Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

eFootball PES 2020

Kovasti nyt näyttää siltä että MyClub on vain suora copypaste viime vuodelta. Ei kovin hyvä juttu, että pidetään totaalinen uutispimento asiasta ja sitten vaan lyödään naaman eteen tasan sama tylsä asia mitä pelasi viime pelissä. Master League näyttää tosin niin lupaavalta, että pelin jossain vaiheessa ostan, mutta ennakkotilaus jää kyllä varmuudella nyt tekemättä, ellei Konami vedä jotain aivan totaalista ässää hihasta juuri ennen julkaisupäivää.
 
Kertokaas demoa pelailleet oma arvio tuosta uudesta Finesse driblingistä? Miten vertautuu vaikka pes 2019? Onko siis tarpeellinen uudistus tai jopa hyödyllinen?
 
Kertokaas demoa pelailleet oma arvio tuosta uudesta Finesse driblingistä? Miten vertautuu vaikka pes 2019? Onko siis tarpeellinen uudistus tai jopa hyödyllinen?
Onhan se paljon luonnollisempi, vapaampi ja reagoi nopeammin näyttöihin nyt, joten taas menty poispäin systeemistä ja enemmän Pessin tyyliseen luonnolliseen tapaan toteuttaa asia. Hyvä muutos.

Itse en ole vielä kuitenkaan täysin tuota oppinut, kun kynäillyt ei ole niitä omia vahvuuksia. Potentiaali on kyllä olemassa, että siitä tulee oikeasti hyödynnettyä. Ei tarvitsi enää katsoa tilanteita, joissa haasto päättyy puolustajan puhtaaseen kopautukseen palloon. Tuota pelkkää pallonkäsittelyä oikeasta tatista tulee välillä tehtyä, mutta sitäkin voisi paremmin hyödyntää ahtaissa tiloissa.

 
Tänään sitten tulloo peli postissa, tai sitten vasta keskiviikkona ->. Eikös ne posteljoonit tiistaisin tumputa kotonaan?
 
Jos se peli tulee jo tänään postissa niin varmaan pakko ite muokata kokoonpano tätä kautta vastaaviksi. Ainakin Serie A:n osalta kun sitä tulee Master Leaguessa pelattua. Jos se nyt keskiviikkona tulee niin ei kerkiä sellasta vaivaa näkemään.

Vai onko niin että tossa torstain rosteri-patchissä päivittyy myös noiden pelaajien kokonaisuuden sellaisiksi kun pitää? Eli onko torstaihin asti joka pelaajalla viime kauden kokonaisuus käytössä?
 
Vai onko niin että tossa torstain rosteri-patchissä päivittyy myös noiden pelaajien kokonaisuuden sellaisiksi kun pitää? Eli onko torstaihin asti joka pelaajalla viime kauden kokonaisuus käytössä?

Ainakin aikaisempina vuosina se ensimmäisen viikon live update on päivittänyt joukkueisiin viimeiset siirrot ja kokonaisuudet. Kannattanee odotella ainakin se torstain päivitys ja katsoa sitten, tarvitseeko jotain muuttaa itse. Todennäköisesti ei tarvitse.
 
Ainakin aikaisempina vuosina se ensimmäisen viikon live update on päivittänyt joukkueisiin viimeiset siirrot ja kokonaisuudet. Kannattanee odotella ainakin se torstain päivitys ja katsoa sitten, tarvitseeko jotain muuttaa itse. Todennäköisesti ei tarvitse.

No eipä se kolahtanu luukusta tänään. Itsellä vasta eka PES jonka olen julkaisupäiväksi ennakkotilannut niin pakko kysyä mahtaako nyt jo löytyä noita tiedostoja netistä joissa on oikeat nimet logot jne.? Yhdestä paikasta taisin jotain löytää mutta vaati ilmeisesti jäsenyyden että ne olisi saanut ladattua.
 
Jatkoa edelliseen vielä, onko joku tosiaan liitynyt tuonne Pesuniverseen jäseneksi? Pesuniversesta saisi ilmeisesti siis heti huomenna optiofilut, mutta jäsenyys maksaa. Toisaalta ihan mieluusti tukisinkin tuollaista toimintaa, vaan pitäisikö tietää jotain etukäteen?
 
Torstaina tulee PESWorldilta OF. Se on ilmainen, mutta todennäköisesti aluksi sisältää vain osan liigoista (eivät ole vielä kertonut tarkkaa sisältöä). Lisää tulee todennäköisesti pikkuhiljaa. Laatu ennen ollut siellä parasta.

