Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Elokuvasuosittelut ja muu leffakeskustelu

Hansel & Gretel - Get Baked (2013)

Ensinnäkin pitää mainita että elokuvassa on suorastaan nerokkaat "alkuteksti" ! noin se homma klaarataan tyylipuhtaasti kotia, meni itseltänikin hetki tajuta että ne ylipäätään ruudulla pyörivät :D

Pikku kaupungin vanhahko naapurin rouva (Sarah Flynn Boyle, joka vetäsee "Benjamin Buttonit") vai neitikö lie.. kasvattaa kaupungin parhaat ruohot kannabiksen muodossa. Noh paikallinen Kerttu huomaa että ruohot on pössytelty yhdessä poikakaverinsa kanssa ja lähettää poikaystävänsä hieman hakemaan vanhalta haahkalta lisää kamaa.. poikapa katoaa mystisesti, joten on Kertun on aika ottaa avuksi veljensä joka häntä on laitettu vahtimaan vahempien matkoilla ollessa ja veljen nimi on luonnollisesti tadaa Hannu, yllättyikö joku !? :) hiljakseen johtolangat ja tutkimukset vievät erinäisen sakin vuoron perään kolkuttelemaan mummelin ovea, joka se vaan nuortuu kerta kerralta silmin nähden.

Pointseja paljon siitä että myös pipari(t) ja piparkakkutaloa löytyy myös mukavasti heti kättelyssä.. varsinkin tuolla Kertun poikaystävällä on kova piparin himo, ja kaikkihan sen tietävät mihin tälläsissä "kauhuleffoissa" lopulta päädytään kun piparin himoista nuorukaista pitää hitusen kouluttaa :D

Leffa sisältää pariin otteeseen suht raakaa menoa, toki "huumorin"ehdoilla tehtynä, kuiteskin Hannibal Lecter omine herkkuineen on ihan kiltti pyhäkoululainen tämän mummon rinnalla !

Elokuva ratsastaa täysin totaalisen sekopäisen ideansa voimin, näyttely on vedetty aivan ylitse ajoittain ja lähentelee jotain surkuhupaisan ja hupaisan välimaastossa.. myös väkivaltakohtaukset ovat niin totaalisen mauttomia ajoittain että ei tiedä tuntuvatko ne kuvottavilta vai jo siedettäviltä, varsinkin suht alkupuolella oleva "kokkailu" vetää ihan ylitse..

..ikäsuosituksessa mennään perinteistä Ameriiiiikan meininkiä.. elokuva on K16 koska paljasta rintaa ei lehvassa vilahda (jolloin ois täydet pläjähtänyt ikähaitarissa), sen sijaan kyllä haarukalla täräytetetään suoraan silmään ja nostetaan se silmämuna sieltä kuopasta ja napostellaan masun pohjalle, normimeininki ! noh toihan nyt on lapsille huomattavasti inhimillisempi teko näytettäväksi kuin nähdä paljaat sukupuolielimet vilahduksen verran kuvaruudulla.

Harmi että varsin lupaavan alun jälkeen homma vähän lässähtää mitä pidemmälle etenee ja vain ajoittain sykkii kunnolla.. jäi niin kuin vähän mausteet uupumaan ja lihakin raa'aksi... no heh heh.

Paljon hukattua potentiaalia, vaikka tajuttoman ideansa ja genrensä (splatter stoner-mustanpuhuvaa komediaa jossa myös ripaus magiaa) puolesta ihan ok teos.. mut eipä yhtään sen enempää. Huumoria on siellä täällä pieninä annoksina, vaikka kait tämä on ihan kieliposkessa tarkoitettukin nautittavaksi ja sellaisena myös tehty, muutama mainio hupaisa viittaus on kans yleisiin uskomuksiin, jotka tosin pitää itse osata siletä poimia.

Ai niin kannessa mainitaan myös Cary Elwes suht isosti ja isolla kirjoitettuna, rooliin olemattomuuteen nähden aikamoinen "markkinointi" veto vain.

On tämä sentään jotain aivan muuta villeydessään, kuin se aiempi H&K goottilöpöversio jossa se suomalaisnorjalainen hemmo oli ohjaajana.

trailer…


--------------------------------------------------------------------------------------------

Transformers - Age of Extinction (2014)

Suurin muutos lienee se että nyt ei porhalleta poika/likka akselilla, vaan iskä/ tytär mutta "älkää huoliko" kyllä tässäkin sitten päälle liimattua äklösiirappi on mukaan laitettu ja tällä kertaa varsin epäonnistuneesti.

Mielenkiintoisinta lienee kuka on hypännyt Megan Foxin shortseihin, btw jotka tässä leffassa on entistä lyhyemmät pöksyt !, okei olihan siinä kolmos leffassakin jo joku muu mimmi, eikä tämä ole se.

Pakko edelleen myöntää että jollain oudolla tavalla pidän siitä ensimmäisestä elokuvasta yllättävän paljon ! edelleenkin :) ..

..jatkoista taas ei hirveästi kantsi ääneen puhua. Ensimmäisestä vaikka siinä oli Shia LaBeouf pääosassa, onneksi tuosta pojankoltiaisesta on päästy eroon, en tiedä miksi mutta meikäläiseen tuon hepun (näytteleminen, pärstävärkki ja yleinen olemus ei iske juuri pätkääkään, olipa rooli hänellä mikä tahansa, tosin Borg leffassa se veti tennisroolinsa ihan ok ! vähintäänkin). Tällä kertaa poitsun korvaa astetta kypsempään ikään ennättänyt Mark Wahlberg vaikkei mikään papparainen sentäs ole, noh eipä MWahlberg ole myöskään niitä meitsin suurimpia suosikkeja mutta kepittää kyllä edeltäjä hepun mennen tullen..

..niin sitten se oleellisin osa kukas ompi se mimmi pääosan esittäjä tässä tällä kertaa, jäävätkö robotit jälleen kerran statistien rooliin hänen rinnallaan ? Säärtä ja reittä on ihan kiitettävästi noin pituussuunnassa kertynyt mutta ei tämä uusi blondi millään tavalla jää mieleen (Nicola Peltz) ei tämä "megakettuselle" vertoja vetele.

Ai niin yhdeksi merkittäväksi hahmoksi voitaneen liittää myös varsinkin alkupuolelle erittäin usein kuvaruudussa liehuva Yhdysvaltojen lippu ! toki tämä sitten jää totaaalisesti unholaan kun leffan jälkimmäiselle puoliskolle porhalletaan, jos joku on sinne asti jaksanut hereillä sinnitellä eikä peräpukamat ole alkaneet istuskelussa liikaa hiertämään.

Tarinallisesti sitä perushuithapelia.. jatkuu jonkisen ajan päästä sen kolmannen elokuvan tapahtumista ja varsinkin uuden pääosakaksikon osalta hommaa "pohjustetaankin" melkoinen tovi, aivan liian pitkään verrattuna siihen mitä siitä lopulta saadaan irti. Yritystä kieltämättä on alussa tuoda syvyyttä ja tuttavuutta näihin ihmis"sankareihin" mutta valitettavan mitäänsanomattomalle tasolle siinä kuitenkin lopulta jäädään..

..leffalla kun on vaatimattomasti kestoa 2h45min…

…joten melkoinen tovi kerkiää vierähtämään ennen kuin kunnolla alkaa ruudulla ja kajareissa toden teolla jytisemään. Sitten jytistelläänkin sellaisen koko luokan räjähdyksillä että siinä kieltämättä kalpenee räjähdyksien osalta monen vuosikymmenten leffojen räjähdykset yhteensä ja rahaa on taatusti poltettu aivan tuhoton määrä.

Toimintaa on kuitenkin pituuteensa nähden yllättävän vähän, sitten kun sitä on niin mitään unohtumatonta sieltä ei juurikaan tarjota.

Toimintakin kun sitä tarjolla on, on sellaista ylipöhöttynyttä koheltamista ja noin muutoin "draama" on lähinnä roima annos Amerikkalaista perhe"propagandaa" poikkeuksellisen päälle lykätyn oloisena. Robotit sentään näyttävät ihan messeviltä kuitenkin kauttaaltaan ruudulle ilmestyessään. Huumori on aika vaisua ja sitä koetellaan aika paljonkin viljellä, heti kun pieni rakosen paikka ilmaantuu.

Erillinen bonus levy on sitten reilut kolme tuntia ! toivottavasti tässä tapauksessa nuo kertomukset elokuvan tekemisestä kepittäis mennen tullen itse elokuvan, sen verran puuduttava kokonaisuus itse leffa oli… tosin en ole yhtään varmaan että kykeneekö !? siis kattomaan noita bonuksia kun ei niin paljoa välttis kyl täs tapaukses kiinnostais.

Olis mielenkiintoista nähdä mitä joku toinen ohjaaja (kokonaan toinen tekijätiimi) saisi Transformereista irti leffakankaalla !? Tämän tiimin touhotukset alkaa olla aika nähtyä tavaraa.

trailer…


-----------------------------------------------------------------------------------

Scre4m (2011)


Tämä sarja jäi aikoinaan kattomatta, tai siis elokuvat, tainnut sarjakin sittemmin tulla. Mut tosiaan ekana näist nelkistä niin tuli tämä nelonen katsottua.

Mainostekstinä "New Decade. New Rules." Liekö sanahelinää vai onko tämä oikeasti jollain tapaa erilainen kuin aiemmast sitten ? Mihinköhän tuo uusi vuosikymmen muuten tuossa viittaa, siis sijoittuuko itse elokuvan tapahtumat aivan uudelle aikakaudelle, vai onko tämä ilmestynyt uudella vuosikymmenellä verrattuna edeltäjiinsä ?

Oletan nyt että päähenkilö ois näissä kaikissa leffoissa samainen mimmi ? jos on niin naamionaamaa (joka taisi jonkin sorttiseen kulttisuosioon sen ekan leffan jälkeen nousta, ainakin Halloweenin aikana tuntuu edelleen olevan silloin tällöin bongattavissa) on ainakin kiitettävästi kerta toisensa perään onnistunut pakoilemaan sit !?

Tämä on sillain sinänsä takuuvarmasti ja tietää mitä saa jos genre yhtään tuttu.. ihan hyvin tämän kyytiin näin täysin kylmiltäänkin hyppäs ja sen kertakahtomisen verran kantoi ihan kivasti sykkeitä katsojalleen tämä..

...STOP ! tämä ei kuitenkaan ole ihan sieltä perinteisemmästä päästä näitä teinikauhujuttuja joita on ties kuinka paljon ja jokaikiselle melkein älyttömän monta jatko-osaakin tehtailtuna…

…nimittäin alkupuoli on yllättävän itseironista parodiaa sisältävä ja oikeastaan suoraan naljailee päin katsojan pläsiä ja vaikkei mikään komedia ole niin todella mustaa huuumorienlientä sellaista periaatteessa tulee oikein hyytävällä tahdilla katsojan kurkkuun kaataen.. olikohan aiemissakin tälläisiä aineksia mukana !? Onneksi tuossa huumorissa ei kuitenkaan lähdetä millekään ihan totaalisen crazy osatolle tyyyliin Scary Movie tai vastaavaa.. mutta melkoista virnuilua sisältää todella paljon genrellensä kauhun kera hekotellen.. myös puhelimet/kännykkäkulttuuri (Facebook, Twitter) saavat oman suuren osansa kakusta, kuten myös sairaalloinen julkisuuteen hinnalla millä hyvällä tyrkytys on isossakin osassa lopulta…

..toki jos näitä tai tämän tyylisiä olis viimeaikoina useita putkeen katsellut niin varmasti ois niin ähky niistä jo valmiiksi, että ei maistuis lainkaan yhtä hyvältä kuin piiiiiiitkän tauon jälkeen genreen vilaisu.. jos ei siitä perinteisestä puukkohippasesta (jota sitten todellakin viljellään enempi kuin laki sallii) välitä tuon taivaallista niin leffa ei lopulta kovin paljoa tarjoa kuiteskaan, muutaman perinteisemmän kliseisen säikyttelyn sit viel lisukkeeksi. Mut tuo itseironia on tässä se joka oikeasti pelastaa paljon ja nostaa innostusta tätä kohtaan.

Näyttelijöinä tässä on mm. Neve Campbell, Courteney Cox, Emma Roberts, Hayden Panettiere, David Arquette, Rory Culkin, Adam Brody, Alison Brie, Anna Paquin, Kristen Bell.. ohjauksesta vastaa Wes Crave, oisko peräti ohjannut myös sen ensimmäisenkin !?

Niin ja tosiaan leffan nähtyään voipi olettaa noihin alun kysymyksiin että on todellakin jatkoa aiempiin kait ? ainakin ekaan ? ja tuo pääosan mimmi palaa kotikaupunkiinsa markkinoimaan uutta kirjaansa kun on kirjoittanut kirjan (kauhu)koettelemuksistaan ja tapaa siellä myös enempikin vanhoja tuttuja.

Niin tässä on tietyllä tapaa suhteellisen alhainen ikäraja, pistää taas vähän ihmetyttämään että miten jokin leffa jossa vilahtaa hetken naisen paljaat rinnat on samalla tasolla ikärajan kanssa tällaisen leffan kans.. on nimittäin kuitenkin suht rankkoja juttuja visuaalisesti tässä näytillä ja melkoista väkivaltaa tarjoillaan ajoittain suht estottomastikin, ja tietysti noin muutoinkin aika häiriintynyttä meininkiä kaikkinensa.. tässähän ei kuiteskaan genreen niin yleisesti kuuluen juurikaan naisten rinnoilla tai niiden varjolla retostella menemään, jos tuo puoli ois vielä tähän lisätty, niin oiskohan koko tuotos pitänyt joissain maissa jo hyllyttää ja sensuroida kokonaan sit.



----------------------------------------------------------------------

Behaving Badly (2014)

Kannessa kerrotaan että olis 10 Things I Hate About You elokuvan tuottajalta. Kyseinen elokuva on erittäinkin pätevä ja varsin kelpoa huumoria sisältä nuorisokomediapläjäys, en mene takuusen mutta olisko peräti toi 10 things... ollut ihka ensimmäinen elokuva sittemmin edesmenneelle Heath Ledgerille jossa siis näytteli..

..ikävä kyllä, tämä elokuva ei ikävä kyllä vedä alkuunkaan vertoja tuolle kyseiselle tekeleelle.

Tässä vitsit varsin kulahtaneita, pari hymähdyksen tasolle yltävää siellä seassa. Suurin osa ei juurikaan hymynkaretta suupieliin saa syntymään.

Selena Gomez, varmasi yksi heikoimmista näyttelijäsuorituksista mitä tullut pitkään aikaan nähtyä valkokankaalla, tai no kait tämä suoraan kauppojenhyllyille levitykseen meni teattereihin kajoamatta..

..Mary Louise Parker vetää sellaisen roolin ja suorituksen että hoh hoijaa ! Nat Wolff on pääosassa, kuka lie ? ei mitään karismaa tai muutakaan että saisi katsojaa puolelleen. Elisabeth Shue, kova nimi jos ensimmäinen Karate Kid oli aikoinaan nostalgiaa muistelmia tuottavaa tavaraa :) nyttemmin jo kypsempään naisen ikään ehättänyt mimmi vetää ehdottomasti tässä sen parhaan roolin (siis elokuvan sisällä, ei todellakaan omaa tähtihetkeään näyttelijänurallaan) mutta sekin melkoisen ylivedetysti ja aivan liian vähän sitten oikeasti revitellen tai paljasta pintaa näytellen..

..jos E.Shue ois kunnolla paljasta pintaa tässä esitellyt ja hänen kohtaukset ronskimmin ja paljastavammin tehty niin olishan tämä voinut tuolloin jopa toisenkin tähden ansaita osakseen.. nyt aivan hirveätä sontaa jopa omassa genressään ! ja kyseisessä genressä sentään suurin osa leffoista on melkoisen luokattomia.

trailer…
 
The Hospi+al (2013)

Outoa on nuo Pohjoismaiset kansitekstitykset takakannessa, ainakin Suomen kohdalla on käsittämättömän surkeata (epäselvää) kieltä käytetty ja siitä on paikoin saada vaikeaa selkoa mitä siinä koetellaan ylipäätänsä sanoa (liekö jollain surkealla Google translatorilta jostain ihme kielestä väännetty, tai ihan summassa jotain vaan naputettu) ! noh ei siinä viel kaikki, kun siitä jotain selkoa (vaikkei alusta ja lopusta mitään järkevää irti saa) ottaa niin ei ne kyllä tähän elokuvaan millään tavalla sitten liity edes !? :D

...joten lopulta päädyin siihen tulokseen että takakannen tekstit kertovat jostain aivan muusta elokuvasta ! :D tai sitten on joku ihan ihmeellinen "prologi höpinä" mutta en leffan kahtelemisenkaan jälkeen niitä kovin olennaisesti tähän osais yhdistää ! Tokihan jo kannen kuvankin perusteella voisi odottaa aivain jotain muuta tältä elokuvalta sit.

Elokuvan alkutekstien aikana soiva taustamusa on itsessään jotain aivan "huikeaa", ainakin omaperäistä :D Kaikkea sitä näköjään vastaan tulee kun vanhaksi elelee, huh huh.

Ensimmäiset puolisen tuntia leffa tuntuu todella amatöörimäisesti kyhätyltä elokuvalta, jonka pystyy melkeinpä kuka vain tekemään tuosta vain kotosalla. Tämä halajais olla risteytys lukuisia viime aikojen kauhuleffoja ja onpa erääseen suihkukohtaukseen varmaan eräästä Psykostakin innoitusta haettu, hitusen sieltä kauempaakin elokuvahistorian klassikkokohtauksista. Elokuva tuntuu äärimmäisen amatöörimäisesti tehdyltä ja varsinkin "näytelty"..

..tuossa vaiheessa vielä on toivoa että tämä voisi olla ihan rehellisesti surkea viritelmä, jopa sillä tavalla surkea että olis jo kelvollista katsottavaa mutta ei .. sitten homma karkaa vastenmielisen sairaille "snuff" raiteille ja sinne se myöskin ehdoin tahdoin jää, toki ihan lopussa vedetään taas jotain ihan käsittämätöntä settiä :D

Kauhua koetetaan tehdä mutta sen kanssa tällä ei ole mitään tekemistä kauhun kanssa.. korkeintaan katsoja on kauhusta kankeana sen takia kuin onnettoman sysip**ka tämä elokuva on. Varsinkin ekan neljänkymmenn minsan jälkeen todella vastenmielistä.. sairasta, p*sk**. Kait tämä luokitellaan vain K15 leffaksi vain ja ainoastaan sen takia että homma on niiiiiiiiiiiin onnettoman tönkösti näytelty, nimittäin loppupuolella on pari oikeasti niin sadistisen sairasta kohtausta, mitä ne jätkät puuhaa, että ei mitään rajaa :(

Ai niin tästä on ilmeisesti parhaimmilaan tekeillä sitten jatkot :(

trailer…


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Citadel (2012)

Leffan budjetti ollut taatusti aivan äärimmäisen olematon.. toki kauhuleffalle siinä mielessä ihan hyvätkin lähtökökohdat, jotta joutuvat kenties vähän enemmin paneutumaan tarinaan, käyttämään oikeasti mielikuvitusta jne... kun ei ole pelkkää yleensä niin helppoa vääntää mutta monesti niin tylsää lopputulosta tarjoavaa tauotonta erikoistehosteshowta tarjolla.

Elokuvalla on omat jopa huikean ahdistavat ja piinaavat hetkensä ! varsinkin alkupuolella mutta aivan kaikkea potentiaalia ei kuitenkaan olla saatu irti silti puristettua.. mitä pidemmälle homma etenee niin tarinallisesti valitettavasti petyin, loppupuolella tarina karkaa enempikin "päättömäksi häröilyksi", valitettavasti.. harmittavasti kuten niin monelle elokuvalle käy niin todella lupaava alku valuu hetki hetkeltä unohduksen kadotuksen mitä pidemmälle leffa etenee.

Jonkin sorttinen "zombie"leffahan tämä on, kuitenkin suhteellisen tyylikkäällä visualisoinnilla (erityisesti budjettiin, tai sen olemattomuuteen peilaten) mutta valitettavan ryssityllä tarinalla sitten lopulta. Tästä olisi oikeasti halunnut pitää paljon enempi, mutta minkäs teet. Lupaava alku mutta se loppu(puolisko) ei vakuuta alkuunkaan.. sinsänsä nyt kuitenkin vähän vaihtelua kun Espanjan suunnalta näitä viimeaikoina pukattu melkoisesti niin tässä olisi sitten Irlantilaisten vastinetta.

Takakannen mukaan saanut yllättävänkin paljon kaikenlaisia tunnustuksia erinäisillä filmifestivaaleilla, joten ehkäpä myös sitä myöden etukäteisodotukset nousivat turhan korkeiksi.

trailer…


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hercules (2014, Brett Ratner film)

Monen sorttia versiota on tästäkin jepestä sitten tarjoiltu.. löytyy vaikkapa Sam Raimin väsäämää tv-sarjaa (joka oli tietyllä tapaa kytköksissä mahtavaan Xena-sarjaan ja jäikin sen varjooon kaikessa mahdollisessa aivan totaalisesti), Disneyn animaatiota, Renny Lauri Mauritz Harjulan "häkellytävää" visiota :D ja nyt sitten tällainen palkkasotureiden joukon johtaja..

Itse muskelimiestä esittää Dwayne Johnson, jätkällä on oma pieni tiiminsä joka rahasta hoitelee kaikennäköistä enempi tai vähempi puhtoista keikkaa kunhan vain maksu on kohdillaan.. johtajana tietysti puoliksi ihminen ja osittain jumalallisia voimia omaava Herkules. Tällä kertaa vastaan asettuu sitten astetta synkempi vaara, joten homma ei ole ainoastaan enää vain rahasta kiinni, kun vaakalaudalla alkaa olemaan jo hitusen suurempiakin panoksia, kenties nousevan pahuuden muodossa. Noin yleisesti tarinassa on lähdetty nykyajan leffoja mukaillen hakemaan astetta realistisempaa lähestymistapaa, eikä hommaa ole missään vaiheessa totaalisen kunnolla vedetty yli, joten sinällään mytologian puolesta anti on todella köykäistä, harmi kun sillä puolella olisi ollut paljonkin annettavaa.

Ohjauksesta vastaa Brett Rattner, joka on tehnyt sellaista pikku kivaa jälkeä kerta toisensa perää, niin tälläkin kertaa. Mitään pidempää muistettavaa tältäkään on turha odottaa mutta sen verran kepeätä miehen ohjaukset aina ovat ne sen yhden istumissession aina kerrallaan jaksaa katsella, jos ei tarjolla totaalista nautintoa ole niin eipä myöskään pitkäpiinaista kidutustakaan..

..puitteet ovat enemmän kuin kohdillaan mutta itse sankari jää tässä visiossa ja osittain tarinassakin valitettavan mitäänsanomattomaksi ilmestykseksi, jotta mihinkään megalomaaniseen nirvanaan tässä ei kyl päästä, ei sitten lähellekään. Mättöpuolella ei mitään kovin railakasta ja rehvakasta meininkiä kannata odotella siitä pitää huolen ikäsuositus joka on jäänyt melkoisen alhaiseksi 12, joten verta ja suolenpätkiä ei liiemmälti ole luvassa kun porukkaa tantereeseen lakoaa.

Kertakäyttökamaa a'la perusholiwuuuuuuuudi. Lievä tai vähän isompikin pettymyksen maku tästä kieltämättä jäi, jotta jos ei keskinkertaisuuteen halua tuhlata aikaansa niin eipä mitään menetä vaikka katsomatta jättäisi.

trailer…


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Home Alone 3 (1997)

Tuttuja ja turvallisia latuja pitkin se tämä hiihtelee mutta suht viihdyttävä tämä edelleenkin oli, vaikka kahdesta ensimmäisestä tekijätiimi vaihtunut aika totaalisesti olikin, noh sentään itse tarinan kynäilijä John Hughes on pysynyt menossa ja sehän se tästä sen tutun ja turvallisen edelleen tekeekin ja katsoja osittain jo tietää mitä tulevan pitää, mikä on tässä tapauksessa omasta mielestäni vain ja ainoastaan hyvä asia ja pitkälti tämän elokuvan pelastus.. tässä ehkäpä rosvot eivät päässeet niin katsojan iholle kuin mitä parissa ensimmäisessä ja jäivät paljon etäisimmiksi hahmoiksi...

..jos aikoinaan Critters 3 leffassa oli Leonardo DiCaprio junnunäyttelijänä niin tässä on sitten taasen Scarlett Johansson tuon pääjepen siskona sivuroolissa. Pitänee viel varmaan mainita Small Soldiers leffa ja siinähän taasen oli Kirsten Dunst sitten lapsinäyttelijänä..

..tosin näistä (HA3) näyttelijöistä ei oikein kukaan tainnut heti jäädä valkokankaalle elämään hetken hurmaa ja ohikiitävää kuuluisuutta toisin kuin ensimmäisen sankari (hänkin toki ei välttämättä siitä syystä mitä odotettiin vaan aivan muista syistä enemmän sit), toki SJohansson sitten myöhemmin sieltä ponnisti pinnalle ja suurempaakin valokeilaan paistattelemaan.

Sitä samaa rosvojen tai tässä jo enempi rikollisten kurmottamistahan tämä hyvin pitkälti on, ajoittain jo melkoisen sadistisin (tuskinpa Duudsonitkaan näihin ihan vapaaehtoisesti messiin lähtis !?) ottein ja keksinnöin.. ihan suht kekseliästä meininkiä viel tässä kolmannessakin.

Ihan jees viihdyttävä välipala, ei olla vielä totaalisesti tätä onnistuttu tässä osassa pilaamaan (vaikka ne pääosannäyttelijät vaihtuivatkin, kaikki siis), mikä on jo sinällään jonkin sorttinen ylläri, siellä hyvällä puolella vieläpä.

trailer
 
Open Windows (2014)

Nyt tuli puskista sellainen trilleri joka suorastaan tempaisi mukaansa alkuhetkistä asti erittäin tiukalla otteella.

Homma ei keksi pyörää uudelleen mutta kaiken minkä se tekee niin tekee sen tarpeeksi tuoreen tuntuisesti :) vaikka idea sinällään on niin monta kertaa nähty niin modernilla tavalla todella freesi kuitenkin !

Takakannessa hommaa on "verrattu" mm. todelliseen klassikkoon elikkäs Takaikkuna elokuvaan.. tietyllä tapaa tämä jos täyttää nuo lupaukset olemalla todella moderni versio siitä, varsinkin alkupuoli joka pidetään vielä suht simppelinä mutta sitten lopussa toki mennään sinne nykyajan pakolliseen twisti juttuun mukaan. Onhan tälläistä aiemminkin yritetty mutta tämä leffa nousee kyllä muiden vastaavien yläpuolelle.

Räväkkällä otteella nappas kiinni ei suostunut päästämään irti, mainiota :)

Toki välillä mennään jo rajoilla että upotaanko liiaksi varsinkin loppupuolella siihen omaan mindf*ck twistauksella leikittelyyn, mutta ihan loppu oli kuitenkin jees ja kelpas ainakin meikäläiselle :) ajoittain tuosta visuaalisuudesta tulee todella paljon Watch Dogs niminen peli muuten mieleen, lieköhän nyt monille pelaajille tuokin lienee suuri kynnyskysymys alkaa tätä kahtomaan :D

Pääosissa on muuten Elijah Wood sekä (ex-)pornotähti Sasha Grey.

Erittäin positiivinen yllätys allekirjoittaneelle ! :) varsinkin kun oli imdb:ssä saanut varsin kehnot pisteet.



-----------------------------------------------------------------------------------------------

Anchorman 2 - The Legend Continues (2013)

Jos on joskus jonkin Will Ferrellin elokuvan nähnyt niin jokseenkin hyvin tietää jo etukäteen mitä tuleman pitää. Sen verran samasta puusta tuntuis käytännössä kaikki miehen leffat olevan veistetty.

Elikkäs vanha ja tuttu uutisankkuri pääsee taas porukoineen (Steve Carrell, Paul Rudd ja joku) vauhtiin tässä jatko-osassa.. niin tokihan likkaystävä tai ex-likkäystävä mikä status milloinkin omat kiemuransa elämään tuo (Christina Applegate)..

..ekassa leffassa hahmot jo esiteltiinkin suht perinpohjaisesti, joten tuolla osastolla ei hirveästi jaaritella tässä millaisesta porukasta kyse, jotta ensimmäinen pitäisi olla katsottuna jotta henkilöt olisivat tuttuja jo valmiiksi. Väittävät muuten ekan leffan yhteydessä että perustuu tositapahtumiin, liekö jokin myynnin edistämiskikka jolla haettais katsojien mielenkiinnon käyrän nousemista leffaa kohtaan, tosin tiedä mikä käyrä siinä itse kullakin nousee sit.

Huumoriltaanhan tämä eroaa kuin yö ja päivä Nicolas "Pekka Puota" Cagen aikoinaan tekemästä Säämies leffasta. Joka oli todella tiukkaa satiiria yhteiskuntaa ja ties mitä kohtaan, toki todella onnistuneella tavalla.

Noin muutoin perus Ferrell huumoria joten sitä mitä ekakin tarjos ja lukemattomat muut miehen elokuvat, elikkäs tuollaista perusharmitonta korvista ulosasti pursuavaa höperyyttä alusta loppuun.. tai no miten tuon höperyyden sitten ottaa, ekassa leffassa varsinkin pääosan jeppe oli kyllä melkoisen sovinistinen tapaus kaikkinensa letkautuksineen ja asenteineen ! suorastaan melkoinen itserakas egoisti kukkoilija..vitseistä osa hymähdyttää ihan vilpittömästi hauskuudesta ja osa taasen vaivaantuneisuudesta ylilyönnistä :)

Kukahan lie näistä uutisankkureista Suomessa olisi se päivän polttavin tai kaikkien aikojen nimi, josta vois joku täkäläinen filmiyhtiö vois joskus leffan vääntää !? :D Tuossa yksi sivuosannäyttelijä tässä jälkimmäisessä leffassa näyttää ihan nuorelta Jari Porttilalta :D tosin ei ole tuossa uutisankkuri laisinkaan vaan psykologi.

Tästä kaksikosta ensimmäinen elokuva oli astetta viihdyttävämpi ja tasapainoisempi katsomiskokemus jonka parissa useampi viihdyttävä hetki oli, toki mitään totaalisen maata järisyttävää fiilistä siltäkään turha venailla.



--------------------------------------------------------------------------------------------------

Call Girl of Cthulhu (2014)

Genreensä yllättävän pätevä edustaja.

"Slasher & gore" jutskat ovat hyvin nopeita ja vaikka sinänsä iljettäviä ovatkin kauttaaltaan, tulevat niin yllättäen ja nopeasti leikattuja otoksia & B-luokan mikrobudjetilla kasaan kursittua, joten melkein jo rehdin campin puolelle menee. Joka onkin totaalinen elinehto että tämän luokan budjetilla hommasta saadaan millään tavalla toimiva.

Huumori on suht perinteistä siis mitä tälläisiin leffoihin yleensä tulee.. elikkäs pitkälti sitä pikkuriikkisen tuhmaa, mutta pelittää miljoona kertaa paremmin kuin vaikka jotkin viimeaikaisten teinikomedioiden muka tuhmat vitsintynkäset..

..tietyllä tavalla kierrättää jo entuudestaan tuttuja ja "ennalta-arvattavia" vitsejä, jotka suht tummaa ja mustaa sävyltään, mutta jollain ihmeellä ne on kuitenkin saatu ihmeen tuoreen tuntuvilksi ja saa oikeasti useammankin kerran hymähtämään. Varsinkin tuo puoli pääsi yllättämään ja nimenomaan siellä positiivisella puolella :)

Koko matka oli kuin sydämellistä hillitöntä kurvia. Varsinkin leikkaukset ovat todella hyvin osuneet kohdilleen ja niillä tuodaan aimo annos lisämaustetta huumoriin, erittäin oivaltavalla tavalla ! josta isomman budjetin komediat saisivat todella ottaa oppia oikein kunnolla imutellen !

Paljasta pintaa riittää ihan kiitettävästi, kuten tämmöiseen leffaan kuuluukin. Yleisestä "kökköydestään" huolimatta, tai nimenomaan juuri sen takia homma toimii yllättävänkin pätevästi. Ehtaa B-luokan "kauhu"kamaa ja yllättäen ei mene sieltä mistä aita matalin olisi vaan oikeasti homma toimii yllättävän hyvin yksiin. Tekijöillä on selvästi ollut visio mitä ovat lähteneet hakemaan ja sen onnistuneet melkoisen hyvin toteuttamaan, mikä ei kovin itsestään selvyys tälläisissä halppistekeleissä ole.

Näyttelijöiden tai tekijöiden nimiä on varmaan turha luetella sen kummemmin, kun tuskin tässä maailmassa kukaan yhtäkään nimeä niistä juurikaan tunnistaisi, tai no ehkäpä poikkeuksena ellei kyseinen henkilö satu naapurissa asumaan :D ehkä sit :)

Ihan helkkarin paljon parempi kuin mitä uskalsi odottaa tämän olevan.

Trailer on suorastaan surkea ja antaa jopa suhteellisen vääränlaisen kuvan kyseisestä elokuvasta ! Tässäpä kerrankin sellainen traileri jossa näytetään poikkeuksellisesti pitkälti niitä leffan huonoimmat otokset, eikä paljasteta parhaita paloja, joten pointsit kotiin ehdottomasti senkin puolesta, vaikka todennäköisesti sen takia katsojan jos toisenkin saattaa sit menettää, ikävä kyllä...



------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kindergarten Cop 2 (2016)

Ensimmäinen Lastentarhan Kyttä leffa näki päivänvalon vuonna 1990 ja sitä tähditti Arnold Schwarzenegger.. ohjaajana oli Ivan Reitman. Joten siinä mielessä ei ollut ihan mitään pikkunimiä ja tekijöitä tuolla komedialla..

..aivan samanlaisiin nimiin tämä vuonna 2016 tullut kakkososa ei sitten yllä, vaikka pääosassa kuitenkin sentään hitusen samalta osastolta tuleva Dolph Lundgren ja ohjauksesta vastaa Don Michael Paul (ikinä kuulluukkaan tästä).. toisella naispääosan näyttelijättäristä on muuten hauska sukunimi, olis aika kiva jossain pelipaidan selkämyksessä Vroom :D Se toinen naispääosanesittäjä onkin sitten melekoinen hottis ! niin opettaja kuin vapaa-ajan lookissansa.

Suurin osa vitseistä ei valitettavasti varttuneempaa hirveästi jaksa naurattaa, tiedä sitten kuinka lapsiin uppoais ? hitusen epäilen, vaikka lapset kuitenkin niin eritavalla asiat näkevät vielä, myös huumorin. Iäkkäämmälle sakillekin pieniä yksittäisiä pilkahduksia siellä täällä kuitenkin, kuten vaikkapa sinällään suloinen lasten "kuulustelu" :D Harmittavastasti nuo lapset kuitenkin jäävät tuota kohtausta lukuun ottamatta hitusen "taka-alalle", vaikka nyt ruutuaikaa saavatkin aika kivasti. Tuolta osin läheskään kaikkea potentiaalia ei ole irti saatu otettua, harmitus.

 
The Man from U.N.C.L.E (2015)

Viimeisin valkokankaalla (elokuvissa) liitelevä Teräsmies (Henry Cavill) pukee tällä kertaa 1960-luvun CIA agentin kuteet niskaan ja saa avuksensa KGB agentin (Armie Hammer) sekä pari kissimirriä myös kehräilee mukana (Alicia Vikander sekä Elizabeth Bebizki).. ai niin on siellä muuten Hugh Grant joka on kyllä "naamioinut" itsensä ihan Pierce Brosnaniksi :D liekö tuokin ihan tarkoituksella tehtyä huumoria ! :D

..kun ohjauksesta vastaan uudistetun Sherlock Holmes elokuvien kanssa enemmän tai vähemmän hukassa ollut Guy Ritchie niin lopputuloksena voi tällä kertaa olla ihan mitä vaan maan ja taivaan väliltä !?

Onneksi tällä kertaa ollaan siellä selkeämmillä vesillä uimassa ja kellumassa. Kaikin puolin tyylikäs kokonaisuus !

Niin lavastus kuin puvustus luovat todella hienon tunnelman ja kokonaisuuden sekä hitusen "vinksahtaneet" musiikit ovat myös vallan sopivasti leffan tyylitajuun saumattomasti uppoavina sävelinä.

Pakko mainita myös eräs mekko tuossa elokuvassa, niin tulee aivan tajuttoman elävästi mieleen eräs No One Lives Forever niminen peli mieleen ja sen kansikuva/päähenkilö mimmi lukuisine asusteineen :)

Leffa sisältää sopivasti kujeilua kun kaksikko naljailee toisilleen minkä kerkiää ja ottaa mittaa erikoisvarustuksillaan kerta toisensa jälkeen toisillensa kukkoillen.. roppakaupalla äärimmäisen kuivakkaa (britti)huumoria, jos vaikkapa nykyisen Bondin touhuiluihin vertaa niin tämä on jo totaalista "crazy" komediaa (ei kuitenkaan laisinkaan Amerikkalaisin vivahtein varusteltuna), hillitysti mutta silti tyylikkään näyttävästi toimintaa tarjolla, kun sitä vaihdetta silmään laitetaan... kirsikkana itse kakun päällä puhdasta perinteistä agentti meininkiä sit.

Noh, ei tämä nyt mikään ikimuistettava klassikko ole tai genrensä edustaja joka pyyhkisi muilla lattiaa.. toki viimeaikaiset yrittelijät tämä pesasee tuosta vain, vaikka suht erilainen lähestymistaktiikka tähän genreen näillä herroilla niihin muihin lukuisiin viime aikojen yrittelijöihin verrattuna kuitenkin viime kädessä on. Erityisesti kaksikon nokittelua toisilleen seurailee erittäin ja luottavaisin mielin sohvalla tai sängyllä samalla loikoillen.

Oli kiva pläjäys ja kelpo osiensa summa. Tyyli ennen kaikkea ja ajan hermolla 1960-luku, on pysytty enemmän kuin kiitettävästi. Höppänät "hurvittelu"retkellä.

trailer…


--------------------------------------------------------------------------------------------

Deadpool (2016)

Tähän suulaspalttiseen anti(sankariin), rääväsuiden ruhtinaaseen, joko rakastuu tai sitten ei voi sietää laisinkaan. Heppu joka herjaa kaikkea mahdollista ja vähän mahdotontakin siinä sivussa.. toki itseään, kuin myös ystäviä, vihuja, kanssaeläjiään... vaikkei loppujen lopuksi mikään pahuuden multihuipentuma olekaan, vain jätkä joka on rakastunut naiseen pohjimmiltaan.

Huumori sinänsä kutkuttelee koko ajan hyvän maun rajoja, tai no oikeastaan kulkee aika räikeästikin poikkeuksetta siellä todella synkänmustan puolella.. hellimmilläänkin tullaan vain harmaalle alueelle piipahtamaan.

Alapäänjutut pyörivät poikkeuksetta ja suoraan ladeltuna, ei lainkaan kierreltynä tai kaarreltuna, ne paukutetaan suoraan katsojan suuhun ja ahteriin melkoisella tykityksellä. Huumorin osalta neljättä seinää ei lähdetä tässä elokuvassa rikkomaan läheskään samalla tavalla kuin mitä tiesikka/-konsolipelissä. Siinä se puoli oli täydellisesti kunnossa ja todella maittavaa settiä.. onneksi tämä pystyy kuitenkin ratsastamaan kunnian kukkuloille, myös omalla otteellaan mainiosti.

