Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Cyberpunk 2077

Mulla on myös muutamia hauskoja bugeja löytynyt. Viimeksi eilen kun tilasin "dark night" auton eteen niin ensin kuului kolinaa ja kun auto tuli paikalle, oli se täysin rutussa ilman ovia. :D Noh, ei siinä.. auto kulki muuten hyvin.
Tästä tuli mieleen yleinen pelien logiikka joka tuli taas CP:ssä esille: Melu ei vaikuta vihuihin mitenkään. Sillä pikkuautolla jonka saa aavikolta ostettua olin tekemässä sivutehtäviä ja oikaisin aavikon poikki, ovet ja luukut irtoili. Lisäksi kaktukset lenteli ja hirveä räime yleisesti. No auto parkkiin 30m ennen tehtävää/ekoja vihuja ja ei muuta kuin sneakkailemaan :D
 
Tästä tuli mieleen yleinen pelien logiikka joka tuli taas CP:ssä esille: Melu ei vaikuta vihuihin mitenkään. Sillä pikkuautolla jonka saa aavikolta ostettua olin tekemässä sivutehtäviä ja oikaisin aavikon poikki, ovet ja luukut irtoili. Lisäksi kaktukset lenteli ja hirveä räime yleisesti. No auto parkkiin 30m ennen tehtävää/ekoja vihuja ja ei muuta kuin sneakkailemaan :D

Mutta sitten kun olet sniikkailemassa niin ainakin kamera (ja vihutkin) kyllä huomaa jos nouset ylös ja esim. hanuri koskettaa pöytää tms. Samantien on combat zone päällä. :D Mutta joo tuo autoilu on kyl hauskaa.. Oon myös muutaman kerran vetänyt Ace Venturana "like a glove" auton tonttiin ja siitä tosiaan kyykkyyn sniikkailee. Ei siinä.. tykkään kyllä tästä pelistä edelleen ihan helvetisti.
Odotan että pääsee kunnolla päivittelee aseita ja omaa äijää enemmän. Leveli on muistaakseni 23 et matkaa on.
 
Oon vähän kade tästä ao. bugista, vaikuttaa hassulta. Kyseessä BeatEmUps-miehen Cyberpunk 2077 -video, joka on toki raflaavasti otsikoitu, mutta ihan asiaa kuitenkin kauttaaltaan. Käy läpi peliä monelta eri osa-alueelta, ja on aikamoisen viihdyttävä, vaikka kaveri semisti ärsyttävä normaalisti onkin. Enihuu, koetin tähän alle pistää upotuksen siihen kohtaan, jossa on vekkuli bugi, jonka myötä yksi NPC-hahmo seuraa V:tä läpi koko seikkailun.

Spoilereita on aika paljon klipillä, joten jos ne pelottavat, niin ei kannata tuota NPC-asiaa enempiä.

 
Onko kukaan Sonylta saanut mitään yhtyden ottoa tämän pelin palautuksen tiimoilta tuon kyselyn jälkeen? Itsellä digi versio eikä mitään kuulunut sen linkin painamisen jälkeen palautus halusta...
Reseterassa oli porukat alkaneet saamaan palautuksia. Sonyltä ei ollut tullut mitään viestiä, vaan rahat ovat vain ilmestyneet PSN lompakkoon.
 
Reseterassa oli porukat alkaneet saamaan palautuksia. Sonyltä ei ollut tullut mitään viestiä, vaan rahat ovat vain ilmestyneet PSN lompakkoon.
Täytyypi siis seurailla, jos ehtis noista aleista vielä napata jotain tilalle.

Edit: Paypal laitto viestiä että 69,90€ palautettu Sonylta.
 
Viimeksi muokattu:
Joo, itsellekin tuli osa jo lompakkoon. Saa nähdä tuleeko loput sitten tilille jossain vaiheessa, kun maksoin pelin kahdella eri tavalla. Saapahan ainakin 110Gb lisää tilaa PS5:seen.

Nyt ei muuta kuin odottamaan päivityksiä ja next-gen versiota.
 
