Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Cyberpunk 2077

Bugisesta ja suttuisesta kuvanlaadusta huolimatta peli maistuu hyvin muutaman ensimmäisen tunnin jälkeen. Nomadilla mennään.

Pakko kysyä olinko ainut jonka mielestä se siirtymä origin storysta Night Cityyn oli aika omituinen? Tuli meinaan sen parin minuutin montagen aikana mieleen, että bugaako peli ja "kelaa" koko pelin cutscenet läpi tai jotain sinnepäin. :D Spoilereiden pelossa tuli skipattua nopeasti tuo montage kunnes tajusin, että kyseessä oli vain jonkinlainen kerronta pelaajalle, että nyt on 6kk hypätty ajassa eteenpäin.

Kyllähän sitä olisi mieluusti tutustunut omassa rauhassa tähän Night Cityyn pelihahmoni kanssa ilman mitään aikahyppäyksiä. Näin olisi ollut hieman luonnollisempaa jutella ihmisille ja vastailla puheluihin kun tietää ketä he ovat ihan omienkin kokemuksien kautta. Nyt tuntui olevan vähän turhan kiire pelillä saada pääjuoni etenemään kunnon world buildingin sijaan.
Samaa mieltä kyllä kanssasi. Ei ollut minullekaan luontevin tapa päästä pelimaailmaan sisälle. Hyvin sitä toki tuosta huolimatta pääsee vapaasti sitten myöhemmin tutustumaan maailmaan ja muihin hahmoihin, mutta en oikein itse innostu yleensäkään tällaisista pakotetuista ratkaisuista peleissä, joten olisin juuri vapautta tuohon juonen alkuunkin kaivannut enemmän. Muuten olen kyllä nauttinut tarinasta täysin siemauksin. Mielenkiintoisuutta ja myös tiukkoja käänteitä riittää vaikka kuinka.

Toki nyt vasta tajusin, että enhän minä edes nomadina aloittanut, vaan street kidinä. Eli en nyt ole edes varma millainen siirtymä sinulla oli. Mutta kyllä se jotenkin tuon tyyppisesti Street kidinäkin tuo alkuasetelma eteni.
 
Kokeilkaa tuota mun ylempänä postaamaan kuvansäätöohjetta. Ainakin omaan silmään kuva näyttää nyt hyvältä.
Ei valitettavasti auta, lopputulos voi riippua osin telkusta mutta ei noilla kirkkaus ja tonemap säädöillä vaan saa kunnon säätöä olipa kirkkaus 400-1500 ja tonemap 0 -10 välillä. Tumma pää on vaan mössöä ja perus kirkkauden värit laimeita. Tätä ei siis ole esiintynyt muilla HDR peleillä.

Mittasin vielä maksimikirkkautta ja sitä se kyllä nostaa hyvin vielä 1000-1500nits välillä mutta kirkkauskäyrä siellä erityisesti 0-200nits seutuvilla menee huonoksi

Jotenkin hassua että jos jättää pelin SDR tilaan ja käyttää telkun omaa HDR efekti tilaa niin kuva on parempi kuin pelin HDR tila.. että ei ole kaikki kohdallaan.

Mikäs telkku sinulla olikaan?
 
Ei valitettavasti auta, lopputulos voi riippua osin telkusta mutta ei noilla kirkkaus ja tonemap säädöillä vaan saa kunnon säätöä olipa kirkkaus 400-1500 ja tonemap 0 -10 välillä. Tumma pää on vaan mössöä ja perus kirkkauden värit laimeita. Tätä ei siis ole esiintynyt muilla HDR peleillä.

Mittasin vielä maksimikirkkautta ja sitä se kyllä nostaa hyvin vielä 1000-1500nits välillä mutta kirkkauskäyrä siellä erityisesti 0-200nits seutuvilla menee huonoksi

Jotenkin hassua että jos jättää pelin SDR tilaan ja käyttää telkun omaa HDR efekti tilaa niin kuva on parempi kuin pelin HDR tila.. että ei ole kaikki kohdallaan.

Mikäs telkku sinulla olikaan?
Samsung NU8005. Tosiaan vaikuttaahan se paljonkin töllökohtaisesti. Itse käytän töllön omaa game mode tilaa joka tuo jo itsessään hdr lisän kuvaan ja sitten nämä asetukset on siinä lisänä.
 
Kokeilkaa tuota mun ylempänä postaamaan kuvansäätöohjetta. Ainakin omaan silmään kuva näyttää nyt hyvältä.

Juu, hyvältä näytti mun silmään sun kuvassa. Itse säädin myös kuvaa ja sain kyllä hdr:llä paremmaksi, kuin ilman. Esim ilman hdr ihmiset näytti paljon muovisemmilta. Otin myös pois filmi kohinan ja sen toisen linssiefektin.

Nyt on street kid-hahmo luotu, tutoriaali ja eka päivä pelattu. Kyllä kolahti hyvin. Oman silmään ainakin alku näyttää PS4 peliksi hyvältä avoimen maailman rpg-peliltä, ottaen huomioon, että kuvattu silmistä. Omasta mielestä, esim RDR2 ei first person viewistä ole juurikaan tätä paremman näköinen. Ei ainakaan mulla peli-ilo kärsi näistä graffoista, vaikka ainahan parempi kelpaa. FOV olisi kyllä mukava vähän säätää.

