Final Fantasy XVI

Tuttua Final Fantasya siis :D

Eipä siinä, hyvin jaksoi odottaa FF7 Remakeakin ja oletettavasti tässä ei sentään ihan niin pitkään tarvitse odottaa... Ehkä.
34f4b1be146c91f2-720.jpg

Ainoa ratkaisu. ;)

- - -

Näyttää kyllä kaikin puolin hyvältä peli ja itselleni jopa tietyllä tapaa iso bonus ettei tässä mahdollisesti ole mitään mooglejen paijaus-questeja vaan todennäköisemmin nämä perkeleet loistavat nyt poissaolollaan. Skill Upin videota kun kuuntelin niin selvästi halutaan nyt tehdä tiettyä pesäeroa muihin sarjan peleihin.

Toivottavasti myös tuohon videolla nostettuun pelin helppouteen kiinnitetään huomiota ettei peli olisi liian helppo vaan antaisi kelpo haasteen meille kokeneemmille action-pelaajille myös.
 
Näyttää kyllä kaikin puolin hyvältä peli ja itselleni jopa tietyllä tapaa iso bonus ettei tässä mahdollisesti ole mitään mooglejen paijaus-questeja vaan todennäköisemmin nämä perkeleet loistavat nyt poissaolollaan.
Tästä kyllä samaa mieltä, mooglet eivät ole minullekaan maistuneet. Voivat puolestani "cupottaa" jossain muualla :D Mutta jonkinlaista sivutoimintaa olisi silti ihan kiva harrastaa, kun ne näissä on monesti ollut oikein maittavaa sivupuuhastelua (Triple Triad, Blitzball, chocobo-kisat). Tosin nämä voivat tietysti viedä fokusta itse päätehtävältä ja täytyy tunnustaa, että varmaan osittain tästä syystä FFXIII oli lopulta ensimmäinen FF, joka meni maaliin asti, siinä kun ei ollut mitään isompia koukuttavia sivutekemisiä.
 
No hyi olkoon ;)

Teemoiltaan synkempi Final Fantasy kyllä kelpaa. Tosin viimeksi pelatut FF7 Remake ja Crisis Core eivät nekään mitään kevyitä lallatteluja ole, vaikka hahmot korneja ovatkin. Ehkä tässä sitten myös hahmot ovat enemmän aikuisia.

Tosin olen edelleen kahdenvaiheilla reaaliaikaisesta taistelusta. FF7 Remaken vuoropohjainen mutta samalla reaaliaikainen systeemi, oli loppujen lopuksi aika huono, joten ihan hyvä etteivät sitä yritä nyt uudelleen. Ehkä olen sitten sitä vanhan kansan porukkaa, joka toivoo Final Fantasyltä vuoroissa käytävää partypohjaista taistelua. Sitä tuskin koskaan enää saadaan, joten tämä on tuulelle huutelua.

Mielenkiinnolla jään kuitenkin odottamaan.
 
Tässä ihan ajatuksia herättävää juttua:

Final Fantasyn kehittäjät eivät tykkää termistä JRPG. Ihmekös kun sarjan viimeisimmät osat ovat tulleet selvästi lähemmäs perinteisempää toimintaroolipeliä. Minusta JRPG on terminä erittäin hyvä. En ole pitänyt termiä mitenkään loukkaavana - pikemmin päinvastoin.

Kyllä minä monesti kaipaan japanilaisilta roolipeleiltä niitä lajityypille tuttuja elementtejä. Tämähän ei tietenkään tarkoita, että Final Fantasy XVI olisi huono, mutta juuri sitä, että tuskin tullaan enää jatkossakaan sarjassa näkemään esim. vuoropohjaista taistelua. Aika erikoisesti sitten taas Yakuza -sarja onkin vaihtanut ainakin uusimmassa pelissään vuoropohjaisuuteen. Sekä näistä vanhemmista sarjoista tietysti Dragon Quest ainakin vielä heiluttaa perinteistä JRPG -lippua korkealla.

Länsimaalaisista roolipeleistä haettu synkkyys ja realistinen arjen harmaus on ihan mukava uusi suunta, kuten edellisessä viestissä kirjoitin. Muuten sitten taas Final Fantasy saisi minun puolesta pysyä JRPG:nä.
 
Näyte pelin ääninäyttelystä ja dialogista. Siihen päälle vielä Sokenin Soundtrack niin vaikuttaa kyllä todella hyvältä.
Tässä vielä 45 min puhdasta gameplaytä. En kyllä sanoin osaa kuvailla miten huikealta peli vaikuttaa.

 
Viimeksi muokattu:
Jhaa, ihan mukava nähdä enemmän varsinaista gameplayta. Enpä ois uskonu että joskus voi FF:stä sanoa että näyttää ihan Witcheriltä, heh. Sekä miljöö että taistelusysteemi, toki japani lisällä ja nopeatempoisempi.

Julkaisu mukavasti lähestyy, uusi main FF on aina iso kohokohta ja pakkohankinta. Miljöö/setting ei ehkä ihan vakuuta, tylsähkön näköinen keskiverto western rpg mutta toivottavasti gameplay lunastaa.
 
