Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Ostatko pelit digitaalisena vai fyysisenä?

Itsekkin ostin tuon FC6:en gigantista, mutta missään vaiheessa ei lukenut että toimitettu, mutta luvattuna päivänä tuli.

Itsellä alkaa olemaan kuitenkin suurin osa diginä, mutta erityistapauksia ostan kyllä ihan fyysisesti.
 
Kyllähän mä nyt odotin peliltä vähän erilaista vastaanottoa tämän foorumin perusteella, mutta ihan perinteinen FarCry tämä on nyt muutamien tuntien pelaamisen jälkeen ollut.

Vihollisten loottaus todennäköisesti todettu, että koska kaikki kyseisen "taidon" aikaisemmissa peleissä varusti, niin se on laitettu oletuksena pelaajalle. Eli ruumiiden päältä tarvitsee vain kävellä, jotta panokset tulee kerättyä. Sama homma laskuvarjojen ja heittonarujen kanssa.

Hieman nurinaa pelin valikoista, sillä ristiohjaimella tuntuu olevan täysin mahdottomuus navigoida osassa valikkoja, sillä kursori saattaa hyppiä ylä-ala -suunnassa, vaikka painan sivusuunnassa ristiohjainta. Eli tämän vuoksi pitää "hitaampaa" analogitattiohjausta harrastaa.
 
Fyysiset julkaisut menettivät itselle hohtonsa silloin kun pc:llä siirryttiin big boxeista dvd-koteloihin. Suurissa pahvilaatikoissa ja niiden sisällössä sentään oli jotain hypisteltävää. Lisäksi kun nykyään ostat pelistä fyysisen version joudut lataamaan siihen day one patchia heti kuitenkin niin eipä noita ole tullut enää sitten osteltua sen jälkeen kun konsoleillakin ps4 aikakaudella digitaalinen tuli oikeasti kunnon vaihtoehdoksi. Digitaalisen arvoa lisää vielä ettei laiskan tarvitse pyllyään sohvalta nostaa kun peliä vaihtaa ja varastokin pysyy siistimpänä kun siellä ei ole turhaa tauhkaa tilaa viemässä. Vähän niitä pelejä kuitenkin tulee jotka on aivan heti saatava täydellä hinnalla. Muista voin helposti parikin vuotta odotella alennuksia ja ainahan on myös game pass.
 
Edelleenkin aina fyysisenä mikäli mahdollista. Tähän siis ei ole muutosta kohdallani tullut.

Toki poikkeus vahvistaa säännön: GTA Trilogy ilmestyy digitaalisena versiona ensi viikolla eli 11.11. Enhän minä nyt voi lähes kuukauden ajan odottaa sitä fyysistä (joka ilmestyy vasta 7.12.). Tämä on suunnilleen vuoden ainoa pakko-ostos, joten diginä mennään.

Ja myönnettäköön että uusin Fifa tuli ostettua viime kesänä digitaalisena. Sen sai EM-kisojen aikaan Storesta muistaakseni alle 20 eurolla.
 
Kyse ei ole nopeudesta vaan siitä että jos ostan jotain niin tahtoisin myös saada sen. Ostaessani siis fyysisen levyn pelistä, joka on Series X:lle, niin toivoisin myös saavani pelistä Series X -version sille levylle. En One-versiota levyllä ja mahdollisuutta ladata SX-versio netistä.

Ajalla ja nopeudella ei ole minulle pelejä ladatessa väliä. Aina on jotain muuta pelattavaa tai tekemistä eikä ikinä ole niin kiire etteikö ehtisi vaikka useamman päivänkin odotella latausta tms. Eikä niissä yleensä mene kuin tunteja maksimissaan mutta vaikka menisi niin se ei olisi minkäänlainen ongelma.

Ongelma latauksien kanssa on oikeastaan vain kun esim. Apex Legendsiin tulee päivitys eikä siitä tiedä ja olisi halunnut pelata just heti. Laitteita en silti pidä päällä tai virroissa, joten eivät päivity itsestään esim. yöllä. Ja miksikö? Koska ei ole silti niin iso ongelma ettenkö vaikka Apexin sijaan aina löytäisi muutakin pelattavaa.