Jollain tapaa tätä voisi jopa kutsua nykyaikaistetuksi crazykomediaksi. Sen verran tauotonta herjausta koko leffa alusta loppuun tarjoa.. varsinkin heti alussa ja alkutekstit ovat jo jotain todella poikkeuksellista :D suorastaan Deadpoolia itseään ja parhaimmillaan...

...vitsejä tosiaan tykitetään siihen tahtiin että heikompaa alkaa välillä hirvittämään.. kuten aikoinaankin crazykomedioissa niin osa pistää oikeasti aivan hervottomasti hihittelemään, muutama siltä väliltä ja osa ampuu ohitse.. tuhdin sarjatulen ansiosta kuitenkin osumiakin tulee paljon ja muutama sinne aivan napakymppiinkin :D

Näyttelijöistä niin Morena Baccarin näyttää ajoittain häkellyttävän paljon Arrow sarjasta tutulta Thea Queenilta (Willa Holland) varsinkin sivuprofiilista kuvattuna. Ryan Reynolds on sitten löytänyt sen roolinsa näyttelijänä johon hänet on luotu, heppu joka antoi kasvot Deadpoolille ja todennäköisesti juuri kyseisenä hahmona jos jonakin tulee ihmisten mielissä säilymään.

Totaalisen toisenlainen super(sankari)leffa mutta toimii ! Vakuuttava ensiesiintyminen valkokankaalla, suht pienellä bujetilla kokoon kursittu.. oli sen luokan tuottoisa menestys leffateattereissa että jatkoa tulee, toivottavasti kuitenkin muistavat sen että kaikki kaikessa tälle elokuvalle ovat käsikirjoittajat, ilman heitä tämä kyseinen hahmo ei olisi yhtään mitään.. joten lisäraha ei välttämättä ole tässä autuutta tuova asia, noh näyttävyyttä saadaan lisää mutta tämä elokuvaa, elää sykkii ja hengittää kierosta huumorintajusta, ei mistään muusta.. noh okei kelpo näyttelijät toki tuovat oman lisämausteensa…

…ja niinhän siinä sitten kävi, aiemmin jo tuosta jatkosta tänne laittanutkin, laimea, vaisu ja haalea esitys se tämän piristysruiskeen jälkeen oli. Mut se ei poista sitä seikkaa että tämä jytää ihan täydellä vimmalla :)

trailer…


----------------------------------------------------------------------------------------

Walk of Shame (2014)

Ei mikään erityisen hauska, pitkälti sellainen perushömpsä komediointi tarjolla.. jos Elizabeth Banksin ulkoinen olemus viehättää ja haluaa mimmin nähdä kirmaamassa suuntaan jos toiseenkin keltaisessa mekossa (jonka voisi nostaa toiseksi elokuvan päänäyttelijöistä :D niin leffalla voipi olla paljonkin annettavaa. Noin muutoin muutamasta perusvitsistä huolimatta hitusen liian valjuksi komediaksi jäi. Ai niin miespääosaa esittää sitten James Marsden, joten "pintaliitopuolen" osilta lienee ihan sukupuoleen katsomatta jotain tarjottavaa.

Kertoo mimmistä jonka suurena unelmana olis päästä uutisreportteriksi, työnhakujutut eivät oikein tunnu nappaavan tuulta purjeisiinsa joten mimmi repsahtaa viettämään melkoisen raillakkaan illan ja yön.. aamulla kuitenkin siihen heräten että työhönottohaastatteluun pitäisi kiireen vilkkaa mennä ja vieläpä unelmien sellaiseen. Siitäkös sitten melkoinen sähellys kyseisen sähikäisen seurassa alkaa kun edellisen yön touhuilut ei oikein asiaa hirveästi edesauta.

Kaippa tämä on osaltaan vähän Kauhea Kankkunen leffojen "vastine", johon on pääosaan laitettu nainen. Tai ei tämä nyt vastine varsinasesti niille ole, niissä ei ollut mitään päätä eikä häntää ja ne oli mainioita unipillereitä ja tylsiä kuin mitä. Joten tämän sentään huomattavasti mieluummin jaksoi katsella kuin nuo miespuoliset päämäärättömät Kankkuset retkillänsä, jo pelkästään EBanksin takia.

trailer…


---------------------------------------------------------------------------------------------------

The Boy (2016)

Nukkekauhuilun yrittelijä se ois tämäkin, tiedä sitten kuinka monesko ja tuskinpa viimeinen lajissaan.

Tällä kertaa sinisäteen takakansi osaa ainakin mainostaa kovasti lukemattomia kertoja että asialla on useampikin tekijä The Walking Dead sarjasta.. Pääosanäyttelijätär on Laura Cohen, kuulemma kyseisestä sarjasta tullut tunnetuksi, myöskin säveltäjä sieltä tullut vierailemaan.. btw pianon pimputtamiseen on tässä luotto kova, eikä viulun vinguttajatkaan suosiolla luovuta, sillä Bear McCrearyn soinnut, duurit ja mollit ovat kuulemma myös tuttuja zombeilu telkkusarjan ystäville. Ohjaajana toimii sit kauhuleffoihin erikoistunut William Brent Bennett (tosin pitkä kuin nälkävuosi, ei miehen cv toistaiseksi leffojen saralla ole). Saapi nähdä millaista jälkeä tällaisella koorilla saadaan luotua !?

TWD töllösarja meikäläiselle toistaiseksi vielä tuntematon tuotos ja jääneekin sellaiseksi, joten siltä osin tämä pääosannäyttelijätär oli varsin mieluisa uusi tutttavuus. Ei lainkaan hassumpi esitys häneltä.

Lavasteet ja kuvaus hivelevät silmiä.

Pääosan mimmi (monikohan osasi todellakin arvata että menneisyyden haamut mimmin elämästä, ilmoittavat olemassaolostaan tämän keikan myötä) on lastenhoitaja (kyllä se on se maailman vaarallisin ammatti ihan selkeästi kauhuleffojen kirjanpidon mukaan) joka saa duunikeikan, toki hieman erikoisesti uusin hoitolapsi osoittautuukin posliiniseksi nukeksi ! …

…lista säännöistä jotka ovat hoito-ohjeet, pitäisi kuulemma noudattaa prikulleen ja just eikä melkein. Kyse kuitenkin kauhuelokuvasta niin helpommin sanottu kuin tehty, ainakin jos homma aikoo genrensä tuttuja kaavoja noudattaa.

Hommaa aletaan rakentamaan hitaasti ja hartaasti, hiljakseen tunnelma siitä tiivistyy ja alkaa kohoamaan katsojan mielensyövereissä kun mystisen oloisia tapahtumia alkaa tulla yhä enenevissä määrin ja tottahan toki nyt muutama scary jump tulee tarjota katsojan sydämen rytmiä vaan testatakseen, onko katsoja vielä hengissä vai vaapunut koomaan jo tai unien hämärillä rajamaille vaipumassa.. noin puolessa välissä kuin silmäiskusta homma muuttuu, eikä se ole edes vielä viimeinen kerta kun paattia keikautetaan näissä aallokoissa.

Kaikkinensa pienimuotoista jännitystä ja säikyttelyä, ei niinkään kauhua tai jos on niin se on kyllä sitten mainiosti puhtaasti siellä psykologisella puolella kun päähenkilömme alkaa lopulta todellakin miettimään että alkaako mielenterveys menemään ja onko kaikki kuvitelmaa vai ? ..

..lopputekstien vierähtäessä ruudulle niin olihan tämä kielämättä tarinallisesti yllättävän pätevä, yllättävän monisäikeiseksi ja rönsyileväksi tarina itsessään lopulta yltyi puhkeamaan mutta homma pysyy siltikin poikkeuksellisesti tekijöidensä hyppysissä, tavalla mitä ei välttämättä tämän genren elokuvalta odottaisi.

Sivujuonteita ujutetaan mukaan mutta siltikin homma hoidetaan rauhallisesti, eikä lähdetä turhia hötkyilemään. Tietynlainen maltti oli tällä kertaa valtti :)

Täysin erityylinen lähestyminen kuin vaikkapa Chucky leffoissa, mitä taasen vaikkapa sitten viime ajan Annabelleen tulee niin siihen verrattuna onnistuu tunnelman pitämään katossa paljon paremmin tovin jos toisenkin, eikä vähintään sen loppua kohti mukaansa tempaavan tarinan ansiosta, siinä mielessä onnistunut leffa että fiilis ei missään vaiheessa totaalisesti lässähdä..

.. ainakaan niin pahasi että sieltä olohuoneen sohvalta popcornien äärestä yht'äkkiä kesken leffan tulisi pakonomainen mielihalu lähteä pannukakkua maiskuttelemaan keittiön puolelle..

..tosin myönnettävä että sellaista ihan totaalista tunnelman räjäyttäjääkään ei leffasta löydy mutta ei toisaaltaan latistajalässäyttäjääkään.

Hitusen erilaisempi lopulta kuin etukäteen odotti, vaikka ne kliseeet toki läpi aika tarkasti myöskin käydään aika perusteellisestikin.. silti tämä todella uskalsi luottaa hidastempoiseen tunnelmallisuuteen ja nojata tarinaan itseensä.

Katseltava :)

trailer…
 
Viimeksi muokattu:
A League of Their Own (1992)

Tämä oli sitten todella positiivinen yllätys ! ajoittain laittoi nauruhermoja koetukselle ja kutkutuksen alaiseksi :)

Toki mitään tauotonta naurunräkätystä aiheuttavaa on turha odotella mutta sellainen leppoisa sunnuntai hymyn tällä huulille helposti saa aikaan.. tosin loppua kohden sitten hiljalleen sukelletaan myös syvempiinkin vesiin erinäisiä asioita elämästä pohtimaan, peli on vain peliä ei sen enempää.

Odotukset etukäteen olivat suht alhaiset, jo pitkälti sen takia lajiksi kuitenkin on valkkaantunut "vain" baseball. Toki näyttelijöinä ihan jo nimekästä tai nousevaa sakkia omana aikanaan mm. Tom Hanks, Madonna, Geena Davis, John Lovitz, Bill Pulman, Tea Leoni, Rosie O'Donnell, Megan Cacanaugh.... musasta vastaa Hans Zimmer ja ohjauksesta taasen Penny Marshall.

Elikkäs parhaat omat pelipäivänsä & tähtihetkensä taakseen jo jättänyt heppu (THanks) palkataan valmentajaksi (1943) kun miesten puolelta ammattilaispelaajat ovat joutuneet sotatantereelle maatansa puolustamaan ja kansalle pitää kuitenkin saada viihdykettä ja sirkushuveja, joten päätetään perustaa poikkeuksellisesti naisten liiga baseballiin..

..erikseen on vielä mainittava lipevä scoutti, joka mimmejä joukkueeseen bongailee (Lovitz) vetäisee todella mainion niin roolin kuin roolisuorituksen ! ..

..harmittavasti miehen ruutuaika jää aivan liian vähäiseksi, joka toisaalta on myös syys sille että juttu toimii eikä sitä ylikuluteta puhki.

Myöskin Tom Hanksin sisääntulo valmentaja on myös varsin ikimuistoista tavaraa, eikä hepun hommailut hirveästi himmene leffan edetessäkään, kun pullosta voimajuoman kulauttelu tuntuu miehen elämää hallitsevan.

Homma ei onneksi pureudu liian syvälle lajin sisuksiin uppoutuen, jotta siitä voi helposti ja kevyesti huumorinjyväset irti myös lajiin perehtymätönkin noukkia itselleen, mutta lajia itsessään ei myöskään kokonaan sivutetakaan joten aika sopiva tasapaino löydetty.

Todella kiva, aina se ei riitä mutta tällä kertaa riittää enemmän kuin mainiosti :) tai no lopun ansiosta voisi jopa sanoa erittäin hyvä !

Urheiluleffa jossa mukana myös siskosten välistä tulisieluista mittelöintiä, välillä hitusen otetaan kantaa jopa naispuolisten urheilijoiden ulkonäköpaineisiin ja peliasuihin ja sil viisiin... joten siltä osin jopa aikaansa edellä parissa pienessä jutussa jota leffassa sivuttiin...

..niin ja mitä elokuvan loppuun tulee niin eipä ole juuri koskaan urheiluleffoissa tullut vastaan näin häkellyttävän onnistunutta lopetusta ! :)

Ai niin ja hommahan perustuu tositapahtumiin, vallan mukavasti levyllä lisänä noin 30minuutin bonus pätkä dokumentin muodossa, jossa valotellaan asioita ja haastatellaan niitä oikeita pelaajia jne.... mainio lisä !

trailer…


------------------------------------------------------------------------

Crimson Peak (2015)
"Love makes monsters of us all."

Salaisuuksien verhoa raotellaan vähän turhankin verkkaisesti, lopulta kuitenkin alkaa juttuja paljastumaan ja tapahtumaan, mutta mihinkään todella tiukkaan otteeseen ei leffa katsojaansa saa napsastua oikein missään vaiheessa mikä on harmi..

..nimittäin visuaalisesti homma on enemmän kuin hyvin hanskassa, viimeistä piirtoa myöten kaikki näyttää aivan hemmetin upealta ! tai no poikkeuksena henget/kummitukset eivät meinaa millään istua muuhun rekvisiittaan luonnollisesti eikä yliluonnollisenkaan sujuvasti ja tuntuvat melkoisen päälle liimatuilta ja enempikin vain ja ainoastaan "kehnoilta" tietsikkaefekteiltä, mikä latistaa ajoittain tunnelmaa yllättävänkin paljon.

Rakkauslöpinöistä huolimatta se viimeisin tunteen palo jää uupumaan, tai ei ainakaan katsojalle asti välity vaikka sitä eritavoin koetellaankin katsojalle asti saada viestitettyä..

..mielestäni vaikkapa Edward Saksikäsi toteutti tämän puolen huomattavasti paremmin, kun taasen vaikkapa rikollisen aliarvostettu The Skeleton Key hoitelin noin muutoin tarina puolen ylättävän pätevästi.. ei toki tämäkään nyt mikään täydellinen kyykkäys sillä puolella ollut, joten ei nyt sen takia kannata liikaa pelästyä.

Ai niin tehoste-tanelit-osasto on tainnut hitusen innostua tässä elokuvassa lumella mässäilystä, liekö jopa enempi kuin mitä alun perin olisi ollut tarkoituskaan.

Kaukana tässä ollaan mestarillisen Pan's Labyrinthin neroudesta & huikeudesta mutta sentään takaisin raiteille ollaan ojasta ja allikosta noustu todella umpiunettavan Pacific Rim elokuvan jälkeen.

Ihan jees ja katsottava mutta parempaan pitää pystyä, kun on tällainen sakki kuitenkin todellisia ammattilaisia kokoon saatu, ihan jokaiselle osa-alueelle.

trailer…


----------------------------------------------------------------------------------------

Point Break (2015)

Alkuperäinen Point & Break leffa taisi tulla pitkälti siitä kuuluisaksi kun oli naisohjaaja tekemässä toimintaleffaa joka olikin 1991 melekoisen ennenkuulumatonta ja "outoa", toki vielä nykypäivänäkään ei varsinaisesti kovin yleistä. Ihan ok leffaksi noin keskimäärin se taitaa ympäri ämpäri telluksen olla tituuleerattu.. niin kyseinen naisohjaaja on siis Kathryn Bigelow, joka taisi tuohon aikaan olla tunnettu myös/pitkälti sen takia että hengeilu hynttyyt yhdessä James Cameronin kanssa, tai sitten muistan ihan totaalisen väärin, mikä hyvinkin mahdollista.

Noh, nykypäivään on sitten tämä siirretty, melkoisen yllättävä ja täysin puskista tullut ylläri että juuri tämä nyt sitten on saanut remaken osakseen, miksi ? tai no extreme lajien kirjo on tainnut räjähtää käsiin (varsinkin vähänkään yleisempi tunnettavuus) jos vertaa noihin aikoihin kun alkuperäinen tuli uunista ulos, niin siltä osin juuri nyt tämän ymmärtää miksi tätä on lähdetty nyt sitten uusimaan ja tuomaan extreme nuorisolle juuri tätä...

..mitään ihmeellisiä muistikuvia ei päässä tuosta alkuperäisestä pyöri juurikaan ja aika kauan on kyllä aikaa mennytkin kun sen aikoinaan kahteli.. alkuperäisestä lähinnä hämärästi jäänyt mieleen ryöstäjien naamarit, surffaus, sekä astetta "karismaattisemmat vai oliko se toistepäin" pärstät näytelijöillä, jos tähän tuotokseen niitä alkaa vertailemaan. Kun ei oikein naamavärkkien perusteella tässä osaa nimetä oikein yhtikäs ketään tai edes tule mistään muustakaan mieleen että olis koskaan juurikaan edes nähnyt, paitsi ihan alussa hetken pyörähtää Bates Motel (telkkusarjasta) tuttu naama..

..joten siltä osin ei kyllä yhtään osaa muistinisopukoista juuri tähän paikkaan sanoa että kuinka orjallisesti seurailee alkuperäistä !? niin hataralla muistikuvat alkuperäisestä vaikka jotain hämärän rajamailla vaeltelevia muistikuvia tämä herätteli jossain määrin.. onko jotain nyökkäyksiä sinne alkuperäisen suuntaan viljelty ? Tarina nyt taitaa ihan pohjimmiltaan olla suht pitkälti sama kuiteskinko ? .. mutta extreme lajien kirjo ja kuvaus tässä taatusti noussut ihan eksponentaalisesti !

Noita extremelajeja laajalla kirjolla tähän lisää viljelty & kylvetty runsaammallakin kätösellä ja pitkältihän sen ympärille koko juttua on väsätty ! elikkäs leffa koettaa pitkälti olla cool extreme juttujen yliannostus mainosvideopätkä löytyy (ainoa mikä asia puuttuu on mainokset ja mainostajat asusteista jne...) menovalikoimasta esitellään mm. liitopuku, laskuvarjo, motocrossia, lumilautailua, vapaakiipeilyä, sukeltamista... alkuperäisessä muistaakseni oisko surffaus ollut ihan mukana messissä ja se numero uno siinä sit, saattoi siinä jotain muutakin olla ?

Ajoittain suht vauhdikas vaikkei mikään hirmuisen mukaansatempaava kuitenkaan, valitettavasti.. liian pitkälti kuitenkin valitettavan sieluton pintaliitohuttu..

..jääpala joka haluais olla pidempäänkin cool mutta tällä kertaa lämmin kesäaurinko sen hipiää kovasti rankaisemalla sulattaa olemattomiin. Ei voi mittään, nyt kävi näin.

Olettaisin että vahvimmin leffan parhaat puolet tulis esiin, JOS tämän kahtois 3D-versiona ja musavideomaisen tyyliliteltynä maisemamatkailuna. Ajoittain stunt-heppujen riemujuhlaa, itse näyttelijöillä onkin sitten valitettavan vähän tarjota katsojalle tunnetta, tulisuutta saatika karismaa oikein missään vaiheessa tai millään tasolla.. jotenkin intohimoton kokonaisuus. Kova on ollut yritys mutta taidot ja visiot eivät ole saumattomaan palapeliin asti riittäneet, jotta se kokoon olisi saatu ksasttua ja katsoja tykitetty adrealiinin huuruiselle matkalle, mitä tämä elokuva olisi todella tarvinnut toimiakseen.

trailer…


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Krampus (2015)
"You better watch out"

Jouluista ja lumista meininkiä tiedossa ja jonkin sortin "mörrimöykky" niin tulis helposti mieleen että ollaankos tässä lähdettyä Gremlins mielessä touhuamaan, noh ei näillä nyt kovin paljon kuitenkaan yhteistä ole loppujen lopuksi.

Homma pyöräytetään käyntiin, nykyajan joulunhengen mukaisilla ostosorgioilla. Hidastettuna näytetään tilanteita kun meno kauppojen hyllyjen välissä on yhtä epäinhimillistä menoa kuin isossa maailmassa Black Friday alennuksia jahdetessa. Mainion taustamusan siinä luodessa sekopäistä harmoniaa ja sanomaa mitä Joulun pitäisi ihmisille jakaa.. valitettavasti pitkälti siinä olikin sitten leffan kaikkein paras anti.

Harmittavasti tuon jälkeen homma ei oikein tiedä varmasti itsekään mikä se haluaisi olla ? Jää himppusen verran päämääräämättömästi harhailemaan vailla selkeää linjausta..

..komediaa ei ole kovinkaan paljon, ei mustaa eikä valkoista juuri nimeksikään.. tai jos olikin niin meikäläinen ei sitä sitten edes huumoriksi juurikaan aivoissani lokeroinut, joidenkin mielestä tässä huumoria tuntuu kuitenkin olevan tarjolla...

...varsinaisesti kauhuakaan ei hirveämmin, muutama "peruspelottelu" säikäyttelyiden muodossa, mitään kovin karua katsottavaa ei tarjota, siitä pitää huolen jo suht alhainen ikäraja.. eli suht perinteisesti jätetään todella paljon katsojan mielikuvituksen varaan mitä nyt sitten seuraavaksi tapahtuisi. Toki dialogi on välillä varsinkin pentujen välillä melkoisen ilkikurista menoa, varsinkin alussa.

Joltain tapaa ajoittain tulee mieleen lähinnä lukemattomat "zombie jutskat", porukka on teljettynä taloon kun ei uskalla lähteä ulkona olevan vaaran takia liikkeelle.. tällä kertaa vaaraa hoitelee Krampus, joku ihme otus joka haluaa vielä ihmisiä helevettiin noin joulunpyhinä.. itse otus on joku sekäsikiö jolla on kaviot koipina ja sil viisiin... yhdessä vaiheessa jotain pientä juttua kerrottiin että mikä tuo kyseinen otus on ja mistä kyse mutta aika reikäjuustoa sekin selevitys kaikkinensa oli sit.

Itse pää- ja sivuhenkilöistä joita Krampus koettelee parhaansa mukaan päästellä vuoron perään päiviltään, ovat harvinaisen vastenmielisen oloista sakkia toinen toisensa perään ja pennut melkoisia ääliöitä ja ilkimyksiä toisilleen.. toki sitä yhtä pientä pojua lukuun ottamatta, joka koettaa vielä saada valettua uskoa siihen että jotain hyvääkin ihmiskunnassa olis mutta tuossa joukkiossa tuntuu olevan poikkeus ja neula heinäsuovassa vaiko lumihiutale Saharassa tässä tapauksessa.

Kait tässä on vähän Rare Exportin vanavedessä lähdetty rajoja tunnustelemaan ja kepillä jäätä kolisuttelemaan mutta tuo kyseinen suomalainen visio on kyllä "rajuudessaan" vie tätä puolivillaista meininkiä vielä paria astetta pidemmälle perinteisten rajojen ylitse villimpään suuntaan.

Kyllä "joulu" on Suomesta kotoisin ja täällä tuo synkempikin puoli siitä hallitaan paremmin kuin keskiverto "Hollywoodimaista" viritelmää jota taidetaan jollain saksalaisella ? sadulla/satuolennolla kyyditellä. Ohjaajana tässä on hemmo, joka on ilmeisesti vähän samaa koettanut tehdä paljo amerikkalaisemmalle ilmiölle nimittäin Halloweenilla ja leffan nimi oli Trick 'r' Treat, jollekka näyttää olevan jatkoa tekemässä.

Parasta leffassa oli tuo yleinen lumi-/talvimyräkkä fiilis.. ei kuitenkaan niin kovin yleinen tunnelmapaukku mitä elokuvien lavastuksiin tulee. Tosin sekin fiilis rapisee aika pahasti, jos ei tätä leffaa satu katselemaan lumikinosten aikaan, kevät tai kesäinen keli saa mieluummin lähtemään nauttimaan lämpimästä kelistä..

..harmi että satupuoli jäi aika olemattomaksi ja itse Krampus lopulta todella mitäänsanomattomaksi tuttavuudeksi, ainakin tämän elokuvan visioituna maskottina, omituisine otuksineen kumppaneinaan.. eräästä niistä kumppaneista (nalle) tulee kieltämättä mieleen se jokin "Five Night at Freddy's" tai jottain, noista peleistä mitä kuvia nähnyt siitä, ei ole tullut pelattua.

Parhaimmillaankin keskinkertaista kertakäyttöviihdettä, jaksoi tämän nyt loppuun asti, mutta ei juuri mitään erityisen maistuvaa jälkimakua katsojalleen jättänyt.

trailer..
 
Joker (2019)

Melkoinen elokuvahan tämä on. Pitkiä pätkiä enempi tosiaan jopa tulkintaa ihan oikeasta elämästä kuin varsinaisesta sarjakuvahahmotelmasta ja niiden maailmojen tapahtumista.

Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) on siis kovan onnen kokenut henkilö, joka yrittää parhaansa ja haluaa uskoa parempaan huomiseen mutta elämä potkii kerta toisensa jälkeen päähän, jos vain mahdollista yhä kovempaa ja lujempaa. Tuon lisäksi myös muuta unelmien murskaavaa tietoa paljastuu hänelle tavalla ja toisella... Fleck on siis klovnin duunia tekevä artistitaiteilija varsin pienissä parrasvaloissa, samalla mies kärsii pakkoneuroottisista ja täysin hallitsemattomista naurukohtauksista, jonka suurena idolina on tv:ssä kuuluisa koomikko, jolla oma telkku shownsa...

...elokuva tai sen tapahtumat sympatiseeraavat katsojaa Arthur Fleckin "puolelle", kunnes hommat menevät siihen pisteeseen että väkivalta ja häntä erittäin kaltoin kohdelleiden ihmisille kostaminen alkaa olemaan hänen päässään oikeutettua teko, ainoa asia joka tuottaa kenties sen mielihyvän jota hänelle ei olla muuten elämässä suotu.

Viihdyttävä tämä ei ole alkuunkaan, hyvä elokuva, todella surullisen sävyn sävyttämänä aina luihin ja ytimiin uppoavaa musiikkia myöden. Hyvin pitkälti menee Joaquin Phoenixin yhden miehen showksi, oikeastaan kaikki muut jäävät väkisinkin enemmän tai vähemmän sivusta katselijoiksi... mm. Robert DeNiro, Zazie Beetz, Frances Conroy...

Todellakaan mikään toimintaleffa ei ole ja "toiminta" on todella äärimmäisen väkivaltaista ja hyvin nopeaa, hyvä ettei sillä mässätä vaan se näytetään itsessään vastenmielisenä ja brutaalina hetken "rävähdyksenä" jolla kuitenkin lähtemätön jälki.

Todella rankka kuvaelma siitä kuinka kaikki viedään ja lopulta vedetään matto jalkojen alta, eikä mielenterveysasioilla yhteiskunnan kannattaisi leikkiä tai jälki voi olla todella karua kaikkien kannalta. Myös hurjia visioita kutkutellaan katsojalle myös tämän myötä mikä voisi olla Jokerin ja Batmanin yhteys tässä visiossa.

Itsessäänhän loppu jättää myös katsojan tulkinnan varaan tiettyjä asioita... jos jatkoa tulee niin se sitten niihin lopullisen ja ns. virallisen selonteon lopulta antaa... nythän tekijät ovat itse kertoneet että jokainen kokee tiettyjä asioita tuosta elokuvasta omalla tavallaan ja vain itse voi omat johtopäätökset vetää ja ohjaaja Todd Phillips ja päätähti Joaquin Phoenix eivät suoranaisesti ole oikein mihinkään toistaiseksi vastanneet mikä heidän virallainen kantansa vaan heilläkin tuntuu enempi oma henk.kohtainen näkemyksensä asioista olevan.

Ai niin se Jaquin Phoenix roolisuoritus on kyllä henkeäsalpaava. Aivan loistavasti vetää, todella upeta näyttelemistä ja rooliinsa uppoutumista & paneutumista oikein viimeisen päälle. Kaikkie ne pienet eleet ja liikehdintä, täydellistä :)

trailer…


-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cool Runnings (1993)

Walt Disneyn tuottama, tositapahtumiin perustuva hupailu.

Letkeää meininkiä luvassa kun reggae-pojat a'la Jamaikan jannut suunnalta päättävät repäistä ja lähteä kohtalon oikun seurauksena Olympialaisiin ja valkkaavat sen 100metrin pikakipaisun sijasta ennenkuulumattomasti ohjaskelkkailun.

Mainion leppoisaa huumoria. Vilpittömyytensä puolesta yllättävänkin hauskaa huumoria riittää kiitettävän paljon :) Tuulahdus vilpittömän huumorin aikakaudelta ja sieltä parhaimmasta päästä ns. hyvämielen & koko perheen leffojen ehdottomasti parempaan kastiin menee tämä.

Musapuolesta vastaa muuten Hans Zimmer ! :)

Nostalgian nostattamista huuruista huolimatta toimii vielä tänäkin päivänä yllättävän tehokkaasti. Vaikka tositarina sinänsä, niin elokuvana ei kovin realisitinen vaan ylitse vedettyä hölmöilyä.

Trailer...



Here's The Real Story Of The 'Cool Runnings' Bobsled Team That The Movie Got Wrong
http://www.businessinsider.com/the-real-story-of-the-cool-runnings-bobsled-team-2014-2?IR=T

--------------------------------------------------------------------------------------------

Once Upoa A Time in Hollywood (2019)

Itse en ole mikään järin suuri Quantin Tarantino fani eikä tämä muuta sitä ihan kovin hirmuisesti, vaikka viimeiset nelkytäminsaa pistikin isompaa vaihdetta silmään ja nosti panoksia oikein kunnolla, kun sinne oli ekan parituntisen läpi jaksanut kahlata.

Ehkäpä Kill Bill 1 olis oma suosikkini miehen leffoista, varsinkin musat oli siinä aivan loistavat ja ylivedot suorastaan.

Tämä on suhtellisen pitkä jotain 2h45minsaa ja suurin osa on höpötystä ja dialogia joka ei itseäni hirveästi jaksa hetkauttaa suuntaan tai toiseen, pari yksittäistä kiinnostavaa pientä höpöttelyä seasta löytyy mutta suurin osa ei vaan nappaa kovinkaan paljoa.

Hyvää leffassa on tuo ajankohta josta kertoo, sinällään mukava nähdä tuon ajan vaatetusta, autoja jne... elikkäs puitteet ja lavasteet kunnossa. Näyttelijät ovat melkoista nimilistaa loistokkuudessaan... Leonardo Dicaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Emile Hirsch, Dakota Fanning, Timothy Olymphant, Margaret Qualleý, Bruce Dern, Luke Perry, Al Pacino, Kurt Russell, Tim Roth, Michael Madsen sekä aivan järjetön määrä muitakin ei ihan niin tunnettuja nimiä... sinällään esittävät ihan oikeita henkilöitä mikä vallan mainioita... löytyy mm. Sharon Tate, Bruce Lee, Steve McQueen, Roman Polanski…

…sekä tietysti "Mansonin perhe" joka kautta leffaan saadan se perinteinen Tarantinon väkivalta pläjäytys mukaan joka noin muutoin loistaa poissaolollaan leffasta.

Ekat pari tuntia höpsötellään niitä näitä ja leffan pääparivaljakko (näyttelijä ja hänen stuntmaninsa) tekee aikansa kuuminta hottia valkokankaalle elikkäs länkkärileffoja. Toki kaupunki ja sen asukkaat saavat oman "esittelynsä" siinä samalla. Viimeiset nelkytä minsaa kun alkaa niin homma yllättäen kertoo kertojanäänellä ihan suht oikeita tapahtumia ja asetelmia missä mentiin ja jos homman etukäteen tietää niin samalla luulee tietävänsä miten tarina tulee päättymään, mutta tässä on vedetty loppu sitten aivan muuta kuin mitä tositapahtumat tuona kyseisenä päivänä 09.08.1969 illan ja yön mittaan etenivät ja sitten lähdetään totaalisen fiktion tielle faktojen sijaan tapahtumien kulun suhteen.

Ei vaan ole nämä QT jutskat meikän niitä suuria leffanautintoja, mitä joillekin on kerta toisensa perään, en vaan oikein pääse näihin täysillä sisään vaikka kuinka koittais ja näissä vaan jokin juttu että ei viihdytä ja kutkuttele meikää sillain mistä leffoissa eniten pidän.Ihan katsottavia mutta ei elämää suurempia elämyksiä yleensä meikälle tarjoile, sinällään laadukas tekelehän se tämä oli.

trailer..


-------------------------------------------------------------------------------------------------

xXx2 - The Next Level

Juups, nimestään huolimatta ei ole mitään hardcore pornoa toiseen potenssiin.

Pääosassa lienee Jäämiehen serkkuko lie? nimittäin JääKuutio. Kyseinen Ice Cube liekö joku räppäri Ameriikan maalta. Siinä sivussa stunttailevat mm. Willem Dafoe, Samuel L. Jackson sekä Scott Speedman. Naisia ei tässä elokuvassa juuri ole, lähinnä heidän roolinsa mitä pari kertaa vilahtavat ruudussa niin luokkaa, tissivako. Ainoastaan yksi misu pääsee ihan vähän pidemmälle, toki harmikseen ei kuitenkaan pyllyvakoa esittelemään, lopuista vaoista puhumattakaan..

..toki Tamahorin Leelle ois voinut joku vinkata että sinne viulujen soittajien joukkoon olis hyvin mahtunut Linda Lampenius tiukassa lateksiasussa kyykyssä soittelemaan.

Ekan leffan muistan hämärästi joskus katselleen, tais olla ohjaajana Rob Cohen ja liekö Vis Diesel niissä ihan ekoissaan toimintapläjäyksissänsä, noin muutoin itse leffasta en sitten juurikaan yhtään mitään muista. Tämän leffan perusteella voisi olettaa että todella monella ! näistä elokuvan tyypeistä on menneisyyttä takanaan ekasta elokuvasta.

Tässä kyseisessä Kakkosessa ohjauksesta vastaa Lee Tamahori. Joka ei tosiaan mitenkään erityisesti toimintaleffojen ohjaajan tunnetuksi ole tullutkaan, vaikka yhden Bondinkin ohjasi mutta siinä puolessa jäi vaikkapa Sam Mendesin varjoon ihan totaalisesti nyt sit.

Ice Cube on kyllä nimensä veroisesti melkoisen pökkelömäinen jäämöhkäle näyttelijäntaidoiltaan, joten sitä saa mitä nimi todellakin tässä tapauksessa lupaa. Mies lähinnä virnuilee (huvittavan näköisesti) ja räjäyttelee välillä paikkoja. Jo pelkästään miehen tapa puhua on totaalisen ylinäyteltyä, tosin Jäämiehen perustavanlaatuinen kimitys äänenä pelottais varmasti rikollisia huomattavasti enempi kuin tuollainen ylinäytellyn oloinen coolius.

Räjähdyksiä sitten piisaakin ihan kivasti, sillä koetellaan leffan kaikkia muita vajaavaisuuksia ja puutteita peitellä parhaan mukaan.

Elokuva muistuttaa erittäin paljon puolivillaista ja erittäin keskinkertaista tai pikemminkin kehnoa räiskintäpeliä videopelien markkinoilta. Yritetään olla cool mutta siinä aika pahasti metsään mennään.

Positiivista niin todellakin suht tauottomasti ja yleensä vielä turbon kera. Tuollainen tauoton "tykitys" olisi oikeasti hyvässä leffassa toki melkeinpä enempikin miinus mutta tällaisessa kehnossa tekeleessä se pelastaa sitä vähää mitä tehtävissä on, koko hommaa ei siis kyetä toiminnallakaan pelastamaan (kun sekin on suht mitäänsanomatonta ja hetkessä unohdettavaa) mutta tosiaan suuria puutteita sillä saadaan kuitenkin piiloteltua ja katsojan teitä tasaisemmaksi silotella, kun on hengästyttävän tauotta koko ajan on meno päällä vailla mitään hetkenkään rauhaa..

..jollain oudolla tavalla jos tämän katselee ihan puhtaasti C-luokan action pläjäytyksenä niin tämän parissa voi jopa viihtyä ? Mutta toimintaklassikoista ja genren eliitistä ei näy edes perävaloja siltikään ja valovuoden ollaan perässä hiihtämässä.

Niin onhan tässä sitten mukana myös reilusti tahallista vai liekö osa tahatontakin komiikkaa, ja välillä ei oikein selvää haluaako tämä olla ns. lintu vai kala ? sen verran riman alta tuo huumori on, tosin jollain pölvästillä ja kierolla tavalla jopa toimii tässä :D

En tiedä mutta päällimmäiseksi tulee mieleen että tässä on yritetty kovasti tehdä 80-luvun ehtaa action leffa mutta tekijät ovat jämähtäneet tulvaisuuteen ja tiukasti kuitenkin 90-luvulle jopa vähän koetettu kuikuilla 2000-luvun puolellekin. Joten tuollainen ristiriita pitää katsojan pystyä sulattelemaan saamatta vatsanväänteitä (kaiken muun lisäksi), jotta tästä pystyy nauttimaan yhtään millään tasolla.

Ai niin äänistä, aseen äänet kyllä jytisevät melkoisella volyymilla, tosin realistisuutta ei niinkään mutta melkoisen muhevia soundeja ne on tässä pistelty päästelemään. Musiikit taas poikkeuksetta eivät sovi tälläiäseen elokuvaan kovinkaan kummoisesti.

Niin joo.. oli kait tässä tarinakin, elikkäs pahoille pojille pitäis antaa selkäsauna ja siinä kunnolla kyytiä samalla. Noh kukapa niitä paremmin pystyisi kaitsimaan, kuin jäbä joka napstastaan vankilasta ollen vielä pahempi jätkä kuin pahikset itse, hepusta sitten toki koulutetaan eritysien nopsaan agentti valtion leipiin pimeisiin duuneihin. Tosin tällä kertaa ne kaikkein pahimmat pojat eivät ole natseja, eivät myöskään Itä-Eurooppalaisia joten jäljelle jääbi oman kylän tai pikemminkin valtion johtoportaan eliittiä.

Loppu oli sit jo sen tason suureellista tykittelyä että siihen ei sitten kykene kuin jokin Supersankari tai räppäri !

Kolmaskin osa tälle tullut, siinä Vin Diesel palaa pääosaan ja siinä on huomattavasti suurempi rooli naisilla, jos ne tästä puuttuivat niin siinä niitä oli yltäkylläisesti.

trailer…
 
Legenda (1985)

Täysin totaalisen puhtaasti fantasiasatumainen leffa kyseessä ja ohjaajana peräti Ridley Scott, niiltä ajoilta kun mies mainiossa vireessä oli :)

Pääosassa nuori siloposkinen Tom Cruise, jonka esittämä hahmo elelee ajattomassa myyttisessä metsässä jota asuttavat mm. keijut, peikot, yksisarviset jne... vaan tuleepa pahuus kylään Tim Curryn näyttelemän pahiksen muodossa, joten hyviksen on käytävä taistoon paremman maailman puolesta... ai niin siinä sivussa toki pitää pelastaa prinsessa jota näyttelee Mia Sara.

Visuaalinen anti on todella mainiota ja iskee todella hyvin ! Ajoittain mieleen tulee hitusen Peter Jacksonin Taru Sormusten Herrasta pimeänpuolen kulkijoista örkit mitä maskeeraukseen tulee ! Mikä ei todellakaan ole huono juttu :) itse maailmakin näyttää yllättävän kivan ja hyvän satumaiselta vaikka tuohon aikaan tuollaisten satumaailmojen luonti ollut äärimmäisen haastavaa jotta homma ei ihan pöpelikköön tai totaalisen campin puolelle karahtais.