Yoshida yrittää saada FF XIV peliin jotain FF XVI tapahtumaa mutta ei ole varma saako luvan pelin vetäjältä.

Näytä liitetiedosto 10780
Onhan noita eventtejä ollut XIV:ssä ennenkin. Ainakin FF XIII, XI (kaksin kappalein) ja XV-eventit on muutaman kerran pyörinyt, eli ei mitään uutta jos tämmönen eventti olisi tulossa.

Jessus. Tämän julkaisuun ei ole enää edes pitkä aika, eikä tästä huushollista vieläkään löydy PS5:sta. Tulee vähän kiire. Uusi FF on aina uusi FF.
 
Onhan noita eventtejä ollut XIV:ssä ennenkin. Ainakin FF XIII, XI (kaksin kappalein) ja XV-eventit on muutaman kerran pyörinyt, eli ei mitään uutta jos tämmönen eventti olisi tulossa.
Toivottavasti Yoshida tosiaan saa vakuuteltua Yoshi P:lle, että tulisi tuollainen eventti.
 
Onhan noita eventtejä ollut XIV:ssä ennenkin. Ainakin FF XIII, XI (kaksin kappalein) ja XV-eventit on muutaman kerran pyörinyt, eli ei mitään uutta jos tämmönen eventti olisi tulossa.
Tuo kommentti on vitsi. Hän sanoi että pitää kysyä FFXIV:n tuottajalta lupaa, mutta hän on itse FFXIV:n tuottaja. Eli hän kysyy itseltään lupaa tälle eventille.
 
Enkku ääninäyttelijät paljastettu. Ei sano kyllä nimet mitään. Ihan kiva että ei ole samoja tuttuja ääniä aina, varsinkin kun trailerin perusteella erittäin vakuuttavaa jälkeä saatu aikaan.

 
Tänään saatiin kunnolla maistiaisia pelistä infon ja trailereiden kera. Valitettavasti tapahtuman kuvaukset katkesivat keskenkaiken kun jotain meni vikaan ja tässä on kaikki mitä sitä ennen ehdittiin näyttää. Pelin ympäristöt näyttää kyllä upeilta.

 
Tuossa lisää materiaalia, näytetään mm. perustaistelua, miten auto-itemit toimivat ja videon lopussa se tärkein eli koiran lellimistapoja.Tässä taas esitellään mm. karttaa, fast-travelia ja hubia. Näytetään myös että pelistä löytyy kaksi eri performance modea (frame ja grafiikka)Samalta kanavalta löytyy muitakin videoita mm. pätkä missä esitellään eri Eikon Boss battleja.

Vaikuttaa kyllä kaikinpuolin edelleen todella lupaavalta. Toivottavasti demoa olisi kohtapuolin tarjolla.
 
Viimeksi muokattu:
Nyt kun katsoi tuota live gameplaytä niin kyllä viimesetkin epäilyt katosi ja voi jestas tää on kaunis peli. Alkaa olemaan sitä uutta sukupolvea.
 
huhujen mukaan Demo olisi tulossa 2 viikkoa ennen julkaisua näin ollen demo julkaisu ajoittuisi aikalailla sinne diablo 4 julkaisu viikolle, toivon mukaan ottavat tämän huomioon Squarella ja shadow droppaavat demon vaikka sen ensi kuun pressin yhteydessä se olisi niin sanottu dream scenaario koska demo myös carry over full gameen mikä on aina kova juttu.

 
En tiedä haluanko aloittaa tuota demosta. Onhan se kiva että pääsis aikaisemmin käsiksi siihen mutta sitten joutuisi odottamaan 2 viikkoa että voi jatkaa. Tämä tarkoittaa sitä että kaikki ei ole ihan niin tuoreessa muistissa ja itseä ainakin ärsyttää jatkas tarinavetoisia pelejä pitkän tauon jälkeen.
Joten varmaan odotan tuota varsinaista julkaisua.

Tai riippuu miten pitkäse demo on. Jos se on vaan pari ekaa tuntia pelin alusta niin voihan ne kokeilla ja sitten aloittaa alusta kun peli ilmestyy.
 
En tiedä osuuko tämä osa itselle, joten siinä mielessä olisi kyllä kiva demoa testata. Toisaalta, FFVIIR demo ei tainnut kummempia fiiliksiä herättää, mutta koko version sitten kaverilta lainasin ja sehän maistui siinä määrin, että on sarjan top 2:ssa ja muutenkin yksi kovimpia pelejä koskaan.

Jos demoa pelailen, niin voi hyvinkin olla, että kokoversio tulee sitten paljon myöhemmin hankittua, jolloin on kyllä ehdotonta joka tapauksessa kerrata alku. Tai sitten demo vie mennessään ja pakko hankkia kokoversio, mutta en nyt vielä tähän usko.
 
Periaatteessa ei tarvis edes demoa kokeilla, eiköhän tämäkin muiden FF pelien tapaan tule pelattua, 1440p/60fps mode tulille.
 
Torstaina tarjolla yli 20 min uutta gameplayta state of playssa. Oletan että tässä kerrotaan rpg ominaisuuksista, mistä Yoshi P viime paneelin lopuksi lupaili näytettävän pian.

 
Ylös Bottom