Tämä on hyvä, suorastaan loistava ominaisuus. Se ei kuitenkaan poista tuota minun ongelmaani sen suhteen että jos pelistä onkin levyllä eri versio mitä voisi olettaa tai haluta. Kun ostan fyysisen PS5-version pelistä niin saan PS5-version levyllä. Siitä en ole varma että mitä Xboxin levyillä on eikä sitä infoa tunnu netistäkään löytyvän.

PS. Vähän aiheen vierestä nyt mennään. Sorit siitä.

Laitan tänne, niin en sotke tuota Elden Ringin ketjua. Smart Delivery vähän hämärtää fyysisen ja digitaalisen rajaa, varsinkin jos välittää mitä levyllä oikeasti on. Tässä artikkelissa on hieman selvitetty asiaa:
"For Smart Delivery, developers can elect to include both the Xbox One and Xbox Series X versions on a disc to play offline, but in some cases, you'll need to be connected to the Internet to download additional content," a Microsoft representative told Ars Technica.

Disc-based games designed exclusively for the Series X, such as Devil May Cry 5 Special Edition, seem to be the only titles that can be installed and played on a completely offline Series X. For these games, the files on the disc run without the need for an online check-in at any point.

Tämä Xbox-kehittäjän postaus Reseterassa on myös kiinnostavaa luettavaa:
Discs may not be able to contain both versions of the game for space reasons. Which versions are pressed is up to the developer, but I would expect that it will generally line up with whichever was the primary version developed; for now cross-gen titles are primarily targeting Xbox One, but that will change over time.

Lopputuloksena ei siis ole etukäteen täyttä varmuutta mitä siellä levyllä oikein on, ainakaan ennenkuin kaikki uudet pelit targetoidaan Series X:lle tai ovat natiiveja Series X -pelejä.
 
Viimeksi muokattu:
Laitan tänne, niin en sotke tuota Elden Ringin ketjua. Smart Delivery vähän hämärtää fyysisen ja digitaalisen rajaa, varsinkin jos välittää mitä levyllä oikeasti on. Tässä artikkelissa on hieman selvitetty asiaa.
Joo, varmasti järkeä ratkaisua keskustella asiasta mieluummin täällä :)

Se on käynyt jo selväksi että SD tosiaan on aika epäselvä systeemi jos on kiinnostunut siitä levyn sisällöstä. Jos ei, niin systeemihän on oikein kiva.

Artikkelin lainaus kertookin tavallaan sen mitä pelkäsin. En nimittäin usko että julkaisijat näkisivät vaivaa tehdä useampaa eri levyä, jolloin helpoin vaihtoehto lienee laittaa One-versio levylle. Ainakin tässä vaiheessa sukupolvea.

Tämä Xbox-kehittäjän postaus Reseterassa on myös kiinnostavaa luettavaa.
Näin ajattelinkin että tilakaan ei aina riitä, joten siellä ei usein taida olla mahdollisuuttakaan olla molempia versioita levyllä asti.

Lopputuloksena ei siis ole etukäteen täyttä varmuutta mitä siellä levyllä oikein on, ainakaan ennenkuin kaikki uudet pelit targetoidaan Series X:lle tai ovat natiiveja Series X -pelejä.
Tätä tosiaan vähän järkeilin sekä pelkäsinkin ja sen vuoksi valitsen ostaa PS5:lle kaiken mitä voin. On siellä toki myös se parempi videokaappaus eli jokin muukin syy löytyy taustalta.

Jos nuo alustat olisivat tasavertaisia näidenkin asioiden kohdalla niin sitten voisi tehdä valinnan puhtaasti sen perusteella kummalle pelin saa halvemmalla. Usein on ollut alennuksia että vain toisen alustan pelistä on useita kymppejä pois hinnasta.
 
Fyysiset julkaisut menettivät itselle hohtonsa silloin kun pc:llä siirryttiin big boxeista dvd-koteloihin. Suurissa pahvilaatikoissa ja niiden sisällössä sentään oli jotain hypisteltävää. Lisäksi kun nykyään ostat pelistä fyysisen version joudut lataamaan siihen day one patchia heti kuitenkin...

