Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

FPS-pelaaminen ja sen vaikeus konsoleilla

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Zylp
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä

Zylp

Member
Hyvää joulua KFin!

Löytyykö minun kaltaisiani muitakin tältä palstalta? Itse haluaisin olla lähinnä konsolipelaaja tällä hetkellä. Itseltäni on löytynyt PS3 aika tarkalleen vuoden päivät. Olen pitkän linjan PC-pelaaja, en mikään HC, mutta kyllä useita tunteja päivässä tulee pelattua. Lähinnä omaan mieleeni on kaikenmaailman FPS-pelit. Pleikalle näitä on tullut vuoden aikana muutamia hommattua, mutta tullut myytyä aika hätäiseen pois / jäänyt hyllyyn pölyttymään armottoman KÄDETTÖMYYTENI takia.

Aina kun jokin uusi ja kiinnostava FPS-julkaisu tulee, harkitsen vakavasti sen ostamista PS3:lle, mutta sitten mietin asiaa tarkemmin ja päädyn ostamaan tuotteen PC:lle juuri sen padilla pelaamisen vaikeuden vuoksi. Noita muutamia FPS-pelejä mitä omistan (CoD4:MW, Uncharted 2(<- ei fps peli, mutta räiskintää kuitenkin), tulee pelattua vähän, todella vähän vaikka haluaisin pelata niitä paljon enemmän. Yleensä homma menee näin; istahdan nojatuoliin, otan rauhallisin mielin padin kouraan ja aloitan pelit. No siinä sitten istuskelen tunnin verran hyvässä lykyssä 2-3 tappoa ja 20+ kuolemaa... hetkonen? Yleensä tässävaiheessa alkaa jo pinnaa sen verran naksuttelemaan, että on pakko laittaa konsoli kiinni ja sitten se taas unohtuu useiksi viikoiksi tuohon vain makailemaan.

En vain tajua, kuinka voin olla noin käsi tuolla padilla, ihan kaikissa peleissä, ei vain FPS-peleissä. Omistan kaikki playstationit (1,2,3) ja aina on padilla pelaaminen ollut yhtä hel... Nyt kysynkin teiltä arvon KFin väki, olisiko teillä antaa mitään vinkkejä, mistä tätä hommaa alkaisi treenaamaan? Todellakin alkaa jo tämä PuuCee pelaaminen puuduttamaan ja haluaisin päästä konsolin ihmeelliseen maailmaan paremmin käsiksi ja sitä kautta ehkä tapaamaan myös uusia ihmisiä. Tiedän, että on olemassa tuo jokin hiiren korvike myös PS3:lle (FragFX tj), mutta en haluaisi sellaista ostaa, vaan opetella pelaamaan tuolla padilla. Aina nolottaa mennä kaverillekkin käymään kun heti lyödään ps3:n padi käteen ja aletaan pelaamaan änäriä tai tekkeniä. Kaveri vetää kuin viimeistä päivää kaikenmaailman veivejä ja superpotkuja, kun minä taas saan vaivalloisesti jonkun peruslämärin upotettua matkaan. Paljon olisi kivoja julkaisuja ps3:lle, mutta ei vain viitsi ostaa hermojen takia..

Tässä olisi taas tälläista.. Anteeksi iso wall of text, mutta alkaa tosissaan kyrpimään :(
Eli jos te olette/olette olleet samassa pulkassa, niin niitä kultaakin kalliimpia neuvoja olisi nyt kiva saada teiltä.

Kiitoksia näin etukäteen ja vielä kerran.. Hyvää Joulua!

-Zylp
 
Vastaus: FPS-pelaaminen ja sen vaikeus(Konsolit)

Nyt kysynkin teiltä arvon KFin väki, olisiko teillä antaa mitään vinkkejä, mistä tätä hommaa alkaisi treenaamaan?

