Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Bayonetta [PS3]

Vastaus: Bayonetta [PS3]

Eilen illalla tuota demoa tuli viimein kokeiltua, itsellä ennakko odotukset eivät olleet kovin korkealla kun jo gameplay videoista olin nähnyt, että pelihahmo on potkuja ja luoteja viljelevä perhosen siivet(?) omaava sankaritar, luonnollisista syistä samaistumista ei pahemmin tapauhtunut.

Kehoitan ehdottomasti KOKEILEMAAN DEMOA, ennen kuin ostaa tai varailee hypetyksen vallassa tätä tekelettä. Itselle DMC oli mukavaa huisketta ja mäiskettä mutta tästä tuli lähinnä demon jälkeen jotenkin tyhjä olo, ohjaus oli omasta mielestä ihan kohdallaan, mutta jostain syystä tämä ei vain herättänyt janoa saada tät lisää . Tämä on taas näitä pelejä joita joko inhoaa tai rakastaa. Voi tietysti olla, että tämä on samanlainen tapaus itselle kuin Re5. demo. Se ei silloin iskenyt pätkääkään, mutta kokoversio paljastuikin oikein viihdyttäväksi teokseksi.

En sano että tämä olisi maailman huonoin tai paras peli, sanon vain että kokeilkaa ennen kuin tätä itsellenne hankitte.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Bayonetta [PS3]

Mukavia nämä peliketjut kun näihin ei saa näköjään kirjoittaa negatiivista asiaa pelistä ja jos niin tekee, niin heti alkaa joku kitisemään. Jokaista ei jokainen peli miellytä ja sillä siisti.

Kerran noin voimakkaasti on jotain mieltä, olisi hyvä antaa perusteluja. Sitä suuremmalla syyllä kun suurin osa tästä pelistä on pitänyt, ja paljon.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Bayonetta [PS3]

En oikein käsitä miten tästä voi olla pitämättä, jos yleensä pitää genren peleistä pelimekaanisista syistä.

Toki jos DMC:stä piti esim. tunnelman tai läpän vuoksi eikä niinkään pelattavuuden, niin sitten, mutta jos tosiaan yhtään pitää genren peleissä itse niiden pelaamisesta, niin ei Bayonettasta yksinkertaisesti voi olla pitämättä..

Ja Katalamieli, puhuit tuolla aiemmin varastamisesta DMC:ltä. Eikös pelin luoja ole myös alkuperäisen DMC:n luoja? En sanoisi siis välttämättä tuota varastamiseksi, kun omia aikaisempia töitään lainailee :p
 
Vastaus: Bayonetta [PS3]

Tänään meni koko peli Normalilla läpi. God DAMN. :eek: Eeppisempää kamaa kuin God of Warit. Paras toimintapeli ikinä, DMC:t ja Ninja Gaidenit voi mennä nurkkaan häpeämään.

Oman kämmäilyn takia tuli paljon kivisiä patsaita (yksittäisistä Verseistä tuli kyllä ihan kiitettävän paljon kultaa ja platinaa, mutta kämmäilystä johtuvat kuolemat tiputtavat melko nopiasti Chaptereiden kokonaisarvosanan alas), mutta hauskaa oli joka tapauksessa. PS3-versio pyöri kyllä ihan hyvin suurimman osan ajasta, jotkin yksittäiset kohdat menivät välillä dia-show'ksi, mutta pääosin ongelmia ei ollut. Oikeastaan ruudunpäivityksen heilahtelua ärsyttävämpää on jatkuva latailu, jota ei tietenkään ole demossa, koska se on kovolla. Latausajat eivät ole sinänsä pitkiä, mutta kun niitä voi tapahtua usein (laitat pelin pauselle hetkeksi -> muutaman sekunnin lataustauko, palaat peliin -> parin sekunnin lataustauko, aukaiset inventaarion -> muutaman sekunnin lataustauko yms.) .

Seuraavaksi Hard Mode, joka muuttaakin sitten kaiken (heitetään alusta asti pahempaa sakkia kimppuun ja vastaavaa).

