Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Dragon Quest IX DS:lle

FamaZ

New Member
Hieman vaikea uskoa, että näinkään suurta uutista ei ole mainittu täällä (DS-alueella, ainakaan).

Kuten otsikossakin sanotaan, on Square paljastanut Dragon Quest IX:n tulevan next-gen (ja "new-gen" :p ) laitteiden sijasta Nintendo DS:lle. Eikä siinä vielä kaikki. Toisin kuin kaikki aikaisemmat osat, DQIX on toimintaroolipelin suuntaan painottuva teos, jossa on iso paino myös moninpelillä.

Lisää pelistä täältä (mm. ensimmäiset kuvat, videot ja tiedonjyväset).

http://www.gamesarefun.com/news.php?newsid=7333

Niin joo, pelin kehittää jälleen kerran Level 5.
 
Vastaus: Dragon Quest IX DS:lle

Tämä on kyllä edelleen aika shokki, ei niinkään alustansa vaan genreuudistuksensa vuoksi. DQ-pääsarjan pitkät perinteet ollaan ainakin minun silmissäni heittämässä hukkaan. Level 5 ruorissa kuitenkin saa optimismin säilymään tiettyyn pisteeseen asti.
 
Vastaus: Dragon Quest IX DS:lle

Guardian Viper sanoi:
Tämä on kyllä edelleen aika shokki, ei niinkään alustansa vaan genreuudistuksensa vuoksi. DQ-pääsarjan pitkät perinteet ollaan ainakin minun silmissäni heittämässä hukkaan. Level 5 ruorissa kuitenkin saa optimismin säilymään tiettyyn pisteeseen asti.
Samasta shokista kärsin itsekin. Ei siinä, pelistä tulee varmasti ainakin ihan kivaa moninpeliviihdettä, jos ei muuta, mutta toisaalta olisin mieluummin nähnyt sarjan ottavan vielä seuraavan askeleen eteenpäin next-gen koneilla. Ei niinkään väliä olisiko peli ilmestynyt Wiille, PS3:lle vai Xbox 360:lle, mutta jotenkin tuntuu, että DQIX:n kohdalla mennään ainakin jossain mielessä askel tai kaksi taaksepäin, kun alustana on tehojensa puolesta melkoisia rajoja asettava laite. Ehkä Dragon Quest -sarjankin olisi ollut Final Fantasyiden tapaan aika muuttua hieman radikaallimminkin, mutta kuitenkin niin, että peli olisi pysynyt ihan roolipelinä ILMAN "toiminta"-etuliitettä. Olisivat siis ainakin jotenkin rukanneet taistelusysteemiä uuteen suuntaan, pois 80-luvun loppupuolelta...

Nyt DQIX tuntuu vain jälleen yhdeltä spin-offilta luokkaa Dragon Quest Heroes: Rocket Slime ja Dragon Quest Swords.

Nooh, toivottavasti kyseessä on jonkinmoinen väliprojekti, koska next-gen-konsolit eivät ole myyneet vielä lähellekään tarpeellisia määriä kattamaan kehityskuluja, ja Dragon Quest X julkaistaan myöhemmin sitten jollekin kolmesta konsolista (todennäköisemmin Wiille tai PS3:lle kuin Xbox 360:lle, mikäli uudet konsolit ikinä "kunnon" Lohikäärme Seikkailua saavat).
 
Vastaus: Dragon Quest IX DS:lle

En olis uskonu että Dragon Quest IX tulisi DS:lle kun onhan sillä jo Dragon Quest Heroes Rocket Slime...No ei mulla kyllä oo mitään sitä vastaankaan.:)Mutta olishan se ihan kiva homma.:)
 
Vastaus: Dragon Quest IX DS:lle

Trailerin ja aiemman DQ:n perusteella voi sanoa, että tästä tulee aivan 100% varmasti DS:n paras peli. Aivan mahtava traileri ja peli näyttää vielä paremmalta kuin DQVIII. Saa nähdä joutuuko sitä joskus pelkästään tämän ja FFXII tsydeemin takia ostaa DS:n takaisin.

