Euroviisut

Dark Santa

PS2FIN Moderaattori
Suomi on uskomaton maa.

Mistä tämä johtuu? Miten on mahdollista että Jari Sillanpää lähetetään edustamaan Suomea suurimmassa Eurooppalaisessa laulukilpailussa?

Koko esityshän oli aivan kamala... Olin järkyttynyt jo siitä että pääsi jatkoon. Miehellä ei riittänyt ääni yhtään esittämäänsä kappaleeseen. Ja entä ne siivet? Miksi sillä oli siivet selässä? Sitä paitsi ne oli vinossa.

Vain Suomessa, hyvät ihmiset, vain Suomessa...

Olkaamme ylpeitä musiikistamme. Taatusti yksikään toinen maa ei ole pystynyt yhtä moneen pohjanoteeraukseen peräkkäin.
 
Finland: zero points.

Koko euroviisutouhu pitää käsittääkseni nähdä ns. normaalimusiikista eroavana pelleilynä, jossa kukin maa kilpailee siitä, kuka osaa tehdä parhaan huonon biisin. Esimerkiksi katsoin juuri tuon Jari Sillanpään esityksen ja voisinpa lyödä vetoa, että sama biisii löytyy joltain 1990-Dance-Hits-Jee-jee -levyltä. Uskallan silti väittää, ettei se ole kaikkein huonoin viisuehdokas. Pelottava ajatus.

Edelleen harmittaa muuten se NightWishin putoaminen karsinnoissa: vaikka bändi olikin yleisön suosikki, niin puupäätuomarit pudottivat biisin pois. Olisi ollut mielenkiintoista nähdä, kuinka oikeasti hyvä biisi voisi menestyä pellekilpailussa.
 
Joo kyllä todellakin on aika pelletouhua nuo Euroviisut. Eniten ottaa päähän se, että nykyään kaikki laulaa englanniksi. Eikös Euroviisuissa olla nimenomaan omaa maata edustamassa? Ja toinen paska juttu on se, että kaikki kappaleet ovat vain toistensa kopioita. Joka kappaleessa sama "I need you, I miss you" ja kappaleet ovat muutenkin melkeimpä samaa tanssipoppia kaikki.

Euroviisuissa pitäisi olla aina jokaiselle maalle ominaista musiikkia maan omalla kielellä. Saahan tuota tusinapoppia kuunnella radiosta vaikka joka ikinen päivä.

Ja kuten feldon sanoi; olis tosiaankin ollut mukava nähdä miten kerrankin joku oikea artisti menestyisi siellä kisoissa, jos Nightwish olisi vain päässy mukaan.
 
Juu, juu. Kyllä minuakin harmittaa suunnattomasti, ettei Danny päässyt eurolavoille.

Tosi kummallista, miten Suomi on varmaankin koko maailman huonoin euroviisumaa, vaikka täällä nyt kuitenkin tehdään niin paljon hyvääkin musiikkia. No, ehkä euroviisuja ja hyvää musiikkia ei pidä mainitseman samassa virkkeessä.

No, jos koitetaan uudestaan sitten kun Maki jää eläkkeelle.
 
Noh, ei Euroviisut aivan paha ole. Muutama vuosi sitten Saksa osallistui biisillä Wadde hadde dude da tjsp. Lisää samantyyppistä olisi mukava nähdä, vaikka se tulikin vaan viidenneksi. Ja voimmehan aina sanoa, että eihän se vika ole kilpailussa, vaan ihmisissä jotka päättää kuka sinne pääsee.

Itse väittäisin, että ainoa, jossa oli vähän potentiaalia oli Toarie. Korjasi yleisimmän Euroviisukappaleiden ongelman, mielikuvituksen puutteen. Silti, olisin pisänyt rumpubiitin uusiksi. En usko olevani ainoa, joka kyllästyy kuuntelemaan 4/4 kickiä koko kisojen ajan.
 
Jees, suomi taistelleepi taasen viidestä viimeisestä sijasta. Oli sen tasoista ölinää Sillanpään laulaminen että pois alta.
 