Hatunnosto tiimille joka on lavastuksista, puvustuksista ja erikoistehosteista vastannut, todella huikeaa jälkeä ja paukuttaa vielä tänäkin päivänä katsojan mielensyövereihin upoten ! :) Yleisilme, valaistus on yllättävän pimeä ja synkeä. Tuossa asiassa vaikkapa tuo traileri antaa aivan väärän ja liian valoisan yleiskuvan tästä elokuvasta.

Kaiken kliseiden keskellä itse elokuva on hitusen sekava sähellys, jolla olis huikea potentiaali olla vallan mainio seikkailufantasia. Toki itse kasvanut Jim Hensonin Labyrinth leffan parissa ja se meikäläiselle sitä makeinta satua ollut leffan muodossa ja tämä tuon tyylistä menoa vallan kivasti makuhermoissa kutkuttelee. Joten siltä osin mainio löytö näin vähän vanhempanakin sitten :) Ei tämä toki tuon rinnalle jo pelkästään nostalgisten muistojen takia, eikä sekavan sähellys kouhotuksensakaan, kun Labyrinth oli niin paljon tasapainoisempi esitys... mutta kiva ylläri sinänsä siitä ei pääse yli eikä ympäri.

Jos fantasiasadut yhtikäs millään tavalla kolahtavat niin kantsii tsekata, jos tämä ohitse mennyt.

Hirveästi tämä ei selittele varsinkaan alussa että aika syvään päähän niin sanotusti suoraan katsoja tipautetaan pulikoimaan omin voimin mut kyl ne ”perusasiat” siitä sitten selviävät asteittain mistä kyse, tai sitten ei... noh jollain tapaa sitä itse maailmaa katsojalleen avataan mut ei kyl rautalangasta väännetä mitään..

..osittain tuon takia hitusen repaleinen loppuvaikutelma kuitenkin jää ja hommaan sisään pääseminen vaatii oikeasti katsojalta jonkin verran ponnistelua. Toki homma on leikeltykin välillä hitsen mitenkä sattuu meinigillä ja tästä kait tehtiin aika erilaisesti leikattuja versioitakin ihan levitykseen ja sillä tavalla todella sekava soppa ollut !

Pienille katsojille muutama kohtaus voi olla pelottava (hahmot itsessään ja niiden puhetapa jo pelkästään), toki väkivalta itsessään ei vaikkapa sit niiden Peter Jacksonin alkupään limaverituotantojen kanssa ole kuiteskaan samoilla linjoilla, synkeys luodaan ihan toisin keinoin.

Täytyy myöntää että eipä oikeastaan yhtään sellainen mitä olisin etukäteen tämän olettanut olevan. Vallan rivakka, räväkkä ja ärjy satu. Todellista kasaria tietyllä tapa, kaikkine puutteineen, sekavine sähellyksineen ja heikkouksineenkin osui ja upposi yllättävän hyvin, asenne vaan yksinkertaisesti korvaa niiiiiiin paljon tässä ja sitä jos mitä tässä piisaa aivan älyttömästi :)

trailer... joka tosissaan tuntuu, kuin olis jostain aivan muusta leffasta repästy.. antaa aivan väärän kuvan tästä elokuvasta toi traikku…


------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Maanmainio Marsilainen (1999)

Suht harmitonta koko perheen kamaa. Kyllähän tästä tulee kovasti mieleen että E.T. otettu esikuvaksi ja Disney halunnut oman huumoripainotteiden version siitä tehdä. Tässä ei niinkään sympaattisuus, hellyys, tunteikkuus ole pääosassa vaan puhtaasti pölhö huumori.

Pääosassa kaksikko Jeff Daniel (Nuija ja Tosinuija) sekä Christopher Lloyd (Paluu Tulevaisuudesta)... toinen on maan asukki joka vahingossa kohta taivaalta tipahtaneen marsilaisen aluksineen. Kaksikko siinä hiljalleen toisiinsa ystävystyy ja kaikenlaista vauhdikasta kommervenkkiä yhdessä kokee. Porukassa mukana Marsilaisen oma puku Zoot, joka "elelee aivan omaa elämäänsä" :) Muita mukana menossa olevia näyttelijöitä on mm. Daryl Hannah, Elizabeth Hurley, Wallace Shawn... ohjaajana toimi Donald Petrie.

Muodonmuutoksia piisaa ja niistä huumoriakin tehdään, tällä saralla välillä erikoisefektit toimivat yllättävän mainiosti :) vaikkeivat sinänsä juurikaan realistisennäköisiä olekaan.

Kokonaisuus on nuoremmalle väelle suunnattu ja varsinkin loppua kohti vauhti vain lisääntyy. Aikuisellekin muutama kelpo ironinen vitsi (uutisointia ja uutistoimittajia kohtaan) ja viesti tarjoillaan mutta kokonaisuudessaan ei mitään crazy-komediaa kuitenkaan vaan sellaista ylitsepursuavan hersyävää.

Ihan kiva.

trailer..


---------------------------------------------------------------------------------------------

8 Legs - Kuoleman Verkko (Arachnid) (2001)

Hämäkkien "ystäville" muutama leffa tehty, joista se yksi tunnetuimmista ellei se tunnetuin lienee edelleen Araknofobia (1990) sieltä kasari/ysäri taitteesta. Hieman uudempaakin satsia nyt on sitten tarjolla kans... tämä siis on sillain astetta "realistisempi" mutta samaan aikaa kuitenkin vieläkin ylitsevedetympi.. sit vieläkin tätä kaksikkoa överimpi mennen tullen jo pikälti myös komedialliselle puolelle osittain vipeltävä Kahdeksanjalkaiset Kummajaiset (2002)

Tässä ei nyt sitten lopulta kuitenkaan edes sitä suht "realistinen" lähestymiskulmaa napattu, vaikka leffan aivan alku sen paljasti mutta tovi sen jälkeen ois voinut luulla että ois viel selainen semirealistinen olla mutta sitten lähdetään hakemaan melkoiselle monsterilinjalle ja varsinkin eräs Alien on selvästi ollut selvästi yhtenä todella suurena esikuvana useammallakin tavalla ja sitä koetettu kovasti koettu hakea matkaan mukaan.

Lääkärit ovat paikallisessa kylässä erikoisista oireista ja puremajäljistä joita ihmisille tullut vallan ihmeissään jotka vaikuttavat melkoisen myrkyllisiltä. Sittemmin selviää että melkoisen inhakkaan kokoisesta hämähäkistä kyse joka ovat toistaiseksi onnistuneet lymyilemään ihmisiltä piilossa, tai no tipahtanut lie ufon kyydissä, mutta nyt sitten kohtaaminen on väistämätöntä, enemmin tai myöhemmin homo sapiens sakin kanssa.

Lentsikka jonka kyydissä pilotti,sotilas, tohtori, tutkija päräyttävät hätälaskulla eräälle trooppiselle saarelle (jonne toki taisivat muutenkin matkalla olla :D kyseisen paikan valtiaaksi on hamuamassa jättikokoinen hämähäkki, joka porukalle alkaa hiljalleen valjeta, hämyhäkillä on vähän "alien"tyylisiäkin piirteitä..

..itse pääpirulainen näyttää suht muoviselta ja melkoiselta halppistekeleeltä ja vaikka hämähäkkikammoa potiskin niin mikään ällömäisen realistinen tuo ei ole, toki tässä on ajoittain muutakin kuin hämähäkkejä ja osittain "otukset" on jo niin "eriskummallisia" että ei nyt varsinaisesti edes hämähäkiksi välttämättä tunnista kuin etäästi, koettavat sitä ehtaa ulkoavaruudesta tullutta tunnetumpaa pirulaista "kopioida" ajoittain aikamoisesti. Mut kyl vaikkapa Arx Fatalis tai jopa Skyrim hämähäkit näyttävät paljon inhemmilta otuksilta kuin tämä, siis pelipuolelta napsattuna tuo kaksikko.

Itsessään leffa perinteinen monster leffa, sitä saa mitä tilaa ja aika pitkälti etukäteen jo arvailee / kelailee mielessään tulevatkin tapahtumat. Kertaalleen tämän kuitenkin katselee eipä siinä, kunhan ottaa jo etukäteen huomioon että mitään A-luokan viihdettä ei ole tarjolla genreensä..

..erikoisefektit on ajoittain aika muovisen päälleliimatunnäköisiä ja taustat kans viidakkoineen, toki huomattavasti kehnompaakin jälkeä on nähty, vaikka nelos Indiana Jonesissa :D

Niin tai näin niin kyl tämä nyt kertakatselun kesti läpi vääntää, just ja just. Joskin välillä tulee fiilikset että ylipäätään lievästi sanoen Alien ollut esikuvana, paitsi viidakossa rymistellään joka tuo mieleen väkisinkin taasen Predatorin kans lisukkeeksi, toki noihin legendoihin verrattunahan tämä on täysin B-, C- tai no Ö-luokan kökköpökäle ja vaikka nyt aika p**ka olikin, niin jollain tapaa hetkittäin "hämähäkkeilyä", vaikka ei todellakaan täysin puhtaasti siinä olekaan maltettu pysyä, vaan lähdetty vähän kurkottelemaan suuntaan jos toiseenkin esikuvien lipittämisen toivossa.

Ohjauksesta vastaa Jack Sholder. Pääosissa mm. Chris Potter, Alex Reid, Jose Sancho... näyttelytyö ei nyt mitään suuria hurraahuutoja aiheuta ja pystejä pokkailla.

trailer...


-----------------------------------------------------------------------------------------------

Summer of Fear (1978)

Wes Craven oli jollain tapaa yksi kauhuleffojen uranuurtajista omalla panostuksella, toki monen muun kera ja veti hommaa omalla suhteellisen tunnettavalla tyylillään, alusta loppuun. Tämä on yksi hänen alkupääntuotannoista. Heppu oli ensin tehnyt The Hill Have Eyes elokuvan ja päätti sen jälkeen tehdä astetta pienemmän TV-elokuvan, elikkäs tämän joka kieltämättä jonkin tai oikeastaan aika paljonkin verran eroaa miehen muista huomattavasti tunnetuimmista tuotoksista.

Sinällään ei mikään kovinkaan omaperäinen tarina. Nuori tyttö Julia (Lee Purcell) jää orvoksi, hänen serkkunsa Rachel (Linda Blair) perheineen ottaa hänet hoivattavakseen. Rachel ei kuitenkaan ole kovinkaan varma kuka tuo hänen sukulaisensa on pohjimmiltaan ja alkaa pelkämään hitusen häntä... hiljakseen selviää että epäileväinen pelko osoittautuukin ikävä kyllä todeksi. Julian ympärillä kun tuntuu koko ajan tapahtuvan vain synkkiä ja pahoja asioita... tyttö osoittautuukin "demonisia voimia" omaavaksi "noidaksi", jonka ympärillä eivät läheisetkään ole turvassa tai no tässä tapauksessa jusurikaan ne läheiset.

Kyllähän tässä tietynlaista hyytävyyttä on tarjolla niin äänellisesti, tarinallisesti kuin visuaalisesti ajoittain mutta aika paljon sitten pidetään käsijarrusta kiinni että sellaiseen perinteiseen Wes Craven tappofestiin ei oikeastaan juurikaan ryhdytä, yleistunnelman kyllä tunnistaa (hetkittäin) jollain tapaa Cravenin tekemäksi, jos jotain hänen leffojaan sattunut näkemään myöhemminkin. Huomattavasti enempi jännäri ja trilleri painotteinen kuin oikeastaan juurikaan kauhu tämä kuitenkin on, myöskin vailla huumorin häivääkään jota sitten vaikkapa Scream vielä melkoisella annoksella tarjosi, tässä menee vallan pitkään menee suht pienin elein jännärimaisin elkein, eikä lähdetä vetämään ylitsevuotavalla tavalla veripippaloita tai muutoin yliluonnollisuuksiin juurikaan, tai no ihan hivenen hetkisen ajan mutta todella maltilla sillä saralla..

..teinimeininkiä havaittavissa (pääosanesittäjät), kuten niin monessa tämän tyylin leffassa, toki tässä on huomattavasti enempi myös tarinankerrontaa ja jutustelua kuin suoranaista jahtaamista ja lahtaamista. Myös "ottovanhemmat" aika suuressa osassa jotta ihan teinimeinikiä ei pelkästään ole.

Tosiaan sellainen TV-leffan tuntu kun sellaisena tämä tehty ja tuotettu mutta sellaiseksi ihan kelpo, varmasti myös se niin perinteinen kauhulahtaus on tuonkin takia jätetty pois... toki näyttelijäosastolta löytyy sitten oikein Oscar ehdokas ja kahdesta Manaajasta tuttu naama, joten mikään täysin olemattoman pieni tuotanto tämä nyt ei sentään ollut jo pelkästään tuon takia. Onhan tuo Wes Craven jo hommansa osannut sieltä alkuajoiltansa asti tässä nimenomaisessa genressä (vaikka tämä todella, todella, todella paljon jopa draamallisempi onkin kuin varsinaisesti valkokankaalle tehdyt hepun tekemät) ja eroaa toki totaalisesti sitten eroaa noista Japanilaisista ja Korealaisista tummista tekeleistä sit. Eihän tämä toki se miehen tunnetuin tekele mutta sinällään katsomisen arvoinen kyllä kun sen verran erilainen, noin muutoinkin jäänyt vaikkapa Carrien varjoon aika totaalisesti, siihenhän tätä väkisinkin "jonkisen" verran on verrattu, tuo siis ilmestyi pari vuotta tätä aiemmin tätä aikoinaan. Tosin myönnettävä että ei tämä millään tavoin juurikaan mieleen yhtään pidemmäksi ajaksi jää tai mitään erityisiä säväreitä pysty aiheuttamaan kuitenkaan millään tasolla.

Mistään teinisläsheröinnistä tämä on lopulta yllättävän kaukana. Myös se yllättävä että tämä on suoraan eräästä kirjasta nimellä Stranger in Our House, tuon kyseisen kirjan on kirjottanut Lois Duncan, joka tuon oman kirjansa pohjalta käsikirjoitti tämän elokuvan, on myös sittemmin käsikirjoittanut elokuvat Tiedän mitä teit viime kesänä 1 ja 2 ja kyllähän tämä niistäkin melkoisesti eroaa, vaikka jotain pieniä yhtäläisyyksiäkin löytyy.

Pelon Kesä trailer...
 
Zoolander (2001)

Muutama nuin ei yleensä juurikaan Ben Stilleristä saatika hänen leffoistaan tuon taivaallista välittävä tyyppi on kehaissut että tämä olisi oikeasti ihan hauska ja kyseisen näyttelijän leffoistaan suunnilleen ainoa ”katsomisen kestävä” tuotos. Joten onhan se sit varmaan katsottava :D

Pääosassa siis itse Ben Stiller esittää miesmallihemmoa joka on totaalisen ja läpeensä hyväsydäminen toope tolvana, päähahmo ei v*tuta, ei sitten pätkääkään ! mikä on todella suuri yllätys, missään vaiheessa joka pelastaakin todella paljon..

..pitkälti tuon takia homma etenee todella letkeästi ja leppoisasti jota on vallan mukava seurata ja tämän parissa rentoutua. Tarinallisesti toki ihan huttua mutta tämän tyyliseen leffaan jopa ihan seurattavaakin hitusen agenttijutskaakin sivuavasti, toki mallimaailman tyriä jonkisen verran rytkytetään tottakait ! ja muutama ihan kelpo huumoripläjäys siltä osin irti saadaan pinnistettyä :)

Näyttelijät tämä onkin sitten melkoinen satsi.. elikkäs itse Ben Stiller esittää pääosaa, on myös ohjannut tämän, ollut mukana käsikirjoittamassa ja tuottamassa... naispääosassa on hitusen tuntemattomampi Christine Taylor, sen sijaan muita tunntetumpia perusnaamoja erityisesti tämänlaisten komedioiden saralta mm. Owen Wilson, Will Ferrell…

...sit muita näyttelijöitä kans Milla Jovovich, David Duchnovy, Jon Voight, Jerry Stiller, Alexander Skarsgård, David Bowie, ... itseään käyvät pikaisesti esittämässä ja naamansa näyttämässä mm. Donald Trump, Christian Slater, Cuba Gooding Jr., Tommy Hilfiger, Natalie Portman, Fabio, Lenny Kravitz, Gwen Stefani, Heidi Klum, Mark Ronson, Paris Hilton, Lil' Kim, Claudia Schiffer, Billy Zane...

Ai niin taustalla soi myös hetkisen verran Finlandia ja on mukana myöskin pari "supi"Suomalaista kääpiötä.

Sen verran kelvollinen tämä elokuva on :) että kakkosen kyllä kahtelee seuraavaksi, vaikka se on huomattavasti enempi parjausta osakseeen sitten saanutkin.

trailer...


-------------------------------------------------------------------------------------------------

Zoolander No.2 (2016)

Kakkosen avauskohtaus tipauttaa kyllä leuan heti lattiaan.. jokin mystinen hemmo vetää kunnon parkour actionia Roomassa ja kuka tuo hemmo on !? se paljastuu aika nopsaankin mutta se jääköön nyt tässä paljastamatta ! jos joku sen olis etukäteen mitään tietämättä osannut arvata niin taatusti olis ollut vedonlyönti kerroin Leicesterin muutaman kauden takaiseen Valioliigan mestaruusihmeeseen mutta pontenssiin 10 ! siis mitä h*lv*ttiä :D

Leffan alussa pikaisesti kerrotaan mitä Derek Zoolanderin ja muiden ekasta leffasta tuttujen tyyppien elämässä on tapahtunut viimeisten vuosien ajan... Derekin kohtalona on ollut pelkkää tragediaa kohdata, vailla komiikaan häivääkään.

Käytännössä kaikki vanhat vähänkään suuremmassa roolissa olleet ovat mukana tässäkin, tavalla tai toisella. Uusia nimiä suurissa rooleissa on mm. Penelope Cruz, Kristen Wiig, sekä joku nuori jannu joka Zoolanderin poikaa tässä esittää...

...itseään esittämässä mm. Kiefer Sutherland, Susan Boyle, Justin Bieber, Sting, Katy Perry, Demi Lovato ja viel sit olis mm. Benedict Cumberbatch, Olivia Munn, Naomi Campbell, Christina Hendricks, John Malkovich, Susan Sarandon... suht nimekästä nippua toisin sanoen.

Huumori on sitten valitettavan päälle liimatun ja teennäisen oloista, varsinkin ekaan osaan verrattuna. Jos ensimmäinen leffa rullasi todella mallikkaasti rennon letkeästi kuin itsestään niin tämä tuntuu valitettavan pitkäveteiseltä totaaliselta tikkuamiselta, suurimman osan ajastaan. Pari hetkittäistä pientä valonpilkahdusta toki joukkoon mahtuu vitsien muodossa mutta aivan liian harvassa nuo pilkahdukset ovat leffan pituuteen nähden.

Valitettavasti aivan liikaa yliyritytämistä ja kaatui lopulta omaan "mahtipontisuuteensa" tai pikemminkin yritykseen sitä tavoitellessaan. Ensimmäinen oli kompakti, tiivis, tunnelmallinen, hupaisa ja läheinen katsojalleen olemalla vain oma itsensä...

…tässä hommat levis kuin ne kuuluisat jokisen eväät ja punainen lanka karkasi totaalisesti tekijöiden käsistä aivan sikin sokin, tässä on yritetty apinoida mm. Star Warsia, Indiana Jonesia, erinäisiä agenttileffoja ja ties ketä ja mitä ! ..... tästä tulee mieleen (megatiivisesti) lähemmäs jokin Scary Movien tyylinen sekasikiö viritelmä... ensimmäinen elokuva ei varsinaisesti matkinut ketään tai lainannut juttuja mistään, vaan kehitti itse omat mainiot juttunsa, jotka oikeasti toimivat !

trailer….


-----------------------------------------------------------------------------------------------

DragonHeart - Vengeance (2020)

Ensimmäinen Dragonheart (Viimeinen Lohikäärme, vuonna 1996) oli vallan koskettava ja mainio seikkailuleffa sekä ripaus huumoria, homma toimi todella hyvin ja Dracon äänenä oli Sean Connery, leffa joka jäi mieleen ja muistuu edelleen monestakin syystä ja vain hyvässä :) myös tekijäpoppoota myöden kuten Dina Meyer, Dennis Quaid, David Thewlis, Rob Cohen, tehosteporukka joten kyseinen poppoo sai loihdutta sydäntä ja sielua elokuvaan kivan paljon mukaan..

..näissä tuntuu aina sitten koko tekijäpoppoo suunnilleen vaihtuvan joka leffassa. Kakkonen oli huomattavasti unohdettavampi kaikella tavalla. Kolmonen oli katsottava ja palautti uskoa hommana kakkosen jälkeen vaikkei toki ekan tasoinen läheskään ollut. Nelonen oli sitten taas sukellus pohjamutiin... saas nähdä miten tämä vitonen, olisiko parittomat osat mainioita ja parilliset vähemmän mainioita ?

Tässä Helena Bonham-Carter sitten Siveth nimisen lohikäärmeen äänenä. Joten naislohnaria olis tarjolla tällä kertaa. Muita näyttelijöitä ei sitten nimellisesti hirveästi tunnekaan entuudestaan... Joseph Millson, Jack Kane, Arturo Muselli, Carolina Carlsson... ohjaajana Ivan Silvestrini.

Pääosan nuorikko sattuu näkemään ja kuulemaan sivukylällä omalla kotitilallaan että uusi rosvojoukko on nostamassa päätänsä taas yhteistä hyvää ja kuningasta vastaa kun porukka tekee pojasta orvon. Kukaan ei tunnu kuitenkaan poikaa uskovan, ennen kuin on pakko. Samalla poika saa selville tietoa mahdollisesta legendaarisesta lohikäärmeestä josta voisi olla apua ja ratkaisu ongelmiin..

..tarinallisesti vetelee vähän sinne päin ja sinällään "aukkoja" on vaikka kuinka jos lähdetään ensimmäiseen vertaamaan. Suht vauhdikas koko perheen seikkailu kuiteskin. Peruskauraa jonka unohtaa melkein samantien kun on nähnyt, kuten suurimman osan leffoista. Toki itselleni nämä hankittava "koko sarja" kuiteskin kokoelmiin, mutta ykkönen loistaa omissa oloissaan selkeästi muiden yläpuolella ja kestää aikaakin todella hyvin.

Leffat kolme, neljä ja viisi (tämä) ovat sillain tehty visuaalisesti ja synkästi samasta muotista ja aivan erityylisiä kuin kaksi ekaa, varsinkin kolmonen ja nelonen jotka ovat kuin veljekset..

..siltikin ensimmäisen leffan todellinen pahis on oikeasti ikimuistettava heppu joka syöpyy mieliin aivan toisella tavalla kuin näissä muissa ns. synkissä leffoissa ja tuntuu oikeasti vastenmieliseltä hepulta, jossa tosin myös paljon auttaa loistava näyttelijäntyö. Tässä vitosessa taas lähdetään juonella enempi koettaa kikkailemaan mitä pidemmälle mennään, kakkoseen taas "verrattavissa" on nuori pääosan jeppe. Ykkösen tarina vaan on lyömätön ja sitä ei oikein voi ylittää ja periaatteessa järkevästi jatkaakaan, vaikka jatkettu nyt sitten onkin ja lähtenyt homma osittain omia latuja hiihtelemään, niin sitä fiilistä, tunnetta ei vaan ykkösen tapaan saada enää luotua samassa mittakaavassa..

..näin jälkikäteen ajatellen tuo ykkösen tarina on täyttä timanttia ja aika täydellinen paketti joka toimi kokonaisuutena tavalla jota on enää mahdotonta toistaa, vallankaan missään jatko-osissa. Vuosi vuodelta vain noin tarinallisestikin sitä kohtaa kunnioitus nousee kuinka mainio siitä oli tehty, sitä ei tuolloin oikein vielä käsittänytkään, mutta nyt viimeistään senkin käsittää.

Tunnari on (musiikin puolella) edelleen sama ja hyvä niin, heti tulee hyvä fiilis kun vallan kuultu ja sitä kautta mainioksi jo ekasta leffasta asti soitu tunnari ilmoille leffassa kajahtaa, toki pienin muutoksin mutta samainen silti.

Mainitaan nyt vielä lohnareiden äänet kaikkinensa...
Dragonheart (1996) - Draco (Sean Connery)
Dragonheart: A New Beginning (2000) - Drake (Robby Benson)
Dragonheart 3: The Sorcerer's Curse (2015) - Drago (Ben Kingsley)
Dragonheart: Battle for the Heartfire (2017) - Drago (Patrick Stewart)
Dragonheart: Vengeance (2020) - Siveth (Helena Bonham Carter)


trailer..


--------------------------------------------------------------------------------------

Tarzan's Three Challenges (1963)

Tosiaan Jock Mahoneyn se jälkimmäinen (ja viimeinen) Tarzan leffa ja Thaimaa siis kohteena tällä kertaa Apinain Kuninkaalle. Tämä leffa olikin sitten ensimmäinen ulkomaalainen leffa joka kyseisessä maassa vuoden 1927 (Chang) jälkeen.

Robert Day palasi ohjaajaksi, mies oli ohjannut 1960 vuonna Gordon Scottin Magnificent nimisen Tarzan leffan. Myös kuvaajaksi ja käsikirjoittajaksi palasivat tyypit joilla oli jo aiempaa kokemusta Tarzan filmeistä. Kuvausryhmä pääsi johonkin Budha temppeliin ensimmäisenä ryhmänä ikinä leffaa kuvaamaan, temppelin munkeille se oli uusi kokemus ja lennosta tehtiin leffaan sitten lisäkuvauksia siellä, myös tuhannen naisen kynttilätanssi oli melkoinen yllätyslisä leffaan.

Tällä kertaa sitten Jock Mahoneyn stuntmiestaidot otettiin oikeasti kunnolla käyttöön ! Edellisessä leffassa niitä vielä vähän piiloteltiin... esim. tässä vesibuffalo voimainmittelötestissä miehen kädet menivät siihen kuntoon että miestä jouduttiin lusikalla syöttämään monta päivää. Uintikohtaksia kuvattiin Klong joessa, vesi oli siellä niin saastunutta ihmisten tuottamasta jätteestä sinne että se aiheutti sairauksia mm. dengue kuumetta... Mahoneykin sairastui ja laihtui todella paljon sairastelun takia.. elokuvan viimeisinä kuvauspäivinä päätähti pyörtyili useamman kerran kuvauspäivän aikana ja vietiin aina antibioottikuurilla ja jääkylpyyn istumaan.

Tarzan on tässä palkattu suojelemaan pientä ns. valittua poikaa Kashi (Ricky Der) jotta hän pääsisi seremoniaan, jossa hänestä tehtäisiin kansansa uusi johtaja. Poikaa jahtaa pahat mielessä kuitenkin hänen setänsä Khan (Woody Strode) joka haluaisi oman poikansa uudeksi johtajaksi. Lopulta matkan varrella mittelöidään tavalla jos toisellakin.

Toimintapainotteinen ja viihdyttävän vauhdikas Tarzan elokuva, ehkä jopa hitusen yllättäenkin. Tässä otetaan melkein tauotta miehestä mittaa tavalla ja toisella. Kilpailu ja kamppailupainotteista, todella tapahtumarikasta. Ehdottomasti sieltä paremmasta päästä Tarzan leffoja, viihtyi todella mainiosti tämän parissa, kokonaisuudessa huomattavisti sellaisen suuremman seikkailun tuntua tässä aiempiin verrattuna, myös lopputaisto huomattavasti aieampia mittavampi ja lähempänä nykymeininkiä sen suhteen että sillä mehustellaan pidempään eikä vain tosi nopea rykäys kuten aika monessa, ei toki kaikissa siihen astisissa Tarzaneissa oli tupannut olemaan.

trailer..
 
Joy (2015)

Tämä on kertomus mopista, super sellaiseta ja sen matkasta maailmankuuluisuuteen, toki vähän sen keksijästäkin siinä sivussa, elikkä varsin bisnesvainuisesta naisesta. Eikä tämä ole satua, eikä vitsi. Tämä on totisinta totta.

Oletko tyytyväinen moppiisi ? tuntuuko se parhaimmillaan kehosi saumattomalta jatkolta ? jos vastasit kyllä niin silloin tämä elokuva on juuri sinulle tehtyä mittatilaustyötä.

Vanha tuttu tutkapari Jennifer Lawrence & Bradley Cooper jakavat jälleen ilosanamaa elokuvien ystäville.. hjelppiin ja kekkereihin mukaan on kutsuttu myös, ei nykyinen eikä astetta vanhempikaan Ghostbusters jengi, vaan taksikuski vailla vertaa sekä raivokas kuin härkä muttei innostunut sonni sentään, saanenko esitelläi Robert de Niro.. saas nähdä tuottaako tämä elokuva nyt sitten katsojalleen ilon vai surun päivän !? onko nimi kohdillaan vai oisko Sad kuvaavampi sana ?

..sanottakoon nyt se kuiteskin että BCooper jää tässä soittelemaan takariviin korkeintaan kolmos- tai nelosviulua että rooli ei ole ihan eturivin tähtenä tässä paistatella ja patsastella. Toki alun (vähän pidemmänkin alun) koirankopissa piileskelyn jälkeen alkaa ottaa isompaa roolia kuin vaivihkaa.

Ohjaajan pallille mainostetaan istuvan tyypin joka on ohjannut myös elokuvat The Fighter, Silver Liings Playbook sekä American Hustle. Nettilän sopulilauma on ainakin varsin hyväksyvää kommenttia ja iloista sanomaa jakanut noista elokuvista.

Tässä(kin) on perheestä ja bisnesdynastiasta kyse. Elokuva kertoo Joy Manganosta, Ingenious Designsin toimitusjohtajasta, joka keksi "Miracle Mopin".

Miracle Mop

In 1990 after growing frustrated with ordinary mops, Mangano developed her first invention, the Miracle Mop, a self-wringing plastic mop with a head made from a continuous loop of 300 feet (90 meters) of cotton that can be easily wrung out without getting the user's hands wet. With her own savings and investments from family and friends, she made a prototype and manufactured 100 units.[citation needed] Early assembly was done in her father's body shop in Deer Park in 1991.

After selling the mop at trade shows and in local stores on Long Island, she sold 1,000 units on consignment to QVC.[citation needed] It sold modestly at first, but once QVC allowed Mangano to go on-air to sell it herself, she sold 18,000 mops in less than a half hour.[2] Mangano incorporated her business as Arma Products, later renaming it Ingenious Designs. She sold Ingenious Designs to USA Networks, the parent company of the Home Shopping Network, in 1999.[4] By the year 2000, her company was selling $10 million worth of Miracle Mops per year.



Elokuvassa Mummi kertoo iltasaduksi tosielämän tositarinaa olevan tosi todellisuuten pohjautuvan tosi jutun ! kyllä vaan ! :) joten ladies and gentlemen pistäkääs korvat höröllenne, tai silmänne mieluummin auki (siis jos tätä kahtotte joskus).

Joy on kertomus perheestä, lojaaliuudesta ja rakkaudesta. Tarjoaakohan tämä visio sitten kenties "paremman ja laadukkaamman" version aiheesta kuin Serena, niin ainakin nettijuipit kovasti korvaan koettavat kuiskutella... oma mielipiteeni.. tämä on puhtaasti "teknisesti" ja elokuvallisesti paljon eheämpi kokonaisuus mutta noin tarinallisesti ja muutenkin puutteineen päivineen sekä rosoineen, niin Serena näistä kahdesta minuun huomattavasti paremmin lopulta sitten iski !

Yhtäläisyyksiä siis jonkisen verran "noilla" leffoilla, toki tarinallisesti loppujen lopuksi hyvinkin erilaiset.

Draamaa ja komediaa on tässä tarjolla, väittävät viisaammat ...tällä kertaa ei tämä kuitenkaan meikäläistä ei oikein koskettanut, ei naurattanut, ei viihdyttänyt.

Pituutta jonkisen verran ylitse kahden tunnin, alkaa olla ehkä hippusen pitkä joten olis kyl voinut tiiviistää, tosin ei ”joukossa tyhmyyttä” sit kuitenkaan kiitos :D

Toki leffan alkuvalikot levyltä kyllä pärähti poikkeuksellisen nopsaan .. ei turhia litisty eikä lätisty.. ei ollut ylitse pursuavan älytsin hienoja ja pitkiä animaatiovalikoita, ei mitään FBI:n varotuksia että tulevat olkapäälle naputtelemaan miljoonavaatimuksensa tai vähintään 48 vuodenvankilatuomion kera, jos tämä onkin sitten oikein priimaa piraattii (ongelma vaan taitaa olla että niissä s**tanan piraattijutuissa ei noita varoituksia ole, vain näissä jotka rehellisesti ovat levyn kaupasta kotiin kantaneet ihan maksukuitin kera), eikä trailereita muista leffoista... joten äärimmäisen suoraan ja pikaisesti asiaan siltä osin tässä mennään.. elokuva onkin sitten aivan eri asia.

Kaikkine heikkouksineen ja puutteineen mitä Serena sisälsi, niin silti käännyn mieluummin sen kuin tämän Joyn puoleen. Reissu Serenan kanssa, siinä oli särmää sekä ylä- ja alamäkiä varsin jyrkkiä sellaisia... tämä sen sijaan oli suht tasapaksua taapertamista.. siitäkin huolimatta että J(ennifer) L(awrence) tekee aivan jäätävän suorituksen ja ansaitsee ehdottomasti kaikki pennoset mitä tästä roolisuorituksestansa tilipussinsa täytteeksi sai.. tiedä sitten jos moppi ja sillä moppeilu olis lähellä sydäntä ja mopin varressa tuntisi kyseisen vehkeen kanssa yhteistä sielujen sympatiaa, niin heruisko lisää bojoja sit tälle !?

Epätäydellinen fiktio pääsi yllättämään täydellisen faktan tällä kertaa, siis allekirjoittaneen papruissa mitä puhtaaseen viihtymiseen tuli. Siis jos nuita kahta jo tässä mainittua elokuvaa keskenään tarkemmin tihrustaa.

Mopin varteen niin kuin olis jo ! :D siinä sitä Iloa on, näin ainakin tämä elokuva kertoo ihmiskunnalle. Mitä superimpi moppi, sitä parempi mieli :) EnJoy everyone !

hmmmm.... tulin juuri hullua hurskaammaksi. Tuli nimittäin äärettömän visainen probleema mieltä kalvamaan, tuli nimittäin huomattua että jos laittaa vain JL niin siitä ei tiedä onko se sitten taidokasta näyttelyä (Jennifer Lawrence) vai silkkää seksikkyyttä (Jennifer Lopez)... vaiko sokerina pohjalla.. karmeata painajaista (Jason Lowe) !? :( .... yksi asia on kuitenkin taattu, laaja on skaala ja varmasti tuosta löytyy jokaisella jotain... illan hämyyn ja yön kuumuuteen kadoten... kohta salamoi...

P.S. Niin mitäs mieltä jätkät olette !? oliko tuo moppikeisarinnan uraauurtava keksintö hyvä ja käytännöllinen ? mullistiko tämä moppimalli maailmanne aivan uusiin ulottuvuuksiin ? oletteko ikuisen kiitollisuuden velassa tälle naiselle.



-------------------------------------------------------------------------------------------

Dream Lover (1993)

Jännäri jonka on ohjannut vuonna 1993 Nicholas Kazan. Kolme vuotta sen jälkeen kun hepun leffa (Reversal of Fortune) oli ollut Oscar gaalassa ehdokkaana..

..pääosiin on valjastettu James Spader sekä Mädchen Amick ja varsinkin jälkimmäisen taatusti tunnetuin touhuilu näyttelijän saralla lienee rooli Twin Peaks tv-sarjassa.

Arkkitehti Ray (Spader) on eronnut vaimostaan. Eräänä päivänä miehen elämää sulostuttamaan saapuu kuintenkin Anna (Mädchen Amick) joka tuntuu äijän jalat vetevän melkoisen veteliksi heti ensi kättelystä alkaen, suhteellisen vikkelään kipinät alkavat kaksikon välillä sinkoilemaan niin petipuuhissa kuin muussakin elämässä tuntuu palikat paikoilleen klikkailevan upeasti..

..eikä aikaakaan kun kaksikko on onnellisesti naimisissa ja perhettä perustamassa. Mies alkaa kuitenkin tuntea halua ja paloa, epäilevän luonteensa puolesta sitä kohtaan millainen tämä naisen menneisyys onkaan ? .. sillä rakkauden huumassa se on jäänyt melkoisen epäselväksi vielä toistaiseksi.. ja koko ajan epäilykset vain erikoisten juttujen ilmaantuessa lisääntyvät. Siitä alkaakin sitten piinaava jännitysnäytelmä.

Kerrankin täytyy sanoa että oli kyllä oikeasti "hämmentävä" loppu ! :O Tuollaista ei ihan tuosta vain kuka tahansa edes välttämättä uskaltaisi tehdä. Matka sinne on vähän "vanhahtava" ja tuntuu vähän hataralta eikä välttämättä hirmuisen uskottavaltakaan, mutta hyvällä tavalla old-schoolia fiilistä kuitenkin ilmoilla on. Katsomisen arvoinen oli, kun ei liikaa ala mitään reikiä suuremmiksi repimään mitä tosiaan hitusen hataraan menoon tulee, katsomisen arvoinen erityisesti tuon lopun ansiosta ! :)

trailer…


-----------------------------------------------------------------------------------------------

Arthur (2011)

Jaa'a... mitähän tästä olis mieltä. Vähän on sellainen fiilis koko ajan päällä tätä katsoessa että kohta lähtee, muttei ihan täysillä pääse sitten irti omista kahleistaan missään vaiheessa.

Russell Brand esittää Arthuria (mies joka saa jo varmasti pelkällä läsnäolollaan varmasti osan katsojien verenpaineen kohoamaan ja kun siihen lisätään vielä hepun tapa puhua tässä) joka on henkisesti pikkuruisen ipanaveijarin tasolle jäänyt "villikko", jolla ei ole minkään sortin huolta huomisesta.. tosin äiti ei jaksa enää pojan toilailuja maksella ja jokapäiväisestä lööppilehdistä lukea, vaan asettaa tiukan rajan sille kenen naisen kanssa hänen pitää mennä naimisiin, jos vielä suvun rahoilla aikoo elellä..

..ongelmaksi muodostuu että tämä nainen (Jennifer Garner) ei vaan ole henkisellä puolella samalla planeetalla kuin mitä Arthur. Kuin sattumalta Arthur myös oikeasti tapaa sen oman hengenheimolaisensa jonka kanssa sielut tuntuivat osuvan heti kohdilleen. Mitenkäs Arthur sitten päättää tilanteen hoitaa ja kommervenkeistään selvitä, joihin mies itse itseään ajaa jotta tuntisi elävänsä omaa elämäänsä. Näitä asioita sitten lähdetään leffan keston ajan, suht tauottoman huumorinsävytyksellä tutkailla... ai niin vielä Helen Mirren pitää mainita, nainen esittää varsin viileää "lastenhoitajaa" Arthurille, tai on jo sitä ollut iät ja ajat. Tokihan sieltä myös Nick Noltea, Luis Guzmania kuin Evander Holyfieldiä löytyy kans...

Hitusen höppänää, mutta ei sentään hervottoman hauskaa ei oikein missään vaiheessa ole mutta jos suht tyhjäpäisenä tämän vilasee niin ihan ok hetkisen hupi.. vitsit sen hetken jaksavat hymyilyttää mutta aikaa ja "toistoa" eivät juurikaan kestä.

