Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

PES vs. FIFA - virallinen taisteluketju (kaikki vuodet ja alustat)

Vastaus: PES vs. FIFA - virallinen taisteluketju (kaikki vuodet ja alustat)

Vieläkin pakko kysyä, että mitä oikein ajattelit kun kirjoitit seuraavan lauseen? :D




Kyse taitaa nyt vain olla siitä, että mies ei keksi mitään negatiivista kommentoitavaa Fifasta :rolleyes:


Minua ainakin kiinnostaa, ainakin tässä vaiheessa vielä kun pelit eivät ole ilmestyneet markkinoille. Ja erittäin hyvinhän tuo tiivistelmä kuvaa näiden kahden pelin välisiä eroja ja kertoo miten asiat ovat.


Ai oliko tämä joku sota olevinaan vai :D

Anteeksi että rikon lupaukseni.

FIFA= paska ohjaus systeemi, syötöt lähtee aivan liian myöhään, vedot on mitä on, valinnan vapauden puute, tuntuu syöttävän milloin minnekin. En kommentoi näihin mitään, koska jälleen kerran pyydät perusteluja, ja ne selviää peliä pelaamalla. Ja tuohon veto- juttuun sen verran että rivien välistä saa lukea, tai itse asiassa se on suotavaa. Taisteluketju tämä on joten taistelu=sota. (en vain malttanut olla kommentoimatta tähän)
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: PES vs. FIFA - virallinen taisteluketju (kaikki vuodet ja alustat)

Huomenta Iltaa kaikille PES ja FIFA faneille.

Tosiaan ensi torstaina pääsee kokeilemaan Pessin demoa. Fifan demoa onkin saatu jo pelata. On selvää, että molemmat demot ovat huonompia kuin itse pelit, mutta saa ainakin jotain makua tulevasta.

Saatan olla väärässä, mutta luulisin Fifan ja Pessin olevan aika tasoissa maailman laajuisessa myyntitilastossa esim. PES2008 vs FIFA08 (kaikki alustat). Nyt sitten FIFA09 vs PES2009.

Olisi hauska tietää onko täällä ketään, joka pelaisi molempia pelejä? Itse olen ikuisesti pesmies, mutta minunkin on myönnettävä FIFA:n ottavan jättiharppauksia - Pessin jumittaessa paikallaan. Fifa on realistisempi joukkuepeli kuvaus futiksesta, Mutta kontrolli pelaajiin, animaation huikea taso, hauskuus ja yleinen pelattavuus ovat Pessin kulmakiviä. Eli, vaikka Fifa jollain alueella onkin selvästi realistisempi... en kuitenkaan saa otetta pelistä. Pelaajat reagoivat vieläkin pienellä viiveellä. Fysiikka mallinnus on heikkoa (pallo ja pelaajat).

Sinulle muuten partio yksi special kysymys. Arvostan sitä, että uskallat sanoa suorat sanat pessistä, sitä itse pelanneena. Olet nyt Fifamies, mutta johtuiko se siitä, että petyit niin paljon ja pahasti PES2008 (PS3) Versioon??

Minä olin todella pettynyt ja masentunut lähes vuoden, sitten ymmärssin, ettei PES ole itsestäänselvyys. Minulle riittää tänä vuonna se, että sarja saa varman pohjan PS3 alustalle, vaikkakin vuoden kaksi jäljessä. PES perhe ei kaadu, yhdestä huonosta osasta, KOSKA historia on niin mahtava. Winning Eleven ja Pro Evolution Soccer.. (ISS)...

History is history... myönnetään, mutta vaikka Fifa painaakin hulluna päälle, niin pes höllää odottaen vastaiskun paikkaa. Saamme sen kaikki vielä nähdä. Niin se vielä, että Seabass on usein todennut ettei heidän tarkoituksenaan ollut koskaan rakentaa maailman realistisinta futispeliä vaan jotain oikean ja virtuaali futiksen väliltä - Jotain sellaista mikä olisi myös hauskaa toisin kuin tylsä FIFA2009 demo
 
