Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Dragon Age Origins

Vastaus: Dragon Age Origins [PS3]

Onko kellään antaa tarkkaa vastausta. Tuossa koitin vähän asiasta etsiä varmaa tietoa, mutta mitään nyt täysin konkreettista en tuntunut löytävän. Eli onko tässä tosiaankin tallennus-tiedostot kopiosuojattuja? Eli et pysty niitä varmuuskopioimaan ja siirtämään toiselle koneelle? Ei muuten, mutta peliä on nyt takana sellaiset 24 tuntia ja PS3:n lukupää sanoi sopimuksensa irti ja halu aloittaa peli uudelleen alusta, ei kauheasti tässä vaiheessa houkuttele...

Tietääkseni kun otat backupin koko kovosta sieltä asetuksien kautta, niin myös lukitut muistit kopioituvat. Correct me if I'm wrong.
 
Vastaus: Dragon Age Origins [PS3]

Tietääkseni kun otat backupin koko kovosta sieltä asetuksien kautta, niin myös lukitut muistit kopioituvat. Correct me if I'm wrong.

http://www.konsolifin.net/bbs/yleista-keskustelua-ps3-konsolista/58581-faq-playstation-3-n-kiintolevyt-ja-varmuuskopiointi.html


Q: Voiko pelitallennuksia kopioida?
A: Suurimman osan pystyy. Game-valikon Saved data utility -> haluamasi savetus -> kolmio -> Copy -> joko toiselle käyttäjäprofiilille tai ulkoiselle medialle (muistitikku, muistikortti, USB-kiintolevy...) Ainoa poikkeus on käyttäjäprofiiliin lukitut tallennukset, niitä ei voi kopioida. (Samassa valikossa paina kolmiota ja valitse Information. Jos Lock-kohdassa on jotain muuta kuin viiva, on ko. tallennus lukittu.)

Q: Palautuuko lukittu tallennus backupin myötä?
A: Kyllä, mutta vain jos backup palautetaan samaan Pleikkariin, josta backup on otettu.
 
Vastaus: Dragon Age Origins [PS3]

Tulihan tämä ostettua, kun kehuttiin jopa Baldur´s Gate -pelejä paremmaksi ja ne tuli aikoinaan pelattua läpi moneen kertaan.

Muutama huomio pelistä:

Alku tuntui jotenkin vaisulta, mutta pikkuhiljaa se peli tästä etenee ja juoni rakentuu mielenkiintoiseksi. Tehtäviä vasta kourallinen takana hahmon ollessa lvl 5 ja koko ajan on sellainen kutina, että parempaan mennään ja tekee mieli käynnistää kone jo kolmannen kerran uudestaan pelkästään tämän päivän aikana. Tekninen toteutus ei ole niin huippuunsa hiottua aavistuksenomaisten nykimisten myötä, mutta ei sitä juurikaan huomaa. Grafiikka on suht isoa ja värikästä, näyttää hyvältä putkitelkkarinkin ruudulla.

Kaverin luona satuin näkemään, että jokaiselle hahmotyypille tuntuisi olevan oma tarinansa ja sehän vain lisää uudelleenpeluuarvoa. Taustatarina ja lähtökohta olivat aivan erilaisia naispuolisella maagilla (ihmisrotu), kun vertasi soturiäijään (sama kuin ed.), jollaisella itse aloitin.

Englantia on muuten pakko ymmärtää kohtuullisen hyvin, muuten pelin seuraaminen on käytännössä pelkkää toimintaa ja maamerkkien seuraamista, etenkin kun juonen kulkuun voi tietyssä kohtaa vaikuttaa omilla kommenteilla, jotka valitaan keskusteluissa.
 
Vastaus: Dragon Age Origins [PS3]

Nonni, nyt on tullu pelailtua ukkeli tonne lvl15 päälle. Suosittelen lämpimästi pelaamaan hardilla, peli on ihan erilainen kun friendly fire on mukana pelissä.

Vaikeustasoon liittyen seuraava varoitus orzammarin tehtävään:
brood motherin jälkeen kannattaa käydä täyttämässä potioni varastot koska seuraavasta osiosta ei ole poispääsyä ilman pääjehun niittaamista.

ylläolevasta johtuen joutui nöyrtymään vaikeustason normaalille, joka hardiin verrattuna tuntui sitten taas lapsellisen helpolta.
 