Joo, itsellekin tuli osa jo lompakkoon. Saa nähdä tuleeko loput sitten tilille jossain vaiheessa, kun maksoin pelin kahdella eri tavalla. Saapahan ainakin 110Gb lisää tilaa PS5:seen.

Nyt ei muuta kuin odottamaan päivityksiä ja next-gen versiota.

Kävin tarkistamassa niin PS storen tilaushistoriassakin näkyy Cyberpunk refund, mutta rahoja ei vielä näy missään. Tuleeko sitten tilille kun Paypalilla maksoi ja siinä kestää jokunen päivä.
 
Tässä on noin 40h pelattu Cyberpunkia Series X:llä, joten voisi lyhyesti jakaa oman kokemuksen ilman minkäänlaisia spoilereita.

Olen nuohonnut sivutehtäviä kovaan tahtiin, myös GIG-tehtävät ovat maistuneet. Todella mukaansa tempaava pääjuoni lienee jossain puolivälissä, joten varmaan sinne 100 tunnin kohdalle pääsee ennen kuin peli on paketissa.

Onneksi sinne on vielä matkaa.

Pelasin muutaman ensimmäisen tunnin alkuperäisellä XBOX ONE:lla ja pelikokemus oli suoraan sanottuna ankea. Samaan aikaan tuli pelattua vuonna 2008 julkaistua Far Cry 2:sta, niin tuntui että molemmissa oli yhtä matala FPS. Cyberpunk ei tosin tuossa ajassa ehtinyt kaatua kertaakaan, mutta pelattavuus ei ollut erityisen miellyttävä kokemus nykimisen ja kovin suttuisen kuvan takia.

Niitä bugejakin ehti tuohon aikaan esiintyä ihan kiitettävästi, mutta ei mitään isompaa. Leijailevia esineitä, tien päällä liitäviä sivuhahmoja jne. Ei mitään suuresti immersiota rikkovaa.

Ero Series X:n versioon on ollut kuin yöllä ja päivällä.

Vähän ennen vuodenvaihdetta sain Series X:n, jolla pelikokemus on ollut suoraan sanottuna loistava, vaikka next gen -päivitykset odottavat vasta jossain tulevaisuudessa. Peli pyörii todella sulavasti, eikä ole kaatunut kuin kerran 40 tunnin aikana.

Vuorotellen Far Cry 2:sta ja Cyberpunkia pelatessa on vain ihailtava mihin pelikehitys on mennyt reilussa kymmenessä vuodessa. Joskus pleikkari ykkösen aikoihin tuli ihmeteltyä kuinka realistiselta pelimaailma voi näyttää. No, vähän on parantuneet grafiikat peleissä noista ajoista.

Cyberpunk on jumalaisen kaunis peli jo nyt Series X:llä.

Pidän CDPR:n tekemää Witcher 3:sta toistaiseksi parhaana koskaan tehtynä pelinä. Itselleni peleissä on tärkeintä aina hienosti kirjoitetut hahmot, erinomainen tarina ja mielellään pelattavuus saisi olla vähintään hyvällä tasolla. Ihan pienistä en valita.

Matka on vielä Cyberpunkin kanssa kesken, mutta toistaiseksi antaisin pelille arvosanan 9/10.

Tarina on ollut timanttia, mitä toki CDPR:ltä voi odottaa. Toivottavasti jatkuu samaa rataa myös loppuun asti. Hahmot on kirjoitettu hienosti, ääninäyttely on myös kiitettävällä tasolla.

Vähän mietin ennen pelin julkaisua miten ovat saaneet räiskinnän ja lähitaistelun toimimaan, mutta se on ollut positiivinen yllätys. Raajat lentelee hienosti katanaa pyöritellessä ja ammuskelu on mukavan smoothia. Ei uudempien Far Cry -pelien tasoa, mutta RPG-peliksi toimivaa.

Pieniä bugeja riittää siellä täällä, mutta niin niitä löytyy kaikista isommista RPG-peleistä. Ehkä olen ollut onnekas, että omalla kohdalle ei ole isompia bugeja tullut tai sitten hotfix-päivitykset ovat paikanneet niistä ison osan.

