7 Days To Die

Tussukotka

New Member
Vastaus: 7 Days To Die

Auger bladen pitäisi pystyä upgreidaamaan mutta miten? minulla on tarvittavat kamat siihen ja ruuvipenkki. Netistä en löydä mitään apua tähän.
Joku tässä varmaan on mitä en hoksaa..
Eikös se ollut, että science skill kun on tarpeeksi korkea niin silloin sitä pystyy parantamaan workbenchissä? Näin muistelisin..

Edit. Jos tuosta on apua tai keksit itse sen "oikean" keinon ni ilmoittele koska en itsekään ole lainkaan varma.
 

Zanis Dust

KonsoliFIN Alumni
Vastaus: 7 Days To Die

Milläs mallilla tämän pelin nykytila alkaa olla? Pitkään on kiinnostanut, mutta vielä en ole raskinut ostaa, kun ilmeisesti aika vaiheessa julkaisivat. Ymmärtääkseni tiimi kuitenkin tekee edelleen patcheja, joten jokos pahimmat bugit on liiskattu? Entä onko ulkoasua ja piirtoetäisyyttä kohennettu?

Edit: Ai niin, tärkein meinasi unohtua, eli osaako joku sanoa millainen tuo piirtoetäisyys on PS4 Pro:lla jaetulla ruudulla? :)
 
Viimeksi muokannut moderaattori:

jujze

Active Member
Vastaus: 7 Days To Die

Siirryin suosiolla pelin pc version pariin kun konsoliversiossa oli niin auttamattoman huonot kontrollit sekä teknisesti hemmetin kökkö. pro tukea ei taida olla vieläkään tullut. Sääli sinänsä peli kun on muuten parasta mitä on tullut vähään aikaan, jopa tällainen yli kolmekymppinen kaveri on yötä myöten jauhanut tätä kaveriporukalla.
 

Kirai

KonsoliFIN Alumni
Vastaus: 7 Days To Die

Viimein peli korkattu. Mukavaa menoa ollut, vaikka yksin oonkin joutunut pelaileen. Peli kaipaisi selvästi parempaa online-muotoa nykyisten tilalle.

Tässä nyypän tarina ensimmäiseltä viikolta:

Päivä yksi.
Aloitan matkani lumiselta alueelta. En näe kauaksi eteeni, ja valkeat kinokset peittävät horisontin. Tarvitsen työkaluja ja vaatteita. Kerään materiaalit käden käänteessä lähistöltä, samalla katsellen olkani ylitse. En tunne oloani turvalliseksi. Pian käteeni valmistuu kirves, jolla puun ja kiven kerääminen on paljon helpompaa. Kylmään keliin nikkaroin kuiduista kevyet vaatteet. Ne eivät lämmitä paljoa, eivätkö tarjoa suojaa. "Parempi kuitenkin näin kuin ilman" ajattelen.

Tutkin lähialuetta ja yritän etsiä suojaa. Jos vain jokin talo tai vastaava löytyisi. Pian näen edessäni karhun. Tämä taistelu jääköön odottamaan, en halua joutua karhun ruoaksi heti alkuun. Nikkaroin pian itselleni kuitenkin jousipyssyn ja nuolia tarjoamaan jonkinlaista aseistusta mahdollisia vaaroja ja uhkia varten. Pian huomaan lähelläni täydellisen maiseman vaihdon: Aavikko lumialueen vieressä! Ilmasto tuntuu olevan tässä maailmanlopun tilanteessa aivan sekaisin. Pienen matkan päässä näen metsäpalon jäljiltä olevan alueen. Palaan kuitenkin kohti aloituspaikkaa ja lumialueita.

Pian eteeni ilmestyy aidattu hautuumaa alue. Sisällä on muutama epäkuollut. Nämä saan helposti aidan välistä jousilla maahan. Rupean suunnittelemaan tukikohtaani tälle aidatulle alueelle. Joudun rakentamaan itse vain oven. Pian onkin yö, joten parempi kiirehtiä puun keräämiseen. Oven rakentaminen luonnistuu nopeasti. Nyt koen olevani turvassa ensimmäiseltä yöltäni. Karmeat huudot lähestyvät kuitenkin nopeasti, ja oveni kimpussa on muutama epäkuollut ihminen. Ovi antaa periksi, ja joudun taisteluun omalla aidatulla suoja-alueellani. Voitan vaivoin taisteluni, mutta ainakin olen elossa.

