Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Armeijassa

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Tuomas
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä
Vastaus: Armeijassa

Ja kyseissä väitteessähän tarkoitettiin ihmisten yleistä suhtautumista sivarin valitsemiseen, ei sen sisältöä. Minun valintaani vaikuttaa nimenomaan omat vakaumukseni eikä yleinen painostus, jota esiintyy melko paljon. Kyse on ennakkoluuloista, joita sivarin suorittaja saa niskaansa. Kaikki painostaa armeijaan millä lie sivari-hevonpaskalla, mitä saa kuulla, joten helposti siinä mennään sen lauman mukana, vaikka olisikin sivarin kannalla mielipiteineen kaikkineen. Sitä painotetaan kuinka armeijasta on hirveästi hyötyä tulevaisuudessa, kun sivari tekee kaikesta vaikeampaa. Armeija on myös lyhyempi kuin sivari. Kaikin tavoin armeijaan yritetään painostaa. Sivariin meno on rohkeampaa juuri siitä syystä, että ihminen uskaltaa ottaa niskaansa kaiken paskan omien uskomuksien vuoksi. Armeija on yleisesti hyväksytty ja suosiollinen vaihtoehto, kun taas sivari ei. Ei tuosta ole vaikea päätellä kumpaan on rohkeampaa mennä, jos tuolta kannalta katsotaan.

Kyllä ihan omat kokemukset menee niin, että varsinkin täällä etelä-suomessa joutuu puolustamaan kantaansa, jos on intin kannalla. Ja se vastapuoli yleensä on erittäin kärkäs.

Ei se sivariin meno enää mitään rohkeutta vaadi, ihmiset ei ainakaan etelä-suomessa ketään siitä "tuomitse". Ainoa missä saattaa tulla stoppi on joku työhaastattelu jossa kysellään onko intti käyty. Se on silloin jokaisen oma valinta käykö sen vai nou, jos se työpaikka sattuu menemään sille intin käyneelle. Toki vaikka nykyään ei oikeassa elämässä sivareita dissatakkaan, niin intin käyneitä nuoria miehiä kyllä arvostetaan.
 
Vastaus: Armeijassa

Armeijaan menin koska se oli lyhyempi kuin sivari. Kotiuduin tammikuussa puolen vuoden viestimiehenä.


Sama. Tai no, tuolla samalla periaatteella olen menossa armeijaan. Perseestä, kun sivari nykyisellä pituudellaan tuntuu rangaistukselta vaihtoehdon sijasta.
 
Vastaus: Armeijassa

Jooh, näinhän se tuntuu nykyään menevän että sivari ei ole hirveä miinus, mutta intti on plussa.
 
Vastaus: Armeijassa

Mitä sitä enää jauhaa kumpi on rohkeampi sivarin vai intin käynyt!AIVAN SAMA!!! Mun kaikki kaverit on käynyt intin ja itse sivarin ja hyvin tullaan toimeen, mitä sillä on väliä minkä käy?? Tai käykö mitään? Näillä mennään ja sillä selvä. Vaihdetaanko välillä aihetta ja puhutaa vaikka mitä kaikkea on tapahtunut intin/sivarin aikana. Hyviä ja pahoja muistoja...
Itselleni kävi ainakin niin että paikassa missä suoritin sivarin niin sinne jämähdin... Nyt vakipaikka ja käyn kouluakin samalla. Ja sain roppakaupalla uusia kavereita joihin pidän vieläkin yhteyttä. Sivarin suoritin joskus 2000 luvun alussa. Siitä ajasta ihmisten asenteet "meitä" kohtaan on muuttunut ja paljon. Mikä on hyvä kun ihmisiähän me kaikki ollaan.
Ja sen haluan sanoa tähän vielä etttä sivari ei ole sama kuin aseistakieltäytyjä!! Eli jos sattuu vielä joskus sota syttyä niin mukana ollaan omilla ja naapurin aseilla =)
 
Vastaus: Armeijassa

Lol. Kävin monen tupalaisen ja naapurin kanssa intissä keskusteluja intistä ja sivarista ja ensinnäkin 99% ihmisistä tietää sivarista lähinnä sen nimen. Kukaan tuvastani ei tiennyt miten sinne haetaan, mitä siellä tehdään ja miten kauan se kestää. En yrittänyt "käännyttää" ketään, mutta tämä aspeksi vain oli aika huvittavaa.

