Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Dying Light 2

  • Viestiketjun aloittaja Poistettu jäsen 3274
  • Aloituspäivämäärä
Toisaalta coopissa sillä ei ole väliä mitä sitä tekee ja hauskaa on silti, joten siihen nähden tuo 500h kuulostaa hyvältä koska ainakin on tekemistä samalla kun rupattelee henkeviä :D Ekassa osassa kävi äkkiä puuduttavaksi se samojen asioiden kiertäminen läpipeluusta toiseen kun kaikki oli jo tehty 100 kertaa.
 
Juurikin AC-sarjan pelien takia tuo ylipuuduttava tuntimäärä ei oikein innosta. Pakosti tuossa 500 tunnin aikana asioita johtuu toistamaan ja itseäni ei se nappaa. Arvostan vähäistä peliaikaani enemmän, enkä käytä niitä samojen asioiden pelaamiseen uudestaan, uudestaan ja uudestaan.

Eka peli tuntui myös liian pitkältä. En jaksanut sitä ylihypetettyä DLC:ta pelata loppuun, mutta pääjuoni meni suht kivuttomasti läpi.
 
Viimeksi muokattu:
Kun pitäisi kaikki tehdä pelissä niin en kyllä yhtään ole enää kiinnostunut tästä 500 tunnin pelistä
 
Eiköhän se 500+ tuntia oo vaa ihan mainoskikka että "hei tässä pelissä saatte joka pennille arvoa" Tyypit sit säikähtää että ou nou ei mulla ole aikaa pelata. Se 500+ tuntia on just että kerää jokainen sieni ja tee 100 samaa toistuvaa asiaa. Kyl tässä aivan varmasti ne jotka pelkää voi juosta sen tarinan läpi jossain 30h veikkaan. No ehkä 50h jos eksyy alkuun tekee jotain muita höhhöjä, ymmärrän kyllä jos peliin on vaa lisätty turhaa sälää ja tarinaa pitkitellään 40 tunnilla ihan vaa että "no nyt on iso peli".

Mua henk koht ei haittaa yhtään että lisätään höhhöö peliin, kuha se tosiaan on vaan ylimäärästä eikä pitkitä tarinan etenemistä jossa pitää tehää kauhee määrä jotain grindiä tai muita miljoonaa epämielenkiintoista asiaa. Hyvänä esimerkkinä tulee nyt mieleen yakuza like a dragon, jossa piti välillä grindaa (tylsää semmosta) jotta pärjäsi/pääsi tarinassa eteenpäin. Syö peli-iloa semmonen, vaikka mua ei henk koht grindaaminen peleis haittaa, jossain määrin jopa nautin niistä kuhan tietää että se palkitsee. Mutta ne grindit kuuluu sit ihan eri kastiin, tyyliin MMO tai looter pelit jossa nyt istutaan jossain luolas grindaa paremman lootin perässä.
 
Kun pitäisi kaikki tehdä pelissä niin en kyllä yhtään ole enää kiinnostunut tästä 500 tunnin pelistä
Miksi olis mikään pakko kaikkea tehä jos tarina ja isommat sivutehtävät on paljon kompaktimpi paketti? Herkästi kyllä jengillä kiinnostus lopahtaa peliä kohtaan. Varsinkin, kun ei edes tiedetä yhtään mitä tuo 500h pitää sisällään. Joku täällä jo kommentoikin, että tuohan voi olla noita uudelleen peluita jos haluaa nähdä kaikki eri vaihtoehdot tarinan osalta, kun tarinassa on eri valintoja.
 
Miksi olis mikään pakko kaikkea tehä jos tarina ja isommat sivutehtävät on paljon kompaktimpi paketti? Herkästi kyllä jengillä kiinnostus lopahtaa peliä kohtaan. Varsinkin, kun ei edes tiedetä yhtään mitä tuo 500h pitää sisällään. Joku täällä jo kommentoikin, että tuohan voi olla noita uudelleen peluita jos haluaa nähdä kaikki eri vaihtoehdot tarinan osalta, kun tarinassa on eri valintoja.
Nämä on näitä ensimmäisen maailman ongelmia. Näitä tuntuu varsinkin peliskenessä olevan nykyään varsin helpolla. Joskus tuntuu siltä, että pelaajien joukkoon mahtuu varsin paljon nirsoa ja hemmoteltua porukkaa näinä aikoina. Näin Colecovisionin ja Atarin videopelilaitteilla sekä Commodore VIC 20-kotitietokoneella pelaamisen ensikosketukset kasarin aikana saaneena täytyy sanoa, että onhan pelien kehitys ja monipuolisuus ja kaikin puolin kiinnostavuus mennyt melkein vuosi vuodelta parempaan suuntaan. Silti löydetään ainakin itselleni varsin kummallisista aiheista valittamisen aiheita - jopa ennen kuin pelejä on koskaan edes itse pelattu.
 
Silti löydetään ainakin itselleni varsin kummallisista aiheista valittamisen aiheita - jopa ennen kuin pelejä on koskaan edes itse pelattu.
Meidän pitäisi varmaan kaikkien ottaa mallia siitä kuinka maltillisesti teikäläinenkin on osannut suhtautunut peleihin ennen kuin ne ovat ulkona sen turhan spekulaation ja valittamisen sijaan.

Eiköhän tälläinen turhanpäiväinen spekulaatio kuulu ihan normaaliin keskustelupalstan toimintaan loppujen lopuksi eikä sitä sen enempää tarvitse pohtia miksi näin tapahtuu. Itse kukin tähän kumminkin tuntuu omalla tapaa syyllistyvän. On kumminkin hyvä, että tässä ketjussa moni kirjoittaja on perustellut ihan järkeenkäyvästi mikä heitä näissä pelien pitkissä pituuksissa on huolestuttanut.
 
