Cyberpunk 2077

Q
Ite tein ekaa kertaa netrunner/body/shotgun buildin ja voi pojat kun on ollu hauskaa meininkiä kun käyttää ympäristöä hyväkseen ja hiippailee, räiskintä tilanteissa sitten pää irti shotgunilla :D Ja jos kiinnostaa melee buildi niin sekin soveltuu hyvin kun on Bodya 20. Tämä buildi varmaan toimii tuohon expansioniinkin kuin nyrkki silmään kun on ilmeisesti vakooja tyyppinen tarina tai jotain.

Ensimmäisillä pelikerroilla oli vielä hakusessa buildit yms säätäminen mutta nyt hahmonkehitys tuntuu jo paljon paremmalta kun ovat parantaneet paljon juttuja ja itekki kokeillu eri tyylejä.

Tämä ehdottomasti hauskin kaikista mitä oon testannut. Ja tietenkin vaikeimmalla vaikeustasolla.
Mulla on hahmo erikoistunut smart shotgunin (+60% dismemberment ominaisuudella, +35% headshot damage multiplierilla ja +25% armor penetration) käyttöön, joten vihujen raajat lentelevät varsin päheästi vähän väliä. Toisena tuliaseena käytän smart submachine gunia, jossa +50% headshot damage multiplier sekä +20% shock chance. Kumpikin ase on toiminut kyllä todella hyvin käytännössä kaikissa tulitaisteluissa. Silppua teen vihuista fiilisten (tai ammusten määrän) mukaan joko ihanan nopeilla ja tehokkailla mantis bladeilla, joissa +20% bleeding effect. Tekevät vihuista pientä silppua alta aika yksikön! Ja jos tekee mieli tehdä isompaa slicea, niin sitten käytetään katanaa, jossa +20% armor penetration ja myös +20% bleeding effect. Lisäksi olen jonkin verran panostanut myös noihin hacking-ominaisuuksiin, jotta voi näin etäilyn kulta-aikana lähettää vihuille jäähyväisiä myös etänä.
 
Viimeksi muokattu:
Lisäosaa en ole vielä hankkinut mutta onhan tämä viimeisimmän päivityksen jälkeen aika kova peli. Pistää miettimään miten peliä "arvostettaisiin" jos se olisi jo julkaisussa ollut tällä tasolla. Onhan tällä oma status nytkin mutta ehkä se olisi vielä suurempi. Hienoa työtä kyllä tehneet tämän suhteen koska käsittääkseni näin iso korjailu ei ole ihan läpihuuto juttu jo julkaistussa pelissä. Jokin tässä nappaa meikän mukaansa
 
En tiiä oliko tästä jo puhe, en ainakaan nopealla selaamisella huomannut, mutta tuo uusi Cyberpunk 2077 -traileri on kyllä nokkela kuin mikä, kiitos yhden lauseen.

Ei helvetti kun olikin muuten loistava traileri ja juuri tuon lauseen vuoksi.

Ja samalla tuli ihan hiton kova hype tuota lisäriä ja ylipäänsä 2.0:aa kohtaan. Aiemmin ollut vain sellainen "pakko pelata jossain kohtaa kun ehtii" mutta nyt tulikin sellainen "miten saan äkkiä muut pelit pois alta"-fiilis :D

Muistin kuinka kova se 2077 oli jo silloin kun sen pelasin. Siis siinä kunnossa kun se oli vähän ennen tuota 2.0:aa eli hyvinkin ehjänä. Voin vain kuvitella kuinka hyvä se nyt on kun pidin siitä niin hirveästi jo aiemmin.

Mutta lisärihän tuossa nyt erityisesti kiinnostaa. Luultavasti testailen vähän vanhalla hahmolla uutta kykypuusysteemiä ja pelaan sitten vain sen lisärin.
 
Ei helvetti kun olikin muuten loistava traileri ja juuri tuon lauseen vuoksi.

Ja samalla tuli ihan hiton kova hype tuota lisäriä ja ylipäänsä 2.0:aa kohtaan. Aiemmin ollut vain sellainen "pakko pelata jossain kohtaa kun ehtii" mutta nyt tulikin sellainen "miten saan äkkiä muut pelit pois alta"-fiilis :D

Muistin kuinka kova se 2077 oli jo silloin kun sen pelasin. Siis siinä kunnossa kun se oli vähän ennen tuota 2.0:aa eli hyvinkin ehjänä. Voin vain kuvitella kuinka hyvä se nyt on kun pidin siitä niin hirveästi jo aiemmin.

Mutta lisärihän tuossa nyt erityisesti kiinnostaa. Luultavasti testailen vähän vanhalla hahmolla uutta kykypuusysteemiä ja pelaan sitten vain sen lisärin.
Voin luvata että on aivan helvetisti parempi peli kuin alkuaikoina.

Kaikki elämää helpottavat jutut on fiilattu huippuun asti ja etenkin kun on kokemusta pelistä niin kaikki ei tunnu liian raskaalta syödä vaan erittäin mielenkiintoinen ja mukava pikemminkin, kaikki tekeminen tuntuu kivalta, eikä ole sellaista kiire/suoritus moodia päällä.
 
Joo ja vaikka NPC:t lähinnä vetää samaa animaatio looppia sekä toista samaa ääntä kokoajan niin immersio on silti aivan loistava. Paljon enemmän sekä paremmin maailma reagoi pelaajaan sekä muihin hahmoihin. Lisäksi tulee paljon enemmän dynaamisia taisteluita kaupungilla muiden jengien välillä ja niissä on paljon enemmän laatua.