Tilaäänet vakuutti heti ja musat sopii tähän. Pari bugia tuli vastaan, toisessa apuri käveli hissin oven läpi ja sen kyydissä ollessa ratti ei kääntynyt. Lisäksi joissain kohti graffat näytti lähinnä koomisille jo joku animaatio-scripti oli kökkö. Kuitenkin enemmän oli wow hetkiä, hienoa animaatiota, siisti valaistus ja tehtävissä heti valinnanvapaus. On tämä vaan, niin Cyberpunkia.
 
Viimeksi muokattu:
Täällä tuli myös ensimmäisenä päivänä heti kahdeksan tuntia pelikelloon. Cyberpunk vei täysin mukanaan. En muista milloin viimeksi joku peli on ilmaissut näin vahvasti syövereihinsä. Juoni säväytti, tunnelma oli kohdallaan, kaupunki näyttää hienolta ja jopa se paljon pelätty gunplay oli paljon paremmin toteutettu kuin osasin odottaa. Jo heti ensimmäisten tuntien aikana oli erilaisia lähestymistapoja ja valintoja. Oli hyvää ääninäyttelyä ja paljon dialogia. Hahmon kehityskin lähti mukavan rauhassa porrastetusti käyntiin ettei lyöty kaikki augmentoiteja heti naamalle.

Peli myös pyörii sulavasti Xbox Series X:llä. Ainakin Performance modessa. Muuta en ole kokeillut ja minusta näyttääkin hyvältä. Bugeja ei ole juurikaan tullut vastaan. Yhden kerran teksti jäi ruudulle vaikka kohtaus/tilanne ja meni eteenpäin, mutta pyyhkiytyi sitten pois kun samaan kohtaan tuli uutta tekstiä. Pari kertaa V on myöskin yhtäkkiä ollut ilman vaatteita kesken kohtauksen, mutta kamerakuvakulman vaihtuessa kaikki on palautunut normaaliksi.

Tässä vielä minun versio street kidistä.
20201211_000902.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Ei ehkä olennaisin asia mutta kuinka moni valitsi default peniksen? Vai kenties jonkun toisista vaihtoehdoista, haha?
Defaultin otin myös. Isompi vaihtoehto oli hieman yliampuva ja pienempi taas liian kotoisa.

Muutama tunti nyt takana ja onhan niitä bugejakin tullut vastaan :D viimeisessä tutoriaalissa jouduin lataan tallennuksen kun yksi vihuista hakkeroinnin jälkeen vaan katos enkä saanut mitenkään tehtävää suoritettua :D muuten peli kyllä iskee todella kovaa. Just tällaista open world deus exiä on tässä odoteltukin ja turha tulla puhuun mistään fanipojasta kun ekan kerran kiinnitin kunnolla huomion koko peliin vissiin pari viikkoa sitten. Tähän ketjuunkin kirjoitin ekan kerran vasta muutama päivä sitten. Tähän asti olen muutamat bugit antanut hyvin anteeksi koska peli muuten on iskenyt niin kovaa, mut on tässä todellakin vielä työtä Redillä edessä. Yksi parhaista peleistä tuntuu olevan omaan makuun, mutta samalla hyvin ymmärrän heitä joihin tämä ei täysin iske.
 
Cyberpunk PC testattu ja voi pojat on se erilainen elämys, suttuisuus on poissa ja maailma näyttää upealta Ray Tracing varjojen ja valaistuksen kanssa, heijastukset piti jättää pois koska se on jo liikaa omalle koneelle, täytyy katsoa vieläkö pitää karsia lisää kun pääsee kaupungille kunnolla ajelle ja seikkailee. Lähestulkoon maximi asetuksilla muuten mennään, eli varaa on karsia jos tarvitsee. Siinä vaiheessa tiesin että nyt ollaan komean äärellä kun V:n asunnossa avasin ne kaihtimet ikkunoista ja ensin niin kirkas valo että silmiä häikäisi ihan oikeasti ja sieltä aukeni upea näkymä kaupungin ylle.

Jätin pelin tasan samaan kohtaan kuin pleikalla, eli kun chapter 1 alkaa. Jos sitä aamulla sitten pääsis ihan kunnolla peliin käsiksi vihdoin ja tutustumaan NC menoon, olen niin valmis valloittamaan tämän kaupungin. :D Niin ja en valinnut default penistä vaan karvattoman pimperon, se nais V kuulostaa ihan Michelle Rodriquezilta joten tekee hahmosta super badass neitosen, vaikka tiedän ettei se ole Michelle niin voin silti roolipelata samanlaista badass mimmiä koska ääni on niin seksikäs ja tälle neitoselle ei ryppyillä ;)
 
Aika pahaa kaatumatautia tuntuu olevan ainakin omaalla pc:llä. 10h kellossa ja 10 kertaa aikalailla myös kaatunut peli. Bugiraportti jokaisesti laitettu matkaan. En ollut pelistä nähnyt yhtään gameplayta, eli silleen odotuksia ei hirveästi ollut. Pääjuonta en vielä oikein edennyt, että enemmän tuli tötöiltyä kaupungilla. Vähän alkoi tympiä se vihujen teilaaminen loppua kohden jo, eikä siellä tuntunut ainakaan näin aluksi oikein olevankaan muuta sisältöä. On juu erilaisai paikkoja ja välillä tulee puhelu että käyppä pöllimässä nyt läppäriä ja millon mitäkin. Mutta ei tule sellaista Witcher 3 fiilistä että kaikki on jotenkin kauhen uniikkia, kun ei tule välivideoita ja mielenkiintoista dialogia. Viikonloppuna nyt sitten enemmän juoneen panostusta, toivottavasti se iskee enemmän. Alku oli ainakin lupaava. Voi kyllä olla että jos kaatuilee samaa tahtia nii menee jäähylle odottelemaan parempia aikoja.