Vastaus: Dragon Age Origins [PS3]

Pääsin vihdoin tätäkin testaamaan ja täytyy sanoa että reilun tunnin testaamisen jälkeen fiilis on melko sekava. En kertakaikkiaan osaa päättää lämpenenkö tälle vai en :D Muutoin peli kyllä vetää mukavasti puoleensa mutta taistelu on mielestäni melkoisen yksitoikkoista touhua. Annetaan kuiteskin mahdollisuus ja katsotaan muutaman tunnin päästä uudestaan notta kolahtaako vai ei. Aloitin human noblella ja varsin komea uroshan tuosta kehittyi :p

Kain:
15470_191195894462_736524462_2771627_5715611_n.jpg
15470_191195864462_736524462_2771623_1277335_n.jpg
 
Vastaus: Dragon Age Origins [PS3]

Peli tuli jo viime viikolla, mutta sitä säästellään nyt lähemmäksi pyhiä. Villasukat jalkaan, verhot kiinni ja kännykkä äänettömälle. Tarkoitus olisi syventyä tähän väkevällä intensiteetillä. Alkuun annetaan ainakin mahdollisuus, jatko näyttää sitten miten tempaisee mukaansa. Ympäristössä tätä pelanneet ovat kyllä kovasti kehuneet, mutta sekään ei aina ole ollut tae onnistuneesta suhteesta. Särön siihen tekee Kalevalan paksuinen lore, jonka jokainen repliikki ja vivahde on osattava tulkittava oikein tai olet ulkona jo seuraavassa kohtaamisessa. Kasvokuvat kuin suoraan Kauniista ja Rohkeista tai se hassun näköinen höpönassu, jonka pitäisi sulattaa viimeisenkin jäämiehen. Vähän näitä piirteitä tästä kyllä löytyy, mutta mikäli pysyvät kohtuudessa - niiden yli kyllä päästään :D

Tarkoitus olisi tehdä alkuun warrior, joko human tai dwarf. Etulinjan sankari.
 
Vastaus: Dragon Age Origins [PS3]

Ihan hyvä peli, näin 5h kokemuksella jo. Ihme ettei tästä ole enempää keskustelua PS3 puolella, liekkö mass effectin puuttuminen tältä alustalta näkyy näin paljon pelaajamäärissä?

Juonenkuljetus on rautaa, keskustelut myös ja hahmotkin tuntuvat olevan mukavasti tehtyjä. Taistelu tuntuu näin vanhasta JRPG pelaajasta aika.. no, ei kovin aktiiviselta, vaikka olisi tottunut vuoropohjaiseen final fantasy systeemiinkin. Ehkä tuo tuosta vielä syvenee kun opettelee pelaamaan ja selailemaan valikoita. Itse hahmon kehitys on kyllä tehty yksityiskohtaisesti, ja varusteitakin voi päivitellä aika reilussa määrin. Ehkä tietty wowimaisuus tuossa häiritsee, ja L2:n kautta säätyvät taian valinnat etc vaatii myös reilusti totuttelua.

Kyllä tästä kaikin muuten puolin huomaa että aikaa on pelille uhrattu tuhottomasti, paitsi itse pelimoottori tuntuu kohtuullisen köyhältä, näkymät eivät ole kummaiset ja kaiken lisäksi ainakin tämän version ruudunpäivitys on luvattoman matala, pientä nykimistä on ruudulla jatkuvasti paitsi cutsceneissä. Grafiikalla ei itselle nyt juuri muuten mitään isompaa merkitystä ole jos peli on muuten rautaa, etenkin kun toimivaahan tuo on tässä pelissä. Pyörisi vaan edes sen tasaisen 30fps jatkuvasti.. Tietoa erilaisista mörreistä, paikoista ja historiasta sensijaan tuntuu olevan enemmän kuin jaksaa lukea, elikkä paneutunut pelaaja saa varmasti hyvin vastinetta, sen verran huolella Bioware on maailman luonut.

