Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)
Toki muistetaan, että Sony saavutti markkinajohtajuutensa tuolloin muulla tapaa kuin laittamalla miljardeja palamaan ostaakseen kokonaisia julkaisijoita. Tietenkin Microsoft auttoi Sonya tuolloin omalla kompastelullaan, mutta kyllä Sonyllakin oli myös niin monta rautaa tulessa niin vanhojen kuin upouusien IP:eiden kautta mikä mielestäni näytteli isoa osaa markkinajohtajuuden saavuttamisessa tuolloin.Joss järjellä miettii niin kyllä. Viitisen vuotta asiat oli huomattavasti paremmin mutta silloin Sony taisi dominoida konsolimarkkinoita ja Microsoftin leirissä tyydyttiin pelien loputtomaan odottamiseen. Silloin ei valitettu![]()
Tämä on mun mielestä eri asia kuin studio-ostot. Joo 3ds partyt tuottaa eri konsoleille myös (ajallisia) yksinoikeuksia rahaa vastaan, mutta kyllä koko studion osto isolla rahalla on aivan eri tilanne. Molemmat on toki tylsiä pelaajan kannalta kun estävät pelaamasta lempparipeliä lempparikonsolilla, mutta vain toinen näistä vähentää lopullisesti alalla olevien isojen toimijoiden määrää.Ei Final Fantasyt ole alunperin Sonyn alustalla olleet.
Philin twiitissä sanavalinnat "intent" ja "desire" antavat vielä tulkinnanvaraa. Jotkut ovat spekuloineet voisiko se tarkoittaa "Call of Duty pysyy PlayStationilla, jos Sony hyväksyy Game Passin alustalleen". Aika paljon olisi vipuvartta nyt Microsoftilla siihen.
Toki muistetaan, että Sony saavutti markkinajohtajuutensa tuolloin muulla tapaa kuin laittamalla miljardeja palamaan ostaakseen kokonaisia julkaisijoita. Tietenkin Microsoft auttoi Sonya tuolloin omalla kompastelullaan, mutta kyllä Sonyllakin oli myös niin monta rautaa tulessa niin vanhojen kuin upouusien IP:eiden kautta mikä mielestäni näytteli isoa osaa markkinajohtajuuden saavuttamisessa tuolloin.
Mielestäni on helppo nähdä miksi Microsoftin nykyinen oletettu markkinajohtajuus aiheuttaa enemmän närää ja keskustelua tavasta jolla se saavutettiin toisin kuin Sonyn toimet 5 vuotta sitten. Enkä sano, että Sonykaan mitenkään puhdas pulmunen on ollut moneyhattien kanssa. Mutta jokaista Sonyn omimaa 3rd party peliä kohtaan on myös Microsoftilla Scaleboundit ja Tomb Raiderit vastineena. Sonylta nämä julkaisijoiden ostelut on vain jäänyt tältä vuosituhannelta uupumaan vielä.
Tämä on mun mielestä eri asia kuin studio-ostot.
Ja eikö Microsoft tosiaan pysty tuottamaan studioillaan omia hyviä kilpailukykyisiä pelejä? Pakko ostaa multiplattastudiot jotta pysyy relevanttina peliskenessä?
Oli se Playstation niin kova mylly, että esimerkiksi hieman ensin ehtinyttä Sega Saturnia ei enää kannata muistella. Tai uskallanko edes mainita Sega-CD:tä joka oli jo useita vuosia edellä? Mutta tarpeeksi tummat lasit päässä ei tarvitse sivuille katsella. Mitäpä sitä miettimään esimerkiksi Xboxin saavutuksia nettipelipuolelle? Ja saavutuksetkin on sanana jotenkin tutun oloinen...Jos hetki ajatellaan oikein isosti ja kokonaiskuvan kautta. Muistellaan 90-lukua. Sony ja Playstation nousi silloin valta-asemaan tuomalla markkinoille laitteen lähes täysin uudella tallennusformaatilla, joka mahdollisti monia sellaisia asioita pelien tekijöille, jotka eivät aikaisemmin olleet mahdollisia. Kun ensimmäinen Playstation alkoi käyttämään CD-levyjä formaattinaan, niin tuli paljon uusia mahdollisuuksia, kun esim. tallennustilaa oli moninkertaisesti siihen asti käytettyihin pelikasetteihin verrattuna. Pelintekijät pystyivät sisällyttämään peleihinsä videokuvaa, enemmän tilaa vieviä 3D-malleja ja niin edelleen.