Vastaus: PES vs. FIFA - virallinen taisteluketju (kaikki vuodet ja alustat)

undermate sanoi:
valinnan vapauden puute
?
undermate sanoi:
paska ohjaus systeemi
Pessissä on mielestäni huonompi, sillä pallo pystyy pelaajien jalassa kuin liimattu. Fifassa (08:ssa) oli hiottavaa, mutta täytyy sanoa, että Fifa 09:ssä se alkaa olla aika täydellinen.

undermate sanoi:
vedot on mitä on, tuntuu syöttävän milloin minnekin
Varmasti ne vedot ja syötöt aina oikeastikaan menee sinne minne halutaan. Ja niinkuin sanottu, Fifa hakee peliltä realistisuutta ja mielestäni ennenkaikkea on hyvän pelattavuuden kanssa hyvä ensisijainen juttu.

DPK sanoi:
Fysiikka mallinnus on heikkoa (pallo ja pelaajat).
Fifa 09 toi tai tuo fysiikka mallinnuksen aivan uudelle tasolle, millaista ei olla vielä missäkään futispelissä nähty. Pelaajat käyttäytyvät todella aidosta ja pallonkamppailutilanteissa ei vain jokainen pelaaja mene toistensa "läpi", vaan pelaajat aidosti törmäävät toisiinsa ja kaatuvat mitä erilaisimmissa tilanteissa. Tämähän on sitä hienoutta ja hyvää fysiikka mallinnusta. Tuo kommentti ei kyllä päde millään lailla Fifa 09:iin, sillä fysiikka on siinä pelissä aivan ykkösluokkaa eikä Pessissä ole tuollaisesta tietoakaan.

DPK sanoi:
Sinulle muuten partio yksi special kysymys. Arvostan sitä, että uskallat sanoa suorat sanat pessistä, sitä itse pelanneena. Olet nyt Fifamies, mutta johtuiko se siitä, että petyit niin paljon ja pahasti PES2008 (PS3) Versioon??
Ensinnäkin on pelannut 2008:aa Boxilla, mutta se nyt ei ehkä se oleellisin tieto ole, samanlaiset pelit kyseessä. Fifa vei voiton kun hankin vuosi-puolitoista sitten next-gen konsolin, Xbox 360:en. Testasin molemmat pelit kaverin lainasta, sekä Fifa 08:n ja Pes 2008. Siinähän se ero sitten syntyi, Fifa 08 vei yksinkertaisemmin mennessään jättäen Pessin arcademaisen futiksen aivan tois-sijaiseksi. Tätä ennen olin pelannut Pes 4:sta, 5:sta ja 6:sta ja nämä olivat ykköspelini, erityisesti 5:en oli todella onnistunut. Fifat olivat karmeaa kuraa näihin aikoihin. Mutta Next-gen konsoleiden myötä mieli muuttui aika täydellisesti, kun Fifa oli tuonut itsensä aivan omalle tasollensa ja nykyään tuo Pes tuntuu kyllä niin arcadelta kun olla ja osaa hitaan, pelinrakenteluluontoisen Fifan jälkeen, jossa peli ei perustu edestakaisin juoksuun päästä päähän. Ja nyt tuo Fifa 09 tuli/tulee ja sehän on loistava päivitysversio 08:sta hienoine uusine fysiikkoineen ja pelattavuuksineen.

Siinä oli syy, miksi olen valinnut Fifan pc-Pessien jälkeen. Next-gen konsolit nostivat sen aivan uudelle tasolle.

Jos joku hieno juttu täytyy sanoa Pes 2008:sta, niin siinä on pelaajat mallinnettu kyllä paremmin kuin Fifa 08:ssa. Esim. CR7 näyttää selvästi aidomman näköiseltä, niinkuin moni muukin pelaaja. Kuvien perusteella Pes 2009:ssa on tänäkin vuonna paremmin mallinnettu pelaajat. Mutta tuo kyllä on vasta kakkos-sijalla pelattavuuden jälkeen. Grafiikkahan näissä on kuitenkin yleisesti ottaen aika hyvällä tasolla, ettei paljon parempaa saata toivoa.
 