Päivä kaksi.
Suunnittelen kerääväni materiaalia ja etsiessäni lähialueilta ruokaa ja varusteita. Muutama palanut talon pohja löytyy metsäpalo-alueelta, mutta en löydä mitään merkittävää. Suuntaan pohjoiseen ohi lumialueen. Löydän hieman vehreämmän alueen, josta lyödän kauriin jumiutuneena puuhun. Kolme nopeaa nuolta ja lihat päätyvät reppuuni odottamaan iltanuotiota. Matkaan kuitenkin vielä hieman kauemmaksi, sillä yli lentävä lentokone on pudottanut laatikon muutaman sadan metrin päähän. Otan suuren riskin, ja päätän juosta kaikkien epäkuolleiden ohitse. Toivon löytäväni ruokaa, lääkkeitä ja mahdollisesti aseitakin. Juostessani saavun kaupunkiin. Kadut ovat tyhjillään, mutta edessäni näkyisi kaksi selvästi muita isompaa rakennusta. "Asekauppa ja paikallinen supermarketti!" huudahdan ääneen. Näitä en voi jättää välistä. Varovasti murran asekaupan oven. Muutama epäkuollut lähistöltä kuulee metelin, ja saapuu häiritsemään. Päättäväisenä kuitenkin napautan muutaman nuolen kohti vihollisia, ja murran lopulta oven asekaupan sisälle. Toivon jättipottia..

Kauppa ei ole kovin iso, mutta tarpeeksi laaja, etten näe perälle asti. Tyhjennän ensin myyntitiskit ja laatikot. Ei mitään. Perähuoneesta löytyy roskasäiliöitä ja muutama kirjoituspöytä. Toisessa huoneessa on wc-tilat. Lääkekaapit ja altaat ovat tyhjiä. Olikohan tämä hukkareissu? Pian huomaan kaupan olevan täynnä laatikoita, joita ei voi tutkia. Piruillakseni kokeilen kirveellä napauttaa laatikkoa, ja sehän avautuu. Sisällä on lukuisia aseenosia! Innostuneena tyhjennän laatikot, ja saan repun kevyesti täyteen erilaisen aseiden palasia. En osaa niitä koota, mutta säästän kaikki. Päätän myös siirtää tukikohtani asekaupan tiloihin, sillä seinät ovat kiveä ja ikkunoissa kalterit. Paikka tuntuu suojaisalta, ja alueella on paljon taloja.

Yöksi majoitun sisälle nuotion ja makuupussin kanssa. Muutama epäkuollut käy kolkuttamassa oveani, mutta eivät he sisälle pääse. Toinen yö sujuu hyvin ja saan levätä.

Päivä kolme;
Tutkin lähialuetta ja kerään materiaalia. En löydä mitään erikoisempaa, mutta rupan ansoittamaan pihamaata piikeillä tulevia öitä varten. Haen myös lähistölle pudonneet laatikot, ja löydän lääkkeitä ja reseptejä. Tunnen jälleen itseni vahvemmaksi.

Yöllä linnottaudun jälleen asekaupan sisälle. Tällä kertaa epäkuolleita tulee enemmän alueelle. Olen kiireinen takaoven kanssa, kun joudun sitä puolustamaan. Samaan aikaan en huomioi, että etuoveni on jo murrettu, ja talon sisälle on päässyt tunkeilijoita. Säikähdän kovasti juostessani takahuoneesta ulos, sillä kaupan käytävällä vastaan tulee kiljuva nainen, joka on kävellyt nuotioni ylitse ja syttynyt tuleen. Huudan perkelettä taistellessani. Saan epäkuolleet maihin, ja kerään tavarani heiltä. Tilkitsen rikkoutuneen oven, ja päätän, että huomenna pitää tehdä jotain muuta suojakseni.

Päivä neljä:
Huomaan asekaupan katolle menevät tikkaat. Kiipeän sinne ja löydän laukun ja sen sisältä vaatteita. Puen uudet saappaat jalkaan. Pohdin, voisinko rakentaa tukikohtani tänne katolle. Silloin ei tarvitisi suojautua ovien kautta tuleviin epäkuolleisiin. Rupean siirtämään tavaroitani sisältä katolle. Rakennan muutaman arkun ja säilön tavarani tarkkaan järjestykseen. Varustelaatikkoni tuntuu jo melkoisen kattavalta.

Päätän saman päivän aikana vielä tyhjentää viereisen supermarketin. Löydän läjäpäin ruokaa, joten tunnen itseni jälleen vahvemmaksi. Iltaa varten kerään vielä puuta ja kiveä, jotta voin rakentaa piikkejä ja seiniä yötä varten.

Yöllä kuulen koirien ulvontaa. Näen niitä pihamaalla muutamia, mutta ne eivät saa minua katolta kiinni. Odotan aamuun, ja käyn sitten jousipyssyllä ampumassa ne. Saan hieman nahkaa, jota tarvitsenkin ahjon tekemistä varten.

