Elokuvasuosittelut ja muu leffakeskustelu

Mietteitä. Mielestäni tämän olisi voinut tehdä animaationa ja molemmat toimisi vain ääninäyttelijöinä.


Tuleekohan Tom Holland myös God of Warin väistämättömän elokuva- tai sarjaversion pääosaan :D

Nyt se kuitenkin on jo Spider-Man, Nathan Drake ja ilmeisesti Jak. Ehkä Aloyna voisi mennä myös samaan syssyyn?
 
Minä taas kuulin huhua, että viiksekäs Mark Wahlberg on pääosassa Ghost of Tsushima -elokuvassa! Michael Cera toisena päätähtenä samojen täysin lähteettömien huhujen mukaan.
 
Tuli viimein katsottua Oppenheimer ja elokuva oli kyllä alusta loppuun tuttua Nolania. Mielenkiintoinen tarina herätetty eloon laadukkaalla käsikirjoituksella ja ohjauksella. Tämä höystettynä mahtavilla näyttelijöillä ja erinomaisilla musiikeilla. Erityisesti kuitenkin elokuvan loppupuoli käänsi tämän itselläni hyvästä elokuvasta erinomaiseksi. Mikään täyden kympin elokuva tämä ei kuitenkaan ollut. Varsinkin elokuvan rytmityksen ja pituuden osalta en ollut täysin tyytyväinen. Varmasti kuitenkin yksi vuoden parhaimpia elokuvia.
 
Nykyään tulee kyllä ihan mukavan nopeasti uusia leffoja myyntiin ja eilen tulikin cittarista napattua super mario bros mukaan ja myös guardians of the galaxy 3 oli hyllyssä.
 
Kun nyt on Marvelit tsekattu niin siirryin sitten DCn pariin ja otin katseluun kolme perättäistä toinen toistaan suurempaa floppia; Black Adam, Shazam 2, The Flash

Black Adam
Musta Aatami oli Rockin yli vuosikymmenen mittainen intohimoprojekti, joka kuitenkin kärsi koronasta, sen jälkioireiluista ja lopulta DCn johdon purgesta, eli väkivaltaisesta puhdistuksesta tuotantolinjan leffoista.

Kun leffa viimein saatiin valkokankaille niin edes 'DJ'n 390 miljoonaa insta seuraajaa ei jaksanut leffasta kiinnostua ja leffa floppasi pahasti.

Katsoin leffan lävitse ja mielestäni se oli huomattavasti parempi kuin mitä pelkäsin. Ei mitään Vin Dieselin Bloodshit.. shot tasoa.

Perisynti on se, että ekan osan pitää esittää syntytarina vaikka ei ketään kiinnosta ja tässäkin tapauksessa se vie liikaa tarinalta ruutuaikaa. Mutta on leffassa hyvääkin senkin lisäksi, että The Rock onnistuu pitämään pahimmat kulmien heiluttelu maneerinsa kurissa. Esimerkiksi sen ainoan oikean James Bondin, Pierce Brosnanin esittämä Mr Faith, on todella onnistunut charmikas vanhempi sankari, joka mielestäni on samalla mielenkiintoisimman oloinen supersankari viimeiseen viiteen vuoteen. Dwayne myös on uskottava steroidihirmusupersankarina ja kakkososa olisi voinut olla jo ihan pätevää rymistelyä.

Juoni oli totuttua DCn laatua. Synkällä ilmeellä ja joku kiusallinen huumoripläjäys siellä täällä keventämään tunnelmaa.

DC leffoihin on myös syntynyt outo ilmiö Shazamin myötä, jossa loppukohtaukseen ängettiin supermanin ylävartalo, mutta naamaa ei näytetty, koska Cavillin sopimus oli loppunut. Samaa outoa Justice League easter eggeilyä jatketaan tälläkin kertaa.

Mainettaan parempi, kertakäyttöviihdettä 3/5


Shazam 2
Shazam oli DC Universumin rohkein yritys tuoda B-luokan supersankari teattereihin ja samalla tehdä pesäeroa hautajaistunnelmaisen vakavaan ryppyotsaiseen DC Universumiin lähes komediatasoisella Shazamilla, jonka lähin esikuva lienee Scwarzineggerin Isäni on Turbomies. Leffa oli ihan pätevä, vaikka leffa pääsikin juuri ja juuri voitolle. Se kuitenkin riitti jatko-osan tekemiseen.

Kuitenkin aika ajoi pahasti Shazaminkin ohitse, nykypäivänä tarjontaa on niin paljon että silloin pitäisi takoa kun rauta on kuumaa ja hahmon nimi on kaikkien huulilla ja valitettavasti neljä vuotta on liian pitkä aika hiljaiseloa Shazamin kaltaiselle B- kastin sankarille ja kun jatko-osa lopulta tuli niin ei kukaan muistanut koko sankarin olemassaoloa. Asiaa ei auta ainakaan se tieto, että Shazamin DC universumi on ajettu alas ja jatkoa ei tule.

