Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Dying Light 2

  • Viestiketjun aloittaja Poistettu jäsen 3274
  • Aloituspäivämäärä
Tuo ”kiire yöllä”-elementti on suoraan sanoen hieman itseäni huolestuttava. En tällaisia aikapaineita kaipaa seikkailuihin lainkaan. Kilpa-ajopelit ovat sitten asia erikseen, mutta seikkailupeleihin en todellakaan kaipaa tällaisia jatkuvan paineistetun kiireessä pelaamisen elementtejä.
Tuossahan yöllä pelaamisessahan oli se porkkanana että sait tupla kokemuspisteet ja tämä erityisesti lopussa oli hyödyksi mutta pelin alussa mä grindasin vaikka kolme päivä kierrosta ennenkuin menin yöllä ottaa turpaani.... mutta oli kyllä tuli perseen alla kun alkoi päivä vaihtumaan illaksi/yöksi :D

Sinänsä kiva kokemus siis, nyt en muista olikohan joku sivutehtävä sidottu tuohon yöhön että piti tarvikkeita hakea.
Onhan tuo ensimmäinen osa jo 8v vanha vanhus ja vielä muistan kun kaverin luona pelasin ekaa kertaa PS4:llä
 
Muutenkin tuntuu ettei tätä peliä kannata nyt hankkia, sillä jotenkin uskon, että tätä peliä tullaan korjaamaan vielä ihan urakalla.
 
Neljä tuntia pelasin eilen ja ei ainakaan tuona aikana mitään bugeja tullut vastaan boksilla, vaikka pelasin ilman sitä day 1 päivitystä joka tuli vasta yöllä jakoon.

Tuttua Dying Lightia paranneltuna, joten jos tykkäsit ekasta, niin suosittelen myös tätä :)
 
Pari tuntia PC versiota takana, ehtinyt edes tutoriaalia siinä ajassa päästä läpi joten siihen kannattaa varata aikaa.

Graaffisesti peli on todella upean näköinen ilman säteenseurantaakin, pyörii nätisti kaikki asetukset tapissa DLSS quality asetuksella 80-100 FPS 2080ti+3700x kombolla.

Äänipuoli on erinomainen. Varsinkin ääninäyttely on parantunut roimasti, yllätyin ihan sen laadusta.

Tarina on napannut hyvin mukaansa ja sanoisin ainakin tutoriaalin perusteells että on otettu harppaus eteenpäin, ekassa osassa hahmot ja tapahtumat oli ihan hälläväliä itselle mutta tässä ne vaikuttaa mielenkiintosiilta.

Open World:iin en ole vielä ehtinyt joten en voi sanoa siitä vielä mitään, mutta kun sinne kaupunkiin pääsee vähän juoksentelee niin parkour tuntuu todella todella hyvältä.

Vasta ihan alussa toki olen mutta alun perusteella tämä on paljon mielenkiintoisempi tekele jopa yksinpeliksi kuin eka osa.

Yksi iso muutos on että aseita ei craftailla enään ja sinulla on inventory tilaa heti alusta todella paljon.

Huomenna jatketaan ja malta odottaa että pääsee kunnolla peliin käsiksi kun open world aukeaa.

Hyvin tyytyinen alun perusteella.

Edit: Ainiin ja unohtu mainita PC versiosta. Ultra widescreen tuki on pelatessa hyvä, mutta valikot sitä ei tue eikä cutscenet.

FOV slideri löytyy mutta kun arvot on 0-20 niin täytyy omalla silmällä katsoa mikä on hyvä, itselle +5 täppää defaultista toimii.
 
Viimeksi muokattu:
Powereihin ei tule peliä tänään paitsi ps5 versiota vähäsen. sanoi liikkeessä että ens viikolla pitäis tulla. Töitten jälkeen sitten giganttiin
 
Viimeksi muokattu:
Sorruin halpaan gigantti ps5 versioon... ihana sony ja sen purkkaviritys systeemit.. asennus ja päivitys niin tulee vaan että peliä ei voi käynnistää CE-100095-5, ei auttanut ps5 restarttikaan. levyn kyllä tunnistaa..

edit: edellinen patch asennus meni rest moodissa.. poistin asennuksen, uuden asennuksen jälkeen koetan käynnistää ennen päivitystä ja annan sitten päivityksen latautua ja asentua pleikan ollessa päällä.. katsotaan kuinka käy.

edit2: silläpä se lopulta korjaantui.
 
Viimeksi muokattu:
Hmm jokusen tunnin ehin aamulla ja nyt, hyvä peli tuntuu olevan kokonaisuutena, jos piti ykkösestä niin kyllä tästäkin varmasti. Vielä en kyllä ole lämmennyt tuolle yölliselle aikarajalle, sama aikaraja jos menee rakennukseen sisälle. Se tuntuu turhalta rajoittamiselta ja erityisen ärsyttävää että hahmonkehityksen kannalta oleelliset esineet löytyy näistä taloista ja pesistä.
 
Nelisen tuntia takana ja hyvin positiiviset fiilikset. Koukuttava peli ja tiivistunnelmainen varsinkin yöllä. Muutama side quest tehtynä ja muuten storya/hortoilua. PS5:llä pyörii moitteettomasti ja näyttää hyvältä. Myös OLED-telkkari näyttää jälleen kyntensä: taskulampun valossa pimeällä tetsaamisessa on todellakin oma fiiliksensä.

