Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Elokuvasuosittelut ja muu leffakeskustelu

Batman tsekkailtu:

Pattinson oli kyllä hyvä Batmanina. Brucea ei nyt hirveästi näkynytkään, mutta silloin kun näkyi niin näytti enemmän joltain laitapuolen kulkijalta. Bale tosiaan veti sitä miljonääri-playboy lookkia aina Brusena, että tässä oltiin sitten siellä toisessa päädyssä. Justice leaguen vihasen Batmanin jälkeen tämän toimintakohtaukset vähän pliisuja, ja ainakin itseä häiritsi miten kaikki tulittaa ja näyttää osuvan aseilla koko ajan lepakkomiehen pukuun. Joo, on jotain luodiskestävää matskua, mutta tuntui silti jotenki "liian kuolemattomalle". Tuota kuolemattomuus hommaa lukuunottamatta tässä oli muutoin ehkä enemmän realistinen ote mitä aiemmissa. Batman hengailee asussaan joka paikassa :D Se ei ole enää sellainen myyttinen hahmo joka vaan ilmestyy varjoista, (vaikka leffan alussa kyllä kovasti uhoaakin olevansa sellainen) vaan naamari päässä oleva heppu joka koputtaa oveen, että tarttis kuule päästä sisälle. Realistisuus oli myös läsnä kun käytettiin liitopukua. Heh.

Leffassa oli välillä etäämmältä kuvattuja, todella taiteellisia kohtauksia. Välillä ihan hidastuksen kanssa. Tosi makeita, eikä kuitenkaan liikaa käytetty. 3h kesto tuntui ainakin itsestä hiukan liian pitkälle, ja ensimmäisen tunnin jälkeen tuntui useita kertoja että nyt ollaan oltu tässä kohdassa taas liian kauan. Toki sitten noiden kohtien jälkeen yleensä taas tapahtui jotain niin isoa että piti kerätä itsensä sieltä tuolin pohjalta ja oikein nousta etukenoon. Tuli myös kynnet ja sormenpäät järsittyä taas ihan verille, että kyllä siinä oli välillä jännät paikatkin niiden liian pitkien kohtien vastapainoksi.

Kissanainen ja arvuuttelija jättivät vähän kylmäksi. Kissanaisen ja Batmanin "romanssi" ei oikein tuntunut perustuvan muuhun kuin että molemmilla on ihonmyötäinen asu ja panettaa. Arvuuttelija taas tuntui vähän liian "nörtiltä" että olisi voinut fyysisesti tappaa ihmisiä. Nojoo, takaatahan se taisi ne aina kolkata, mutta silti. Ja se alun creepy hiippailu pormestarin talossa tuntui kanssa vähän oudolle. Miten se edes pääsi sinne? Hissillä?

Yritettiin selvästi myös olla hip ja tuoda esiin nykyaikaa. Pieniä juttuja, esim alussa näkyy kun nää jengiläiset kattelee kännykältä klippejä miten ovat hakanneet porukkaa ja ihailevat sitä. Mahollisesti jopa olivat tehneet nää hakkaamiset vaan sen takia että olisi jotain someen postattavaa, tai näinhän se taitaa ainakin oikeessa elämässä mennä. Sitten lopussa selvisi että nää arvuuttelijan apurit pitivät Batmania idolinaan. Siinä oli vähän tälläistä roolimallina olon pohdiskelua. Sama oli muistaakseni Dark Knightissa, kun siinä oli niitä amatööri vigilanteja pukeuteena lepakkoasuun. Siinä se tosin oli enemmän mukana punchlinen takia. Muistettiinhan elokuvassa toki myös tuoda esille sanat "valkoinen, rikas, etuoikeutettu ja mies". Tietenkin samasssa lausessa ja tässä järjestyksessä.

Ihan kelpo viihdettä, vaikka vähän negatiivinen sävy tainnut tässä omassa tekstissä nyt ollakin. Jatkoa odottelen innolla. Enemmän sinne Jokerin suuntaan saisi kallistua tässä synkkyys / väkivalta hommassa.