PES Universe vaikuttaisi olevan laadullisesti tänä vuonna aikasempaa parempi ja onhan se toki myös aika kattava heti julkaisussa. Jos tosiaan haluaa tukea heitä niin mikä ettei, iso työ tuolla taustalla on. Varmaan joku pari viikkoa kestää, että sen saa myös ilmaiseksi.

PES Gaming sivustolta voi myös löytyä muita Option Filejä. Sen lisäksi vielä paljon epävirallisempia sekä laadullisesti heikompia taitaa löytyä jo nyt jostain päin internettiä ladattavana, kun osalla oli jo viime viikolla mm. Valioliigan peliasut kunnossa.
 
Eipä ole MyClub muuttunut mihinkään, suora copypaste kuten menutkin. Hyvä niin, koska vahvisti sen etten kyllä ole peliä ihan heti ostamassa, mutta Master Leaguen takia joutunee jossain välissä ostamaan tarjouksesta, onneksi sitäkin nyt tosin porukka striimailee että saa katsoa miltä näyttää. Toki sitten myös Euro 2020 tekee tuosta mustbuyn.

Edit: Ainoa asia mistä pidän, on että kaikki pelaajat ovat nyt lvl1 ja hyvällä overallilla. Ei enää lvl1 kuraa ja lvl30 eroa ostetut vs ilmaiset spinnit.
 
Viimeksi muokattu:
Mitä hemmettiä, tämähän on jopa parempi kuin demo lyhyen testin perusteella. Nyt vähän yllätti, kun yleensä menty siihen toiseen suuntaan demon jälkeen.

Fyysisyys tuntuu pelissä vieläkin paremmin, kun jokainen kontakti ei pääty vapariin. Ja mikä yllättävintä niin tekoäly pelaa vielä monipuolisemmin mitä demossa ja tiettyjen pelaajien tapa pelata (Player ID) on entistä selkeämpi sekä vahvempi. Toivottavasti olisi gameplay näin hyvää myös Master Leaguen puolella.

Tässä kahdesta ekasta pelistä lyhyt kooste:
 
Uskomattoman hyvältä tuntuu viheriöllä, syötöt vedot, kuljettaminen kaikki mennyt taas eteenpäin. Optiofiluja odotellessa...
 
No niin peli on haettu ja ensitestit otettu. Ensireaktiona oli, että kylläpäs tämä tuntuu heti ekasta pelistä asti uudelta. Heti ensimmäinen poikittaissyöttö toi fiiliksen, että pallon fysiikkaa ja olemusta omana objektinaan on parannettu. Se tuntuu omalta objektiltaan jopa silloin, kun se on jonkun pelaajan hallussa. Vaikea kuvailla sanoin, mutta pallo tuntuu olevan irrallinen objekti, vaikka hallussa olisikin. Ei siis vain sellainen "on/off-objekti". Kuljettaessa, syöttäessä, pyörähtäessä pallo hallussa, se tuntuu realistisen irtonaiselta. Fysiikka tuntuu myös menneen eteenpäin ja nyt pelaajat taistelevat ja työntävät toisiaan realistisemmin, kun taistelevat pallosta tai erikoistilanteissa. Ensimmäisten matsien perusteella sanoisin, että tekoäly myös rikkoo aavistuksen enemmän kuin ennen. Tekoäly rikkoi jopa pilkun arvoisesti jo tässä vaiheessa. Omaan silmään pieniä, mutta huomattavia viilauksia, jotka ovat vieneet peliä taas aavistuksen realistisempaan suuntaan.

Ensimmäisessä matsissa Suomi voitti Armenian 2-1 ja oli kaikin puolin realistisen oloista peliä. Arajuuri, Kamara, Pukki ja Hradecky erottuivat kentällä kuten myös vastustajan Mkhitaryan. Konami on taas onnistunut luomaan pelaajista erilaisia ja toisistaan erottuvia. Kuten ylläkin on jo todettu, niin kenttätapahtumat ovat menneet selvästi eteenpäin ja muistuttavat taas vähän enemmän oikeaa jalkapalloa. Heitin wanhasta tottumuksesta Top Playerin tasoksi ja -1 pelinopeudeksi ja tuntui heti hyvältä. Olo oli kotoisa, mutta silti uusia pikkujuttuja sen verran paljon, että peli tuntuu uudelta.

Kävin myös myclubin puolella laittamassa joukkueen pystyyn ja avaamassa lahja-agentit. Merkittävimmät nostot Ter Stegen, Marquinhos, Müller ja Pepe. Maalivahti- ja toppariosasto on jo tässä vaiheessa siis ihan hyvällä mallilla. Nyt sitten vaan odottelemaan torstaita, jolloin tulee kunnolla avattavaa ja saadaan viimeisimmät kokoonpanot myös, niin pääsee edit moden kanssa touhuamaan.