Tuosta yöajan aikarajoituksesta oon kyllä ihan samaa mieltä, ärsyttävä ominaisuus ainakin vielä. Mieluummin kaikessa rauhassa etenisi ja tutkiskelisi juuri yöllä, nyt joutuu kyttämään tuota aikaa. Onneksi niitä UV-sieniä jaellaan melko reilusti, ja tuo immunity-aika ilmeisesti pitenee hahmon kehittyessä.
 
Nelisen tuntia takana ja hyvin positiiviset fiilikset. Koukuttava peli ja tiivistunnelmainen varsinkin yöllä. Muutama side quest tehtynä ja muuten storya/hortoilua. PS5:llä pyörii moitteettomasti ja näyttää hyvältä. Myös OLED-telkkari näyttää jälleen kyntensä, taskulampun avulla pimeällä tetsaamisessa on todellakin oma fiiliksensä.

Tuosta yöajan aikarajoituksesta oon kyllä ihan samaa mieltä, ärsyttävä ominaisuus ainakin vielä. Mieluummin kaikessa rauhassa etenisi ja tutkiskelisi juuri yöllä, nyt joutuu kyttämään tuota aikaa. Onneksi niitä UV-sieniä jaellaan melko reilusti, ja tuo immunity-aika ilmeisesti pitenee hahmon kehittyessä.

Immunity ajan maksimi lisääntyy aina kun nostat healthin tai staminan maksimia.
 
Aloittelin pelin ja hyvältä vaikuttaa. Hienoa kun ääniasetuksista löytyy erikseen headphones high dynamics ja low dynamics. Ei tarvinut arvailla mikä ääniasetus on oikea omien kuulokkeiden ja Dolby Atmoksen kanssa. Äänet vaikutti muutenkin päteviltä.

Tässä ei ole näköjään HDR:ää ollenkaan. Se oli vähän pettymys, kun lähes kaikissa muissa nykypeleissä on.
 
Ekat tunnit takana täälläkin ja ihan hyvät fiilikset. Hard-vaikeustasolla aloitin ja tuntuu ihan sopivalta. Plussaa parkourista tosi paljon, joskin vaatii totuttelua ainaki itselläni.

Komppaan muita ja sanon etten hirveästi lämpene tuolle yölliselle rajoitukselle tuon taudin kanssa. Turhaa stressiä muutenkin stressaavaan ympäristöön :D muutoin kaikki tuntuu iha sopusuhtaiselta.

En tiedä onko pelin tahattomia bugeja vai ominaisuuksia, mutta pari kertaa on jo nuo random encounterit kuolleet itsekseen. Äsken piti ottaa joku rosvo kiinni, niin mokoma putosi katolta ja kuoli itse. Perään tuli ilmoitus toisaalta että bandit-ryhmä eliminoitu ja sain expat sieltä. Ilmeisesti zombit kävi syömässä ne.

Muuten on toiminut iha hyvin PS5-versio. Joitain graafisia pikkubugeja on näkynyt, muttei mitään peliä rikkovaa vielä ainakaan. Tarinakin tuntuu ainakin alkuun ihan mielenkiintoiselta.
 
Eilen tuli pelattua 3-4 tuntia ja kerran peli kaatui, muita bugeja ei tullut vastaan. Onneksi samaan aikaan tuli chekpoint niin pääsi samaata kohtaa jatkamaan. omaan silmään näyttää hyvältä vaikka 1080 reso
 
Tuli ostettua tämä PS5 myös joten vähän vertailua voi tehdä PC versioon.

Grafiikat on hivenen heikommat ja peli on performance modessa suttuinen mutta ei tämä niin paljon häirinnyt kun kuvittelin. Matala FOV sen sijaan häiritsi enemmän (eikä tietenkään auta että PCllä on ultrawide näyttö) ja toivonkin että konsoleille saataisi se slideri pian, kyllä siellä varmasti sen verran on ylijäämää frameissa että voi hivenen FOV nostaa kun Digital Foundry ei dippejä edes löytänyt. Toki jos resoluution saisi nostettua 1440p olisi se kova juttu mutta mielummin otan sen sliderin jos on pakko valita. Ihan ok tuo konsoli versiokin on mutta jos on massimiehen PC niin sieltä saa kyllä enemmän irti, siksi PC onkin lähinnä yksin pelailuun ja pleikalla coopit.

Meni tunnissa nyt tuo tuotoriaali läpi kun ensimmäisellä kerralla meni kaksi ja puoli tuntia joten siinä on todella paljon tarinaa ja varmaan tuli vähän fiilisteltyäkin sillloin. Ärsyttävää oli se että keskusteluja ei voi skipata kokonaan vaan pitää rivi kerrallaan rämpyttää nappia että pääsee eteenpäin nopeammin.
 
Tehkääpä syvempi analyysi:
Ei kukko käskien laula, mutta olkoon menneeksi.

PS4: 864p@30 fps
Xbox One: 864p@30 fps
PS4 Pro: 1080p@30 fps
Xbox One X: 1080p@30 fps

Jopa vanhat peruskonsolit pystyvät pitämään ruudunpäivityksen hyvin tasaisena, joskin paikoin aika runsaan repeilyn kera. Puhtaimmat paperit saa Xbox One X, joka tehokkaimmalla GPU:llaan jyrää menemään ilman ruudun repeilyä. Tehokonsoleilla myös hieman parempi ambient occlusion.
 
Ylös Bottom