Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Animal Crossing: New Horizons

Onkohan tässä sattumanvaraisesti arvotut aloituskyläläiset jokaisella?

Itsellä samaan aikaan saarelle muuttivat pinkki Rocket-gorilla sekä Antonio, joka vissiin on muurahaiskarhu.
 
Olipas tämän pelin sohvaco-op positiivinen yllätys, olin varautunut siihen että tätä pelataan meidän taloudessa kumpikin omalla vuorollaan (toki samalla saarella asustellen). Mutta todella vaivatonta hypätä toisen peliin mukaan ja mikä tärkeintä ei vain jonain "sidekickinä" - yhdellä ohjaimen heilutuksella ja napinpainalluksella vetovastuu siirtyy toiselle, joka voi voi hoitaa kaikki asiat kuin yksinpelissäkin.
Peli on hurmannut meidän taloudessa molemmat jo lyhyessä ajassa, onkin ollut ikävä tätä tavallaan "tylsän hidasta" rytmiä - ihan oikeasti pitää taas tiettyjen asioiden kanssa odottaa huomiseen. Tämä luo mahtavan pelirytmin, jossa käy kylässä ehkä aamupäivästä, seuraavan kerran pikaisesti illalla ja sitten seuraavana päivänä samat uudestaan. Ihmeellistä ettei tätä hyödynnetä peleissä enemmän, täydellistä pakoa (yleensä pystyssä olevasta) 24/7-yhteiskunnasta.
 
Viikon verran tullut päivittäin pelattua ja kysymyksiä/kommentteja spoilerissa
- Oman saaren natiivi hedelmä oli appelsiini. Ensimmäisellä Nook Miles ticket reissulla päädyin saarelle mistä otin mukaani kookospuita ja sain toisen hedelmän saarelleni. Sen jälkeen ainakin 15+ saarivierailua tehty (1-3 päivässä) eikä ole tullut muita hedelmiä vastaan. huonoa tuuriako? Aina toisella saarella on samat hedelmät ja kukat, saaren layout vaan vähän eri.
- rupesi 3.-4. päivän kohdalla pelaaminen muuttua toistoksi. museo rakennettu, muiden asukkaiden talot tehty ja asukkaat saapunut. Toki päivittäin on aina jotain pientä uutta tekemistä joka vie sen 5-10min aikaa. Mutta tätäkö tämä on tästä eteenpäin vai alkaako peli vasta myöhemmin?
- huonekalujen rakentelu ja tuunaaminen ei kiinnosta pätkääkään, ellei ole jotain mitä siitä hyötyy. pari upgradea tehnyt taloon ja maksanut lainat pois mutta eipä niistä kauheasti ole ollut hyötyä. Rahaa tuntuu tulevan ovista ja ikkunoista kun vaan jaksaa kasvatella kaikkea, kalastaa ja keräillä.
 
^ Osaan spoilereista voi sanoa, että tekemistä kyllä tulee ainakin omasta mielestäni ihan mukavasti, kun on tietyt putiikit saanut kehitettyä kasaan. Etenkin itselläni on kiitettävän paljon puuhaa, kun...
Tom Nookin asuttaman teltan saa päivitettyä ihan taloksi asti. Oma kylä tarvitsee siltoja ja samalla pääsee sijoittamaan turisteille camp sitea ja mitä muuta siinä nyt tulikaan. Ja rahalle sekä nook mileille tulee tuossa kohdin kosolti käyttöä.

Itsellä muuten myös tullut samaa omenaa joka mahdollisella muulla saarella. En tosin ole matkannut kertaakaan ns. yöaikaan, tuleekohan silloin eri settiä? Ainakin erilaisia kaloja ja muita löytää pimeällä, niin voisikohan se vaikuttaa tuohon?

Enemmän rentoa puuhailua nämä AC-pelit ovat aina olleet. Tekemistä ainakin itsellä on aina ollut, mutta kaikki puuha aukeaa vähitellen. Parhaimmillaan tämä on semmottisina päivittäisinä visiitteinä monituntisten sessioiden sijaan. Ainakin itsellä.

Itsellä on omalla saarella omenia eikä yhtäkään saarelaista, joiden muuttaessa pois jäisi harmittamaan. Huono tuuri käynyt asukkaiden kanssa. No okei, kehonrakentajamuurahaiskarhu on kai ihan vekkuli.