Pelimaailman poliisivoimat on kyllä täysi turhake, siitä on annettava miinusta. Olisihan se hienoa, jos poliisi toimisi kuten GTA 5:ssa, mutta kaikkea ei voi saada yhteen pakettiin. Cyberpunkin poliisit vetelee pitkin kyliä nollat taulussa.

Mielenkiinnolla odotan tulevia next gen -päivityksiä ja DLC:tä.

Yksi asia hieman harmittaa, mikä ei toki ole pelin vika. Mielestäni osaan englantia sujuvasti, mutta Cyberpunk vaatii huomattavasti parempaa sanavarastoa kuin esimerkiksi Witcher 3, joten välillä on muutamia sanoja mennyt ohi, kun ei vain osaa suomentaa kaikkia teknisiä scifi-maailmaan liittyviä sanoja.

Witcher 3 sai aikanaan lukemaan entistä enemmän, aloittaen ostamalla kaikki Sapkowskin Witcher -kirjat, joiden pohjalta pelimaailma oli luotu. Ehkä Cyberpunk saa kehittämään englannin kielen sanavarastoa.

Näin foorumin ensimmäiseen viestiin voisi vielä todeta että olen suuri RPG-pelien ystävä. Kingdom Come Deliverance, Final Fantasyt 7-15, Skyrim, Oblivion, Falloutit, Mass Effectit, Dragon Aget, Kingdoms Come Amalur: Reckoning ja Witcherit on koluttu läpi tässä viimeisen 15 vuoden aikana.

Aika palata Night Cityyn, jossa aika kuluu kuin siivillä.

Vuoden peli? Todennäköisesti.
 
Viimeksi muokattu:
On muuten aika ero pyöritellä tätä 3000-sarjalaisella jos vrt 900-sarjalaiseen, uudella raudalla tulee reippaasti wau-fiilareita. Tietyissä säteenseurannan sweetspoteissa todella näyttävä!
 
Itselläni polttelee, mutta odotan kiltisti natiivia SeriesX -patchia/julkaisua, vaikka se päivittyisikin lennosta tässä sivussa.
 
Vuosi lisää kehitysaikaa olisi tarvittu, mutta kun fuck you, give me money!!!


Uusi traileri julkaistu, mutta tällä kertaa se on rehellinen.

 
Viimeksi muokattu:
Ittenkin pistin pelin tauvvolle 30h jälkeen. Saanut jo hyvän kuvan pelistä, paljon potenttiaalia, joka nyky kunnossa jää vielä monin osin lunastamatta. Ei viitsi tuhlata aikaa enempää beta-version kanssa, vaan odottelen kunnon päivityksiä ja valmista versiota. Saa sitten enemmän irti, kun ei ole vielä tahkonut läpi.
 
Viimeksi muokattu:
15 tuntia pelattu lisää sitten edellisen viestin. Pelikello näyttää nyt 55h. Pääjuonesta ei taida olla enää kuin muutama tehtävä jäljellä, mutta sivutehtäviä ja muuta touhuttavaa riittää vielä mukavasti. Series X alustana.

Pelin päätarina on ollut toistaiseksi erinomainen, mutta henkilökohtaisesti olisin kaivannut siihen lisää pituutta, vaikka mainiosti tehdyt sivutehtävät tukevat hyvin pääjuonta.

Pieniä bugeja on näkynyt tasaiseen tahtiin: autot uppoavat tiehen, liitäviä sivuhahmoja, lentäviä esineitä ja muuta pientä kivaa.

Yksi sivutehtävä piti aloittaa alusta, kun ei päässyt etenemään. Kaatumisia ei ole tullut lisää, joten kertaalleen on peli jumittanut toistaiseksi. Muuten peli rullaa smoothisti.

Ymmärrän kyllä ihmisten kritiikin, vaikka pelin tarina, hahmot, ääninäyttely ja sivutehtävät ovat kaikki kiitettävällä tasolla. Räiskintä on myös saatu toimimaan varsin hyvin.

CDPR päivittää kyllä varmasti Witcher 3:sen tavoin pelin vielä priimakuntoon, mutta julkaisua olisi voinut viivästyttää vielä kesään asti, niin ei olisi samanlaista myrskyä syntynyt.