Ja Katalamieli, puhuit tuolla aiemmin varastamisesta DMC:ltä. Eikös pelin luoja ole myös alkuperäisen DMC:n luoja? En sanoisi siis välttämättä tuota varastamiseksi, kun omia aikaisempia töitään lainailee
Kyllä, Hideki Kamiya on Devil May Cryn (ja Okamin ja Viewtiful Joen ja Resident Evil 2:n) ohjaaja, joten "varastamisesta" puhuminen osoittaa vain ettei tiedä hevonpaskaakaan siitä, mistä puhuu. :) Bayonetta tuntuu hieman toimintapelien Best Of -teokselta (niin yleisesti ottaen kuin Kamiyan omistakin peleistä). Tyyli DMC:ltä, kieli poskessa -meininki Viewtiful Joesta, vihollisten aggressiivisuus (demo ei anna aivan täydellistä kuvaa tästä) Ninja Gaideneista, eeppisyys, napin-rämpytys Torture Attackit ja helposti lähestyttävämpi (mutta kuitenkin syvällinen) taistelusysteemi God of Warista + rutosti omia oivalluksia, vahvaa Woman Poweria ja leikittelevän seksikästä ja itseironista vittuilua, ilman melkeinpä mitään edellä mainittujen pelien huonoja puolia. Ei siis, että tämä tuntuisi noiden kopiolta, mutta kuitenkin siltä kuin Kamiya olisi imenyt vaikutteita noista ja sitten ulostanut täysin omalaatuisen Bayonettan pelaajia ilahduttamaan.
 
Vastaus: Bayonetta [PS3]

Edge antoi tälle myös 10/10, samoin kuin tosiaan Famitsu 40/40. Melkoista suitsutusta sinänsä. Itselle ei tuo hack&slach-genre ole ollut ihan listan kärjessä (tosin GoW on tosi ok), mutta kaipa tämä täytyy tilata..

Playstä muuten irtoaa LE hintaan EUR 51.99:
Play.com (UK) : Bayonetta: Climax Edition (Play.com UK Exclusive) (Limited Collector's Edition) : PlayStation3 - Free Delivery

"Bayonetta: Climax Edition contents:
Bayonetta game
Limited Edition Slipcase Packaging
Artbook
CD Soundtrack"
 
Vastaus: Bayonetta [PS3]

Hehkutus jatkuu itse pelille..

IGN antoi 9.5/10:
IGN Advertisement

PS3-versio valitettavasti jää "boksin" jälkeen grafiikan puolesta (8.2/10) eli tällä kertaa samasta pelistä kaksi eri arvosanaa:
IGN Advertisement

(Tasapuolisuuden vuoksi molemmat arvostelut lisätty - vaikka onkin PS3-ketju)
 
Vastaus: Bayonetta [PS3]

PS3-versio taitaa kaikilta teknisiltä osilta olla surkeampi, kuin 360-versio. Hienosti kyllä ovat pojat koodailleet peliä.

Saakoot jäädä kaupan hyllylle.
 
Vastaus: Bayonetta [PS3]

PS3-versio taitaa kaikilta teknisiltä osilta olla surkeampi, kuin 360-versio. Hienosti kyllä ovat pojat koodailleet peliä.

No, nämä tälläiset ovat vähän suhteellisia seikkoja, kun ei noita huomannut kuin nyt vasta arvosteluista. Upea peli toi oli sivusta seuratessa, eli jos vain tuntee genren omakseen niin ilman muuta kaupasta hakemaan. SEGA tutkii parhaillaan näitä latausaikoja ja ruudunpäivityksen notkahteluja, ehkä sieltä korjaavaa päivitystä on vielä luvassa.

KonsoliFIN Mediasta löytyy lyhyt gameplay-video viikonlopun matseista: KonsoliFIN - Media - Bayonetta (PS3) -



Computer&Videgames sanoi:
The technical problems don't ruin it, but leave us a little short-changed - we'd happily add a few percent to the score if it could be fixed. Sega are 'investigating' a correctional DLC patch, but nothing's confirmed yet.

9.0

Lähde: Review: Bayonetta Review Review - ComputerAndVideoGames.com
 
Vastaus: Bayonetta [PS3]

No, nämä tälläiset ovat vähän suhteellisia seikkoja, kun ei noita huomannut kuin nyt vasta arvosteluista.

Kun näit nämä versiot vierekkäin, niin et siis erottanut mitään eroavaisuuksia näissä versioissa? IGN lietsoo turhaan pelkoa PS3-versiota kohtaan, arvostelusta kun sai sellaisen kuvan, että ongelmia olisi ihan oikeasti.

PS. Melko psykedeelisen oloinen video Nisu ja pisti hieman naurattamaan tämä osuva kuvaus: "Pelihahmo Sarah Palinin ja Sofi Oksasen risteytymä" :)
 
Vastaus: Bayonetta [PS3]

IGN lietsoo turhaan pelkoa PS3-versiota kohtaan, arvostelusta kun sai sellaisen kuvan, että ongelmia olisi ihan oikeasti.

Ammattiarvostelija huomaa tälläiset eroavaisuudet varmasti paremmin kuin tälläinen normi pelaajajantteri. Väitän kuitenkin, ettei edes nämä havaitut tekniset ongelmat pysty pilaamaan pelinautintoa. Odotellaan, jos joku pelin läpäissyt voisi kommentoida kokemuksistaan ihan tuoreeltaan.
 