Niin ja kyllä. Bugeja on paljon.
 
Ei ehkä olennaisin asia mutta kuinka moni valitsi default peniksen? Vai kenties jonkun toisista vaihtoehdoista, haha?
Nää on kuule just niitä asioita jotka tekee pelistä "the pelin". Kutistuuko muuten kylmässä kuten RDR2:ssa? Ja saako season passilla lisää kokoja?
No joo, sori mua vähän lapsettaa nyt. En vaan voinut vastustaa.:)
Kyllä mä tän pelin kans jossain vaiheessa ostan mutta sit kun saa halvemmalla ja bugit on korjattu. Ei mulla mitään antipatioita tätä peliä kohtaan ole vaikka vähän olen hypeä ihmetellytkin.
 
En kirjoita vähätelläkseni yyyhtään kenenkään muun innostusta ja tykkäämistä kyseisestä pelistä... mutta;

Itsellä on ollut harmittavan rankka alku.
Ensin pari tuntia hahmoeditorissa tutkien mitä kaikkea sillä vois tehdä ja hauskaa oli.
(Tosin ei näköjään ruskeita hiuksia tai kulmakarvoja enää vuonna 2077)..

Sitten aloitin pelin, kaikki vaikutti loistavalta Nomadin alkuseteissä yhtä bugia lukuunottamatta, jossa autosta johdot irrottaessa ja laittaessa muualle ne johto "assetit" ei liikkunut mihinkään. Noh, nou hätä. Sitten leikin photomoodissa varmaan toisen tunnin ja edelleen hauskaa oli.

Kun vihdoin aloin tosissani pelata, alkoi bugit ja peli ollut nyt suljettuna vähän ripperdocilla käynnin jälkeen. (Eli night cityyn tulemisen jälkeen yksi tehtävä tehty kokonaan.) En ole suoraansanottuna saanut immersioo rakennettua koko aikana yhtään, kun aivan kokoajan on jotain bugia rikkomassa fiilistä. En tiedä mistä johtuu, jos jollakulla täällä on ollut yksi bugi ja pelattu toistakymmentä tuntia. Tässä tähän mennessä kaikki mitä itsellä tuli vastaan noin 2 tunnin aikana siitä kun night cityyn pääsi:

Jackie kävelee huoneeseen, molemmat sen aseet jää ilmaan kellumaan. Jackie heiluu kädet tyhjinä teeskennellen, että sillä on aseet.
Jackie kävelee hissin oven läpi ennenkun se aukeaa. Jackie ajaa autolla ja ammun ikkunasta... painan kolmioo kahdesti kokeillakseni sisään autoon palaamista, hahmoni ilman päätä edessäni kunnes sit painan uudestaan samaa nappia ja se korjaantuu.
Vähän tän jälkeen auton takarenkaat lukkiutuu ja Jackie ajelee menemään ja kokoajan kuuluu mieletön renkaiden vinkuminen. Nousen autosta mennäkseni V:n himaan ja tottatosiaan maassa onkin kuminjäljet.
Kotosalla vaatteet ei vaihdu vaan sama yläosa näkyy aina vaan päällä jonkin aikaa. Korjaantuu kun nukun yön.
Meen ulos ja huomaan heti että jos katson hetken toiseen suuntaan ja sit takas sinne mihin ensin katsoin, on NPCt vaihtunut toisiin.
Meen jutteleen Jackielle ja koko keskustelun ajan NPC siviilejä ilmestyy tyhjästä sen takana ja lähtee käveleen. Jatkan siitä ja edelleen NPC tyyppejä ilmestyy naaman eteen kokoajan.
Erään kaupan edessä keikailee suht vetävä tyttö ja kun otan kaks askelta kauemmas katsoen muualle ja katson taaksepäin, keimaileva hahmo vaihtuu. Joka kerta. Teen tän noin kymmenisen kertaa, että ottais tästä huvittavasta jutusta videon ja peli kaatuu. Hetken paussi, kun tuntuu, etten saa syvennyttyä enää keskittymään tarinaan yhtään, kun kokoajan häiritsee joku tuollainen. (Yleensä EN ole sellainen, että immersio tiessään jos vähän näkyy bugia, mutta tää oli melko .. riittoisaa bugeilua.)