Tässä olisi taas tälläista.. Anteeksi iso wall of text, mutta alkaa tosissaan kyrpimään :(
Eli jos te olette/olette olleet samassa pulkassa, niin niitä kultaakin kalliimpia neuvoja olisi nyt kiva saada teiltä.

Kiitoksia näin etukäteen ja vielä kerran.. Hyvää Joulua!

-Zylp

Eipä tuohon muu auta kuin harjoittelu. Kannattaa aloittaa harjoittelu senssien laskemisella alas, ja käyttää tähtäämiseen reiluja liikkeitä. Alussa ainakin itsellä jostain syystä tuntui tähtääminen rajoittua vaaka ja pystyakselille, eikä analogisuutta tullut käytettyä hyväksi. Kun joutui oikein pakottamaan itsensä käyttämään muitakin liikkeitä, niin kyllä se hiljalleen iskostui selkärankaan. Reiluilla liikkeillä peukalot saavat tuntumaa tatteihin ja kun ohjauksessa alkaa enemmän ärsyttää hitaus kuin epätarkkuus voidaan senssejä nostaa. Kunnolla kun jaksaa harjoitella niin ei pitäisi viikkoa enempää mennä kuin jo kohtalaisesti osaa pelailla, eikä tähtäyksen pitäisi enää raivostuttaa. :D Siitä eteenpäin ei tarvitse enää ajatella harjoittelevansa, kunhan pelaa pelejä niin se ohjaus paranee hiljalleen jatkuvasti.

Jouluja vaan kaikille!
 
Vastaus: FPS-pelaaminen ja sen vaikeus(Konsolit)

Meillä monella on taustalla vahva PC-pelaaminen, osalla jo sieltä ajalta ennen hiirtä ja kountteria. Jokaisella syynsä kun ollaan konsolipuolella, täällä ainakaan ohjaus ei siihen ajanut. Ehkä se oli kyllästyminen päivitystahtiin tai sitten ihan vain herääminen ettei PC ole ainoa tekijä pelimaailmassa. Omalla kohdalla ensimmäinen Tekken oli tämä herättelijä. Leuka lattiaan, vieras ohjain käteen ja sillä tiellä ollaan. Ei arvatenkaan alkuun sujunut, varmasti on kirosanojakin lennellyt naapuriin asti. Ajan kanssa ohjaus on kuitenkin häipynyt huomiokentästä.

Hyppääminen MW2:n ja Battlefieldin betan välillä sotkee muutaman erän ohjausta, mutta nopeasti se alkaa sieltä selkäytimestä taas löytyä. Se mitä tahdon tällä sanoa, on ettei opetteluun auta muu kuin ja vain siihen panostetut pelitunnit. Aina tulee kuitenkin vastaan näitä kynäilijöitä joille ei mahda mitään, mutta sehän pistää vain yrittämään kahta kauheammin :D
 
Vastaus: FPS-pelaaminen ja sen vaikeus konsoleilla

Ainakaan en itse menisi monipeliin ensimmäisenä kokeilemaan, vaan harjottelisin rauhassa yksinpelien kanssa. Jos yhdenkin räiskintäpelikampanjan vetää lävitse, niin luulisi siitä saavan jo hyvin tuntumaa.

Pelin ja ohjaimen valinnalla on myös merkitystä. Itse olen harjoitellut konsoli-FPS-pelaajaksi boksin ohjaimella ja Halolla, joka oli ainakin itselleni se voittava kombinaatio. Boksin ohjaimen jämäkät tatit ja Halon suht kiireetön ohjaus (verrattuna vaikka CoDin nopeaan tempoon) takasivat hyvät lähtökohdat oppimiseen ja sitten muidenkin pelien vääntämiseen.

Kannattaa myös mahdollisesti säätää pelin asetuksista senssiä, eli herkkyyttä pienemmälle. Tosi proothan aina vääntävät sitä suuremmalle, mutta on helpompi lähteä sieltä tahmeasta ja vähitellen nopeuttaa. Yksi mahis on myös kääntää ohjaus invertedille; joillekin se vain on kai luontaisempaa. Itse olen inverted-pelaaja, enkä tiedä mistä se on tullut. Ilman invertediä ei tule pelaamisesta mitään.
 