Kliseitä juu on, mutta kuuluu tällaisessa pelissä ollakkin. Aikakausi rokka, ja pelissä on asenne kohdillaan. RPG fanit, testatkaa ihmeessä.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Dragon Age Origins [PS3]

Voi voi. En kyllä osaa mikä mättää mutta peli vaan meinaa jättää kylmäksi. Graafisesti pelissä ei ole mitään vikaa ja äänimaailma on jumalaisen upeaa mutta taistelujen tönkköys on niin puuduttavaa että taitaa lähteä tämä tekele vaihtoon. En ymmärrä mikä näissä Biowaren peleissä mättää kun sama ongelma vaivasi Mass Effectiäkin. Vaikka kuinka yritin opetella pitämään niin ei kolahtanut sitten millään. Turha sitä väkisin on yrittää. It's great but just not for me :eek:
 
Vastaus: Dragon Age Origins [PS3]

Tämä partakasvua vielä odotteleva, varjoissa kasvanut ja isän hylkäämä kääpiö pääsi eilen juoppoäitinsä helmoista polulle, joka tulee viemään häntä kohti sankartekoja. Kastittomalle sosiaalinen nousu tapahtuu vain naimalla tai kunniallisen ammatin kautta, muuten ennuste on selvä. Rikoksia, päihteitä ja lopuksi hautaan ennenkuin päivänvaloa on ehditty näkemään. Toinen tie on varattu vain harvoille, heille joille kutsumus salli sen. Taustoistaan huolimatta tämä tarinamme sankari valitsee moraaliteetin. Alkuun vähän haparoiden, kun ei esikuvia tältä tieltä löydy. Siskoa ei kuitenkaan myydä, eikä miekkaa kasteta vereen aina kun siihen tilaisuus löytyy. Lahjakkuus huomataan ja pian hän löytää itsensä jo parempiensa joukosta.


Eli alkuun on jo päästy :) Dwarf warrior ja levelillä 4 ensimmäisen illan jälkeen. Aika paljon tulee tekstiä ja osa menee yli hilseen, pääosin ollaan kuitenkin vielä matkassa mukana. Kontrollit vähän hakusessa, tosin alkaa sieltä jo jotain löytymään ilman tarkempaa huomiota.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Dragon Age Origins [PS3]

Illan leiritulen loimussa yritettiin iskeä oman ryhmän kahta naispuolista jäsentä, toinen maagi ja toinen rogue. Ei käynyt kääpiöllä sillä puolen flaksia, vaikka fiilistä oli nostanut jo aiemmin päivällä saatu pusu poskelle, palkinnoksi tehtävän palautuksen yhteydessä. Pitää jatkaa neitokaisten lahjontaa, jos vaikka vielä onni potkaisisi sitkeää yrittäjää :D

Näissä tunnelmissa mentiin kunnes seinä tuli vastaan ja oli aika suunnitella seuraavan päivän matkakohdetta ja party-kokoonpanoa. Pelivaraa löytyy ja kaksi joutuu jäämään jo rannalle ruikuttamaan, muiden kirjoittaessa omaa rooliaan kansakunnan pelastustehtävässä.
 
Vastaus: Dragon Age Origins [PS3]

Edge-lehti yllättää jälleen. Dragon Age sai 5/10 (en itse nyt löydä arvostelua netistä, tosin).. Vaikea uskoa, että peli noin huono olisi, mutta Edge on Edge.
 
Vastaus: Dragon Age Origins [PS3]

Edge-lehti yllättää jälleen. Dragon Age sai 5/10 (en itse nyt löydä arvostelua netistä, tosin).. Vaikea uskoa, että peli noin huono olisi, mutta Edge on Edge.

Hehe, siis PC-versio myös? Uskomatonta, olisi mielenkiintoista lukea perustelut moiselle armottomalle tylytykselle.
 
Vastaus: Dragon Age Origins [PS3]

Hehe, siis PC-versio myös? Uskomatonta, olisi mielenkiintoista lukea perustelut moiselle armottomalle tylytykselle.

Edge testasi varsinaisesti 360-version... Vaikea arvostelua on pistää tässä pähkinänkuoreen, mutta käsistä morkataan aika selkeästi, samoin kuin hahmojen animointia. Grafiikkaa kutsutaan pahimmillaan "rumaksi" (tosin sanotaan, että PC:ssä graffat paremmat). PC-versio saa myös maininnan ohjauksesta, eli hiiri+näppis toimii taisteluissa paremmin kuin konsolin ohjain. Mutta eiköhän arvostelu (tai ainakin sen lyhennelmä) jossain vaiheessa ilmesty myös nettisaitille.

Mutta MW2 sai tietenkin 9/10 samassa lehdessä. Ilmeisesti siitä ei pahemmin kritisoitavaa. ;)
 
Vastaus: Dragon Age Origins [PS3]

Itse en kyllä suostu ymmärtämään, miten joku voi raapaista noin surkean arvosanan näinkin mainolle pelille? Siis kyllähän kriitikot ovat aina kriitikkoja, mutta väkisinkin herää vihaisia ajatuksia siitä, onko kyseinen arvostelija alkuunkaan ollut roolipelien ystävä?