Toi sivun osoitehan näytettiin lopputekstien jälkeen. En ole vielä kerennyt tutkimaan mitä sieltä lyötyy.

8/10

- I'm vengeance
 
Tuli käytyä väijymässä uusin Batman itsekin, lyhyesti: Pidin paljon visuaalisesta ilmeestä ja tunnelmasta, synkkä noir toimii mainiosti. Pattinson on etevä roolissaan.

Laitetaan spoilereihin hieman pidempi sepustus.

Robert Pattinson on viime vuosina onnistunut luomaan nahkansa uudelleen ainakin allekirjoittaneen silmissä, ja miekkonen jatkaa Batmanissa vahvaa tekemistään. Pattinsonin tulkinta Bruce/Batmanista on Matt Reevesin käsissä raaka ja hienovarainen, realistisemmalla kaiulla toteutettu hahmo kuin ehkä aiemmin on nähty. Koko elokuva jatkaa hieman The Joker rainan synkkää visiota, ja hilpeitä one-linereita ei pahemmin viljellä. Vaikutteita ja tarinakaarta on lainattu selkeästi The Long Halloween sarjakuvasta ja miksipä ei kun kyseessä on mielestäni yksi parhaita sarjisbatmanejä päällä maan.

Juonellisesti kyseessä on sarjamurhaajatrilleri, jossa tutustutaan uransa alkupuolella olevaan Lepakkomieheen. Paikoin tunnelma on erinomainen ja visuaalisesti elokuva on upea. Rytmitys taas mielestäni paikoin hieman onnahtelee, ja elokuvan keskivaiheilla huomaa toivovansa että homma nytkähtäisi vähän eteenpäin kun penkki pakaroiden alla alkaa poltella, harmittavasti ei jännityksestä vaan pitkästä kestosta. Lopulta käsikirjoitus on kuitenkin tyydyttävällä tasolla ja aidosti jännittäviäkin hetkiä mahtuu mukaan, ja jos jatko-osa pitää tunnelman ja hieman tiivistää kerrontaa niin tässä on hyvät ajat Batman faneille luvassa.

Hahmot toimivat mielestäni pääosin erinomaisesti, Pattinsonin lisäksi erityispeukut John Turturrolle, Colin Farrelille (ja hänen maskeeraajalleen) sekä Paul Danolle. Zoe Kravitzin suorituksessa ei myöskään ole mitään vikaa, päinvastoin hän on kenties vähiten häiritsevä Kissanaisen esittäjä ikuna, mutta minulle Kissanainen on elokuvissa ja sarjoissa ollut aina jotenkin vaikeasti uskottavana pidettävä hahmo. Peleissä ja sarjakuvissa se ei häiritse lainkaan, mutta jostain syystä live action Catwomanit ovat aina olleet enemmän tai vähemmä pielessä. Myös Jeffrey Wright hoitaa Jim Gordonin roolin uskottavasti.

Kyseessä on kelpo Batman elokuva, joka joutuu ehkä hieman epäkiitolliseen asemaan väistämättömien Nolan-trilogia vertailujen kanssa, mutta onnistuu rakentamaan hyvän pohjan tuleville elokuville omalla synkällä tyylillään.

8/10
 
Viimeksi muokattu:
Tulipa Ghostbusters Afterlife katsottua 4K Blu-Ray:nä.

Ykkönenhän on kiistaton klassikko siitä ei pääse mihinkään, kakkonenkin on hyvä elokuva ja tulee aina välillä katottua mutta ei mikään klassiko kuten ensimmäinen osa. 2016 elokuvaa pystyin 20 min katsomaan ja sen jälkeen oli pakko pistää kiinni, niin järkyttävää kuraa, paskoja vitsejä ja onnettomia näyttelijä suorituksia.