On se hiukan eri asia, että yritykselle aktiivisesti haetan ostajia - "olla myynnissä", kuin että omistajat tarttuvat opportunistisesti tilaisuuteen, kuten Activisionin omistajat tekivät.Kun yritys myydään kymmenillä miljardeilla, niin se ei todellakaan tapahdu sattumalta. Activision Blizzard on ollut myynnissä, siksi se myytiin.
Yritykset kasvavat investointiensa kautta, joskus panostamalla tuotekehitykseen ja palvelukehitykseen, joskus laajentumalla ostamalla. Sellaista se yritysmaailmassa on. Strategian ero Sony ja Microsoftin välillä on aika selkeä, Sony on panostanut enemmän orgaaniseen kasvuun ja oman teknologian ja omien IP:den kehittämiseen sekä pienempiin yritysostoihin, Microsoft puolestaan on viime vuosina panostanut eniten isoihin yritysostoihin, kun aiempi orgaanisen kasvun ja oman kehittämisen malli ei tuonut yrityksistä huolimatta tulosta.Ei ole ei ja mittakaavakin tässä lähinnä on semanttinen ero. Sony on oman varallisuutensa mukaisesti laajentunut alusta saakka määrätietoisesti ja päässyt nimenomaan rahalla sinne missä se nykyään on. Ei Sony ole perustanut mm. Naughty Dogia tai Insomniacia. Ei Final Fantasyt ole alunperin Sonyn alustalla olleet.
On se hiukan eri asia, että yritykselle aktiivisesti haetan ostajia - "olla myynnissä", kuin että omistajat tarttuvat opportunistisesti tilaisuuteen, kuten Activisionin omistajat tekivät.
Naughty Dog ja Insomniac olivat tehneet todella pitkään yhteistyötä yksinomaan Sonyn kanssa, ennen kuin päättivät yhdistyä SCE:n kanssa.
En tiedä miten Final Fantasyn tai Square Enixin tähän kytket
"Päättivät yhdistyä" ja "tarttuivat opportunistisesti tilaisuuteen". Näistä maalailuista nousi hymy huulille.On se hiukan eri asia, että yritykselle aktiivisesti haetan ostajia - "olla myynnissä", kuin että omistajat tarttuvat opportunistisesti tilaisuuteen
Naughty Dog ja Insomniac olivat tehneet todella pitkään yhteistyötä yksinomaan Sonyn kanssa, ennen kuin päättivät yhdistyä SCE:n kanssa.
"Päättivät yhdistyä" ja "tarttuivat opportunistisesti" tilaisuuteen. Näistä maalailuista nousi hymy huulille.
Insomniac on muuten huono esimerkki agendasi kannalta. Olisit ennemmin sanonut vaikka Housemarque.
Tässä linkki Insomniacin wikipedia sivulle, josta selviää kuinka pitkään he tekivät yhteistyötä "yksinomaan Sonyn kanssa".
Insomniac Games - Wikipedia
en.m.wikipedia.org
Se, että Insomniacin "todella pitkään yksinomaan Sonyn kanssa" oli tasan yksi peli.Mie en ihan ymmärrä, että mitä tässä todistettiin?
Yrityskauppa voi olla agressiivinen julkinen ostotarjous ns. yllättäen nurkanvaltauksena.On se hiukan eri asia, että yritykselle aktiivisesti haetan ostajia - "olla myynnissä", kuin että omistajat tarttuvat opportunistisesti tilaisuuteen, kuten Activisionin omistajat tekivät.
...
Miten tämä liittyy mihinkään? Sony julkaisee pelejä PC:lle. Microsoft julkaisee pelejä PC:lle. Molemmilla on omat suljetut konsolialustansa mihin eivät julkaise kilpailijan pelejä. Tämä on minusta aika selvä peli.minun ja monen muun mielestä sony vois lopettaa pc playstation yksinoikeuspelien julkaisun kun ei mikkisofta julkaise heidän ykköspelejä sonylle