Mutta MW2 sai tietenkin 9/10 samassa lehdessä. Ilmeisesti siitä ei pahemmin kritisoitavaa. ;)

Joo. V*tun hienoo. No siis ymmärrän tämän. Ilmeisesti kauniit grafiikat sekä siviilien tappaminen lentokentällä tekevät pelistä hyvän.
 
Vastaus: Dragon Age Origins [PS3]

5/10!!! Eikös tuollaisia arvosanoja jaeta vain nopeasti hutastuille lisenssi sun muu roskapeleille, ei tälle kyllä tuota arvosanaa voi antaa jos on ollenkaan roolipeleistä kiinnostunut, vaikka ei peli iskisikään niin miten siitä voi löytyä niin monta huonoa asiaa että tuollaisen arvosanan saisi.
 
Vastaus: Dragon Age Origins [PS3]

Tänään tuli mentyä tämäkin läpi ja aikaa kului n. 68 tuntia. Mestariteoshan kyseessä ilman muuta on ja aloitinpa pelin jo uudestaan, tällä kertaa Dalish Elf female roguella. Tuo Edgen antaman 5/10 on ihan naurettava arvosana, itse antaisin 9/10.
 
Vastaus: Dragon Age Origins [PS3]

Peli on nyt kerran vetäisty ihmiswarrulla läpi ja toinen kierros haltiamaagina lähenee sekin jo loppuaan. Ajattelinpa pistää sitten hieman mietteitäni.

Aloitetaan tarinasta. Jos tarkastellaan sitä koko pelin pääjuonta, niin onhan se itse asiassa melkoisen yhdentekevä. Suuri absoluuttinen pahuus nousee ja vain Grey Wardenit, nämä muinaiset vartijat, voivat sen pysäyttää. Täysin persoonaton arkkidemoni aivottomine darkspawneineen on suoraan sanottuna tylsä päävastustaja, josta ei saa oikein mitään irti. Ompahan vaan suuri ja paha pimeys, joka pitää pysäyttää.

Vaikka pääjuoni siis näin suurpiirteisesti tarkasteltuna onkin tylsä ja yllätyksetön, paljastaa läheisempi tutkiskelu erittäin mielenkiintoisia ja erinomaisesti kirjoitettuja tapahtumia. Taustalla vaaniva Blight onkin siis pelkkä tekosyy näille pienemmille tarinoille, joista kyllä saa todella paljon irti. Toisin kuin esimerkiksi Mass Effectissä, jossa sai vain valita pelaako paragonia vai renegadea, on Dragon Agessa pelaajan valinnoilla myös hyvinkin konkreettisia vaikutuksia näiden tarinoiden etenemiselle. Jäin kuitenkin kaipaamaan moraalisesti hieman harmaampia valintoja, sillä lähes jokaiseen ongelmaan tarjotaan melko selkeästi hyvä ja paha ratkaisu. The Witcherissä moraalinen harmaus oli toteutettu paremmin.

Tekniseltä toteutukseltaan Dragon Age jättää paljon toivomisen varaa. Grafiikassa ei ole kehumista, mutta se ajaa asiansa. Kuitenkin joissain kohdissa esimerkiksi aseiden ja panssareiden matalaresoluutioiset tekstuuri ärsyttävät. Ruudunpäivitys ei sekään pysy tasaisena oikein missään vaiheessa, mutta siihen tottuu. Tai ainakin minä totuin; jos olet niin kultasilmä, että et tämän takia suostu peliä pelaamaan, niin omapa on häpeäsi. Myös muutamiin bugeihin törmäsin: parissa kohdassa pelin pysäyttäminen kesken taistelun L2:lla sekoili, ja välillä äänet hävisivät kesken keskustelun. Pikkujuttuja, mutta ärsyttäväthän nämä.

Pelattavuudessa olisi myös parantamisen varaa. Minulle ensimmäinen kierros dual wield warruna oli melkoista puurtamista jo normaalilla vaikeusasteella, mutta nyt olen toisella kierroksella hiihdellyt eteenpäin sen kummempia ongelmia verimaagillani. Tietysti hahmoluokkien tasapainolla ei sinänsä ole pelkästään yksinpeliksi tarkoitetussa pelissä niinkään merkitystä, mutta kyllä maagit tuntuvat kuitenkin olevan vähän liian tehokkaita. Varsinainen hahmonkehityssysteemi ja taistelu sen sijaan ovat mielenkiintoisia ja hyvin tehtyjä, vaikkakin taisteluiden hahmottaminen ja hallinta on varmasti PC:llä huomattavasti helpompaa.

