Fallout 76

Keskustelu osiossa 'Pelit' , aloittajana Jogi, 14.06.2018.

 1. Jogi

  Jogi Active Member

  XBL:
  Jogimus
  PSN:
  Jogimus4
  (Wikistä lainattua)
  Kehittäjä Bethesda Game Studios
  Julkaisija Bethesda Softworks
  Jakelija Bethesda Softworks
  Ohjaaja Todd Howard
  Pelisarja Fallout
  Pelimoottori Creation Engine
  Julkaistu 14. marraskuuta 2018 (suunniteltu)
  Lajityyppi toimintaroolipeli
  Pelimuoto moninpeli
  Alusta PlayStation 4
  Microsoft Windows
  Xbox One

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Fallout_76
  ---

  Hienoa, uusi Fallout
  Surkeaa, se ei olekaan sellainen kuin halusin


  Ilman jaaritteluja itseä huolettaa eniten se että tekijän mukaan kaikki muut ihmiset pelissä on nettipelaajia, on esitetty että voivat olla raidereita treidaajia jne, eli korvaavat edellisten pelien kaikki ihmismäiset NPC:t. Myös ne "tarinan" dialogi jantterit, tai vaihtoehto on että tälläistä dialogi tarinaa ei enää ole tai että kaikki sellaiset on robottien kautta. Soolona voi vetää mutta kaikki ihmiskontaktit on muita pelaajia. Jos se että perinteisesti dialogi valintoja voi miettiä, kaupanteossa voi rauhassa tutkailla palikoita ei tule onnistumaan "pelaajien" kanssa, ei kukaan jaksa odotella 10minuuttia jonkun hikisen aseen ostoa.

  Vaikka kuin miettisin niin en löydä tästä mitään keinoa miten nuo ihmiset voisi osallistua perinteiseen tarinan kerrontaa kun mitään pakotusta ei voi olla että ao. tyypit olisi kiinteästi jossain tai tekisivät mitään minkään säännön mukaan.

  Minusta tässä tulee ns. "Xbox one, sports, sports, tv,tv, always online" gate mieleen, yritetään selittää että kyllä tämä on perinteinen Fallout mutta iso osa potentiaalisista pelaajista ei näe miten se olisi mahdollista tekijän kertomalla mekanismilla (jossa kaikki ihmiset pelimaailmassa ovat pelaajia)

  V.A.T.S. myös perinteisessä muödossa poistettu kun peli on always online, aikaa ei voi hidastaa.

  Näen että näillä selityksillä ja spekseillä tästä tulee reilusti karsittu Fallout joka ei enää ole sellainen mitä itse haluaisin.
   
 2. Dragonfly

  Dragonfly Well-Known Member

  XBL:
  K0RENT0
  PSN:
  Dragoni85
  Vaikka Fallout on yksi parhaista pelisarjoista, niin tämä ei herättänyt suuria odotuksia. Haluan pelata ydintuhon jälkeiset tutkimusretkeni yksin ja rauhassa ihmetellen. Moninpeli ei ole aina hyvästä. Ehkä vielä jonkun kahden pelaajan coopin hyväksyisi, mutta että pelimaailma vilisee ihmispelaajia... En myöskään halua rakennella linnoituksia ynnä muita rakennelmia. Haluan tutkia joutomaata ja nauttia tarinasta. Nämä aspektit tuntuvat juuri nyt kärsineen pahimman inflaation. Toivottavasti Bethesda osoittaa pelkoni turhiksi ja sieltä tulee sittenkin hyvä jatko aikaisemmille Fallouteille.
   
  Hattara tykkää tästä.
 3. HideoMiyamoto

  HideoMiyamoto Well-Known Member

  En ymmärrä, miksi te odotatte tästä fallout 5 kun sata kertaa sanottu että tämä ei sitä ole :D

  Itselle ainut huolenaihe on tuo että NPCt puuttuvat joten miten paljon peliä jaksaa sitten pelata ilman niitä, alkuun en todennäköisesti peliä tule ostamaan koska vähän hirvittää tuo muiden pelaajien kanssa pelaaminen. Peli on kuitenkin 4 kertaa isompi kuin fallout 4 joten 20-30 pelaajaa kun sinne lykkää ei niihin kauhein usein törmää, varsinkin kun pelaajat näkee kartassa kokoajan (tai näin olen ymmärtänyt) joten niitä voi vältellä myös. Myöhemmin kun priva serverit saapuvat voisi kaverien kanssa mennä kokeilee mutta miten paljon pelistä saa sitten irti ilman muita pelaajia, valtavan maailman tutkiminen on varmasti fantastinen kokemus jos siellä on kaikkea kivaa mihin törmätä.