Kyllähän ensimmäiseen osaankin on porukka saanut 100h käytettyä kun on nautiskelemalla tehty kaikki mitä pystyy, päätarina tuossa läpäistiin keskimäärin 18 tunnissa. Veikkaan että tämän jatko-osan päätarinan pituus on 30-40h, kartta on tuplasti isompi kuin 1 osassa niin kyllähän siellä halutessaan aikaa saa kulumaan.
 
500 tuntia tarkoittaa puolen vuoden intensiivistä päivittäistä useamman tunnin pelaamista tai paria vuotta säännöllistä tunnin pelaamista useamman kerran viikossa. Ei se mikään ihan mahdoton saavutus ole, jos peli on hyvä ja sisältöä riittää. Pidän enemmän pitkistä peleistä, mutta niissä ongelmana on juuri tuo aiemmissa kommenteissa mainittu toisto. Jos samaa sisältöä joutuu hinkkaamaan satoja tunteja, sen pitää olla sitten jo ihan älyttömän kiinnostava ja säilyttää kiinnostustus tarjoamalla uusia haasteita ja vaihtelua. Pelimekaniikan pitäisi olla sellainen, että haluaa vain koko ajan kehittyä ja nähdä lisää.
 
Tästä pitäis melkeen jo tehdä oma ketjunsa: ”Onko isompi aina parempi?” ;)

Itsellehän ei esim moninpelit juurikaan maistu, koska koen, että se on sitä samantoistoa pelistä toiseen. Muut pelaajat ja heidän aiheuttamansa jännitys ei riitä rikkomaan tuota toistoa. Silti noita jengi jaksaa pelata tuhansiakin tunteja. Mutta vastaavasti ei haittaa yhtään jos yksinpelissä on paljon sisältöä kunhan sen päätarinan ja suurimpien sivutehtävien koko ei paisu moneen sataan tuntiin. Nähtäväksi jää kuinka, miten se tässä on toteutettu mutta kiinnostus ei todellakaan ole kadonnut peliä kohtaan mihinkään vaan sen takia, että siinä on pelattavaa.

Edit. Kiitos @Dragonfly:lle ketjun luomisesta, voidaan jatkaa tätä pituus keskustelua siellä puolen: https://forum.konsolifin.net/thread...-puhutaan-videopeleistae-senkin-pervot.98419/
 
Viimeksi muokattu:
Joko alkaa kelpaamaan. Päätarina ei ole mikään massiivinen kymmenien tuntien räime kuten vähän ajattelinkin, tämä kuulostaa erittäin hyvältä. Toivottavasti sivutehtävilläkin on vaikutus pelin maailmaan niin saa sitten halutessaan lisää muutoksia, mutta jos haluaa vain tarinan nähdä niin ei pitäisi 20h olla paha.

FIxDrmUXEAA1ISB
 
Niiku sanoin, höttölömölöhölöö "checking every place on the map" Toiki on nii ympäripyöreetä sössöö, olen viettänyt jo 8 vuotta gta onlinessa ja voin sanoo et varmasti on yks talon nurkka jossain mapissa käymättä. Aikaa on jo kulunut yli 6000 tuntia. Tästä otsikko "It takes at least 6000 hours to complete and see everything in gta online"

Noi on just niitä fillereitä mitä tästä on porukka puhunut sen jälkeen ku toi massiivinen uutinen tuli. Joten ei hätää, voi juosta tarinan läpi ja jatkaa elämää tai palata muihin peleihin tai jottain.
 
Joko alkaa kelpaamaan. Päätarina ei ole mikään massiivinen kymmenien tuntien räime kuten vähän ajattelinkin, tämä kuulostaa erittäin hyvältä. Toivottavasti sivutehtävilläkin on vaikutus pelin maailmaan niin saa sitten halutessaan lisää muutoksia, mutta jos haluaa vain tarinan nähdä niin ei pitäisi 20h olla paha.

FIxDrmUXEAA1ISB
Hyvältä kuulostaa tälläinen suhdanne. Olisi ollut fiksuinta alunperinkin twiitata tälläinen hieman yksityiskohtaisempi selitys pelin pituudesta jos nyt jotain piti twiitata.
 
Pelejä joissa on cooppi niin niitä jaksaa vaikka 1000 tuntia jos siis peli on hyvä. Toistoa toki tulee. Itte Back4bloodia hinkannut cooppina jo melkosesti vaikka samoja kenttiä saa juosta. Diabloja ja muita pelanneena niin eipä tuo repeat paljon haittaa.
 
Joo mitäs eivät heti aluksi kertoneet asiaa selväksi, jos kerran piti mainostaa.

Mutta toivotaan tosiaan että sivutehtävät olisi myös hyviä ja muutenkin valinnoilla olisi oikeasti merkitystä. Nykyään on saanut pettyä liian usein peleihin, että parempi vaan ettei odota mitään. Silloin voi yllättyä positiivisesti.

Tosin vähän tuntuu olevan zombiväsymystä, että tämä taitaa jäädä hamaan tulevaisuuteen jos tämä saa hyvän vastaanoton.
 
Yksi vuoden odotetuimmista tulee onneksi jo alkuvuodesta. Ykkösosa yllätti takavasemmalta ja kolahti todella kovaa. Upealta näyttää tämä uusi, pitkästä aikaa oikein syyhyttää päästä pelaamaan.

Monella tuntuu Horizon ja Elden Ring jyräävän tämän ohi, itseä ei oikein kumpikaan jaksa kiinnostaa vaikka Horizon varmaan joskus tulee kokeiltua.
 
Ylös Bottom