FIFA 22

Omenanraato

Well-Known Member
Tälläistä lähtisin kysymään kun Fifa 22 houkuttelisi mutta ongelmana on se että onko ne pelien alkuintrot samanlaisia sekä PS4 että PS5 konsoleilla.

Otetaan nyt esimerkkinä vaikka tämä videoBorussia Dortmund vs Bayern Munchen

Meinaan toi on PS5 versio. Yritin etsiä PS4 versioita youtubesta mutta en löydä. Joten kysyn täältä mikäli täällä nyt on Fifa22 omistajia jotka pelaa PS4:lla

Ettei käy niin että ostan PS4:lle Fifan ja sitten aloitan Dortmundilla kauden ja sitten iskeeki pettymys jos tunnelma ole sinnepäinkään :)

Varmaan tulee sulle jo myöhässä, mutta jos joku muu miettii versioiden eroja. Niin tässä on näytetty kaikki uuden sukupolven ”yksinoikeus” jutut.

 

Ferraro

Well-Known Member
Yllättävän hyvä kansikuva tämän vuoden pelissä!

FIFA22_FCV_700px.jpg

Kasasin tuossa tapani mukaan omaksi ilokseni uramoodin immersiota parantavan listauksen stadionvalinnoista pelin kaikille ilman omaa stadioniaan oleville joukkueille. Jaetaan se myös tänne, jos joku haluaa muokata joukkueiden kotikenttiä asetuksista löytyvällä valinnalla oikean nimisiksi ja valita kullekin seuralle mahdollisimman paljon aitoa kotikenttää muistuttavan geneerisen stadikan. Stadionien nimet on tarvittaessa lyhennetty mahtumaan 26 merkin rajoituksen sisälle, ja kaikkien joukkueiden pitäisi olla listassa samassa järjestyksessä kuin itse pelin valikossakin. Sinänsä listan mukaan muokkailu pitäisi olla siis niin mekaanista kopiointia kuin mahdollista. Lista on kokonaan itse itselleni kasaama, joten jos virheitä löytyy niin otan mielelläni tiedon vastaan ja muokkailen.

Pari varoituksen sanaa jos joku muukin stadikoita intoutuu pelissä muokkailemaan. Älä koskaan päivitä kokoonpanoja mistään muualta kuin asetusvalikosta. Jos esimerkiksi uramoodia aloittaessa lataat pelin mahdollisesti tarjoamat kokoonpanopäivitykset, pyyhkii se vanhojen kokoonpanojen lisäksi myös kaikki muokattujen stadionien tiedot. Mikäli näin pääsee tapahtumaan, Xboxilla pälkähästä saattaa päästä poistamalla kaikki pelin tallennustiedot paikallisesti ennen pelin sulkemista. Tällöin boxin ei pitäisi ehtiä lataamaan tallennusdataa pilvitallennustilaan, jolloin stadionmuokkaukset sisältävän tallennuksen voi ladata itselleen takaisin ennen pelin seuraavaa käynnistyskertaa. PS5:llä samantyylinen kikka toiminee myös(?). Ulkoiselle tallennusvälineelle kun ei enää voi varakopioita tallennuksistaan luoda, niin mahdollisuudet ovat uuden sukupolven laitteilla hiukan epävarmemmat.

Myös jos päätät muokata peräti kaikki saatavilla olevat stadionvalinnat, niin on syytä huomioida että muistaakseni parisenkymmentä joukkuetta täytyy jättää pelailemaan geneerisille stadikoille, eli kenttien nimet eivät enää tallennu jos muokkauksia on liikaa. En ole vielä kaikkia muokkauksia peliin syöttänyt joten en asiaa voi vahvistaa, mutta olettaisin että tämä vuosikaudet mukana ollut ominaisuus on läsnä tämänkin vuoden versiossa. Suunnilleen yksi liigallinen joukkueiden stadikoita on siis jätettävä nimeämättä. Itse jätän yleensä muokkaamatta Brasilian liigan sekä naisten maajoukkueet, ensinmainitun puutteellisen lisensoinnin ja jälkimmäisen uramoodiin kelpaamattomuuden vuoksi. Nuokin joukkueet kyllä löytyvät kasaamastani listasta, joten valinta on vapaa.

Linkki: FIFA 22 Stadiums
 
Viimeksi muokattu:

wopito

Member
Makunsa kullakin sanoi koira kun p********n nuoli :=)

Surkea peli, ainakin player career pelaajalla pelaten . Ne haasteet antavat entistä helpomman huijaamis mahdollisuuden pelintekijöille, ja sen taidonhan he osaavatkin, muu osaaminen onkin sitten nollan luokkaa.

Lisäksi pelaajasi kehitys loppuu lvl 25 kohdalle, eli saat pelaajasi 84-86 tasoiseksi korkeintaan. Muutama kausi ja se on siinä sitten, kehitys ei enää tuosta jatku.

Tässä pelissä joudut nyt entistä enemmän alistumaan pelintekijöiden älyttömyyksien armoille. Ensi vuonna luultavasti ei voi enää edes pelata, katsoa vaan kuinka tekoäly pelaa itsekseen :=) .
 

wopito

Member
Hieno asia kun Fifa sanoi sopimuksensa irti EA:n kanssa ja suunnittelee tekevänsä oman futispelinsä. Ensivuonna ei ole enää Fifa nimistä peliä EA:lla . Ja TOSI HYVÄ NIIN!
 

storkki

Well-Known Member
Ehkä FIFA tajunnu, että olis saumaa tehdä kunnon jalkapallopeli ja kääriä kaikki massit.
 