Vastaus: PES vs. FIFA - virallinen taisteluketju (kaikki vuodet ja alustat)

Pitänee sanoa ensinnäkin että virtuaalisia futispelejä on tullut tahkohttua iät ja ajat... tuon lisäksi aikoinaan pelattua ja seurattua aika ahkerasti ties missä/minkä maan sarjoja, niin töllöstä kuin paikan päältä.

Oma virtuaalifutispeli historiani suosikit menevät suunnilleen tähän tahtiin...

Konami's Soccer (MSX)
Emlyn Hughes International Soccer (C64)
Microprose Soccer (C64)
Player Manager (Amiga)
Sensible Soccer (92) (PC)
FIFA Soccer 96 (PC)
Actua Soccer (PC)
World Cup 98 (PC)
ISS Pro Evolution Soccer II (PS1)
Pro Evolution Soccer 2 (PS2)
Pro Evolution Soccer 3 (PS2)
Pro Evoltuion Soccer 4 (PS2)
Pro Evolution Soccer 5 (PS2)
Pro Evolution Soccer 6 (PS2)
NewStarSoccer 3 (PC)
FIFA 08 (PS3)
EURO 2008 (PS3)

Virtuaalisista kokoelmista löytyy "lähes kaikki mahdolliset jalispelit" jo pidemmältä aika väliltä... niin myös EA Sportsin kuin Konamin viime vuotisetkin tuotokset.

Itselleni tuo PES 2008 oli enempikin jotain helevatin/salaman nopeata flipperiä. Mielestäni jopa animointi joka ennen oli kuin "toiselta planeetalta" ja häikäisevän kaunista oli tuossa pelissä ryssitty ja kehitys hyytynyt melkoisen totaalisesti. Itse pidän FIFA 08:n animoinnista
enempi.

Joten umpipuhataasti mentiin lähemmäs kymmenen vuotta totaalisesti PESsin bandwagonissa mutta viime vuosi oli monta askelta kehityksessä taaksepäin Konamin osalta.

FIFAssa oli viime vuonna toki omat puutteensa (kuten varmasti tänäkin vuonna) ja ymmärrän tuon tietyn "hengettömyyden" ja "raiteilla kulkemisen"...

...mutta PESsistä ei nyt saa viime vuoden osalta hirveästi positiivista saa irti vaikka ottais minkä osa-alueen tahansa vertailukohteeksi. Edes ns. hauskana arcadepalloiluna se ei ollut kovinkaan hauska pelata kaveriporukassakaan, toisin kuin aiemmat jotka oliva hauskaa hupia ja samalla myös makeata simulaatiota.

FIFA 09 demo tuntuu parantaneen viime vuodesta ja maistuu erittäin hyvältä, torstaina koklataan sitten PESsin demo. Varmasti tänäkin vuonna kokoelma kummallakin futispeliltä laajenee.

Mutta aika sokeita näyttää täällä porukat välillä olevan sen oman suosikkisarjansa puolesta väännettäessä.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: PES vs. FIFA - virallinen taisteluketju (kaikki vuodet ja alustat)

FIFA on paljon realistisempi kuin PES, mutta se ei tee siitä parempaa peliä. Jos pidät nopeammasta niin silloin PES on varmaan juttusi. Ei silti kannata alkaa heittää mitään roskaa, että FIFA:ssa on paska moottori eikä se osaa edes palloa sinne tähdätä mihin ihminen haluaa. Tämä menee jo niin överiksi. Tähtäys onnistui jo PS1 peleissä! Miettikääs nyt vähän. Ei se todellakaan ole pelintekijöiden vahinko, ettei ne vedot aina mene sinne ylänurkkaan. Tässähän astuu esiin pelaajien omat arvot ja varmasti tarkempi laukoja saa pallon varmemmin maaliin kuin huono, joka kaiken lisäksi ehkä joutuu kokeilemaan väärällä jalalla! Siinä on aika helvetin iso ero: hyvä vetäjä paremmalla jalalla ja huono vetäjä huonommalla jalalla. Mun mielestä saakin mennä 45 metriä ohi paskoilla. Ei siinä ole mitään mieltä, ettet joudu edes vähän katsomaan kenellä yrität maalia 20 metrin päästä. Ei ne huonot oikeastikaan kokeile ja anna vstustajalle ilmaista maalipotkua myllytyksen keskellä.