Mahtava.
 
Vastaus: Dragon Quest IX DS:lle

Juu traileri kyllä vakuutti ihan 100/0. Ostoslistalle menee...Itseäni ei haittaa että peli julkaistaan DS:lle, ehkä paremminkin toisin päin. Itselleni eniten sydäntä lähellä olevat RPG:t ovat olleen kuitenkin melko poikkeuksetta vanhoille tehottomille laitteile ( Saturn, SNES ) eikä samalle tunnelman ja eeppisyyden tasolle olla päästy tekniikan kehityttyä ( Viimeisimmät rpg:t jotka muistan kolahtaneen täysillä olivat DC:lle...).
 
Vastaus: Dragon Quest IX DS:lle

Suuri enemmistö, ainakin japanilaisista HC-pelaajista jotka lukevat Famitsua, ei näköjään pidä Dragon Quest IX:n muutoksista. Pieni enemmistö ei myöskään pidä koko ajatuksesta, että peli edes julkaistaan DS:lle:

Does Dragon Quest IX coming to the DS make you happy?

40.3% - Yes
46% - No
5.2% - Neither
8.5% - Not sure

Do you like the idea of the series changing to action-based battles?

6.8% - Neither yes or no
19.9% - Not sure
19.4% - Yes
53.9% - No

(Question asked to retailers) Does Dragon Quest IX coming to DS make you happy?

47.5% - Yes
22.5% - Neither yes or no
10% - Not sure
20% - No

(Question asked to retailers) Do you like the idea of the series changing to action-based battles?

15% - Yes
32.4% - Not sure
12.5% - Neither yes or no
40% - No

http://www.insertcredit.com/archives/001480.html
 
Vastaus: Dragon Quest IX DS:lle

Onkos tästä mitään uutta tietoa? Suomen julkaisupäivää tms?

Ja tietääkö joku DQIV:n suomi-julkaisusta?

Näitähän odotellaan kieli pitkällä.
 
Vastaus: Dragon Quest IX DS:lle

DQIX:n japanin julkaisu on alustavasti ajoitettu johonkin Q3-4 / 2008 vaiheille. Voi olla mahdollinen joulujulkaisu. Eng. käännöstä veikkaan odoteltavan ainakin Q3/2009.

DQIV jäänyt vielä kokonaan ilman eng. käännöksen alustavaa julkaisuikkunaa, vaikkakin 11/2007 julkaistussa jap-versiossa paljastui kätkettynä lähes täydellinen eng/it/ger/fr/spa-käännös. Veikkaan että peli julkaistaneen Q4/2008, jos nyt edes aiotaan julkaista täällä, nimittäin omasta mielestäni peli on myös melko todennäköistä jättää julkaisematta kokonaan japanin ulkopuolella.

Nämä siis täysin minun omia spekulaatioita, kun noin 15 vuoden ajan näitä jrpg:itä on joka kerta samalla tavalla tullut odoteltua, ja muokattua aina päähän mahdollinen julkaisuajankohta hajanaisten tietojen pohjalta.

edit: DQIV (USA) julkaistaan 16.9.2008. Vain pari kuukautta FFIV:n jälkeen. Nyt hymyilyttää! :)
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Dragon Quest IX DS:lle

Tämän hetkisten tietojen mukaan Dragon Quest IX julkaistaan Japanissa Q1/2009.
 
Vastaus: Dragon Quest IX DS:lle

Siis v*ttu kuinka sitä voi ihminen olla tyhmä: vaikka DQIV:n julkaisuaika oli minulla tiedossa näemmä jo kesäkuussa, unohdin autuaasti koko jutun ja nyt yllättäen törmäsin peliin eräässä keskustelussa.