Samalla: onko joku keksinyt mitä tehdä ylimääräisille DIY-korteille? Varmaan pistää postitse toisille ihmispelaajille? Olisi ylimääräinen bird fountain -kortti, jolla en tee mitiä. Jos joku tarttee, niin voisin koettaa selvittää miten postin lähetys toimii.
 
Lepposta pelaamista ja ärsyttävän koukuttavaa. Mutta, mielenkiintoinen tekeminen ja DIY reseptit aukee todella myöhään, ne kun saa auki nii alkaa varsinainen "pelaaminen". Enkä nyt sanois että rahaa tulee ku ovista ja ikkunoista, tai noh tulee mut ei tarpeeks, kyl itelläni on aina rahasta pulaa ja kaikkea pitäs vielä rakentaa.
 
mä tein saaren rannalle kaatopaikan kun tavaraa tulee aika reilusti vaikka en mitään craftaakaan, ellei ole pakko. Aina kun joku asukas antaa jotain romua niin käyn vaan viskaamassa sen rannalle viemästä tilaa. Kolme asuntolainaa maksettu, 120k bellsiä ja 14k nook milesia olisi mutta en oikein keksi mitä niillä tekisi? Asuntoa kai voisi vielä päivitellä mutta vähissä ollut itselle hyödyt siitäkin. Nyt kun tuli Bunny Day event niin onko noille munille jotain käyttöä, muuta kuin craftaaminen? Niitäkin tulee aika reilusti.
 
^ Tarpeeksi niitä keräämällä ainakin oma hahmo keksii DIY-reseptejä. Niitä eggejä on nyt vähän liikaa joka paikassa, mutta minkäs teet. Ja ylimääräisen roinan voi kai postitella muille?

En ole ite vielä avannut oman saaren portteja muille pelaajille, pitäisi varmaan kohta kokeilla. Oma saari nyt on vaan vähän meh-kunnossa vielä.

Samalla, eihän kellään satu olemaan turnipsien hintana yli satasta, aivan sama mitä? Ja joku, kenen saarella voisi pyörähtää niitä myymässä? Tulee muuten isosti takkiin. :D
 
Huhhei, sain viimein arvostelun väsättyä!


Onhan tää kyllä hieno peli. Kaksi viikkoa olen pelannut päivittäin aina muutaman tunnin, ja vasta nyt alkaa kyllästyttämään (ihan vähän vain!).

Alpakkalan saarella on tällä hetkellä kuusi asukasta ja seitsemäs on muuttamassa parin päivän sisään: muurahaiskarhu Anabelle, mustekala Marina, koira Mac, pingviini Flo, koira Lucky, vuohi Kidd ja muuttamassa on sininen kenguru nimeltään Rooney. Vain kolme noista asukkaista on sellaisia, kenestä mie tykkään :D
 
Olis pari juttua. Oleellisempana toki omasta mielestäni tämä:


Kuukausi Animal Crossingia kuvamuodossa! Pöhköjä tilanteita, hölmöjä kuteita ja yönäkölasit. Siinä muutamat highlightit.

Peli myös päivittyy huomenissa, mikä on paikallaan. Etusivun uutinen
 
Nyt tulee kirjoitettua sellainen ns. väärä mielipide.

Jos tässä ei olisi mahdollista hypätä seuraavaan päivään ihan vaan koneen kelloa siirtämällä niin kiinnostus olisi loppunut heti alkuunsa.
Päätin aloittaa tämän eräs päivä pienessä krapulassa ja tuli pelattua yhdeksän tuntia. Tuona aika tuli pelattua kuuden päivän edestä eli talossa eka laajenus, museo pystyssä ja kolmelle uudelle asukkaalle talot valmiina.
Pahimmillaan tekeminen loppui alle 2 tunnin jälkeen joten ei muuta kuin kello seuraavan päivän puolelle.

Saanut lukea, että tämä on siitä kiva peli ettei mitään stressiä ole ja jokainen voi pelata omaan tahtiin.
No ei kyllä voi.
Tänään aukesi kaupungintalo ja tuli mahdollisuus ostaa niitä ramppeja ja siltoja. Halvimmat maksaa 98.000 ja mulla on myös melkein yhtäpaljon lainaa vielä jäljellä. Rahaa n.30.000.
Huomasin, että hei mulla on nyt sunnuntai joten sijoitan turnipseihin, mutta myyjää ei näy missään joten google käyntiin.
Ai se on paikalla vain 05-12. Ihan kiva sillä mä en koskaan pelaa tätä aamupäivällä. Noh heitetään taas kello aamupäivään.
Sitten selvisi, että turnipseja myydessä hinta vaihtuu aina aamulla ja uudestaan klo.12. Taas lisää kellon kyttäämistä ja pelaajan pitää mukautua pelin aikatauluun eikä toisinpäin.