Juurikin näin. Ensin odottelet kiekolta asennuksen ja sitten 40GB patchin latailut... Jälleenmyyntimahdollisuus on oikeastaan ainoa syy fyysiseen. Ja eivät tuppaa penteleet enää edes menevän kaupaksikaan :D

"Big Boxeissa" oli kyllä fiilistä! Muistan esim. Deus Exin (alkup., v. 2000) valossa kiiltelevän boxin, Ultimat joiden sisään oli laitettu ties mitä, karttoja, kolikoita yms. Tai Interstate '76:n, jossa oli pelin ohjekirja tehty auton ohjekirjan tyyliin. DreamWebissä tuli kopio päähenkilön päiväkirjasta.

Mut oli niitä toki jo ennen PC-aikojakin, esim. Last Ninja 2 (C64), jonka jenkkipakkauksessa tuli mukana kumi-shuriken ja ninja-maski...
 
Tiedän, ei pidä yleistää, mutta tämä kyllä pelottaa tässä digitaalisten pelien yleistymisessä, jonka vuoksi tulee kyllä poimittua fyysisiä julkaisuja vielä pitkään vaikka myönnän että aleista tulee digejäkin hommattua

 
Tiedän, ei pidä yleistää, mutta tämä kyllä pelottaa tässä digitaalisten pelien yleistymisessä, jonka vuoksi tulee kyllä poimittua fyysisiä julkaisuja vielä pitkään vaikka myönnän että aleista tulee digejäkin hommattua

Noinhan tulee käymään useammin tulevaisuudessa, mikä on kyllä ikävää. Eli digitaaliset julkaisut häviää bittiavaruuteen. Yhtiöthän ei noita tule etukäteen tunnustamaan, mutta näinhän se menee. Tuo kyseinen jutussa ollut Assassins creed Liberation säilyy ainakin Assassin's Creed III remasterin fyysisen painoksen ostaneilla.
 
Fyysisenä kaikki pelit ehdottomasti. Tästä on jo väännetty ikuisuus mutta en voi ymmärtää miten digi pelit voi maksaa enemmän kun fyysinen? Ei mene mun kaaliin. Jo hinnan perusteella kannattaa ostaa fyysinen levyversio. Ja onhan niitä keräilijänä hieno hypistellä hyllystä. Fyysisen etuna myös se, että sen voi halutessaan myydä/vaihtaa, digiä et pysty.
 
Fyysisenä kaikki pelit ehdottomasti. Tästä on jo väännetty ikuisuus mutta en voi ymmärtää miten digi pelit voi maksaa enemmän kun fyysinen? Ei mene mun kaaliin. Jo hinnan perusteella kannattaa ostaa fyysinen levyversio. Ja onhan niitä keräilijänä hieno hypistellä hyllystä. Fyysisen etuna myös se, että sen voi halutessaan myydä/vaihtaa, digiä et pysty.
Samaa olen ihmetellyt, kun fyysisessä on kotelot, levyt, kansilehdet valmistettava. Sitten kuljetuskustannukset ja kivijalkojenkin on saatava katetta+ myyjien palkkansa. Millään maalaisjärjellä ei pysty käsittämään miten digitaalinen voi olla kalliimpi. Tai on yksi syy= Helvetinmoinen ahneus. Koska digitaalisen pitäisi olla puolet halvempi kuin fyysisen, kun katsoo fyysisen kulut. Lisäksi Fyysinen työllistää ison joukon ihmisiä, sitäkään ei kannata unohtaa..
 
Noinhan se menee pelin voi ostaa vain fyysisenä tai vuokrata käyttöoikeuden digitaaliseen versioon joksikin aikaa. Se hyvä puoli täs on et noi fyysiset on jo julkaisussa 20-40e halvempia ja niiden arvo kohoaa pilviin sit kun niiden digiversiot katoaa bittiavaruuteen.
 
