Vastaus: Final Fantasy XII (12) hype
Näyttäisi nyt siltä, että keskusteltu junnaa paikallaan juupas-eipäs -linjalla. Kyseessä on FFXII -ketju, ja vaikka muiden osien vertailu uusimpaan onkin osa asiaa, niin tällainen mielipide-eroista kiukuttelu on täysin turhaa. Kokemuksesta tiedän ( aivan, minä myös ), että retro-fantasyiden kannattajien päätä ei käännettä, eikä vastaavasti uusia fantasyita halaileva saa retroilijoilta ymmärrystä. Yksinkertaisesti turha jatkaa tuollaista, koska mihinkään lopputulokseen ei päästä. Ja Zoukka, voisit jo heti alkuunsa lopettaa noiden henkilökohtaisuuksiin menevien sanojen käytön ( Oletko oikeasti noin tyhmä vai leikitkö sellaista ? jne ). Kiihtyä saa, mutta se ei oikeuta toisten loukkaamista vaikka heidän mielipiteensä vaikuttaisivat kuinka oudoilta tahansa omiisi nähden.
FF-sarja muuttuu, totta, osittain parempaan, osittain pahempaan suuntaan. Joka tapauksessa me emme sille mitään voi, ja jos muutos niin kovasti sitten kirpaisee, niin aina on mahdollisuus skipata sarjan seuraava osa. Uskon silti, että jokainen hyvän päälle ( RPG-peleistä pitävä ) ymmärtävä antaa uutukaisellekin mahdollisuuden. Pahimmassakin tapauksessa FFXII on silti hyvä tai erittäin hyvä peli ja RPG, ja uskon, että tätä on kenenkään turha kieltää. Jatkakaa ihmeessä keskusteltua, mutta hieman kehittävämmin konstein.
Edit.
Japanissa, kuten monessa muussakin maassa nykyään ( ja ennen ) arvostetaan sekä mies- että naiskauneutta. Japanissa erityisesti androgyynisyyttä pidetään jo pelkästään buddhalaisuudenkin takia arvossa ( kolmas sukupuoli jne... ), ja tämän lisäksi populaarikulttuuri siellä suosii mieskauneutta, kauneutta yleensä, kuten muissakin maissa. Pieni vilkaisu animeen, japanilaisiin musiikkipiireihin, taiteeseen ja muotiin paljastaa varsin hyvin sen, että rillipäinen, kauluspaitaan pukeutunut kasarijapski ei ole enää muodissa. Päähahmo, varsinkin, toimii lippulaivana ja kerää ihailijoita, joten mitään rujoposkea ei todellakaan vast'edeskään päähahmoksi luoda. Muista osista huomaamme, että sivuhahmoina tästä huolimatta on varsin äijämäisiä hahmoja ( Auron, Cid, Barret, Steiner... ). Joten ymmärrystä tähänkin asiaan: peliteollisuuskin pelaa maailman säännöillä ja seuraa muodin tuulia, varsinkin suurimmat firmat.