Välillä iskee fiilis, että voisi pelata vaikka viisi tuntia, mutta tekeminen loppuu kesken.
Kun kaikki saaren puut ja kivet koputtelee materiaaleista (johon menee ehkä 2 tuntia) niin mitäs sitten tehdään?
Kämppää en hirveästi jaksa sisustaa, koska se kuitenkin muuttuu kooltaan ja huonemäärältään päivitysten myötä joten sitten kaikki menee taas uusiksi.
Mitään isompaa puutarhaa en jaksa tehdä, koska en tiedä muuttuuko talon koko myös ulkoisesti.
Sama koske melkein kaikkea muutakin. Haluan ensin olla varma, että talot on sellaisissa paikoissa jossa oikeasti haluan ne pitää, sitten rakentaa tiet valmiiksi ja vasta sitten aloittaa kaikki pikku koristelu.

Teitä en voi ilmeisesti vielä edes rakentaa joten ainoa tapa kuluttaa aikaa olisi lähinnä juosta saarta ympäri ja kalastaa.
Tai sitten siirtää sen kellon seuraavaan päivään ja peli tuntuu jopa etenevän.
 
Peli muuttuu leppoisaksi vasta sen jälkeen kun saat ne parhaat DIY reseptit sekä rakentelu kamat käyttöön, jolloin voit alkaa oikeesti rakentaa sitä saarta ja tehää siitä sellaisen kun haluat, talot kyllä pysyy siinä mihin sä ne rakennat koko loppuelämän kunnes itse päätät niitä siirtää, sama koskee siltoja ynnä muita rakennuksia, ainoa mitä et voi siirtää on se kaupungin talo ja lentokenttä, vaikka asukas muuttaisi, talo poistuu mutta tontti jää samalle paikalle seuraava asukasta varten. Ite aikamatkustin aikoinaan siihe asti että peli oli "läpi" ja sain kaiken tarvittavan, sen jälkeen peli on ollut sitä ns. stressitöntä lepposta rakentelua ja kukkien kastelua.

Rahaa on tullut tehtyä turnip bisneksellä 23 miljoonaa, enkä tiedä tarviinko tässä vaiheessa enää lisää, talo maksettu ja sillat rakennettu. Myynti ei vaa ole ollut helppoa, oma saari maksoi niistä vaivaiset 60 belliä, noh ei muuta ku twitteriin ja etsimään saaria jotka myy 500+ hinnoilla, ihan jees mutta jotkut pyytää aivan älyttömiä pääsymaksuja että edes pääsee niitä myymään, koko päivä siinä taisi mennä jonotelles ja etsiessään joku järkevä myyjä joka ei pyydä ferrareita vaiva palkaksi.

Mutta muuten sen jälkeen kun sai ne hyvät ja tarpeelliset kamat käyttöön, on peli ollut todella lepposta pelaamista. Ilman aikamatkustelua tässä olisi mennyt 120 vuotta ennen kun olisin päässyt siihen pisteeseen missä olen nyt. Muuten mua ei haittaa tämä reaaliaikainen aika tässä pelissä.
 
talot kyllä pysyy siinä mihin sä ne rakennat koko loppuelämän kunnes itse päätät niitä siirtää

Tuota juuri tarkoitinkin. Siellä on pari taloa jotka haluan joskus siirtää joten juuri nyt niiden ympäristöön ei kannata panostaa.

Myynti ei vaa ole ollut helppoa, oma saari maksoi niistä vaivaiset 60 belliä

Juu huomasin tänään ettei noita turnipseja kannata ostella ellei ole joku laaja verkosto ja kaverilista jonka kautta ne voi sitten myydä.
Ostin 120.000 arvosta niitä ja joka helvetin päivä niiden arvo oli vähemmän mitä ostaessa ja lopulta tuli 60.000 tappiota.
Enkä itse kyllä muutenkaan jaksaisi tuollaista säätämistä mitä porukka tekee ja jossain discordissa listataan hintoja ja pitää lisätä porukkaa kaveriksi ja sopia koska ollaan linjoilla jne.
Mun mielestä turnipsit olisi voitu tehdä niin, että niistä saisi aina omat takaisin, paitsi jos on huolimaton ja päästää ne mätänemään.
Nyt tuo on ihan silkkaa uhkapeliä.