Päivä viisi:
Tutkin lähialuetta, ja huomaan poliisilaitoksen pienen matkan päässä. Toiveikkaana murran oven ja käyn sisälle. Huoneita on paljon, mutta en löydä mitään merkittävää. Putkatiloissa on sellit, mutten jaksa murtaa kaltereita. Wc-tilasta löydän kuitenkin pistoolin, joka on ensimmäimen kunnon aseeni. Tunnen vahvistuvani päivä päivältä. Loppu päivän vietän keräten puuta ja rakentaen seiniä katolla olevaan majaani. Rakennan myös kahdet uudet tikapuut, jotta pääsen nopeammin ylös.

Yöllä koiria ja epäkuolleita vaeltaa alueella ja kaupan sisällä, mutta eivät löydä minua katolta. Aamun koittaessa ne ovatkin jo kadonneet tai kuolleet piikkeihini.

Päivä kuusi:
Tarvitsen paljon materiaalia, sillä seitsemännen päivän horde-lauma on pian täällä. Kaikki lähialueen puut ovat jo hakattuina. Piikkejä on piha täynnä ja rakennan muutamia pilareita piikkien väliin antaman suojaa. Lisäksi teen katolle tähystysalueen, josta näen koko etupihan. Asekaupan vieressä on pieni laho puutalo. En ole sen sisällä vaivautunut käymään, mutta nyt puunhakureissulla käyn tutustumassa naapuriin. Talon pihalta roskiksesta löydän yllätyksekseni aseiden piirustuksia! Metsästyskivääri ja pistooli. Juoksen saman tien tukikohtaani katsomaan aseiden osia, mutten vielä saa tehtyä kivääriä. Jääkööt tämä odottamaan toista päivää.

Löydän päivän aikana yhdeltä epäkuolleelta aarrekartan. Aktivoin sen, mutta päivän aikana toheloin ja hukkaan kartan. Aarre jää löytämättä. Mietin kuumeisesti koko yön, mitä oikein menetin. Pian kuitenkin unohdan kartan, ja keskitän ajatukseni tulevaan ja ratkaisevaan seitsemännen päivän yöhön.

Päivä seitsemän:
Tänään ne tulevat ensimmäisen kerran. En tiedä mitä odottaa, olen vain kuullut kauhutarinoita. Minulla on jousipyssy, ase, ruokaa ja lääkkeitä vaikka kuinka paljon. Pihalle rakentamani piikkiaitaus varmasti hidastaa niitä. Uskon olevani katolla turvassa. Jokainen yö tähän saakka on ollut helppo. Katolle ei ole päässyt ketään. Päätän kuitenkin päivän aikana kerätä lisää puuta ja metallia piikkiansojen tehostamista varten. Pohdin vallihaudan rakentamita, mutta aika enää riitä. On jo ilta, ja minun täytyy mennä asemiin.

Kello lähestyy kymmentä. Minulla ei ole kelloa, mutta aavistan sen. Pian kuulen kovan huudon ja metelin. Ne ovat täällä. Asetun katon reunalle jousipyssyni kanssa vahtimaan. Näen alhaalla muutamia epäkuolleita juoksemassa piikeissä. Ammun nuolia, ja saan pari niistä maahan. Pian kuitenkin huomaan suuren virheeni: Yön epäkuolleet osaavat kiivetä tikapuita. Katolle johtaa kolme tikasta, ja jokaisesta tulee lisää epäkuolleita suoja-alueelleni. Ne ovat kuolettavempia kuin päiväsaikaan. Otan pistoolini esiin, saan pari napakkaa pääosumaa ja selviän ensimmäisestä aallosta. Toisen ja kolmannen aallon selvitän jousipyssyllä ja metallinuijalla.

Tilaisuuteni tullessa käyn naputtamassa tikkaat rikki kirveelläni. Enää ne eivät pääse ylös.

Taistelen koko yön, mutta selviän. Aamun sarastaessa kerään itseni ja mietin mitä tekisin nyt. Onko katto enää turvallinen vaihtoehto? Kirjaan myös lokikirjaani ylös tärkeimmän havainnon: "note to self: epäkuolleet kiipeävät".

7 päivää, 0 kuolemaa.
 

Kirai

KonsoliFIN Alumni
Vastaus: 7 Days To Die

Eilen kokeiltiin co-oppia private gamessa. Miten pelissä voi antaa kaverille luvan rakentaa samaa basea? Nyt peli ei antanut toisen asettaa toisen tekemän palikan päälle mitään. Onko tähän jotain ratkaisua PS4:llä? Laitettiin täpät että ollaan Allies ja voidaan merkitä toisemme kartalle. Osaako joku sanoa?

johtuuko pelimoodista? Asetuksista en löytänyt mitään ratkaisua.
 