Leffa itsessään jatkaa ykkösen huumor linjalla ja keskittyy nyt enemmän koko Shazam supersankariporukan kasvukipuiluun. Leffa jatkaa myös outoa Justice League easter egg linjaa.

Perusvarmaa mätkettä DCn huumor linjalta, kertakäyttöviihdettä tämäkin 3/5.


The Flash
Tämän kolmikon ainut AAA kastiin laskettava Flashin sooloelokuva kävi kanssa painajaismaisen kierteen lävitse, eikä vähiten pääosan näyttelijän henkilökohtaisen elämän takia.

Flash nähtiin viimeksi valkokankailla vuonna 2017 Justice Leaguessa, jonka jälkeen Flash on kyllä pysynyt tasaisesti otsikoissa, mutta toinen toistaan synkemmillä otsikoilla sävytettynä. Leffan ainoa oikea julkaisuajankohta olisi ollut vuonna 2021 Justice Leaguen uncut editionin vanavedessä, mutta leffaa ei voitu julkaista Ezran mielenterveysongelmista johtuvan käyttäytymisen vuoksi.

Koska leffaan oli sysätty niin paljon rahaa, leffa haluttiin puskea ulos, vaikka ainoa oikea ratkaisu olisi jättää leffa julkaisematta Ezran aiheuttamien vahinkojen vuoksi.

Jaaaa yllätys yllätys leffa floppasi ja pahasti.

Tuntuu väärältä puhua soololeffasta kun väkeä on enemmän kuin Justice Leaguessa. Mukana on kaksi Flashia, kaksi eri Batmania, Supergirl ja käypä piipahtamassa Wonderwomankin. Leffalla on kyllä hetkensä, mutta valitettavasti hyvät hetket rakentuu enemmän Micheal Keatonin ja Ben Affleckin Batmaneiden varaan kuin itse Flashi(e)n.

Etenkin Marvel leffojen kohdalla on puhuttu paljon CGIn (heikosta) laadusta ja tässä leffassa todella näkyy että DCn johdon vaihtumisen myötä leffalta on laitettu rahahanat kiinni, koska osa CGI on aivan naurettavan huonoa tasoa, ekan 5min jälkeen tapahtuva sairaalan romahdus näyttää ajoitellen suoralta leikkaukselta Uncharted 4 pelistä.

Kun CGI laadusta pääsee yli niin onhan tämä ihan kelpo kertakäyttöviihdettä.

Arvosana 3/5, Micheal Keaton pelastaa tällä kertaa Gothamin sijasta Flashin nimikkoleffan.

Ehkä olisikin aika tuoda joku eläköitynyt Bruce Wayne takaisin Gothamiin nostamaan DC takaisin parrasvaloihin.
DCllähän on jemmassa vielä yksi savuava ase, nimittäin Aquaman 2, jota ei Amber Heardin kohun vuoksi uskalleta julkaista vaan leffaa siirretään vuosi vuodelta, jotta kohu laantuisi ja unohtuisi. Samaan aikaan leffaan tehdään joka vuosi pieniä lisäkuvauksia ja käsikirjoitusta päivitetään lennosta, jotta se pysyisi ajantasalla edes jotenkin.


Paatuneille supersankarifaneille nämä kaikki tarjoaa ihan totuttua kertakäyttöviihdettä, jonka parissa viihtyy, mutta ei näitä toinna ensikertalaiselle näyttää tai jää hänen viimeiseksi supersankarileffakokemukseksi.

Nimim. Kokemusta on kun yritin vaimoa innostaa mukaan supersankari maailmaan :D
 
From Dusk Till Dawn Trilogia

Muistaakseni olin vain ekan nähnyt joskus. Mutta siis aivan mahtavia kulttielokuvia! :D Viihdyin kyllä jokaista katsoessa jokaisen minuutin. Menevät kyllä Evil Dead 2 tasolle. 6/5
 
Sielä oltiin V2 sivustolla tehty mielenkiintoinen artikkeli mikä leffa teki voittoa ja mikä tappiota ja Barbie sekä Oppenihan on meillä jo selviä pelejä:


Heti alkuun että ei ole pelko että tämä on "Haahaa hyvä homma jee" vaan että tuo on loppupeleissä melko karua katsottavaa.. Monikohan elokuvasarja tulee saamaan kirveestä tulevaisuutta ajatellen?

Disneyn kohdalla tuo on tosiaan karua katseltavaa mutta ei DC studioilla myöskään hurraata olla huudeltu kovin?
 
Todella harmillista, että Turtles, Dungeons & Dragons ja Indy saivat noin heikot katsojaluvut. Molemmat helposti sieltä parhaimmasta päästä vuoden pop-tarjonnasta, mutta eivät vaan kiinnostaneet kansaa. Onneksi Oppenheimerin ja Barbien menestykset paikkaavat. Varsinkin Oppenheimerin todennäköinen miljardin lipputulot on ihan mieletön saavutus.