Varmaan mielipide pelistä olisi hyvin erilainen, jos olisi jatkanut Onella pelaamista muutaman ensimmäisen tunnin jälkeen loppuun asti.

Kyllä peli 9/10 arvosanan ansaitsee vioistaan huolimatta Series X:llä. Onella ei varmaan edes vitoseen päästäisi. Niin iso ero tuossa on.
 
Saanut nähdä että mitä sieltä tulee, kyllä tässä on myös paskakikkareen mahdollisuus ilmassa kun ottaa huomioon pelin "kehityshelvetin".

Se ois varmaan pahin vaihtoehto että peli on todella buginen ja sitä yritetään päivitellä seuraava vuosi pelikuntoon.

En jaksa millään uskoa että peli on yli 90 keskiarvoltaan, kyllä se 75-80 on lähempänä jos veikata pitää.
Kannattaa muistaa että kyseessä ei ole Rockstar Games tai vaikkapa Naughty Dog, jotka tuovat yleensä aika bugittoman pelin markkinoille.

CDPR on tunnettu bugeistaan ja nyt on kyseessä avoimen maailman peli joka sijoittuu futuristiseen kaupunkiin, ei heillä ole tämmöisestä pelistä kokemusta ennestään, tässä on niin monta asiaa mitkä voi mennä pieleen. Se pelikuva mitä olen lähiaikoina nähnyt lisää vain huolta, mutta toivotaan että vetävät kaninhatusta ja julkaisevat valmiin pelin. Pelin ensimmäisestä teaserista on 8v aikaa, se on pirun pitkä aika pelinkehitykselle, vertailuna vaikkapa Rockstar gamesilla menee yleensä 2v teaserista julkaisuun.

Jos saa hieman kilpeä kiillottaa niin olihan ne vaaran merkit selvästi ilmassa. Mutta eiköhän tästäkin vielä hyvä saada viimeistään siinä vaiheessa kun nextgen versiot tulee pihalle.
 
Jos saa hieman kilpeä kiillottaa niin olihan ne vaaran merkit selvästi ilmassa. Mutta eiköhän tästäkin vielä hyvä saada viimeistään siinä vaiheessa kun nextgen versiot tulee pihalle.
Toki varmasti vielä paljon parempi pelistä tulee, varsinkin nextgen-versiona. Mutta onhan tuo nykyiselläänkin mahtava pelielämys ollut ainakin useimmille PC:llä ja XSX:llä pelanneille. Ainakin niille, joita eivät pienehköt ja varsin harvassa ilmenevät bugit sitten kuitenkaan merkittävästi häiritse. Itselleni ehdottomasti paras pelikokemus sitten Days Gonen ja God of Warin ja erittäin selvästi GOTY vuodelle 2020. Toki nimenomaan XSX:llä pelattuna.

Se on toki harmi, että ovat sinänsä sisältöä tuossa turhassa kiirehtimisessä karsineet. Siltikin se sisältö mitä pelissä tässä vaiheessa on, on sekin erinomaista ja sitä on jo tällaisenaankin varsin massiivisesti. Pääjuoni olisi kuitenkin saanut olla todellakin vaikka tuplat pidempi. Outo ratkaisu, että Witcheriin nähden piti mennä lyhentämään kampanjaa selkeästi sillä perusteella, että Witcher 3:n pelasi läpi yllättävän harva sitä pelannut. Väitän, ettei se seikka siitä johtunut niinkään, että kampanja olisi ollut liian pitkä, vaan siitä, että se pääkampanja oli Witcher 3:ssa varsin tylsä pituuteensa nähden ja tasoltaan liikaa heittelehtivä. Sivutehtävät olivat sitten huomattavasti laadukkaampia, mutta kampanjan pelasin itsekin aikalailla hammasta purren läpi Witcher 3:ssa. Cyberpunkissa ei tullut hetkeäkään tällaisia fiiliksiä. Harmitti vain, kun peli loppui lyhyeen 130 tunnin pelaamisen jälkeen... :D
 
Viimeksi muokattu:
Ylös Bottom