Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Cyberpunk 2077

Aphex

Well-Known Member
Julkaisupäivä: 10. joulukuuta 2020

Genre: Ensimmäisestä persoonasta kuvattu roolipeli
Kehittäjä: CD Projekt Red
Alustat: tehokonsolit, Google Stadia ja PC

Vuonna 2012 julkistettu, Cyberpunk 2020 -pöytäroolipeliin perustuva Cyberpunk 2077 näytti vihdoin elonmerkkejä vuoden 2018 E3-messuilla. Traileri esittelee erittäin yksityiskohtaisen maailman, jossa enemmän tai vähemmän augmentoidut ihmissielut pyrkivät selviytymään ja menestymään megakorporaatioiden hallitsemassa Kalifornialaisessa Night Cityssä. Peli julkaistaan CD Projektin tapaan sitten kun se on valmis, mihin voi vielä kulua vuosia. Kuitenkin jo tässä vaiheessa tiedetään, että DLC tulee olemaan ilmaista eikä mikromaksuja ole.

Suositeltavaa lukemista pelin taustasta kiinnostuneille: https://en.wikipedia.org/wiki/Cyberpunk_2020#World

E3 2018 Traileri:


2012 Teaser:


Cyberpunk 2020:n luoja Mike Pondsmith tarinoi pelin ja kyberpunkin taustafilosofiasta:


Kehittäjien viimeisimpään traileriin piilottama viesti:

It's been over 2077 days since we announced our plan to develop Cyberpunk 2077. We released a CGI trailer, gave some interviews and... went dark. Normal procedure for these kinds of things - you announce a game then shut up, roll up your sleeves and go to work. We wanted to give you The Witcher 3 and both expansions first, which is why this period of staying silent was longer than we planned. Sorry for that.

As soon as we concluded work on Blood and Wine, we were able to go full speed ahead with CP2077's pre-production. But we chose to remain silent. Why? At some point, we made a decision to resume talking about the game only when we have something to show. Something meaningful and substantial. This is because we do realize you've been (im)patiently waiting for a very long time, and we wouldn't like anyone to feel that we're taking this for granted. On the contrary - it gives us a lot of extra motivation. The hype is real, so the sweat and tears need to be real, too :)

But, to the point. Today is the day. If you're seeing this, it means you saw the trailer - our vision of Cyberpunk, an alternative version of the future where America is in pieces, megacorporations control all aspects of civilized life, and gangs rule the rest. And, while this world is full of adrenaline, don't let the car chases and guns mislead you. Cyberpunk 2077 us a true single player, story-driven RPG. You'll be able to create your own character and... well, you'll get to know the rest from what we show at our booth at E3. Be on the lookout for the previews!

Before we finish, you probably have some questions, right?

  1. When?
When we told you we would only release the game when it's ready, we meant it. We're definitely much closer to a release date than we were back then :), but it's still not the time to confirm anything, so patience is still required. Quality is the only thing that drives us - it's beauty of being an independent studio and your own publisher.

  1. How big?
Seriously big, but..., to be honest, we have no bloody clue at this point in time. Once we put it all together, we will openly tell you what you can expect. And we promise we'll do this before we start taking any pre-orders or ask anything of you.

  1. Free DLC/Expansions/DRM?
Expect nothing less than you got with The Witcher 3. As for DRM, CP2077 will be 100% DRM-free on PC.

  1. Microtransactions?
In a single-player game? Are you nuts?

Once again, thank you for your patience. If you have a minute, do visit cyberpunk.net and share you opinion (about anything) with us. We read everything you post and we treat it very seriously.

Yours,

CD PROJECT RED Team
 
Viimeksi muokattu:
Vähän omia mietteitä: traileri kalasteli yllättävänkin vähän Blade Runner noir-fiiliksiä ja esim. Neuromancerin synkkää estetiikaa, sillä siinä oli jopa paljon päivänvaloa eikä taivas näytä tyhjälle kanavalle käännetyltä tv-ruudulta. Mieleen tuli ennemmin GTA V:n trailerit ja Watch Dogs 2:n "edgy" punkkari/vastakulttuuri.

Detaljeja ja analysoitavaa riittää puolentoista minuutin pätkässä todella paljon. Odotukset ovat erittäin korkealla, vaikka trailerin tyyli ei aivan vakuuttanutkaan: pidän liikaa synkästä kasarikyberpunkista.