Uutukaista kohtaan oli jonkinnäköiset odotukset mutta en odottanut mitään mestariteosta, niinpä olin todella positiivisesti yllättynyt sen laadusta. Elokuvahan on 2h pituinen Harold Ramiksen muistelu pätkä, samalla se tarjoaa uuden Haamujengin jonka toilailuja ja syntyä on ilo seurata. Ymmärrän kyllä jos joillekkin syö uskottavuuttaa että 12 vuotias lapsi on elokuvan päätähti, mutta itselle tämä lapsijengi toimi ainakin erittäin hyvin. Elokuvassa ammutaan laasereita ja metsästetään haamuja, se että lapset ovat päähenkilöinä ei vie uskottavutta elokuvalta yhtään enempää pois.
Lisäksi kun vielä näytteliöjiden taso on hyvin korkea niin ei haitannut kyllä yhtään, tietysti Paul Rudd siellä seassa sekoileamassa antoi hyvän mausteen mukaan.

Vaikka tässä on paljon uutta niin on siinä myös jonkunverran nostalgiaa ja vanhoja kohtauksia on luotu uudelleen, olin jo moittimassa elokuvaa siitä että se loppuu aivan samalla tavalla kuin ensimmäinen osa mutta siihen olikin tehty hyvä twisti. Lopussa kun vanha Haamujengi tuli paikalle niin oli pakko vähän kyynelehtiä, todella nostalginen hetki ja samalla myös erittäin surullinen.

Helposti menee kakkoseksi kaikista Haamujengi elokuvista, ei ehkä ekan osan veroinen ole, mutta todella todella viihdyttävä pläjäys uutta ja vanhaa sopivassa seoksessa. 4.5/5
 
Kaksi leffaa tullut katsottua tämän viikonlopun aikana.

Omerta 6/12
Suomalainen ison budjetin elokuva. Kansainvälistä meininkiä, mutta näkee silti, että kyseessä on suomifilmi. Jasper Pääkkönen vetää ammattitaidolla jäyhän poliisi Max Tannerin roolin. Elokuvassa puhuttiin paljon englantia. Tuntuu että yritettiin vähän liikaa olla kansainvälisiä. Ihan jees.

Old
M. Night Shyamalanin uusin ohjaus. Mies on profiloitunut mindfuck -elokuvien ohjaajana, jossa loppuratkaisu yllättää ja monesti heittää tilanteen ihan päälaelleen. Old ei tee tässä poikkeusta. Elokuvan idea on nerokas. Siinä syrjäiselle rannalle jääneet ihmiset vanhenevat hurjan nopeasti. Tämä aiheuttaa erikoisia tilanteita, jännitys, epätoivoa, pelkoa ja niin edelleen. Loppu tuo elokuvan "järkevään" päätökseen mikä tuntuu elokuvan aikana jopa vähän mahdottomalta. Tykkäsin.
 
Tuli katsottua juuri Battle Angel Alita (2019). Elokuva alkaa varsin lupaavasti, ympäristö sekä premissi vaikuttavat mielenkiintoisilta. Elokuva mukailee oheisia sarjakuvia parhaansa mukaan. Alita-hahmo on mielestäni toteutettu teknisesti erittäin hyvin, ja on varmasti tarkoituksellisesti hieman uncanny valley-fiiliksiä aiheuttava. Valitettavasti lupaavan alun ja teknisen toteutuksen jälkeen elokuva menettää otteensa. Upea tekninen toteutus muuttuu Marvel-elokuva #297-tasoiseksi viimeistään taistelukohtausten myötä tai sekavan urheilulajin myötä. Erityisesti urheilukohtaukset ovat kuin toisesta elokuvasta, tai oikeastaan videopelistä. Tähän lisäksi köyhä rakkaustarina, jonka toisen osapuolena toimii täysin vailla karismaa toimiva poika.

Kokonaisuudelle antaisin 2½ / 5 pistettä. Ei tämä elokuva ärsytä erityisemmin, mutta ei jää mieleenkään muuten kuin päähahmonsa onnistuneen teknisen toteutuksen ansiosta.

alita.png
 
Erityisesti urheilukohtaukset ovat kuin toisesta elokuvasta, tai oikeastaan videopelistä.
Tähän lisäksi köyhä rakkaustarina, jonka toisen osapuolena toimii täysin vailla karismaa toimiva poika.

