Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

F1 2010 [PS3 Hype ja kaikenlainen peliin liittymätön hankintahölynpöly]

Vastaus: F1 2010 [PS3 Hype]

Interlagos sateella.

Näyttää kyl todella haastavalta peliltä, tuossakin sentään kuski joka osaa tota peliä ajaa, ja ei kärjen vauhdissa kyllä pysynyt, ja ilman buttonin virhettä ois jääny kyl kolmanneksi. Todella varovasto ajeli, ja lipsui siltin pihalle kokoajan, mahtavaa! Grafiikka on myös todella todella hyvää, ainut mikä on kyl jännä on tuo uusinnassa vesipatsaan puuttuminen kaikkien muiden autojen takaa paitsi omasta.

Lisäksi uusinnassa joka kierroksella aina samoissa paikoissa kamera on tietyssä paikassa, ei yhtään vaihtuvuutta, tosin tuo on aika yks hailee itselle, koska en ikinä jaksa katsoa uusintoja missään pelissä, vaan haluan ajamaan uusiksi :D

Onlinessa varmaan kivasti peräänajoja sateella :S AI jarruttaa suhteellisen samaan aikaan aina, mutta onlinessa kaik jarruttaa hiukan eri paikassa, toiset on ylivarovaisia ja toiset jarruttaa ihan liian myöhään...tommoset ku kohtaa samassa mutkassa peräkkäin, niin peräänajo on valmis :)
 
Vastaus: F1 2010 [PS3 Hype]

Juu tuossa olikin semmosia joista en olekkaan edes kuullu. VPD:ssa on kyl kuulemma molemmista varastoista kaikki varattu.

aika jännä kun eivät mitään asiasta ilmota :S

Mut tuo verkkokaupan mantereen varasto...vain 14 tilattu, joten kyllä varmasti saavat niitä enemmän
 
Vastaus: F1 2010 [PS3 Hype]

ja damage kuulemma oli hienoa.



- Vahinkomallinnus oli full-asetuksellakin anteeksiantavampi kuin vaikkapa F1: CE:ssä: renkaita ja siipiä ei saa niin helposti irtoamaan, mutta eivät ne ihan kohtuutonta rytkytystäkään kestä.


Tätä vähän pelkäsinkin, että kyl se fullilla vaan antaa anteeksi paljon enemmän kuin CE:ssä. Itse olen yksinpelissä vähän semmonen et tuppaa välillä ote herpaantumaan ja lipsutaan hiukan pitkäksi ja esim monacossa tai montrealissa jäi helposti kisa kesken CE:ssä ihan pikku virheen takia, ja videoiden perusteella CM:n versiossa saisin kisaani jatkaa, tuo hieman syö pisteitä kun välillä on kiva keskeyttää ihan ajovirheeseen, ja ei niin pahoja oikeen tahattomasti tule, mitä tuo peli vaatisi.

Noh, mutta se mitä tosta pisteet laskee ni sit kyllä ihan kaikessa muussa taitaakin pisteitä tulla niin paljon et ihmettelen jos ei ole omassa pelikokemuksessa yli 9:n peli, kuten monissa arvosteluissa on ollut
 
Vastaus: F1 2010 [PS3 Hype]

Vähän häiritsee noissa sadekelin pätkissä tuo, että aika huolettomasti voi ajella reunamaalausten ja kanttikivien päältä. Oikeastihan kuskit varoo niitä sateella kuin ruttoa ja jos lipsahtaa ulostulossa rengas kanttikiven päälle, niin seurauksena on pyörähdys! :eek:

Hieno peli kuitenkin tulossa ja kohtahan sitä pääsee ite testaan:D
 
Yhdessä haastattelussa mainittiin et peli laskee sateella kokoajan missä on liukkaampaa jne, muunmuossa kanttikivetykset. Tuossa joka kerta helppas ihan selkeesti kaasusta kun ajautui pitkäksi ja muutenkin tolla radalla on suht hitaat mutkat. eli eiköhän se lapasesta lähde tilanteessa jossa kiihdytetää täysillä mutkan jälkeen ja ajautuu kanttarin päälle, eipä se siitä mihkään pyörimään lähde jos ei vetoa ole takapyörillä
 
Vastaus: F1 2010 [PS3 Hype]

eli eiköhän se lapasesta lähde tilanteessa jossa kiihdytetää täysillä mutkan jälkeen ja ajautuu kanttarin päälle, eipä se siitä mihkään pyörimään lähde jos ei vetoa ole takapyörillä

Toivotaan että on juuri noin, mutta esim. tuossa interlagos videossa n. 1.03 ajetaan surutta kaasupohjassa kanttikiven päällä ja samassa mutkassa seuraavallakin kierroksella.