Vastaus: Bayonetta [PS3]

Jos yhtään demoja vertaili näin normaalin pelaajan näkökulmastakin, niin ero oli huomattava. Ja kyllä itselläni ainakin PS3:n huono frame rate pilaisi pelinautinnon. Eikä se FPS ollut ainoa ongelma...
 
Vastaus: Bayonetta [PS3]

Odotellaan, jos joku pelin läpäissyt voisi kommentoida kokemuksistaan ihan tuoreeltaan.

Näinpä, vaikka nykyiset ongelmat kuulostavat kyllä varsin suurilta, varsinkin näiden latailuiden takia.

Pohjimmiltaan vaikuttaisi kuitenkin olevan varsin mielenkiintoinen tekele, joten sormet ristiin, että päivitys tulisi ja korjaisi pelin ongelmat, jos nämä siis ovat ihan oikeasti niin suuria kuin olen antanut itseni ymmärtää. Tällä haavaa jää kuitenkin pelaamatta, ellei sitten korjauksia tule vielä ennen uutta vuotta. Harmi, koska olin kaavaillut tästä pelistä viimeistä peliä ennen hieman pidempää reissua.
 
Vastaus: Bayonetta [PS3]

...arvostelusta kun sai sellaisen kuvan, että ongelmia olisi ihan oikeasti.

Tämä on aika tavalla ikuisuuskysymys. Eli mitkä "ongelmat" ovat sellaisia, jotka oikeasti vaikuttavat pelaamisen nautintoon. En itsekään usko, että PS3:n Bayonetta olisi oikeasti jotenkin "huono". Mutta varmaan graafisesti 360 vie tällä kertaa voiton.

Latausajat ovat muuten mielenkiintoinen juttu. Pelasin tuossa vastikään "Riddick: Escape From Butcher Bayn" läpi PS3:lla ja siinä latausajat olivat välillä turhankin pitkiä. Tuossa tuli mieleen, että "onkohan 360-versiossa sama meininki" yms. Mutta ei tuo kuitenkaan niin paha ongelma ole, että sen takia vaihtaisin versiota. Mutta kyllä nopeammat latausajat ovat sinänsä aina plussaa (en kuitenkaan puhu pelien installoimisesta, jossa mulla ei ole mitään ongelmia - en pelaa esim. koskaan 360-peliä suoraan levyltä - AINA asennus ensin).
 
Vastaus: Bayonetta [PS3]

Pari tuntia Bayonettan japsiversiota takana ja mahtava pelihän tämä on.
Peli ei pyöri ollenkaan niin huonosti mitä odotin.

Plussat ja miinukset tässä vaiheessa:

+ Taistelut uskomattoman koukuttavaa mättöä
+ Käyttöliittymä ja yleinen graafinen ulkoasu
+ Mahtava yleisfiilis :D
+ Huumori iskee (hyvinkin subjektiivinen)

- Okei, välillä havaittavissa lievää ruudunpäivityksen tahmailua, mutta ei haittaa menoa
- Tuli kalliiksi tämä peli kun meni Tullin kautta :(
 
Vastaus: Bayonetta [PS3]

- Tuli kalliiksi tämä peli kun meni Tullin kautta :(
Paska mäihä, mulla ei onneksi jäänyt marraskuussa, kun pelin sain.

Ja joo, erot PS3 ja 360-version välillä ovat niin suuret, että kannattaa ehdottomasti hankkia 360-versio, jos omistaa molemmat laitteet, MUTTA jos omistaa vain PS3:n, niin ei nuo erot ole niin suuria, että kannattaisi jättää peli hankkimatta. Tämä on ehdottomasti tämän vuosikymmenen paras toimintapeli (ja loistava päätös siltä saralta erinomaiselle vuosikymmenelle), ei millään Ninja Gaideneilla, Devil May Cry'illä tai God of Wareilla ole mitään saumaa tämän pieksemiseen.
 
Vastaus: Bayonetta [PS3]

...ei millään Ninja Gaideneilla, Devil May Cry'illä tai God of Wareilla ole mitään saumaa tämän pieksemiseen.

Tämän kommentin painavuuteen hieman vaikuttaa se fakta, ettei GoW3 ole vielä ilmestynyt...

ps. Millainen on muuten pelin yleinen vaikeustaso? Meinaan onko sopivaan haastava vai jotain muuta..
 
Vastaus: Bayonetta [PS3]

God of Wareilla ole mitään saumaa tämän pieksemiseen.