Biisien samankaltaisuus selittyy osittain sillä, että kappaleiden täytyy olla ennalta määrätyn ajan pituisia ja kaikissa kappaleissa on sama rakenne, muistaakseni se oli A,B,A,B,C,B(B) en ole varma, ei välttämättä.

Toisaalta on ihan ymmärrettävää etteivät suomalaiset menesty, kun eivät he koskaan ole kiinnostuneita viisuihin osallistumisesta. Olisihan meillä vaikka kuinka paljon hyviä biisejä, mutta ei kukaan jaksa uhrata biisiään euroviisuille vaan julkaisee sen joskus muulloin.
 
Suomen huono menestys esim. Euroviisuissa johtuu vain siitä, että päätöksen valta annettiin kansalle. Tai pikemminkin ehkä siitä, että Suomen osallistumisesta Euroviisuihin kiinnostuneet ihmiset koostuvat lähinnä Jari Sillanpäätä kuuntelevasta kansanosasta. Jos esim. Suomen nuoriso olisi äänestänyt omia suosikkejaan hieman innokkaammin, olisi lopputulos ollut toinen. Tosin jos minulta kysytään, ei silmiini pistänyt yhtään kiinnostavaa edustajaa, mikä nyt johtuu siitä, ettei Suomessa yksinkertaisesti osata tuottaa musiikkia ja sen myötä ihmiset eivät osaa vaatia mitään tasokkaampaa - vai löytääkö joku muu selitystä sille, miksi Eppu Normaalin ja Popedan kaltaiset bändit menestyvät niin hyvin aina levyn julkaistuaan? Mutta, mutta.. Loppujen lopukset Euroviisut ovat vain melko tyhjänpäiväinen iskelmämusiikkikilpailu, joten who cares?
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Zanis Dust
Tosin jos minulta kysytään, ei silmiini pistänyt yhtään kiinnostavaa edustajaa, mikä nyt johtuu siitä, ettei Suomessa yksinkertaisesti osata tuottaa musiikkia ja sen myötä ihmiset eivät osaa vaatia mitään tasokkaampaa - vai löytääkö joku muu selitystä sille, miksi Eppu Normaalin ja Popedan kaltaiset bändit menestyvät niin hyvin aina levyn julkaistuaan?

Kyllähän jotkut Suomirockista pitääkin... :)

Vähän Euroviisu-karsintojen jälkeen tuli joku keskusteluohjelma, en muista nyt nimeä. Joka tapauksessa, huvittavaahan se oli kun siellä nämä ns. asiantuntijat tosissaan ehdottivat, että Darude tai The Rasmus lähetettäisiin edustamaan Suomea... Kyllä se tosiaan kertoo jotakin kun Jari Sillanpään jälkeen seuraavat vaihtoehdot oli tuota luokkaa.

Kuulinpa muuten että joskus Suomea edustanut Kojo oli saanut 0 pistettä... Saavutus sekin. :)
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Zanis Dust
Tosin jos minulta kysytään, ei silmiini pistänyt yhtään kiinnostavaa edustajaa, mikä nyt johtuu siitä, ettei Suomessa yksinkertaisesti osata tuottaa musiikkia
Biisien tekeminen (säveltäminen/sanoittaminen) ja tuottaminen ovat aivan eri asioita. Eli mitä tarkoitit: biisin tekemistä, sovituksia vai tuottamista?

ja sen myötä ihmiset eivät osaa vaatia mitään tasokkaampaa - vai löytääkö joku muu selitystä sille, miksi Eppu Normaalin ja Popedan kaltaiset bändit menestyvät niin hyvin aina levyn julkaistuaan?
Onhan Suomessa kuunneltu ulkomaista musiikkia siinä kuin kotimaistakin. Ja Eputhan ovat tehneet paljon hyviä biisejä - tosin viime levyjen myynnit ovat vanhan maineen ansiota, IMHO.
 