Noh, uusi yritys hiukan syötyä. Ripperdocille, koko se kohtaus näyttää ja toimii hienosti joka nähtiin promoissakin. Ja joka kerta, kun peli toimii, se vaikuttaa niiiiiin hyvältä. Tunnelma just sitä mitä rakastan ja dialogi jne. kaikki tosi jees. Yllätyin henk. koht. myös siihen, että itse räiskintä jne. oli parempaa, kun ois voinut olettaa. Odotti jotain fallout tyylistä tönkköilyä.
Mutta heti ripperdocilta ulos tullessa, Jackien pitäis kaiketi nojata taaksepäin tuolilla, kun toinen hahmo sille siinä puhuu ja kai koskettaa, mutta se seisoo sen tuolin edessä. Toinen hahmo puhuu tyhjälle tuolille. Jackie katsoo muhun, sanoo V- ja audiolaini keskeytyy. Luen subtitlestä mitä sen piti sanoa. Sitten se sanoo seuraavan audiolainin ja napsahtaa istuma-animaatioon keskellä huonetta, ilmassa leijuen.
Otan pari photomode kuvaa, peli kaatuu... ja siitä lähtien katsellut game awardseja.

Kaiken tuon aikana myös pelien animaatioidenvaihdoksissa näkyy karkeita "nykäisyjä" joissa hahmot ikäänkuin hypähtää tai sätkähtää animaation loppuessa tai vaihtuessa.

Haluan ehdottomasti kokea tämän pelin, mutta suoraansanottuna en tiedä haluanko kokea sitä näin huonokuntoisena ekaa kertaa.
Kyllä se varmasti ihan hauskaa olis, mutta ... jospa odotan bugifixit ja virallisen PS5 version ja pelaan pelin sitten kun se toimii hyvin, tulee siitä varmasti paljon, PAAALJON parempi kokemus.

On kieltämättä harmi, että CDPR joka hetken oli tunnettu motostaan "Coming: When it's ready" on pistänyt ulos pelin, joka on ... noh.. itselle ollut hyvinkin viimeistelemätön.
Voisiko olla huonoa säkää tms? Jopa PS4 Prolla pelaileva kaveri sanoi, ettei sillä animaatiobugeja lähellekään tuollaisia määriä. Vai kenkkuileeko PS4 versio PS5:llä koska onhan datastriimauksessa varmasti eroa? Ei voi tietää.
Mutta näin täällä. Harmittavaa kyllä. Ehkäpä viihdytän itseeni luomalla hahmoja ja ehkä korkeintaan jotain pieniä tehtäviä tehden ja säästelen itse stoorikokemuksen ajalle, kun peliin voi tosissaan uppoutua ja roolipelittää niin, ettei aivan jatkuvasti ole jotain rikkomassa immersioita.

Edit: Ja lisätään nyt vielä, että jotenkin tuntuu, että noi bugit rikkoo sitä immersioo vielä enemmän, kun ne on niin suuressa kontrastissa siihen kuinka laadukasta settiä löytyy ympäriltä silloin, kun bugeja ei oo näkyvissä.
 
Viimeksi muokattu:
En kirjoita vähätelläkseni yyyhtään kenenkään muun innostusta ja tykkäämistä kyseisestä pelistä... mutta;

Itsellä on ollut harmittavan rankka alku.
Ensin pari tuntia hahmoeditorissa tutkien mitä kaikkea sillä vois tehdä ja hauskaa oli.
(Tosin ei näköjään ruskeita hiuksia tai kulmakarvoja enää vuonna 2077)..

Sitten aloitin pelin, kaikki vaikutti loistavalta Nomadin alkuseteissä yhtä bugia lukuunottamatta, jossa autosta johdot irrottaessa ja laittaessa muualle ne johto "assetit" ei liikkunut mihinkään. Noh, nou hätä. Sitten leikin photomoodissa varmaan toisen tunnin ja edelleen hauskaa oli.

Kun vihdoin aloin tosissani pelata, alkoi bugit ja peli ollut nyt suljettuna vähän ripperdocilla käynnin jälkeen. (Eli night cityyn tulemisen jälkeen yksi tehtävä tehty kokonaan.) En ole suoraansanottuna saanut immersioo rakennettua koko aikana yhtään, kun aivan kokoajan on jotain bugia rikkomassa fiilistä. En tiedä mistä johtuu, jos jollakulla täällä on ollut yksi bugi ja pelattu toistakymmentä tuntia. Tässä tähän mennessä kaikki mitä itsellä tuli vastaan noin 2 tunnin aikana siitä kun night cityyn pääsi:

Jackie kävelee huoneeseen, molemmat sen aseet jää ilmaan kellumaan. Jackie heiluu kädet tyhjinä teeskennellen, että sillä on aseet.
Jackie kävelee hissin oven läpi ennenkun se aukeaa. Jackie ajaa autolla ja ammun ikkunasta... painan kolmioo kahdesti kokeillakseni sisään autoon palaamista, hahmoni ilman päätä edessäni kunnes sit painan uudestaan samaa nappia ja se korjaantuu.
Vähän tän jälkeen auton takarenkaat lukkiutuu ja Jackie ajelee menemään ja kokoajan kuuluu mieletön renkaiden vinkuminen. Nousen autosta mennäkseni V:n himaan ja tottatosiaan maassa onkin kuminjäljet.
Kotosalla vaatteet ei vaihdu vaan sama yläosa näkyy aina vaan päällä jonkin aikaa. Korjaantuu kun nukun yön.
Meen ulos ja huomaan heti että jos katson hetken toiseen suuntaan ja sit takas sinne mihin ensin katsoin, on NPCt vaihtunut toisiin.
Meen jutteleen Jackielle ja koko keskustelun ajan NPC siviilejä ilmestyy tyhjästä sen takana ja lähtee käveleen. Jatkan siitä ja edelleen NPC tyyppejä ilmestyy naaman eteen kokoajan.
Erään kaupan edessä keikailee suht vetävä tyttö ja kun otan kaks askelta kauemmas katsoen muualle ja katson taaksepäin, keimaileva hahmo vaihtuu. Joka kerta. Teen tän noin kymmenisen kertaa, että ottais tästä huvittavasta jutusta videon ja peli kaatuu. Hetken paussi, kun tuntuu, etten saa syvennyttyä enää keskittymään tarinaan yhtään, kun kokoajan häiritsee joku tuollainen. (Yleensä EN ole sellainen, että immersio tiessään jos vähän näkyy bugia, mutta tää oli melko .. riittoisaa bugeilua.)