Ehkäpä suurimpana yllärinä itselleni selkisi sittemmin että tämä on jonkin sorttinen uudelleen filmatisointi ja alkuperäinen elokuva on ilmestynyt vuonna 1981 Myönnettävä kyl että onhan ideassa potentiaalia, harmi ettei kaikkea olla saatu nyhdetyä irti.. alkuperäistä ei ole tullut nähtyä mutta liekö kolmas kerta toden sanoisi ? Ei tämäkään nyt sentään mikään totaalinen hutikuti ollut sinne naapurin peffaan mutta valitettavan nopeasti unholaan kyllä vitsit painuvat päänupikkaasta.

trailer…


-------------------------------------------------------------------------------------------

Star Trek Beyond (2016)

Tällä kertaa ei todellakaan pohdiskella mitään ylimääräisiä, saatika syvällistä tai juurikaan jaaritella turhia, on nimittäin sen verran suora ja tyylipuhdas nykyaikainen toimintaelokuva, toki pientä seikkailullista elementtiä ripotellaan mukaan (tapahtumapaikka) ja sinne tänne myös huumoria ripoteltu, välillä useammankin henkilön toimesta...

...hahmot itsessään toki ehtaa ja tunnettua Star Trekiä ja etenkin tätä ns. uutta Star Trekiä (sieltä elokuvien puolelta) ja vanha kunnon sotaratsu Enterprise toki löytyy kans, joukko erinäisiä muukalaisia mutta onhan tämä muuten puhtaasti nykyaikainen toimintarymistely jännäri jossa mennään eikä meinata. Joten sinällään sci-fin nälkään (tai ihan alkuperäisten Star Trek sarjan ystäville) tästä ei välttämättä ole sellaista tyydytystä ja retkeä tarjolla mihinkä varmasti suurin osa aikoinaan tykästyi tämän parissa... mutta suhteellisen suureellinen koko perheen Action pläjäyksenä ihan katsottava tämä silti on, toki vähän turhankin ennalta-arvattava kun sen verran suuren budjetin luomus, että mihinkään yllättäviin sooloiluihin ei varmaan edes olla tekijöillä annettu mahdollisuuksia.

Tämähän on siis näiden uusien Star Trek leffojen sarjasta kolmas elokuva, toki JJ Abrams nyt jäänyt enempi taka-alalle ja taisipa mennä Star Warsin puolelle välillä näppinsä pistelemään. Hahmot toki ovat kenties hyvinkin tuttuja kahdesta ekasta elokuvasta ! Kapteeni James T. Kirk (Chris Pine), Spock (Zachary Quinto), Doctor McCoy (Karl Urban), Uhura (Zoe Saldana), Sulu (John Cho), Scotty (Simon Pegg), Chekov (Anton Yelchin) ja valitettavastihan näyttelijä AYelchin kuoli erikoisessa tapaturmassa viime kesänä (2016)... myös sen "alkuperäisen" Mr.Spockin esittäjä Leonard Nimoy kuoli edellisenä vuonna (2015) ja häntä tässä elokuvassa kunnioitetaan varsin mainiolla tavalla...

...uusista hahmoista pitänee mainita todella valloittava Jaylah (Sofia Boutella), siis kaikin puolin, vaikkei leffa yleisluonteensa takia kovin paljon hahmolle kasvu ja tutustumismahdollisuutta tuokaan. Myös Idris Elba on elokuvassa suht isossa roolissa, mutta sen verran maskeerattu että eipä kyl oikein tunnistais....

...hahmot ovat siis pitkälti "tuttuja", täysin sillä verukkeella tuttuja että heidän pitäisi olla jo entuudestaan tuntea, sillä tässä ei niitä juuri syvennetä, ei yhtään millään tavalla tai kerrata kuka onkaan kuka, sen verran suurella toimintavaihteella koko ajan tykitetään menemään.

Toiminnan paljous ei sinänsä yllätä sen jälkeen kun tietää kuka on ohjaajaksi laitettu. Justin Lin ohjaajana kieltämättä hitusen erikoinen tai vähintäänkin yllättävä veto, tosin lienevätkö halunneetkin vähän nykyaikaistaa ja vauhdikkaampaa lähestymistyyliä, varsinkaan kun edellinen leffa ei enää ihan niin lämpimästi vastaan otettu kuin se eka... hepulla (JL) lähinnä kuuluisimmat teokset taitaa olla Fast& Furious leffat (3, 5, 6) ... sen sijaan tv-sarjojen puolella on sentään True Detectiveä parin jakson verran sekä Communityä sitten kolmen jakson verran. Mut eipä mitkään kovin erikoiset ja mainittavat meriitit kylläkään.

Nuoremmalle väelle suunnattua vauhdikasta & toiminnantäyteistä avaruusmeininkiä.

Leffan musa jo kurvaa aikamoisen uusille urille.... Sabotage !
 
Eddie the Eagle (2015)

Michael "Eddie" Edwards tuo legendaarinen mäkikotka vailla vertaa, joka aikoinaan teki maailmasta hitusen paremman paikan elellä tai ainakin periksiantamattomuudellaan huomattavasti positiivisemmaksi.. vaikka irvileukailusta ja nalajailusta oman osansa myöskin sai... Ihan hirmuisen tarkkaa ei kyl ole miehen ura meikäläisen tiedossa, jotain pientä kuitenkin.. vaikea kuitenkin sanoa kuinka keksittyä tarinaa tämä elokuva on ja mikä on sitten totisinta totta !?

Nimeni on Eetu - musa"video"... :)


..käsittääkseni kovin pitkälle ei kisoissa pötkinyt ja hypyt liitäneet, liekö urakin oli aika pikainen ? tai sit ei ? tuohon kysymykseen nimittäin elokuva ei vastaa... mies tuli tutuksi siitä että jalat vispaten ja vellit pöksyssä ennen jokaista hyppyä, jos ei Eddiellä itsellään niin ainakin kaikilla katsojilla siitä että selviäisikö mies ehjinnahoin saatika hengissä edes seuraavasta hypystään ! Toki jos tämä elokuva yhtään pitää paikkaansa että millaisella "lajiharjoittelulla" ja eväillä mies varustettiin vuoden 1988 Olympialaisiin, niin hattua pois päästä, totaalisen hullunrohkea heppu ollut kyseessä nimittäin.

Elokuvassa Eddie on jo pienestä pojasta lähtien unelmoija, jolla on yksi ainoa päämäärä ja unelma ja se on päästä Olympialaisiin mukaan edustamaan omaa maataan.. aluksi laji on vähän hakusessa, mitä nyt pikku lapsen mielensyövereistä muuta voisi odottaakaan, lopulta heppu osoittautuu suhteellisen lahjattomaksi kaikessa, jos taso olla olla piirikunnallisista ylöspäin mutta sitten löytyy Britanniasta laji, jossa voisi sen Olympialaisten paikan lunastaakin.. vaikka sitten vain ihan byrokratiamaisia lajijohtajia kiusatakseen ja heille osoittaakseen että periksiantamattomuus on tietynlainen lahja, jota ei suurimmalla määrällä taida tämän telluksen asukkeja olla, ainakaan niin sakeana että veri siitä kehossa virtaisi.. poikkeuksiakin löytyy ja Eddie niistä yksi esimerkki.

Tässä leffassa muuten Nykäsen Mattikin on myös aikajoin ruudulla mukana, sitä näyttelee joku ruottalainen näyttelijä (Edvin Endre).. olisivat palkanneet miehen itsensä (Matin) näyttelemään itseään ! :) tosin tämä sijoittuu pitkälti vuoteen Olympiavuoteen 1988 Calgaryyn ja kyllähän Matti on nykykuosissaan hitusen erinäköinen kuin noina aikoina, mutta ois saanut ainakin maskeeraus ryhmä huhkia hiki päässä hommia :) Matti esitetään hitusen koppavana jäämiehenä tässä elokuvassa, joka tuntee oman arvonsa muttei ala kuitenkaan pilkkaamaan muita vain sen takia että on parempi... norjalaiset taas keskittyvät saunassa esittelemään lihaksikkaita kroppiaan, muualla taasen enempi sitten tuppaavat olemaan äyskiviä riidankylväjiä.

Aikuista Eddietä esittää Taron Egerton (ulkonäkönsä puolesta erittäin nappivalinta, tosin jo niillä pelkillä laseilla saadaan paljon aikaiseksi).. Hugh Jackman esittää entistä USA:n maajoukkuehyppääjää, heppua joka oli aikoinaan suuri lupaus (ja sellaiseksi jäi), nykyään rinteen tamppauskonetta kuljettelee, johon Eddie sitten törmää, Hugh Jackmanin esittämän hepun paras kaveri on sitten taskumatti nykyaikana, elokuva näyttäköön saako Eddie muutettua sinne juomaksi maidon... kaksikon välillä homma ei ihan ensisilmäyksellä pärähdä ja räjähdä täyteen loistoonsa mutta lopulta miehestä Eddien valmentaja kuitenkin saadaan tehtyä muutaman mutkan kautta.

Laadukas mutta jollain tapaa kuitenkin se viimeinen silaus puuttuu ja vähän "hengetön". Hommassa on ajoittain aika reilustikin sitä "ison maailman" pöhötystä mukana ja krumeluuria yllin kyllin, mutta noin mäkihypyn (lajina) itsensä kannalta tämä suorastaan pieksee aikoinaan ilmestyneen Matti elokuvan.. jos ei Matti leffassa juurikaan mäkihyppyä ollut nimeksikään, niin tässä sitä on senkin edestä ! ....
...elokuvasta puuttuu kuitenkin sellainen Cool Runnings leffan totaalinen letkeys (vaikka nyt onkin britistä eikä jamaikalaisista kyse), kun kuitenkin tuollaiseksi koko perheen viihdykkeeksi tämä on erityisesti luotu, se ns. Disney kosketus tästä uupuu, jotkut tosin voivat sitä pitää vain hyvänäkin asiana.

Leffa on vähän kuin Eddien ura, ei tällä mitään pokaaleita kaappiin kaavita mutta elämäniloinen asenne on enemmän kuin kunnossa ja sillä liidellään jo omalla tavallaan aika pitkälle, jos sympatiapisteitä aletaan jakamaan.

Leffan traileri...


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

The Veil (2016)

Olipa kerran... 23.maaliskuuta 1985 eräs uskonnollinen kultti , Taivaan Verho, joka päätti tehdä ryhmässä massaitsemurhan Jim Jacobsin johdolla, 47 hengen porukka joiden ikäluokka oli "vauvasta vaariin".. vaan jäipä heistä yksi lapsi (5vee) eloon (Lily Rabe). Tämä eloonjäänyt palaa tapahtumapakoille 30-vuoden jälkeen, hänellä on mukanaan dokumenttia asiasta vääntävät tyypit (Jessica Alba ja viisi muuta). Mukana menossa on ajoittain myös kultin johtaja (Thomas Jane), toki pitkälti erinäisissä takaumissa menneestä.

Vähemmän yllättäen asiat saavat aivan uusia karuja piirteitä, kun hommat alkavat selkiytyä mitä tapahtui ja miksi ihmeessä näin piti käydä ?

Alussa tosiaan teksinä kertoi että olis USA:n historian suurin joukkoitsemurha. Homma taitaa olla kuitenkin sinänsä ihan keksitty tarina, että todellisuus pohjaa ei juuri tälläisenään ole tarjota oikeasta elämästä 1:1

Mutta ilmeisestikin tuollainen saman tyylinen pohjimmiltaan on ollut (ikävä kyllä !) ihan oikeastikin ja paljon rajumpana ja suureellisempana versiona kuin tämä keksitty leffatarina, josta siten kauhujännäri leffaan saadaan lopulta ainekset keitettyä..

THE TRUTH BEHIND THE JONESTOWN MASSACRE
http://nstarzone.com/JONESTOWN.html

Takasin sit tähän elokuvaan...

Tyylittelykeinona tässä elokuvassa melkeinpä kaikki värit ovat todella haalennettu ja "vaalennettu" ja mikäpä siinä. On ihan onnistunut ratkaisu ja luo omalla tavallaan lisää fiilistä ihan nostattavasti.

Alkaa tosihillityn rauhallisesti, mihinkään ei tunnu olevan kiire, silti asiat ja tapahtumat etenevät ja salaisuuden verho hiljalleen raottuu entistä enemmän.. lisäten kuin hiljalleen kierroksia ja pökköä lisää pesään (joo ei ole mikään pornofilmi kyseesä sit, saatika takan tai leivinuunin sytytysohjeet)...

...siinä mielessä pirullisesti suunniteltu leffa katsojansa päänemenoksi, että kun tätä alkaa katsomaan, niin välttämättä haluaa loppuun asti tämän homman viedä, vaikka ei mikään täysi napakymppi elokuvana olisikaan. Lupaavan alun jälkeen nimittäin homma alkaa mennä vähän turhankin perinteiseksi kauhuleffaksi, kunnes lopussa aletaan taas olemaan siellä kiertoradan toisella puolella mitä tapahtumien kulkuun tulee. Itselleni kuitenkin vielä ihan jees meiningeissä, eikä loppu itselleni totaalisesti leffaa pilannut.

Hommassa kelataan läpi perinteinen arsenaali läpi mitä säikyttelyyn mutta tarina itsessään on aika maanläheinen ja jopa yliluonnollisuudessaankin vähintäänkiin "järkeenkäypää" tavaraa.. siis todella pitkälle mutta sitten täräytetään taas se perinteinen kun lähdetään "kuussa" käymään.. noh menettelee se nyt sit kuitenkin, ainakin jotenkuten, kun ottaa huomioon minkä genren leffaa tässä kuitenkin ollaan tekemässä..

..elokuva sinänsä on tietyllä tapaa kuitenkin melkoisen yllätyksetön nykyajan tämän tyylisiin verrattaessa, mutta se on myös sen vahvuus siltä osin että mihinkään totaalisen superhyper älyttömään yliluonnollisuus kikkailuun ei turvauduta (paitsi se loppu sit, vienee osalta porukasta sitten taas pitkälti maun koko hommaan, osa sen varmasti pystyy suodattamaan), siltikään aivan ehdoin tahdoin ei väkisin jotain aivan uutta ja totaalisen ihmeellistä lähdetä jahtaamaan.. sillä periaatteessa juu, ihan mahdollisuutta, "todellisuutta" hipovalla tasolla kuitenkin hyvinkin pitkälle mentiin.

Kaiksessa pimeydessään varsin jees, tuollainen vinksahtanut synkkä iltasatu.

trailer..


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

101 Dalmatialasita (1996) (ihmisnäytelty)

Aikaan kun Disney ei ollut vielä toistaiseksi hurahtanut Star Warsin ”lumoihin”, mutta tunnettuja animaatioita tehtiin tiuhaan tahtiin koettaa muuttaa ihmisnäyttelijöiksi ja yksi niistä oli tämä tarina. Alkuperäinen animaatiohan on jo vuodelta 1961 joten ei ihan uunituoretta tavaraa, jos tälläkin versiolla alkaa jo ikää hiljalleen kertymään niin että teinivuodetkin ovat taakse jäänyttä elämää.

Leffassa siis Jeff Daniels ja Joely Richardsin näyttelevät alussa erikseen eleleviä dalmatialaisen omistajia... ainakin Nyhverö Nyyssösen tapauksessa koira tuntuu vähintään yhtä paljon huolehtivan hepun päivittäisistä touhuista ja pärjäämisestä kuin jätkä itse, heppu koettaa kehittää siinä sivussa uutta tietokonepeliä johonka pelaajat rakastuisivat. "Emäntä" osastolla taasen mimmi on töissä vaatesuunnittelijana juuri DeVillin firmassa mutta alkaa empimään työnantajaansa ja karsastamaan hänen ideoitaan muutella hänen suunnitelmiaan enemmän turkisten suuntaan, hiljalleen kaikille äksyilevä ja tiuskiva boss Cruella alkaa osoittaa epäilyttävällä tavalla yht'äkkiä monen vuoden kylmän kohtelun jälkeen hänen luomuksiaan ja erityisesti mimmin koiraa kohtaan, unohtamatta kerta toisensa perään tuoda esille turkiksia äärimmäisenä intohimonaan... Cruella alkaa naisen silmissä päivä päivältä, puhe puheelta ja teko teolta tuntumaan entistä sekopäisemmältä tapaukselta, kera inhan naurunkätkätyksen...

...erään kerran dalmatialaiset sattuvat näkemään toisensa ja sehän on uroksen puolelta rakkautta ja palavaa sellaista heti ensisilmäyksellä.. sen verran uljaasti naaras jolkottelee lenkillään.. valitettevasti "herran" aika ei vielä otollinen tuota pikaista unohtumaton näkemistä sen kummemmaksi edistysaskeleeksi muuttaa vai oliko sittenkin, nimittäin himot jytisteli heti uroskoiran kasseissa siihen tahtiin että se oli menoa se kun Pongo laittoi tassua toisensa eteen vinhaa tahtia, varsinkin omistajaraukalle unohtumaton pyöräilykokemus, jopa siinä määrin että alkoi omistajankin kassit olla pyörän satulassa koetuksella, lopputuloksen ollessa melkoisen kostean märkä kokemus...

...vaikkei omistajien ensikohtaaminen kaikkein suotuin heti kättelyssä ollutkaan, mäjäytys naamalle jne... niin nopeastihan nuo karvaturrit heidät yhteen heltymään ja liimautumaan toisiinsa saivat... joten eipä aikaakaan kun jo nainenkin ihan litimäräksi hoidetaan ja siitä sitä sitten aina alttarille asti yhdessä astelemaan alta aikayksikön...

...sittemmin tiukan session jälkeen, siis noin koirien kesken, sekös poiki jälkikasvua.. "pienoinen" perheenlisäys laittaa vipinää kinttuihin niin koirapariskunnalle kuin koirille itselleenkin...

....Cruellakin saa vihiä tästä uudesta unelmapesueesta ja mustavalkoturkiksiin suorastaan sairaalloisen rakastunut muodin edelläkävijä ja muotitalon omistaja Cruella DeVil on kiinnostunut saamaan pentueesta itselleen koiranpentuja, joista lienee taka-ajatuksena turkis jos toinenkin valmistaa, varsinkin kun mustavalkoinen tuntuu olevan inhan mimmin suosikkiväri vaatetuksessa, aina hiuskuontaloa myöden... ja dalmatialaisethan ovat tunnettuja juuri kyseisestä väristä.

Siitä sitten lähdetään seikkailulle joka on lapsille (lapsenmielisille) tarkoitettu koko perheen hömelö komedia ja lisäpointseja leffalle taatusti ropsauttelee roppakaupalla jos koiria kohtaan vähän soft spottia jostain kohti kehoa löytyy.

Huumori on ihan kivaa, sellaista harmitonta ja kaikille mainiosti sopivaa, pikku kivaa fiilistä ylläpitävää... jos pilkkaavaa sekaan mahtuu, niin sekin osuu pitkälti pianomaan nilkkaan, viimeistään aikanaan :)

Rennon letkeää ja letkeän Rentoa ! :) Toki leffan pahikset tuovat kivasti myös oman lisänsä tähän, jottei liian rento olo katsojaa valtaisi. Elokuva on pitkälti tuollaista pikku kivaa katseltavaa, sinne isojen tuhmuuksien väliin.

Sivurooleista löytyy pääroolien lisäksi siis melkoinen lauma dalmatialaisia koiria, eikä parane unohtaa myöskään lukuisia muita eläinkunnan edustajia, kuorona sekalainen seurakunta feat Babe sivustaseuraajana...joiden apu on kultaakin kalliimpaa... mutta myös Hugh "House"Laurie, joka on Cruellan oma pikku sätkynukke noin sanoinkuvainnollisesti kenties vähän ominen nokankoputuksineen, eikä pekkaa pahemmaksi jää pätkä (Mark Williams) siinä rinnalla.

Jatkot elikkäs 102 Dalmatialaista laista oli sitten paljon tylesempi ja huvittomampi tekele kuin tämä. Siinä jatkoi toki Glenn Close jatkavan tutussa roolissaan, sit Gerard Depardieukin oli mukana menossa, mutta ei päässty lähellekään tätä ekaa viihdyttävyydessä ja hauskuudessa.

trailer…


------------------------------------------------------------------------------------------------

The Phantom - Mustanaamio (1996)

Tämä leffa tehtiin sellaisella aikakaudella kun supersankarileffoja ei vielä vyörynyt läpi ovista ja ikkunoista sisään ihan joka päivä megalomaanisen volyymin saattelema, tämän kaltainen leffa oli vielä enempikin todella harvinaisuus kuin arkipäivää... varsinkaan DC ja Marvel eivät olleet lähteneet kilpajuoksuun ja kilpahippasille siitä kumpi siirtäisi useamman sarjis sankarin vuoden sisällä elokuvakankaille...

...aikaan jolloin nämä olivat vielä melkoisia harvinaisuuksia, eikä takapihan hyttynen ollut vielä jonkin sorttinen supersankari naamiointikeikallansa, saatika naapurin takapihan kastematokaan omannut yliluonnollisia kykyjä tai ollut jonkin inhan pahnan pohjimmaisen palkkaama stalkkeri, joka havitteli taas kerran maailman herruutta nimiinsä tulevan roskalehden kannessa, sitkeästi odottamalla tilaisuuttaan napsasta kallisarvoinen paparazzi kuva.

Budjettikin on sitten hitusen toista tasoa kuin näissä nykypäivän ubersuperhyper’megaspektaakkeli rymistelyissä. Joten mitään erikoistehosteiden ilotulitusta on tältä turha odottaa... joten onko Mustanaamiolla mitään mahiksia pullikoida nykyajan megalomaanista vyöryä vastaan ? Onneksi tuo näiden päivien vyöry on sentään kauttaaltaan hyvinkin laadukasta.

Entäpä vanhan ajan Nastis tuleeko siitä vain Mustis näille nykyajan leffoille ? :)

Pääosaan ja sitä kautta violetteihin aikakautensa jumppatrikoisiin puetaa Billy Zane.. naisista messiin mukaan hyppää Kristy Swanson (tuleva vaimo Diana Palmer-Walker, ei tosin vielä tässä leffassa) sekä Catherine Zeta-Jones (aikaan ennen julkisuuden päiviensä).. päävihulaiseksi Christopher "Kit" Walkerilla/Mustanaamiolle pistetään näyttelemään Treat Williams joka esittää siis Xander Westerveldiä, aah okei sori ei se ollutkaan ex-futismaalivahti liian korkean palkkavaatimuksensa kera nähden peliesityksiinsä (Westerweld siis) vaan mies onnekseen kerkesi tehdä pitkälti uransa ennen kuin rahan musertava voima vei koko lajin pimeille pahuuden poluille.. takaisin kuitenkin tämän leffan pahikseen... pahiksen nimi on siis Xander "oi ne viikset" Drax.

Noin ylipäätään itse Mustanaamiosta muutama sananen...

Mustanaamiohan on tarua ihmeellisempi "Vaeltava aave".. "Mies joka ei kuole koskaan"... jo 400-vuoden ajan pahiksen suunnitelmia kerta toisensa perään terrorisoinut hyvis. Hepun (jolle tämä duuni on sitten todellakin sananmukaisesti sukuvelvoite, tai joku voisi sanoa rasitekin, tuolla joka tapauksessa tuo aikojen saattojen "kuolemattomuus" saadaan hoideltua, kun tosiaan tavallinen mies vain kyseessä ilman yliluonnollisuuksia) luola ja sitä kautta "päämaja" elikkäs pääkalloluola sijaitsee legendaariselle Bengalin Saarella, paikka jonne ei ihan helpolla kutsua tule kylään päivänsankarin lähettämänä, tai kulkulupa heltiä. Sarjakuvasankari joka teki ensiesiintymisensä vuonna 1936 ja hahmon loi Lee Falk...

...Itsessään Kit Walker/Mustanaamio ei omista minkäänlaisia supervoimia, sattuu vain olemaan varsin notkea ja atleettinen tapaus.. tosiaan miehelle on jopa vaimo ja lapsiakin siuntaantunut..

..todellisena tavaramerkkinä hänellä on toisessa kädessään sormus jossa on pääkallon kuva, tällä mies tinttaaaaaa rosvoraukoille kunnon tällit, kun tillin tallin ovat sitten aikansa olleet ja heräilevät pikku nokosiltaan huomaavat he saaneen mojovan mustelman lisäksi myös ikuisen muiston tuollaisen kivasti somistavan pääkallomerkin myös itselleen ihoon "tatuoituna".. toisessa kädessä, eli vasemmassa koska on tällöin lähempänä sydäntä, on taasen ns. hyvä merkki -sormus. Näitä merkkejä ihokudoseen sitten astellaan huomattavasti helläkätisemmin ja vähän mukavimmille tyypeille ikään kuin nimmarina, muistoksi :)

Ajan saatossa uskollisiksi apureiksi ovat tulleet.. Devil niminen susi sekä Hero niminen hevonen. Kumpainenkin myös tässä elokuvassa esiintyy.. niin ja tietysti nuo kätsyt pistoolit lanteillansa, koteloineen päivineen.

Joskus tuli kyseinen sarjakuva oikein tilattunakin tovin ajan kotiovelle ja postiluukusta vierailemaan tasaisin väliajoin.. toki aikaa on jo sen verran vierähtänyt että muistot kieltämättä hitusen haalistuneet.. niin itse sarjisten osalta kuin tämän leffankin... joten viimeistään nyt on aika tullut verestellä muistoja :)

Itse elokuvassa on ehkä hippusen sellaista Indiana Jones'maista seikkailullisuutta ja vekkulia velikulta meininkiä havaittavissa. Eikä ihan huonoimmalla tavalla "kopsattuna". Yleisesti ottaen fiilis on ihan kiva ja positiivis sävytteinen. Selvästi oman aikakautensa tekele, kun Indy oli voimissaan, eikä Harrison Ford vielä pappaosastoon kuulunut vaan jalka nousi vielä kepeästi.

Heti alkuun kerrotaan hyvin pikaisesti kuin tämä myytti ja mystinen legenda sai alkunsa, aikaan merirosvojen... sit pompataan jo "nykypäivään" elikkä vuoteen 1938 .. Porukka Del Tobacco miehiä Camel Bootseineen ja Indy vaatevarastosta pöllittyine hattuineen on eksynyt aarrejahdin hurmiossa hitusen väärään luolaan kyläilemään ja aarteita taskuihinsa lappaamaan.. ei kuitenkaan hätää sillä kutsuhuuto on jo kantautunut violettitrikoon korviin, aika ottaa ohjakset handuihin ja seikkailu on valmis pyörähtämään käyntiin toden teolla...

....klaani hellehattuisia miehiä ei ota neuvosta edelleenkään onkeensa ja pysyttele etäällä legendaarista aarteista, eivätkö usko tuon "Vaeltavan aaveen" olemassaoloon...

...hommassa siis jahdataan kolmea legendaarista kalloa, jotka yhdessä luovat valtavan voiman, näin ainakin legendat ovat iät ja ajat kertoneet tarinaansa. Pahikset niitä toki haikailevat omiin tarkoitusperiinsä ja hyvis a'la Mustanaamio koettaa pahuuden pitää loitolla ja voimat aisoissa, oikeilla raiteilla...

...toisaalla Mustiksen aikanaan tuleva vaimo kidnapataan, Catherine Zeta-Jonesin johdolla ja sellainen pelihän ei vetele. Violetti trikoon on lähdettävä ottamaan selvää mistä tässä on kyse ? kunhan ensin tiedon kuuluisaan putkiradioonsa Pääkalloluolaan ensin saa...

...joten on aika ryhtyä tuumasta toimeen, johan sen vanha sanontakin viidakon uumenista kertoo että Nastikselle ei todellakaan ryttyillä !

Tulevan vaimo kullan pelastusoperaatio käynnistyköön, nimittäin toistaiseksi elokuvan alkupuoliskolla Diana ei tunne edes Mustanaamiota juuri laisinkaan, Kit Walkerin hän ”sen sijaan” tuntee opiskelutoverina menneisyydestään, vaikkei ole pitkään aikaan miestä nähnyt, paitsi nyt sitten.

Action kohtaukset ovat aika pienimuotoisia ja jollaintapaa kepeitä, ei millänsäkään tunkkaisen raskaita tai kovinkaan synkeitä. Eikä niitä nyt loppujen lopuksi edes kovin hirveästi ole.

Ehtaa vanhan ajan seikkailufiilistä kivasti tässä tarjolla :)

Toki johonkin Kadonneen Aarteen Metsästäjien tasolle ei tietenkään päästä, tosin ei ole kukaan mukaan sille tasolle enää yltänyt.. vaikka Vihreän Timantin Metsästys omalla tavallaan pääsi jo sinne päin kutkuttelemaan. Ei tämä todellakaan mikään klassikko ole ollut eikä koskaan tule olemaankaan, kaukana sellaisesta ja pois se tästä... mutta sellasta peruskivaa katseltavaa, varsinkin kun aikaa on vierähtänyt ja leffat muuttuneet niin toisenlaisiksi nykypäivänä.. varsinkin tämän tyyliset seikkaillulliset tuotokset kun tuppaavat loistamaan poissaolollaan..

..suuria puutteita tässä elokuvassa kieltämättä on. Rytmitys tuntuu olevan aika pahasti pielessä... tapahtumia tulee ja menee mutta tunneskaalojen vaihtelua ei saada katsojan persauksissa asti tuntumaan ja varsinaisesti oikein päräyttävät ikimuistoiset hetket enempikin loistavat poissaolollaan.

Billy Zane on kyllä kasvojensa puolesta melkoinen nappivalinta rooliinsa (Kit Walker), vatsalihaksetkin on laitettu kuosiin ja six pack loistaa ja kiiltää pullistellen :) Tosin Mustanaamio osuudet menevät sitten enempi vähempi tahattoman komiikan merkeissä trikoiden alla, vaikkei yrityksenä nyt liene ollut 1960-luvun Adam West bättis. Sellainen tarina tällä kertaa… legenda toki jatkaa ”eloaan”…


trailer…
 
The Boy Next Door (2015)

No tottahan toki sitä on tsekattava millaisessa vireessä JLo on valkokankailla/telkkuruudulla, eipä tuo taida noita keikkoja nyt kuitenkaan ihan niin hirveän usein tehdä..

..varsinkin kun ilmeisesti hetken hurmiossa päättää hetken mielijohteesta illan verran milffailla ja puumaa leikkiä naapurin nuoren kundin (Ryan Guzman) kanssa... tai no ei ihan noinkaan homma mene.. nimittäin hitusen heikossa hapessa oleva parisuhde on vaakalaudalla ja siitä kärsii myös perheen poika....

...siitäkös naapurinpoika (poju) koettaa viehättävän opettaja neitosen (JL) puoliväkisin yhden yön suhteen itsellensä nappasta, itsevarmana taka-ajatuksena että se johtaisi silmäräpsäys rakastumiseen kertaheitolla sit, suorastaan sairaalloisen itsevarmana.. nainen (JL) todella vastahakoisesti suhtautuu koko hommaan mutta poju kuin puoliväkisin toteuttaa suunnitelmansa ja yön naisen kanssa.. kun on ennen sitä ollut poikkeuksellisen avulias naisen perheelle ja erityisesti naiselle jo vähän pidemmän aikaa, jotta heille mahdollisimman tutuksi olisi tullut...

..."touhurikkaan" yön pojun näkökulmasta ja "touhu’kauhukkaan” vastahakoisen yön naisen näkökulmasta vietettyään heti aamusta nainen tunnontuskiensa kanssa joutuu jatkamaan ja elelemään, kun naapurin poju päättää lisätä löylyä kattilaan ja kierroksia masiinaan, koska on päättänyt tuon naisen itselleen napata..

..pojun päässä siis hitusen heittää tai no aika paljon enempikin pimahtelee.. poju päättää hiljalleen ystävystyä paremmin perheen pojan kanssa, jotta saisi hänet ovelasti käännytettyä perheen isää vastaan, jolloin pojulle jäisi sitten vapaaksi riistaksi tuo unelmien naapurinnainen vailla vertaa...

..varsinkin vauhtiin päästyään tuo poju mielipuoli tuntuu olevan todellakin tuottelias veijari ja keksii ties mitä ja milloinkin. Jotta paine naisen kattilassa kävisi kohtuuttoman kovaksi, ja tämä "rakastuisi" väen vängällä häneen, siis sairaaseen mielipuoleen.

Tähän asti siis pullat tuntuvat olevan aika hyvinkin uunissa, kun trilleria ollaan kohottamassa :)

Ohjaajana koettaa leffaan eloa puhkua ja hihkua Rob Cohen, joka nyt on vähän jos jonkin sorttista leffaa koetellut tehdä, välillä vähän paremmalla onnella ja välillä heikommalla menetyksellä.

Tällä kertaa pullana uunista pukahtaa varsin perusmaku, suht oikea määrä on käytetty erinäisiä ainesosia mutta noussut ei ihan tarpeeksi kuitenkaan, että hitusen lässähtäneeksi jäi, sokeriakin päällä ripottain siellä täällä ja kohtia joihin ei osunut tällä kertaa nimeksikään sokrua, todella maukkaitakin kohtia kyllä löytyy..

..pituus noin puolitoistatuntia takaa sen että kaikki hommelit hoidetaan aika kiireellä ja hirveästi ei alustella eikä hengähdetä.. hommat tuntuvat välillä hirmuisin pompuin ja sykähdyksin edistyvän, joten kovin verkkaista tahtia ei ole luvassa niille todellisille hätähousuille, joille toki tällainen temmellystahti sopinee. Pullien valmistuksessa ei välttämättä ihan paras juttu kuitenkaan, joten hitusen raa'aksi ja löysäksi jäi lopputulos...

...syötävää kyllä, ei tästä vatsa löysälle mene... mutta parempaakin herkkuhetkeä on tarjolla ollut. Tosin liekö joku Jenniferin takia myös rusinat saattaa sieltä maistaa, sekopää poju toki koettaa tehdä parhaansa, jotta vielä hetken olis pullat uunissa saaneet muhia.

Leipiintyneen kokin peruskauraa. Ammattitaidolla muttei aivan täydellä ylpeydellä ja veitsenterällä viilletä katsojan hekumahermoihin. Tämä pulla ei sitten sisällä yhtään minkäänsorttista yllätystä, sen suhteen aineet on mennyt kohdilleen ja paistoaikakin kyllä, joillekin se voi tietysti olla hyväkin asia... "sitä samaa" tuttua ja sitäkin turvallisempaa.

trailer…


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Careful What You Wish For (2016)

Pääosassa Isabel Lucas, taas kerran jotenkin tutun näköinen mutta ei minkään sortin tuoksahdustakaan että mistä olis tuttu !? Pieni kuikuilu mimmin CV:hen sen sitten paljasti.. vuonna 2009 ilmestyi Transformers : Kaatuneiden kosto.. sit päässä kilahti ja kolahti yhtä aikaa.. no ei vaiskaa, siinä tais olla sen verran pienessä roolissa jotta kyllä se oli The Loft se elokuva josta nämä kasvot mieleen syöpyivät. Heppuli pääosan esittäjä on Nick Jonas, tämä jamppa ei sitten edes etäisestikään muistuttanut ketään missään mielen sopukoissa.. kuikuilu jampan CV:hen kertoi varsin karua kertomaa.. pari kertaa oli Yöpynyt Museossa, Cherubin ääniroolissa siinä sit, ei hajuakaan mikä tuo cherub on ? Google tarjoaa jotain Amorin apuria :D pikku enkeliä joka ammuskelee nuolia jousipyssyllä ja välillä näyttää haaveilevan pilven reunalla...

..yksi nettilän sanakirjoista kertoo seuraavanlaista cherub = enkeli, kerubi. putto, erootti, amoriini ...aha, selvä ja kiva tietää ! :) nyt ollaan sit viisauden alkulähteillä selkeästikin.

Tällä kertaa leffan takakansi tietää kertoa että kyseessä on Sexy Thriller..... sit on Saksaa ja paljon, joten ei hirveästi aukene & selkene meikälle, mitä tuleman pitää.

Kesähurmeista huttuhöttöä jonka kylkiäisinä pitäis tulla hattara, siis jos tätä rantakitskalta myytäis ! :)

...töttöröö... nimittäin homma ei todellakaan ole siltä miltä näyttää alussa.. tuollaiseksi tämä yritettiin aluksi naamioida mutta jotain huomattavasti maistuvampaa tästä sitten esiin kuoriutui, parempaa ja todella paljon parempaa, jopa tarinallisesti eikä vain pelkästään paljaan pinnan varassa menty...

Het alkuunsa jätkää pitää valistuspuheen katsojille, jossa kertoo että nuorena ihminen tuntee olevansa pitelemätön voimiensa tunnossa, kykenevänsä ihan mihin vain, voittamaton, kaiken yläpuolella.. toki nautinnon seurauksena voi joutua myös kipua seuraksi ottamaan annoksen sivuvaikutuksena.

Jätkä siis menee kesämökille vanhempiensa kanssa (muitakin nuoria kavereita on myös apajilla, lähinnä rannan baarissa)... viereiseen naapurimökkiin tulee melkoinen pimatsu, joka jätkän katseen vangitsee aivan totaalisesti ensi vilaisun myötä, heti ensi hetkestä lähtien siis aivan totaalisesti päänpyöräyttää.. eikä pidemmän päälle auta asiaa melkoisen suora näköyhteys mimmin makkariin, hunajata silmille tuntuu myös tarjoavan rannan suihkutilan varsin hatarat ja harvaan naulatut lautaseinät, puhumattakaan märästä t-paidasta ilman rintsikoita... thrillerin se seksikäs osa siis on pantu todellakin toteen :) tulikohan siinä sitten mainittua kaikki leffan huippukohdat pikakelauksella ? vastaus on lyhyt ja ytimekäs ei ! :) mikä on elokuvan onni ja manni kaupan päälle ...

...jätkähän suorastaan lipittää mimmin kädestä ihan mitä vain ja mimmihän laittaa myös pojan tekemään puolestaan asioita, joita poika ei välttämättä muuten edes voisi kuvitella tekevänsä, "hämärähommat" tuntuvat saavan aina vain tummempaa sävyä asia toisensa perään....

....mimmin mies(Dermot Mulroney) ei tunnukaan olevan sitten mikään tyhjätasku, ökyjahtia tuntuu olevan vaikka jokaisella päivälle uutta tarjota.. hetki hetkeltä alkaa kuitenkin pojasta näyttämään ja tuntumaan että tuolla kaksikolla naapurissa ei ole kaikki ihan kohdillaan ja yhä hurjempia asioita jätkä saa omin silminsä todistella..

Paljon on elokuvassa kivan kesäistä maisemaa, bikiniä, rantaa, vettä tarjolla, kenties välillä jotain kuumottavaakin.. joten siinä mielessä aika kiva kohde näin hikisemmälläkin kesäpäivällä vierailla myös leffan maailmassa myös peräpohjolan perukoilta, voipi nauttia auringosta ilman että oma iho siinä samalla käryääpi tai hikikarpaloita ulkoiluttaapi..

Jos vaikkapa tuohon "Naapurin Poikaan Seuraavalta Ovelta" vertaa niin olihan tämä paljon seksikkäämpi ja napakampi juoneltaan. Paljon tiiviimpi pakkaus ! Eikä tulevat tapahtumat olleet läheskään niin selkokielellä etukäteen jo katsojalle tarjoiltua ja syötettyä valmiiksi pureskeltua klisettä :)

Luokittelisin tämän...hmmmmmm... teineille leffoissa kun on varsinaisesti oma kauhulokeronsa (esim. I Know What You Did Last Summer ja ne lukemattomat muut vastaavat).. myös ne komediat (American Piet ja miljoonat muut)... niin tämä vois olla jonkin sorttinen "teinimäinen" thrilleri jossa eroottista latausta myös mukana oikein kivasti..

