Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Xbox Series X|S - keskustelua Microsoftin uutuuskonsoleista

Switch ei ole ainoastaan kannettava.

Eikä ole myöskään ASUS ROG Ally tai Steam Deck, eikä kyllä olisi se oma Series S kannettava, vaan nimenomaan hybridi.

Itse toki omistan nimenomaan Switch Liten, koska pidän siitä pienestä näytöstä ja pienestä koosta työmatkoilla, mutta kyllä se hybridimalli luonnollisesti palvelee isompaa segmenttiä kuin pelkästään kannettava.
 
On kysyntää, mutta miten paljon kysyntää ja mihin sitä verrataan? Steam Deck on arvatenkin näistä suosituin ja vuosittaiset myynnit ovat jotain 1,6M luokkaa. Kun muistetaan että tulosta tehdään pelimyynnillä eikä laitemyynnillä, jää tästä vähän epäselväksi että mitä tästä jää vaikkapa Valvelle käteen. Tuleeko tuossa siis kovin monta uutta hankintaa pelikirjastoon vai enemmänkin vain uusi tapa pelata sitä jo koostettua kirjastoa. Varmasti joku osuus on uusiakin, mutta mutulla tahtoisi sanoa valtaosan olevan tuota jälkimmäistä.
Xboxin kohdalla se olisi yksi vaihtoehto lisää konsoliperheeseen. Ehkä jotain sellaista mikä tarttuisi kuluttajiin, jotka eivät syystä tai toisesta halua perinteistä konsolia. Tiedä sitten kuinka paljon tuon pitäisi myydä tai tuoda lisää asiakkaita että olisi kannattavaa.
Nuo isomman budjetin pelit pieneltä ruudulta katsottuna ovat tietysti vähän sellainen vedenjakaja kuten elokuvien katsominen puhelimen näytöltä. Itse en jaksaisi tuollaista kuin jossain pakottavassa tarpeessa (mikähän sekin muka pelaamisen osalta on), mutta nuoremmat sukupolvet ovat varmasti eri mieltä.
Itse näin neljääkymppiä lähestyvänä en koe olevani tätä nuorempaa sukupolvea, mutta silti katson paljonkin elokuvia/sarjoja/youtubea puhelimen näytöltä. Pelaan myös suurimman osan Switch pelaamisestani kannettavassa muodossa ja Steam Deck löytyy myös.
Jokin aika sitten hankkimani Backbonen käyttöaste on jäänyt kovin vaatimattomaksi käytännössä juuri siitä syystä, että tuollainen kannettava pelaaminen ole itselleni minkäänlainen myyntitekijä. Pelaamiseen tarkoitetut laitteet jäävät kyllä joka kerralla kotiin, olipa kyse puhelimen ohjainlisäosasta tai kannettavasta konsolista.
Minulle se olisi nimenomaan myyntitekijä niinkuin se Switchinkin kohdalla oli. Switch onkin kulkenut mukana käytännössä kaikki pidemmät työmatkat (kotimaa, ulkomaat), mökkireissut ja niin edelleen. Tässähän sen näkee että meitä pelaajia on moneen junaan (jossa voi pelata kannettavalla pelilaitteella ;)).
 
mutta nuoremmat sukupolvet ovat varmasti eri mieltä.

Gameboy julkaistiin 1989 ja esimerkiksi Game & Watch 1980, joten ei tämä kannettava pelaaminen kyllä mikään nuorison juttu ole :D

Nimenomaan kannettavalle konsolille on ollut markkinoita erittäin tasaisesti 1980-luvulta lähtien, eikä se vieläkään ole mihinkään muuttunut, vaikka yksilön tasolla joku ei tästä ole kiinnostunut.
 
Henkilökohtaisuuksia asian ohi...

Asiaan liittyen, näille kannettaville konsoleille on tosiaan ollut tilausta jo ikuisuuden (siksi esimerkit) ja itse asiassa nykyisistä konsolivalmistajista vain Microsoftilla ei ole kannettavaa konsolia. Siksi siis tuon sillan nuorison käyttäytymisen ja kannettavien konsolien välillä kyseenalaistin.

Kuvittelin täällä keskustelevan nimenomaan konsoleista ja siksi itse yhdistin aiheen kannettaviin konsoleihin. Jos haluat keskustella elokuvien katsomisesta mobiilisti, niin sille löytynee myös omakin ketju.

Laita vaikka yksityisviestillä jatkossa henkilökohtaisuudet. Tai mikä parasta, keskity asiaan.
 