Toisekseen jos joku sanoo, että inttiin meneminen on rankkaa, valehtelee tai hänellä on päässä jotain vikaa. Nimenomaan se sinne meneminen on helppoa ja kaverien kannustus auttaa varmasti asiaa. Ja tottakai sekin fakta, että suurimmalla osalla inttiin lähtee koko kaveripiiri mukaan. Sivarista ei puhuta, eikä sivareista. Ne on jotain mielenvikaisia tai fyysisesti rampoja ;) Itse armeijassa olo on fyysisesti rankkaa sen sain kokea, koska en ole mikään himourheilija ja "pääsin" 1jk:hon jossa pidettiin kunnia-asiana sitä, että missään lajissa ei "leikkisotilaille" hävitty. Kunto nousi ja se olikin henk koht ainoa hyöty intistä.

Sivariin lähtijät on merkattu elin-iäksi. Päätöstäsi joudut selittämään jokaiselle vastaantulijalle ja monella sukulaisetkin paheksuvat päätöstä. Jos joku sanoo, että sivariin lähtijä pääsee helpolla niin ei tiedä asiasta paljoakaan. Toki joku voi mäihällä päästä johonkin lepi-pestiin, mutta me muut teemme 8 tuntia päässä töitä ilman palkkaa. Siitä on helppous kaukana...

Juu, haluaisin nähdä kun Zoukka johtaisi ryhmää intissä. Ei ole helppo nakki, ei. Jos käyt intissä aukin/rukin, väitän että siitä on sinull paljon kokemuksena hyötyä siviilielämän töissä. Siis ihan ihmisjohtamisessa, jos siis meinaa joskus edetä urallaan.

Juu ja kuten sanoin jo aikaa sitten niin en kiellä. Mutta minusta se vain ei ole mainittava saavutus on nimenomaan siellä intin aikana se johtaminen onnistuu. Tai sitten meille sattui vain kusipäitä alikessuja. Mene ja tiedä.

Etkä voi tietää armeijassa ihmisten kontrolloimisesta kovin paljoa vain parin viikon perusteella.

90 päivän.

Jooh, näinhän se tuntuu nykyään menevän että sivari ei ole hirveä miinus, mutta intti on plussa.

Riippuu 100% sivaripaikastasi.
 
Vastaus: Armeijassa

Toisekseen jos joku sanoo, että inttiin meneminen on rankkaa, valehtelee tai hänellä on päässä jotain vikaa. Nimenomaan se sinne meneminen on helppoa ja kaverien kannustus auttaa varmasti asiaa. Ja tottakai sekin fakta, että suurimmalla osalla inttiin lähtee koko kaveripiiri mukaan.

Sivariin lähtijät on merkattu elin-iäksi. Päätöstäsi joudut selittämään jokaiselle vastaantulijalle ja monella sukulaisetkin paheksuvat päätöstä. Jos joku sanoo, että sivariin lähtijä pääsee helpolla niin ei tiedä asiasta paljoakaan. Toki joku voi mäihällä päästä johonkin lepi-pestiin, mutta me muut teemme 8 tuntia päässä töitä ilman palkkaa. Siitä on helppous kaukana...


Mene ja tiedä.