Aika samanlaista se motorball oli mangassakin.
Muutenkin leffa on mangalle varsin uskollinen ja moni asia on jopa tehty paremmin, kuten vaikka Idon motivaatio Alitan kunnostamiseen. Leffassa se lähinnä halusi korvikkeen menettämälleen tyttärelle ja mangassa lähinnä kauniin nuken.
Hugo oli myös mangassa eikä se siinäkään sen parempi hahmo ollut. Itse jopa tykkäsin leffa versiosta enemmän.
 
Viimeksi muokattu:
Ranskalainen Koskemattomat (2011) on sympaattisen oloinen kuvaus vammautuneen miehen ja hänelle palkatun maahanmuuttaja-avustajan suhteesta. Tositapahtumiin pohtauvassa elokuvassa Omar Sy tekee loistavan suorituksen avustajana.

Ota kiinni jos saat (2002). Huippunäyttelijöiden upeat suoritukset täydentävät tositaphatumiin pohjautuvaa veijaritarinaa nuoresta huijarista ja häntä jahtaavasta poliisista. Leonardo DiCaprio ja Tom Hanks osaavat ja John Williamsin säveltämä musiikki täydentää kokonaisuutta.

Haamujengi (1984)
Bill Murrayn one-linerit ja vaahtokarkkimies. Huvittava popcorn-leffa, joka onnistuu satiirisoimaan kauhuleffoja. Turhia hahmoja ei puutu.

Sokea mies, joka ei halunnut nähdä Titanicia (2021)
Omaperäinen, inhorealistinen elokuva vammaisen miehen matkasta mielitiettynsä luo. Sokean ihmisen kokemusmaailmaa hyödyntävä lähikuvaus ja ääniefektit saattavat jopa ahdistaa. Elokuvan voi tulkita monella tavalla, päällimmäisenä rakkaus ja mitä sen vuoksi on valmis tekemään.
 
Tuli katottua pitkästä aikaa ysärileffa: Face off (1997)

Viihdyttävä elokuva edelleen useiden vuosienkin jälkeen. Meemi-maineessa oleva nauramiskohtaus elokuvassa kyllä pisti edelleenkin hymyn naamalle:

 
Harvinaisen pitkän vapaapäiväputken kunniaksi katsoin aamupalaksi elokuvan Tiger Claws (1992). Elokuvassa on potkuleffojen ystäville makoisa kattaus osaamista: Cynthia Rothrock, Jalal Merhi ja Bolo Yeung. Varsinkin viimeisimmäksi mainittu aiheuttaa kirjoittajassa aina pientä hämmennystä rintalihaksineen. Bolohan tunnetaan ehkä parhaiten sellaisesta mitättömästä elokuvasta kuin Enter The Dragon.

Elokuvan juoni kertoo martial arts-äijiä väijyvästä murhaajasta, joka murhaa näitä kylmäverisesti paljain käsin. Ainoaksi johtolangaksi muodostuu murhaajan käyttämä koura-taistelutyyli. Ohuiden juonikuvioiden jälkeen Rothrock ja Merhi saadaan samaan tiimiin ja metsästämään tätä salaperäistä kourijaa. Vaikka juoni kohtalaisen hyvin eteneekin pienen budjetin potkuleffaksi, on pääosassa tietenkin kamppailulajien osaaminen. Ja tässä porukassa sitä kyllä riittää. Tossu nousee yllättävän kevyesti jopa raskasrakenteisella Bololla puhumattakaan Rothrockin sujuvista kiertopotkuista. Useimmiten liike nähdään myös kokonaan ilman että liike on koostettu useammasta leikkauksesta. Tässä ei ole tarvetta piilotella näyttelijän osaamattomuutta liian monen nykyelokuvan tapaan.

Kokonaisuus on parhaimmillaan nautittuna Vinegar Syndromen julkaisulla, joka pitää sisällään kaikki kolme sarjan elokuvaa. Näistä elokuvista tuskin on parempaa versiota koskaan tulossa. Teknisesti julkaisu on paketointia myöten huippukamaa, vaikka yllättävän paljon kuvassa epäterävyyttä olikin. Voi johtua ihan alkuperäismateriaalin ongelmista.

