Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Days Gone

Miten tuo pelin talletus on noin kökkö. pelasin tehtävän lähes läpi ja talletin. mut nyt kun pelin aloitin niin oon taas siinä tehtävän alussa. kokeilin molempia vaihtoehtoja. Jatka ja lataa peli. Eikö siis voi kesken tehtävän tallentaa ?
 
Miten tuo pelin talletus on noin kökkö. pelasin tehtävän lähes läpi ja talletin. mut nyt kun pelin aloitin niin oon taas siinä tehtävän alussa. kokeilin molempia vaihtoehtoja. Jatka ja lataa peli. Eikö siis voi kesken tehtävän tallentaa ?

Moottoripyörässä on ainaki pikatallenus mahdollisuus kolmiolla, onhan tehtävissä sitten omat checkpointit jos oikeen muistan.
 
Tuli pelattua tätä yks päivä ja hyvillä mielin tein tehtävää:

tein sitä tehtävää missä piti etsiä sitä kadonnutta naista kun olin pesät tuhonnut kylästä, ekana saapuu hulluja moottoripyörien kanssa. Näistäkö selvitään niin eiköhän kaupunki täyty friikeistä ja niistäkö päästään niin eiköhän moottoripyörän luo tuu karhu!! Perkele meinas viedä vielä nirrinki pois ku laitto niin kovasti vastaan :D kyllä tämä on uskomattoman kova ja ahdistava peli!
 
Tuli pelattua tätä yks päivä ja hyvillä mielin tein tehtävää:

tein sitä tehtävää missä piti etsiä sitä kadonnutta naista kun olin pesät tuhonnut kylästä, ekana saapuu hulluja moottoripyörien kanssa. Näistäkö selvitään niin eiköhän kaupunki täyty friikeistä ja niistäkö päästään niin eiköhän moottoripyörän luo tuu karhu!! Perkele meinas viedä vielä nirrinki pois ku laitto niin kovasti vastaan :D kyllä tämä on uskomattoman kova ja ahdistava peli!
Tein tämän huoltoaseman katolta turvassa :D
 
Tätä peliä tullut nyt pelattua tuntikaupalla PS5:llä. Muistaakseni en koskaan ehtinyt tätä aloittaa edellisen sukupolven laitteilla, joten en osaa sanoa miten olisin tuolloin viihtynyt pelin parissa. Nyt peli on kuitenkin tarjonnut Shadow of the Colossuksen jättämään valtavaan tyhjiöön huimasti pelattavaa. Mikäli peliä tarkastelee kriittisesti, ei se virheetön ole. Tehtävät toistavat itseään, päähahmo on turhan soijainen, peli bugailee ajoittain ja pakolliset hiippailutehtävät ovat aina suolesta. Toisaalta peli näyttää upealta (photo mode kovassa käytössä), pelattavuus on miellyttävää, pelin maailma on tarinaansa nähden uskottava sekä tunnelma on loistava. On todella tunnelmallista ajella moottoripyörällä ympäriinsä ja vahingossa törmätä valtavaan joukkoon epäkuolleita.

Vaikka peli lähteekin liikkeelle vastenmielisistä lähtökohdista (nahkaliivi-mopokerhopojat), onnistui se yllättämään hyvin. Tätä peliä on kiva pelata, se tunne on tälle pelaajalle nykyisellään melko harvinainen. Siksi onkin ikävä huomata, ettei jatko-osa vaikuta kovin todennäköiseltä. Tosin voihan se olla, että tämä peli onkin parempi uniikkina teoksenaan.

EDIT: Se unohtui mainita, että aika olennaisesti immersiota tähän peliin lisää se, että olen vältellyt fast travelin käyttöä. Jotenkin tässä tuo reissaaminen on niin mukavaa, ettei sitä oikeastaan huvitakaan käyttää.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Tämä peli jatkaa hyvällä. Taas on pelattu tunteja eteenpäin, ja yksi olennainen asia mistä olen oppinut nauttimaan pelin myötä ei oikeastaan liity juuri tähän peliin lainkaan. Pelin aikana minua alkoi häiritsemään trophy-ilmoitukset, joten otin ne pois päältä. Alkuahdistuksen jälkeen huomasin, että pelikokemuksesta tuli immersiivisempi, pelin maailmaan keskittyi paremmin ja pelaamisesta tuli nautinnollisempaa. Tässä ja monessa muussakin pelissä trophy-ominaisuus on jonkin verran muokannut pelaamista, kun on olettanut tietyllä tavalla pelaamisesta seuraavan palkinnon tutun palkintoäänen muodossa. Nyt kun ilmoitukset ovat pois päältä, keskityn enemmän siihen mitä pelillä itsellään on tarjottavaa. Trophythan ovat oikeastaan vain yksi dopamiinikoukku lisää jo valmiiksi palkintoja vilisevässä viihdemuodossa. Eihän niillä mitään muuta virkaa oikeasti ole. Suosittelen muitakin kokeilemaan tämmöistä, varsinkin juonivetoiset pelit kiittävät.

Trophyt toki ansaitaan ihan normaalisti, vaikkei niistä erillistä ilmoitusta tulekaan. Ilman ilmoituksia niillä ei kuitenkaan ole (niin suurta) vaikutusta pelaamiseen.
 