Jälleen kerran jätät asian toisen puolen kokonaan katsomatta. Esimerkiksi vanhempi veljeni oli erakoitunut tietokonerotta,joka ei harrastanut mitään urheilua ja jolla ei ollut nuorempana oikeastaan yhtään kavereita, eikä hän ryypännyt. Inttiin lähteminen oli hänelle helvetin vaikeaa nimenomaan syrjityksi tulemisen pelosta ja liikunnallisen "vajavuuden" takia. Itsekkin taisit jossain aikaisemmassa viestissä sanoa, että jouduit eroon kavereistasi ja tuvassa ahisti olla "ylempien" ajatuksien vuoksi. Täysin samanlaisia piirteitä, kuin veljessäni...Veljeni kuitenkin suoritti intin loppuun, jonka jälkeen hän sai paljon lisää kavereita, sosialisoitui, tuli parempaan fyysiseen kuntoon ja muuttui paljon muutenkin. Hän sanoi intin jälkeen minulle, että onneksi lähti sinne. Huomasin itsekkin, että 5 vuotta vanhempi veljeni muuttui yhtäkkiä täysin eri mieheksi.

MUTTA siviilipalvelus on vaikea valinta myös ja minun mielestäni täysin oikeutettu. Monet kavereistani ovat sen suorittaneet ja hyviä jätkiä ovat ilman sen ihmeempiä, enkä koskaan ole ihmetellyt heidän valintaansa.

Edelleen, ET tiedä.
LOLLOTILOL
 
Vastaus: Armeijassa

Poikkeukset vahvistavat säännön vai miten se menee. Toki intistä voi monelle olla hyötyä ja kyllä meidänkin tuvassa eräs pallero alkoi saada kuntoa kohoamaan kunnes meni TEKA-kurssille :rolleyes:

Pointtini oli, että yleinen mielipide on edelleen sivarin vastainen. Ei mitenkään dramaattisesti, mutta sinne lähtö on silti kova paikka. Lusmuilijat ovat asia erikseen, eli porukka joka menee sinne koska eivät halua ryönätä munat turpeessa. Se on perseestä, sillä juuri heille intistä saattaisi olla aitoa hyötyä tulevaisuuden kannalta.
 
Vastaus: Armeijassa

Itse suoritin sivarini kirjastossa ja kokemuksesta oli taatusti hyötyä: Ei suinkaan vain silloin, vaan todennäköisesti myös tulevaisuutta ajatellen. Siviilipalvelus tarjoaa tärkeän työkokemuksen, sillä useat eivät ole tuohon ikävaiheeseen mennessä vielä edes töitä tehneet. Nurmikonleikkuu kesätyöhengessä jne toki lasketaan töiksi, mutta hieman eri mielessä, sillä varsinainen työyhteisö ja instituution kokonaisvaltainen kokeminen ja ymmärtäminen eivät toteudu useimmissa kesätyöpaikoissa. Poikkeuksena koulutusta vastaavat kesätyöpaikat sekä kovimmat munkitukset.

Käskyttämiseen liittyen voin vain sanoa, ettei armeijan hierarkiaperustainen johtaminen todellakaan sovellu useimpiin työyhteisöihin. Tai no, toki sitä voi koittaa soveltaa, mutta samalla saa maistaa kanssatyöntekijöiden soveltamia oikkuja, vahvoja mielipiteenilmaisuja ja vallankaatoyrityksiä. Ja toisin kuin Puolustusvoimissa, töissä johtajalla ei ole lain suomaa kiistatonta ja välitöntä auktoriteettia - eikä natsoja. Siis: kusipäämainen huutaminen, komentaminen ja ihmisten ohjailu ehkä tuottavat töissä tulosta, mutta vain hetken ja silloinkin väärien motiivien ja tarkoitusperien hengessä. Maastopalo raivoaa hetken kolossaalisilla liekeillä lopulta vieden kaikkien voiman, kun taas metsään asetetut kynttilät ja lyhdyt valaisevat ja palavat rauhallisella liekillä, säästäen kaiken. Maastopaloa ei voi hallita, se menee omia teitään ja alistaa kaiken alleen. Kynttilät sen sijaan ovat yhteisesti aseteltuja, ja valon ylläpito vaatii yhteisiä ponnistuksia, rauhallisuutta ja säännöllistä tarkkailua. Hetkellisyys vastaan hetkettömyys, pitkäikäisyys vastaan aggressiivinen elämäntynkä. Kestävä yhteisö vai toinen toisensa perään nouseva ja kaatuva suvereeni, hallitus ja johtoporras?