  Ne joita hirvittää se että joku tulee tuhoamaan rakennelmasi tai heittää nuken sinne ei ole syytä huoleen, kuolema ei pelissä merkitse juuri mitään ja rakennelman saa nopeasti takaisin siihen kuosiin mitä se olikin. Nuket myöskään eivät tule jatkuvasti lentelemään taivaalta koska pelin tarina täytyy olla vedetty läpi ja sen jälkeen täytyy tehdä lukuisia vaikeita ja pitkiä random tehtäviä jotta niitä avaimia saa.

  Tarina tosiaan hoidetaan roboteilla, holotapeilla ja tietokoneiden välityksellä, itse en välttis tätä näe ongelmana koska falloutin paras puoli on aina ollut se maailman tutkiminen ja sieltä asioiden löytäminen, sitä kun saa tehdä kaverin tai parin kanssa se voi parhaimmillaan olla todella hauskaa.

  Bethesdalta sanotaan että peli tuodaan aluksi tässä kunnossa ulos koska heillä uskotaan always online ja kaikki pelaajaat ovat ihmisiä tyyliseen peliin. Mutta ajan kuluessa sitä muokataan pelaajien haluamaan suuntaan koska turha pitää peliä pystyssä vuosia jos sitä ei kukaan halua pelata.

  Yksinpelaajalle privaservut ovat varmasti oikea suunta mutta kuinka paljon pelistä saa yksin irti, kavereiden kanssa varmaan enemmän mutta vaikuttaako muiden pelaajien puute sitten miten isosti pelikokemukseen, se nähdään vasta kun peli tulee ulos.
   
 4. Jogi

  Jogi Active Member

  XBL:
  Jogimus
  PSN:
  Jogimus4
  Niin, sepä se, pelkään että niin ihmispelaajilla kuin ilman tarinapuoli ei ole sitä mitä se oli, dialogit ja muu logistiikka muuttuu väkisin.. ja aika ontolta tuntuu jos tarina jää johonkin random holotapejen tai robottien varaan :(

  ja se että kun on ns. hub maailma niin se ei voi muuttua, kanssakäyminen ei voi olla tässä maailmassa erilainen eri tilanteessa oleville pelaajille.. jos edes on mitään "eri tilannetta", voi olla että ei ole mitään merkityksellistä mikä voisi vaihdellla pelaajasta toiseen.
   
 5. Ippenator

  Ippenator Active Member

  Steam ID:
  Ippenator
  XBL:
  Ippenator
  PSN:
  Ippenator
  Eiköhän tämä nyt ole käytännössä Fallout-maailman vastine Elder Scrolls-online-versiolle. Ja kuten tuossa edellä jo hyvin todettiin, ei kannata tästä odotella Fallout vitosta, jonka kyllä uskon jossain vaiheessa myös tulevan perinteisempään tapaan toteutettuna yksinpelinä - aivan kuten nyt ilmoitettiin Elder Scrolls kuutosen olevan jo tekeillä.

  Kyllä tälle online Falloutille luulisi tilausta olevan. Ainakin itse tulen tämän takuuvarmasti hankkimaan, kun olen tuolla Elder Scrolls-onlinessakin viihtynyt, ainakin satunnaisesti. Eikä tämän online Falloutin pitäisi sinänsä olla niilltäkään pois, jotka haluavat pelata Falloutinsa puhtaasti yksin. Teillekin tulee aivan varmasti pelattavaa taas jossain vaiheessa.

  Mutta antakaa meidän online Falloutia jo pidempään odottaneiden kuitenkin nyt nauttia, kun tällainenkin Fallout jo kohtapuolin on siitä kiinnostuneille tarjolla.

  Vähän kyllä oudoksuttaa se ratkaisu, ettei koneen ohjaamia NPC-ihmispelaajia ole. Muutoin odotan peliä kyllä erittäin suurella mielenkiinnolla.
   
  Endor ja Alqimus tykkäävät tästä.
 6. Jogi

  Jogi Active Member

  XBL:
  Jogimus
  PSN:
  Jogimus4
  Nyt muutanan päivän aikana selvinnyt että ikävät jutut on juuri kuin on pelätty.. tehtävät on geneeristä jaskaa, eventtejä yms tarinatonta höttöä grindaajille, ei npc hahmoja -> ei tarinaa.. yrittäävät varmaan täytellä holotape lorella jne mutta ei tämä ole muuta kuin "moninpeli" grindausta yksin tai muiden kanssa.

  Ne nuketus jututkin sopii tähän grindaus ajatukseen, luodaan tietynajan kestäviä paremman lootin paikkoja.
   

Jaa tämä sivu