Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Digikamera opiskelijalle

feldon

KonsoliFIN Alumni
Edullinen digitaalikamera pitäisi saada ulkomaan reissua varten. Kiinnostaisi ihan tietää millaisia kameroita porukalla on, miten ovat toimineet ja mitä maksoitte. Jos joku osaa kertoa hyvistä tarjouksista, niin olen erittäin otettu. Tekniset tiedotkin kiinnostavat.

Luottokorttia minulla ei ole, joten ihan kaikista nettikaupoista en pysty kameraani hankkimaan. Pliis, ei linkkejä jenkkikauppoihin tms.
 
Onko edullisia digikameroita edes olemassa? Halvimmat kannattaa jättää väliin, koska halvan ja kalliin digikameran ero laadussa on suurempi kuin perinteisten kameroiden. Perushyvä kamera jonkinlaisessa alennuksessa olisi varmaan mitä kannattaisi katsella. Jos Suomesta ostaa, kannattaa katsoa Mikro Bitin hintaseuranta. Siellä on muistaakseni digikameratkin mukana.

Jos menet EU:n ulkopuolelle matkalle, voi olla aika edullista ostaa kamera sieltä verovapaana.
 
Se riippuu mitä oikeasti haluat sillä kameralla tehdä. Jos päätarkoitus on lähetellä sähköpostin kautta kuvia niin 1 megapikselin kamerat riittää ihan hyvin. Oikeastaan kännykkäkamerakin käy siihen tarkoitukseen. Ne on ainakin halpoja.

2 megapikselin kameroilla otettuja kuvia voi jo kehittää hyvin valokuvaamoissa "oikeiksi" valokuviksi. Toisaalta 2 megapikseliä tai enemmän maksavat kamerat ovat jo siinä hintaluokassa, että niitä tuskin kannattaa ostaa ihan vaan yhtä ulkomaanmatkaa varten.

Huomaa kuitenkin, että pelkät megapikselit ei kerro koko totuutta. Hyvä optiikka on oikeastaan tärkeämpi kuin megapikseleihin tuijottaminen. Keskinkertainen 3 mp:n kameralla saadaan huonolaatuisempia kuvia kuin hyvällä optiikalla varustetulla 2 mp:n kameralla. Canon on tunnettu nimenomaan hyvästä optiikasta (ja hyvästä hinta-laatusuhteesta).

Onko kunnon zoomi oleellinen? Jos on, hinta nousee jo aika paljon ja kameran koko kasvaa jo laukkumalliksi, ei sovi taskuun enää.

(Vuosi sitten kun ostin niin Canonin Digital Ixus V2, 64mb muistikortti ja pieni kantopussi makso n. 450e.)
 
Tarkoitus olisi saada hyvä taskukokoinen peruskamera. Zoomi ei ole olennainen, koska yleisesti digitaalinen zoomi ei tyydytä silmää. Hämärässä kuvaamisen pitäisi kuitenkin onnistua ainakin välttävästi.

Pääsin kokeilemaan juuri tuota IXUSta ja ihastuin kovasti - koko ja kuvien laatu miellyttivät kovasti. Mitä luulet Smirre, onkohan IXUS:n hinta pudonnut merkittävästi vuoden aikana?
 
Itselläni on viime kesänä ostettu Canon PowerShot S40. Neljän megan kamerassa on se mukava, että sillä voi kuvista rajata osia ilman, että tarkkuus laskee kohtuuttoman paljon.

Lomakuvaamista varten on kaksi sopivaa kameratyyppiä, mahdollisimman pienet ja automaattiset kamerat sekä enemmän omaa säätämistä mahdollistavat, mutta silti pienet kamerat. Oma kamerani on tuollainen jälkimmäinen. Kaikki automatiikkaa tietysti löytyy, mutta itsekin pääsee säätämään ja koko on vielä pieni. Isot kamerat ovat lomakuvaamiseen yleensä liian kömpelöitä.

Katso muuten hintoja Verkkokauppa.com:sta.

On muuten ihan sama minkä merkkinen muistikortti kamerassa on. Siksi kameran valmistan usein sikahintaisia kortteja ei kannata ostaa. Jos ei ole kuvien purkumahdollisuutta lomalla, kannattaa kortteja olla riittävästi.
 