Minä en tahtoisi tehdä töitä talossa, jonka johtajat voiton maksimointi ja tulosennusteiden kiilto silmissä komentavat ja rankaisevat työntekijöitään. Hetkellistä, kuolevaa ja väärille arvoille rakennettua. Armeijan, aseiden ja sotilaiden koulutuksen eettisyys on sitten asia erikseen. Siitä on jo aikaisemmin tässä ketjussa keskusteltu, enkä itse toistaiseksi omista ajatuksia, jotka tahtoisin linjauksiini lisätä. Sivari versus armeija -keskustelu kommentien kuten "Kumpi on parempi? Kumpi on kovempi?" siivittämänä on lapsellinen ja turha. Kuka oikeasti elää jatkuvasti mitaten, verraten ja haastaen? Ovatko nämä(kään) asiat edes yhteismitallisia, ja jos eivät, kannattaako asiasta sitten keskustella ikään kuin näin olisi?

Itse olen antimilitaristi henkeen ja vereen ja näin ollen sivarivalintani oli puhtaasti eettinen, ja näin jälkikäteen myös hengellinen valinta. Nuorten miesten ei pitäisi pohtia näin tärkeän asian äärellä kysymyksiä kuten: "Mitä vanhemmat ajattelee?", "Leimaudunko?", "Olenko kova vai turha jätkä" tai mitä lie. Kannattaa kysyä itseltään onko valmis vannomaan sitovan valan, opettamaan keholle sota- ja tappotaitoja ja sisäistämään patriarkaalis-hierarkisen sotamaisen maailmankuvan ja miehisyyden mallin. Nämä valinnat ovat sitovia, identiteettiä koskevia ja muokkaavia, mahdollisuuksia antavia tai riistäviä; lopulta, ja ennen kaikkea, tällaiset valinnat ovat niitä, joilla on merkitystä. Kyse on yhteisvastuullisuudesta, solidaarisuudesta (valtiota vai Ihmistä kohtaan) ja tulevaisuuden maailman rakentamisesta pyvyvien ja hyveellisten arvojen varaan. Parasta olisi, jos jokainen kuolettaisi kehonsa ja ajatuksensa siten, että kyky sotia, taistella ja raivota tukahtuisi. Elämä on aktiivista ja niin on myös identiteetin rakentaminen. Suosittelen aktiivista, itsestä lähtevää ja itseen osuvaa kehon ja mielen puhdistamista ja demobilisointia. Ihminen on ase, josta on loppujen lopuksi helppo riisuutua. Voisin jatkaa loputtomiin, mutta lopetan nyt tähän.
 
Vastaus: Armeijassa

Orin, Zoukka ym.,

Selvennykseksi kirjoittelen että armeijasta poimituilla johtamisopeilla en tarkoittanut suinkaan militaristista johtamista, vaan niitä paljon hienovaraisempia osia joilla kykenee saamaan itsestään alaisten silmissä hyvän johtajan. Olen täysin samaa mieltä, ettei huutamisella ja käskyttämisellä työpaikalla tee mitään, mutta siellä leirien yms toiminnan aikana tulee monenmoista johtamistilannetta ja johtamistyyliä vastaan. Näitä kaikkia kokemuksia pystyy älykäs kaveri analysoimaan ja miettimään että minkä takia mikäkin toimii ja jatkossa hyödyntämään ryhmäytötilanteissa ja työpaikoilla ellei ihan yritysjohdossa näitä oppeja. Tuskinpa valtaosa aliupseereista moisia asioita miettii, mutta tuskinpa he paljoa johtamistehtäviin päätyvätkään. Jos kaiken kuitenkin osaa ottaa irti, niin kyllä sieltä irtiotettavaa löytyy.