Uskon, että Kratoksella on sanansa sanottavana;) Mutta eniwei, kyllähän tämä vaikuttaa iha jees-teokselta. Varmaan tulee hankittua hieman myöhemmin. Aika paljon mietityttää tuo pelattava hahmo. Ei oikein kiinnostais Sofi "puhdistus" Oksasella pelailla. Tiedän, että on idioottimaista ajatella näin mutta onhan se eri asia pelata GOW-sarjaa Kratoksella kuin Mikki Hiirellä:cool:
 
Vastaus: Bayonetta [PS3]

Tämän kommentin painavuuteen hieman vaikuttaa se fakta, ettei GoW3 ole vielä ilmestynyt...
Oon mää sitä demoa pelannut ja se nyt vaikutti olevan more or less lisää sitä samaa. Vielä isompana, mutta ei se ole juurikaan taistelusysteemiin tai yleiseen pelattavuuteen vaikuttanut. Viihdyttävää ja kyllähän se vihollisten kahtia repiminen ja verisyys tyydyttää, mutta tuo tuntuu edelleen siltä, kuin toistaisi muutamaa samaa komboa koko ajan. Ja Bayonettakin tarjoaa todella monia "WTF!?!? DID I JUST DO THAT? OH YES I DID!" tilanteita sekä runsaasti verta ja räjäytettyjä/paloiteltuja vihollisia. Tämä ei häviä eeppisyydessään kovinkaan monelle pelille, on mielestäni eeppisempää kamaa kuin PS2-GoW:t..

Eihän tuo ole teknisesti aivan samalla tasolla kuin GoW3, mutta se korvaa sen taistelusysteemin syvyydellä ja yleisesti ottaen vain paremmalla pelisuunnittelulla (jos siis GoW3:ssa on, mitä nyt demon perusteella voi mitään olettaa, samat "ongelmat" kuin aikaisemmissa osissa). Samalla tapaa kuin länsimaalaiset kehittäjät eivät yksinkertaisesti ole saaneet tehtyä Virtua Fighter/Tekken- tai Street Fighter -tasoista hiottua taistelupeliä, myös Bayonetta osoittaa kuinka paljon itä on länttä edellä, kun on kyse hiotusta, täydellisesti tasapainotetusta ja monipuolisesta taistelusysteemistä 3D-toimintapeleissä.

ps. Millainen on muuten pelin yleinen vaikeustaso? Meinaan onko sopivaan haastava vai jotain muuta..
Miten sen sanoisi... kaiken kaikkiaan Bayonettassa ei ole vaikea edetä kentissä, koska checkpointteja on ripoteltu ympäriinsä melko avokätisesti ja kuoleman jälkeen saat energiat täyteen, mutta tulet kuolemaan PALJON ja saamaan siksi kivisiä palkintoja chaptereiden lopuksi. Pelissä saa myös todella vähän lisää energiaa kenttien aikana (muuten kuin parantavia esineitä käyttämällä, jotka ovat suhteellisen kalliita ja hyödyttömiä eikä niitä voi ostaa kuin 1-3 kappaletta kaupasta kerralla. Noilla tavoin se on kyllä vaikea. Joten... käytännössä, helppo päästä pelissä eteenpäin, mutta vaikea pysyä hengissä tai vahingoittumana. Estää aika hyvin samanlaista turhautumista, mitä Ninja Gaidenit aiheuttavat. Vaikka koko ajan pelaakin paskasti, niin huonokin pelaaja pääsee pikkuhiljaa checkpointista toiseen. Kokeneempi ja parempi pelaaja selviää varmaan usemman checkpointin välin ennen kuolemista (ensimmäisellä pelikerralla), mutta tulee joka tapauksessa kuolemaan.

Ei oikein kiinnostais Sofi "puhdistus" Oksasella pelailla. Tiedän, että on idioottimaista ajatella näin mutta onhan se eri asia pelata GOW-sarjaa Kratoksella kuin Mikki Hiirellä
Emmää kyllä mittää Sofia Oksasta Bayonettassa näe. Sarah Palin -vertaukset vielä ymmärtää, mutta onhan tuo Bayonettan luonne ihan omalaatuinen, tiukka & sarkastinen mimmi joka ei siedä paskaa keneltäkään. Kuten Bayonetta itsekin sanoo eräässä vaiheessa peliä; "don't fuck with a witch!" :p
 
Vastaus: Bayonetta [PS3]

Tämä menee kyllä hankintaan. Demon kerran pelailin läpi, ja ihan mukavaa mäiskettä oli. Devil may cry 4 ja ninja gaiden sigma 1 & 2 löytyy hyllystä, joten ei ihme että tämäkin päätyy hyllyyn. :)
 
Vastaus: Bayonetta [PS3]

En saanu oikee demosta mitään irti.. Tai sitten menin sen vain niin nopeasti etten ehtinyt ajatellakkaan. Olisiko tuo ostamisen arvoinen..?
 
Ylös Bottom