Ja pääsuoran jälkeen ykkösmutkassa menee nurmikolle, mutta kääntyy ihan hyvin takas radalle. ( tai ainakin se näyttää nurmelta:))
 
Vastaus: F1 2010 [PS3 Hype]

Epäilen että kyllähän se enemmän anteeksi antaa, minusta se on parempikin, ettei aina pienestä kolhusta rengas irtoa ja sitten kisa ohi. Se on tärkeintä mulle että auton saa mällättyä ettei saa rynniä miten tahtoo.

Kellään tietoa, kun on toi rengassääntö, niin miten saa valita sitte varikolla renkaita?
Jos menet ja rengas puhkeaa tai irtoaa, tarvitaan uusi setti, että parempi vain jos ei irtoa niin helpolla. Harjoituksissa Monacossa meni CE tyliin 3-4 settiä mulla ainakin.
 
Vastaus: F1 2010 [PS3 Hype]

Hamilton Kokeilee peliä;)
[video=youtube;g8F2QaVF5dg]http://www.youtube.com/watch?v=g8F2QaVF5dg[/video]
 
Vastaus: F1 2010 [PS3 Hype]

Tässähän sitä nähtiin mitä voi odottaa onlinessä. Vedetään shikaanit suoraks ja kiilaataan porukkaa huitsin vi**uun radalta. Mut toivotaan että foorumilaisten kanssa on asialliset pelit.

Tuossa lopussa kun Nick vetää vähän leveäksi ruoholle ja yrittää korjata niin lähtee kyl asiallisesti lapasesta.

Meinasin saada sydärin kun selailin verkkokaupan sivuja ja siellä oli F1 kohdalla tulossa 14.9 mut tais olla pieni kirjotusvirhe.
 
Tässähän sitä nähtiin mitä voi odottaa onlinessä. Vedetään shikaanit suoraks ja kiilaataan porukkaa huitsin vi**uun radalta. Mut toivotaan että foorumilaisten kanssa on asialliset pelit.

Tuossa lopussa kun Nick vetää vähän leveäksi ruoholle ja yrittää korjata niin lähtee kyl asiallisesti lapasesta.

Meinasin saada sydärin kun selailin verkkokaupan sivuja ja siellä oli F1 kohdalla tulossa 14.9 mut tais olla pieni kirjotusvirhe.

Niin no, damage pois päältä, rangaistukset pois päältä...

Onlinessa foorumilaisten kesken kaikki päällä. Aikaisemmissa videoissa on nähnyt kun pienikin kosketus no heti sanktioo, samaten oikomisesta todella herkästi
 
Vastaus: F1 2010 [PS3 Hype]

Jep jep, kirjoittellaas nyt omia mietteitä tästä loppuun hypetytetystä F1 2010 pelistä, pahin pelko tässä pelissä on Ai:n toiminta radalla joka monien videoiden perusteella on hyvinkin ailahtelevainen ja arvaamaton, siksi ohittaminen tulee olemaan vaikeaa, damagemallinuksesta on pois jätetty kahden auton rengaiden osuminen sisäkkäin, siitähän toinen auto ainakin lentäisi huit helvataan, ilmeisesti se on tarkoituksella juuri siksi jätettykin pois, koska joka toinen kisa loppuisi juuri siihen AI:n kiilailujen myötä. Damagemallinus on muutenkin keskeneräinen ollessaan täysillä :(.
Pelkään myös kumilankaefektiä joka kyllä sit pilaa jo koko yksinpelin, olin havaitsevanani tällaista jossain videossa jossa tultiin imolan varikolta ulos, AI hidasteli selkeesti, ehkä ja toivottavasti oli laginen verkkopeli käynnissä.
Jossain replayssa ainoastaan pelaajan auto aiheuttaa vesikelillä vesipatsaan, pikku juttu mutta kuitenkin. Ajettavuudesta on vaikeeta sanoa mitään vielä tässä vaiheessa, muuten peli näyttää karkilta ja selkeeltä kaikin tavoin, mutta simulaatioksi en menisi sitä ylistämään vanhana GPL miehenä, varmasti hauskoja hetkiä tiedossa syksyksi eli peli menee ostoon joka tapauksessa, 11 päivää niin nähdään totuus tästä tuotoksesta :)
 
Jep jep, kirjoittellaas nyt omia mietteitä tästä loppuun hypetytetystä F1 2010 pelistä, pahin pelko tässä pelissä on Ai:n toiminta radalla joka monien videoiden perusteella on hyvinkin ailahtelevainen ja arvaamaton, siksi ohittaminen tulee olemaan vaikeaa, damagemallinuksesta on pois jätetty kahden auton rengaiden osuminen sisäkkäin, siitähän toinen suto ainakin lentäisi huit helvataan, ilmeisesti se on tarkoituksella juuri siksi jätettykin pois, koska joka toinen kisa loppuisi juuri siihen AI:n kiilailujen myötä.

Ai on todellakin arvaamaton koska peliin on mallinnettu jokainen kuski, jokainen käyttäytyy eritavalla ja esim shumi on paljon agressiivisempi kuin joku muu.