Eikä armeija missään nimessä kaikenkattava johtamiskoulu ole. En haluaisi esimiehekseni tyyppiä joka on poiminut ainoat johtamisoppinsa sotaväestä. Eihän sellasta kestäisi kukaan. :)
 
Vastaus: Armeijassa

Nuorten miesten ei pitäisi pohtia näin tärkeän asian äärellä kysymyksiä kuten: "Mitä vanhemmat ajattelee?", "Leimaudunko?", "Olenko kova vai turha jätkä" tai mitä lie. Kannattaa kysyä itseltään onko valmis vannomaan sitovan valan, opettamaan keholle sota- ja tappotaitoja ja sisäistämään patriarkaalis-hierarkisen sotamaisen maailmankuvan ja miehisyyden mallin. Nämä valinnat ovat sitovia, identiteettiä koskevia ja muokkaavia, mahdollisuuksia antavia tai riistäviä; lopulta, ja ennen kaikkea, tällaiset valinnat ovat niitä, joilla on merkitystä.

Kunpa ihmiset ajattelisivat näin myös uskonasioista. Miettisivät vähän niitä valoja ja tunnustuksia joita vannovat ennen vannomistaan. Mutta eiköhän meidän ole myönnettävä, että suuren suuri valtaosa ihmisistä ei näin syvällisesti ajattele kuten toivot. Sääli sinänsä, olen ihan samoilla kannoilla. Mutta kuten armeijassa tuli nähtyä, ei ihmiskunnan älyllinen koostumus ole kovin mairitteleva. Pahoittelen elitismiäni.
 
Vastaus: Armeijassa

Tai kuten ystävämme Frank Zappa sanoi; Maailman yleisin aine on tyhmyys...

Mutta en minäkään voi puhua kuin oman tupani perusteella.
 
Vastaus: Armeijassa

Olen täysin samaa mieltä, ettei huutamisella ja käskyttämisellä työpaikalla tee mitään, mutta siellä leirien yms toiminnan aikana tulee monenmoista johtamistilannetta ja johtamistyyliä vastaan. Näitä kaikkia kokemuksia pystyy älykäs kaveri analysoimaan ja miettimään että minkä takia mikäkin toimii ja jatkossa hyödyntämään ryhmäytötilanteissa ja työpaikoilla ellei ihan yritysjohdossa näitä oppeja. Tuskinpa valtaosa aliupseereista moisia asioita miettii, mutta tuskinpa he paljoa johtamistehtäviin päätyvätkään. Jos kaiken kuitenkin osaa ottaa irti, niin kyllä sieltä irtiotettavaa löytyy.

Eikä armeija missään nimessä kaikenkattava johtamiskoulu ole. En haluaisi esimiehekseni tyyppiä joka on poiminut ainoat johtamisoppinsa sotaväestä. Eihän sellasta kestäisi kukaan. :)

Itse vietin intissä vuoden 1/05 saapumiserässä Vekaralla. En tuosta armeijakulttuurista ja siellä olemisesta nyt jaksa kirjoittaa, koska se pitää itse kokea sitä kunnolla ymmärtääkseen. En ainakaan ole itse saanut painajaisia mistään janttereiden ampumisesta, vaika koen olevani älykäs ja itsenäisesti ajatteleva ihminen. Eikä itselläni ole minkäänlaista havaintoa ihmisten alistamisesta varusmiesaikanani, vaikka armeijassakin olen nähnyt joitakin juttuja mitkä ei välttämättä kestä julkisuutta.