Jatkakaa toki sotimista, sitä vartenhan tämä alue on :)
 
Vastaus: PES vs. FIFA - virallinen taisteluketju (kaikki vuodet ja alustat)

Täytyy sanoa että valintani kohdistuisi kaikissa muissa tapauksissa FiFa 09:siin, mutta Wiillä pelatessa ehdottomasti Pes. Tässä ei ole edes kunnolla kilpailua kumpi on parempi. Muutenkin näyttäisi siltä että Pessin uusi koti olisi juurikin Wiillä, sillä 09 versioon on panostettu todella paljon. Niin ohjaukseen, moodeihin kuin muutenkin. 08-version jälkeen paluuta vanhaan ei ole.

Harmittaa vietävästi kun joutuu keväälle asti odottelemaan uutta versiota saapuvaksi.
 
Vastaus: PES vs. FIFA - virallinen taisteluketju (kaikki vuodet ja alustat)

Oon täysin eri mieltä tosta loistavasta fyysisyyden tuntumasta uudessa Fifassa. Se just häirtsee eniten, että pikkasen heikon ohjaustuntuman takia pelaajat vähän kuin liitelee. Vähän tuntuu kuin jotkut keijut tönisivät toisiaan vaikka kovin animaatio vääntää jotain tönimistä. Pessissä on ohjaustuntuma parempi ja sitä kautta myös tuntuu, että pystyy pelaa fyysisemmin. Fifassa taas pelaajat tuntuvat vähän liian kevyiltä.

Sanotaan nyt se että ei toi ohjaustuntuma Fifaa pilaa, mutta voisi sen tehdä paremmin.
 
Vastaus: PES vs. FIFA - virallinen taisteluketju (kaikki vuodet ja alustat)

Oon täysin eri mieltä tosta loistavasta fyysisyyden tuntumasta uudessa Fifassa. Se just häirtsee eniten, että pikkasen heikon ohjaustuntuman takia pelaajat vähän kuin liitelee. Vähän tuntuu kuin jotkut keijut tönisivät toisiaan vaikka kovin animaatio vääntää jotain tönimistä. Pessissä on ohjaustuntuma parempi ja sitä kautta myös tuntuu, että pystyy pelaa fyysisemmin. Fifassa taas pelaajat tuntuvat vähän liian kevyiltä.

Sanotaan nyt se että ei toi ohjaustuntuma Fifaa pilaa, mutta voisi sen tehdä paremmin.
Mielestäni Fifa 09:n fysiikkamallinnus on parasta, mitä mihinkään futispeliin on ikinä luoto. Esimerkiksi pallontavoittelu tilanteissa ja puskutilanteissa näkee hienosti, kun pelaaja tulee "selkään" ja tavoittelee palloa. Erilaiset rappaukset on onnistuttu luomaan mitä erilaisemmilla tavoilla. Pessissä pelaajat kentällä ovat kuin tikku-ukkoja, joille luoto fysiikkamallinnus on todella köydä ja yksipuolinen Fifa 09:iin verrattuna. Futikseen kuuluukin nykypäivänä repiminen ja peli, jossa pelaajat kaatuilevat taklauksista ja rappaamisista eri tavoin.

Tosin todella surullista, että esimerkiksi Italian Seria A:ssa repimistä harrastetaan niinkin paljon. Hieno peli estetään näillä repimisillä ja kauheilla rappaamisilla. Mutta tuotahan on nykypäivänä harmillisen paljon ja siten se myös kuuluu virtuaalimaailmaankin.
 
Vastaus: PES vs. FIFA - virallinen taisteluketju (kaikki vuodet ja alustat)

Fifaa on tullu tahkottua ankarasti jo monet vuodet ja on kyllä maistunut hyvältä. Poikkeuksena voisin sanoa, etä just tää uusin Fifa09, tai siis demo jota on tullu testailtua niin ei oikein säväytä, en tiedä mikä tökkii, mutta jotenkin peli tuntuma on kateissa ainakin euro2008:iin verrattuna. Matsit tuntuu hirveeltä tahkoamiselta, ei meinaa tulla pelinrakentelusta mitään kun tekoäly on aina askeleen edellä, pakit ovat kun muureja joita vaan ei ohitella, vaikka kyllä oikeastikin yks kahdestakymmenestä yrityksestä vois jopa onnistua. Pessin demoa oottelen ennenkuin ostopäätöksen teen.
 