Noinhan tulee käymään useammin tulevaisuudessa, mikä on kyllä ikävää. Eli digitaaliset julkaisut häviää bittiavaruuteen. Yhtiöthän ei noita tule etukäteen tunnustamaan, mutta näinhän se menee. Tuo kyseinen jutussa ollut Assassins creed Liberation säilyy ainakin Assassin's Creed III remasterin fyysisen painoksen ostaneilla.
Ja onneksi noissa puhutaan pc-versioista eli konsoleilla nuo lisärit käsittääkseni säilyy vielä syyskuun jälkeenkin.
 
Mitätähän tapahtuu tilanteessa jossa levy vain antaa linkin ja lataa peliä joka tapauksessa netin syövereistä...
 
Mitätähän tapahtuu tilanteessa jossa levy vain antaa linkin ja lataa peliä joka tapauksessa netin syövereistä...
Tällöinhän levy toimii vähän kuin lisenssiavaimena peliin. Etu on edelleen tällä fyysisellä pelillä digiin verrattuna, kun tämän lisenssiavaimen voi myydä eteenpäin.

Joku fiksumpi voi kaivaa esille montako sellaista tapausta löytyy, jossa peli ei ole kokonaan fyysisellä medialla, mutta että tämän fyysisen kappaleen omistaja ei voisi peliä enää pelata. Toisin sanoen ei pystyisi lataamaan päivityksiä. Kyllä näitä varmaan jokunen tapaus on.
 
Mitätähän tapahtuu tilanteessa jossa levy vain antaa linkin ja lataa peliä joka tapauksessa netin syövereistä...

Itse en laske tuollaista fyysiseksi julkaisuksi lainkaan. Mielestäni levyllä pitää olla pelattava versio pelistä, joka ei vaadi Internet-yhteyttä toimiakseen. Harmillisesti nykyään on aika vaikea tietää etukäteen, että mitä levyllä oikeasti on. Kuvaamasi julkaisu ei oikeastaan poikkea pelkästään digitaalisesta julkaisusta muuten kuin levyasemavaatimuksen osalta. Eli tavallaan se on jopa huonompi kuin pelkkä digijulkaisu.

Edit: Paitsi tietysti jälleenmyynnin osalta, kuten edellisessä viestissä kuvattu.
 
Itse en laske tuollaista fyysiseksi julkaisuksi lainkaan. Mielestäni levyllä pitää olla pelattava versio pelistä, joka ei vaadi Internet-yhteyttä toimiakseen. Harmillisesti nykyään on aika vaikea tietää etukäteen, että mitä levyllä oikeasti on. Kuvaamasi julkaisu ei oikeastaan poikkea pelkästään digitaalisesta julkaisusta muuten kuin levyasemavaatimuksen osalta. Eli tavallaan se on jopa huonompi kuin pelkkä digijulkaisu.

Edit: Paitsi tietysti jälleenmyynnin osalta, kuten edellisessä viestissä kuvattu.
Ja toki on myös mahdollista, että tuo levyversio on julkkarissa pelkkää digiversiota halvempi.
 
Noinhan se menee pelin voi ostaa vain fyysisenä tai vuokrata käyttöoikeuden digitaaliseen versioon joksikin aikaa. Se hyvä puoli täs on et noi fyysiset on jo julkaisussa 20-40e halvempia ja niiden arvo kohoaa pilviin sit kun niiden digiversiot katoaa bittiavaruuteen.
Tuo oli totta vielä PS3 aikoihin. Nykyään levyllä saattaa olla vain osa pelistä, ja loput ladataan netistä. Eli jos Sony tai Xbox päättää joku päivä poistaa pelin serveriltä. Ei se sinun levy käy enää kuin lasinalusena.
 
^Osui taannoin silmiin reddit ketju jossa pohdittiin että onko koko xboxin Elden Ring peli kiekolla. Useampi siinä sitten totesi että levyllä oli vajaa giga tavaraa, ja loput sitten netin kautta lataamalla. Siinähän on toki se smart delivery joten ehkä toi oli sxs versiolle ja one versio on kokonaan. Tai toistepäin...
 
Ylös Bottom