Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Call of Duty: Vanguard

Tuli itsekkin useampi tunti viikonlopun aikana pelailtua kun oli tämä ilmainen kokeilu. Täytyy kyllä sanoa, että paljon on menty betasta eteenpäin. Peli tuntui todella hyvältä ja smoothilta. Tähtääminen oli vaivatonta ja liikkuminen sulavaa. Kun vertaa BF2042 pelaamista ohjaimella niin ero oli kyllä kuin yöllä ja päivällä. Toki mahdollisuus 120 Hz ruudunpäivitykseen luo jo aika massiivisen eron tällä saralla.

Kentät olivat lähes poikkeuksetta hyviä ja toimivia. Tosi erilaisia kenttiä ja myös visuaalisesti mielenkiintoisi. Esimerkiksi ”Castle” kenttä oli todella huikea. Aseet tuntuivat hyviltä ja paljon eri attachmentteja, joilla muokata niitä haluamallaan tavalla. Pelimuoto, jossa taisi olla 18v18 oli myös yllättävänkin hauskaa - kaaottista meininkiä. Näitä pelimuotoja tuli lähestyä hyvin eri tavalla kuin taas taktisempia 6v6 matseja. Ainoat miinukset antaisin spawneista, jotka oli välillä totaalisen sekaisin, sekä siitä, että calling cardia/emblemiä vaihtaessa et nähnyt mistä olit sen saanut. Ainakin Cold Warissa täss valikossa näkyi mistä challengesta kyseinen emblem esimerkiksi oli.

Olin kyllä todella positiivisesti yllättynyt Vanguardista sen hirvittävän betan jäljiltä. Jos ei olisi nyt todella paljon muita pelejä pelattavana niin varmasti ostaisin tämän heti. Nyt täytyy pohtia, että onko tälle aikaa, jotta täyteen hintaan kehtaisi ostaa. Luulenpa kuitenkin, että viimeistään vuodenvaihteen alennuksista tulee tämä napattua - jos ei jo aiemmin :D.
 
Pystyy vaihtamaan että on 6v6. Sielltä mistä sai valita mitä pelimuotoja se pyörittää, nii pystyi myös valitsemaan että monenko pelaajan otteluita haluaa pelata. Tactical oli muistaakseni se 6v6.
Tuli tänäänkin pari tuntia pelattua ja nimenomaan tuo Tactical valintana. Suurin osa matseista oli juurikin 6 vs. 6, mutta useamman kerran matsit olivat 8 vs. 8 ja 12 vs. 12. Tuli huomattua, että wanha kunnon 6 vs. 6 on itselleni se paras vaihtoehto. Ei ole liikaa tapahtumaa jatkuvalla syötöllä. Mapit muutenkin vielä opettelussa (näiden "oppiminen" tuntuu olevan vuosi vuodelta hankalampaa, kai sitä alkaa tulla vanhaksi).

Mapeista yksi on ylivoimainen inhokki, nimittäin Red Star. Varmaan kolmasosa peleistä tuli vietettyä tuossa camppereiden paratiisissa.

Kaiken kaikkiaan alkoi jo maistua paremmalta. Ehkäpä tämä lähtee jopa ostoon. Pitää seurata Black Friday -tarjouksia. Uuden isomman töllön ostoon jo sorruinkin viikonloppuna. Kalliiksi tulee!
 
Tuli tänäänkin pari tuntia pelattua ja nimenomaan tuo Tactical valintana. Suurin osa matseista oli juurikin 6 vs. 6, mutta useamman kerran matsit olivat 8 vs. 8 ja 12 vs. 12. Tuli huomattua, että wanha kunnon 6 vs. 6 on itselleni se paras vaihtoehto. Ei ole liikaa tapahtumaa jatkuvalla syötöllä. Mapit muutenkin vielä opettelussa (näiden "oppiminen" tuntuu olevan vuosi vuodelta hankalampaa, kai sitä alkaa tulla vanhaksi).

Se että samoissa mapeissa pelataan 6v6 ja 12v12 (oliko tästä vielä pykälän isompikin..?), tekee sen että mapit on pääasiassa isompia kuin aikaisemmin. Tai siltä se ainakin itsestä tuntui. Näyttelee varmaan roolia myös niiden opettelussa.