Vastaus: PES vs. FIFA - virallinen taisteluketju (kaikki vuodet ja alustat)

ofBLACKlight sanoi:
jotenkin peli tuntuma on kateissa ainakin euro2008:iin verrattuna.
No joo, voihan se aikansa viedä ennen kuin tottuu uuteen pelimekaniikkaan. Itse heti tykästyin Fifa 09:iin alusta alkaen, eikä Euroon ole varmastikaan paluuta.

Pakit ovat joo aika muureja, mutta näinhän se oikeastikin menee, että ei niitä noin vain ohitella.

Huomenna lähtee Gigantista ostoon Fifa 09, jos vain löytyy varastosta.
 
Vastaus: PES vs. FIFA - virallinen taisteluketju (kaikki vuodet ja alustat)

Jees, tulihan tuo FIFA 09 kauppoihin vihdoin ja viimein. Elikkäs mukaan lähti PS3-versio ja iät ja ajat jo armottomana futisfanina täytynee sanoa että todella herkullinen peli.

Kaikkia pieniä yksityiskohtia tehty huomattavasti hiotummaksi viime vuodesta (08) ja rosoisia särmiä ei ainakaan heti kohdalle tullut pahemmin.

Fyysisyys on todella mainio lisä (toivottavasti rima nousee entisestään tulevaisuudessa tällä osastolla), aikoinaan PES sitä lähti jossain oisko kolmonen ollut hakemaan mutta nyt ovat siitä luopuneet kokonaan. Myös päätaistot ovat todella hyvä uudistus ja tässä mittakaavassa oikeastaan ensimmäistä kertaa tässä mittakaavassa futispeleissä panostettuna. "Liukkaammat ja sulavammat kontrollit ja pelaajien liikehdintä" joten peli rullaa todella nätisti...

...nyt peli tuntuu myös huomattavasti elävämmältä ! Tempo tuntuu aika passelilta, tulee fiilis että vauhtia löytyy mutta kuitenkin ajattelemaan kerkiää siinä samalla. Syöttely on varsin monipuolista jne....

Tuomarit ovat ilmestyneet näkyville ja näyttävät suoraan tuomiot, joka tuo omalla tavallaan lisää fiilistä, osaavat myös jaella hyötynäkökohtien kahtelun jälkeen kortteja.

Soundtrack on taas kerran täyttä rautaa kuten viime vuonnakin :)

Itse lykkäisin tälle tuollaiset 9/10 mainiota.



EDIT lisätään vähän uuden PESsin demon alkufiiliksii...

Täytyy nyt muutama matsi enempi tuota uutta PESsin demoa tahkonneena sanoa että on tuo sentään viime vuoden haudanpartaalla keikuttelun jälkeen sentään elävien kirjoihin palautettu.

Ensinnäkin peli sentään pyörii kunnolla, viime vuoden esitys oli tuolta osalta ihah hirveätä kahteltavaa (PS3).

Tärkein asia se järjetön tempo on sentään laskettu pelattavalle tasolle, jotta pelistä pystyy edes nauttimaan nyt taas.

Pelaajien animointi on välillä nättiä ja hienoja yksityiskohtia bongailee mutta välillä taas melkoisen kulmikasta ja robottimaista kiskoilla menoa.

Nurmikko näyttää sitä niime vuoden oksennusläikkiä, suorastaan helvetin paljon paremmalta.

Valikkojen ilme on muuttunut aivan totaalisesti.

Aiemmin mainittua jonkin sorttista fyysisyyttä pelaajien välillä sentään siinä mielessä myös esiintyi kun oma pakki (ei oma ohjaama juos vastustajan selkään joka nurmikolle rähmälleen kaatui niin siitä vihellettiin rankkari.