Tuohon yritysjohtamiseen yms. sen verran, että nykyään ammattikorkeakouluissa ja työpaikoilla ollaan menty enemmän tiimi- ja projektityöhön. Näin ainakin omalla alallani. Kyllä AUK:in käyneenä olen huomannut, että siitä todellakin on hyötyä tulevaisuudessa. Muunmuassa projektipäälikkönä toimiessa tärkeät päätökset tulee tehtyä välittömästi asian kokonaiskuvan hahmotettua, delegoiminen tapahtuu tarvittaessa todella nopeasti ja työskentely "paineen alla" ei vaikuta suorituskykyyn ainakaan negatiivisesti. Eli itsellä jotkut armeijan johtamistaidot ovat olleet suureksi avuksi koulutyössä ja tämä luultavasti jatkuu aina työelämään saakka. Lisäksi parissa edellisesä työhaastattelussa minulta on varusmiespalveluksen suorittamisesta kysytty, eli ei siitä todellakaan ole haittaa ollut.

Mutta olisinko kutsuntoihin aikanaan mennyt, jos ei olisi ollut pakko? Tuskin, koulu ja aikaisempi valmistuminen olisivat varmaan menneet edelle.
 
Vastaus: Armeijassa

Ei varusmiespalvelutaustasta varmasti haittaa ole töitä hakiessa, Suomessa pikemminkin päinvastoin. Mitä esimerkiksi ammattikorkeakouluihin tulee, niin hakiessa sekä siviilipalvelus että armeija lasketaan viiden pisteen arvoisiksi tekijöiksi haussa. Näin siis tasa-arvo toteutuu ainakin korkeakouluihin haettaessa. YK:n ja Suomen perustuslakeja myöten muun muassa sukupuoleen, etniseen taustaan, luokkaan tai uskontokuntaan perustuva diskriminaatio on laitonta ja sen harjoittaminen tuomittavaa toimintaa - juridisesti ja moraalisesti.

Se, että jotkut työpaikat harjoittavat syrjintää juuri vaikkapa varusmiestaustan, tai sen puutteen vuoksi, ei ole mikään yllätys ainakaan minulle. Tämä on varmasti erityisen tosi punaniskaisten yksityisyrittäjien yrityksissä. Se, että näin toimitaan ei juuri kiinnosta minua. Pikemminkin se antaa jälleen hyvän syyn pidättäytyä omissa premisseissäni, mitä ihmisiin ja heidän tapoihinsa tulee. Samalla oma sivaritausta toimii ennaltaehkäisevänä mekanismina siten, etten päädy ahdasmielisiin työpaikkoihin, koska mahdollisuuteni työllistyä on jo lähtötilanteessa (= työhaastattelussa) olematon.

Kuten sanoin, tällaiset todellisuuden luonteet eivät ole minulle merkittäviä, kun puhutaan vaikkapa tästä aiheesta. Armeijan kannattajalla on tukenaan lähes koko kansakunta, vahva instituutio ja satojen - tuhansien - vuosien takainen sota- ja armeijatraditio; läheisten, viranomaisten ja ystävien tukea unohtamatta. Näin vastapuoli on siis auttamattomasti altavastaajan roolissa aiheesta keskusteltaessa. Periaatteenani kuitenkin on noudattaa tieteellistä metodia ja seurata todisteita sinne, minne ne vievät. Tämän vuoksi pyyhin pöydän puhtaaksi, enkä edes harkitse edellä mainittujen asiaintilojen sisällyttämistä ajatuksiini tai tekoihini. Ilman kulttuuri -ja perinnetaakkaa koko debaatti ja kysymys näyttää aivan erilaiselta, eikä sille voi enää löytää kestäviä eettisiä perusteita. Tässäkin kysymyksessä on hyvä muistaa, ettei luonnonalaisuuksista tai totutuista tavoista voi johtaa tosiasialauseita tai pitäviä lopputuloksia.