..juuri tälläistä ns. teinielokuvaa ei toista tule mieleen joten siinä mielessä ainutlaatuinen tekele, tai sitten on mennyt minulta ihan totaalisesti ne ohitse.. maistuu myös jo hitusen maturemmallekin väestölle kuin kuin pelkille teinille tämä elokuva. Tästä kehkeytyi lopulta ihan (eikä vain ihan) positiivisen puolelle keikahtanut namukas trilleri... joka on aika "ainutlaatuinen" juuri edellä mainittujen seikkojen takia. Vieläpä häkellyttävän onnistuneella tavalla.

Mojautti oikein moiskauttaen todella kivan yllärin, oli se sit pusu tai nyrkki, kumpaa oletkaan vailla poskellesi !

Lämpimään ja kuumottavaan kesäpäivään hitusen lisää kivaa säpinää ja jänskättävää, jos sellaista elokuvalta kaipaa. Jos alkupuoli tihkui erotiikkaa, niin jälkimmäisellä tarjottiin sitten aimon tuhti annos sitä trilleria. Kerrankin ei nuo kaksi sanaa sitten huijauksena ja sanahelinänä olleet vain, tai sellaisiksi pelkiksi lupauksiksi jääneet vain.

trailer…


--------------------------------------------------------------------------------------------------

The Look of Love (2013)

Kertomus, muotokuva brittien "Hugh Hefneristä", hepusta joka rikkoi rajoja tuoden ns. pehmopornoilun rajoja rikkoneesta aiheesta, tabusta, edes hitusen "hyväksytymmäksi" noin yleisesti, tai jos ei muuta niin ainakin sen varjolla tolkuttoman summan rahaa itselleen takoi... ja takoi sitä sitten tajuttoman paljon, ollen tovin Englannin rikkain mies, omistamalla klubeja joissa pääsääntöisesti suht vähäpukeiset naiset tanssiesityksiä, näytelmiä jne... ilta toisensa perään tekivät.

Oli kyllä ihan totaalisen tuntematon suuruus tämä herra allekirjoittaneelle, ennen kuin tämän elokuvan katsoi.

Hepun oikea nimi siis live maailmassa oli Paul Raymond (1925 - 2008 ), tässä elokuvasasa miestä esittää Steve Coogan, hänen tyrärtään esittää Imogen Poots.. Anna Friel (vaimo ja sittemmin myös ex-vaimo ja hyvin rikas sellainen) ja Tamsin Egerton (esiintyjä, kroppa, kasvot, nainen josta tuli Paulin oma muusa ja pisti miehen avioliiton karilla) vastaavat myös naisten elokuvan silmänruuasta ja ilosta. Miehistä, siis muista kuin pääosan sellaisesta voitaneen mainita vaikkapa Stephen Fry vielä erikseen..

..paljaita naisten rintoja on ruudulla, usein ja paljon.

Mies tuntui lopulta muuttavan aina lopuksi kaiken rahaksi mihin ikinä ryhtyikään uran alun pennittömyytensä jälkeen, aina miehen puuhat tai hankkeet olivat päivän suuri puheenaihe rahvaan keskuudessa, joko hyvässä tai pahassa.. rajojen raja-aitoja etsien ja niitä myös ajoittain ylitellen... mutta maailma tuntui melkoisen ottavan hyvällä tavalla ja avosylin vastaan, jos ei heti, niin jossain vaiheessa.. toki piti aina välillä uusiutua jollain tapaa jotta pinnalla pysyttiin... yhtenä suurena haittapuolena menestystä monta kertaa juhliessa myös sitä kokkeliakin nokkaan ilmaantuu vähän liiaksi... sekä tietysti lukemattomat ympärillä pörräävät naiset menestyksen ollessa hulppeimmillaan, varsinkin kyseisellä alalla..

...vaikka mies lopulta kylpi rahassa, jäi onnellisuus hyvinkin vaillinaiseksi lopulta..

..sillä hänen tyttärensä traagisesta kohtalosta mies ei koskaan toipunut, oma tytär tuntui olevan lopulta se kaikista henkireikä joka hänet takaisin elämänvirtaan sai kun masis kaudet välillä pahiten iskivät..

..vaan se tuntui elämänilon miehestä kertaheitolla vieneen kun tyttärestä aivan liian aikaisin aika jätti (tytär kuoli 1992, seuraavan kuukauden sisällä kyseisestä tapahtumasta Paul Raymond julistettiin Britannian rikkaimmaksi.

Rahat olivat kuitenkin täysin arvottomia verrattuna siihen kaikkein arvokkaimpaan elikkä hänen tyttäreensä.. kaikkein rakkaimmat ja parhaimmat muistot tuntuivat jääneen miehelle kun hänen tyttärensä lapsenlapsista sekä siitä kun tytär meni naimisiin.. niitä asioita eivät bisnekset ja loputon rahavirta pystynyt tukahduttamaan, tuskaa jonka oman lapsen menettäminen toi...

..näin siis ainakin elokuva antaa erityisen vahvasti ymmärtää, tiedä sitten onko kaukana totuudesta !?

Kertoo, tai pikemminkin kokoaa Raymondin elämän nousut ja laskut. Kun Paul Raymond itse kuoli 2008 jäi kiinteistöimperiumi lapsen lapsille, myös miehen aiempien vaimojen eräs lapsista sai sievoisen summan £78miljoonaa, tosin toiselle sitten kävi astetta ohraisemmin kun häntä ei ollut mainittu testamentissa lainakaan ja se jäi sitten tyhjin käsin.. toki tuokin summa oli varsin mitätön verrattuna noille tyttären lapsen lapsien summaan.

Pikkuruista vitsiä tungetaan (dialogin muodossa) vähän joka rakoon ja väliin, jos vähänkään mahdollista sellainen sinne napsauttaa, paitsi ihan loppupuolella ei sitten enää. Ei niinkään kaksimielistä mutta hitusen kuitenkin tuntuu vähän irralliselta asialta tällaisessä elokuvassa.. kun ei millään tavalla mistään komediasta juurikaan kyse ole.

Itselleni tästä jäi jotenkin hieman väljähtänyt maku, ei oikein tuntunut täysillä messiin pääsevän kunnolla missään vaiheessa, tai tavalla että kyseisistä henkilöistä olis oikeasti todella kiinnostunut tai heidän kokemistaan kohtaloista elämän teillä, varsinkin kun oikeista ihmisistä ollut ja on edelleenkin kyse.... koko ajan odotti että jokos nappais ja nyt lähtee, mut ennen kuin nappas totaalisesti niin lopputekstit kerkesivät jo alkaa. Hahmot jäivät jotenkin etäisiksi ja sitä kautta aika yhdentekeviksikin, vaikka sydäntä särkevääkin matskua mukana oli mutta ei nekään hetket oikein millään tavalla tässä onnistuneet hetkauttamaan (ainakaan) tätä katsojaa kunnolla suuntaan tai toiseen, liian miedoiksi jäi noikin hetket töllön äärellä.

Ai niin ohjaajana toimii Michael Winterbottom, joka on osan faneistaan saanut totaalisesti haltioitumaan töistään.. erityisesti Tappaja Sisälläni tuntuu olevan joillekin äärimmäisen kova väsäys. Itselleni ei sano mitään.

trailer…


-------------------------------------------------------------------------------------------------

Get Hard (2015)

Sellainen perusmaneerinen Will Ferrell kätkätys, jos vaan sattuu olemaan sopivissa fiiliksissä ja mielentilassa tätä katsoessa niin puoleen väliin nyt kestää aika kivasti katsella vaikkei oliskaan jätkän hardcore fani vaan ihan puolueettomanakin uppoaa.. mut sen jälkeen todellakin pitää olla suuri miehen fani jottei totaalinen turhautuminen mielialaa vallottaisi, jos ei WFerrellistä juuri välitä niin ei tämäkään kyllä yhtään millään tavalla siihen muutosta tule tuomaan..

..Kevin Hart sitten toinen tähtönen tässä.. saapi nähä onko tämän ”tähtösen” paikka nyt sitten taivaalla loistamassa vaiko ruokalautasella jäteastiaan joutumista odottamassa.. itselleni suht tai no täysin tuntematon suuruus.. ilmeisesti leffojen puolella lähinnä Scary Movieista tullut tutuksi joillekin, stand-up keikkaa kait kans on tehnyt työkseen/huvikseen hitusen enempikin.

Jutun jununa, Ferrell vähän juksuttaa sijoitusasioissa ja jää kiikkiin, tai mies on niin hyväsydäminen ja puhdaspulmunen ettei tuollaiseen ikipäivänä pystyisi joten syyttömänä mies sitten tuomitaan, elikkäs lavastuksesta kyse..

..tuomari antaa hänelle kuitenkin 30 päivää aikaa hoitaa hommansa kuntoon siviilissä, ennen kuin keikka vankilassa odottaa istumistaan. Jätkä päättää sitten kääntyä paikallisen autohuoltamon kaverin puoleen, jonka olettaa olevan ex-linnakundi, mies joka on aikoinaan sen oman istuntonsa loppuun lusinut.. kaverin hommaksi jää valmistella mahdollisimman hyvä harjoitusleiri vankilassa olemista varten, sellaiselle joka valmentaisi mahdollisimman hyvin tuon ummikkokamun kyseistä istumiskeikkaa varten.

Herkkis ja nynny pistävät pahintaan yhdessä kun toisiaan kovistelevat, pannen kovaa kovaa vasten, ja vähemmän yllättäen eihän siitä oikein meinaa mitään tulla.. kun kummastakaan ei oikeaksi linnakundiksi ole, vaikka sellaisia yrittävät toisilleen esittää ja toinen toistaan sparrata parempiin suorituksiin esitysleirillänsä.

Noin puoleen väliin asti vitsit purivat ihan kivasti ja homma tuntui olevan hanskassa, jopa kivan viihdyttävää seurattavaa.. mutta sitten toinen puolisko lässähti kyllä aika pahasti ja tuntui lähinnä enää pitkästyttävältä ja sitä että lopputekstit tulisivat ja pelastaisivat.

trailer…
 
Viimeksi muokattu:
Sea of Love (1989)

Jos aluksi valkataan elokuvan genreksi eroottisesti latautunut trilleri (jos takakanteen on uskominen). Niin tottahan toki ensimmäisenä mieleen juolahtaa että päätähti siinä on tottakait tämän tyylisistä elokuvista tunnetuksi tullut Al Pacino tai ehkei nyt ihan kuitenkaan ihan se odotetuin nimi kenties ollut, mutta mies nyt kuitenkin tällaiseen leffaan on nyt sitten jossain vaiheessa uraansa päätynyt :)

Juonikuvioksi takakansi tietää myös kerta että Al Pacino esittää veteraanietsivää, ahdistunutta työnarkomaania. Mies yhdistää voimansa työkaverinsa (esittää John Goodman) kanssa jäljittääkseen outoa sarjamurhaajaa. Pacino esittämä pääjeppe kohtaa kauniin epäillyn (Ellen Barkin) ja heittäytyy intohimoiseen suhteeseen naisen kanssa ollen vakuuttunut tämän viattomuudesta ja on välittämättä todisteista jotka yhdistävät naisen sarjamurhiin.

Elokuva näyttäis olevan valmistunut 1989 joten ihan uunituore tekele ei ole. Ohjauksesta vastaa Harold Becker, joka ei kyllä ainakaan ilman mitään lunttaamista, niin ei tosiaan ei kilistele ei sitten minkään sortin kelloja päänupissa, edes käki ei kuku.

Musa puolesta, ehdottomasti pakko mainita tuo leffan tunnussävelmä, jolta koko elokuvakin on nimensä pöllinyt, todella tiukkaa kamaa :)

Ekan kerran kun Al Pacino tulee ruudulle, sitä hätkähti kuinka mies on joskus voinut näyttää niin Sylvester Stallonen näköiseltä naamansa puolesta.. suht alussa pienen tovin verran ja muutaman vuorosanankin ilmoille sanellen, Samuel L.Jackson vilahtaa myös pienes roolis.

Lähtee vähän (eikä ihan vähänkään) hitaahkosti nytkytellen liikkeelle muttei kuitenkaan yskähdellen. Välillä tosiaan todella rauhallisesti mutta hyvää tässä tietenkin se ettei tarinaa vedetä kiiruhtaen ja juosten kustuna läpi..

..vaikka tarinana itsessään aika "tollo" idea onkin, sekä se kuinka murhaajaa lopulta sitten jahdataan (useammankin kerran komiikan pilkahduksiakin tarjotaan katsojalle) niin pakko myöntää että mitä pidemmälle hommassa edettiin ja päästiin niin sitä enempi homma mukanaan vei, vaikka kliseitä riittikin tuutin täydeltä. Mitään hätkyttävää ei kuitenkaan tarinan osalta tarjota, ei neroutta ja tummuutta tyyliin Seitsemän.

Mihinkään ruudinkäryisille luotihippasille tässä ei lähdetä, joten Dirty Harry meininki ja tyyli unohdetaan kokonaan.

Mitä siihen takakannessa mainittuun/mainostettuun eroottisen puoleen tulee niin suurin osa leffasta menee kyllä aika totaalisesti ohi siltä sektorilta..

..toki välillä kuvassa näytetään kuolleiden miesten paljaita takapuolia, että jos siitä kiksejä saa ja eroottiseksi sen kokee niin ehkä sit.. tai jotain puolituhmia runonpoikasia kans sit ajoittain viljellään. En kyllä lähtis kuitenkaan tätä millään tavalla ja tasolla vaikkapa Basic Instinctiin vertaamaan alkuunkaan...

...vaan...

...tuo päteen vain ensimmäiseen puoliskoon elokuvasta, nimittäin toisella puoliskolla leffassa alkaa todellakin kipinöidä intohimon tuulissa useammankin kerran.. jännityselementtejä aletaan latoa joka suunnalta ihan eri tahdilla tiskiin kuin siihen mennessä. Melkoinen suunnanmuutos koko elokuvassa joka oli siihen asti todella kuin kylmän viileä viilipytty. Sortumatta kuitenkaan tekemään sen tavalla joka kokonaan kadottaisi tuon alkupuolen yleistunnelman ja rikkoisi homman sirpaleiksi kokonaisuutena sen myötä.

Al Pacino vetää kyllä ihan hyvin perusrutiinillansa homman läpi, ärripurreineen. Tämä leffa tuli Kummisetä II ja III "välissä" ja Scarfacekin oli jo tullut aiemmin näyteltyä. Joten ihan mikään tuntematon suuruus ei mies tätä tehdessään enää todellakaan ollut, Toki vaikkapa todella mainio Naisen Tuoksu (Scent of a Woman) sieltä oli vielä tulematta. Mainittakoon, jos Pacino vetää kivasti niin eipä tämän nainen (Ellen Barkin) siinä rinnalla juurikaan ujostele ja jalkoihin suostu jäämään tallottavaksi.

Vähän tai aika paljonkin jälkijunassa tämän katsomisessa nyt sitten tultiin mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan, ehdottomasti.

leffan traileri...


"tunnari"musa...


-------------------------------------------------------------------------------------------------

Honeymoon (2014)

Kantta kun kahteli niiiiiiiin tosi pitkään mietin että on ihan tajuttoman tutun näköinen nainen tuossa kannessa mutta ei, ei sitten millään saa mieleen että mistä toi naama on tullut tutuksi !? Takakansikaan "ei tiedä" tällä kertaa mainostumielessä(kään) kertoa missä tämä mimmi on esiintynyt.

Mut leffaa ei kyllä tarvinnut kovinkaan pitkään katsella kun heti pompsahti mieleen että mistäs tämä näyttelijä onkaan tutuksi tullut.. tv-sarjastahan se oli ja Game of Thrones. Näyttelijättären nimi on Rose Leslie. Pyörähti sittemmin tovin myös upeassa tv-sarjassa nimeltään Luther Miespääosassa on Harry Treadaway joka on tuttu myöskin eräästä tv-sarjasta, nimittäin Penny Dreadful.

Elikkäs mies ja nainen (näinä päivinä kun ei ole ollenkaan enää tuo puoli selvää) päättävät mennä hanimuunille. Jos ei tainnut häätkään ihan perinteiset olla, mitä alkutekstien taustalla niitä nopsaan läpi kelataan... niin hunajakuuna toimii mökki metsän keskellä ja järven rannalla. Joten budjetti ei ole ihan mikään mittava tällä kertaa hääparilla ollut, mutta mikäpä siinä siellähän sitä voi toistensa seurasta luonnon rauhan keskellä nautiskella niiiiiiin paljon kuin "sielu sietää" ja "keho kestää". Tai niin he ainakin luulivat..

..mimmi alkaa oudosti haahuilemaan ja kävelemään öisin unissaan ja muuttuu päivä päivältä yhä etäisemmän oloiseksi, erikoisemmaksi.. mistähän ihmeestä kyse sitten lienee ?

Suht hyvin tässä ahdistavuutta ja painostavuutta ladataan koko ajan lisääntyvässä määrin katsojan harteille... ajoittain tuntuu vähän että miten tästä oikein mitenkään fiksua voi syntyä pidemmän päälle... loppu on kuitenkin taasen sellainen joka varmasti aika monen mielestä vesittää sit aika paljon ja on päädytty sinänsä ratkaisuun jossa aita on aika matala, itse en tuolle lopulle nyt kovinkaan paljoa lämmennyt, valitettavasti... mutta matka sinne on ihan kohtalaisen mallikas, jos tuollaista pienimuotoista painostavuutta kauhun muodossa haluaa katsella

...mitä pidemmälle leffa etenee sen paremmin musat lähtee messiin fiilistä luomaan ja äänimaailma luo erinomaisesti painostavaa ja ahdistavaa tunnelmaa, myöskin kohtauksissa missä ei välttämättä edes mitään tapahdu.

Näyttelijöitä ei tässä sitten kovin paljoa tämän pääkaksikon lisäksi ole, joten sillain pieni piiri pyörii ja hyörii meiningillä mennään.. toki pari siinä paikallisessa kuppilassa on pari, jotka erikoista fiilistä lisukkeeksi vielä tarjoavat muutaman otoksen verran.

Todella paljon todella hyvää, sellaista hyytävää fiilistelyä joka kantoi suht pitkälle, harmi että tuo loppu tosiaan ei sitten meikäläiseen kovinkaan hyvin uponnut, paremmalla lopulla tämä olisi ollut todella kiiltävä helmi siellä kauhugenren joukossa.



-------------------------------------------------------------------------------------------

Burying the Ex (2015)

Joe Dante ei ihan hirmuisen usein leffoja väsäile mutta omaan makuuni ovat yleensä olleet vähintäänkin suht viihdyttäviä ja sutjakkaasti katsottavia tapauksia poikkeuksetta, jotain sellaista "ilkikurista" poikamaista veijarimaisuutta mies elokuva toisensa perään pistää tulemaan..

Pääosassa on muuten Pietarissa syntynyt Anton Yelcin, joka viime aikoina tullut tutuksi uudesta JJ Abramsin Star Trekeistä.. ikää hänellä oli vain 27-vuotta kun miehen maallinen taivallus todella traagisessa onnettomuudessa katkesi jokunen vuosi takaperin.

Naispääosassa on sitten "pirttihirmu" Ahsley Greene joka on siis kyseinen "ex", joka ei suostu mullan alla lepäilemään vaikka aika hänestä jätti, vaan palaa todella sekinnälkäisenä ja kiimaisena "vamppina" takaisin jahtaamaan rakastaan, ikuiseen yhteiseloon.. toinen naispäänosaesittäjä on sitten melkoisen runsaan rintavarustuksen omaava Alexandra Daddario, joka on vähemmän yllättäen tuon uuden Baywatchin (elokuva) yksi uikkaripimuista.

Elikkäs heppu on tässä aivan totaalisesti vaimonsa tossun alla omassa elämässään.. ei kuitenkaan uskalla sitä kertoa ja yllättäen vaimo sitten kuolee mutta erään jutun takia sitten nouseekin todella Kiimaisena takaisin miestänsä jahtaamaan.. mies samalla tapaa naisen jonka kanssa tuntuu kaikki loksahtavan kohdilleen ja yksiin kuin itsestään, mutta erittäin omistushaluinen zomibe exänen sitten on asioista aivan toista mieltä.. siitäkön melkoinen sillisalaatti kolmikon välillä syntyy, sekaan soppaan livautetetaan vielä päähemmon veli.

Todella erikoinen elokuva, alku on pitkän tovin yllättävänkin rauhallista ja melkeinpä jopa draamaa.. siihen kun alkaa jo hiljakseen tottua että näillä mennään, niin vedetään melkoinen komedia vaihde päälle ! sitä sitten tovin verran jos toisenkin tarjoillaan katsojalle.. siihen kun on kerinnyt tottumaan ja ajatukseen että tällainen tää nyt sitten on, niin ihan puskista vielä vedetään vähän "kauhua ja gorea", jota ei todellakaan enää osannut odottaa.. kaippa tämä sitten komedia on, ainakin takakansi niin väittää ja sellaista maltillista mustaa komediaa varsinkin puolivälin kieppeillä on se keskimmäinen tovi, mutta sen ympärillä ei välttämättä niinkään, vaikka maltillinen virne tässä tekijöillä on varmastikin ollut tavoitteena katsojan ilmeenä pidellä alusta loppuun.

Aivan toisenlainen zombie leffa, kuin mitä olisi etukäteen luullut. Ei välttämättä hyvä muttei huonokaan, jotain hitusen omalaatuista kylläkin.

trailer…


----------------------------------------------------------------------------------

Striptease (1996)

Aikoinaan tais olla jotain uutisointia että pääosanesittäjä Demi Moore treenas kroppaansa jotta olis sitten luottavaisempi olo itsellä tuota rooliansa keikistellä kaikkien kameroiden edessä. Suhteellisen timmissä tikissähän nainen näyttäis lihaksistonsa osalta olevan.. ei toki mikään viimeisen päälle fitness tai bodari mutta noin muutoin "naisellisesti" kyl. Lisäksi liikehdinnän puolesta, kyllähän siitäkin näkee että ei ihan soitelleen sotaan olla lähdetty, vaan muuveja on treenattu kerran jos toisenkin.

Varmasti ollut Demi Moorelle melkoinen kynnys ottaa tällainen rooli kun kuitenkin suht oman uransa huipulla tuolloin oli ja Amerikassa kun leffassa voi silpoa ja repiä ihmisiä kappaleiksi tuosta vain ja mitään hälyä ja kohua ei tule asiasta mutta auta armias jos sattuu vähän nänni vilahtamaan niin maailman kirjat ovat sekaisin !

Elikkäs tässä on strippari (Demi Moore) sitten tukkanuottasilla exänsä kanssa lasten huoltajuudesta, naikkonen päättää näyttää niin sanotusti "närhen munat", tai no joo.. onneksi ei ole lintu ja sillä ei tosiaan sit ole munia joten ei transukaan joten siltä osin huoli pois kanssa katsojat ! :)takaisin asiaan elikkäs, oikeus päättää tosiaan latistaa naisen suunnitelmia huoltajuudesta ja taistoonhan sitä on käytävä, jos ei nyt hinnalla millä hyvänsä niin ei kaukaakaan liippaa..

..toki ihan täysin unelma-ammattinaan mimmi ei tuota strippaamista sentään pidä vaan sillä olis tarkoitus hankkia pussin pohjalle vähän rahaa, jolla mittavat oikeuskulut saataisiin makseltua.. mukana menossa on myös portsari (Ving Rhames) sekä klubilla usein viihtyvä avustajilleen murheenkryyynejä tuottava kongressinedustajan (Burt Reynods) kanssa.

Kuka lopulta sitten väännön ja millaisten koukeroiden jälkeen ?

Takakansi väittää että tämä olis draamaa ja komediaa. Saas nähdä, noin etukäteen vähän tuo komedia puoli epäilyttää !? vaikka Burt Reynolds juuri tuon genren parissa uraansa aika mittavastikin loi..

..suht alhainen ikäraja pitää huolen että homma pitäytyy strippaamisen parissa pelkästään yläosia paljastellen.. jopa itse Demi Mooren toimesta ! jos oikein tirkistelypäällä on ja jaksaa kovasti tapittaa niin saattaapa sohvapaparazzit töllön ääressä Demin pepun vilauksenkin leffasta bongata :O Alakerta sen sijaan jätetään täysin mielikuvituksen varalle, sen verran tolkkua tulee että mitään tuuheaa majavaa ei ole ja alapäänhoviparturille lienee tiuhaankin tarvetta..

..ai niin.. lopussa koetellaan hivenen myös jotain jännärinkin tapaista ilmoille viritellä ja sen suuntaisia elementtejä ilmoilel vahvasti ladata..

..tosin suurin jännitys varmasti elokuvan ympärillä on se lentääkö ne pikkarit pois vai ei !?

Tuolta osin kukkahattuiset tädit voivat rauhassa ja pelotta, uljaasti saavat tädit pitää lakkinsa visusti päässä.. ei tarvitse repiä sitä tai silmille vetää itkupotkuraivareiden muodossa.

Draama jää kyllä todella unettavaksi ja mitäänsanomattomaksi. Huumori, no sitä nyt jonkin verran kyllä on mutta sekin kuivuustaso lähentelee sokeritonta korppua, vaikka muutaman puolihöttöisen höhhöö hymähdyksen irroittaakin suupieleen, pienen pienen virneen muodossa.

Kokonaisuudessaan todella ylipitkitetty ja tylsää soopahuttua, lähemmäs pari tuntisen ois voinut hyvinkin tiivistää jonkuseen minuuttiin ! ja oleellinen oltaisi todellakin jo siinä ajassa tullut esille ja esiteltyä. . Leffan muutamat hetket kun se onnensa kukkuloilla liihottaa on ne parit kohtaukset siellä täällä kun DMoore päättää vähän kroppaansa heilutella.

Periaatteessa elokuva on pitkälti aikaan ennen Internetin, joten mitenköhän leffateatteireissa, nuorilla kolleilla, jöpöttiköhän niillä tätä kahtellessa ? Periaatteessa kun runkkumatskua ei oikein ollut tarjolla (siis siinä määrin mitä netti tänä päivänä tyrkyttää, ja hyvä ettei jo kadunvarsi mainoksetkin) ellei sit ollut munaa/pokkaa mennä ostaman jotain pornolehteä kitskalta, jos ikä riitti, eikä toki teineillä nyt edes ikäkään välttis viel riittänyt siihen puuhaan.

trailer…
 
The Faculty (1998)
"Kauhun oppitunnit"

Ei oikein Josh Hartnettin ura lähtenyt lentoon. Jäi muutaman puolituntemattoman leffan pääosaan ja liekö miehen tunnetuin työ pitkälti Pearl Harbour, onkohan poju ylpeä valkokangasurastaan itse ? Mistähän sitten pahimmin homma kiikasti että tie tähtiin ei auennutkaan toivotunlaisesti !?

Liianko siloposki, tosin tuohon aikaan ei tainnut parakkuus olla ihan yhtä in kuin nykypäivänä, ehkäpä poika olisi tuolloin juuri ne partahaivenet kaivannut erottuakseen paremmin sieltä siloposkien sikermästä, tosin jo pelkkä mielikuva Josh Hartnetistä kera tuuhean parran, saa lähinnä suupielet huvittumaan. :D tässä leffassa tosin tuli ajoittain mieleen Jim Carrey kun heppu kasvojansa kuvaruudulle kaiken kansan nähtäväksi laittoi.

....JHartnettin lisäksi näyttelijöinä mm. Jordana Brewster, Clea DuVall, Salma Hayek (varmaankin RR pitkälti tämän takana), Famke Janssen, Elijah Wood aina yhtä lapsenkasvoisena, hyvä ettei sentään vanhemmalta tuolloin näyttänyt kuin mitä nyt siten parikytä vuotta myöhemmin vaikkei kaukaa liippaakaan.. sekä tietysti Robert Patrick. Elikkäs tässä tosiaan noita 1990-luvun näyttelijöitä muutama...

Ohjaajana on muuten sitten Robert Rodriquez. Joka sanonee jo vähän enemmänkin joillekuille... jos ei välttämättä nyt sitten niin ohjaajana. Niin vähintäänkin sitten tuottajana nimi on varmasti vilahdellut leffassa jos toisessakin.

Melkeinpä heti kun leffa alkaa... alussa opettajain huoneessa ilmoitetaan vuorotellen jokaiselle että ei oikein voida tehdä sitä eikä tätä mitä on suunniteltu jo valmiisi, koska ei ole rahaa yhtään mihinkään ! …

…siis Vi**u täähän on kuin dokumenttia suoraan nyky-Suomesta ! D noh sentään sen verran heltyivät että munasuojat tulee paikalliselle Amerikkalaiselle koulun omalle jalitsujoukkueelle, lieköhän pelkäsivät että ilman tuota investointia voi väkimäärä kääntyä tulevaisuudessa laskusuhdanteeseen !? :D ei voi tietää kun ei ne kerro pohjimmaista syytä...

....tuon kokouksen jälkeen turboruuvi sitten "jännityksen" osalta kiristetään todella löysästä kerralla niin tiukalle kuin mahdollista, toki hitusen halvoin keinoin kieltämättä mutta ihan toimivalla tavalla kuiteskin.. eikä mitään selityksiä anneta yhtikäs millekään mistä kyse tuossa alussa. Sitten hommaa aletaan pikku hiljaa katsojalle perkaamaan, toki hippuriikkisen haparoiden ja hapuillen mutta kuitenkin.

Homman jujuna on että koululla alkaa tapahtua kummia ja jotain hämäräperäistä tuntuu koulun opettajissakin lisääntyvissä määrin olevan.

Yhdistelmsä high-schoolia sekä jännäri & hitusen tökeröhköä teinikauhuhkoa, tietysti Robert Rodriguezmaisesti elkein maustettuna. Loppujen lopuksi Risto Räppääjä taitaisi lurauttaa että "ei hassumpaa"...

...toki koko ajan vähän sellaista hakemista koko touhu ja homma ikään kuin etsii omia uomiaan ja itseään mihinkä asettuisi mutta ihan sitä omaa paikkaansa ei vaan löydä, ei ennen eikä jälkeen lopputekstien.

Katseltavaa tasoa tekele kuitenkin on, kunhan tämän oikealla tavalla osaa oivaltaa ja totaalisena b-kurana sitten suodattaa, toki kärkipäähän ei sielläkään suunnalla asiaa ole. Mitä pidemmälle leffa etenee, sitä enemmän jotenkin tulee fiilis että "juna meni jo"..

..suurin osa elokuvan ”kauhu”erikoisefekteistä ja otuksista tuovat mieleen lähinnä huonosti tönkkösuolattu muikku ja jättiläisetana rouskuhampaineen ! :D toki jokin yksittäinen ihan pieni inhan hetkikin on mukaan saatu mahdutettua mutta se on enempikin todellinen poikkeus sit siellä seassa.

trailer…


------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gods of Egypt (2016)

Viime aikoina on pelipuolella Kratos touhunnut Kreikkalaisen mytologioiden pauloissa, kostoretkellänsä sanoinkuvainnollisesti on repinyt yksi toisensa perään kreikkalaiset muinaiset valtiaat kilon kappaleiksi..

..leffapuolella ei tätä puolta ole hirveästi nähty. Tässä nyt kuitenkin noiden jumalien seurassa hypätään Kreikasta (Norja) sit tuonne Egyptiin.

Viime aikaisista yrittelijöistä käväs pikaisesti yrittämässä kahden leffan voimin Clash of the Titans sekä Wrath of the Titans jotka nekin otki Kreikan suuntaan kallelaan tyyppien muodossa. Lopputulos ei kovin kummoinen ollut kummankaan filmin kohdalla, vaikkei nyt sentään ET pelin tyyliin leffan painettuja levyjä käyty autiomaan hiekan uumeniin hautaamassa ja kauppojen hyllyiltä kottikärryillä rahdattu pois.

Tässä nuo "Jumalat" ovat ihmisiä itse asiassa "eri asioiden" Kuninkaita, myyttiseksi ne tekivät heidän kykynsä muuttua jättimäisiksi eläinpatsaiksi kun oikein adrenaliini vereensä saivat ja mittavaa mittelöä halajavat.. hitusen rauhallisemman ja säntillisemmän alun jälkeen homma kyllä ampaisee aina aika ajoin täysin jonnekin toiselle kiertoradalle liitelemään..

...ihmismieli myös niiden puolijumalallistenkin, kun valtaa janoaa niin juonentyngäksi on sepustettu tarinata siitä kun sekalainen seurakunta halajaa päästä itse pääkuninkaaksi ja sille tituuleratuimmalle palillle patsastelemaan.. sinne sitten ilkeä heppuliini kavalin keinoin menee ja ne vähän mukavammat tyypit haluais toki sen vallasta syöstä, jottei nyt ihan omahyväistä kuspää’kuningaan edessä tarvitsisi madella ja sen varpaita pusutella.. pitääpä siinä myös eräs misuliini Anubiksen hellästä huomasta käydä takas elävien kirjoihin palauttamassa, ennen kuin kuoleman porteista kerkiää taivaltaa.

Erikoistehosteeraajille on käynyt käsky : kaiken pitää kiiltää viimeisin päälle. Tuo käsky on kyllä toteen täytetty niin vimosen päälle ettei mitään..

..kuninkaan peppulia tai palleja ei sentään päivänpaisteessa paistatella, että kiiltäisköhän nekin sit tässä elokuvassa ? se jää arvoitukseksi mutta epäilen vahvasti että kyllähän ne..

..harmi kun paikallisessa käymälässä ei käyty sukeltamassa kuten palkitussa ”Haluukko Miljunäärix” lehvassa, olis sit tullut ilmi että ois jannu vielä uintireissun jälkeen kiiltänyt ? :) Toki ei tässä nyt ihmisten iho niin baby oilin magian voimasta kylläkään kiiltele vaan enimmäkseeen kaikki esineet ja tavarat mitä maan päällänsä kantaa sekä eläinkunnasta skorpionit erityisesti..

..niin muuten linnut oi linnut, ettekö muka ennen muinoin käyttäneet patsaita käymälöinänne ? ainakin nykyään siltä kovasti vaikuttais ! viimeistään tässä kohtaa meni uskoni siihen että taru voisi olla totuutta ihmeellisempää :)

Siihen nähden että tätä on yleisesti suht teilattu ja tallottu maanrakoon.. niin.. noh ei tässä kyllä mitään legendaarista aikaiseksi väännetty. Mut sen verta vähissä tämän aihealueen tekleet ylipäätään että jo pelkästään sen takia kahteli, vaikka ne kiiltavät mitkä lie pronssiset jumalpatsaat ei kyl vakuuttannut laisinkaan erikoistehosteina..

..kinkkistä puuhaa näyttää joka tapauksessa Egyptin legendaarisista tarunhohtoisista taruista sellaisen elokuvan väsääminen joka sinne napakymppiin kalahtaisi, tai edes välittömään läheisyyteen.

Pääosassa hääräileepi hitusen tuntemattomampi Brenton Thwaites.. muut löylyä kiukaalle viskaavat apurit ovatkin sitten hitusen nimekkäämpiä kuten Nikolaj Coster-WAldau, Gerard Butler sekä Geofrey Rush. Rinnat siis hitusen kookkaammat mukaan menoon tarjoaa muutamakin naikkonen, tosin niiden kanssa ei pahemmin lähempää tuttavuutta suoda...

..ai niin mitä siihen kiiltämiseen vielä tulee niin, jos Fabien Barthez ois alkanut Eric Cantonan sijasta näyttelijäksi niin tässä ois voinut yhdelle kiiltavälle kaljulle olla tilausta, sellainen tästä uupuu kun kukaan nimekkäämmistä tai vähemmän nimekkäämmistä ei ole ilmeisesti ollut valmis edes neuvottelupöydän tukkanuottasten jälkeen hiuksistansa luopumaan ! :)

Mitä tarujen hirviöihin tulee niin mukaan karkeloihin on myös palkattu pari outoa otusta, joilla ei ihmismuotoa ole laisinkaan. Liekö kyse kokopäivä CGI-osastosta livahtaneet salaa !? onkohan niillä halvemmat tuntiliksat kuin nimekkäillä aidoilla ihmisnaamoilla ja lihaksilla ?

Todella yllättävää oli että muskelijermujen lihaksisto tosiaan jätetty yllättävän vähälle huomiolle, niitä ei todellakaan tääs alleviivattu koko aikaa, jos laisinkaan... kun pullistelua enempikin peitellään eikä ne kiillä, siis häh ! tai sitten kyseessä on vain illuusio ja optinen näköharha jotka syvälle silmiin uurtuvat !? kun kaikki muu elokuvassa on niiiiiiiiin kiiltävää, ehkäpä sokaistun asialle heti alun jälkeen.

trailer..


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cherry Tree Lane (2010)

Jospa leffojen nimeltään Knock Knock ja Funny Games ohjaajat päättäisivät yhtyä niin tuliskohan niiden jälkeläisestä tällainen elokuva ? vai kolmen kimppa kekkerit, kun Funny Gamesista on tehty myös uusintaversiokin.

Erotuksena voitaneen sanoa että tällä kertaa varsin sairaille "leikeille" löytyy astetta maanläheisempi selitys että miksi ihmeessä. Vinksahtanutta menoa kuitenkin edelleen näin asetelmat katettunakin.. niin ja tokihan porukka pippaloissa senkun lisääntyy noin määrällisesti, tässä jo aiempiin verraten suorastaan räjähtää kätösiin.. voisi jo melkein sanoa että session koko alkaa olemaan jo Panic Roomin mittasuhteita hipova.

Kaippa tämän tyylinen elokuva pistelee katsojansa vähän kuin testirotaksi ja katsoja saapi ihmetellä itsekseen millaisia tunteita tällaisesta alkaa sisuskaluista ulos kummuta tai no pikemminkin mielen syövereistä.

Onneksi tällä hommalla ei ole kestoa kuin reilu 1h14min. Siinäkin on ihan tarpeeksi pohdittavaa ja aikaa katsojalla ajatella syntyjä syviä, kokonaisuudessaan homma etenee hitaasti kiiruhtaen mutta samalla äärimmäisen vakaasti kohti loppu"huipennustaan"...

...elokuvan erinäisiä henkilöitä ei juurikaan tehdä, voisiko sanoa onneksi kovinkaan läheiseksi lopulta.. jottei nyt aivan totaaliseksi henkiseksi "kidutuspornoksi" koko touhu livahtaisi. Jos hahmoihin kerkiäisi kunnolla kiintyä syvästikin niin tuskainen ois henkinen taival. Nyt siis jäävät kuitenkin suht etäisiksi ja viileiksi. Liekö sitten ihmismieli tietyllä tavalla mielellään kovettaa suhtautumistaan tällaiseen vinksahtaneen vastenmieliseen tilanteeseen ajatuksen tasolla siis.

trailer…


-----------------------------------------------------------------------------------------------

Hail, Caesar! (2016)
Lights. Camera. Abduction.

Eipä ole Coenin veljesten leffat keskimäärin meikäläiseen uponneet kuin veitsi sulaan voisin.. Fargo nyt jollain tapaa mut siinä se hyvin pitkälti, enempi mulle hohhoijaa kamaa tuppaa olemaan kerta toisensa perään. Oliskos tämä kuitenkin sellainen että Joelin ja Ethanin kelkkaan mielellään hyppäis ja liputtais vielä korkealla, kun leffan lopputekstit alkavat ruudulle ja verkkokarvoille piirtymään. Toivossa on hyvä elelle, tai no ainakin parempi kuin epätoivossa !