Nyt tätä sentään pystyy taas pelaamaan, vaikka sinänsä ei tästä fiilistä nyt siinä mielessä vielä tule että tässä olis kaikkien aikojen futispeli. Sarja sentään palasi kelvolliseksi pelattavaksi se aikojen alussa ollut kulmikkuus ohjauksessa ja syötöissä tuntuu olevan edelleen Fifasta on nykyään tuosta päästy paremmin eroon ja tuntuu että siinnä on koko 360 astetta käytössä liikkumisessa, toisin kuin PESsin perus kahdeksan ilmansuuntaan.

Koko versiota PESsistä toki pitänee tahkota useamman pelin edestä ennen kuin mitään lopullisia tuomioita alkaa jakelemaan.


Niin tai näin.... FIFA on nykyisin aivan hemmetin loistava jalkapallopeli ja ei taatusti lähde kiertoon.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: PES vs. FIFA - virallinen taisteluketju (kaikki vuodet ja alustat)

Terve kaikki PES ja FIFA pelaajat. Nyt on tullut testattua Fifa ja Pes sekä 360:llä sekä PC:llä, paitsi vielä ei tosin ole päässyt pessin kokoversion kimppuun. Itse olen ollut uskollinen pes-pelaaja kolmannesta versiosta lähtien. Pes on ollut pc:llä itsestään selvä valinta, koska FIFA on nyt mitä on tietokoneella. Mutta kun nyt syksyllä hankin Xbox 360 ja pääsin käsiksi FIFA:n next generation peliin niin se vaikutti lupaavalta. Peli oli ihanan hidas ja jopa realistisempi kuin legendaarinen PES 5. Syötöt oli mukavan tuntuisia ja pelaajien liikkuminen oli sopivan kömpelöä, toisin kuin pessissä kun yrittää pelaajalla pysähtyä tai kääntyä niin se kääntyy tai pysähtyy heti. Ei kovin realistista. Fifassa on kyllä hirveän näköiset pelaajat ja pessin pojat ovat kyllä ylittäneet itsensä animoinnissa.
Harhautus variaatioitakin löytyy mukavasti FIFA:sta, mutta se ei tosin ole yhtä hyvin tehty kuin NHL 09:ssa. Mitä tulee vetoihin, niin molemmilta löytyy omat heikkoutensa ja vahvuutensa. Kieltämättä nämä legendaariset pessin nämä legendaariset käännösvedot ärsyttivät mitkä lähtivät taivaan tuliin. Pes 2009 on parempi veto, mutta kuitenkin siintä puuttuu se jokin, mikä fifassa on kun saa pallon verkon perukoille.
Mitä tulee lisensseihin, niin fifahan on aina mässäillyt niillä ja ne olivatkin pessin kulta-aikoihin fiffan ainoa vahvuus. Nyt on saatu mielenkiintoinen uusi modi pessiin, Champions League. Se ei tosin korvaa Valioliigan puuttumista tai puoliksi lisensisoitua Espanjan liigaa. Kuitenkin pessi on aina hieman nojannut maajoukkueisiin. Jokin World cup mode karsintoineen olisi varmastikin ollut suuri houkute.
Mitä taas tulee pelin yleisilmeeseen, niin pessi näyttää valikoineen aivan hirveältä, kuin se olisi suunniteltu lapsille. Fifassa valikot ovat puolestaan loogiset ja hyvät. Nettipelaamisessakin on varmasti suuria eroja. Kaikki varmaan muistavat Pes 2008 hirveän nettipelaamisen. Fifa on puolestaan yleensä loistanut nettipelaamisessa, ainakin tänä vuonna kaikki on hoidettu hienosti. Pessin nettipelaaminen vaikutti demon mukana olleen trailerin mukaan ihan kelvolliselta. Puolestaa liigat ja be a pro näytti hirveältä ihme pisteineen.
Lopuksi pieni yhteenveto. Fifa on kiistatta tämän vuoden paras jalkapallopeli -yksinpelinä. Mutta pes koukuttaa edelleen kavereiden kesken kiihkeine vääntöineen.
FIFA 5-2 PES
 
Vastaus: FIFA 11 [PS3 Hype]