Oman hahmonsa voi ilmeisesti rakentaa kokonaan, eikä trailerissa näkyvä hemmo siis ole Geraltin kaltainen kiveen hakattu päähenkilö. Hyvä näin. Cyberpunk 2020:n hahmoluokat voivat antaa osviittaa siitä mitä pelissä voi ehkä tehdä:

Cop: Maximum lawmen on mean 21st century streets
Corporate: Slick business raiders and multi-millionaires
Fixer: Deal makers, smugglers, organizers, and information brokers
Media: Newsmen and reporters who go to the wall for the truth
Netrunner: Cybernetic computer hackers
Nomad: Road warriors and gypsies who roam the highways
Rockerboy: Rebel rockers who use music and revolt to fight authority
Solo: Hired assassins, bodyguards, killers, soldiers
Techie: Renegade mechanics
Med-Tech: Street doctors
 
Cyberpunk 2020 -lautapeliin perustuva

Pienenä tarkennuksena, että Cyberpunk 2020 oli pöytäroolipeli. Itsekin tuli pelattua sitä muutaman kampanjan verran.

Henk.koht. odotan Cyberpunk 2077:ää ihan helvetisti. Hienoa vaan, ettei menty jo vähän kliseisellä synkkää ja sateista -maailmalla.
 
Ja onhan se mahdollista peli myös tarjoaa noir fiiliksiä ja synkyyttä, vaikka se ei olisikaan vahvasti esillä kokoajan. Lisäksi voihan sieltä tulla julkaisun jälkeen kunnon expansion pass peliin erilaisella tyylillä kuten Witcher 3 Blood and Wine, joka oli paljon pääpeliä pirteämpi ja värikkäämpi.

Cyberpunk 2077 on ehdottomasti odotuslistan kärjessä, mikä vitun RDR2! (Vaikka RDR1 on yksi kaikkien aikojen lempipeleistäni) :)
 
Parin kyberpunk-auktoriteetin näkemyksiä aiheesta:

d4ylx2tg2d311.png


Yhden trailerin perusteella ei tietenkään pidä tehdä liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä.
 
Cyberpunk 2077 on ehdottomasti odotuslistan kärjessä, mikä vitun RDR2! (Vaikka RDR1 on yksi kaikkien aikojen lempipeleistäni) :)
Pyh! Saavat tehdä peliä vielä seuraavat 10 vuotta mikäli aikovat päästä samalle laatu-tasolle kuin tuleva RDR. Tuollainen watch dogs vol.3 hömpänpömppä :)
 
Pyh! Saavat tehdä peliä vielä seuraavat 10 vuotta mikäli aikovat päästä samalle laatu-tasolle kuin tuleva RDR. Tuollainen watch dogs vol.3 hömpänpömppä :)
Tekijänä on kuitenkin CD Projekt Red, joten luotto on aika kova. Ihan sama olisiko pelin miljöö villi länsi, film noir tulevaisuuden kuvaus tai joku muu, niin tästä on odotettavissa aika paljon kovempi tekele kuin Ubisoftin Watch dogs osa 3. Kehittäjiltä löytyy meriittinä sellainen pikkupeli kuin Witcher 3.
 


Kommenteissa mainitsee vielä

”it has the detail of Mankind Divided (or more) but at 1000x the scale and size. This isn’t just another open world. It feels like a real city.”
 
Gameplay reveal menossa!

edit: tässä koko 48-minuuttinen video Youtubessa:

 
Viimeksi muokattu:
Jestas että näytti hyvälle, CD projekt red on tekemässä jotain todella suurta tällä pelillä.

Näytti kyllä äärimmäisen hienolta. Ja toisaalta onneksi selvästi kehitysvaiheen peliltä karkeuksineen, eli Witcher 3:n kaltaista "downgradea" liian silotelluista trailereista valmiiseen peliin ei tulla näkemään. Tämä peli tulee näyttämään vielä paljon paremmalta kun se on valmis.

Itse tykkään myös ensimmäisen persoonan kuvakulmasta. Mieleen tulevat System Shock ja Deus Ex. Sisältöä ja opittavaa pelissä näyttäisi olevan todella paljon. Ainakin naishahmon ääninäyttelijäkin on sopivan geneerinen, jotta omaan hahmoon on helppo samaistua.
 
Maailma tuntui enemmän olevan kirjasta, kuin leffasta tai pelistä. En tiedä onko yksikään peli ollut edes lähelläkään tälläistä. Aivan käsittämätöntä!

Toiminta, tutkiminen ja tunnelma, kaikki vaikuttivat hyvältä. Hahmot ja dialogi vaikuttivat aika paljon typerämmältä verrattuna Witcher 3:seen, mutta ei yhden tehtävän perusteella voi mitään lopullista tuomiota antaa. Tuo oli vielä aika pelin alusta niin voi muuttua matkan edetessäkin.

Sitten ei muuta kuin odottamaan vuotta 2077, jolloin peli vihdoin julkaistaan.
 