Tosi kiva juttu myös tuo, että kaikki Euroopan maajoukkueet on nyt heti julkaisusta asti lisensoitu, joten jo tässä vaiheessa voi makustella EM-fiiliksiä ja pelailla niillä. Varmaan tulee enemmän pelattua maajoukkueillakin nyt, kun pienemmätkin eurooppalaiset maat ovat virallisesti mukana. Tulee tutustuttua uusiin pelaajiin.
 
Tulipahan itsekin ladattua peli PS storesta kun ei jaksanut odottaa posteljoonia, vapaapäivänä kerennyt nyt aikalailla pelaamaan ja täytyy sanoa että aikalailla mukavan realistiselta pelit tuntuu kaikin puolin. Pakkohan sitä master leagueta oli hiukan aloittaa vaikka torstaina pitää aloittaa uusi.

Joitain miinuksia kuitenkin:

-Pelipaidat jokseenkin säkkimäisiä. Vai osuukohan tämäkin vain alussa silmään kun on muutettu. Esim. Dzeko näyttää pelissä välillä keskivartalolihavalta. Tuleekohan tuohon muutosta? Ainut mitä huomasin niin Internazionalella oli paidat kunnossa noilta osin.

-Geneeriset kasvot, mahtaakohan noita oikeita kasvoja tulla lisää torstaina tai ajan kuluessa, jotenkin tuntuu niitä olevan liikaa

-Master League ei ainakaan vielä mitään huikeaa ole noilla cutsceneillä näyttänyt ja jäänyt tähän mennessä vähän vaisuksi siihen nähden että sitä hehkutettiin

Jotain muita miinuksia oli mielessä mutta pääsi unohtumaan...

Toivottavasti master leaguen palkka systeemi on korjattu, viime versiossa palkka budjetti oli miinuksella useita miljoonia ensimmäisen kauden jälkeen eikä uusiin hankintoihin ollut varaa
 
Ilmeisesti yöllä eli käytännössä huomenna Suomen aikaa tulee PesUniversen Option File myös pronssikäyttäjille. Mielestäni tuo pronssitili on ilmainen, mutta sivujen ruuhkan takia en ole päässyt tarkistamaan asiaa.

Pirun hyvä peli kyllä. Ikävästi My Clubissa tuli kaikista kolmesta mustasta pallosta toppari, Pique, De Vrij ja Koulibaly. Onhan ne hyviä, mutta jotain muitakin olisi kelvannut.
 
Harvinaista tosiaan että pelituntuu näin hyvältä heti kun sitä alkaa pelaamaan. Aikasemmin sitä että tuntuu näin hyvältä saa odottaa sinne Data Pack 4 tienoille. Eli tyyliin maaliskuulle.

Nyt tuntuu tosiaan heti melko tutulta mutta jo eka syöttö paljasti että pallo elää eri tavalla. Fyysiikkamoottorille on kans tehty taas hyvässä mielessä jotain suhteessa demoon kun nyt saa kamppailla pallosta ihan eri tavalla. Jokusen kerran tullu tilanne että keskityksen jälkeen 2 pelaajaa hyppää siihen sillä tuloksella että molemmat kaatuu ja kumpikaan ei lopulta osu palloon. :D

^^ Noin käy aina joskus oikeastikin mutta en muista tuota pelissä koskaan nähneeni.

Tänne tuli kans 3 huippupelaajaa Interin Miranda, Coutinho ja ManUn veskari De Gea.
 
Mistä mahdan saada nimet oman joukkueen pelaajieni pään päälle? Millään en löydä tuota asetusta mutta 2019 ainakin sellainen oli.

Samaa täytyy kysyä että onko noihin loukkaantumisiin jotain säätöä? Sama meno jatkuu kuin viime pelissä eli loukkaantumisia ei tule juuri ollenkaan.
 
Itse teen Veikkausliigapaitoja, paitojen fiksaus PES 2020 varten vielä kesken. Nimimerkki jalakapalloilija futisforum2:lla tekee kaiken muun sisällön ja on muutaman vuoden ajan tehnyt upealla laadulla Veikkausliigan PES-sarjaan. Kyllä siinä muutama viikko menee, että on kaikki luotu.

e. Aika epäilyttävän oloinen sivusto tuo Ketubanjiwa, muutenkin jakavat ilmeisesti laittomasti muiden tekemää sisältöä. Tässä PES Universen virallinen OF, on tällä sivustolla omien sivujen ruuhkan takia. Kaikkia liigoja siellä ei vielä ole ladattavana ilmaiseksi: https://pesuniverse9.wixsite.com/pes2020optionfile/downloads
 
Viimeksi muokattu:
Ylös Bottom