Kyllä tätä elokuvaa voi suositella helposti ainakin mainittujen tähtien ystäville.

 
Tulipa nyt katsottua The Batman.

Pidin elokuvasta vaikka olikin hyvin erilainen kuin aikaisemmat elokuvat. Tämä on mysteeri/etsivä pätkä jossa on Batman.

Omat kokemukset hahmosta käsittää lähinnä 89 elokuvan ja siitä eteenpäin tulleet elokuvat, ei yhtään animaatio sarjaa/elokuvaa enkä pahemmin pidä siitä 60 luvin meiningistä. Sekä tietysti Rocksteadyn trilogia peleinä.

Uutukainen kyllä erosi tosi paljon aiemmista elokuvista ja ehkä sen takia olikin mukavan piristävä, mutta siinä oli pari miinusta. Ensimmäinen on sen pituus, varsinkin ensimmäinen tunti tuntui aika pitkältä mutta oli siellä muuallakin hiukan pitkäveteistä menoa. Toinen oli Selina Kylen hahmo ei toiminut itselle ollenkaan, Michelle Pfeiffer ja Anne Hathaway toimi itselle paremmin.

Toiminta oli näyttävää ja vaikka olin hyvin skeptinen Robert Pattisonin suhteen niin mies hoiti roolinsa mallikkaasti.

Ei tämä omilla listoilla ihan sinne kuumimpaan kärkeen mene mutta oli silti viihdyttävä erilainen ja rohkea elokuva Batmanista.

4/5
 
Tulipa nyt katsottua The Batman.

Pidin elokuvasta vaikka olikin hyvin erilainen kuin aikaisemmat elokuvat. Tämä on mysteeri/etsivä pätkä jossa on Batman.

Omat kokemukset hahmosta käsittää lähinnä 89 elokuvan ja siitä eteenpäin tulleet elokuvat, ei yhtään animaatio sarjaa/elokuvaa enkä pahemmin pidä siitä 60 luvin meiningistä. Sekä tietysti Rocksteadyn trilogia peleinä.

Uutukainen kyllä erosi tosi paljon aiemmista elokuvista ja ehkä sen takia olikin mukavan piristävä, mutta siinä oli pari miinusta. Ensimmäinen on sen pituus, varsinkin ensimmäinen tunti tuntui aika pitkältä mutta oli siellä muuallakin hiukan pitkäveteistä menoa. Toinen oli Selina Kylen hahmo ei toiminut itselle ollenkaan, Michelle Pfeiffer ja Anne Hathaway toimi itselle paremmin.

Toiminta oli näyttävää ja vaikka olin hyvin skeptinen Robert Pattisonin suhteen niin mies hoiti roolinsa mallikkaasti.

Ei tämä omilla listoilla ihan sinne kuumimpaan kärkeen mene mutta oli silti viihdyttävä erilainen ja rohkea elokuva Batmanista.

4/5
Meikäläisellä tämä ei oikein iske, vaan tuntuu todella tylsältä. Pattison vetää ihan hyvin kyllä, mutta leffa on aivan liian pitkä ja tuskin tulee toista kertaa katsottua.

Pikkasen on muuten tehty liian voittamaton tuosta Batmanista, kun pommi räjähtää naamalle ja ei mitään vahinkoa ole kasvoissa :D
 
Meikäläisellä tämä ei oikein iske, vaan tuntuu todella tylsältä. Pattison vetää ihan hyvin kyllä, mutta leffa on aivan liian pitkä ja tuskin tulee toista kertaa katsottua.

Pikkasen on muuten tehty liian voittamaton tuosta Batmanista, kun pommi räjähtää naamalle ja ei mitään vahinkoa ole kasvoissa :D

Joo olihan tuo vähän outo kohta, mutta kun ottaa sen viihtenä ja antaa mennä vaan niin jaksa välittää.
 