Benji koonnut lyhyen listan pelin PC version ominaisuuksista. Hyviä juttuja listalla. Tuon jo mainitun ultrawide tuen lisäksi myös "unlocked framerate" ja paranneltu grafiikka, piirtoetäisyys jne.

Pitääpä ihan vakavasti harkita, josko nappaisi tämän PC:lle.


Ja sitten laitamme tänne myös Trailerin:



Ei muutako harkintaan vaan! Me suosittelemme peliä.
 
Mun viesti tuppas menemään aika paljon ohi Marvels Avenger aiheen, mutta heitän nyt tänne:
Sanoisin, että tietynlaiseksi asiakkaiden kusettamiseksi tai ainakin pettämiseksi rinnastettavaa toimintaa Sonylta on myös se, että myynniltään varsin hyvin menestynyt peli, eli Days Gone, joka on myös ollut nimenomaan pelaajien keskuudessa erittäin pidetty peli, on nyt Sonyn toimesta ilmoitettu, ettei pelistä aiotakaan tehdä lainkaan jatko-osaa, jota käytännössä pelin juonen pohjalta voisivat asiakkaat kuitenkin perustellusti odottaa.

Ja tämä kuvio on nyt perusteltu sillä, että Sonyn lippulaivasudion Naughty Dogin jo kertaalleen uudelleenlämmitellylle TLoU1:lle pitää taas kerran tehdä uudelleenlämmittely, ja Naughty Dogille halutaan sitten väkisin siirtää apuun Days Gonea kehitellyt Bend-studio, joka on selkeästi ilmaissut halunsa kehittää nimenomaan Days Gone 2:n. Tämä kuviohan on jo ehtinyt johtaa Bendin avainhenkilöiden irtisanoutumisen.
Huomiona, että tää on nyt osa poimintana Ippen pitemmästä viestistä ja ottamatta sen enempää kantaa Ippen mielipiteisiin alkuperäiseen tekstiin liittyen niin yllä lainattuun tekstiin sanottava noin yleisellä tasolla, että itse vähän ihmettelen tätä Days Gone 2 vs. The Last Of Us remake spekulointia, kohua ja vertailua.

Näin maallikkona tilanne on mielestäni hyvin yksinkertainen ja myös fanien kannalta valitettavan raaka: jokaisella julkaisulla on parametrit ja tavoitteet, joita seurataan ja joihin pitää yltää ja ne määrittää sitten jatkon kohtalon.

Mielestäni tämä kiteytyy hyvin Days Gonen toisen ohjaajan John Garvinin podcast haastattelussa, josta toki nousi paskamyrsky, mutta mies sanoo suoraan, että peliä ei myyty julkaisussa täyteen hintaan tarpeeksi, kuten muita isoja AAA-pelejä ja sen vuoksi on turha itkeä, että jatkoa ei näillä näkymin ole tulossa; "It’s like, God of War got whatever number millions of sales at launch and, you know, Days Gone didn’t".
-> Vaikka peli on löytänyt vahvan fanikunnan alennuksien ja PS+ palveluiden kautta niin nähtävästi se ei ole riskin arvoista lähteä kehittämään jatko-osaa. End of the day, rahastahan tämä bisnes pyörii.

Ja mitä tulee tähän tunteita herättäneeseen The Last Of Us Remake kohuun niin mielestäni tähänkin tarjottu maalaisjärjellä mietittynä looginen selitys. Vaikkakin juuri pelin läpi pelanneena sanottava, että pelin PS4 versio näyttää niin hyvälle tänä päivänäkin, että en ohjausta ja kameraa lukuun ottamatta nää mitään järkeä lähteä remakea tekemään.

Kuitenkin mielestäni helppo yhtyä pelitoimittaja Jason Schreier youtube haastatteluun, jossa kaveri tietää/epäilee syyksi, että Naughty Dogin tulevat ISOT peliprojektit ovat edelleen esituotantovaiheessa, jossa varsinaista kehitystyötä ei vielä voida aloittaa. Ja tätä odotellessa heidän on helppo tehdä remake versio jostain hyvin menestyneestä pelistään, jolle varmasti riittää pelaajakuntaa ja samalla saadaan oppia pelien kehityksestä PS5 varten. Ja mikä olisikaan ajankohtaisempi kuin The Last Of Us, josta väsätään TV-sarjaakin parhaillaan?


En toki tiedä, mutta voisin kuvitella, että remaken tekeminen on melko paljon halvempaa kuin kehittää pelille jatko-osaa, koska olemassa olevaan peliin on kaikki palikat olemassa jo tarinasta lähtien.
 
Tämä peli oli liian buginen julkaisussa, sen takia myynnit jäi tavoitteesta. Mitä nyt olen tätä PS5 pelannut uudelleen niin yllättäen tässä on edelleen bugeja, ehkä eniten pistää korvaan päähenkilön muminat, monesti alkaa toistamaan jotain vanhaa lausetta, jää jotenkin levy päälle, tuo syö itsellä todella paljon immersiota kun päähenkilö mumisee jotain menneitä tapahtumia niin kuin ne tapahtuisi sillä hetkellä.

Tämä ei vaan yksinkertaisesti yllä Sonyn parhaimpien yksinoikeuksien tasolle, pienet asiat eivät ole riittävällä tasolla, se ei tarkoita että tämä peli olisi huono, rima on vaan niin uskomattoman korkealla.
 
Ylös Bottom