Meni arviolta nanosekunti ja olinkin jo tilannut pelin, nyt vaan odottamaan kieli pitkällä parasta JRPG:tä (DQVIII:n ohella) ikinä. Tämä on meikäläiselle niin iso juttu että jopa tällä viikolla ilmestyvän Fallout 3:n pelaaminen kärsii. :) Pelasin tätä aivan jumalattoman paljon silloin 90-luvun alussa, nyt peli menee varmasti läpi ihan ulkomuistista. Toivottavasti haastetta piisaa niinkuin alkuperäisessä, turpaan tuli luolastoissa nopeasti jos ei ensin vähän tasoja kerätty, that's the way I like it!
 
Vastaus: Dragon Quest IX DS:lle

No nyt on DQIV:tä pelattu pari päivää. Parhautta!

Ainoa miinus tulee vaikeustason laskemisesta, 3-4 tunnin pelaamisen jälkeen ei alkuperäisessä versiossa todellakaan oltu chapter kolmosessa. Mutta mitäpä pienistä, ja toivon että se todellinen päänäytös eli chapter V olisi sitten haastavampi.

Ostin hetken mielijohteesta wanhan DS:n tilalle Liten, eli nyt kelpaa kyllä pelailla. :)
 
Vastaus: Dragon Quest IX DS:lle

Todella ikävän uutisen lisäksi, että DQX tulee pelkästään Wiille, DQIX:n japanin julkaisu vihdoin varmistui - 28 maaliskuuta 2009.

Voimme siis odottaa versiota, jossa kielenä sellainen mitä muu maailma ymmärtää, varmaan loppuvuodeksi 2009, tai sitten 2010 alkupuoliskolle. Holiday season 2009 julkaisu olisi aika optimistinen ennuste.
 
Vastaus: Dragon Quest IX DS:lle

Veikkaan että Squenix saa englanninkielisen version ulos mahdollisesti jo syksyllä 2009. Mutta ei tässä kiirettä olisi, hädin tuskin ehditty DQIV:n kimppuun ja DS-ropetarjonta on yltymässä ihan hulluksi Suikoden Tierkreisin, Chrono Triggerin ja sitten tietenkin Dragon Quest V:n ja kaikkien muiden roolipelien myötä!

DQIX:n hahmonluontiominaisuus vaikuttaa mielenkiintoiselta myös. Japanilaiset varmaan pyörivät käppyrää lattialla tämän päivän jälkeen.
 
Vastaus: Dragon Quest IX DS:lle

Japanilaiset varmaan pyörivät käppyrää lattialla tämän päivän jälkeen.
Niin, tai itkevät kuinka se ei kuulu Dragon Questiin ja DQIX onkin lopulta kopio alkuperäisesti Dragon Questista.

nimim. edelleen katkera siitä, että loistavalta vaikuttanut coop-hack 'n slash muutettiin takaisin perinteiseksi ropeksi vain koska sarjan vanhat fanit whinettivät asiasta
 
Vastaus: Dragon Quest IX DS:lle

DQIV on läpi vedetty ja viitun hyvä oli, aivan niinkuin muistinkin. Vaikeustaso oli sittenkin liian helppo verrattuna alkuperäiseen mutta annetaan nyt se anteeksi, sillä ei tarvinnut kuukausitolkulla grindata.

Hyviä uutisia todellakin DQIX:n suunnalta, tätä peliähän odottelen (näin vaatimattomast) enemmän kuin mitään peliä millekkään koneelle koskaan! :)

Sillä aikaa ropenälän tosiaan tyydyttää tällä hetkellä FFIV ja tulevat Chrono Trigger sekä DQV. Ja myös The World Ends With You on vielä pelaamatta.
 
Vastaus: Dragon Quest IX DS:lle

Traileri näyttää todella hyvältä. Meikäläisen odotukset ovat kasvaneet aika halvatun suuriksi, enkä sittenkään usko että tulee pettymystä! Tulis jo, tulis jo, tulis jo...!!
 
Ylös Bottom