Täällä tuli myös katsottua uusin Batman. Itseasiassa jo jokunen viikko sitten leffateatterissa, mutta enpä näköjään siitä silloin tänne mitään kirjoitellut.

Tykkäsin kyllä, mutta ei ehkä kuitenkaan ihan parasta Batmania, jota on valkokankaalla nähty. Lisätty synkkyys ja tietynlainen realistisuus oli hyvä juttu. Näyttelijävalinnat myös suurimmalta osin onnistuneita, varsinkin pahikset. Paul Danon Riddler eritoten loistava. Perinteinen hahmo tuotu tähän päivään hieman erikoisella, mutta onnistuneen kammottavalla tavalla. Pattison oli ihan jees Batman, mutta vähän heikompi Bruce Wayne. Alfredin ja Selinan roolitukset sen sijaan pienoisia pettymyksiä. Ehkä johtuu eniten siitä, että näiden roolien edelliset esittäjät vetivät mielestäni homman sen verran paljon paremmin.

Elokuvan isoin ongelma mielestäni oli turhan pitkä kesto. Elokuvalla ei oikein ollut mitään perusteita olla kolmetuntinen. Helposti olisi saman tarinan kertonut kahdessa ja puolessa tunnissa - ehkä vieläkin lyhyemmässä ajassa. Elokuva ei myöskään edennyt mitäänkään erityisen vauhdikkaasti vaan pikemminkin laahasi paikoin.

Kokonaisuus jää kuitenkin selvästi plussan puolelle. Ei kuitenkaan pärjää omissa kirjoissa Nolanin Batman trilogialle, ei varsinkaan The Dark Knightille. Tykkään tästä uudesta synkän linjan DC filmatisoinneista. Sekä tämä uusi Batman että vuoden 2019 Joker vetivät pesäeroa sellaiseen perinteiseen sarjakuvaleffaan. Näitä vaan lisää.
 
Thor is back. Näyttä siltä että se crazy ruuvi jota avattiin edellisessä elokuvassa väännetään nyt täysillä auki.

 
Tietoa Avatar 2 ja pian saadaan teaseri. Mielenkiintoista on se että jokainen näistä 5 elokuvasta kertoo oman tarinansa joten samat näyttelijät voidaan tuoda takaisin tapahtui muissa mitä tahansa.

Myös ensimmäinen Avatar saa parannellun version loppuvuodesta.