Jos jokin asia on mainittava niin ainakaan näyttelijöiden nimilistasta homma ei tule tällä(kään) kertaa jäämään paikoille sudittamaan...

…ruopaisten matkaan lähdetään, siitä takaavat huolen Josh Brolin, George Clooney (taitaa olla yksi veljesten luottonäyttelijöistä), Ralph Fiennes, Jonah Hill, Scarlett Johansson, Frances McDormand (yksi veljesten totaalisista luottonäyttelijöistä, olettaisin), Tilda Swinton, Channing Tatum (luinkohan nimen oikein, koetin kyllä tavutuksenkin kera ja sama oli lopputulos), Alden Ehrenreich (ikinä kuulutkaan, kukas tää tämmönen)....

Elokuva kertoo erään leffayhtiön yhdestä päivästä, aikaan kun Hollywood oli tosi in, mutta alkoi hiljalleen kuumin liekki alkaa hiipumaan päin. Mutkia matkaan mahtuu päivän varrelle lukematon määrä. Niitä sit setvitään ja koetellaan saada selvitettyä myös katsojalle että onko tämä komedia, draama, vai jokin aivan uusi villitys josta kaikki vois alkaa kohisemaan ja levittää viestiä kulovalkean tavoin ? vai kaikkien noiden sekasikiöinen sekoitus ?

Elikkäs vähän kuin leffa jossa tehdään leffaa, ei ole aiheena toki ensimmäinen kerta ja pallit pantiksi ei viimeinenkään kerta, vaikkapas Tarantino tuossa jokin aikaa sit.

Pakko kait se on pikku hiljakseen ruveta tällaisenkin puupään uskomaan, että meikäläisellä ei nyt oikein, ei sitten millään meinaa synkätä yksiin Coenin veljesten aivoituisten kanssa..

..liekö liian korkeatasoista ja -arvoista laatua että kaltaiseeni umpiluu puupäähän tämä kunnolla kilahtaisi, kolahtaisi tai edes kalahtaisi.

Laadukkaalta näyttää mutta kun ei uppoa, ei millään tasolla meikäläiseen, jättää jääkylmäksi. Ei oo meikäläisen huumorii tää.

trailer…
 
Hudson Hawk – Varkaista Parhain (1991)

Suoraan sanoen en edes muista olenko elokuvan joskus nähnyt !? en varmaan kokonaisuudessaan, joskus varmaan jonkun muutaman minuutin jostain kohdasta nähnyt sieltä täältä. Taisi aikanaan saada aika rajua kritiikkiä yleisesti osakseen, tiedä sitten miksi ? Aika monilla listoilla tuntuis kummittelevan jos pitäis valkata Top-10 kaikkien aikojen surkeimpia elokuvia, joten piti sitten katsastaa mistä homma sitten kiikasti aikanaan..

..nimittäin tällainenkin seuraavanlainen ylistys nyt sitten näinä päivinä nettilään ilmaantui, niin pitäähän se itsekin katsastaa että onko syyttä suotta aliarvostettu tekele vai onko unholaan vajonnut vähintäänkin ansaitusti ?

Is it just me, or is Hudson Hawk a comic masterpiece?
http://www.gamesradar.com/is-it-just-me-or-is-hudson-hawk-a-comic-masterpiece/

Pääosassa on Hudson Hawk (Bruce Willis) joka on legendaarinen varas, heppu pääsee vankilasta pois ja on päättänyt että kiven sisään ei enää lusimaan jouduta, ei enää ikinä, paluu kiltille poluille mutkistuu melkoisesti kun HH joutuu kiristyksen kohteeksi ja sitä kautta palaamaan rikollisuuden poluille...

...noitakin tapahtumia ennen homma pyöräytetään kyllä vielä yllättävämmin käyntiin, nimittäin pompataan kunnolla menneisyyteen ja siellä eräs Leonardo Da Vinci touhuilee kaikenlaista, tekee myös sellaisen esineen jota HH lähetetään sitten aikanaan varastamaan..

..selviääpä siinä muuten sivussa myös miksi Mona Lisa taululla on tosiaan sellainen vieno hymy, eikä hampaat "loista" nykymissimäisesti. Tuollainen "pönttö"huumori on sitten vakiovieras koko elokuvan ajan.

Ohjauksesta vastaa Michael Lehmann. Leffan budjetiksi paisui vaatimattomasti 65 miljoonaa dollaria, en kyl oikein tiedä mihin se on käytetty ? Osa lienee ainakin Brucen tilille mennyt, nimittäin oli taatusti ei ihan halvin nimi kahden Die Hard leffan jälkeen.

Hitusen erikoinen viritelmä mutta ainakin varsin persoonallisen sen myötä. Jäätävän aivotonta huumorihörhöilyä. Ei paskempaa, sanoisi Risto Räppääjän angsti versio !

Todella omalaatuinen ja nopeasti mietittynä ei tule mieleen yhtään mitään vastaavaa, ei vaikka raapisi päätään vähän pidempäänkin samalla, puhki kulutetusti asti.. jos ei leffasta juurikaan mitään sen enempiä tiedä, niin todennäköisesti ei ole lainkaan sellainen mitä tältä etukäteen 99.99% etukäteen todennäköisesti odottaisi olevan. Tai no jos oikein miettii mitä tästä voisi kaukaisesti tulla mieleen, niin ehkäpä Uncharted/Nathan Drake jollain hörhöllä tavalla.

Omalla kohdallani suurimmaksi ongelmaksi muotoitui se kun elokuvassa on sakkia suht paljon.. porukkaa menee ja tulee koko ajan ees taas niin kohta on ihan päästänsä pyörällänsä että kuka nyt on kuka ja ketkä juksailevat ketä, kuka on ns. hyvis ja kuka pahis..

..periaatteessa tuo voisi olla todella suuri vahvuus, mutta tässä siitä on tullut niin sekava soppa että ei maistu enää hyvältä kun sitä hämmennetään tauotta, vaikka on jo aikoja sitten tipahtanut kärryiltä, eikä sillain enää kiinnosta vaan loppuleffa menee sitten enempi vähempi mauttomien vitsien bongailuun, joita myös viljellään ihan hirmuista tahtia..

..jees, kuten sanottu niin sakkia tosin riittää, joten nimekkään pääosaesittäjän lisäksi mukana on varsin kattavassa katraassa mm. Danny Aiello, Andie MacDowell, James Coburn, Richard E. Grant, Sandra Bernhard, Don Harvey, David Caruso, Frank Stallone... aika paljon porukat tässä joko yli- tai alinäyttelevät.

Originelli hörhellys, niin hyvässä kuin pahassa. Jos pystyy asettumaan hiukan vinksahtaneeseen vinkkeliin tätä katsellessa, niin silloin ajoittain jopa ihan omalaatuinen ”klassikko” tarjolla.. mut jos jotain yhtään mitään normaalia tältä odottaa niin taatusti vetelee yli hilseen niin että valkoisena on lattia elokuvan jälkeen katsojan ympärillä.

Kait tätä voisi jonkin sorttiseksi hillitynlaiseksi crazy-komediaksi luonnehtia, tosin ei täysin hallituksi kuitenkaan... välillä homma meinaa steppailla jo musikaalienkin maailman puolelle, nimittäin ennen hyvään aikaan kun varkaat ajoittivat toimiintaansa, jos ei hyvä rannekelloa ollut tarjolla niin musiikkikappaletta "lauleskellen" ja sen mukaan tietäen kuinka paljon aikaa hämäräpuuhan suorittamiseen olikaan. Ainekset on kasassa mutta mitä pidemmälle mennään niin sitä pahemmin kokonaisuus hajoaa todella sirpaleiseksi.

trailer…


-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Home Invasion (2016)
"Help is on the way. If you live that long."

Jälleen kerran johonkin kotiin taasen murtaudutaan ja porukka on siellä sitten liemessä ja koettaa selviytyä tavalla tai toisella, "ilkimysten käsissä ja kiristyvässä talutusnuorassa".. mulkeroiden sakkiin kuuluu pari naamioitua tyyppiä, sekä femme fatale luokitukseen epätoivoisesti hamuava mimmi.. kyseinen trio ei kovinkaan yhteenhitsautunut sakki kuitenkaan ole...

..tällä kertaa murron kohteena on naisen (Natasha Henstridge) koti. Mimmin tuki ja turva on sitten kännykkä jonka toisessa päässä on turvallisuus expertti & alan asiantuntija (Jason Patrick), joka pystyy siis kännykän kanssa mimmille antaa vinkkejä miten toimia, sillä naisen kodissa on paljon turvakameroita joista tämä expertti näkee tilanteen kehittymistä hitusen kokonaisvaltaisemminkin..

..piilohippasissa mukana menossa on myös naisen poika, alussa alustellaan vähän turhakin pitkään naisen ja pojan häippäsyä isän&miehen luota, siis höpinöiden kera. Joten kovin lämpimät välit heillä ei ole, toki tuleva äärimmäisen ahdistava tilanne taasen kerran pistää kaiken aivan uuteen valoon, jos selviytymistaistosta voittajaosapuolena selviävät ja hiirulaisina saalistajiaan karkuun pääsevät livahtamaan, vaan onko isukkikaan ihan puhdas pulmunen ?

Ai niin talo nyt on luonnollisesti vähän, eikä ihän vähän vaan, isompikin tönö. Siinäpä sitä olisikin ollut tekijöille todellista haasteta, jos tällaisen leffan kohteena olis ollut jokin opiskelijan yksiö :D .. että miten homma olis toteutettu sit !?

Tällä kertaa huomiota ei varasta Natashan tisuliinit, kuten eräässä Species leffassa aikoinaan, miesten-nielijä alienina ollessaan. Joten ikäsuosituskaan ei tälle sinänsä ahdistavalle jännärille kovinkaan korkealle rimaa hilaa. Tosin eräs Ylen beach volley selostaja varmaankin tokais että tosi isot on .... siis juomapullo vai kannutko lie !? Sitten 21-vuoden takaisen Speciesin, näyttäis jotenkin vain massiivisesti jatkaneen vielä kasvuaan kysienen duo.

Het melkein alussa kerrotaan faktatietoa kuinka usein USA:ssa murtoja tehdään, sekä mitä hyötyä tälläisistä kodin isäturvajutuista voi parhaimmillaan olla, kun poliisi paikalle tuloaikakin on vaan venynyt pidemmäksi.. muutoinkin pieni tietoiskuinfo mitä pitäis tehdä jos tämän tyyliseen liemeen joutuu..

..leffa on passelisti puristeltu ja tiristelty alle puoleentoista tuntiin ja hyvä niin.. mitäpä tämän tyylisessä leffaa väkisin pidemmäksi pitkittämään, vaikka vauhtiin pääsemiseen tässä aikaa meneekin, kun pääkaksikkoa naista ja poikaa alustellaan, keitä ovat ja millaisessa tilanteessa elelevät.

Tällä(kään) kertaa ei myöskään lähestyvä "kaikkien aikojen" myrsky auta asiaa, mitä virkavallan ja avun saapumisen vikkelyyteen tulee.

Erittäinkin (liian) perustavanlaatuinen tv-jännäri.. onhan näitä nähty iät ja ajat. Suht pätevästi kuitenkin tehty, eipä siinä.. ongelmaksi vaan muototuu että näitä on nähnyt jo aivan tolkuttoman määrän. Toki juoni nyt ei ihan noin yksinkertainen ole ja koukeroita matkan varrella on, niin hiirillä, kisuilla kuin muillakin pelastusoperaation jäsenillä.. toki sinällään täysin yllätyksetön tv-leffa joka holywuudista ulos pusketaan suoraan levylle.

Ohjauksesta vastaa David Tennant, ei kuitenkaan sama tyyppi kuin se näyttelijä joka mm. Doctor Whota yhdessä vaiheessa tovi sitten näytteli ja mainiosti sen roolin vetikin.

trailer…


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Goodnight Mommy (2015)
"One of the most corkscrew-twisted, razor-balde sharp films of the year."

Jos ohjaajina toimii kaksikko, ja heidän nimet ovat Veronika Franz ja Severin Fiala... niin mitäpä tuleman pitää !?

...niin....

...jos ei muuta niin ainakin ajoittain tunnelmaltaan ehkäpä hyytävintä ja kovinta psykologista kauhufiilistä... jos ei sentään... ikinä. ...koskaan. Niin on tämä kyllä todella jämäkän hyytävällä tavalla toimiva paketti !

Elokuvan aikana ei koko ajan ole turboruuvi täysillä mutta kokonaisuus toimii äärimmäisen hyvin. Rauhallinen ote luo "leppoisuutta" erittäin häiritsevällä tavalla ilmaan, jonka turvin päräytetään ilmoille rutkasti konstailemattomuutta & kikkailemattomuutta noin elokuvan tehokeinona silmille ja korville nähtäväksi ja kuultavaksi mutta tarinallisesti sitten ripaus aivojumppaa tiedossa myös.. ja voi pojat & tytöt, nimittäin se todellakin toimii erinomaisen hyvänä tehokeinona ja fiiliksen luojana juuri tälle elokuvalle tälläisenään ! Tietysti sen pienimuotoisen katsojan mielellä leikittelystä ja ru(n)kkauksesta voipi olla moni täysin eri mieltä sit taasen...

...nimittäin ihan pienen ripauksen tämä sitä sisältää mutta pääosin kuitenkin todella selkeät linjat tässä, vaikka toki tästä mielellään elokuvan katsoneiden kanssa sitten muutaman aatteen vaihtaa ja siltä osin saa varmistusta tai uutta näkökantaa kenties, että kokivatko muutkin ne pari jutskaa ja tapahtumaa tismalleen kuten juuri sinä, vai oliko jotain pieniä yksittäisiä juttuja joita jotkut saattoivat vähän eri tavallakin lopulta tulkita.

Elikkäs... syrjäisessä paikassa maalla on talo, jossa kaksi 9-vuotiasta nuorta pojanviikaria (kaksoset) viettävät kesäänsä. Heitä tulee hoitamaan heidän äitinsä, joka on käynyt juuri jossain kauneus?leikkauksessa jonka jäljiltä hänen kasvonsa on vahvasti siteiden peitossa... poikien mielestä mikään ei enää tunnu entiseltä ja onko tämän nainen heidän äitinsä enää ollenkaan ?

Todella monesti äärimmäisen suuri murheenkryyni on tälläisissä psykologisissa kauhu/jännäri elokuvissa se lopullinen päämäärä ja päätepysäkki, suht monesti matka sinne on saatu ihan kelvollisesti toimimaan ja säväreitä katsojalleen tuottamaan mutta se perhanan loppu on sitten vienyt maun aika totaalisesti siihen niin että vain se varsin karvas jälkimaku on päällimmäisenä mieleen jäänyt elämään...

...entäpä nyt !?

Ei ehkä sentään totaaliseen nirvanaan katsojaa ujuteta mutta normaalia toimivampi se "päätös" tällä kertaa oli ! :)

Matka tosiaan ajoittain todellakin tiivistä tunnelmaa tihkuva reissu mutta äärimmäisen rauhallisella otteella koko ajan etenevä, ajoittain kuitenkin katsojan ihokarvoja puistattavalla tavalla. Jos on yhtään säikympi katsoja niin sen verran creepy fiilis elokuvassa on että ei kyllä jos leffan pimeässä yöllä kahtelee niin voipi olla ettei Unimatti ihan silmäräpäyksessä ole katsomisen päätteeksi kyläilemään tulossa ja kiikuttamassa Höyhensaarten kätköihin, jos sinne suuntaan on liftaamassa.

Ai niin näyttelijöinä ovat... kaksosina Elias Schwarz sekä Lukas Schwarz, joten lienevät myös ihan oikeastikin kaksoset lie ? jos sukunimestä jotain päätellään saatika ulkonäöstä. Äitiä esittää Susanne Wuest.. toki elokuvassa myös muutama muukin henkilö pyörähtää, joten aivan pelkästään noiden kolmen harteille koko homma ei kasaannu, vaikka äärimmäisen pitkälti kylläkin heidän ehdoilla & varassa mennään.

Leffasta kehkeytyy nimittäin lopulta ihan helvetin rankka tarina.

trailer..


------------------------------------------------------------------------------------------

San Andreas (2015)

Nimen ei kannata siinä mielessä antaa "hämätä" että nyt ei olla tehty mitään gangsteri leffaa johonkin GTA tyyliin vaan jotain ihan muuta. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita siltikin piisaa vaikka useammallekkin leffalle auliisti jakelis.

Aikoinaan Twister (vuonna 1996) esitteli tämän tyylilajin leffan varmaan kunnolla ensimmäistä kertaa kun erikoistehosteet sen lopulta täysin sallivat luoda. Siinä jätkä joutui herkeämättä pakenemaan pyörremyrskyä.. välillä sen laitamilla, välillä keskellä sen silmässä remuten ja välillä pari askelta edellä ollen. Tuossa leffassa myrsky nousi pääosaan ja siinä oli ihmisnäyttelijöitä todella vähän ja missään suurkaupungissa ei todellakaan remuttu. Tuolloin homma oli hyvin pelkistetysti mies vs. myrsky, osittain varmasti senkin takia ettei budjetti repeäisi liitoksistaan...

...sittemmin tehdyt leffat ovat tupanneet poikkeuksetta keskittymään johonkin suuriin asutuskeskuksiin joissa ihmisiä piisaa. Toki (aina) elokuvan keskiössä on kuitenkin erittäin vahvasti yksi perhe ja lisäksi heidän muutama uunituore "tuttunsa".

Pääosassa on pelastukopterin lentäjä (Dwayne Johnson) ja hänelle aika erilainen rooli kuin mitä toistaiseksi poikkeuksetta ovat olleet, tällä kertaa kun mies ei ole koko aikaa paukuttamassa joltain nessusta verikoetta esille. Vaan poikkeuksellisesti pelastaa ihmisiä tuhon keskellä vailla väkivallan teon häviää vastaantulijoille..

..pääjeppemme on eroamassa vaimostaan (Carla Gugino) ja heidän tyttärensä (Alexandra Daddario, kyllä vain kyseinen mimmi esitteli auliisti rintojaan True Detective sarjan ensimmäisellä tuotantokaudella Woody Harrelsonille, kyllähän niitä kelpaakin esitellä, tosin mimmin silmät kyllä ovat vieläkin upeammat) totuttelee uuteen kasvatti-isäänsä siinä samalla.. myös pari pojankoltiaista johon likka leffan alussa tutustuu on myös tuomassa kliseet soppaan mukaan. Mukana menossa myös maanjäristysten asiantuntija ja tutkija (Paul Giamatti).

Elokuva perustuu 110%sesti erikoistehosteisiin, joiden varjolla sitten mässytellään täysillä ! rahaa ei todellakaan säästetä, ei hetkenkään vertaa. Pakko myöntää että kyllähän tuo ajoitain melkoisen megalomaanisen messevältä näyttää, tuhoa tehdessä ei olla juurikaan ujosteltu. Tosin harmillisesti ajoittain niin päälleliimatun ja muovisen oloista CGI:tä joka kieltämättä vie fiilistä "siellä olon tunnusta" melkoisen tehokkaasti, jotta välillä tulee enempikin tunne että katsois jotain "puolianimaatiota".

Tarinallisesti vedetään se perinteinen joka on niiiiiiiiiiiiiiin monta kertaa nähty..

..ruudulla tosiaan maata mullistavaa ja järisyttävää matskua näytillä mutta katsoja jää silti ehkä hivenen kylmästi sivustaseuraajaksi pääsemättä ihan ytimeen mukaan. Silti hitusen parempi rysäys kuin etukäteen odotin, pitkälti toki sen takia kun erikoistehosteissa ei siis todellakaan pihdata. Tämän kokoluokan totalitääristä erikoistehoste ilotulista, liekö koskaan aiemmin nähty ja tuskin tullaan näkemään pitkään aikaankaan, ainakaan jos tuon ryminän meinaa sillä osastolla ylittää. Tarinapuolella sitten hangataan suoraan naamaan todella kliseistä huttua viimeisen päälle.

Puhtaasta erikoistehoste Showsta pitäville ihan katsottava leffa vaikka sitäkin tupataan niin älyttömän paljon silmille että loppua kohti alkaa jo uuvuttamaan aika pahastikin, muille enempikin sitten enempikin unihiekkaa, sillä käsikirjoitus on täysin langanohutta reikäjuustoa..

..tulee vähän jollain tapaa mieleen 2012 niminen elokuva, pöhöttynyttä ja pahasti…


Kumpaisessakin leffassa ne koettivat tehdä jotain tälläistä kuin tällä musiikkivideolla on ! :) dramaattista ja suureellista…

Musavideo, tässä on sitä jotain ytyä ! tälläistä nuo kumpikin elokuva ois kaivannut ! :)



…mutta lopputulos oli sitten jotain tämänkaltaista, suureellisen ja dramaattisen hakuisuutta mutta padit jäi nyt vaan piippuun, tuo musavideo tekee kaiken huomattavasti tiivistetymmin ja iskevämmin…

leffan trailer..
 
The Bourne Identity (2002)

Kertoo hepusta nimeltään "Jason Bourne". jota esittää Matt Damon. Tyyppi joka alussa ongitaan keskeltä myrskyistä merta kellumassa tajuttomana, kera muutaman luodinreiän, mies ei muista yhtikäs mitään yhtikäs mistään, ei tiedä edes omaa nimeään... tuiki tuntematon siis erityisesti itselleen... jaloille taas toivuttuaan alkaakin sitten selvittämään että kukas hän onkaan miehiään ja mitä on tullut tehtyä !?

Alku on todella napakka ja sähäkkä, vie todella hyvin mennessään katsojan ! :) Mikä mainiointa, ote ei hellitä hetkeksikään ja tällainen mystinen "kissa ja hiiri" leikki on yllättävän vikkelästi ajan hermolla liitävä tekele, eikä pari tuntia tunnu tämän parissa kuin hetken lehahdukselta. Muita näyttelijöitä menossa mukana on mm. Franka Potente, Julia Stiles, Brian Cox, Clive Owen..

..tarinasta itsestään tai juonen mahdollisista kiekuroista on parempi olla kertomatta sen tarkemmin, vaikkei tämä nyt sinänsä mitään mindfuckia olekaan, vaan täysin puhtaasti suoraviivaista jännäri ja erittäin kelpo sellainen. Ai niin kiva myös että tapahtumapaikkana oli Keski-Eurooppa ja hivenen talvista, jopa lumistakin maisemaa.. mikä ihan pirtsakka juttu :)

Viisihän näitä elokuvia nyt olis tullut näin vuoden 2016 loppuun mennessä, tästä ekasta oon varmaan joskus ihan pienen pätkän nähnyt mutta ei juuri oikein mitään kuvaa että millainen oli loppujen lopuksi, tai no saattaa kyl olla että kokonaisuudessaankin olen tämän kyl joskus nähnyt, mutta en yhtään muistanut että oli todellakin näin hyvä... jatkoista en kyllä ole nähnyt ensimäistäkään. Olis kait nämä nyt sitten kaikki katsottava, kun sopivassa alessa koko viiden satsi vastaan tuli... varsinkin kun tämä eka leffa todella vakuutti.

Tämä ensimmäinen elokuva on siis tehty vuonna 2002 Tässä onkin sinänsä" hassua" fiilistä tarjolla katsojalle, kun vaikkapa CIA huipputeknisessä päämajassa on 14-tuuman (ne syntisen painavat VGA ellei peräti SVGA) kuvaputkimonitorit ja iänikuiset lankapöytäpuhelimet, elikkäs tietotekniikan viimeistä huutoa ! :D

Omalla tavalla tästä tulee mieleen tulee aika paljonkin The Long Kiss Goodnight leffa, toki ripaus myös Jack Baueria sieltä 24:sen puolelta varsinkin nyrkeissä ja otteissa... sentään sitä kolmatta numerollista JB:ta (James Bondii) ei nyt niinkään ainakaan vielä ollut ihan hirmuisesti.

Sähäkkä oli kyllä tämä ensitutustuminen JBournen parissa, pinkas vauhdikkaasti salamana lähtötelineistä, eikä hyytynyt ennen maaliviivaa lainkaan, joka on todella kova suoritus.

Enemmän kuin innolla ja hyvillä mielin sitten kakkosen kimppuun kuin sika limppuun ! jätti nimittäin tämän ekan leffan loppukin kuitenkin sillain ihan kelvolliset eväät vielä jatkoillekin, saatiin kuitenkin ekallekin selkeä loppu aikaiseksi kans ja hyvä niin.

Ai niin... tämä perustuu sitten johonkin kirjaan mutta haluttiin siihen vähän muutoksia tehdä myös käsikirjoituksen muodossa, jotta saataisiin elokuvamaisempaan muotoon tarina itsessään muokattua, näin ainakin making of justkissa kertoilevat.. mitenhän lie nuo muut leffat, onko nekin kirjoihin perustuvia vai onko sitten lähdetty valkokankaalla omaa tarinaa aikanaan luomaan !?

trailer….


----------------------------------------

The Bourne Supremacy (2004)

Suhteellisen näppärästi nivottua jatkoa siihen ekan leffan perään... joten se on mielellään oltava alla katsottuna ja sen tapahtumat tiedettävät jottei todella paljon jää paitsi, varsinkin osasta näistä henkilöistä. Vaikka Jason Bournesta jäi vielä ekan leffan jälkeen mystisyyden varjoihin todella paljon asioita.. ja sitähän mies itsekin edelleen janoaa, lisää tietoa itsestään. Kyllähän tämän toki "kesken mukaan" pompatenkin katsoa voi ja silti ihan järkeenkäypä tarina. Itse kuitenkin tuntui paljon mukavammalta katsoa sillain että oli nähty se ekakin ja tuntui että sen takia paljon kotoisampi ja tutumpi olo tätä katsella oli.

Tämä ilmaantui keskuuteemme siis vuonna 2004 joka on pari vuotta ekan leffan jälkeen, joten kovin pitkäksi ajaksi ei laakerinlehtiseppeleiden päälle tekijät ja näyttelijät jääneet makoilemaan Identityn jälkeen vaan hyvinkin pikaisesti tämän pariin sitten palasivat, josta varmaan aika harva mieltänsä ainakaan millään tavoin pahoitti, ei ainakaan aihetta pitäisi olla.

Vanhoja tuttuja naamoja näkyy useampiakin mutta uusista nyttemmin mukaan tulleista näyttelijöistä vois mainita muutaman tunnetumman kasvon kuten Karl Urban, Michelle Monaghan ja Joan Allen.

Niin juu, ohjaaja muuten vaihtui sitten elokuvien välillä. Ekan ohjasi Doug Liman ja tämän toisen elokuvan nyt sitten Paul Greengrass. Onneksi yhtenä kässärikirjoittajista säilyi kuitenkin Tony Gilroy.

Jos ekassa tärkein paikka tapahtumille oli Ranskassa niin tässä on Saksa ja ripaus Venäjää kans.

Nyt sit heti alussa pläjäytetään semmoista matskua tiskiin että fiilis on, ollaankos nyt sitten kahtomassa N0llaNollaS7iskaa, okei ehkei budjetti ja toiminta ole samassa mittakaavassa ylimitoitettua mutta pienimuotoisempana kyl tulee kovastikin alusta mieleen se eräs toinen JB sieltä Brittien suunnalta.. tuota fiilistä ei oikeastaan ekassa leffassa tullu juurikaan, mikä sinällään vähän hämäävä alku tässä ja siinä mielessä myös hämäävä että sellaista ei sitten todellaan tullut kuin vain siinä alussa...

.. jos eka oli aika puhtaasti trilleriä niin tämä on sitten painottunut kovasti siihen vakooja osastolle todella vahvasti... nyt aletaan nimittäin oikeasti latomaan lihaa luiden ympärille noin tarinallisesti ! Tarinallista koukeroa aletaan sitten lisäämään ja taivuttelemaan todella runsain mitoin. Elikkäs tässä tuon alun jälkeen kuitenkin tämän kyllä JBourneksi selkeästi tunnistaa, että selvä pesäero on kuitenkin onneksi sinne jBondeihin pidetty, joka on kummallekin hepulle vain heidän omaksi edukseen.

Kyllähän tämä hyvä vakoojamainen... jopa siinä mielessä kikkailullinen että välillä mieleen tuli jo se Tom Cruisen ensimmäinen Mission Impossible leffa.... hitusen tai miksei lopulta jopa aika paljonkin erilaisen oloinen kuin ensimmäinen josta kuitenkin itse astetta enempi pidin, toki se oli erinomainen ja tämä vähintäänkin erittäin hyvä kans, joten siltä osin ei tunnu olevan hädän päivää Jasonilla :) vaikka vastaan asettuis kuka vaan !

Seuraavaksi sitten elokuvissa sen kolmannen osan kimppuun, saas nähdä mihinkä suuntaan siinä sitten lähdetään tyylittelemään ja saadaanko vieläkin lisää salaisuuden verhoja menneisyydestä auki raotettua ? Tämän toisen leffan lopusta on pakko sanoa että loppui vielä makoisampaan tilanteeseen (tavalla) kuin mitä ensimmäinen, joten tästä on matkaa hyvä jatkaa ja jos mahdollista entistäkin mieluisampi lisää janota :)

trailer…


-----------------------------------------------------------------------------------

Hacksaw Ridge - Aseeton Sotilas (2016)
"Rohkein heistä ei ampunut laukaustakaan"

Sinänsä sotaleffat nyt eivät koskaan ole meikäläisen sydäntä kovin lähellä olleet. Mut kyllähän tuo Mel Gibson ohjaajankin pallilla aina aika ajoin jotain myös aikaiseksi saa.. miten lie tällä kertaa !? Aikoinaan Braveheart oli aivan huikea leffa ja yksi kaikkien aikojen omista suosikeista varmasti ikuisesti :) käsittämätön upea ja kaunis rakkaustarina se…

…hepun esikoisohjaus Kasvoton Mies on myös suht koskettava ja keposesti katsomisen arvoinen leffa, vaikka melkoisen oppipoikamainen lopputulos siitä tulikin ja ei tosiaan kutkutellut mestariteoksen titteleitä omakseen... sit listalta löytyy viel mm. Apocalypto sekä Passion of Christ tapaisia leffoja, siis Melin ohjaustöitä.

Tämäpä tarina tällä kertaa perustuu tositarinaan. Nuori amerikkalaissotilas Destmond T. Doss (Andrew Garfield) kieltäytyy tarttumasta aseeseen Okinawan taistelussa. Mies kieltäytyi aseisiin tarttumasta sodan keskellä, omista moraalisista ja eettisistä syistä, tai no ainakin juontaa juuriaan hänen lapsuutensa tapahtumiin jotka nekin leffassa läpi käydään... oikean elämän D.T.Doss pelasti 75 ihmistä ja myös erityisestä ja omalaatuisesta rohkeudestaan palkittiin Medal of Honor- kunniamitallilla, kyseisen toisen maailman sodan jälkeen.

Leffassa esiintyy siis Karvisen (ei se kissa vaan Andrew etunimeltään) lisäksi nimiä kuten Teresa Palmer, hugo Weaving, Vince Vaugh, Sam Worthington...

Kovasti on yleisesti kehuttu.. tai ainakin vähintäänkin vallan positiivista tuntuu olevan mielipide elokuvasta siellä sun täällä..

..välillä on raadollista ja rehellistä kuvausta sodan kauhujen ja siellä olevan toivonpilkahduksien keskeltä. Toki itse sodalla "mehustellaan" suht vähän.

Henkilöihin on pyritty saamaan piiskattua tunnetta pintaan ja sitä koetellaan myös katsojalle asti saada kantautuvaksi ja heihin tarttuvaksi. Paljon koetellaan ajatuksia nostattavaa juuri päähepun tekemillä päätöksillä, joilla armeijan herroilla riittää kerta toisensa perään sulateltavaa..

..toki nuo kohtaukset ovat välillä jotenkin jopa kornin yliampuvia ja tuntuu että melkeinpä huumorin puolelle mennään (varskinkin kun sotaväkeen on värväydytty ja uusiin kumppaneihin ja kouluttajiin tutustuvat) vaikkei sellainen kait kuitenkaan tarkoituis ole ollutkaan...

...tunteelliset kohtaukset, niitä on yritetty luoda kans niin sotatantereelle kuin myös rauhallisempiin hetkiin ja vaikkei sentään minkään sorttista pitkäpiimäisyyttä, yletöntä siirappisuutta (vaikka tunteisiin pyritäänkin kovasti kolahtamaan) niin erikoinen fiilis jää tästä elokuvasta itselleni...

..alkupuolella ilmassa melkoisesti sellaista yltiöpositiivisuutta jota ymmärtänee vain amerikkalaiset.

Pääjeppe on niin hymykorvissa että Suomessa tuollaisella hymymäärällä ja ja virneen ylläpidolla suupielissä vietäisiin hullujen huoneelle, tai sitten ainakin Jokerin rooli ois Lepakkomiehessä taatusti tarjolla :D

Välillä tuntuu että pitää hieraista silmiä että onkos tässä nyt menossa Forrest Gump vai mitä ihmettä.. sen verran varsinkin alkupuolella Andrew Garfield erikoisen ylitse rooliaan vetelee rakkauden hurmiossaan..

..sen jälkeen mies käy melkein yhtä paljon henkistä sotaa omiaan vastaan kuin varsinaisia vihollisia vastaan, kun ei suostu omista aatteistaan luopumaan kovemmankaan (niin henkisen kuin fyysisen) painostuksen edessä.

Aseeseen mies ei tartu ja vapaa ehtoiseksi mukaan lähti koska halusi pystyä auttamaan ihmisiä, ei vahingoittamaan..

..puolen välin jälkeen lähdetään sitten toviksi piipahtamaan sotatantereen melskeisiin. Visuaalisesti sitten näytetään suht häpeilemättä ja sensuroimatta millaiseen kuntoon kaatuneet ja loukkaantuneet keskellä hullun myllyä ja helvettiä menevät tai lähinnä silpoutuvat... vaikka kuvasto on rajua ja realistisennäköistä, niin siltikään ei tee läheskään yhtään häijyä kuin vaikkapa suht monessa (b-luokan) slasher tai vastaavassa leffassa...

...loppupuolella myös ripaus jännitystä kehiin kun pääjeppemme koettaa pelastaa taiston tauottua mahdollisimman monta maanmiestään vielä takaisin elävien kirjoihin, vihulaisten tutkaillessa kaatuneita.

Lopussa muuten vielä muutama haastattelunpätkä ja valokuvaa menneestä, jossa itse sankari ja pari hänen pelastamaansa tyyppiä saa muutaman sanan sanoa asiaan liittyen. Toki aika on jo kyseisestä sankarista tovi sitten jättänyt.

Suht kivuttomasti tämän parissa aika vierähti, vaikkakin etukäteishehkutukset olivat sitä luokkaa korkealle hinatut että aivan niitä ei kyllä omalla kohdallani pystynyt sitten täyttämään. Laadukas tekele,hitusen erilaisella tarinalla maustettuna, mutta pakko alkaa kääntymään vahvasti siihen suuntaan että sotaleffat eivät ole se meikäläisen omin juttu, mistä parhaat leffanautinnot itselleni ammennan.

trailer…


------------------------------------------------------------------------------------------------

Kong Skull Island (2017)

Aika skeptiset olivat odotukset tätä kohtaan etukäteen. Siihen nähden tämä oli kuitenkin varsin katseltava ja kaikessa jopa lievässä korniudessaan kivan viihdyttävä.

Visuaalisesti todella nätti ja varsinkin toimintakohtaukset olivat yllättävän näyttäviä eivätkä juurikaan "hypänneet silmille" väärällä tavalla siis, että tietsikka-animaatiot olisivat vallan räikeästi silmiin ottaneet. Todella sulavaa ja näyttävää toimintaa jossa rytisee kiitettävästi !

Itse Kong kun toimii mainiosti, niin harmittavasti siinä rinnalla taas ihmiset jäävät todella puupökkelöiksi omissa roolisuorituksissaan (Tom Hiddleston, Brie Larson, John C.Reilly....). Kiva oli myös ettei Kongia turhaan pihtailtu ikuisuuksia, vaan tuotiin suht nopsaan leikkiin mukaan ja myös se leikissä mukana säilyi loppuun asti, joten ruutuaikaa sai kivasti ja senhän kyseisen saaren kingi todellakin ansaitsi.

Musaraita jytää ihan kivasti... myös tuo Vietnam aikakausi sopi tähän yllättävän hyvin, vaikkei nyt ehkä realistisuutta millään tavaan hommaan tuonut mutta viihdyttävyyttä kyllä, yllättävän mainio popcorn leffa :)

Lopputekstien jälkeen tuleva pieni ”Marvelmainen” pätkä kertoo että muitakin isoja otuksia olis ilmeisesti tyrkyllä ja tarjolla jos tämä leffa menestyi lippuluukuilla.

Kerrankin voi hyvällä syyllä ja puhtain mielin sanoa että Kong on todellakin King ! :) ja muilla ei siihen paljon nokankoputtamista ole !

 
White Men Can't Jump - Mustat donkkaa tykimmin (1992)

Mitenhän näinä aikoina elikkäs, tämä elokuvan on siis tehty vuonna 1992 .. saisikohan tämän nimistä leffaa edes tehdä ? jottei "porukat" vetäis pulttia ja hernettä totaaalisesti nessuliiniin noin rasismin puolesta, tai no tuskin tätäkään oltais hyväksytty, jos nuo "värit" olis aikoinaan toisin päin olleet !?

Wesley Snipes liene "tehnyt" tämän leffan ilmeisesti kuin vähän mittatilaustyönä itselleen.. mikäpä siinä kun katsottava tekele tästä lopulta muotoutui vaikka ajoittain ei meikän makuun täysin olekaan. Taisi muuten miehen ura näyttelijänä olla ihan siellä huipulla kuitenkin aikamoisen lyhyt loppujen lopuksi.

WSnipes joka tapauksessa tässä pääosaa näyttelee ja on valkoiseksi kaverikseen ottanut näyttelemään Woody Harrelsonin. Kaksikko päättää lyödä hynttyyt yhteen kun katukoriksessa alkavat parina vastustajien vedonlyöntirahoja omien taskujensa täytteeksi hamuamaan, tavalla tai toisella ! kaksikon tapauksessa ajoittain liikutaan aika hämärän rajamailla että lukeeko hätä lakia vaiko eikö..

..mukana menossa on myös Woody Harrelsonin esittämän tyypin likkaystävä (Rosie Perez) joka hoitelee lopulta koko konkkaronkan taloudenpitoa...

..kentällä homma toimii, katukorismatsit ovat todella intensiivisen mukaansa tempaavia, aina vaan kerta toisensa perään, homma pidetään myös tarpeeksi selkeänä ja koko ajan hommasta ottaa hyvin selkoa mitä kentällä tapahtuu :)

Mitä taas matsien välissä olevaan potaskan jauhantaan tulee niin ei oikein meikään uppoa, pari kelpo vitsiä kyllä lohkeaa mutta aikamoisen harvakseltaan niitä meikäläiseen osuvia tykitetään. Kaksikko on niin egoisti kukkoilijoita että ei hirveästi sympatiaa niille heru ja varinkin Snipes vetelee rooliansa melkoisen ylitse kukkoilevalla tavalla heti alusta alkaen, vaikkeivat pahiksia pohjimmiltaan olekaan.