Vastaus: FPS-pelaaminen ja sen vaikeus konsoleilla

Itsellä on toiminut aika hyvin taidon puutteen paikkailu ihan puhtaalla peliälyllä, esim. Killzone kakkosessa tuli pärjättyä ihan hyvinkin online peleissä ihan puhtaalla harkinnan voimalla. Eli älä turhaan yritä pärjätä refelksimeiningillä vaan pistä mahdollisimman paljon oveluutta peliin. Onhan se pirun hankalaa padilla kun on pelannut ikiajat hiirellä.. mutta kyllä se harjoittelulla paranee.. ei vain koskaan pääse tietenkään hiirikäden tarkkuuten tähtäilyt. Killzone 2 on muuten mainio verkkopeli, melkeinpä paras konsoliräiskintä netissä mitä on tullut pelailtua.
 
Vastaus: FPS-pelaaminen ja sen vaikeus konsoleilla

Jos FPS-pelaaminen ei konsoleilla oikein luonnista, niin ehkä kannattaa vetää alkuun muutamat pelit ihan easyllä. Kyllä se sieltä lähtee. Rauhassa vaan pelailee, eikä ota paineita.

Itse en suoraan sanottuna usko, että eri konsolien ohjaimilla, herkkyysasetuksilla tms on tässä yhtälössä kovinkaan suuri merkitys - vaan lähinnä sillä, ettei konsolipelaaminen ole vielä selkäytimessa ja parasta on silloin "harjoitella" helpolla vaikeustasolla. Siitä sitten pikkuhiljaa nostamaan vaikeustasoa.

Itse muutan herkkyys tms asetuksia (siis siitä missä ne alunperin on) hyvin hyvin harvoin ja muutenkin olen sitä koulukuntaa, että jokainen peli on omanlainen (jossa myös hieman omanlainen ohjaus), joka pitää tavallaan "opetella". Verkon moninpeleissä voi toki homma olla sitten jo sillä tasolla, että herkkyys ym asetuksilla on isompi merkitys.

Vaikka ohjaus vähän vaihtelee peleissä, niin MW2:sen alkukentän "esterata" on tosi hyvä tapa opetella basic ohjaus (koska samanTYYLINEN se on aika monessa). Tuota rataa kun vääntää useamman kerran, niin ohjaus on ainakin siinä pelissä pian selkäytimessä. Itse en saanut (pakkomielteestäni huolimatta.. ;) ) sitä "alle 3min" trophya, mutta ohjauksen sain selkäytimeen (ja MW2 oli hardillakin kohtuullisen kivuton suoritus).

Jos se yhtään lohduttaa, niin itse olisin aivan totaalisen pihalla PC-pelaamisen kanssa (eli hiiri+näppis) ja varmaan kuolisin koko ajan. ;) Ei onnistuisi tietsikkapelaaminen enää..
 
Vastaus: FPS-pelaaminen ja sen vaikeus konsoleilla

Aloitin pelaamisen ennen hiiri ja näppäimistö aikaa enkä ole koskaan oikein oppinut hyödyntämään niitä räiskinnöissä. Nykyään pelaan Xbox 360 ohjaimella myös kaikki PC:n toimintapelit. Varmasti harjoittelu auttaa mutta jotkut ovat yksinkertaisesti huonoja käyttämään joitakin välineitä.
 