Noh, uusi yritys hiukan syötyä. Ripperdocille, koko se kohtaus näyttää ja toimii hienosti joka nähtiin promoissakin. Ja joka kerta, kun peli toimii, se vaikuttaa niiiiiin hyvältä. Tunnelma just sitä mitä rakastan ja dialogi jne. kaikki tosi jees. Yllätyin henk. koht. myös siihen, että itse räiskintä jne. oli parempaa, kun ois voinut olettaa. Odotti jotain fallout tyylistä tönkköilyä.
Mutta heti ripperdocilta ulos tullessa, Jackien pitäis kaiketi nojata taaksepäin tuolilla, kun toinen hahmo sille siinä puhuu ja kai koskettaa, mutta se seisoo sen tuolin edessä. Toinen hahmo puhuu tyhjälle tuolille. Jackie katsoo muhun, sanoo V- ja audiolaini keskeytyy. Luen subtitlestä mitä sen piti sanoa. Sitten se sanoo seuraavan audiolainin ja napsahtaa istuma-animaatioon keskellä huonetta, ilmassa leijuen.
Otan pari photomode kuvaa, peli kaatuu... ja siitä lähtien katsellut game awardseja.

Kaiken tuon aikana myös pelien animaatioidenvaihdoksissa näkyy karkeita "nykäisyjä" joissa hahmot ikäänkuin hypähtää tai sätkähtää animaation loppuessa tai vaihtuessa.

Haluan ehdottomasti kokea tämän pelin, mutta suoraansanottuna en tiedä haluanko kokea sitä näin huonokuntoisena ekaa kertaa.
Kyllä se varmasti ihan hauskaa olis, mutta ... jospa odotan bugifixit ja virallisen PS5 version ja pelaan pelin sitten kun se toimii hyvin, tulee siitä varmasti paljon, PAAALJON parempi kokemus.

On kieltämättä harmi, että CDPR joka hetken oli tunnettu motostaan "Coming: When it's ready" on pistänyt ulos pelin, joka on ... noh.. itselle ollut hyvinkin viimeistelemätön.
Voisiko olla huonoa säkää tms? Jopa PS4 Prolla pelaileva kaveri sanoi, ettei sillä animaatiobugeja lähellekään tuollaisia määriä. Vai kenkkuileeko PS4 versio PS5:llä koska onhan datastriimauksessa varmasti eroa? Ei voi tietää.
Mutta näin täällä. Harmittavaa kyllä. Ehkäpä viihdytän itseeni luomalla hahmoja ja ehkä korkeintaan jotain pieniä tehtäviä tehden ja säästelen itse stoorikokemuksen ajalle, kun peliin voi tosissaan uppoutua ja roolipelittää niin, ettei aivan jatkuvasti ole jotain rikkomassa immersioita.

Edit: Ja lisätään nyt vielä, että jotenkin tuntuu, että noi bugit rikkoo sitä immersioo vielä enemmän, kun ne on niin suuressa kontrastissa siihen kuinka laadukasta settiä löytyy ympäriltä silloin, kun bugeja ei oo näkyvissä.

Siis jos itsellä olisi tuollaisia bugeja, niin kyllä siinä vaiheessa jäisi peli pelaamatta ennen kunnon päivitystä. Mutta Xbox One X:llä pelatessa ei ole mitään vastaavaa tullut vastaan. Juuri kelasin eilen, että kuinkakohan saisin Xboxilla tallennettua tai lähetettyä videota pelaamisesta. Sakki saisi tsiigata sitä ja kommentoida mitä kaikkea näkyy. Koska ei oma peli noin rikki ole.

Kävi sellainenkin mielessä, että koska sakki nyt pelaa Xbox One- ja PS4-versioita uusilla konsoleilla, että olisiko se syy noihin järjettömiin bugeihin? Koska esim. Xbox Onella jotkut Xbox 360-pelit eivät skulanneet heti kunnolla. Kyseessä kuitenkin taaksepäin yhteensopivuus millä peli nyt pyörii.
 
Viimeksi muokattu:
Mitenkä muut PS5 pelaajat joilla levyversio, rupeaako yhtäkkiä konsoli pyörittämään levyä/tuuletinta ihan täysillä jonkun 10 sek ajan? Eilen teki ensin asennusvaiheessa jollonka kuulu kans muutakin kolinaa. Pelatessa useamman kerran ja äsken vielä vaikka pelasin digi Days Gonea.