Kokonaisuutena jätti allekirjoittaneen hitusen kylmäksi, hyviä pieniä yksittäisiä hetkiä löytyy sieltä täältä pitkin leffaa mutta noiden hetkien ympärilllä olleet ajoittain pidemmätkin pätkät eivät vieneet mennessään vaan pidemminkin saivat hitusen suupieliä haukotuttamaan kuin vaikkapa hymyyn muotoutumaan.

trailer…


---------------------------------------------------------------------------------------

The Incredible Burt Wonderstone (2013)

Ajoittain hitusen absurdia komediaa tarjolla, silti todella ennalta arvattavaa meininkiä. Siihen nähden ajoittain ihan hupaisa, hölmöllä tavalla. Vitseissä toki mennään monesti sieltä missä aita on matalin, sekä vanhoja kierrätetään todella paljon.. joten siltä osin aivan erityylinen kuin aiemmat taikurileffa tyyliin The llusionist sekä ThePrestige & muut kumppanit.. joissa yleisesti ottaen kuiteskin noissa muissa siis huumoripuoli kukoisti ainoastaan poissaolollaan.

Yksinäiset pojat ystävystyivät (Steve Carrell, Steve Buscemi) jo nuorena ja heistä tuli taikurikaksikko, mimmi tulee mukaan kuvoihin (Olivia Wilde) kliseisesti kaksikko ajautuu sitten törmäyskurssille keskenään, kun aikanaan vääjäämätön suosion hiipuminen on edessä. Apajille ilmestyy myös uusi entistä vaarallisempia ja kahjompia temppuja tekevä taikuri (Jim Carrey) joka vie kaiken huomion itseensä.. tuossa muuten ihan kiva tuollainen näpäytys mihin suuntaan taikatemput ovat nykyään menneet..

..ennen olivat sellaisia taikureiden tekemiä illuusioita ja temppuja, kun nyt taas enempi jotain extreme kahjo hömpötystä, vailla ns. magian häivääkään, kuten vaikkapa olla kusematta tusinaan päivään :)

Sinällään vähän hassua (sekä leffan kevyesti yllättävin juttu) että nuo pääjepet (taikurit) leffassa ovat toinen toisensa perään todella itsekeskeisiä & itseään täynnä olevia kusipäitä, onko tuo jokin piikki itse taikureita kohtaan ylipäätään ? ilmeisen miesvaltainen ala kyseessä joten lienee hyvinkin mahdollista... vai muuten vaan käsikirjoittajan omia fantasioita ? niin tai näin niin myös taikureiden todellista esi-isukkia esittävä mainio Alan Arkin on myös samaisesta puusta veistetty kässäreiden väsääjien toimesta.

Leffa itsessään ei sinällään mikään erityisen kummoinen ole mutta aihealue nostaa sen osakkeita huomattavasti. Kuitenkin loppujen lopuksi sen verran vähän kaluttu aihe että ähkyä ei ole päässyt siltä osin syntymään.

Kahtelihan tämän suht mukavasti. Mitään elämää suurempaa silmänkääntöä tältä ei kuitenkaan kannata odotella.

Ai niin Oliva Wilde oli tässä kieltämättä vallan viehättävä ilmestys, täytyypä jotain naisen muutakin tuotantoa kahtella :) aika korkealla vois olla Vinyl tv-sarja, jossa sen pittäis olla ilkosillaankin, tosin harmi sinänsä kun kahtelee listaa leffojen nimistä missä on ollut niin ei hirveän hurraa huutoja kyllä aiheuta, tosin tiedä sitten oisko siellä ihan kelpo kamaakin kun suht harvan edes nimeltä tunnistaa, noh jos ei muuta niin House telkku sarjaa sentään 81 jakson edestä olis.

Ai niin myös David Copperfield pyörähtää kans ruudulla.

trailer…


----------------------------------------------------------------------------------------------

Suuri Puhallus 2 (2016)

Ensimmäiselle leffalle odotukset olivat kovat omalta osaltani, sitä ei käy kieltäminen mutta ei oikein millään tasolla niitä pystynyt täyttämään. Ensimmäinen Suuri Puhallus (Now You See Me) jäi lopulta hitusen (aika paljonkin) pitkäveteiseksi ja melkoisen latteaksi viritelmäksi. Sanooko toinen kerta toden ? vai tarjotaanko katsojalle suun täydeltä pettymyksen karvasta kalkkia tälläkin kertaa.

Ohjaaja (John M. Chu) jatkaa tarinaa ensimmäisestä osasta, vuoden tahi pari verran on aikaa kulunut ekan leffan tapahtumista ja on aika tullut taikureiden "Robin Hood rosvokoplan" astua jälleen valokeilaan mutta siitä alkaakin retki jonka aikana joutuvat mm. pelastamaan oman maineensa kun se tahrataan ja heidät paljastetaan housut kintuissa tyylisesti, toki siinä samalla erään mikrosirun perässä temmelletään ja vähän muutakin viel.... toki itse ohjaaja on kylläkin vaihtunut, ekan elokuvan ohjasi Louis Leterrier... näyttelijöinä jatkaa hyvin pitkälti sama konkkaronkka mutta yksi erittäin oleellinen muutos kun naispääosan nainen siitä ensimmäisestä on vaihtunut ekassa oli Isla Fisher ja tässä on Masters of Sex sarjasta tuttu & aina mainio Lizzy Caplan.. sentään hahmo on eri että ei ole vain näyttelijä vaihtunut vaan koko naikkonen vaihtuu ryhmässä uudeksi ja hyvä niin ! Muutoin nimilista on todella nimekästä sakkia ja ansioitunuttakin.... Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo, Woody Harrelson, Dave Franco, Daniel Radcliffe, Maichael Caine, Morgan Freeman.... joten lienee kyllä leffaa tehdessä seteli jos toinenkin kadonnut näyttelijöiden lompakoihin.

Yksi suuri ongelma on tietysti se että taikuuden illuusio perustuu pitkälti siihen että sitä paikanpäällä pystyisi todistamaan ja näkemään jotain käsittämätöntä.. elokuvassa nyt voi tehosteosasto vetästä hihasta ihan mitä tahansa ja se asettaa omata haasteensa jotta sillä saataisiin katsoja hämmästelemään.. joten siltä osin itse tarina nousee arvoon arvaamattomaan, mielenkiintoiset henkilöhahmo ja sil visiin...

...suurena painolastina tässä on se että suurin osa hahmoista on esitelty ensimmäisessä elokuvassa, joten tässä hypätään yllättävänkin nopsaan suoraan toimintaan, mikä on toisaalta hyvä, sillä saadaan huuhdottua ensimmäisen leffan karvasta makua hitusen suusta pois heti alkajaisiksi... nimittäin tässä tulee ajoittain mieleen vähän liiaksikin Mission Impossible meininki mutta tietynlaisella huumorilla sävytettynä...

Entäpä ne temput itsessään, aikoinaan The Prestige lopulta nojasi siihen että elokuvan tarina oli lopulta itsestään se suurin taikatemppu siinä elokuvassa joka samalla haastaa katsojan. Tässäkin tarinalla hitusen leikitään mutta paljon suoraviivaisempaa (tosin ajoitain hieman sekasotkuisenkin oloista, tarinakokonaisuus siis) taikuutta vedetään hihasta melkoista tahtia ja tällä kertaa nämä pienet taikatemput tai pikemminkin "silmänkääntötemput" ovat osuneet ihan kohtalaisesti kohdilleen, varsinkin kun huumoria monesti siinä samalla ylläpitävät.

Huomattavasti kevyempi, hömpämpi (välillä tuntuu että tätä on ihan kieliposkessa vedetty menemään), viihdyttävämpi kuin ensimmäinen ja jaksoi karvan (melkoisen pitkän sellaisen) verran liian pitkästä kestosta huolimatta viihdyttää paremmin kuin mitä uskalsin ensimmäisen leffan jälkeen enää tältä odottaa saatika toivoa. Ei mikään elämää suurempi temppu tai kokemus elokuvallisesti mutta selkeästi mieluummin tämän katseli kuin ensimmäisen ! :) Eka ei oikein itselleni toiminut ja kolahtanut missään vaiheessa varsin kelvosta ideasta huolimatta, toisessa on omat hetkensä kun toimii todella viihdyttävästi mutta kokonaisuus hitusen liikaa liirumlaarumia jotta ihan täysillä mukanaan koko aikaa jaksaisi pidellä, jos tästä vielä hiomista jatkaisi, niin liekö kolmas kerta toden sanoisi ja todellinen timantti saataisiin aikana joka tiukassa otteessaan pitäisi herkeämättä koko kestonsa ajan.. tällä kertaa kuitenkin katsomiskelpoinen, jopa arvoinen.

trailer…


-------------------------------------------------------------------------------------------

Itse Ilkimys 3 (2017)

Kyllä vain, kyllä vain… jos kakkoselle tuli annettua melkoista noottia että ei oikein irronnut ja kuten vähän muistelinkin niin tämä kolmonen oli selvästi parempi ja nimenomaan hauskemapi tapaus ! :)


Todella vauhdikasta menoa joka ilveilee kivasti erityisesti agenttileffoille. Ei mitään maata mullistavaa mutta koko ajan tapahtui jotain ja kivasti pilke silmäkulmassa. Sen pienimmän likan ääninäyttelijä on jo yksistään niin suloinen että huh heijaa :)

Äärimmäisen hyvänmielenelokuva. Hymyilyttää vaan kun tätä kahtelee. Jokin päivä tulee vielä uudemmankin kerran katsottua ja kokoelmiin jääpi ehdottomasti.

Vetreässä menossa ja kieliposkella puksuttaa vakuuttavasti tämä leffasarja edelleen etteenpäin tämän osionsa myötä :)

trailer…


-----------------------------------------------------------------------------------------

Constantine : City of Demons - The Movie (2018)
"To stop a devil, you must summon a bigger one"

Meno menee kyllä melkoisen makaaberiksi tässä ja vaikkapa kun "demonit" käyttävät ihmisiä soittimina on melkoinen kohtaus joka tulee kuin tuosta vain ruudulle... muutoinkin mukana ajoitain melkoista gorea mut syystä tai toisesta ne kohtaukset ei jotenkin oikein hetkauta suuntaan tai toiseen. Piirrosjälki ja animaatio on ihan jees niin se sentään vähän tuota "pehmentää", ois melkoisen rajua kamaa ihan oikeilla näytelijöillä tehtynä. Piirrosjälki on vallan tutunnäköistä jos on viime aikoina jonkin DC:n animaation katsellut. Selkeästi yhtenevä tyyli ollut "sankarista" viis.

Sankarinahan tämä Constantine on aika ”eri maasta” kuin muut perinteisemmät supersankarit... mies juo ja polttaa tupakkaa aivan avoimesti... samalla kun mies niin sisäisten kuin ulkoisten demonien riivaamaa taistoa käy. Eikä toki rankkaa mustaa huumoriakaan kaihdeta liiemmälti. Ääninäyttelijä on muuten Matt Ryan mies joka on CW sarjoissa näytellyt samaista henkilöä, niin Constantine sarjassa kuin piipahtanut myös vierailulla ainakin Arrowissa kuin The Legend of Tomorrowissa.. paikkakin missä tapahtuu on melkoisen "eksoottinen" jos ottaa huomioon että DC kamaa, nimittäin Englannin kaupunki nimeltään Newcastle.

Hetkittäin tulee tuollaiset manaaja vibat mutta vain hetkittäin, homma on vähän sillisalaatin tyylistä kun katsoja saa tai pitää olla todella skarppina jos meinaa yhtään pysyä kärryillä missä mennään. Sen verran vauhdikkaasti paikasta toiseen viipotetaan melkoista kyytiä ja välillä taas kerrotaan kaikenlaista menneisyydestä ja katsojan päätä pyörälle pistetään juttumäärän paljoudella.

Potentiaalia kieltämättä on mutta itseäni ainakin ekalla katsomiskerralla tuo "sekavuus" jäi jotenkin liiaksikin häiritsemään ja mielen päälle.. pakko katella jossain vaiheessa uudelleen ja katsoa jos pääsis paremmin jyvälle jos ois skarpimpi olo itsellä tuolloin eikä puoliunessa.

trailer...
 
The Shallows (2016)

Kannessa indieware hehkuttaa että "the best shark movie since Jaws". Itse en kyllä lähtisi tuolle linjalle ylipäätään, nimittäin tässä välissä on tullut sellainenkin superhelmi leffa noiden hai-aiheisten leffojen joukkoon kuin Open Water, joka on yksinkertaisesti ja ytimekkäästi sanottuna loistava.

Kyllähän tämä kuitenkin noiden kahden vanavedessä kuitenkin siellä liplattelee. Ollen tarpeeksi erilainen noihin mainittuihin tekeleisiin verrattuna, jottei ihan suoranaiselta kopilta tunnu.

Tässä on taas niitä leffoja sitten joissa ei paljon näyttelijöiden paljoudella aleta retostelemaan. Nimittäin melkoisen yksinäistä Blake Livelyn showtahan tämä on melkoisen pitkän tovin verran, toki erityisesti erikoistehoste hai seurana ja pari muutakin luonnon tarjoamaa kulkijaa. Tällä kertaa homma ei tosiaan ole yhden miehen show, mutta pitkät tovit naisen kylläkin.

Ohjauksesta vastaa Jaume Collet-Serra. Ihan hirmuisen montaa leffaa mies ei vielä uransa aikana ole ehättänyt ohjaamaan vaikka jo tovi miehen ohjaaja debytoinnista on vierähtänytkin, mutta löytyypä sieltä vaikkapa leffa nimeltä Goal II ja pari muutakin, muttei mitään ns. kovinkaan merkittävää.

Tekijät ovat todellakin tiedostaneet että nyt on sitten melkoisen kovat välineet käytössä siihen tarkoitukseen että veden alta saadaan aivan huikeata kuvamatskua ja kyllähän he siihen ajoittain luottavatkin ja sitä katsojalle tarjoilevat. Noin muutoinkin vesi on saatu tässä todella vahvasti tuotua esille yhtenä erittäin tärkeänä elementtinä.. välillä toki piipahdetaan myös suoraan yläilmoissa ja kyllähän se sieltäkin kivalta näyttää, varsinkin jos on sellaiset pelit ja vempeleet mistä värit oikein kunnolla "erottuvat", joten telkun värisäädöt kannattaa olla kohdillaan jos tätä katsoo, jo se pelkästään tuo todella paljon visuaalisuutta ja tunnelmaa lisää. Kuvaus on myös ajoittain näyttävää...

...harmittavasti "loppuratkaisu" ei kyllä vakuuta, matka sinne on tällä kertaa se huomattavasti onnistuneempi osio. Viihdyin jopa yllättävän paljon, siltikin.. vaikka tarina sinänsä on aika seitinohut, niin eipä sen tämmöisessä elokuvassa nyt tarvitsekaan olla kovin kummoinen, sen verran sivuseikka kuitenkin.

trailer…


----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Terminal (2018)

Taasen näitä leffoja joissa katsojaa juksutetaan enempi tai vähempi ja alku sillain aika hidas ja ajoittain ihmettelee että wtf tässä oikeasti nyt onkaan meininki !? toki loppu kertoo sitten oikein ja harvinaisen selkeästi kaiken, toki jos vähänkään hereillä leffan aikaan niin pari todella selkeää ja helppoakin vihjettä siinä matkan jälkeen tarjoillaan. Näinä aikoina ei lainkaan omaperäinen mutta hitusen erikoinen ja vinksahtanut kaikin puolin kuitenkin.

Suht koht pienimuotoinen noir tyylinen pläjäys nykypäivään iskostettuna, jossa lopussa sitten nostetaan ikärajaakin ylöspäin muutamalla häijyllä jutulla. Ihan hirmuisesti näyttelijöitä ei ole mutta suht nimekkäällä poppoolla sit... Margot Robbie, Simon Pegg, Dexter Fletcher, Max Irons, Mike Myers. Ohjauksesta vastaa Vaugh Stein.

Tämä leffan jonkinlainen "tunnari"biisi on kyl mainio :) tai no tiedä onko sinänsä tunnari mutta lopussa soi nyt ainaskin...

Alexina - Silent Killer


Terminal - elokuvan traileri...


------------------------------------------------------------------------------------------------

Orgazmo - Seksin Supersankari (1997)

Perusvire jää hitusen vaisuksi ja todella yllättäen oikein kunnon räävittömyys loistaa lähinnä poissaolollaan.

Tällä kertaa ei olla ilmeisesti uskallettu revitellä oikein vimosen päälle retostellen ja täydellä höyryllä, mikä todella yllättävää sillä leffan takana on South Park kaksikko (Trey Parker & Matt Stone) ja kumpikin jeppe kekkuloi myös kameran etupuolella itseään esittelemässä..

..muista näyttelijöistä vois varmaan mainita Ron Jeremyn jolle ei olla kyllä tämän perusteella hirveästi oikeita näyttelijänlahjoja suotu.

Perusvitsit toimivat ihan mukavasti, joita tälle lajityypille tutusti lauotan ihan liukuhihnatahtia ja tauottomasti ja luovat pientä hymykaretta suupieliin, totaaliset hörähdykset kuitenkin harvemmassa vaikka niitäkin tämän menusta löytyy ja mukaan on saatu ahdettua.

Ei mitään elämää suurempaa mutta perushubailua ja suht rentoa meininkiä jonka parissa aika vierähti suht vaivattomasti... mut ei todellakaan mitään klassikkoainesta, hitusen "laiskahko" ja väkinäinen rypistys lopulta kätöseen jääpi. Niin lyhyesti hommahan pistelee pornosta tai pikemminkin sen teollisuudesta parodiaa.

trailer


--------------------------------------------------------------------------------------------------

Ghost in the Shell (2017)

Perustuu ilmeisesti johonkin japanilaiseen (anime)sarjakuvaan(ko) lie ? Niin tai näin niin alkuperäiset teokset mitä muotoa nyt sitten edustavatkaan eivät ole meikäläiselle millään tavoin tuttuja, ei edes etäisesti. Sen verta piti kurkata että ilmeisesti sarjis on "muinaisajoilta" ja animaatiokin on peräti parinkymmenen vuoden takaa.. itse asiassa tuo kyseinen animaatio tuli sittemin hankittua myöhemmin tämän innoittamana, monen mielestä tämä ihmisnäytelty elokuva on siihen liikaa muuteltu ja todella karsittu köyhän miehen versio, liekö ”haalea haamu” vain sen rinnalla ?

Joten täysin ummikkona tälle matkalle allekirjoittanut lähtee tämän leffan myötä. Itse maailmaan ja hahmoihin täysin ummikkona uppoutuen...

...tälläistä hitusen "valoisampaa" sinällään kyberpunkia tuntuis olevan, joten siltä osin apajat ovat todella otolliset että aihealuetta ei kyl elokuvissa ole liiemmälti aikojen saatossa rouskuteltu ja totaalisesti valmiiksi kaluttu.

En tiedä sitten onko tämä taas kylmä rätti vasten kasvoja niille todellisille faneille ? ja onko homma sitten muokattu Hollywoodin toimesta aivan toisennäköiseksi ja toisenlaiseksi kuin mitä se alkuperäinen visio on ollut ? mutta tälläiseen asian suhteen ummikkoheppuun tämä visuaalisuus upposi yllättävänkin hyvin !

Elokuva panostaa pitkälti tuohon erikoitehostekikkailuun, jota ei kuitenkaan onneksi ihan täysin ylitse mahtipontisuudellaan vedetä, joten kivan saumattomasti ne uppoutuu eivätkä häiritse juuri lainkaan katsojaa, I like it ! pakko myöntää.

Itse tarina nyt tuntuu enempi olevan pakollinen paha, joka on täytynyt tähän hieman taiteelliseen visioon sitten mukaan ympätä...

...päähenkilö on siis ollut ihminen, jolta säilyi ainoastaan aivot ja ne asennetaan sitten robottikehoon ja sitä kautta hänelle on vaikeuksia oman minuutensa kanssa että ollako robotti vai ollako ihminen ? myös muiden tuntemukset (niin robottien kuin ihmisten) aiheista tuntuvat häntä kiinnostavan. Toki myös ihmiset itselleen parannuksia ottaneet, rahnalla kun saa vaikkapa jonkin yksittäisen kehonosan itselleen paremmaksi muokattua...

...mimmi (Scartlett Johansson) on sitten jonkin sorttisen ryhmän "tappokone" ja koettaa pitää ryhmän jäsenet hengissä muutaman muun tyypin avustamana, kun tuntuu että "uusi tuntematon paha" heidät haluaako totaalisesti maailmasta nitistää. Samalla mimmille alkaa myös selviytymään firman saloja joille hän työskentelee ja hänen "oma menneisyytensä".

Ohjaajana toimii Rupert Sanders joka väsäillyt viime aikoina vaikkapa Lumikki ja Metsästäjä leffan joka jäi melkoisen puhdittomaksi ja täysin unohdettavaksi tekeleeksi, tämä on jo onneksi toista maata ja pariakin pykälää onnistuneempi tuotos :)

Todella näyttävää (astetta valoisampaa scifi ”cyberpunkia”, siis visuaalisesti) ja suht viihdyttävää huttua alusta loppuun. Etukäteisodotuksiini nähden keikahtaa sinne positiivisen puolelle, ei mikään klassikko mutta kivaa ja sutjakkaa katseltavaa :) sen verran että pakkohan se on tuo alkuperäinen animaatioelokuvakin nyt sitten hankkia, jos tämä on sen rinnalla ”kalpea haamu” vain niin siinä aletaan olemaan sit oikeasi jo mestariteoksen äärellä, mahdollisesti.

trailer…
 
Hardboiled (John Woo) (1992)

Siitä harvinainen elokuva että tälle on sitten ”jatko-osa” tehty vain ja ainoastaan pelinä. Elikkäs sen nimi on John Woo’s Stronghold. Kyseinen peli ottaa vaikutteita Max Paynestä hidastuksineen ja erityisesti panostaa paikkojen mäsäksi menemiseen ja ympäristön hyväksi käyttöön vihujen teilaamisessa. Kyseisessä pelissä on John Woo ollut mukana tekemässä sitä, lisäksi myös pääosannäyttelijä on antanut kasvonsa päähahmolle ja hahmo on sama kuin leffassa, tarinallisesti myös jatkoa. Pääosassa on Tequila niminen heppu jota näyttelee Chow Yun Fat.

Kyseisen pelin makuun pääsee näppärästi vaikkapas tuolta…
https://www.gog.com/game/stranglehold

Tämä elokuva nyt kuitenkin paistattelee tässä jutussa pääosassa joten siitä nyt siis eikä siitä tässä viis veisata.

Jotenkin tässä tulee visuaalisesti mieleen todella paljon peli nimeltään Sleeping Dogs. Takakansi mainostaa että eniten ruumiita koko elokuvahistoriassa, noh vaikkapa Commandossa oi Arskalla meikoinen niittaustahti joten saapi nähdä millaista hurmosnirvanaa tämä sitten tulee tuolta osalta olemaan. Kyllä toki kun vauhtiin päästää, alussa hitusen haetaan asetelmia mutta leffalla onkin pituutta päälle kahden tunnin niin pelkkään tauottomaan teilaukseen ei ole kiirettä, toki ekan viiden minsan jälkeen sitä kyllä sitten tykiteään, toki tulee tässäkin yllättävän pitkiä pätkiä aina niiden toimintakohtausten välissä ”juonen alustusta” ja rauhallisuutta (vaikkapa kera mimmin jutustelun) mutta sitten kun räiskitään niin sitten oikeasti räiskitään ! ja viimeinen puolituntinen on sellaista että ei oikein vastaavaa ole ! :) toki siellä tasolla on jo aiemminkin ajoittain tässä leffassa pyörähdetty maistiasia saamassa etukäteen..

..tuplapistoolit, tottakai se jos mikä on juttu jota John Woo rakastaa ja tässä vielä tupasti enempi. Elokuvan ensimmäinen räiskintäkohtaus on jo sitä luokkaa että siinä pistetään oikeastaan kaikille muille paukkurautaräiskintä leffoille luu kurkkuun. Gomma on kuin suoraan ”Max Paynestä” paitsi taustat ja henkilöt ovat itämaalaisten näköistä ja sillain valoisampaa ja värikkäämpää värimaailmaa. Sekä se räiskinnän määrä ja määrä joka porukkaa teilataan on ihan käsittämätön ! Max Payne on kuin erämäässä haahuilua tähän väkimäärään verrattuna ja luotien määrää. Siis jumankeuta tässä on ammutti vastaan pistooleilla ja konepistooleilla ekan toimintakohtauksen jälkeen enempi luoteja kuin sadassa Hollywood toimintaleffassa yhteensä.

On tässä tarinaakin mutta sen jää räiskinnän varjossa täysin & tyystin toissijaijaiseksi jutuksi. Tyylikkyys, hidastukset (niitä todella piisaa ja niitä käytetään myös muissakin tilanteissa kuin toimintakohtauksissa), paikkojen mäsäksi menemiset on potenssiin kymmenen vedetty aivan äärimmäisyyksiin ja sen ylitse, jos tätä vertaa muihin leffoihin, jopa suurimpaan osaan verrattyna John Woon omiikin leffoihin ja miehen Hollywood töissä ei ole nimeksikään ampumista tähän verrattuna.

Musiikki on myös yllättävän suuressa osassa, kun ei räiskitä niin aika paljon ollaan klubilla jossa soitetaan erinäisiä soittimia ja musa yleensä todella rauhallista, täydellistä vastapainoa toiminnalle.

Kyllähän tämä erittäin tiukka paketti on toimintaa ! mitään muuta tältä ei kannata odotella tai lähteä hamuamaan. Jos räiskintää haluaa niin kyllähän tämä on siihen nälkään täydellisesti suunnattu ja hyvin tehty. Tässä ei sillä puolella luoteja säästellä, vaan ammutaan menemään sarjatulta.

Heittämällä räiskyttelyn yksi aatelisista. Tämän kanssa ei todellakaan vedä vinhaa vesiperää jos action elokuvan haluaa. Tyylikäs ja elegantti vielä lisäksi. Tämän kun katsoo niin ymmärtää kyllä miksi kaikki aina sanoo että Hollywood pilasi totaalsesti John Woon, vaikka itse olen sitä mieltä että Face Off on siltikin oikeasti todella mainio ja hyvä toimintaleffa ! :) toki varsinaisessa toiminnassa pelkästään sekin kyllä jää tämän perävaloja ihmettelemään, eikä ne valot ole jarruvalot… vaan luotisuorana ja vinhana kaukaisuuteen karkaava ”viiva” pikemminkin. Mut on kyl melkeinpä pakkohankintaa miehen muutkin Aasia tuotokset (Killer, Bullet in the Head, Better Tomorrow) jos tämän elokuvan kahtoo, sen tämä teettää kyllä ! :)

Luotibalettia ! Max Bullets voisi sanoa, sillä luotien kulutus on maximaalista luokkaa. Hong Kong actionia, jonka rinnalla länsimaalaiset virkaveljet voivat vain huulipyöreänä ihmetellä menoa ja meininkiä vieressä.

trailer…


--------------------------------------------------------------------------------------------

Goosebumps (2015)

Jack Blackin showta tassa koetellaan pistää pystyyn, tosin rahaakin on ollut käytettävissä hitusen liikaakin joten sitä kautta myös erikoistehosteyksikkö on päättänyt JB:lle haasteen langettaa ja melkoisella ryminällä sen loihtiikin ilmoille...

..perustuu kait johonkin R.L.Stinen menestyskirjasarjaan (nuorten kirjoja, täysin tuntemattomia meikäläiselle mutta ilmeisesti jonkin sorttisesti kauppa kuitenkin kirjakaupoissa käynyt, siis määrällisesti vallan kelvollisesti)... mut takakannen tekstin selvityksen perusteella ei tullu hullua hurskaammaksi ja saa siitä päätelty juurikaan mikä tämä on miehiään !? tai naisiaan !?... onko tämä vain omaksi leffaksi väännetty omituista otusten kokoontumis show ? joka ei olis varsinaisesti mikään kirja sinänsä suoraan kopsattuna.. vai onko tämä yhdestä kirjasta tehty ? vai kirjasarjasta koottua tavarata ? kenties kunnianosoitus kirjailijalle hänen luomaansa kirjasarjaa kohtaan näin elokuvallisesti toteutettuna ?

Tosiaan jopa kannen perusteella näyttäis että puhtaasti yhden näyttelijä nimellä tätä koetetaan katsojille tuputtaa, elikkäs Jack Black.. edes itse kirjailija ei ole saanut nimenä juuri lainkaan samalla tavalla näkyville, kannessa ainakaan.. se ketä tai mitä Jack Black tässä elokuvassa esittää olikin siten kiva ylläri, pakko myöntää :)

Itse en valitettavasti tuohon JB:n ajoittain jopa ylettömään hehkutukseen ole koskaan täysillä mukaan päässyt. Ihan jees näyttelijä, itselleni hänen teoksistaan melkein parhaiten mieleen tulee äkkirykäsemällä Brutal Legend ja sekin on konsoli-/tietokonepeli ! ei edes elokuva ! ...

...elokuvista lähinnä School of Rock (sekin mielestäni hitusen ylimainostettu vaikka sen katseli toki) ja ..... öööööhh.. Year One oli kyllä hauska :) taitaa nyt uusissa Jumanjeissa olla mut ei noi nyt mitään suuria klassikoita tuppa olemaan toinen toistaan..

....kyllä sitten kun lunttasi että missä se oli näytellyt niin muutama tuttukin sieltä nousi esiin mm. Kung Fu Pandassa (ääninäyttelijä), Tropic Thunder, Walk Hard, The Dewey Cox Story, King Kong (Peter Jackson versio, unohdin tämän aivan tyystiin, johtunee osittain kyl leffastakin), Anchorman, Shark Tale (ääninäyttelijä), Hal ja iso rakkaus, High Fidelity, Mars Hyökkää, The Cable Guy...

...mutta tuosta vain heittämällä ei kyl oikein mieleen tule/tullut. Aikamonesta noista mainituissakin sitten kuitenkin enempi ollut sivu- kuin pääosassa.

Lieköhän osittain sitten Jack Black yhtenä "syypäänä" mutta leffa ei taida olla millään vähillä pennosilla ja oravannahoilla jollain kengännauha budjetilla kasaan kursittu. Sen verran efektitulitusta löytyy ja paljon, myös yllättävän laadukkaasti tehtynä ja muutenkin lavastus ei ole mitään ihan halppisroinaa ja rihkamaa kirpparilta. Toinen voi tietysti olla se kun Disney on ilmeisesti tuon "Goosebumps jutskan" takana ja "omistaja" ? joten rahallista jelppausta on saattanut muutaman setelin verran sieltäkin suunnalta tulla, kolikot jos niillä maksettais nimittäin pitäis olla jo kultaisia jostain mennen ajan aarrekammiosta sit, joiden hinnat jo yksittäin huitelisivat jossain arvossa arvaamattomassa...

...tai sitten se taikasana rahavirranhanojen aukaisemiselle on ollut Sony Pictures Animation, tämän elokuvan osalta siis.

Lienee totaalisen perus nuorten kamaa tarinallisesti, mistä tarina liikkeelle lähtee.. poika, jota äiti lellittelee vimosen päälle, tulee uuteen paikkaan asumaan, koettaa löytää uusia ystäviä mikä onkin helpommin sanottu kuin tehty.. sentään naapurissa asuu kivantuntuinen likka, mut ei kuitenkaan ihan niin kivan tuntuinen iskä (Jack Black) hänelle..

..kovinkaan pitkään ei jäädä kuitenkaan paikalleen polkemaan kun vaikkapa taki-ikkunasta lainattua elementillä aloitetaan jännityksen esille tuominen, myös muita tuttuja jump-scaryjä pyritään tekemään, toki hieman miedottuneina versioina, lukemattomista esikuvistaan.. kun tosiaan ikäraja vedetty mahdollisimman alas.. mut samoja elementtäjä kuin ihan perinteisissä kauhuleffoissa tosiaan pyritään pienimuotoisesti käyttämään.. jännitystä koetellaan myös luoda ilmaan.. haastaapa eräs "otus" porukan myös henkiseen sodankäyntiin, tosin kovin syvälle psykologisiin syövereihin nyt ei uppouduta...

..tässä siis kauhukirjailijan kirjoittamista kirjoista satumaiset kauhuotukset/hirviöt kun pääsevät valloilleen rellestemään ihmisten ilmoille, ja niitä otuksia riittää ihan kiitettävästi noin määrällisesti sit.. muutenkin tahti ja vauhti on melkoinen ihan alun jälkeen, juurikaan hengähdystaukoja ei pidetä eikä paikoilleen jäädä, puhumattakaan mistään pakittelusta edes ajatuksentasolla.

Tarina itsessään oli lopulta jopa ihan jees ja paranti menoa mitä pidemmälle mentiin.. tai olis... harmi että siitä ei kovin paljoa lopulta irti saada revittyä, potentiaalia olis ollut paljon enempäänkin..

.. toki hieman miedoksi kuitenkin jäi kaikkinensa näin vanhemmalle katsojalle. Tosin suunnattu ja tarkoitettu tosiaan suht nuorille sit. Tosin jos itselleni jäi aikoinaan Lucasfilmin tekemä Labyrinth elokuva todella elämään ikuisesti ja vielä tänäkin päivänä iskee melkeinpä yhtä hyvin ja maukkaasti kuin silloin aikoinaan, en oikein jaksa uskoa kuitenkaan että tämä olis jollekin joskus kymmenien vuosien päästä vielä samanmoisessa klassikko asemassa nyky pikkulapsille ? noh tiedä tuota, suht tutkimattomat ovat monesti lapsen ajatuksen kulut !

Tosin nykymaailmassa osalle nuorista.. noita ns. nuorisoleffoja tuntuis olevan Saw ja sekin sieltä kilteimmästä päästä :D Sinällään kuitenkin ihan virkistävää poikkeusta välillä kun naisten vaatetus ei ole tissejä tai persettä ylikorostavaa settiä. Veri ei lennä roiskuen ensin metrin ja sitten kahden metrin kaarissa suihkuamalla, niin toki suolenpätkiä siinä samalla unohtamatta... kaikkea ei olla koko ajan teloittamassa ja tappamassa, tai vaikka oltaisiin niin niin ei tapahdu... tai kaikki ole niin ahdistuneita ja masentuneita päin persettä menneestä elämästänsä etteivät enää ei paljoa vaihtoehtona ole kuin se köysi ja mahdollisimman vahva puunoksa.

Kutkutus ja kuumotus jää vähän puolitiehen matkalla katsojalleen ja jotain Gremlinsin tapaista tästä on turha odotella.. ei "edes" Crittersiä. Näistä otuksista ei vaan löydy ei charmia eikä vetovoimaa lähellekään samalla tavalla. Huumori on suht kesyä ja kilttiä kans, todella nuoriin voipi kyl upotakin. Luottaa kuitenkin liiaksi hengästyttävän tauottomaan efektirymistelyyn joka jättääpi väkisinkin homman aika etäiseksi.

Ai niin ilmeisesti suht lopussa, aivan pienen, ohikiitävän hetken verran itse R.L.Stine vetäsee hauskan nimileikin siinä ohimennessään :D ..hommassa on jo vähän Stan Lee maista piirrettä, "twistillä" varusteltuna.

trailer..


----------------------------------------------------------------------------

The Jungle Book (2016)

Taitaa olla suht tunnettu tarina tämä jo pidemmänkin aikaa, mutta itseltäni tämä onnistunut aina ohitse livahtamaan.. joten nyt on aika tullut tähänkin Disneyn tarinaan tutustua.. sen verran vakuuttavalta versiolta tämä visuaalisesti nimitäin näytti, siis ainakin trailerin perusteella etukäteen..

..muutama animaatio tästä on väsätty (suht harvaksaltaan kuitenkin) ja tunnetuin varmasti se Disneyn 1967-vuodelta oleva. Jonkin sorttinen vaille huomiota jäänyt tv-elokuva viritelmä yritelmäkin taitaa olla. yhtä kaikki, nuo kaikki meikäläiselle täysin tuntemattomia, aivan kuten alkuperäinen kirjakin, joka on siis Rudyard Kiplingin kirjoittama ja kirja(t)han ovat peräti 1800-luvun puolelta !

Kyse ei ole todellakaan mistään Tarzan kopiosta tai edes muunnelmasta sinänsä. Realismi itsessään viskataan heti kättelyssä romukoppaan sillä eläimet osaavat tässä puhua ihmiten kieltä... vaikka noin muutoin "viidakon lait" kivasti pätevätkin ja ilmoittavat olemassaolostaan kun eläimien marssijärjestys on odotetunlainen ravintoketjun osalta.

Ajoittain tarina on yllättävänkin riipivä ja raastava. Eläimellisiä taistoja(kin) on luvassa ja niissä on todellista uhkaavuutta läsnä. Lasten leffaksi poikkeuksellisen painostavan uhkaavia kohtauksia tässä montakin kertaa tarjolla.

Ja kyllä vain, se visuaalisuus on jotain silmiä häikäisevää. Ei tule toista näin puhtaasti tietokoneella luotua elokuvaa joka saväyttäisi näin vahvasti. Toki ei tämä sinänsä niin realistisen näköistä ole välillä vielä CGI paistaa ihan kunnolla läpi mutta suurimman osan ajasta aivan tajuttoman kaunista katseltavaa.. melkoisen poikkeuksellista.

Elikkäs ainoa ei digitaalisesti luotu näyttelijä tässä on Mowgli niminen pieni poika (Neel Sethi), ääninäyttelijöinä (erinäisten eläimien) löytyy sitten melekoisen vakuuttava kattaus ! .. Bill Murray, Ben Kingsley, Idris Elba, Scarlett Johansson, Christopher Walken, ...sieltä nimekkäimmästä kaartista siis...

...taatusti ollut tuolle näyttelijälle kuin ohjaajallekin ainutlaatuinen ja poikkeuksellinen leffa tehdä, kun käytännössä on vain yksi ! ihmisnäyttelijä ja käytännössä kaikki muut tehdään tietokoneella. Toki sentään tuollaisia aika hupaisenkin oloisia ja näköisiä käsinukkeja käytettiin kuvauksissa sit todella paljon.

Varsinaisesti ja kovin suoranaisesti tässä ei mitään opetuksia tuputeta, itse katsojan kaivamalla hommasta saa mm. sen irti että ihmisen ei pidä mennä sorkkimaan luonnontasapainoa, jonka se tosin saattaa tehdä tahtomattaankin vaikka sitten vain auttaminen mielessään.

Alkupuoli elokuvasta tempaisee todella vahvasti ja suorastaan naulitsee katsojansa penkkiin, kiitos kuuluu tästä pitkälti tuolle leffan "pahikselle" tiikerille nimeltään Shere Khan. Keskivaiheen jälkeen mennnään hitusen laahaavissa tunnelmissa ja alkaa jo vähän tylsistyminenkin takaraivossa kutkuttelemaan ainakin hitusen varttuneemmalla katsojalla.. samalla hommassa halutaan tuoda väen väkisin muutama musiikillinen kohtaus mukaan, jotka olisivat vallan mainiosti voinut tästä pois jättää, vaikka kyseessä alunperin osittainen musikaali lieneekinkö ? Loppu nyt tuo vähän alun fiiliksiä takaisin, mutta hitusen turhan myöhään kuitenkin.