Omenanraato

Well-Known Member
Hieno asia kun Fifa sanoi sopimuksensa irti EA:n kanssa ja suunnittelee tekevänsä oman futispelinsä. Ensivuonna ei ole enää Fifa nimistä peliä EA:lla . Ja TOSI HYVÄ NIIN!

Jatkaahan EA mutta eri nimellä, Fifa nimen käyttö on ymmärtääkseni nyt kielletty heiltä .
Ja Fifan kattojärjestö suunnittelee omaa jalkapallo peliään ,semmosta on kuulunut maailmalta !

"Electronic Arts rekisteröi äskettäin EA Sports FC -tavaramerkin "
Lisää täältä : https://www.fifa-infinity.com/fifa-22/fifa-hits-back-at-ea-with-plans-for-a-new-football-game/
Siis missä on sanottu että Fifa on irtisanonut mitään? Fifalla ja EA:lla oli sopimus katkolla ja Fifa pyytää naurettavia summia. (miljardi/4vuotta).

Ja missä on nyt ollut, että sopimukseen ei päästy? Joo EA rekisteröi nimen, mutta ei se itsessään mitään tarkoita.
 

wopito

Member
No toivon ainakin että Fifa alkaisi tekemään omaa futispeliään. Voisi tehdä hyvää kun olisi kilpailua. Fifalla on ainakin rahaa takanaan. Jospa saisivat pelintekijöiksi kunnon tekijöitä, ei tuollaisia kaavoihinsa kangistuneita mitättömyyksiä kuin nykyiset Vancouverin ja Romanian pelitalojen tekijät ovat .
 

lake79

Well-Known Member
On kyllä helvetin hieno asia, että vihdoin tulee kunnolla kilpailua. eFootballinkaan suhteen en luovuttanut ole, vaikka väkisin pakotettu julkaisu tekikin todella pahaa hallaa sarjan startille ja vieläkään en ole pelin peliä pelannut tuota, lukuunottamatta sitä jotain pelin starttaamisen pakkopeliä.

Jääkiekkoon vielä samaa kiitos.
 

Fabre#4

Well-Known Member
Ihan mielenkiintoista seurattavaa tulee kyllä olemaan tulevaisuudessa, jos markkinoille saadaan useampiakin kilpailijoita jalkapallopelien puolelle. Tuosta EA:n nimimuutoksesta jo jossain jonkun pienen uutisen luinkin. Ensimmäisenä sitä alkoi miettimään ja ennakoimaan, että kuinkahan tuolle EA:n "EA Sports FC:lle" käy tulevaisuudessa, jos FIFA vetää lisenssinsä pois, tai ainakin rajoittaa sen käyttöä rankalla kädellä. Tuohan puraisisi aika kovasti juuri FUTia, kun virallisia liigoja ja pelaajia putoaisi mahdollisesti pois suuria määriä. Nykyistä Fifaahan pelataan käytännössä vain FUTin takia, joten pudotus pelin pelaajamäärissä ja tuotoissa voisi olla todella suuri. Toki toinen mahdollisuus voisi olla, että tuosta "EA Sports FC:stä" voisi tulla jopa ihan hyväkin peli, jos ja kun FUT jäisi taka-alalle, eivätkä isot FUT-striimaajat olisi koko aikaa huutamassa kurkku suorana, että "enemmän maalikikkoja! nopeampaa gameplayta! tyhmempää tekoälypuolustusta, ettei ne koko aikaa blokkaa mun finesse-kuteja!". Saattaisi tulla jopa ihan hyväkin peli.

Kokonaisuutena futispeli on yleensä sitä parempi, mitä vähemmän keskitytään pelkkään pelikorttimuotoon ja sitä isosti esillä pitäviin äänekkäisiin "sisällöntuottajiin". Se kun on valitettava fakta, että nuo "sisällöntuottajat" eivät usein tiedä jalkapallo-nimisen lajin pelillisistä hienouksista tuon taivaallista. Mitä enemmän noita "sisällöntuottajia" kuunnellaan, niin sitä huonommaksi ja epärealistisemmaksi peli menee. Arcade-futispeli on kuitenkin monin verroin paskempi futispeli kuin realistisempi futispeli.
 

Omenanraato

Well-Known Member
Fifan osuushan on ollut vain nimi. EA:lla on noin 350 lisenssiä pelaajayhdistysten ja liigojen osalta, eikä Fifan lisenssi vaikuta niihin.
Fifan lisenssi vaikuttaa nimen lisäksi vain MM/EM kisoihin.
 

Fabre#4

Well-Known Member
Fifan osuushan on ollut vain nimi. EA:lla on noin 350 lisenssiä pelaajayhdistysten ja liigojen osalta, eikä Fifan lisenssi vaikuta niihin.
Fifan lisenssi vaikuttaa nimen lisäksi vain MM/EM kisoihin.
Tämä olikin hyvä tieto. Jos pitää paikkaansa, niin silloin voidaan jo tässä vaiheessa sanoa, että tuleva "EA Sports FC" on juuri niin keskinkertainen pelikorttien keräilypeli kuin FIFA on ollut tähänkin asti. Ei siis tarvitse tulevaisuudessakaan odottaa EA:n suunnalta arcadefutista kummempaa, jossa pääpointtina on myydä mikromaksupointseja ja saada yli 90 % pelin pelaajista kuolaamaan kaikkien eriväristen pelaajakorttien perään.
 
Ylös Bottom