Kaikkein parasta Dragon Agessa ovat kuitenkin sen erinomaisesti kirjoitetut ja ääninäytellyt hahmot. Jokainen oman ryhmän jäsen on omalla tavallaan mieleinkiintoinen ja persoonallinen, ja useimpien menneisyydestä löytyy jos jonkinmoista yllätystä. Varsinkin hahmojenväliset satunnaiskeskustelut ovat usein puhdasta kultaa. Jopa koirasta on onnistuttu tekemään kiinnostava hahmo. Plussaa myös siitä, että romanssit tiettyjen hahmojen kanssa voivat vaikuttaa hyvinkin merkittävästi pääjuonen loppuun, mutta ei siitä sen enempää. Miinusta on kuitenkin hahmojenkin kohdalla pakko antaa siitä, että lahjojen avulla on eirttäin helppoa pitää koko poppoo tyytyväisenä, ellei sitten aivan täydeksi pahikseksi rupea.

Kaiken kaikkiaan Dragon Age on malliesimerkki pelistä, josta suuri osa tapahtuu pelaajan pään sisällä. Teknisesti parannettavaa riittäisi paljonkin, ja monessa asiassa huomaa, että Biowaren kunnianhimo on törmännyt käytännöllisyyden seinään. Jotenkin tällaiset seikat kuitenkin menettävän merkityksensä, kun pelaaja uppoutuu Thedasin maailmaan seuraamaan sen ihmiskohtaloita Blightin keskellä.

Huh huh, tulipas sitä tekstiä. Toisin kuin monet muut, myönnän suoraan, että tästä "arvostelusta" on aivan turha etsiä objektiivisuutta. Minulle Dragon Age kolahti ja kovaa, jopa kovempaa kuin Uncharted 2 tai Demon's Souls. Suosittelen lämpimästi, mutta samalla ymmärrän täysin, että kaikille tämä herkku ei varmasti maistu.
 
Vastaus: Dragon Age Origins [PS3]

Edge testasi varsinaisesti 360-version... Vaikea arvostelua on pistää tässä pähkinänkuoreen, mutta käsistä morkataan aika selkeästi, samoin kuin hahmojen animointia. Grafiikkaa kutsutaan pahimmillaan "rumaksi" (tosin sanotaan, että PC:ssä graffat paremmat). PC-versio saa myös maininnan ohjauksesta, eli hiiri+näppis toimii taisteluissa paremmin kuin konsolin ohjain. Mutta eiköhän arvostelu (tai ainakin sen lyhennelmä) jossain vaiheessa ilmesty myös nettisaitille.

Mutta MW2 sai tietenkin 9/10 samassa lehdessä. Ilmeisesti siitä ei pahemmin kritisoitavaa. ;)

ja tämänkin pelin pc versioon on tullu jo modia jotka parantaa graffaa huomatavasti
 
Vastaus: Dragon Age Origins [PS3]

Onko tää roska näin buginen tosiaan vai enkö vaan osaa? Peli ilo loppui lyhyeen. reilu 1,5h ehdin juttuja tehdä ja maailmaa katsella (noble dwarf äijällä/knääpiöllä) kunnes peliin tuli totaalinen stoppi:
Elikkä aluksi tutkin luolastot ja kävin siellä areenalla mäiskimässä lättyyn niitä neljää heppua, sitten matka jatkui kohti kääpiön faijaa ja sitä päähahmon juhlatilaisuutta.
Seuraavana päivänä oli tarkoitus lähteä lahtaamaan jotain örrimörrejä ja peli alkoi putken mallisesta luolasta. Luolan päädyssä oikealla oli omia vartijoita , jotka kertoivat että sen kääpiön broidi on mennyt siihen luolaan. Sitten taas luolan päädyssä on myös omia vartijoita, jotka vain hokevat palveluksessanne ja niiden takan on "portti" tms mistä ei pääse etenemään. Näiden vartijoiden edessä kartalla näkyy valkoinen ruksi, mutta ei sieltä pääse etenemään, MIHINKÄÄN....
 
Ylös Bottom