Itselläni on n. 2 vuotta vanha Samsung Digimax 210 SE, jonka sillon ostin lähes uutena Huuto.netistä 2000 markalla (sillon maksoi Anttilassa 3400 mk uutena). Todella tyytyväinen olen ollut ostamaani kameraan, joten suosittelen lämpimästi "halpis"-Samsungin ostamista. Todella helppo ja yksinkertainen käyttää, 2.1 megapikseliä, hyvä zoomi ja vielä parempi salamavalo. Jopa täysin pimeässä huoneessa kuvien ottaminen onnistuu hyvin. Ja kamera on toiminut kuin Sveitsiläinen kello. Ei mitään pahaa sanottavaa.

kuva

Jos ei tuota parempia kuvia tarvitse ottaa, niin varmasti riittää peruskäyttöön paremmin kuin hyvin, jos ei halua monia satoja euroja tuhlata... Ja suosittelen myös lukemaan:

Digikameran ostaminen
 
Itselläni on ollut nyt reilun puolenvuoden ajan Sony DSC-S85, johon olen ollut erittäin tyytyväinen. Tosin ilmeisesti kaikki Sonyn kamerat eivät ole ihan parhaita malleja. Tuossa minua miellyttää varsin valovoimainen objektiivi (f2.0), joten jalustalla voi ottaa hyviä kuvia todella pimeässä. Tosin nyt varmaan hankkisin Canonin G3:n jos kameraa ei olisi ja budjetti sallisi.

Mutta, jos käyttöä ei ole paljoa, niin tuskin kannattaa hankkia kovinkaan kallista kameraa. Ixukset voisi olla varmaan hyviä, vaikkakin melko hinnakkaita ovat yhtä reissua varten.

Kameralla varustettu kännykkä on toki kiva lelu, mutta ei se kameraa missään nimessä korvaa. Eli en lähtisi edes harkitsemaan, vaikka sattuisikin olemaan puhelin johon tuollaisen voi liittää. Intergoidulla kameralla varustetut (P800, 3650, 7650 jne) maksavatkin jo käyttökelpoisen kameran verran.

Kuten Smirre sanoikin, älä katso pelkkiä megapikseleitä. Ja ota hankkiessa huomioon, että muistikortti on aina liian pieni. 64 Mt on oikeastaan minimi, 128 Mt riittää jo kohtuullisen hyvin.
 
Hyvä ajatus. Olen vahvasti kallistumassa tuon IXUS:n kannalle. Kameralla olisi tosiaan muutakin käyttöä kuin yksi lomamatka.

Mistäs Smirre hankit oman muistikorttisi ja paljonko maksoit?
 
Testien lukeminen on ehdottomasti suositeltavaa, koska pikselien määrä ei tosiaan ole laadun mitta. MikroPC:llä ja Tietokoneella oli testit joskus kesällä. Joitain uudempiakin testejä varmaan on. IXUS on varmasti kyllä laadukas.
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Hex
Testien lukeminen on ehdottomasti suositeltavaa, koska pikselien määrä ei tosiaan ole laadun mitta. MikroPC:llä ja Tietokoneella oli testit joskus kesällä. Joitain uudempiakin testejä varmaan on. IXUS on varmasti kyllä laadukas.

Testejä löytyy myös http://www.dpreview.com/:sta, luotettavuudesta en sitten tiedä...
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan feldon
Hyvä ajatus. Olen vahvasti kallistumassa tuon IXUS:n kannalle. Kameralla olisi tosiaan muutakin käyttöä kuin yksi lomamatka.

Mistäs Smirre hankit oman muistikorttisi ja paljonko maksoit?
Hyvään kameraan olet päätymässä. Ixuksen ulkonäkökin on erittäin miellyttävä :)

Kyllä nuo kamerat on varmaan ainakin vähän halventuneet, muistikorttien hinnat on kuitenkin kai tullut suhteessa enemmän alaspäin. Digikameroiden hinnathan on ollut laskussa jo jonkun aikaa.

Canonin uudemmassa V3 mallissa näkyvimpänä erona on kolmen megapikselin tuoma isompi resoluutio. Onko se 100 euron väärti on sitten jo toinen kysymys ;)

En muista miten paljon oma digipakettini maksoi erikseen, paketin hinta oli n. 450e ja ostin sen tutusta valokuvausliikkeestä.

Halusin nimenomaan sellaisen digikameran jota tulee käytettyä. Halvimmilla kameroilla kuvauksesta tulee mitä sattuu aika ajoin ja jos kuvaustilanne ei uusiudu, niin kyllä se harmittaa kun kamera on kyvytön ottamaan kuvia esim. pimeällä.

Kalliimmat kamerat taas tuppaavat olemaan isoja ja kun tiedetään, että parhaat kuvathan ne tulee silloin kun kamera on mukana. Ja silloinhan kamera on useimmiten mukana kun sen voi sujauttaa taskuun kuten kännykään ikään.