Nyt on sentään taas yksi laina maksettu ja 398.000 laina otettu tilalle. Jos nyt sais taas hieman tavaraa pois varaston puolelta kun se meinaa olla jatkuvasti täynnä kun kaikkia hienoja tavaroita ei saa mahtumaan mihinkään ja lisäksi siellä on iso kasa puuta, rautaa ja kiveä.

Nyt pitäisi ilmeisesti nostaa saaren rank kolmeen tähteen jotta K.K. Slider tulee esiintymään ja vasta tuolloin pääsen rakentamaan teitä.
Nyt rank huikea yksi tähti. Ilmeisesti täytyy alkaa heittelemään jotain random roinaa talojen nurkille ja rakentaa pari siltaa ja ramppia niin se nousee.
Halvimmillaan siis muutama sata tonnia enkä tajua miksei edes sitä halvinta siltaa voi itse rakentaa sillä itse rakentamalla se ekakin tehtiin.
 
Viimeksi muokattu:
Ei tarvii siltoja että pääsee level 3, se eka silta jonka sai tehtyä oli siel vaikka kuinka pitkään kunnes poistin ja rakensin maat uusiks. Heitin vaa kukkia ympäriinsä ja jotain random roinaa. En itekä aluks panostnut ympäristöön enkä oikee mihinkään kunnes sain ne rakennus ym vehkeet. Kaikki talotkin aluks rakensin vaa johonki mihi ny mahtui, sit ku sai level 3 ja rakennusvehkeet nii aloin siirtelee taloja ja rakentaa siltoja ym.
 
Ei tarvii siltoja että pääsee level 3, se eka silta jonka sai tehtyä oli siel vaikka kuinka pitkään kunnes poistin ja rakensin maat uusiks. Heitin vaa kukkia ympäriinsä ja jotain random roinaa.

Eli lähden siis huomenna roskaamaan luontoa. Naapuri iloitsee kun dumppaan sen pihaan pesukoneen, leivänpaahtimen ja työmaatötsän :D
 
Kauas on tultu Gamecube-ajoista jos kerta somessa keinotellaan että päästetään jengiä saarille myymään turnipseja. Youtubekin näyttäisi suosittelevan videoita, joiden perusteella tuntuu että tästäkin pelistä on saatu jonkinlainen kilpailu aikaiseksi. Ajatus siitä, että jengi säätäisi pelikoneen kellonaikojen kanssa koska pelin pitää edetä nopeammin on noh, ymmärrettävää, mutta samalla jotenkin osoittaa että ehkä AC ei sittenkään vain sovi isolle osalle nykyajan pelaajia sellaisenaan kuin se on alunperin rakennettu.
Itselle "reaaliaikaisuuden" pakottama tietynlainen rajallisuus ja se että pelissä oikeastaan millään ei pidemmän päälle ole muuta funktiota kuin se että asiat näyttävät kivemmilta (esimerkki: voit toki rakentaa saarellesi kuntoilupaikkoja, kirjahyllyjä, wrestling-kehän jne., mutta hahmosi ei muutu vahvemmaksi/viisaammaksi) sopivat yhtä hyvin elleivät jopa paremmin kuin aikoinaan.

Noh, ei ole tarkoitus valittaa että kaikki on pilalla ja ennen oli paremmin, nämä ovat vain huomioita yli 10v Animal Crossing -tauon jälkeen. Hurjan määrän uusia faneja tuntuu pelisarja saaneen joka tapauksessa. Ja toisaalta helppo ymmärtää, että ihan jokainen miljoonista uusista pelaajista ei voi pelistä samalla tavalla pitää.

Mun mielestä turnipsit olisi voitu tehdä niin, että niistä saisi aina omat takaisin, paitsi jos on huolimaton ja päästää ne mätänemään.
Nyt tuo on ihan silkkaa uhkapeliä.

Ever heard of osakemarkkinat? ;)
Miksi ihmeessä tämän pitäisi olla jokin varma keino tehdä rahaa? Ei sillä, että itsekin olen raivonnut Nookin kokoomusnuoripenskoille kun tarjoavat vääriä hintoja :D
 
Ylös Bottom