Pakko sen kanssa puuttua tohon PES vs. FIFA-keskusteluun, että Mäksä, puhutaanko me samoista peleistä? :D
Puhuit tuossa aikaisemmin, että FIFAssa maaleja tulee liukuhihnalta, ja PESsissä maaleja tulee todella vähän. Itsellä juuri toisin päin:D
Kuten aikaisemmin mainitsin, etää FIFAssa itsellä pelit demossa päättyvät 1-0 tai 0-0 melkein aina, niin Pessin demossa taas ensimmäinen peli Professionalilla (oliko se sen nimi edes:D) ja voitan Barcalla Bayernin 4-0. Ja huom, viime kerran pelannut Pro Evolution Socceria demoa enemmän, on PES6:ssa. Näppäimet hukassa, mutta silti onnistun helposti tehdä 4 maalia (2x Villa ja Iniesta). Pitää huomenna jatkaa demojen pelaamista, mutta tällä hetkellä FIFA iskee enemmän.
 
Pelaajia on niin erilaisia :) kyllähän fifa pelinä hyvä on, mut kyl alko 10-15 pelin jälkeen samat asiat puskee läpi kuin wc:ssä ja pes tuntuu hyvinkin tuoreelta omine heikkouksineen
 
Vastaus: FIFA 11 [PS3 Hype]

Noilla Mäksän maalillukemien perusteella on pakko sanoa, että mies pelaa peliä varmasti väärin. :D

Itsellä vastustaja on tehnyt 4 maalia ~20 pelissä ja niistäkin yksi rankkarista. Itse on tullut tehtyä noin 8 maalia. Aika usein 0-0 toistaiseksi päättynyt pelit, sillä aika tuntuu loppuvan kesken. En ole tosin mikään kikka virtuoosi, vaikka osaankin tehtä flip flapeja sekä 360 pyörähdysliikkeitä ym. pelissä.

Ja mitä tulee noihin maali lukemiin PES:ssä niin itselläkin maalien tekeminen on helpompaa siinä kuin FIFA:ssä, vaikka itsellänikin on pelaajien ohjaus vielä vähän hakusessa.

Mäksä mikä sulla FIFA:n demossa pallonhallinta ja syöttöprosentit? Niistä voisi saada vastauksen maalimäriin, mikäli on hirveen suoraviivaista peliä. Itselläni on noin 65 % ollut pallon hallinta ja syöttöprosentti siinä 90% paikeilla.
 
Vastaus: FIFA 11 [PS3 Hype]

Tulipa myös kokeiltua molempia eilen jokusen pelin ajan.

FIFA nyt on FIFA, en huomaa oikein mitään mullistavaa eroa edelliseen versioon. Jostain syystä tuo samankaltaisuus alkaa jopa hieman puuduttamaan, täysin samalla tavalla rakennellaan, ja täysin samanlaisia maaleja syntyi kuin viimevuotisessakin. FIFAn kanssa toki tietää varmasti mitä saa.

PES taas tuntuu jokusen vuoden fiaskojen jälkeen myös varsin toimivalta ja jopa "tuoreelta". Pallo tuntuu vedoissa raskaalta, vaparit on paljon paremmin toteutettu kuin FIFAssa. Äijät tosin kankeampia. Harmi myös kun kikkasysteemi ei ollut kokeiltavissa demossa, jotakin jäi puuttuman 1vs1 tilanteista. Silti eniten tässä harmittaa (edelleen!) lisenssien puute. Vaikka joukkueita ja Cupeja onkin tullut lisää niin tässä ei sitten pelata mitään Valioliigakautta tai oikein mitään muutakaan, varmasti lähinnä UCL-hinkkaukseksi ja random-matseiksi jäisi. Kauhulla tulee mieleen ajat 7-8 vuoden takaa kun PESiin tuli käsin pelin sisäisellä editorilla nakuteltua useammankin yön pimeydessä kaikkien Valioliigajoukkueiden viirit, pelaajat yms. :p

Vaikeaksi kyllä menee. Ehkä PESille voisi tänä vuonna antaa mahdollisuuden, ja sitten vuoden päästä taas katsella miten FIFA on kehittynyt - vai onko? Molempia ei millään ehdi pelaamaan.
 