Toki tiedän, että biisien tekeminen ja tuottaminen on eri asia, sillä olen itse tehnyt musiikkia omaksi (ja välillä toistenkin) iloksi jo 12 vuotta. Suomessa on varmasti paljon potentiaalisia biisien tekijöitä, mutta tuotantopuolella on mielestäni ne suurimmat ongelmat. Jo levyjen soundeista yleensä huomaa, milloin platta on tuotettu Suomessa ja milloin jossakin muualla. Tuntuu, että suomalaiset tuottajat tyytyvät liian vähään, mikä saa soundeista ohuita ja huonolaatuisia (enkä tarkoita tällä äänenlaatua), tai sitten kyseessä on vain ammattitaidottomuus (toki poikkeuksiakin on, mutta silloin yleensä mennään jo indie-kaman puolelle). Tuostahan kertoo jotakin jo se, että useat esim. ulkomaille halajavat artistit pyrkivät ulkomaalaisten levy-yhtiöiden ja tuottajien pariin, yleensä Saksaan tai Englantiin. Ruotsissa on aina tuotettu musiikkia, joka on vedonnut ihmisiin maan ulkopuolellakin, mikä kertoo siitä, että tuotantopuoli toimii.
Ei siinä ole mitään pahaa, että erottuu esim. soundeiltaan muun maailman tuotoksista, mutta suomalainen musiikki erottuu täysin väärällä tavalla ja siihen aina saadaan mukaan joku selittämätön tympeä elementti, mikä sitten estää sitä pärjäämästä muualla. Mielestäni pitäisi ottaa enemmän riskejä ja uskaltaa kokeilla jotain uutta. Ehkä syynä on myös sekin, että useat artistit tyytyvät menestymään Suomessa, eikä sen myötä uskalla ottaa riskiä - kaikkihan me muistamme miten Neljälle Ruusulle kävi, kun he yrittivät lähteä valloittamaan maailmaa paskasti tuotetulla musiikilla, jolla oli tosin myös sävelletty melko huonosti (tosin maailmahan on täynnä huonosti sävellettyä, mutta menestyvää musiikkia).
Ja jos joku ei satu muistamaan, oli Eputkin aikoinaan punk-bändi, joka yleisen käsityksen mukaan petti yleisönsä alkamalla tekemään sitä huttua, mitä se on tehnyt jo 20 vuotta.
 
euro viisut rock`s, ainaski sillo ne rock`s ku nightwish laulo siel. (eli kaun kauan sitten kun vielä jättiläiset tallusti maan pääl.)
 
No vaikkei tuo Jartsan viisu nyt mikään tajunnanräjäyttäjä ollutkaan, niin kyllä sinne meni läpi surkeampiakin yritelmiä. No eipä tarvitse vaivautua seuraamaan noitakaan viisuja enää lauantaina.
 
Jos Veikko Lavi ei olisi aikoinaan potkaissut tyhjää, olisi kappale "Ota löysin rantein" Ollut aivan mahtava Tsipale sinne viisuille. Minä ainakin olisin kilahtanut ihan täysillä.:p
 
Vastaus: Euroviisut

Otetaas vanha ketju hyötykäyttöön ja hämmästellään joukolla Lordin matkaa edustamaan Suomea Euroviisuihin. Mielenkiintoista nähdä, miten Hard Rock Hallelujah uppoaa eurooppalaisiin toukokuussa.
Biisihän ei kovin kummoinen ole, mutta shown luulisi herättävän jotain huomiota. Ateenassa vaan voi tulla aika lämpöistä lateksinaamareissa.

http://www.yle.fi/eurovision/
 
Vastaus: Euroviisut

Oliver sanoi:
Otetaas vanha ketju hyötykäyttöön ja hämmästellään joukolla Lordin matkaa edustamaan Suomea Euroviisuihin. Mielenkiintoista nähdä, miten Hard Rock Hallelujah uppoaa eurooppalaisiin toukokuussa.
Biisihän ei kovin kummoinen ole, mutta shown luulisi herättävän jotain huomiota. Ateenassa vaan voi tulla aika lämpöistä lateksinaamareissa.

http://www.yle.fi/eurovision/
Koitetaanko nyt fiksata sitä kämmiä, joka sattui aikanaan Nightwishin kanssa?
 
Ylös Bottom