Ja joo, on ollut aikaisemmissakin codeissa ground wareja sun muita kaaos mosh pit pelimuotoja missä on ollut isommat pelaajamäärät. Mutta miten se tässä nyt toteutettiin kielii mielestäni siitä että focus on muualla kuin klassisessa 6v6 räimeessä.
 
Peli kaipaa:
- kontrolleriin perustuvan match making valinnan platformin sijaan (hiiret erottuu liikaa)
- casual peleistä skill based match making pois tai nappulat eri asentoon. Liian kireää menoa hetken päästä, kokemukset edellisestä perusteena. Turpiin ottaminen ei haittaa, mutta ei jaksa koko ajan puristaa.

Ostaisin.
 
Tulipa pelattua kampanja läpi.

Se on kahden illan rykäys turhan tuttua CoD:ia.

Hyvät asiat ensin. Grafiikat on upeat ja peli pyörii 120 fps modessa PS5 erinomaisesti. Kunnon kuulokkeilla äänimaailma on todella herkullinen ja ääninäyttely sekä soundtrack on loistavia. Kentät ovat hyvin vaihtelevia kun kierretään ympäri maailmaa tekemässä tehtäviä. Juoni ja päähahmot ovat hyviä ja heidän tarinansa ihan mielenkiintoinen.

Huonot puolet. Järkyttävän surkea tekoäly niin omilla kuin vihuilla, seisovat metrin päässä toisistaan eivätkä osu. Usein omat ukot juoksee vihujen keskelle eikä kumpikaan noteraa toisiaan. Gameplay on suoraan sieltä 2000 luvun alusta, ihan järkyttävön surkeita kohtauksia jotka vaan tuntuu todella vanhalta. Yksi kohtaus on lainattu suoraan Last of Usista ja ei voinut kun nauraa.

Peli näyttää ja kuulostaa nykypäivän peliltä mutta pelaa kuin kivikautinen ja todella monelta osin vanhentunut peli.

Kampanja ei pääse edes lähelle samaa tasoa kuin studion edellinen WW2 joka oli hyvin viihdyttävä. 3/5
 
Mikähän tuo moninpelin jälkeen tuleva "Rank Progress" on? Itellä moninpelissä leveli 55 mut tuo nollilla ja aina pelin jälkeen näyttää +0 expaa. Ei se millään lailla noita pelejä häiritse, ihmetyttää vaan.
 
Mikähän tuo moninpelin jälkeen tuleva "Rank Progress" on? Itellä moninpelissä leveli 55 mut tuo nollilla ja aina pelin jälkeen näyttää +0 expaa. Ei se millään lailla noita pelejä häiritse, ihmetyttää vaan.
En tiedä, Prestige 3 ja level 1000 asti pitäisi jatkua meno. Leveli kylläkin näkyy vaan pelien jälkeen after game raportissa ja kesken matsin kun saat levelin.

Kohta grindattu kaikki aseet max levelille ja sitten alkaa master camon grindaus.

Näyttää Warzone Pacific olevan myös kohta täällä!
 
Shipment tässäkin ..ei saatna mitä paskaa!!!!
jep, aikaisemmissa oli hauskaa mättöä mutta tässä kun paikat hajoaa ja erän puolenvälin jälkeen alkaa taivas täyttymään pommeista ja koiria juoksentelee pitkin poikin niin rupeaa oleen verenpaineet vaarallisen korkealla. Tais olla ennätys respakuolemissa joku 8-9 peräkkäin kun samantien on koira vieressä ja pommi niskassa.
 
Vajaan viikon ollut PS5 ja tulipa tämä hommattua ja peli on selkeästi nextgen matskua. Uusi ohjain on huomioitu hienosti missä päihittää kyllä uusimman Bäfän. Ammuskelu tuntuu hauskalta ja äänet ovat todella hyvät. Tarinaa pelattua abaut noin puoleen väliin ja on kyllä hyvä . Online puoltakin sekattua ja koukuttavalta kyllä vaikuttaa. Itselle toimii kyllä tämä WW2 teemana paljon paremmin kuin nämä modernimmat sodan käynnit.
 
Online puoli kaipaisi mielestäni enemmän pelimuotoja. Itse tykkään esim. Tuosta missä pelataan isommilla mapeilla niin siinä pyörii ainoastaan Tdm. Hyvin tässä kyllä on potentiaalia muuten.
 
Ylös Bottom