Mietin jonkun aikaa ostanko 64mb vai 128mb muistikortin. Nyt voin omalta kohdaltani sanoa, että en tarvitse isompaa korttia. Kortille mahtuu täyden laadun kuvia 64, peruslaatuisia kuvia sadasta kolmeensataan.
Niin pitkään en ole eristyksissä, etteikö parisadan kuvan kapasiteetti riittäisi. Kameran mukana tulee vielä 8mb kortti mukana (joka kannattaa ottaa myös mukaan jos reissuun lähtee, vaikka onkin pieni)
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Randall
Eli kannattaa ostaa ulkomailta se kamera.
Muista myös sitten, että suomenkielisiä manuaaleja on turha odottaa. Digikameroiden termistö kun ei välttämättä aukea edes suomenkielisenä digikameramaailmaan juuri tutustuneille! Saksasta tilattaessa pakettiin lyödään saksankielinen manuaali, siinäpä sitten pähkäillään.

Oma mielipiteeni on, että jos ollaan kalliimpaa digikameraa ostamassa (eli oikeasti kuvataan, eikä vaan räpsitä kuvia) niin kyllä kannattaa laittaa se pieni lisäsumma likoon minkä suomalaiset liikkeet pyytävät. Varsinkin jos ei koskaan aikaisemmin ole digikameraa käyttänyt. Vanhat konkarit on asia erikseen, varmaan jättävät manuaalin liikkeen pöydälle kun eivät sitä tarvitse :D
 
Tulee kallis hinta manuaalille. Manuaalin luulisi sitä paitsi saavan Suomesta jostain käsiinsä.

Sen sijaan tärkeää ulkomailta ostaessa on varmista, että takuu on maailmanlaajuinen.
 
Ulkomaisesta www-kaupasta ostettaessa säästää parhaimmillaan noin 100eur. Kotimaiset hinnat ovat lähinnä säälittävää riistoa paikoitellen.

Canon Digital Ixus V² 378eur ( www.topvision.lu ) ja 434eur www.verkkokauppa.com .

Suosittelen ehdottomasti tuota Canon Digital Ixus V²:ta. Eipä juuri enempää kannata digitaalikamerasta kotiharrastajan maksaa. Seuraavaa mallia V³:ta voisi vielä ehkä harkita, jos saa johonkin 450eur. Paljon enempää ei missään nimessä kannata maksaa, koska rahalleen ei saa enää niin hyvää vastinetta suhteessa ominaisuuksiin. Tuosta Ixus V³:ta seuraavat mallit, joita kannattaa harkita maksavatkin sitten jo moninkertaisesti ememmän. Kannattaa ostaa maksimissaan Ixus V³ tai sitten todella kallis ammattilaismalli.
 
Oletko inertia tilannut tavaraa tuolta www.topvision.lu -osoitteesta? Näyttäisi olevan melko edullisia kameroita tarjolla, mutta mitenköhän on luotettavuuden laita..?

Vähän epäilyttää kyllä tilata kallista kameraa verkkokaupasta, kun ei oikein tiedä maksutavoista tai postikuluista. Paljonkohan esimerkiksi IXUS:n tilaus tuolta TOPVISION'ista tulisi maksamaan kokonaisuudessaan?
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Inertia
Ulkomaisesta www-kaupasta ostettaessa säästää parhaimmillaan noin 100eur. Kotimaiset hinnat ovat lähinnä säälittävää riistoa paikoitellen.

Canon Digital Ixus V² 378eur ( www.topvision.lu ) ja 434eur www.verkkokauppa.com

No en sanoisi missään nimessä noin. Jos menet suomalaiseen liikkeeseen ja kerrot, että haluat ostaa ns. paketin eli kameran, muistikortin ja jonkun lisätarvikkeen (kantopussi, toinen muistikortti, kortinlukija jne.) niin uskon, että myyjä tarkistaa hinnat uudelleen.

Kuten jo mainitsin niin sain (vuosi sitten huom!) V2 kameran, 64mb muistikortin ja suojapussin 450 euroon. Postikulujen osuttaa tuohon saksalaiseen malliin en tiedä, mutta luulisin hinnan asettuvan muutaman euron halvemmaksi tai jopa kalliimmaksi kuin Suomesta ostettuna kokonaisuutena. Melkein pakkohan se on kuitenkin ostaa muistikortti ja suojapussi kameran lisäksi . Lienee saksankieliset valikotkin saksasta tilatussa kamerassa?

Onko se sitten taas sen arvoista? Tilausaika, epäselvyydet (lähetys takaisin saksaan ym.), takuu, suomenkieliset valikot ja ohjekirjat ja ainakin täälläpäin tuli digikameroiden mukana yksi ilmainen kehitys oikeiksi valokuviksi -lappu. Sekin taas maksaa ja on pois tuosta saksan hinnasta. Kannattaa kysellä ensin oman paikkakunnan liikkeistä, eikä rynnätä suinpäin tilaamaan saksanmaalta.

suojapussi

edit: pari lisäystä
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Ylös Bottom