Itseä jotenkin huvittaa kun käsikonsolipelaaminen niin usein sivuutetaan vähättelemällä kommenteissa, mutta kuten Steamdeckin kanssa kunnnon käsikonsolien osalta ja Playstation Portalin kanssa striimauksen osalta nähtiin, kyllä niille vain kysyntää riittää vuodesta toiseen.

Täältä löytyy tällainen 30-40 vuoden väliltä oleva henkilö, joka on omistanut kaikki Nintendon käsikonsolit, PSP:n ja PSVitan sekä nyt uusimpana Steamdeckin. Nintendon ensimmäinen "kotikonsoli", jonka hommasin on Switch ihan vain käsikonsolimoodinsa takia ja vuosittaiset statistiikkakirjeet yleensä kertovatkin käsikonsolimoodin olevan 95% ajasta käytössä.

Ihan tältä pohjalta jos Microsoftilta tulisi joku oma Xbox-käsikonsoli, lähtisi se kyllä ostoon aikas nopeasti. Ihan siis jos se on kunnon käsikonsoli eikä Portalin kaltainen striimauslaite, sillä Steamdeck ajaa jo saman asian sekä PS5:n että XSS:n kanssa.
 
Miten jengi on taas sekoamassa mobiiliin pelikonsoliin? Itselläni toki ollut näistä ”teholaitteista” sekä PSP että PSVita (kyllä, 2012 nämä olivat tykkejä laitteita), mutta niinkin hieno laite kuin Vita oli kaikkine isoveljen streamausmahdollisuuksineen, niin aika yhdentekeviä olivat loppujen lopuksi kuitenkin. Ja eihän se kaupaksikaan enää käynyt. Saatesanoilla: ”miksi kukaan pelaisi näitä pieneltä ruudulta?”
PS Vita oli mahtava, loistavia pelejä. Makoilla sängyssä/sohvalla ja pelailla jotain roolipeliä tai pulmapeliä. Käsikonsolit ovat vaan itselle aina iskeneet koviten. Nappaa vaan käteen ja laittaa päälle, pelata voi missä vaan. Striimaukseen taas en Vitaa käyttänyt ikinä.
 
Ikäkeskustelu ei ole oikein missään aiheessa rakentavaa. Olisi kivempi keskittyä keskustelemaan Microsoftin "uutuuskonsoleista" sille tarkoitetussa ketjussa ilman ylimääräisiä jeesusteluja. Varmaan sananvapauden nimissä voi mennä keskustelemaan johonkin muualle ikäasioista tai vaikka leffojen katselusta.
 
PS Vita oli mahtava, loistavia pelejä. Makoilla sängyssä/sohvalla ja pelailla jotain roolipeliä tai pulmapeliä. Käsikonsolit ovat vaan itselle aina iskeneet koviten. Nappaa vaan käteen ja laittaa päälle, pelata voi missä vaan. Striimaukseen taas en Vitaa käyttänyt ikinä.

Kyllä kyllä, Vita löytyy itseltäni edelleen ja pelejä joku 15 kpl. Karu fakta vaan, että laitteen myynti jäi jonnekin 15M hujakoille eikä Sony koskaan ole viitsinyt edes puhua laitteen myynneistä.

Nätisti sanottuna: floppi, eikä Playstation Portable tule mikään massojen laite olemaan.

Toki hienoa, että vaihtoehtoja tarjotaan, ne eivät ole koskaan keneltäkään pois. Mutta en näe näissä mitään business casea Microsoftille.
 
Mutta en näe näissä mitään business casea Microsoftille.
Niin no se on varmasti syynä sille, että Microsoft on pysynyt poissa käsikonsolimarkkinoilta. Arvostusta ja kiinnostusta siellä on käsikonsoleita kohtaan, mutta ei välttämättä uskoa siihen, että omaa laitetta kannattaa laittaa markkinoille. Onhan Xboxin striimaus aika helppoa muillekin laitteille. En tiedä sitten, tarviiko siihen Game Pass Ultimatea, että saa striimattua Windows-pohjaiselle laitteelle, kun ei ole ollut vielä tuollaista tarvetta koskaan. Tavallisen striimauksen lisäksi on vielä xCloud, jota halutaan saada uskottavaksi vaihtoehdoksi. Oma käsikonsoli ehkä veisi höyryjä XCloudilta, en tiedä.
 