Night City on nyt paljon elävämpi, mitä olen kaivannut jo useamman vuoden peliin. Toki se maailma ei pyöri pelaajan ulkopuolella (verrattuna vaikkapa Bethesdan ja Rockstarin peleihin) ja paikallaan ei kannata liikaa keskittyä NPC-hahmoihin, vaan enemmän siihen pelin tarjoamaan kokonaisuuteen. Cyberpunk tekee pelimaailmalla ja tunnelmalla sellaisia asioita mitä muut pelit ei tarjoa ja vihdoin siitä pystyy nauttimaan oikein kunnolla.

Siihen päälle näyttävät grafiikat, sulava 60fps, loistavat musat ja hyvä 3D audio, hauska pelattavuus, ihan hyvä hahmonkehitys ja laadukaasti tehty tarinapuoli. + Johnny Silverhandin naaman sai ison upgraden! (PS3 tasosta -> PS5).

Toki vikoja löytää, bugeja on ja asioita voisi lisää kehittää, mutta vahva mahdollisuus sille, että 2.0 voisi olla itselle vuoden paras peli. Saa nähdä milloin ehtii hommamaan Phantom Libertyn...
 
On tää peli vieläkin ihan rikki ainakin PS5:llä. Tehtävät ei etene ja peli kaatuu todella usein. Monesti kun meet jossain tehtävässä taloon sisälle, niin poistuessa pihalle peli kaatuu lähes joka kerta.
 
Joku parikymmentä tuntia Phantom Libertya XSX:llä takana ja ei ole kaatumisia, eikä kyllä muutenkaan bugeja juuri näkynyt. Toki ruudunpäivitys voi hetkittäin vähän kyykätä joissain tilanteissa, mutta eihän se nyt silti mitään bugaamista ole, kunhan vaan on suorituskyvyn kanssa haasteita, kun ulkoasuun on pelissä kuitenkin satsattu.
 
Viimeksi muokattu:
Ei ole mullakaa peli pleikalla kaatunu. Eikä tehtävät oo jumittanu. Pieniä kosmeettisia ja huvittavia bugeja on näkynyt, mut ei mitään peliä rikkovaa tai ärsyttävää.
 
65 tuntia takana 2.0 päivityksen jälkeen PS5:lla ja kaatumisia on ehkä ollut 3 tai 4. Bugeja on ollut muutamia, mutta eivät ole pahemmin haitanneet menoa:
  • Auton kutsuminen ei välillä toimi. Paluu alkuvalikkoon ja sen jälkeen takaisin peliin korjaa tämän.
  • Pari ilmaista autoa ei ole tällä pelikerralla ilmestynyt. Caliburn ja Coyote on jäänyt saamatta, mutta olen ne ostanut jo aikoja sitten.
  • Jotkut tekstiviesti keskustelut eivät etene oikein. Esim. eräs keskustelu Judyn kanssa loppui oudosti siihen että olin vastannut takaisin, mutta Judy ei reagoinut mitenkään. Pari tuntia myöhemmin Judy vastasi vihaisena että hän ei arvosta ignooraamista. Eli selkeästi minun viesti ei mennyt läpi.
  • Fixerien Gig-tehtävien tavaroita viedessä niihin ihme automaatteihin, välillä molemmat näppäinvaihtoehdot avaa vain kaupan. Pitää sit kävellä pois ja kokeilla uudestaan.
  • Poliisit bugittaa välillä niin ettei joskus tähtiä kerry ollenkaan ja välillä toimii normaalisti. Tähän en ole mitään korjausta keksiny.
 
One X:llä tämä tuli viimeksi julkkarissa pelattua. Nyt sitten Series X:llä ja näillä 2.0 sekä DLC jutuilla. Varmaan hieman eri kokemus, katsellaan. :D
 
Itse tein juuri main storyn siihen pisteeseen että saan sulautettua Phantom Libertyn koko stooriin. Aloitin siis ihan alusta koko pelin ja olen kerran aikaisemmin pelannut Main Storyn. Ovat kuulemma tehneet todella hyvin tuon systeemin tarinnan edennän suhteen. Phantom Libertyssä on 4 eri endingiä.
 
Redi käytti 125 miljoonaa siihen että sai pelin maineen takaisin julkaisun jälkeen ja korjasi peliä, julkaisi animea ja laajennusta.

Ikävä kyllä itsellä ei ole lähtenyt negatiivisuus mihinkään tämän pelin suhteen. Vaikka tietenkin hieno asia että monen mielestä Redi korjasi virheensä ja teki pelistä mitä sen piti alunperin olla. Kuitenkin itsellä niin sanotusti paskan makua on hankala karkottaa kun pelin alkuvaihe oli mitä oli. Tavallaan erittäin hankala lähteä peliä enään pelaamaan ja antamaan uuden mahdollisuuden. Pettymys oli vain silloin liian iso ja tavallaan sitä ei saa enään mielestä kaikesta korjauksista huolimatta.
 
Itse en ainakaan pysty olemaan niin pitkävihainen että "vähän" raakileena nykyään helvetin hyvä peli hyvällä dlc:llä jää pelaamatta koska se oli vuosia sitten mitä oli. Tai siis voisin olla vihanen, mutta pakko sitä on pelata silti.
 
Helppo kompromissi: Ostaa fyysisen pelin käytettynä tai lainaa kaverilta ja pelaa nyt, kun peli on vihdoin saatu hyvään kuosiin. CD Projekt Red saakoon sitten rahaa vaikka seuraavasta projektista, jonka julkaisuun ei sisälly ihan häikäilemätöntä pelaajien muroihin kuseskelua :)
 
Ylös Bottom