 
Laitetaan nyt se Batman vielä kerran koska on nyt ajankohtainen ja muutkin on laittanut.
Eli Batmanille antaisin 7/10 ja ehkä miinus päälle.
En kadu ollenkaan että katsoin elokuvan, luokittelisin itseni Batmanista kiinnostuneeksi ja mielellään ainakin katson jokaisen tuotoksen ja päätän sitten pidänkö vai en.
Ensinnäkin, todella hienoa että elokuvaan otettu synkkä ja tunnelmallinen sävy. Versio Nirvanan alkup biisistä sopii tunnuskappaleena kuin nyrkki silmään. Kuvaus ja kuvailu synkästä Gotham Citystä on se jonka kuvittelen mielessäni ja haluan nähdä. Täällä rikos ja korruptio rehottaa ja meno ei usein ole kovin onnellista varsinkaan alemmalle luokalle.
Pakko kuitenkin sanoa, että elokuva olisi helposti saatu tiivistettyä kahden tunnin mittaiseksi tai jopa puolentoista, sen puolesta elokuvassa on liikaa aikaa saada katsoja haukottelemaan. Siinä ei mitään jos on pitkä elokuva, mutta oma mielenkiinto herppantui useasti.
Tämä on trillerigenren elokuva, mutta itsestäni kuitenkaan elokuva ei varsinaisesti ollut erityisen jännittävä tai ennalta-arvaamaton.
Mitään shokeeraavia juonenkäänteitä tässä ei nyt oikeastaan ollut.
Robert Pattinson sopii juuri tämänlaiseksi Batmaniksi; mies joka on hukuttanut itsensä murheeseen ja katkeruuteen.
Sanotaanko että minulla oli epäilykseni Pattinsonista Batmanina(vaikka kuten Majakassa todisti, on erittäin monipuolinenkin), mutta niin oli Affleckistakin ja hyvin vetivät silti.
Sellainen asia mikä on varmaan tullut mainituksi ja se on pakko mainita vaikka negaa tulisi niin pitemmän kaavan kautta. Ihmettelen miksi James Gordon ja Kissanainen ovat muuttuneet mustiksi. Tässä ei sinänsä ole ongelmaa näyttelijöiden suhteen, Kissanainen toimii ja näyttelijä veti roolinsa hyvin.
Se vain, että tämä on muoti-ilmiö;trendi tällä vuosikymmenellä, että joka toiseen kulttielokuvaan korvataan valkeat hahmot mustilla.
Hahmot, joita on rakennettu pitkä tovi. Tiettyihin asioihin ei pitäisi koskea, ja jos siihen halutaan koskea se pitäisi tehdä oikeasta syystä. Sillä on se merkitys, kun se on trendien aikaansaannos, tämä antaa elokuvalle muovisen ja pakotetun teennäisen maun. Se vaikutti minulla siihen, miten tosissaan elokuvan voi ottaa, jos elokuvan tekijöiden ideana on lisätä elokuvalle shokkiarvoa lisäkatsojia ja lisäkiinnostusta saadakseen, ja yrittää korvata sillä käsikirjoituksen puutteita. Let's face it, käsikirjoitushan ei ollut elokuvassa mitenkään erikoisen hyvä, ja elokuvaan haetaan peitettä synkästä teemasta ja hahmojen rodun vaihdolla. Ehkä seuraavaan elokuvaan ei jakseta keksiä mitään sen erikoisempaa myöskään, vaihdetaan Batman vain mustaksi ja rahantuloa ei voi estää. Ja jos joku sanoo että paska veto niin on rasisti. Miettii jos vaikka tehtäisi leffa Bob Marleysta, jossa Marleyta esittää valkoinen kaveri. Mikä raivo siitä syntyisikään.
Noh, mutta siinäpä tulikin settiä, elokuva-arvostelija en ole enkä sellaiseksi tule, minun henkilökohtainen lyhyt setti siitä mikä painui mieleen elokuvasta. Ei varmaankaan se ikimuistoisin Batman, kyllä minä ennemmin uudelleenkatson Nolanin leffat ja alkuperäiset kaksi Batmania jos live-action leffoista puhutaan.

Eli tiivistetysti: Miellyttävän näköisiin vaatteisiin puettu Batman-elokuva, mutta sisältö ei ole sitä mitä se olisi voinut olla. Tunnelmallinen ja tunteellinen, mikä on yksi hyvistä asioista. MM. Pattinsonin ja Kravitzin näyttelijäntyö hyvää. Tuotannon päätökset tietyistä linjauksista jotenkin liian läpinäkyvää pakkopullaa. Turhaa shokkiarvoa jolla korvataan puuttuvaa kontenttia. Arvuuttaja on yksi omista lempihahmoista Batmanissa, arvoituksia kyllä riitti mutta tämä pahis ei oikein päässyt oikeuksiinsa tässä elokuvassa. Elokuvan lopussa tiisataan Jokeria joten varmaan samalta tiimiltä tulossa vielä uusi Batmani, tämähän on loputon rahakaivo.
7-
 
Tietoa Avatar 2 ja pian saadaan teaseri. Mielenkiintoista on se että jokainen näistä 5 elokuvasta kertoo oman tarinansa joten samat näyttelijät voidaan tuoda takaisin tapahtui muissa mitä tahansa.

Myös ensimmäinen Avatar saa parannellun version loppuvuodesta.


Huhut maailmalla kertovat, että Dr. Strangen mukana tulisi tämä teaseri myös tänne pohjolaan. Ensi viikollahan se nähdään. Tämä ainakin käy järkeen, kun Disney nyt omistaa molemat näistä järkälemäisistä tuotannoista.
 
Ylös Bottom