Microsoft taitaa tätä nykyä muuten omistaa ehkäpä maailman suurimman mobiilipelijulkasijan, Kingin. Ei ole mitään, ei pienintäkään, syytä edes harkita erillistä käsikonsolia, se on joka tapauksessa jo suurin tekijä mobiilimarkkinoilla näistä kolmesta.
 
Postini liittyy väin välillisesti näihin uusimpiin XBOX konsoleihin, mutta menköön tähän ketjuun kun parempaakaan löytänyt.

Kotona siis SerX. Ja kodista jouduttiin evakkoon tiistaina illalla. Siitä saakka oltu täällä ns kakkoskämpällä mihin joskus toin vanhan XBOX one S konsolin palvelemaan kaikenlaista kun telkkarissakaan ole täällä älyominaisuuksia. Meidän aikuinen nuoriso täällä aina asustelee milloin mistäkin syystä (bilettämässä varmaan :D).
Anyway, onpahan toi XBOXin BC & tallennussysteemi ihan timanttia! :) Kotona ennen evakkoa innostuin tuosta 360 pelista XCOM Enemy Unknown mitä takosinkin sillä SerX konsolilla siellä.

No tulin tänne, kirjauduin omalla tunnuksella tuohon vanhaan one S konsoliin, latasin Enemy Unknown ja niin vaan on tallennukset ja kaikki ihan samoilla teloillaan kun kotoota lähtiessäni :) Eli tuossa on periaatteessa sama peli, kolme konsolisukupolvea täysin yhteensopivana - ja kaikki pilvestä. Hyvää työtä MS!
 
Helmikuun käyttispäivitys tullut jakoon.
  • Touch controls enabled in Xbox remote play.
  • New thumbstick calibration tool for Xbox Wireless Controllers.
  • Improved filtering and sorting – My games & apps, and more.
2_Thumbstick-calibration-70091175b9191a0fa1bd.jpg


Tein tänään tuon kalibroinnin driftaavalle tatille. Eipä driftaa enää! Noin kolme tuntia pelasin ja toimi just kuten pitääkin. Mitään muita korjaavia toimenpiteitä en ole tehnyt mutta pitää ipaa (ei kaljaa) ruiskutella tonne väliin varmuuden vuoksi.
 
PS Vita oli mahtava, loistavia pelejä. Makoilla sängyssä/sohvalla ja pelailla jotain roolipeliä tai pulmapeliä. Käsikonsolit ovat vaan itselle aina iskeneet koviten. Nappaa vaan käteen ja laittaa päälle, pelata voi missä vaan. Striimaukseen taas en Vitaa käyttänyt ikinä.
Otin itekin Vitan käteen tossa hetki sitten, sitä kun hetken aikaa näpertää ja pelailee niin päälimmäisenä tulee mieleen et mä olisin oikeasti niin halunnut nähdä sen tilanteen missä 3DS ja Vita olis pystyneet elämään suht rinta rinnan ja laite olis saanut enemmänkin tukea mitä todellisuudessa sai. Ihan käsittämätön laite etenkin kun katsoo 13v ikää, tossa olis ollut potentiaalia oikeastaan vaikka ja mihin.

Ja nyt kun tosta hypoteettisesta MS:n käsikonsolista puhutaan, niin mulle kyllä kelpais sellanen vekotin joka tarjoais Series S tehot jolla vois natiivisti pelailla pelejä, mutta tarvittaessa pystyis myös striimaamalla pelaamaan Series X:ltä tai pilvestä.

Ainut vaan on se, et tollanen periaatteessa on jo olemassa. Periaatteessa koska ei nyt ihan suoranaisesti, kyseessä kuitenkin pohjimmiltaan PC. Mulla kävi ROG Ally pyörähtämässä hetken aikaa, ja olin kyllä ihan tyytyväinen suorituskykyyn sinällänsä, mut akunkesto valitettavasti jätti sen verran toivomisen varaa et mun oli vaikea perustella laitteen säilyttämistä, sillä sen ois useimmissa tilanteissa itellä tarvinnu olla joko piuhan päässä tai sit ostaa varavirtalähde jonka USB-C portti antaa riittävästi potkua et laite joko latautuu pelatessa tai vähintäänkin säilyttää saman varaustason.