Vastaus: FIFA 11 [PS3 Hype]

Joo nyt on tullu kokeiltua molempia Fifaa ja PES:ä. PESiä tosin vain yksi peli, mutta se tais riittää mulle. Pessis pelaajat on kankeita ku vanhat ukot, ainakin mitä tulee ensimmäiseen kosketukseen ja siinä tapahtuvassa liikkeessa/suunnanvaihdossa. Replay tunki itteään joka tilanteessa. Syötöt ihmeen ylikovia välillä, tosin en hallinnu vielä sitä voimakkuutta ja ne tuppas menee ihan väärille äijille välillä. Conffit ei ollu modattavissa vissii... Äh, oli vaan kamalaa, game over.

Tuo Mäksä väittämä peliä arcademaiseksi nopeaksi futikseksi ja pessiä realistiseksi on mun mielestä täyttä paskaa. Vaikka PESin pelinopeus on hitaampi, niin FIFAn pelinopeus on mun mielestä pelaajien liikeineen paljon parempi ja sopusuhtasempi.

Fifassa ilahdutti suuresti kun conffeista löyty auto-switch keskityksiin. Itsellä manuaali pelaajanvaihto mutta keskityksissä haluaisin automaattisen koska monesti tuntu olevan myöhässä esim kulmapotkuissa nois aikasemmis Fifois. Nyt tämäkin on saatu peliin, hienoa. Pelaajat liikkuu smoothisti ja kaikki rullaa ku rasvattu. Mutta jännä että ennen peliä ei voi formationista modata jotain pelaajaa vaikka vähän alemmalle pelipaikalle. Tämmönen pikkujuttu pitäis saada. Ja mikä hienoa, tuntuu että noilla kikoilla ei pääse pelaajien ohi enää niin helpolla. Ja jos vastustaja rikkoo kikan hetkellä, ei tule vaparia joka kerta. Ennen niistä tuli lähes aina. Ite pelannu nyt vissii 6-8 fifan matsia, ja en oo saanu vasta kun yhden maalin. En pärjää kun en pääse enää kikoilla pelaajista ohi. =D

Kyllä tää FIFA viel PESiä edelleen narussa, jos multa kysytään, mutta ketä mun mielipide kiinnostaa edes.. Innolla ootan koko peliä, että pääsen vetää Manager Modee ja mättää onlinee, hyvästi elämä vähäksi aikaa.
 
Vastaus: FIFA 11 [PS3 Hype]

Hyvä tuomita pes yhden pelin perusteella, ja "kankeudes" osa on sitä et fifas äijät kääntyy ihan miten vaan ja koska vaan, Pessissä täytyy tietää onko oikeestiklaa mahdollista joka tilantees kääntyä niin nopeasti.

Tosi monet sanonu et jos fifaa pelannu paljon ni pessi vaatii monta peliä et pääsee sisälle, ja sit ku pääsee ni sit se vie mennessään

PES demo on helppo tuomita yhen pelin perusteella koska se on niin paska. Mitä tarkotat et kankeus on osa sitä? Jalkapalloa vai? On on jos pelaaja on kankea niin se on kankea. Mut ei täs demossa oo niitä oikeesti hitaita 40-vuotiaita puulaaki pelaajia, joilla maha tulee pidemmälle kropasta kun kulli. Täs on maailman nopeimmin kääntyvää kermaa. Vaikka Van Bommel on vähän kookas ja saattaa olla kankea, mutta ei se herranjumala tarvi kokonaista toria kääntyäkseen, jos sitä meinaat että pitää osata kattoa onko tilaa kääntyä.

Ja toi on taas bullshittiä, että fifassa voi kääntyä miten vaa ja missä vaa.
 
Vastaus: FIFA 11 [PS3 Hype]

PES oli täyttä paskaa. En tajua kuinka joku voi pelata tuollaista peliä? Peli ilman mitään tunnelmaa, pelaajat liikkua niin epäaidosti ja muutenkin siitä puuttuu niin paljon asioita mitä Fifassa on.
Fifa 11 demo oli kyllä positiivinen yllätys. Pelaajat likkuvat aidosti ja muutenkin on mielestäni muuttunut paljon kympistä. Se ei ole enään niin helppoa. En ainakaan saanut oikeen mitään tehnyä legendarilla, kun taas kympissä voitin jokaisen matsin selvästi.
 
Ylös Bottom