Juu kyllä näytti pirun hyvältä. Ennen tuota videota ei itsellä ollut mitään mielenkiintoa peliin mutta nyt kun näki tuon videon niin kyllä alkoi kiinnostamaan. Toivottavasti ei tarvitse odottaa vuoteen 2077 ja PS20: een :D
 
Hyvältähän tuo pätkä näytti ja kiinnostus nousi kyllä kovasti peliä kohtaan. Tosin en aivan ymmärrä tuota pelimedioissa olevaan älytöntä hehkutusta kumminkaan. Käsitin, että olisi ollut graafisestikin aivan omaa luokkaansa ja oli puhetta, että "tämä ei voi mitenkään toimia nykykonsoleilla" mutta tuon pätkän perusteella näyttää hyvältä mutta ihan tämän genin peliltä. Hyvin paljon tuli mieleen esimerkiksi uusin Deus Ex. Vähän liikaa hehkutusta meikäläisen mielestä siihen nähen mitä nähtiin. :)
 
Hyvältähän tuo pätkä näytti ja kiinnostus nousi kyllä kovasti peliä kohtaan. Tosin en aivan ymmärrä tuota pelimedioissa olevaan älytöntä hehkutusta kumminkaan. Käsitin, että olisi ollut graafisestikin aivan omaa luokkaansa ja oli puhetta, että "tämä ei voi mitenkään toimia nykykonsoleilla" mutta tuon pätkän perusteella näyttää hyvältä mutta ihan tämän genin peliltä. Hyvin paljon tuli mieleen esimerkiksi uusin Deus Ex. Vähän liikaa hehkutusta meikäläisen mielestä siihen nähen mitä nähtiin. :)
Uskoisin, että tällä viitattiin kuinka tiivis Cyberpunkin pelimaailma on vrt. muihin nykyisen sukupolven peleihin. Esim. uusimman Deus Exin tapahtumapaikka oli aika lailla kuollut väen määrän ja pelimaailman yksityiskohtien suhteen.Kaikin puolin positiiviset fiilikset jäi tuhdin mittaisesta demosta. Se on tosin sanottava, että demon ääninäyttely ja dialogi oli melkoinen yllätys kaikessa väkinäisyydessään. Näiden suhteen odotukset olivat korkealle The Witcher 3:n jälkeen.
 
Hype-käyrä nousi itselläni ainakin ihan tappiin. Kaikki muut tulevat kyhäelmät tuntuvat pilipalipeleiltä tämän rinnalla. Saattoipa Witcher 3 saada myös juuri kovan kilpailijan kaikkien aikojen lempipelini paikasta.

Uusimmat Deus Exät olivat jotenkin pikkurilli pystyssä -hienostuneempia noiden augmentaatioiden kanssa ja niiden maailma ei tuntunut ihan niin uskottavan räkäiseltä kuin Cyberpunkissa. Toisaalta tässä ei olla menty siihen hieman jo kliseiseen "aina on pimeää ja sateista" -maailmaan. Meikä tykkää.
 
Onhan tämä nyt graafisesti ihan huikean näköinen peli, esittelyä seuratessa tuli välillä sellainen olo että katsooko nyt oikeaa videoo vai peli videoo.
 
Onhan tämä nyt graafisesti ihan huikean näköinen peli, esittelyä seuratessa tuli välillä sellainen olo että katsooko nyt oikeaa videoo vai peli videoo.

Tämä on kyllä omasta mielestä aika hurjaa liioittelua mutta toki jokainen näkee ja kokee asiat eri tavalla. :)

Uskoisin, että tällä viitattiin kuinka tiivis Cyberpunkin pelimaailma on vrt. muihin nykyisen sukupolven peleihin. Esim. uusimman Deus Exin tapahtumapaikka oli aika lailla kuollut väen määrän ja pelimaailman yksityiskohtien suhteen.

Joo siinä mielessä kyllä mutta suuria ihmismääriä on ollut esim AC peleissä jo pitkään ja tuossa pätkällä ihmiset näyttivät harhailevan melko päämäärättömästi niinkuin tähänkin astisissa peleissä. Ja esim tuon tulevan Spider-man pelinkin kadut kuhisevat ihmisiä lähestulkoon kuin aidossa NYC:ssä

Mutta kuten sanoin niin erittäin hyvältähän tuo peli siitä huolimatta näyttää ja odotus on kova. Tuntuu vain omasta mielestä, että hehkutus menee jo vähä liioittelun puolelle jostain syystä siihen nähen mitä on näytetty. :)
 
Näyttihän tuo kyllä hyvältä ja PS5 ja uuden Xboxin versiota odotellessa.. Ellei tule kauheena downgradea koska CD projekt red.
 
Ylös Bottom