Mut oikeastaan se mikä tossa oli pointtina on se et kun Windows pohjanen laite on kyseessä niin Xbox applikaatio toimii suorilta käsiltä. Se samalla mahdollistaa sen konsolilta striimaamisen, pilvestä pelaamisen ja samalla ihan natiivisti Xbox pelien pyörimisen. Puutteeks oikeastaan voidaan mainita vaan se et BC-pelit ei toimi (muutakun konsolilta striimaamalla) ja ne muutamat Xbox One pelit jotka ei PC:lle oo saapuneet ei myöskään sit pelitä. Kääntöpuolena on sit taas Steamin ja muiden launchereiden pelikirjastot et siinä sit taas aukeaa uus mahdollisuuksien kirjo. Mahdollisista emulaattoreista sit puhumattakaan.

Mut toki koska kyseessä on pohjimmillaan PC niin mitään konsolimaista kokemusta ei kannata odottaa siinä mielessä et laite vaan nostetaan paketista ja voi alkaa pelaamaan. Ton käyttöönotto oli mahdollisesti pisin ja kivisin prosessi mitä oon hetkeen millään laitteella tehny, mut toki siinä oli mutkana matkassa sellanen pieni vika et just kun tota otin käyttöön oli Asuksen palvelimet osittain maassa, mikä aiheutti sen et kaikkia juttuja ei saanut ns. inhimillisesti päivitettyä. Jokatapauksessa siinä kun päivittelee Windowsia ja ajureita yms alkuunsa niin vierähtää nopeasti muutama tunti, vaikka se periaatteessa onkin tosi automatisoitua ja homma pitää hoitaa vaan kerran. Sama periaatteessa myös toimii pelien suhteen, kun ne on saatu asennettua niin homma ei tosiaan sen kummosempaa ole kun virrat päälle ja pelaamaan, mut siihen pisteeseen pääseminen vaatii kyllä vähän ponnisteluja. Siitä sit pidemmälle säätämällä aukee muita mahdollisuuksia, mut en sinällänsä ihmettele jos toi on jollekkin sellanen asia mitä ei vaan halua tai jaksa tehdä, kyllä mullakin meinas kadota mielenkiinto räpeltäessä sitä kuntoon.

Ja sit kun näitten laitteiden olemassaolon ottaa huomioon, niin mulla ainakin äkkiseltään herää sellanen kysymys et onko tollaselle Xbox-brändätylle suljetulla käyttöjärjestelmällä varustetulle käsikonsolille sit kuitenkaan kovin isoa markkinarakoa. Varmasti jonkinlainen on jos on valmis uhraamaan laajemman pelikirjaston helppokäyttöisyyden edelle, mut siinäkin vaiheessa hinnan, tehojen yms on sit oltava sen verran kilpailukykyset ettei ostopäätöstä tehtäessä tarttee alkaa kattomaan noita Windows-pohjasia laitteita jotka tarjoais samaa ja enemmän suht samassa hintaluokassa.

Edit: Niin joo, olihan samoja pointteja jo edelliselläkin sivulla nostettu esiin. Muistettavaa myös et esimerkiks ton ROG Allyn tehot ei ihan mätsää Series S kanssa. Siinä on jykevämpi prosessori, mut näytönohjain jää jälkeen. Eikä AMD:lta vielä ole ilmaantunut tehokkaampaakaan piiriä samanlaisella virrankulutuksella, eikä kyllä sen puoleen keneltäkään muultakaan. Saman akunkeston kanssa jouduttais myös painimaan, olettaen että laitteesta halutaan kannettava, eikä raahattava.
 
Huhuja valkoisesta Series X konsolista.

Microsoft is reportedly planning a digital Xbox Series X console launch very, very soon. According to outlet eXputer, we're set to get a white digital Xbox Series X this summer, with a June or July release date currently outed.

The rumour originates from insider eXtas1s(Twitter), who speculates that the console could also be "$50-$100 lower" than the normal Series X, considering its all-digital nature. However, the report is keen to note that pricing info isn't known at the time of publishing.

Other enhancements are set to include "an improved heatsink" and "an upgraded Nexus card" over the base Xbox Series X - improved internals would make sense considering the original system is almost four years old at this stage.

 
Tykkään kyllä yleensä valkoisista konsoleista, mutta tuota designiä ei väri pelasta.
Jos ulkoanäkö pysyy samana, niin todella tyylikäshän Series X on ollut.

Sen sijaan en ymmärrä miksi Sony lähti taas tälle ihme veistos linjalle. Onko heillä ideana julkaista vain parillisilla järjestysnumeroilla laitteita, joita voi pitää näkyvissä.
 
Ylös Bottom