Tehnyt kyllä samaa Demons souls levyn kanssa mutta ei se täysillä pyörittänyt.
 
Viimeksi muokattu:
En kirjoita vähätelläkseni yyyhtään kenenkään muun innostusta ja tykkäämistä kyseisestä pelistä... mutta;

Itsellä on ollut harmittavan rankka alku.
Ensin pari tuntia hahmoeditorissa tutkien mitä kaikkea sillä vois tehdä ja hauskaa oli.
(Tosin ei näköjään ruskeita hiuksia tai kulmakarvoja enää vuonna 2077)..

Sitten aloitin pelin, kaikki vaikutti loistavalta Nomadin alkuseteissä yhtä bugia lukuunottamatta, jossa autosta johdot irrottaessa ja laittaessa muualle ne johto "assetit" ei liikkunut mihinkään. Noh, nou hätä. Sitten leikin photomoodissa varmaan toisen tunnin ja edelleen hauskaa oli.

Kun vihdoin aloin tosissani pelata, alkoi bugit ja peli ollut nyt suljettuna vähän ripperdocilla käynnin jälkeen. (Eli night cityyn tulemisen jälkeen yksi tehtävä tehty kokonaan.) En ole suoraansanottuna saanut immersioo rakennettua koko aikana yhtään, kun aivan kokoajan on jotain bugia rikkomassa fiilistä. En tiedä mistä johtuu, jos jollakulla täällä on ollut yksi bugi ja pelattu toistakymmentä tuntia. Tässä tähän mennessä kaikki mitä itsellä tuli vastaan noin 2 tunnin aikana siitä kun night cityyn pääsi:

Jackie kävelee huoneeseen, molemmat sen aseet jää ilmaan kellumaan. Jackie heiluu kädet tyhjinä teeskennellen, että sillä on aseet.
Jackie kävelee hissin oven läpi ennenkun se aukeaa. Jackie ajaa autolla ja ammun ikkunasta... painan kolmioo kahdesti kokeillakseni sisään autoon palaamista, hahmoni ilman päätä edessäni kunnes sit painan uudestaan samaa nappia ja se korjaantuu.
Vähän tän jälkeen auton takarenkaat lukkiutuu ja Jackie ajelee menemään ja kokoajan kuuluu mieletön renkaiden vinkuminen. Nousen autosta mennäkseni V:n himaan ja tottatosiaan maassa onkin kuminjäljet.
Kotosalla vaatteet ei vaihdu vaan sama yläosa näkyy aina vaan päällä jonkin aikaa. Korjaantuu kun nukun yön.
Meen ulos ja huomaan heti että jos katson hetken toiseen suuntaan ja sit takas sinne mihin ensin katsoin, on NPCt vaihtunut toisiin.
Meen jutteleen Jackielle ja koko keskustelun ajan NPC siviilejä ilmestyy tyhjästä sen takana ja lähtee käveleen. Jatkan siitä ja edelleen NPC tyyppejä ilmestyy naaman eteen kokoajan.
Erään kaupan edessä keikailee suht vetävä tyttö ja kun otan kaks askelta kauemmas katsoen muualle ja katson taaksepäin, keimaileva hahmo vaihtuu. Joka kerta. Teen tän noin kymmenisen kertaa, että ottais tästä huvittavasta jutusta videon ja peli kaatuu. Hetken paussi, kun tuntuu, etten saa syvennyttyä enää keskittymään tarinaan yhtään, kun kokoajan häiritsee joku tuollainen. (Yleensä EN ole sellainen, että immersio tiessään jos vähän näkyy bugia, mutta tää oli melko .. riittoisaa bugeilua.)

Noh, uusi yritys hiukan syötyä. Ripperdocille, koko se kohtaus näyttää ja toimii hienosti joka nähtiin promoissakin. Ja joka kerta, kun peli toimii, se vaikuttaa niiiiiin hyvältä. Tunnelma just sitä mitä rakastan ja dialogi jne. kaikki tosi jees. Yllätyin henk. koht. myös siihen, että itse räiskintä jne. oli parempaa, kun ois voinut olettaa. Odotti jotain fallout tyylistä tönkköilyä.
Mutta heti ripperdocilta ulos tullessa, Jackien pitäis kaiketi nojata taaksepäin tuolilla, kun toinen hahmo sille siinä puhuu ja kai koskettaa, mutta se seisoo sen tuolin edessä. Toinen hahmo puhuu tyhjälle tuolille. Jackie katsoo muhun, sanoo V- ja audiolaini keskeytyy. Luen subtitlestä mitä sen piti sanoa. Sitten se sanoo seuraavan audiolainin ja napsahtaa istuma-animaatioon keskellä huonetta, ilmassa leijuen.
Otan pari photomode kuvaa, peli kaatuu... ja siitä lähtien katsellut game awardseja.

Kaiken tuon aikana myös pelien animaatioidenvaihdoksissa näkyy karkeita "nykäisyjä" joissa hahmot ikäänkuin hypähtää tai sätkähtää animaation loppuessa tai vaihtuessa.

Haluan ehdottomasti kokea tämän pelin, mutta suoraansanottuna en tiedä haluanko kokea sitä näin huonokuntoisena ekaa kertaa.
Kyllä se varmasti ihan hauskaa olis, mutta ... jospa odotan bugifixit ja virallisen PS5 version ja pelaan pelin sitten kun se toimii hyvin, tulee siitä varmasti paljon, PAAALJON parempi kokemus.

