Elektroninen urheilu | e-sports

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Holmenkollenilta voikin vaihtaa sitten suoraan Splatoon 2 pariin. Yhteispohjoismainen Ämpäri Gang taistelemassa finaalipaikasta.


Edit: Ämpäreiltä upea ensimmäinen erä. Nyt kävi kuitenkin näin ja finaalipaikka jäi saamatta.
 
Viimeksi muokattu:

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Shelter Kaisaniemi, Vuorikatu 16, 00101 Helsinki
Kotisivu: http://www.shelter.gg/

Komeat pelitilat Helsingin Kaisaniemessä. Tila vuokrattavissa.

Pelikoneiden hinnasto:

1 tunti = 4€
5 tuntia = 19€
10 tuntia =35€

Playstation Sohva

1 tunti = 6€


Tuomas Konttinen, 35, haistoi e-urheilussa kasvun: Entinen Duudsonien myyntimies avasi Suomen suurimman pelitilan

Tuomas Konttinen uskoo, että elektronisesta urheilusta tulee suurten joukkojen harrastus.

JA NYT, koska peliurheilussa tapahtuu, Tuomas Konttinen on avannut Kaisaniemeen Suomen suurimman e-urheilun pelitilan. Paikkoja on samanaikaisesti 64 pelaajalle.

Shelter Gameroom -niminen pelitila avautui perjantaina. Siellä tunnin pelaaminen maksaa 4 euroa ja 5 tuntia 19 euroa.

Ansaintamalli on yksinkertainen: Myydään lippuja jotka oikeuttavat aikaan tietokoneella tai konsolilla. Lisäksi pelipaikassa on kymmenen huonetta vuokrattavissa yksityistilaisuuksiin.

Lisää: https://www.hs.fi/talous/art-2000006030691.html
 
Viimeksi muokattu:

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Huhtikuun 26. päivä alkaen Sub lähettää perjantai-iltaisin kotimaista e-urheilua säännöllisin lähetyksin.

Telian esports-sarja tulee telkkariin – ottelut suorana perjantai-iltaisin

Telia Esports Seriesia voi seurata perjantai-iltaisin suorana Subilta. Otteluita voi seurata lisäksi tiistaisin MTV-palvelusta.

Ensimmäisellä liigakaudella pelataan tietokoneella räiskintäpeli Counter-Strikea sekä mobiilipeli Arena of Valoria. 40 000 euron CS-liiga alkaa huhtikuun lopulla.

Perjantain lähetyksissä joukkueet pelaavat paikan päällä studiossa. Tv-lähetyksissä tutustutaan sarjan lisäksi sen pelaajiin inserttien avulla. Tuottaja Lahti lupaa tiedotteessa ”taattua urheiluviihdettä”.

Ottelut selostavat Ylen lähetyksistä tutut Teemu Hiilinen ja Juha Kurppa, joiden rinnalla nähdään Overwatch-selostajana tunnettu Tomi Rinne. Lähetysten juontajat julkistetaan lähempänä kauden alkua. Telia Esports Seriesin tuottaa Assembly, jonka enemmistöosuuden Telia hankki viime kesänä.


Lähde: https://www.is.fi/digitoday/esports/art-2000006034641.html
 
Viimeksi muokattu:

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Ensin nuoret. Seuraavassa vaiheessa aikuiset?


Nuoret rynnistivät e-urheilukerhoihin – taustalla menestys maailmalla

Imatran Pallo-Veikot perusti maaliskuun alussa e-urheilukerhoja . Alun perin tarkoituksena oli aloittaa viidellä ryhmällä, mutta suosio yllätti järjestäjät..

Kerhoihin ilmoittautui 85 lasta ja nuorta, ja lopulta ryhmiä perustettiin yhdeksän. Kerholaiset on jaettu ryhmiin ikänsä ja taitotasonsa mukaan.

– Minusta tuntuu, että nuoret innostuvat koko ajan enemmän ja enemmän tästä . Täällä on kuulunut paljon riemunkiljahduksia. Nuoret ovat saaneet uusia elämyksiä ja kavereita. Kerholaiset ovat kehuneet toisiaan paljon ja vaihtaneet tietoja keskenään, jotta he pystyvät pelaamaan yhdessä myös kerhon ulkopuolella, kertoo e-urheilukerhoja ohjaava Toni Andersson.

Lisää: https://yle.fi/uutiset/3-10688130
 

cobalos

Well-Known Member
^ Onko tuo suosio penkkiurheilun kannalta vai lajiin osallistumisen kannalta?
Jos tuosta Ylen jutusta voisi päätellä, "kiinnostus" tarkoittaa kaikkea lajin ympärillä tapahtuvaa seuraamista - mukaanlukien katsomossa, verkossa ja muissa medioissa tapahtuvaa seuraamista. Siis muutakin kuin vain perinteistä penkkiurheilua eli telkkarin tuijottamista.

Itse osallistuminen riippuu aika paljon lajista, mutta sen merkitys on tämän tutkimuksen kanssa varmaan aika vähäistä. Tuolla listassa kun on myös esim. formulat. Aika harva kuitenkin siitä innostuu auton rattiin asti.
 

