Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Forza Horizon 5

Dragonfly

KonsoliFIN Alumni
2b28d0bf-c39a-4a4e-824e-3044e80ec367.jpg

Nimi: Forza Horizon 5
Kehittäjä: Playground Games
Julkaisija: Xbox Game Studios
Alustat: Xbox Series X|S, Xbox One, PC, Xbox Cloud Gaming
Lajityyppi: Autopeli
Julkaisu: 9.11.2021
Kotisivut: https://www.xbox.com/fi-FI/games/forza-horizon-5

Horizon-seikkailusi​

Nyt pääset kokemaan Meksikon avoimet maisemat. Koe ratin takaa satoja maailman upeimpia autoja ja ajamisen rajaton riemu.

Forzamotorsport.netin artikkeli: https://forzamotorsport.net/en-us/news/Forza-Horizon-5-Coming-to-Mexico







Forza Horizon 5 tulee julkaisupäiväksi Xbox Game Passiin. Game Pass -tilaajien on mahdollista lunastaa Premium Add on -paketti -10% hintaan.

 
Autopelien suurkuluttajana on kiva että tämä tuodaan vielä xbox onelle kun one itseltä löytyy. Ostoon menee kyllä.
Joo, ihan hyvä että tukevat vielä edellistä sukupolvea. On siellä niin paljon potentiaalisia ostajia. Tosin trailereissa nähty graafinen loisto tuskin välittyy ihan yhtä hienona Xbox Onella. Sitten taas toisaalta onhan Forza Horizon 4 todella komean näköinen peli viime sukupolven laitteilla. :)
 
Eikö tää ollut nextgen only ja pc?
Ei.

Esiteltiin tietysti uudella raudalla, mutta tulee vielä myös Xbox Onelle. Tosin jos muistellaan peliä Forza Horizon 2, joka niin ikään oli crossgen, niin taisi olla jopa suhteellisen iso ero eri sukupolven konsoleilla. Eli kyllähän tässä parhaan kokemuksen saa uusilla konsoleilla ja PC:llä.
 
Ei.

Esiteltiin tietysti uudella raudalla, mutta tulee vielä myös Xbox Onelle. Tosin jos muistellaan peliä Forza Horizon 2, joka niin ikään oli crossgen, niin taisi olla jopa suhteellisen iso ero eri sukupolven konsoleilla. Eli kyllähän tässä parhaan kokemuksen saa uusilla konsoleilla ja PC:llä.
Joo, FH2 Xbox 360:lle teki eri studio ja se oli kyllä todella huono versio siitä pelistä. Tuskin sama toistuu ja FH5 on myös laadukas Xbox Onella.
 
Joo, FH2 Xbox 360:lle teki eri studio ja se oli kyllä todella huono versio siitä pelistä. Tuskin sama toistuu ja FH5 on myös laadukas Xbox Onella.
Laadukas varmasti, mutta varsinkin visuaalisuudessa saattaa olla enemmän ja vähemmän eroja.
 
Se on oikeastaan aika paljon kiinni siitä, voiko Xbox One -pelaajat pelata yhdessä muiden kanssa, millaiset reunaehdot pelin toimivuudelle täytyy asettaa. Jos kaikki pelaavat samalla hiekkalaatikolla, se edellyttää varmasti todella rankkaa karsintaa visuaaliselta puolelta, koska tuossa eilisessä esityksessä kehuttiin sitä, miten uudella sukupolvella onnistuu isommat moninpelit tjsp. Loogisesti pääteltynä silloin vanhalla sukupolvella ei sama onnistu. Teknisesti helpointa olisi siis pitää vanhan sukupolven pelaajat omassa lokerossa, jolloin vapaus suunnitella peli Onen ehdoilla olisi merkittävästi suurempi.
 
Demottiinko tätä peliä Xbox Series X:lla vai tietokoneella? Jos Xbox Series X:lla niin täytyy sanoa, että ensimmäinen next gen -peli, joka on aiheuttanut minulle WOW-efektin. Järkyttävän (upealla tavalla) yksityiskohtainen maailma. o_O Forza -pelisarjan pelit ovat ainoastaan ainoita autopelejä joita jaksan pelata. Playground sekä Turn10 ovat osanneet tehdä autoilusta hauskaa eikä niin vakava henkistä tällaiselle peruspelaajalle.
 
Onkohan yhtä arcade mitä nelonen? Eihän sitä nyt pysty vakavissaan pelaamaan sitten millään.
 
Vähän harmittaa, että siellä on heti julkaisussa myynnissä addoneja. Vaikuttaakohan Gamepass tähän ilmiöön?

Muuten kyllä näyttää hyvältä.
 
Lisärit ja premium sisältö on kuulunut sarjaan jo pitkään. Ainakin toisesta osasta lähtien. Ensimmäisessäkin oli lisäosa mutta muuta rahastusta en muista. Itse olen ostanut aina kaiken, jopa sen turhan erikoismaksajan kruunun joka peliin. Nyt taitaa jäädä hankkimatta, kun lisäsisältö on ollut vaisua viime osassa.
 
Ootko ihan tosissaan? Eihän tän olekaan tarkotus mikään simuun viittaava edes olla.
Ei varmastikaan, mutta eikö peli voisi toimia myös simulaattorimaisemmalla ajomallilla? Jos ei, niin miksi ei? Siksi koska lapset eivät osaa oikeallakaan autolla? Kyllähän tuota ilmeisesti aikuisetkin pelaa, ja pelaisi enemmänkin varmasti jos heitettäisiin NFS- meininki pois, ja tilalle hieman vakavammasti otettavat fysiikat.
 
Eikös myös nelosessa ollut joku simu asetus myös?
Itse en ole sitä koskaan testannut, koska ihan perus moodissakin ajaminen tuntuu jo hyvältä.
Autot ei tunnu liian kevyiltä ja moniin mutkiin pitää ihan oikeasti jarruttaa ja ajaa ajolinjaa pitkin.
Se kyllä ärsyttää jos jollain super / hyper autoilla vedetään pitkin peltoja. Pelissä kun on myös ihan kunnon maastureita sekä autoja jota käytetään myös oikeasti rallissa niin kaikki tuollaiset kisat olisi voitu rajata vain niille.

Johonkin need for speediin horizon sarjaa on turha verrata. Niissä kun vedetään mutkat ridge racer tyyliin sladissa ja auton saa tuosta vielä myös suoristettua vetämällä nitro boostit päälle.
Kaksi viimeisintä nfs peliä vedetty 100% läpi ja horizon 4:ssa reippaasti yli 200 tuntia kellossa joten kokemusta löytyy molemmista ja ero on kuin yöllä ja päivällä.
 
Kyllä simumoodi on ollut mutta sekin on aika kevyt. Itse olen pelannut joskus pitkään simulaatioasetuksilla ja huomannut sen vasta jarrujen lukkiutumisesta.
 
Ylös Bottom