Tosin se pitää huomauttaa, että V2 on saanut tuon sitaattinsa väärin. Elokuvan pitää tienata kaksinkertaisesti budjettinsa päästäkseen nollille ja alkaa tienata voittoa. Ei siis kolminkertainen määrä.

Eli budjetti + arvioltaan sama summa markkinointiin = pohja, joka pitää ylittää. Aikanaan tämä oli suurempi luku, mutta nykyään teatterit saavat pienemmän osan lipputuloista ja varsinkin Disney ottaa isomman haavin kaikesta, joten oletuksena on, että tuo kaksinkertainen summa on minimi, jonka jälkeen elokuvaa pidetään tuottoisana.
 
Todella harmillista, että Turtles, Dungeons & Dragons ja Indy saivat noin heikot katsojaluvut. Molemmat helposti sieltä parhaimmasta päästä vuoden pop-tarjonnasta, mutta eivät vaan kiinnostaneet kansaa. Onneksi Oppenheimerin ja Barbien menestykset paikkaavat. Varsinkin Oppenheimerin todennäköinen miljardin lipputulot on ihan mieletön saavutus.

Dungeos and Dragons pitäisi kyllä katsastaa, Haunted Mansion olisi varmana menestynyt paremmin jos olisi saapunut Halloweenina joten heräsinkin kysymys että miksi sen teemainen elokuva julkaistiin keskellä kesää kovimpaan kilpailuun? :D
 
En kyllä ite ymmärrä ton Dungeons & Dragons hehkutusta yhtään. Minusta oli niin ennalta-arvattaja perus hömppäseikkailu, kun pystyi vain olemaan. Eikä edes missään kohtaa kovin hauska saati, että olisi olluy hienoja toimintakohtauksia.

Indy oli ihan jees vaikkei alkuperäisen trilogian tasolle yltänytkään. Turtles taas oli aivan valtavan hyvä elokuva ja on todellinen sääli jos tuo on flopannut!
 
En kyllä ite ymmärrä ton Dungeons & Dragons hehkutusta yhtään. Minusta oli niin ennalta-arvattaja perus hömppäseikkailu, kun pystyi vain olemaan. Eikä edes missään kohtaa kovin hauska saati, että olisi olluy hienoja toimintakohtauksia.

Indy oli ihan jees vaikkei alkuperäisen trilogian tasolle yltänytkään. Turtles taas oli aivan valtavan hyvä elokuva ja on todellinen sääli jos tuo on flopannut!

Siksi tuo pitää varmaan itse nyt katsoakkin että mistä se on kotoisin :D
 
Flash 2023


Tuli tämäkin nyt tsekattua ja käteen jäi kohtalaisin heikko elokuva jossa on ajoittain parhaita kohtauksia mitä DCU on nähty pitkiin pitkiin aikoihin.

Ensimmäinen tunti on aivan jäätävän surkea. Se vauvojen pelastus kohtaus oli sanoinkuvaamattoman huono ja Ezra Miller ei ole pääosa näyttelijä kyvyiltään. Aivan kuten Justice Leaguessa niin tässäkin hän toimii parhaiten kun mukana on joku muu hahmo tuomassa kaivattua tasoa ja karismaa ruutuun. Parhaat kohtaukset elokuvassa voisi olla Batman elokuvasta jossa Flash on mukana.

Plussaa elokuva ansaitsee loistavista nostalgia paukuista ja katsoisin mielelläni kokokonaisen elokuvan kahden aikamme parhaan live Batmanin mellastuksista. Mutta koska tämä on Flash elokuva ja sellaisena se pitää arvioida joten kokonaisuus on epätasainen ja puuduttava tominta pläjäys joka menee sinne samaan kasaan suurimman osan muiden DCU elokuvien kanssa, katsoo kerran mutta unohtuu nopeasti. Hassua oli kuitenkin se että vaikka 40-50 min jälkeen meinasin jättää sen kesken niin lopulta lähes kaksi ja puoli tuntinen kesto ei edes tuntunut pitkältä koska se paranee tunnin kohdalla niin reippasti.
 
Nyt kun oli lapsivapaata, niin tuli katsottua jopa kaksi elokuvaa.

Evil Dead Rise

Tämä ei ollut kyllä niin hupaisa kuin toinen osa, jonka katsoin muutama kuukausi sitten. Itseasiassa tämä oli silkka kauhuelokuva, joka toi kieltämättä epämukavan olon. Hyviä säikäytyksiä oli ja paljon gorea. Ei todellakaan herkille katsojille. 3.5/5

Renfield

Tämä taas oli hupaisa elokuva. Vaikka gorea myös oli. Erittäin hienot toimintakohtaukset. Tuli hyvällä tavalla Deadpoolit mieleen. 4/5
 
Ylös Bottom