Barca11910

Well-Known Member
Jos tuosta Ylen jutusta voisi päätellä, "kiinnostus" tarkoittaa kaikkea lajin ympärillä tapahtuvaa seuraamista - mukaanlukien katsomossa, verkossa ja muissa medioissa tapahtuvaa seuraamista. Siis muutakin kuin vain perinteistä penkkiurheilua eli telkkarin tuijottamista.

Itse osallistuminen riippuu aika paljon lajista, mutta sen merkitys on tämän tutkimuksen kanssa varmaan aika vähäistä. Tuolla listassa kun on myös esim. formulat. Aika harva kuitenkin siitä innostuu auton rattiin asti.
Harva meistä omistaa koskaan autoa jolla pääsee yli 300 km/h
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Palkintopottien kehitys vuosien aikana. Siellä ei näy änäriä eikä ajopelejä, joille tietysti toivoisi näin suomalaisestakin näkökulmasta enemmän näkyvyyttä.

 

hartzu

KonsoliFIN Alumni
Blast Pro Series -turnaus Sao Paolossa käynnisty eilen ensimmäisen kierroksen otteluilla. ENCE on mukana ja voitti ensimäisessä pelissään Brasilian MIBRn melko selvästi 16-9. Toinen peli oli Tanskan Astralista vastaan, jolle ENCE hävisi Katowicen finaalin muutama viikko sitten. Nyt ottelu oli todella tasainan, mutta juutit käänsivät ottelun lopulta itselleen 14-16 numeroin. Karttana oli Astraliksen "kotikartta" Dust2. ENCE oli tappiolla pahimmaalla muistaakseni 1-7, mutta nousi tasoihin ja lopulta ohi toisella puoliskolla pelatessaa terroristi-puolta. Astraliksen rutiini kuitenkin riitti voittoon.

Tänään ENCEllä on kolme ottelua alkaen kello 18, jolloin tarjolla on Suomi-Ruotsi maaottelu Ninjas in Pyjamasia vastaan, joka eilen voitti Fazen ja hävisi Liquidille.

ENCEn tämän illan ottelut:
18.00 ENCE - NIP
19.20 ENCE - Faze
20.40 ENCE - Liquid

Otteluita voi seurata ainakin Elisa Viihteen ja tietysti Twitchin kautta.

https://www.hltv.org/matches?event=4326
 

hartzu

KonsoliFIN Alumni
Pari highlistia ENCEn eilisistä peleistä.

Sergej alistaa Astralista Desert Eaglellä säästökierroksella.

Allu vetää god-moden päälle 1vs4 alivoimalla MIBRiä vastaan.
 

hartzu

KonsoliFIN Alumni
ENCElle turnauksen 3. sija Liquid-tasapelin jälkeen, joka pääsi finaaliin Astralista vastaan. ENCEllä ja Liquidilla oli lopulta tasapisteet ja Liquid pääsi erävoittojen erolla finaaliin. Hieman pöhkö turnausformaatti tässä oli, koska jatkoaikoja ei tunneta, joten Liquidin ontuminen tasapeliin sai heille finaalipaikan pelkän ekan kierroksen MIBR ylikävelyn takia. Jatkojalla ENCE olisi vienyt finaalipaikan suurella todennäköisyydellä.
 

Zylp

Member
Oli kyllä ihan hyvä turnaus taas ENCEltä. Mukava myös huomata, että Major-turnaus ei ollut "hetken huumaa". Lähiaikoina pojat tulee kyllä voittamaan Astraliksen, se on varma.
 

x EkKU x

Member
Uusi F1 esport kausi starttaa karsinnoilla 8-21.4, onko kukaan aikaisempina vuosina osallistunut ja jos on niin kuinka pitkälle päässyt?
Mielenkiinnosta päätin että kokeilen tänä vuonna, taso on varmasti todella kova ja tuskin itse ilman sen ihmeempää treeniä kovin korkealle pääsee.


https://f1esports.com/

1724
 
Viimeksi muokattu:

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Kotimainen ENCE e-sports mukana suuressa Lontoon PUBG-turnauksessa.

Kisalähetys parhaillaan menossa Twitchissä:

 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Telia eSports Series aloittaa perjantaina 26.4.. Suorassa klo 21 tv-lähetyksessä ja itse Teemu Hiilisen juontamana. Palkintopotti on 40 000 €. Mukana mm. ENCE ja Helsinki REDS.

Ihka ensimmäinen Telia Esports Series -kausi tarjoilee yleisölle toimintaa ikonisen räiskintäpelin, Counter-Srike: Global Offensiven, kanssa. Suomen tunnetuin esports-peli on nähnyt kovaa kansallista kilpailua jo 2000-luvun alusta. Sarjaa voit seurata Subilta, MTV-palvelusta tai Twitchistä. Valmistaudu kovinpaan esports-showhun mitä tässä maassa on tarjolla!

 

MAINOS

Ylös Bottom