sairaan hienot valaistukset, kasvonpiirteet ja grafiikat. Pelkäsin oikeasti floppia, mutta näyttää siltä että kaikkien aikojen paras toimintapeli saa arvoisensa remaken.
 
Muuten kaikki muutokset vaikuttaa ihan kympiltä näin ennakkoon, mutta itse tulitaistelujen suhteen on vielä vähän huolia. Toivottavasti sekään osa ei petä.

Mafia 3:sen ampumisesta en sen enempää pitänyt ja tässä remasterissa on viitteitä vähän samasta. Mafia 1 ampuminen ja liikkuminen taisteluissa olisi tänäpäivänä kankealta, mutta siinä oli kuitenkin sellainen raakuus olemassa. Jokainen vihollinen oli uhka, tuon videon perusteella toiminta on muutettu aavistuksen helpommaksi.
 
Muuten kaikki muutokset vaikuttaa ihan kympiltä näin ennakkoon, mutta itse tulitaistelujen suhteen on vielä vähän huolia. Toivottavasti sekään osa ei petä.

Mafia 3:sen ampumisesta en sen enempää pitänyt ja tässä remasterissa on viitteitä vähän samasta. Mafia 1 ampuminen ja liikkuminen taisteluissa olisi tänäpäivänä kankealta, mutta siinä oli kuitenkin sellainen raakuus olemassa. Jokainen vihollinen oli uhka, tuon videon perusteella toiminta on muutettu aavistuksen helpommaksi.

No siis pelihän pohjautuu ilmeisesti enemmän kuin vähemmän kolmoseen, joten meno on pelimekaniikan osalta pitkälti samantyylistä. Kolmonen ei ollut Mafia-sarjan peliä nähnytkään, mutta itse tykkäsin kyllä muuten pelistä pois lukien tehtävät jotka alkoivat toistaa itseään.

Joten siinä mielessä ihan turvallinen ja hyvä ratkaisu ottaa tuo pohjaksi tähän ykkösen remakeen. Vaikka itse rakastankin alkuperäistä Mafiaa niin ei sen mekaniikkaa sellaisenaan, eikä edes päivitettynä olisi voinut tähän päivään enää tuoda. Ainut vaihtoehto olisi ollut tehdä homma ihan uusiksi, mutta miksi Hangar 13 olisi sen tehnyt kun niillä oli jo homma kasassa kolmosesta. Siihen päälle oli hyvä rakentaa ykkösen remakea.

Itse tuo gameplay video, niin huh huh. Odotukset oli itsellä aika nollissa, että miten onnistuvat mutta hyvältähän tuo näyttää. Tunnelma oli kohdillaan ja välivideoita reilusti kuten Mafia-sarjan peleissä kuuluu ollakin kun kyse on vahvasti tarinaan nojaavasta menosta.

Ainut on nuo "uudet" hahmot, miten niihin tottuu. Tommy vaikuttaa jotenkin oudolta ja Pauliekaan ei ole niin badass mitä alkuperäisessä.

Alkuun oli fiilis, että mitenköhän paljon alkuperäistä muokataan ja tehdään uusiksi mutta A Trip to the Country on ainakin tehty hienosti alkuperäistä kunnioittaen.
 
On kyllä aika valtava ero kuinka paljon paremmalta remake näyttää, toki sen pitääkin kun 18 vuotta eroa mutta silti se ero on valtaisia aina kun siirrytään alkuperäisestä remakeen vertailussa.

 
On kyllä aika valtava ero kuinka paljon paremmalta remake näyttää, toki sen pitääkin kun 18 vuotta eroa mutta silti se ero on valtaisia aina kun siirrytään alkuperäisestä remakeen vertailussa.



Ja mikä sinänsä hupaisaa ja veemäisintä, niin tämähän ei välttämättä ole kuitenkaan sitten parempi peli kuin mitä se oli :D
 
Niin oli se 20v sitten. Tän päivän standardit open worldeille on vähän muutakin kuin parannetut grafiikat.
Kyllä se on edelleenkin tarina ja tunnelma, jotka rulettavat avoimen maailman peleissäkin. Ainakin itselleni ehdottomasti näin. Siinä mielessä uskon, että remake ei voi tässä mennä metsään, ellei sitten liikaa muuta juuri näitä kahta aivan olennaista elementtiä.
 