Pyörien osuminen on mallinnettu ja tästä on näkynyt videoitakin, suurimmassa osassa on vanhaa koodia joissa jää jopa rakoa tilanteessa kuin tilanteessa.

Lisäksi en kyllä ole ai:ta nähnyt kiilailevan, nimenomaan väistävät ennemmin nurmikolle kuin kiilaavat
 
Vastaus: F1 2010 [PS3 Hype]

Toivottavasti Mäksä olet oikeassa, tää on oikeesti kuitenkin piiitkästä aikaa peli jota ollaan todeeella odotettu, GT5:sen odottelu loppui mulla aikoja sitten, no onhan silläkin toivoa, mutta sen "Real Driving Simulator" tekstin kyllä saisivat siitä ottaa pois ;)
 
Vastaus: F1 2010 [PS3 Hype]

Yleensä nää AI:t ovat aika raiteilla ajavia ja jos osut niihin niin se pysyy kuitenki raiteillaan, tässä nyt olen huomannut hieman että taitaa semmostakin ongelmaa poistettu, että AI:tkin toisiaan päin ehkä törmäävät emt.
 
Vastaus: F1 2010 [PS3 Hype]

Sitten valoa tunnelin päässä. Pelaajalauta sivuston saman tyylisessä aiheessa Ephram oli päässyt hurjastelee viel puol-valmiilla versiolla ja damage kuulemma oli hienoa.
Nyt on sitten kyseisen hepun ajo netissä, ja on kyllä harvinaisen surkealla kännykameralla kuvattu, ja vieläpä äänet poistettu.

Ainut joka tossa videossa on hyvää, on se et näkee kaasun käytön haasteellisuuden...yhdessä kohtaa aika alkukisaa lähtee perä ihan totaalisesti vaan alta. Tosin samssa tilanteessa tulee kyl liian raju osuma seinään, siihen nähden et rengas pysyy autossa kiinni :(

[video=youtube;UvOZM3i2XME]http://www.youtube.com/watch?v=UvOZM3i2XME[/video]
 
Vastaus: F1 2010 [PS3 Hype]

[video=youtube;WxCM7_TA5HI]http://www.youtube.com/watch?v=WxCM7_TA5HI[/video]

Meikäläisen yksi kierros samasta pelistä samalta illalta. Ei mitään erikoista, mutta pistinpähän nyt Tubeen. :)
 
Renkaat kyl tuntuu kiiltävän aika huolella..

No mut nyt ku sul on kokemusta niin miltä peli tuntui, vissiin pädillä ajoit?
 
Vastaus: F1 2010 [PS3 Hype]

No mut nyt ku sul on kokemusta niin miltä peli tuntui, vissiin pädillä ajoit?

Pädillä vedettiin joo, se taustalla kuuluva napsutus onkin kun tatti osuu "kolonsa" reunaan. Joutui näpyttelemään tuolla lailla loivemmissa mutkissa. Ratilla tätä on ehdottomasti pelattava, että saa kaiken irti.

Allekirjoitan nuo Ephramin tänne kopsatut mietteet. Ajomalli on meikäläisen mieleen. En edes kokeillut peliä ajoavuilla. Kaaran saa todella helposti lähtemään lapasesta jos ei osaa käyttää kaasua. Kanttareita ylittäessä pitää myös varoa. Sadekeliä en kokeillut kuin ihan äkkiä. Paljon vaikeampaa se kyllä oli. Lähtiköhän jo tokassa mutkassa auto käsistä? Peli oli tuossa vaiheessa jo myynyt itsensä mulle, joten annoin pelivuoron muille. Haluan nautiskella tästä sitten rauhassa kotona.

Audiovisuaalinen puoli on kunnossa. Peli on todella hienon näköinen ja äänet ovat onnistuneet. Mielestäni Codemastersilla on hyvä paketti kasassa. Tästä on hyvä lähteä rakentamaan F1-pelisarjaa.
 
Vastaus: F1 2010 [PS3 Hype]

Onko jossain annettu tietoa minkälaisia pelimoodeja tässä on? Voiko kausia ajaa peräkkäin useampia, niin että kuskit vaihtavat talleja jne? Ajetaanko kausimoodissa "omana itsenä" vai valitaanko joku olemassa oleva kuski?
Odotukset on kyllä korkealla, kun sen verran hyvältä näyttää nuo videot. Viimeksi F1GP2 aikaan on formulapeli koukuttanut, joten ehkä nyt olisi jo aika vaihtaa uudempaan:cool:
 
Vastaus: F1 2010 [PS3 Hype]

Mahtoiko siinä ohjekirjassa tai jossain muualla lukea, että saako HUD:n pois tai valittua mitä osia HUD:sta jättää näkyviin?

Mikäli ostan pelin haluaisin saada siitä näkyviin vain kierrosajan, jollei se ole mahdollista niin kaikki pois. Oli sen verran hirveä HUD, enkä muutenkaan tykkää ylimääräisistä tai joskus jopa turhista killukeista ruudulla.
 
Ylös Bottom