Eliminaattori

Kielinatsimoderaattori
Ylläpitäjä
Vastaus: 7 Days To Die

Eilen kokeiltiin co-oppia private gamessa. Miten pelissä voi antaa kaverille luvan rakentaa samaa basea? Nyt peli ei antanut toisen asettaa toisen tekemän palikan päälle mitään. Onko tähän jotain ratkaisua PS4:llä? Laitettiin täpät että ollaan Allies ja voidaan merkitä toisemme kartalle. Osaako joku sanoa?

johtuuko pelimoodista? Asetuksista en löytänyt mitään ratkaisua.

Siitä on pitkä aika, kun olen 7D:tä viimeksi pelannut, mutta jotenkin se liittyi siihen, että jos purat jotakin alkuperäistä rakennelmaa pois, niin rakentaminen ei enää onnistu samaan kohtaan. Ei kuitenkaan sama asia, mitä kysyit, mutta tuo tuli mieleen.

Kiva kuitenkin lukea selviytymistarinaasi päivä päivältä. Vastaavanlaista muisteloiden rustaamista harkitsin aikoinaan, mutta olin jo tuossa kohtaa pelannut 7D:tä niin paljon, että se jäi vain ajatukseksi ja muut pelit veivät voiton. Hyvin kuitenkin muistan ensimmäisen "kauhujen yön" yksin pelatessani, kun kuu loisti taivaalla verenpunaisena ja monta päivää rakentamani ja vahvistamani pieni mökki piikkiaitoineen ja muine ansoineen oli kuin muisto vain Horden jäljiltä. En itsekään tajua, miten selvisin siitä yöstä hengissä, tukikohtani oli aivan muusina. Oikeastaan se oli pelastukseni, että ruumiita oli lopulta niin iso kasa edessä, etteivät epäkuolleet mahtuneet enää sisään. Tuosta on muutama kuvakin muistona, näky oli sen verran huvittava aamun sarastaessa.
 

spydeZ6

Valetoimittaja
Ylläpitäjä
Vastaus: 7 Days To Die

Eilen kokeiltiin co-oppia private gamessa. Miten pelissä voi antaa kaverille luvan rakentaa samaa basea? Nyt peli ei antanut toisen asettaa toisen tekemän palikan päälle mitään. Onko tähän jotain ratkaisua PS4:llä? Laitettiin täpät että ollaan Allies ja voidaan merkitä toisemme kartalle. Osaako joku sanoa?

johtuuko pelimoodista? Asetuksista en löytänyt mitään ratkaisua.

Valikosta pitää ainakin molempien hyväksyä toinen kaveriksi, niin voitte rakentaa samaa basea. En muista tarkkaan, missä se siellä on mutta eiköhän se löydy.
 

Kirai

KonsoliFIN Alumni
Vastaus: 7 Days To Die

Valikosta pitää ainakin molempien hyväksyä toinen kaveriksi, niin voitte rakentaa samaa basea. En muista tarkkaan, missä se siellä on mutta eiköhän se löydy.

Ainakaan toi Allies-hyväksyntä ei riittänyt. Kaverivaihtoehtoa en löytänyt. No pitää tutkia lisää, onneksi tän pelin valikot on selkeet :rolleyes:

Kiitos tiedoista.

Ja tuohon päiväkirja-merkintöihin:
Noita ois kiva kirjailla lisääkin, vaan ehkä ei enää päivä päivältä. Nyt on omassa pelissä päivä 20 menossa ja vieläkään en oo kuollut kertaakaan. Eli ei ainakaan liian vaikeaa ole ollut. Mun yläilmoissa oleva base tuntuu olevan suht pomminvarma ratkaisu.
 

Tussukotka

New Member
Vastaus: 7 Days To Die

Ai että sentään, kuulostaa hyvältä. Vielä kun saisivat sen Alpha 15 puskettua konsoleille joku muuttaa hieman Navezcane mappia. Pääsisi rakentamaan sinne kultakaivokselle kunnon tukikohtaa.
 

Kirai

KonsoliFIN Alumni
Vastaus: 7 Days To Die

Pitänee taas aloitella sitten pelailua. :) Aiempi save jäi vähän kun tuli liian helppo taso valittua, eikä enää raaskinnu kesken vaihtaa. On kyllä kiintoisa ja kiva peli, ulkokuori todellakin hämää tässä ja paljon.
 

Tussukotka

New Member
Vastaus: 7 Days To Die

Kannattaa jättää suurimmat seikkailut päivityksen jälkeiseen aikaan, koska isoimmat muutokset pelissä vaativat kokonaan new gamen aloitusta patchin jälkeen astuakseen voimaan.. Itse taidan kaivaa jonkun vanhan saven pilvipalvelun syövereistä ja aloittaa myöhemmin kokonaan uusi seikkailu uusilla kujeilla.
 
Ylös Bottom