Niin oli se 20v sitten. Tän päivän standardit open worldeille on vähän muutakin kuin parannetut grafiikat.
Tottakai. En oleta, enkä oikeastaan edes halua, että tästä tehtäisiin nykypäivän open world pelien kopio. Keräillään kaikkea turhaa ja täytetään kartta turhilla sivutehtävillä. Ei kiitos.

Nythän toiminta ja ennenkaikkea suojan käyttö on jo muokattu vastaamaan uudempia Mafia pelejä, joten tiettyä nykyaikaistamista siellä tehdään myös grafiikan ulkopuolella. Silti, minun puolesta tehtävärakenne ja tarina saisivat jäädä aikalailla koskemattomiksi. Klassikko on klassikko.
 
Ei kai siitä mitään haittaa ole jos jotain sivutehtäviä olisi lisäilty, eihän niitä mikään pakko ole suorittaa? Kunhan ei ole lisätty mitään serkkua kuka soittelee keilaamaan...

Ei kyllä Mafia kakkosessakaan häirinnyt sivutehtävien puute ja peli oli aivan mahtava, ja tähänkin on kovat odotukset. Kolmosta en jaksanut loppuun asti pelata.
 
Ei kai siitä mitään haittaa ole jos jotain sivutehtäviä olisi lisäilty, eihän niitä mikään pakko ole suorittaa?
Kohtuudella lisättynä ihan ok, vaikkei se minulle mitään lisäarvoa oikeastaan toisikaan.

Ongelmana näen lähinnä sen miten tällaiset saadaan nätisti ympättyä peliin ja onko niille tosiaan edes tarvetta. Kehittäjät saisivat käyttää mieluummin aikansa pelattavuuden nykyaikaistamiseen ja tietysti siihen että peli ei näytä 18 vuotta vanhalta. :)
 
Kunhan peli ei ole samanlainen bugikasa kuin Mafia 2 remaster oli niin sillä pääsee jo pitkälle, täytyy myös toivoa että kehittäjille on annettu tarpeeksi aikaa hioa tätä ettei käy kun Mafia 3 ja pistetään peli täyteen turhaa itseään toistavaa tekemistä.
 
Kakkoseen tuli nyt se ”grafiikkapäivitys” niin ainaskin PC:llä ne alkuperäiset grafiikat on paljon eläväisemmät ja luovat nimenomaan (kun ne fysiikkajuttu siitä poistettiin kokonaan) sitä fiilistä huomattavasti paremmin. Tyyliin takit liehuvat jne… sen Definitive Edition näyttää ja tuntuu astetta staattisemmalta ja tuo ei ainakaan meikän mieltä hirveästi lämmitä jos suuntaus on tuo, että ”tarkemman” grafiikan alttarilla uhrataan sitten sen elävyys.

Joten sitä graafista uudistusta pystyy tekemään väärällä tavalla, kuten tuossa tehtiin ja niiltä osin metsään karautettiin… samoin taidettiin mennä Batman Arkham Asylum pelissä. Alkuperäinen näyttää paljon tunnelmallisemmalta kuin graafisesti viilattu. Toki noi nyt oli aikamoisen paljon tuoreempia tapauksia joihinka kajottiin.

Toivottavasti tähän kuitenkin tuo ammuskelufiilis ja ajofiilis on saatu tehtyä hyväksi. Jos niin sitten on huikea peli taatusti tiedossa :) ja itsekin tykkään tarinapeleistä suunnattomasti ja siihen tuskin on menty kajoamaan niin täyttä timanttiahan se puoli on... että itse en myöskään haluaisi siltä osin että tämä tumpattais täyteen jotain turhaa tauhkaa, minulle riittää että se olennainen punainen lanka on siinä koko ajan läsnä ja sitä sitten seurataan.

Itse kans pidän Mafia II:sta ja löytyy Collector’s Editionia sille, mut en pitänyt tuosta suuntauksesta mihin tuo Definitie Edition sitä vei.
 


Siitä vähän lievennystä odotuksiin tai vaihtoehtoisesti odotuksia enemmän kattoon. Olihan siellä yksi tuttu biisikin ;)
 
Ylös Bottom