Mainittakoon nyt vielä kertaalleen että Visuaalista silmäkarkkia ja makeaa mahantäydeltä enemmän kuin laki sallii, alkaa oikeasti jo siltä osin jossain vaiheessa napa ritistä liitoksistaan. Jollain tavalla säväyttämisen osalta tätä vois verrata ensimmäiseen Jurassic Parkiin siis nimenomaan visuaalisuuden kannalta, aivan samoihin sfääreihin ei seikkailullisesti päästä, vaikka ajottain dinojen perskarvoja siltäkin osalta kutkutellaan, siis positiivisessa mielessä eikä laisinkaan negatiivisessa...

...pakko kuitenkin myös myöntää että tuo alkuperäinen Disneyn animaatio näyttää kyllä siltä että ajan syömähammas ei pysty sitä ikinä nakertamaan, ei edes kulmasta pienen pientä sirua irti lohkaisemaan. Tämän version kanssa ajan saatossa saattaa kuitenkin lohjeta pala jos toinenkin.

Ohjauksesta vastaa Jon Favreau, joka toi vaikkapa Iron Manin valkokankaille… ja onhan se muutakin väsäillyt, kuten Chef leffan vaikkapas.

trailer…


------------------------------------------------------------------------------------------

Bad Neighbours 2 (2016)

Suhteellisen suoraa jatkoa siinä mielessä että nämä päähenkilöt jälleen samat kuin ekassa (Seth Rogen ja Rose Byrne)...

....toki viime kerran kauhukakara (Zac Efron) ei tällä kertaa ole harmaiden hiusten aiheuttaja vaan päinvastoin, tällä kertaa hyvää pataa tämän tuttuakin tutumman kaksikon kanssa.. kunhan on käynyt ensin sisarkunnan höynäytettävänä.

Tällä kertaa naapurustoon muuttaa mimmi (Chloe Grace Moretz) ja tuo mukanaan varsin villejä sisarkunta mimmibileitä ja siitäkös tällä kertaa toista lastaan odottava hissukseen ja hiljaisuudesta nauttiva kaksikko otsasuontaan pullistaa ja verenpainetta nostattaa.

Ohjaajana toimii toistamiseen tämän komediallisen sarjan peräsimessä Nicholas Stoller.

Ensimmäinen oli ihan katsottava, ei mikään super-ratkiriemukas hersyttely mutta ihan sujuvasti hihitytti ajoittain ! :) Harmittavasti tuntuu siltä että siihen käytettiin kaikki valttikortit ja kortit ylipäätään jaettiin jo ensimmäisen leffan yhteydessä ja tällä kertaa tyhjästä on paha nyhjästä, kun vitsinikkarin ideat tuntuvat olevan melkoisen hukassa tai tyrehtyneet aihealueen tiimoilta... varsinkin mitä pidemmälle homma etenee sitä ideaköyhemmäksi vitsit käyvät... välillä vähän kives vilahtaa esille, tosi hauskaa jee.

Varsin väsynyttä tämä jalkimmäinen esiintyminen, eka oli ihan hauskakin ja katsottava, eli kaikkea mitä tämä jälkimmäinen taasen ei.

trailer…
 
Cassandra's Dream (2007)

Kannessa lukee Match Point (joka on erinomainen leffa) on saanut vertaisensa ja sekös mielenkiinnon leffaa kohtaan herätti... onhan ohjaajan pallilla Match Pointissa erinomaisesti onnistunut samainen Woody Allen. Pääosissa yleensä mainiot Colin Farrell sekä Ewan McGregor parilla muullakin maukkaalla nimellä kuorrutettuna.

Tarina siis kertoo veljeksistä jotka joutuvat taloudelliseen ahdinkoon, kiitos toisen pelihimon sekä toisen rakastumisen naiseen josta seuraa on suuret kustannukset. Eipä hätiä mitä sillä sukalaisista setä tulee hätiin, mitä taloudelliseen ahdinkoon tulee...

...mutta...

...samalla mies haluaa veljeksiltä melkoisen kohtalokkaihin mittoihin yltyvän vastapalveluksen. Veljesten niskaan ladataankin melkoinen psykologinen ahdistus niskoille kannettavaksi ja kaksikko onnistuukin näyttelypuolessa vähintäänkin hyvin !

Varsin hyvää draamaa ja samantyylisesti loppua kohti yltyvää trilleröintiä kuin mitä Match Point oli, aivan samalle tasolle ei päästä kuin "esikuvansa", voinee johtua siitäkin että leffa kulkee yllättävänkin pitkälti hyvin samantyylisissä jalanjäljissä ja dejavu fiiliksiä tulee väistämättä mieleen tätä katsellessa.

Eritäin laatuleffa tämä(kin) :) jos pitäis valita vain toinen Match Pointin ja tämän väliltä niin valinta kieltämättä kinkkinen olisi mutta loppujen lopuksi Match Pointin tarina kokonaisuudessaan oli kuitenkin iskevämpi makuuni, kuten myös henkilöhahmot ja täten heidän jutustelunsakin kaikkinensa. Niin tai näin "draamatrilleröinnin" ystävät tuskin kovin pahasti tulevat pettymään, jos piti mainiosta Match Pointistä pitää tästäkin.

Taattua laatua joka nousee perinteisestä liukuhihnatusinatuotannosta kevyesti edukseen ! :) Tarinata perheestä, verisiteistä, ihmisluonteesta, kivuliaasta rakkaudesta, syyllisyydestä... lohduton kuvaus ihmisten taistelusta pärjätä ahdinkotilanteessa ja epätoivosta tehdä epätoivoisia asioita.

trailer…


--------------------------------------------------------------------------------------------

Thunderstruck (2012)

Tuollainen perusleffa joka on nuorisolle suunnattu urheilu-unelmoniti-"fantasia" leffa.

Elikkäs on se perusheppu joka teini-ikäinen pojankloppi, joka tuntuu olevan sellainen hyväsydämien veikko joka on hurahtanut koripalloon ja fanittaa supertähti Kevin Durant'ia.

Pojan omat pelitaidot eivät aivan esikuvansa tasolla ole vaan aivan päinvastoin ja omassa joukkueessa hepun rooliksi onkin muotoutunut juomapullojen täyttäjä ja koulussa herjausta sataa niskaan, kun Youtubeen on levinnyt useampi hänen "taidonnäyte" videoitaan mitä koripallolla temppuiluun tulee.

Vaan eräänä päivänä tapahtuu ihme ja heppu saakin esikuvansa taidot ja samalla pojan taidot taas siirtyvät supertähdelle. Vähemmän yllättäen myös romanssirintamalla alkaa kulkea ja kaikki ihailevat tätä tyyppiä.. siinä mielessä hassua että näissä leffoissa aina "opetetaan" vääristyneen irvistyneesti että kaikki pilkkaa sua jos et ole jossain ihan hemmetin hyvä ja sitten kun olet niin kaikki nuolee peffaa ja on niin ystäviä niin ystäviä kuin olla ja voi.. tosin onhan toi omalla tavallaan vaan sitä arkirealismia mutta niin sairasta ja vääristynyttä.. tosin niin se elämä monesti on.

Tälläisissä leffoissa jo käytännössä etukäteen tietää mitä tuleman pitää.. mut ei tämä nyt mikään toivoton tapaus ollut. Muutama ihan semihauska kohtaus ja noin muutoinkin ihan viihdyttävä oli katsella :) myös alkuhötön jälkeen tulee ne muutama "elämänviisaus & opetus" pätkät ja lopussa sitten tavalla tai toisella saadaan se feel good kaikille kun koko perheen leffa kyseeessä.. toki sitten mitään yllättävää on totaalisen turha odotella.

Pääosaa esittää joku "PerusPepsodent" jannu junnunen, sekä itse Kevin Durant myös junnuvalmentajaa James Belushi.. sekä pari muutakin tuntemattomampaa nimeä.

Ihan jeba ! :)



--------------------------------------------------------------------------------------------

Don't Breathe (2016)

Hebbuliinokset alkuperäisten Evil Deadien takaa, ainakin mainostus on kova tuon osalta tämän leffan kyljessä, kun Sam Raimi ja Rob Tapert on valjastettu jälkeen jännärikauhua luomaan.. tosin vain tuottajina, ei ohjaajana tällä kertaa. Ohjauksesta joka tapauksessa vastaa Fede Alvarez.

Pääosaan otettu astetta tuntemattomampia nimiä. Nainen (Jane Levy) päättää konnakavereidensa (Dylan minnette, Daniel Zocvatto) kanssa lähteä syrjäisestä talosta vähän pöllimään kamaa kun oman lapsen elättämiseen ei tunnu rahat riittävän, iloilla on myös hitusen sit "viimeinen keikka" fiilistä ja mentaliteettia...

...etukäteen homma vaikuttaa todella helpolta, selviää nimittäin että kaiken lisäksi tuossa hulppeassa talossa asuu hitusen iäkkäämpi mies joka on sokea (Stephen Lang).. joten murtovarkauskeikan pitäisi olla poikkeuksellisen helppo homma tällä kertaa saada suuri saalis.

Homma etenee todella nopeatempoisesti ja missään kohtaan ei jäädä turhia maleksimaan saati jaarittelemaan. Näpsäkkää tunnelmanluontia ja kivaa kuvausta kun kamera ajelehtii talossa varsin näpsäkkäästi. Onneksi homma pysyy suht koht lapasessa ja ei lähdetä ihan kuutamolla tämän kanssa. Vaikka lopussa hiutsen lähetäänmkin revittelmään liiaksi väkivallan voimin & verikekkeröinnin niin silti ihan totaalisesti ylitse hommaa ei lähdetä tykittämään, maltti ois valttia... suht hyvin jaksettiin homma hoitaa mutta loppupuoli alettiin jo olemaan rajoilla että tuoko sitten sen fiiliksen päällimmäiseksi että tämä on nähty niin monta kertaa aiemmin.

Okei hommassa on paljon niitä sitä perusummehtuneisuutta, koska tiettyjä peruskliseitä kierrätetään useampaankin otteeseen, homma kuitenkin pistetty kasaan niin taidokkaasti että siitä huolimatta tuntuu jopa "virkistävältä" tuulahdukselta. Vaikkei nyt aivan ikuiseksi klassikoksi sentään yllä, niin hemmetin hyvä kuitenkin, genreensä poikkeuksellisen mukaansa imaiseva.


trailer..


-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pride + Prejudice + Zombies (2016)

Tämä markkinoi itseään että on Jane Austenin klassikkotarinan muunnelma. Meikäläisen kuitenkin vaikea sanoa että mitä juttuja on alkuperäisteoksesta ja mikä on muunneltua, noh.. zombiet varmaan ainaskin ovat tätä ns. uutta matskua, ainakin niin vahvasti olettaisin !? :D

Tämä tuli kyllä itselleni ihan puskista ja kun odotuksia ei ollut, eikä se niitä vähäisiäkään valitettavasti täyttänyt.. zombie leffat eivät kuulu suosikkeihini (eikä tämä niiden asemaa paranna millään tavalla)..

..kovasti olisin toivonut että tämä olisi ollut sitä ehtaa b-tavaraa tehtynä oikealla tavalla ja hulvattomilla onlinereilla jne... kuten oli Lesbovampyyrien tappajat, se oli leffa joka pääsi yllättämään hurmoksellisella hyvyydellään aivan totaalisesti pöksyt kintuissa. Tällä kertaa tämän ohjaaja tarinanikkareineen ei valitettavasti vetele oikeista naruista ja kokonaisuus ei ole hanskassa ohjaajan hyppysissä. Selvästi heillä on ollut visio mitä ovat lähteneet rohkeasti toteuttamaan ja sen myös tuottaneet, harmi vain että lopputulos on ihan mitäänsanomatonta... tarinapölinää joka ei juurikaan kiinnosta, huumoria ei ole nimeksikään.. väkivaltakohtauksetkin ovat lähinnä vain iljettäviä eivätkä juuri muuta.

Tiedä sitten mitä Jane Austenin porukat tästä sitten mieltä ovat, onko tämä heille totaalista pyhäinhäväistystä ja kyseisen nimen hyväksi käyttämistä vain noin markkinointimielessä ? Mikä on kieltämättä tämän tekijöiltä aika erikoinen ja tietyllä tavalla varmasti melkoinen riskivetokin ollut.

Harmi että Matt Smith on tähän kokkareeseen yhtenä näyttelijänä mukaan joutunut, pari puolihottia misua mukaan joukkoon kans eksynyt mutta eivät tätä pelastamaan pystyneet.

Siltikin oman pienen kulttifanikuntansa tämäkin näyttää löytäneen, jotka kovasti tämän nimeen vannovat ja tätä mainiona pitää.. itse en kyllä tuohon porukkaan valitettavasti voi juurikaan yhtyä.

trailer…


------------------------------------------------------------------------------------------

Batman v Superman : Dawn of Justice (2016)

Itselleni suuri ongelma on jo se että en ylipäätään ole kovin suuri ystävä tälläisille jutuille joissa supersankareita naitetaan keskenään, joko yhdessä touhuamaan ja vielä vähemmän innostaa jos vastakkain.. harmi että tuntuu olevan melkoisen kuuma trendi tällä hetkellä joten turha vastaan yrittää edes pullikoida asian suhteen nykymarkkinoilla...

...eikä tässä niitä sitten ole vain muutama, vaan todella paljon tuttuja nimiä erinäisten sarjiksien maailmasta (tai maailmoista) yhteen liitetty, joilla osalla uudet ja osalla jo tutut naamat (näyttelijöinä) valkokankailta.

Toki tämä nyt ehkä poikkeus koska Frank Millerin sarjakuva on niin kovaa kamaa että tästä nyt visiota suodaan tulemaan, vaikkei se lähellekään siihen oikestaan liity muulla tavalla muuta kuin Bättis ja Teris ottavat yhteen. Muutoin ei juuri yhtäläisyyksiä tuohon huikeaan sarjikseen ole ja siihen on aika mainio kaksiosainen animaatioelokuva tehty, sarjiksesta suoraan siis ! :)

Toki nämä DC:n hommat tulee katsottua ja hankittua kyllä, varsinkin kun Batman siellä mukana touhuilee.. tai Jokeri ja Harley Quinn kelpaavat myös enemmän kuin mainiosti. Taasen Marvellin kimppakivat eivät niin hirveästi jaska meikäläistä kiinnosta… toki ne tulee vilastua ja hankittua halpiksena ja sitten poikkeuksetta vietyä vaihdossa pois.. noh ehkä Spider-Man tekee siellä suunnassa meikäläiseen poikkeuksen :) vaikka laadullisesti ainakin kriitikot tuntuvat niitä keskimääräisesti kehuvan suht kivastikin mut Avengersit ovat mulle olleet, varsinkin ne alkupään ihan unilääkekamaa.. tosin toi Endgame oli ihan jees ja viihdyttävä :)

Hahmot siellä puolella ei vaan nappaa niinkään meitsiin vaikka kuinka pinnistelis, tai no se Spiderman kyl, toki myös Guardians of Galaxy sakilla oli ihan kivasti annettavaa omalla tavallaan :)

Nu juups, sepä siitä ja itse asiaan takas haahuilemasta.

Tässä leffassa kun Batman (Ben Affleck) kun pistelee vihulaisia oikein kunnolla kuonoon tai pelottelee niiltä paskat housuun kovilla otteilla kovistellen, se tässä on kieltämättä tehty toistaiseksi kaikista onnistuneimmin mitä valkokankaalla on ollut (harmi että tuota on turhakin vähän tässä).. tällä kertaa Batman on oikeasti säälimätön ja häijy kostaja jolta ei irtoa empatiaa eikä sympatiaa tipan vertaa sellaiselle henkilölle, jonka hän kokee tekevän pahaa tai hallaa tavalliselle kansalle, jolla ei osaa eikä arpaa maailman pahuuteen... eikä edes ns. hyvää tekevälle Teräsmiehelle (Hery Cavill), jos tämän maailmanpelastusoperaatiossa kuolee tukuttain viattomia sivullisia... ahdistavan synkkä versio Batmanistä siis tässä, jos rikollisen suunnalta asiaa katselee...

...tosiaan Lepakkomies pistelee kyllä tanner tömisten porukkaa untenmaille action kohtauksissa, jossa on todella sellaista painavuutta ja uhkaavuutta todella kivasti saatu mukaan, jos siis on ihan ehdat ihmiset vastassa eikä "muut höpöhöpöt". Batman tulee jostain yllättäen ja on melkeinpä hyvin nopeasti myös kadonnut, saalistaen kohteensa.... jos Affleck olis sen erillisen oman Batman filminsä, niin taistelukohtauksiin vois tästä kyllä ottaa paljonkin hyvää mukaan, mut ei ilmeisesti koskaan sit tehnyt..

...tuohon Batman ja Supermanin otatukseen keskenään on kyllä sitten haettu viitteitä äärettömän paljon jo yksistään tuon panssaripuvun kautta sieltä Frank Millerin kuuluisampaakin kuuluisammasta sarjiksesta. Itse matsi Teriksen ja Bättiksen välillä oli lopulta yllättävän ok (siis tässä elokuvassa), sitä odotti pelko persiissä mutta siitä nyt sentään ihan kunnialla lopulta selvittiin vaikka se "päätös" sille nyt "oli mitä oli", toki sarjisjutskaa tämä on ja jälkikäteen ajateltuna nyt hammasta purren menee mutta siinä tilanteessa vähän hämilleen kieltämättä pisti ajatukset että mitä nyt tapahtui. Tuo Batmanin panssaripuku ei juurikaan häirinnyt mitä etukäteen olis odottanut, vaan toimi jopa ihan mallikkaasti ja tyylillä lopulta ajaen asiansa :)

Rytmitys on kieltämättä pahasti pyllyllään ja tosiaan leikelty vähän sinne päin, tapahtumat vähän hypähtelee koko ajan ees sun taas hitusensekavanoloisesti, vaikkei nyt sinänsä sekava soppa pohjimmiltaan ole..

..tämä siis tuo teattereissa ollut versio (151min), tiedä sitten mitä tuo Ultimate Edition (182min)... painottuvatko sitten toimintaan vai tarinankerrontaan, hahmojen syventämiseen ? vai vähän kaikkea kaikelle lisää ? ilmeisesti Suuren Valtameren tuolla puolen nostaa ikärajoituksen korkeimpaan R-rated.. joten ilmeisesti ainakin action kohtauksia vähän rankempana tarjolla, en oikein usko että Wonder Woman alkaa kuitenkaan strippaamaan ja näyttelis paljaita sulojaan ilkialasti jotta tuo ikärajan nousi siitä sitten johtuisi. Noh ois se sit jossain välissä katsottava ja vertailtava että tuoko mitään olennaista lisää itse elokuvaan vai tuoka vain peffalle puudutusta.

Alku oli jopa ihan lupaavakin, sitten katosi rytmi ja ryhti suht pitkäksi ajaksi ja lähti outoon haahuiluun ja hapuilemaan suuntaa etsien, sinne tänne pomppien ja sinkoillen... kunnes sitten alettiin toden teolla rymistelemään ja homma saatiin taas "sinne päin" menemään...

...lopulta se kaikkien pääpahis sitten oli lopulta Doomsday (CGI), jolla homma yritettiin saada päräytettyä maata kiertävälle radalle sanoin kuvainnoillisesti ja viedä megalomaanisiin sfääreihin. Nämä on kans jutut mistä en niin välitä, paljon pienempi muotoiset hipat iskee minuun paljon paremmin.

Toki toi lopun Teräsmiehen tappaminen oli pieni ylläri, en sitä kyllä olis odottanut edes tuolla tavalla toteutettuna.. vaikka sieltähän se entistä ehompana aikanaan taas porhaltaa tulemaan mutta kuitenkin.

Doomsdayn mukaan tuominen lienee pitkälti sitä että Teräsmiehelle saataisiin "veroisensa" vastustaja ja vähän uhkan tunnetta.. itse kylläkin pidän kuten jo aiemmin sanoin niin maanläheisemmästä konnameiningistä kuten vaikkapa Jokeri jne... se on yksi syy miksi on tullut aikoinaan Batmanin sarjismaailmoihin hurahdettua eri tasolla kuin mihinkään muuhun supersankarisarjiksiin…

…tosin tässä tuo maanläheisempi oli sitten Teräsmiehen maailmasta tuttu Luthor (Jesse Eisenberg), tosin ei ihan Lex suoraan mutta kuitenkin... tosin tuo oli tässä vähän vesitetty ja miehestä ei oikein sekopäisine höpöttelyine saatu sen kummoisempia loihdittua irti, oliko mies sitten lopulta lintu vai kala ? tietääköhän ohjaaja Snyder itsekään mitä tuolla haki ?


Elokuvan Artbook hitusen valottaa mitä tuossa uusitussa Lex "21st Century" Luthorissa on lähdetty hakemaan...
Charles Roven : "We wanted a young, compelling guy to play that role. Somewhat mercurial, always magnetic. You can't take your eyes of him."
"The Modernization of Lex is a good complement for my Superman," says co-star Henry Cavill, "because that's essentially what we tried to do qith Man of Steel, to bring Superman to the present day... much more like real life. This is what modern world is. The internet world is about opinion, and Lex is a manipulator of that. He's an internet troll."


Mitä taasen tulee Wonder Womaniin (Gal Gadot), olihan tuolla periaatteessa yllättävänkin paljon ruutuaikaa sitten lopulta, ei tosin Ihmenaisena niinkään ja sen tuleminen mukaan WW:na tuli ihan puskista ja oikeastaan yhtään mitään sen taustoista selvittämättä, joten se puoli jää aivan täysin sen omaan elokuvaan sitten... extroissa sentään oma reilu parikytä minsanen omistettu puhtaasti WW:lle. Tosin ihan hirveästi ei itse hahmoa siinä valoteta. Enempikin sitä kuinka aikanaan syntyi sarjakuvasankariksi ja minkä tyylinen hahmo oli kyseessä, mitä uutta toi ja millaisen sanoman yhteiskunnalle, miten hahmo on sittemmin muuttunut tv-sarjan ja uudempien sarjakuvien myötä jne... Totaalinen mysteeri tämän elokuvan perusteella koko tyyppi... tässä lähinnä Batmaniä vähän mutta sitäkin tutummin taustoitettiin ja Luthorin nulikkaa kans etäisesti. Elokuva olettaa että vaikkapa Terämiehen kohdalta niin Man of Steel elokuva on katsottuna alla, siitä mukana on myös reportteri Lois Lane (Amy Adams) jos siis esittää Teräsmiehen miellitettyä..

Leffa väläyttelee hetkittäin visuaalisuuden valokeilassa ihan näyttävästi mutta valitettavasti kokonaisuutena hitusen levähtänyt paketti. Hommalla on joko oikeasti ihan titaaniset pallit hetkittäin, kun taas sitten mennään pitkiä toveja ihan pallittomissa tunnelmissa, jotenkin kuitenkin olisin aistivinani tuollaista vähän äijäilymeininkiä tässä varmaan oltais yritetty pohjimmiltaan Zack Snyderin toimesta hakea !? tai itselle ainakin sellainen fiilis jäi, mut ei sellaista sitten oikein aikaan saanut..

..tuli hankittua kans tuollainen Batman v Superman - Dawn of Justice : The Art of the Film vajaa parisataa sivuinen kovakantinen suht makea pläjäys ... ihan kiva lisä ja tuki tuolle elokuvalla itsessään. Todella paljon todella upeita kuvia ja sit kans kommentteja siitä mihin ja mitä tässä pyrittiin tekemään.

"The big theme of the movie is, at the end of the day, are we too quick to judge sometimes? says co-pruducer Curt Kanemoto. "Do we act impulse? Do we act on disinformation? Do we have all the facts before we do something? That's the takeaway of the film.

Sinänsä varsin ironistakin, kun Ben Affleck ilmoitettiin Bruce Wayne/ Batman olevan tässä elokuvassa niin kaikki teilasivat heti miehen ja sanoivat että hän tulee pilaamaan koko elokuvan ihan täysin, eikä sovi rooliinsa millään tavalla jne... lopulta kun elokuva tuli, niin mies tässä sitä ehdottomasti vahvinta antia omassa roolissaan on, varsinkin Batmanina, ihan täysin en tuosta Bruce Waynesta en mene vannomaan.

...muita tuttuja henkilöitä sarjiksien seuraajilla (aiemmasta elokuvasta, tai muuten vaan tunnetumpia näyttelijöitä) ovat mm. Perry White ( Laurence Fishburne) joka esittää Daily Planet lehden pääjehua. Martha Kent (Diane Lane) joka on Supermanin maanpuolella oleva äiti. Alfred (Jeremy Irons) Brucen ja Batmanin kasvattanut, tuttu ja turvallinen hovimestari. Senaattori Finch (Holly Hunter)... myös loput tulevasta Justice League porukasta viltautetaan nopeasti The Flash (Ezra Miller), Jason Momoa (Aquaman), Cyborg (Ray Fisher)... vilahtaapa myös Zod (Micahel Shannon) aivan hetkellisesti kans kuvissa...

Musiikissa on kova yritys mahtipontista orkestraalista menoa pauhata oikein kunnolla.. mutta yksikään biisi ei kyllä kun leffa päättyy ole juurikaan jäänyt päähän soimaan tai edes etäisesti muista.

Zack Snyderin "kaikki" (300, Watchmen, Sucker Punch, Man of Steel, tämä) leffat ovat visuaalisesti olleet enemmän kuin kelvollista tavaraa mutta kaikuvat sisäistä onttouttaan todella ikävän kaiun kera.

Vaikkei tämä nyt ihan suuruuden hulluudessa maalin täysin osunutkaan, niin lopulta ihan katsottava tämä nyt kuitenkin oli omaan makuuni.. selkeästi kuitenkin parempi kuin mitä yleiset teilaukset antoivat odottaa.. kyl sil Snyderilla kuitenkion visuaalista silmää on ihan kivasti.

Omat todella suuret ongelmansa tällä elokuvalla on ja varmasti joitakin nuo asiat nyppivät aivan äärettömästi, niin että eivät pysty tästä millään tavalla nauttia mutta kyllä noi muutamat ihan makeatkin hetket lopulta tästä ihan kivan iltapuhteen tarjosivat meikäläiselle. Tiedä sitten mitä tästä olis tullut jos tyyliin Telltalen tarinasepot olisivat tuon tarinapuolen saaneet sepitettäväkseen :D

Sellaisena puoliaivottomana rymistelynä tämä sitten pitää ottaa jottei ihan hakoteille odotukset tätä kohtaan lähde..

Jollain tapaa hitusen kolkuttelee takaraivossa harmitusta että tästä olisi voinut saada huomattavasti paremman, mutta ei tämä nyt mitään täyttä kuravelliä itselleni kuitenkaan ollut sitten lopulta.

Mielellään tämän vielä uudemmankin kerran katsoo kuitenkin loppujen lopuksi.

Tuollahan tuota näyttäis olevan melkoisen tarkasti selostettuna, nuo kaikki lisät tuohon pidennettyyn versioon sit...

Every Difference in Batman V Superman's Ultimate Edition
http://screenrant.com/batman-v-superman-ultimate-edition-changes-differences/

Ultimate Edition trailer...
 
Live Like A Cop Die Like a Man (1976)

Italo crimiä tarjolla, elikkäs toisin sanoen melkoisen huikeata tykittelyä ! :)

Fred ja Tony ovat eliitti joukkoihin kuuluvia poliiseja Roomassa. Heillä on lupa tappaa, varsinkin jos heidät vaarallisiin peitehommiin käskytetään, ja niinhän heidät tälläkin kertaa käskytetään ! Joten vaaroja täynnä on tämä reissu. Takaa-ajoja, räiskyttelyä, paljasta pintaakin hitusen, todella maalinpunaista tekoverta ja sitähän luodinrei’istä valajaa jos ihmiseen sattuu osumaan näissä tuon aikakauden italoissa, ajoittain ”sillisalaattia” tarinallisesti pomppien sekä tietynlaista yllätyksellisyyttä tapahtumissa, mitä yleensä siis cop leffoihin tulee höliwyydin siellä puolella .. siitä tämä ”kruunaamaton” B-tykitys on tehty.

Elokuva alkaa käsittämättömän pitkällä kohtauksella, jossa moottoripyörät todella olennaisessa osassa, tuntuu että se takaa-ajo jatkuu, jatkuu, jatkuu, jatkuu ja jatkuu… varmaan pituudeltaan ennätysminuutteja hätyyttelee mitä missään elokuvassa tuollainen kohtaus. Muutoinkin luvassa on melkoista kyttä ja rikos meininkiä Italian alamaailmassa, jonka kyydissä kyllä katsojan kelpaa aikaansa viettää ! :D

Ohjaaja on Ruggero Deodato, joka on kuuluisampi tuolta kauhuleffojan puolelta ja kannibaalimeininkiä lisäksi… ei niinkään tai oikeastaan juurikaan tälläisistä kyttäleffoista tullut mies tutuksi siis mutta on se tälläisenkin siellä välillä väsännyt siis. Quentin Tarantino on hehkuttanut elokuvaa yhdeksi parhaimmista minkä mies on nähnyt, myös ohjaaja Edgar Wright on tätä todella kovasti hehkuttanut :)

Annetaanpas Totuus Elokuvasta – Raulin (syvä)analysoida tämä huikea tekele !


trailer…


------------------------------------------------------------------------------------------------

Blitz (2011)
"It's cop killer versus killer cop"

Jason Statham esittää poliisia jonka selkeänä esikuvana on itse "Dirty Harry" sen verran ronskin keinoin mies aikoo rikollisuutta niittää perikatoon omalta osaltaan... keinoja sekä kovaotteista huseraamista kaihtamatta.. Harryyn verrattuna mies ei juuri tuliluikkuihin perusta mutta rautaiset nyrkit ja niidet jatkoksi esineet kyllä tälle poliisi sedälle tuntuvat kelpaavan...

..saapa mies sitten parikseen erään homon (Paddy Considine) joka on saanut täyslaidallisen niskaansa iät ja ajat, varsinkin omiltaan. Tälläkin kertaa kaksikkolla tuppaa olemaan näkemyseroja erinäisistä asioista... kaksikko kuitenkin joutuu lyömään hynttyyt yhteen ja lähtemään Lontoon kaduille jahtaamaan Blitz nimellä itseään kutsuva poliisien sarjamurhaajaa.

Homman ohjaajana toimii Elliot Lester.

Luvassa annos jos toinenkin niin kissaa & hiirtä ja tokihan välillä hutkitaan ja mätkitään. Tai niinhän sitä ainakin luulis ! nimittäin Tom & Jerry meininkiä on, mutta tuota puhdasta toimintaa tässä on yllättävän tai suorastaan häkellyttävän vähän.. ellei jopa "olemattomasti"... miksikään oivaksi dekkaritarinaksi tästä ei ole vaikka pääsekopääpahis nyt ihan kelpo roolisuorituksen vetäseekin ja vähän liikaakin yrittää, tosin sekin stereotyyppinen sekoboltsi tuntuu olevan hitusen pöllitty sieltä Likaisen Harryn suunnalta. Action itsessään on aika nopsaan unhoon painuvaa ja tosiaan sitä on yllättävän ellei suorastaan olemattoman vähän.. joten jää vähän sellaiseksi väliinputoajaksi joka suuntaan kurkotellessaan...

...perusleffa jonka nyt loppuun kuitekin kahteli mutta ei ollut lainkaan sellainen mitä siltä etukäteen olis voinut odottaa, varsinkin kun Statham pääosassa. Porukoiden leukaluut kyllä loksuivat ja lonksuivat mutta melkeinpä tauotta höpöttämisen johdosta kuin siitä että ne ois suoria tai koukkuja iskujen muodossa vastaan ottaneet.

trailer…


---------------------------------------------------------------------------------------------------

The Mechanic (2011)

Alku vois olla aivan suoraan kuin jostain eräästä herra 47:n toimeksiannosta ja tekemisistä eräässä tunnetussa videopelisarjassa. Elikkäs tässä Jason Statham esittää palkkamurhaajaa ja hemmon ohjenuorana on ollut että mitä näkymättömämmin hänen osaltaan keikka on toimeksi pantu toteen, sitä onnistuneempi keikka hänen mielestään on ollut, näin ainakin kun leffa alkuun päräytetään.

Heppu "mekaanikko" Arthur Bishop (Jason Statham) nimeltään, saa toimeksiantona hoidella jonkin sorttinen oppi-isukkinsa (Donald Sutherland). Siitä sitten tämän oppi-isän poika (Ben Foster) joka on ollut hitusen retuperällä haluaa saada isänsä murhaajan kiinni ja vastuuseen teoistaan, hän haluaa koulutusta ja apua tältä parhaalta salamurhaajalta jotta voisi kostaa isukkinsa kuoleman.. joten siltä osin ihan kiva asetelma ja vähän jo tarinallisestikin yritystä kehissä mukana ! Leffan "pahis" ei sitten olekaan ihan se kaikista perinteisin näin ollen.

Yllätti kieltämättä vähän tuolla asetelmalla joka luotiin heti alussa. Toimintaa tässä oli jo jonkisen verran mutta ei mitenkään ylenpalttisesti.

Ohjaajana toimii Simon West, joka aiemmissa leffoissaan on aika tehokkaasti onnistunut homman aina jollain tavalla enempi tai vähempi ryssimään tai pikemminkin ei ole oikein mitään peruskaavasta poikkeavaa ja muistettavaa aiemmin saanut aikaiseksi.

Eipä tämäkään sitten pidemmän päälle miksikään totaaliseksi mestariteokseksi muotoutunut mutta kelpo katseltavaa ! toimii kuin perusburgeri .. suht kivasti aika tämän parissa vierähti mutta eipä tästä hirveästi vuosien päästä muistoja ole päähän muhimaan kuitenkaan jäänyt. Ei lainkaan huono kuitenkaan, jos toi Blitz oli lievä pettymys, niin tämä meni sitten hippasen verran sinne positiivisemman puolelle taasen. Aivan kaikkea pontentiaalia ei saati tiristettyä ja puristettua pihalle, varsinkaan tuosta mainiosta asetelmasta mutta riittävästi kuitenkin.

trailer…


-----------------------------------------------------------------------------------------

Mechanic Resurrection (2016)

Onhan tämä suoranaista jatkoa sitten sille miten ensimmäinen leffa päättyi mutta tämän kyllä pystyy myös katsomaan itsenäisenäkin tuotoksena ihan keposestikin...

...tässä on myös useampikin henkilö jotka ovat Bishopille tuttuja entuudestaan, erityisesti vähän kauempaa menneisyydestä (Michelle Yeoh, Sam Hazeldine). Kuitenkaan heitä ei ensimmäisessä leffassa ollut mukana millään tavalla. Noin muutoinkin tässä kerrotaan jotain kyseisen hepun menneisyydestä ylipäätään, ekassa leffassahan sitä ei juurikaan valotettu kansalle. Tosin ei tässäkään nyt niitä tiedonmurusia kyseisestä henkilöstä niin paljoa tiputella että makeaa mahantäydeltä tulis, ei todellakaan.. pikemminkin vähän murusta rinnan alle noin ikään kuin nälkävuotena jaeltuna.

Elikkäs Arthur Bishop (Jason Statham) on lähteä päräyttänyt itsensä kadoksiin ja mennyt Brasiliaan omalle pienelle purrelle asustelemaan. Joku tai pikemminkin jotkut ovat kuitenkin tulleet "mekaanikkoa" kiristämään että olis palattava entisiin hommiin ja taas tekemään tappokeikkaa heille, tai sitten hänet tullaan niittaamaan jos ei suostu palamaan entiseen... samaan syssyyn paikalle ilmaantuu myös pienessä lirissä oleva Gina (Jessica Alba)... tunnetuimmista näyttelijöistä myös Tommy Lee Jones on elokuvassa mukana.

Huomattavasti valtavirtaviivaisempi kuin ensimmäinen leffa ja "koristelee" itsensä huomattavasti enempi Hollywoodmaisuuteen, jo pelkästään maiseminen aurinkoisuudellaan... ajoittain tuosta päähemmosta alkaa jo Hitman 47:män lisäksi tulla mieleen hitusen Ethan Hunt ja miksei jo James Bond ja maisemien puolesta jopa Metal Gear Solid 1 ja 2 sekä Far Cry siis se ensimmäinen, pienen tovisen verran, erityisesti siis maisemien puolesta...

....jopa "romantista hömpötystä" on eri tavalla mukana, toimintaa on kokonaisuudessaan paljon enempi ja toiminnassa on huomattavasti enempi suureellisuuden tuntua... kaikki vähän isompaa ja enemmän mutta samalla hukataan myös ensimmäisen leffan suuriin vahvuus joka oli kiehtova asetelma henkilöiden välillä tarinan kannalta. Suhteellisen perusmeininkiä kaikilta osin mitä nykyajan perustoiminta pläjäytykseen tulee, kahtelee kyllä mutta ei niinkään muistele pidemmän päälle.

Niin juu, ohjaajahan on sitten ensimmäisestä vaihtunut ja tällä kertaa tuolla pallilla patsastelee Dennis Gansel.

trailer…


--------------------------------------------------------------------------------------

Deliver Us from Evil - Päästä meidät pahasta (2014)

Perinteisissä kannen mainostuksissa kerrotaan olevan Sinister sekä The Exorcism of Emily Rose elokuvien ohjaajalta, joka on siis Scott Derrickson sekä lisäksi Jerry Bruckheimer tuotantotiimiltä.

Hommelin nimi ois tällä kertaa että newyorkilainen poliisi Ralph Sarchie (Eric Bana) päättää lyöttäytyä yhteen hitusen erikoisen papin (näytteleepi Edgar Ramirez) kanssa, kun vastassa tuntuu perinteisen alamaailman lisäksi olevan vielä jotain astetta synkempääkin, ku kaupunkia tuntuvat terrorisoivan "demoniset riivaajat", vaan keitäpä he sitten oikein ovatkaan ?

Niin ja väittävätpä myös että tämä perustuu New Yorkin poliisissa työskennelleen ja myöhemmin demonologiksi ryhtyneen Ralph Sarchien tosielämän kokemuksiin. Tässä elokuvassahan tuon poliisin nimi on juuri tuo kyseinen Ralph S, jota siis Eric Bana esittää.. mainittakoon viel näyttelijöistä että tämän vaimoa näyttelee Olivia Munn.

Tää on vähän kuin liukas saippua, suhteettoman vaikea oikein mistään oikein kunnolla napattua tukevaa ja pitävää otetta.

Tuntuu että kaikesta on pyritty saamaan mahdollisimman umpinaista totaalista synkkyyttää, toki siinä missä vaikkapa Seitsemän onnistui, niin tässä homma levähtää ikävästi. Todella yllättävää että tällainen tosijuttuun perustuva lähtee näin ylitse vedetylle linjalle kuin taasen tuollainen sepitetty "satu" (Seitsemän) pysyy paljon maanläheisempänä ja huomattavasti realistisen oloisempana "tarinana"... henkilöt ja hahmot tuntuvat tässä aivan yhdentekeviltä ja tarinan sankaritkin lähinnä tylsimyksiltä ja suht vastenmielisiltä jopa. Kaiken kukkuraksi jää vielä maku että hommaa on turhaankin vielä ylipitkitetty...

...leffana oli kyllä pettymys, suurinta antia ehkäpä se että periaatteessa kirjana tämä vois kumminkin jopa kiinnostaa, olisko siihen saatu enempi ryhtiä, selkeyttä ja nappaavuutta mukaan !? Ai niin se pitänee vielä mainita että levyllä mukana oleva extra nimeltään Illuminating Evil : making Deliver Us from Evil, on sen sijaan tiukka ja pätevä paketti, jota janoais lisää ! huomattavasti mukaansa tempaavampi ja mielenkiintoisempi pätkä kuin mitä itse elokuva !

trailer..
 
Ylös Bottom