On kieltämättä harmi, että CDPR joka hetken oli tunnettu motostaan "Coming: When it's ready" on pistänyt ulos pelin, joka on ... noh.. itselle ollut hyvinkin viimeistelemätön.
Voisiko olla huonoa säkää tms? Jopa PS4 Prolla pelaileva kaveri sanoi, ettei sillä animaatiobugeja lähellekään tuollaisia määriä. Vai kenkkuileeko PS4 versio PS5:llä koska onhan datastriimauksessa varmasti eroa? Ei voi tietää.
Mutta näin täällä. Harmittavaa kyllä. Ehkäpä viihdytän itseeni luomalla hahmoja ja ehkä korkeintaan jotain pieniä tehtäviä tehden ja säästelen itse stoorikokemuksen ajalle, kun peliin voi tosissaan uppoutua ja roolipelittää niin, ettei aivan jatkuvasti ole jotain rikkomassa immersioita.

Edit: Ja lisätään nyt vielä, että jotenkin tuntuu, että noi bugit rikkoo sitä immersioo vielä enemmän, kun ne on niin suuressa kontrastissa siihen kuinka laadukasta settiä löytyy ympäriltä silloin, kun bugeja ei oo näkyvissä.
No tässä tuli aika hyvin omatkin kokemukset ja tuo sama bugisuus esille. Samantyylisiä bugeja on tullut itselläkin vastaan ja niitä tulee tosiaan kokoajan. Pidän todella paljon pelin tunnelmasta, hahmoista, kaupungista ja ite pelattavuudesta mutta teknisiä ongelmia on vaan aivan valtava määrä niin se syö oman peli-ilon lähes nollaan. Vakavasti harkitsen myös, että jätän pelin hautumaan ja odottelen, että saadaan bugikorjauksia ja ehkäpä ihan se virallinen next gen versio ulos sillä olisi aika sääli muuten näin upean pelin ensimmäinen kerta kokea tässä tilassa.

Ehkä pahin bugi mikä itellä on tullut vastaan on se, kun yks tähänastisen tarinan dramaattisimmista hetkistä koettiin ja minun hahmoni kädet sekoilee silmieni edessä lähes joka suuntaan ja näiden seurauksena myös kuva hyppi edestakaisin käsien tieltä. Voitte kuvitella kuinka tällainen syö immersiota ja vie tunnelman kokonaan pois hienolta kohtaukselta.

Itsekkään en ole niin kovin tarkka jos pieniä bugeja löytyy tuoreesta pelistä mutta tässä niitä on niin paljon, etten ole koskaan minkään pelin kohdalla kokenut koko sinä aikana, kun olen videopelejä pelaillut. On kyllä hieno homma jos jotkut pystyvät pelaamaan peliä ilman isompia bugeja jo tässä vaiheessa, hiukan kateeksi käy jopa.
 
En kirjoita vähätelläkseni yyyhtään kenenkään muun innostusta ja tykkäämistä kyseisestä pelistä... mutta;

Itsellä on ollut harmittavan rankka alku.
Ensin pari tuntia hahmoeditorissa tutkien mitä kaikkea sillä vois tehdä ja hauskaa oli.
(Tosin ei näköjään ruskeita hiuksia tai kulmakarvoja enää vuonna 2077)..

Sitten aloitin pelin, kaikki vaikutti loistavalta Nomadin alkuseteissä yhtä bugia lukuunottamatta, jossa autosta johdot irrottaessa ja laittaessa muualle ne johto "assetit" ei liikkunut mihinkään. Noh, nou hätä. Sitten leikin photomoodissa varmaan toisen tunnin ja edelleen hauskaa oli.

Kun vihdoin aloin tosissani pelata, alkoi bugit ja peli ollut nyt suljettuna vähän ripperdocilla käynnin jälkeen. (Eli night cityyn tulemisen jälkeen yksi tehtävä tehty kokonaan.) En ole suoraansanottuna saanut immersioo rakennettua koko aikana yhtään, kun aivan kokoajan on jotain bugia rikkomassa fiilistä. En tiedä mistä johtuu, jos jollakulla täällä on ollut yksi bugi ja pelattu toistakymmentä tuntia. Tässä tähän mennessä kaikki mitä itsellä tuli vastaan noin 2 tunnin aikana siitä kun night cityyn pääsi:

Jackie kävelee huoneeseen, molemmat sen aseet jää ilmaan kellumaan. Jackie heiluu kädet tyhjinä teeskennellen, että sillä on aseet.
Jackie kävelee hissin oven läpi ennenkun se aukeaa. Jackie ajaa autolla ja ammun ikkunasta... painan kolmioo kahdesti kokeillakseni sisään autoon palaamista, hahmoni ilman päätä edessäni kunnes sit painan uudestaan samaa nappia ja se korjaantuu.
Vähän tän jälkeen auton takarenkaat lukkiutuu ja Jackie ajelee menemään ja kokoajan kuuluu mieletön renkaiden vinkuminen. Nousen autosta mennäkseni V:n himaan ja tottatosiaan maassa onkin kuminjäljet.
Kotosalla vaatteet ei vaihdu vaan sama yläosa näkyy aina vaan päällä jonkin aikaa. Korjaantuu kun nukun yön.
Meen ulos ja huomaan heti että jos katson hetken toiseen suuntaan ja sit takas sinne mihin ensin katsoin, on NPCt vaihtunut toisiin.
Meen jutteleen Jackielle ja koko keskustelun ajan NPC siviilejä ilmestyy tyhjästä sen takana ja lähtee käveleen. Jatkan siitä ja edelleen NPC tyyppejä ilmestyy naaman eteen kokoajan.
Erään kaupan edessä keikailee suht vetävä tyttö ja kun otan kaks askelta kauemmas katsoen muualle ja katson taaksepäin, keimaileva hahmo vaihtuu. Joka kerta. Teen tän noin kymmenisen kertaa, että ottais tästä huvittavasta jutusta videon ja peli kaatuu. Hetken paussi, kun tuntuu, etten saa syvennyttyä enää keskittymään tarinaan yhtään, kun kokoajan häiritsee joku tuollainen. (Yleensä EN ole sellainen, että immersio tiessään jos vähän näkyy bugia, mutta tää oli melko .. riittoisaa bugeilua.)

Noh, uusi yritys hiukan syötyä. Ripperdocille, koko se kohtaus näyttää ja toimii hienosti joka nähtiin promoissakin. Ja joka kerta, kun peli toimii, se vaikuttaa niiiiiin hyvältä. Tunnelma just sitä mitä rakastan ja dialogi jne. kaikki tosi jees. Yllätyin henk. koht. myös siihen, että itse räiskintä jne. oli parempaa, kun ois voinut olettaa. Odotti jotain fallout tyylistä tönkköilyä.
Mutta heti ripperdocilta ulos tullessa, Jackien pitäis kaiketi nojata taaksepäin tuolilla, kun toinen hahmo sille siinä puhuu ja kai koskettaa, mutta se seisoo sen tuolin edessä. Toinen hahmo puhuu tyhjälle tuolille. Jackie katsoo muhun, sanoo V- ja audiolaini keskeytyy. Luen subtitlestä mitä sen piti sanoa. Sitten se sanoo seuraavan audiolainin ja napsahtaa istuma-animaatioon keskellä huonetta, ilmassa leijuen.
Otan pari photomode kuvaa, peli kaatuu... ja siitä lähtien katsellut game awardseja.

Kaiken tuon aikana myös pelien animaatioidenvaihdoksissa näkyy karkeita "nykäisyjä" joissa hahmot ikäänkuin hypähtää tai sätkähtää animaation loppuessa tai vaihtuessa.

Haluan ehdottomasti kokea tämän pelin, mutta suoraansanottuna en tiedä haluanko kokea sitä näin huonokuntoisena ekaa kertaa.
Kyllä se varmasti ihan hauskaa olis, mutta ... jospa odotan bugifixit ja virallisen PS5 version ja pelaan pelin sitten kun se toimii hyvin, tulee siitä varmasti paljon, PAAALJON parempi kokemus.

On kieltämättä harmi, että CDPR joka hetken oli tunnettu motostaan "Coming: When it's ready" on pistänyt ulos pelin, joka on ... noh.. itselle ollut hyvinkin viimeistelemätön.
Voisiko olla huonoa säkää tms? Jopa PS4 Prolla pelaileva kaveri sanoi, ettei sillä animaatiobugeja lähellekään tuollaisia määriä. Vai kenkkuileeko PS4 versio PS5:llä koska onhan datastriimauksessa varmasti eroa? Ei voi tietää.
Mutta näin täällä. Harmittavaa kyllä. Ehkäpä viihdytän itseeni luomalla hahmoja ja ehkä korkeintaan jotain pieniä tehtäviä tehden ja säästelen itse stoorikokemuksen ajalle, kun peliin voi tosissaan uppoutua ja roolipelittää niin, ettei aivan jatkuvasti ole jotain rikkomassa immersioita.

Edit: Ja lisätään nyt vielä, että jotenkin tuntuu, että noi bugit rikkoo sitä immersioo vielä enemmän, kun ne on niin suuressa kontrastissa siihen kuinka laadukasta settiä löytyy ympäriltä silloin, kun bugeja ei oo näkyvissä.
Ollut paljon samoja bugeja kuin sulla ja myös täällä ongelmia immersion säilymisessä. Mulla kävi tuossa mainitsemassasi Ripperdoc kohdassa niin että Jackie vain katosi, uudelleen lataus ei auttanut. Alotin pelin sitte alusta niin nyt Jackie istui tuolissa kuten piti.

Itsellä on ollut PS5:llä myös kontrollibugeja. Oikea tatti tekee välillä omiaan, valuu satunnaiseen suuntaan tai yhtäkkiä lukittuu katsomaan suoraan ylös.

Välillä V sinkoutuu salaman nopeasti eteenpäin. Hämmennyin kun olin suojan takana ampumassa ja pari sekkaa myöhemmin V juoksi menemään keskelle taistelua, kuolohan siitä seuras.

Lifepathina Corpo oli pettymys ja äärettömän lyhyt, ei siitä oikein tullut sellaista korporaatio-fiilistä lainkaan.

Vähän olen kyllä pettynyt tähän peliin..
 
Ylös Bottom