On kumma kuinka useille ei edes tule mieleen tarkastella asioita sinänsä; puhtaasti sellaisina kuin ne ovat, ilman kaikenlaisen taakan sisällyttämistä pohdintaan. Toki kaikki kokemus näyttäytyy meille subjektiivisesti, koska tuomme oman taustamme ja mielemme kategoriat ongelmaan mukaan. Näin siis asioiden näkeminen sinänsä on kenties mahdotonta, mutta yrittänyttä ei laiteta, ja joka tapauksessa pelkkä yrityskin on parempi kuin neuvoton luottaminen opetettuihin ja perustelemattomiin konventioihin. Ajatuksemme ovat täysin sekaisin, koska erilaisia virikkeitä, käskyjä ja malleja tulee joka suunnasta. Näistä on usein vaikea poimia sellaisia, jotka oikeasti ovat poimimisen arvoisia. Lopulta kuitenkin suurin osa perinteistä, alakulttuureista ja valtakulttuureista ovat niin pahasti saastuneita erilaisten prosessien vuoksi, ettei niistä kannata hakea vastauksia tai ohjeita mihinkään. Parasta on aloittaa tyhjästä noudatten johdonmukaisuuden ja ristiriidattomuuden kriteereitä. "Toimi, kuten tahtoisit sinua kohtaan toimittavan" -tyyliset universaalit lait auttavat nekin valintojen ja päätösten tekemisessä. Ja ei, ei edes kannata yrittää sovittaa mitään mielipuolilauseita kultaisiin sääntöihin tyyliin "Tykkään,että minulta varastetaan, siispä varastan". Tällöin syyllistytään epäjohdonmukaisuuteen ja vajaaälyisyyteen.
 
Vastaus: Armeijassa

Itse suoritin sivarini kirjastossa ja kokemuksesta oli taatusti hyötyä: Ei suinkaan vain silloin, vaan todennäköisesti myös tulevaisuutta ajatellen. Siviilipalvelus tarjoaa tärkeän työkokemuksen, sillä useat eivät ole tuohon ikävaiheeseen mennessä vielä edes töitä tehneet.

Kirjastosivari täälläkin, ja allekirjoitan kaiken yllä olevan.
 
Vastaus: Armeijassa

Juu ja kuten sanoin jo aikaa sitten niin en kiellä. Mutta minusta se vain ei ole mainittava saavutus on nimenomaan siellä intin aikana se johtaminen onnistuu. Tai sitten meille sattui vain kusipäitä alikessuja. Mene ja tiedä.

Noita paskapää alikessuja ja kokelaita voi sattua kohdalle helpostikin. Pitää muistaa, että suurin osa luultavasti "pakotetaan" niihin hommiin, jolloin motivaatio ei ole korkeimmillaan. Siihen siviilihuolet päälle niin avot - tavallisia pulliaisia ne alikessutkin on vaikka heillä pari natsaa on kaulassa. Ja kaikille se pienikään valta ei tosiaan sovi, ei edes kaikille kantahenkilön upseereille.
 
Vastaus: Armeijassa

Se on muuten loistavaa, että monet vapautuksen saaneista voivat tehdä aivan normaalisti töitä. Loistavaa siksi, että "sivari ei ole rangaistus".
 
Vastaus: Armeijassa

Sivarissa, pelailen vain päivittäin töissä, ai mukavuutta. Siis en omasta tahdostani, heittivät armeijasta poes kun eivät halunneet maksella selänkorjausta... ja pistivät sivariin, eivätkä antaneet vapautusta. Noh parempi näin, viel puol vuotta pelailua, sit töihin jeps. Ja hallituksen sekoilut ohitse.
 
Vastaus: Armeijassa

Noita paskapää alikessuja ja kokelaita voi sattua kohdalle helpostikin. Pitää muistaa, että suurin osa luultavasti "pakotetaan" niihin hommiin, jolloin motivaatio ei ole korkeimmillaan. Siihen siviilihuolet päälle niin avot - tavallisia pulliaisia ne alikessutkin on vaikka heillä pari natsaa on kaulassa. Ja kaikille se pienikään valta ei tosiaan sovi, ei edes kaikille kantahenkilön upseereille.

Viisaita sanoja.
 
Ylös Bottom