Vastaus: FPS-pelaaminen ja sen vaikeus konsoleilla

Pädipelaaminen on todella haastavaa kyllä alkuun, en kyllä voi sanoa että se pidemmässä juoksussa vaikeaa enää olisi. HARJOITTELUA, harjoittelua ja harjoittelua. Ehkä padilla pelaaminen vaatii enemmän sitä suunnittelemista, kun nopeus ja tarkkuus ei ole samaa luokkaa mitä pc-pelaajalla. Joka tapauksessa itse koen padiveivaamisen nykyään ainoaksi oikeaksi pelitavaksi, ylitarkat ja nopeat pc-pelaajat vaikuttavat lähinnä superihmisiltä. ;)
 
Vastaus: FPS-pelaaminen ja sen vaikeus konsoleilla

Täällä aivan sama ongelma, tosin se korjaantui Xbox360 ohjaimen myötä. :D

Jostain syystä ihan ensimmäisestä ps1 Dual Shock ohjaimestä lähtien on pleikkarin tateissa ollu meikäläisen mielestä liian suuri liikerata vapaaseen tähtäykseen. Ja taas Gamecuben ohjaimessa se oli liian pieni. Boxin ohjain taas tuntuu itselle olevan se sopivin.

Tässäkin on niin paljon peli/ohjain kohtaisia eroja, jotkut pelit vaan "funkkaa" paremmin toisella ohjaimella.
 
Vastaus: FPS-pelaaminen ja sen vaikeus konsoleilla

Jep, ei oo Boxin ohjain turhaan kahminut palkintoja ja suitsutusta ympäri maapalloa
 
Vastaus: FPS-pelaaminen ja sen vaikeus konsoleilla

Takana vuosia PC FPS pelaamista, mutta joo kun tuli analogi tatit pleikka ykkösella ja ape escapea pelattua niillä, oli meinaan peukalot päistä hajalla tatti sommittelun takia. Johtunee isoista käsistä. Kyllähän tota tuli harvojakin FPS pelejä pelattua PS2 aikana mutta suurimmaksi osaksi pelkkiä mätkintöjä sun muita, ei meinaan niillä luonnistunut alkuunkaan. Sillon oli PCllä FPS/RTS ja konsolilla loput. Haloa kun sitten pelas boxilla, oli ekasta matsista lähtien mukana täysillä, ohjain muuttu käsien jatkeeksi oudosti. Kyllä, omamieli pide on että Halo ja boxin ohjauspadi teki FPSstä konsoleilla namia. On sen jälkeen monissa onnistuttu sen takia, nykyään pitäisi olla itsestään selvyys... kaikki ei vaan tajuu.
 
Vastaus: FPS-pelaaminen ja sen vaikeus konsoleilla

Eipä tuohon oikein muuta voi sanoa kuin herkkyyksien kanssa säätely ja harjoittelu. Eli ihan se sieltä pelaamalla tulee.
Itsellänikin oli aikoinaan ihan pirun hankalata pelata pädillä FPS pelejä, mutta sitten aloitin vain pelaamaan halo 1:stä silloisella konsolillani ja siitä se alkuvaikeuksien jälkeen, ja pienillä herkkyyksien säätämisillä, alkoi luonnistua. Alkuun kyllä tuli kuoltua monta kertaa.

Tähän perään on vielä mainittava, että pc:n hiiri näppis -yhdistelmä on edelleen itselleni se paras, mutta en enää vierasta pädi ohjaustakaan. Pelattuna mm. Killzone 2, Resistance 1&2, Matt Hazard, yms (viimeisimpiä mainitakseni) ja ihan hyvin menee.
 
Vastaus: FPS-pelaaminen ja sen vaikeus konsoleilla

Tekee mieli vastata tähän, kuulostaa niin tutulta tilanteelta joskus vuosia sitten.

PC-pelaamista en ole niin paljoa harrastanut, että voisin sanoa itseäni veteraaniksi hiiren käytön kanssa, mutta on se huomattavasti helpompaa kuin padilla opettelu.

Alkuhankaluutena en meinannut saada peukaloitani pysymään tateilla, teki mieli laittaa niihin pihkaa tai jotain muuta tahmeaa. Yksi tärkeä asia kannattaa kuitenkin opetella heti kärkeen: peukalon sijainti tatilla. Itse pidän peukalon keskikohtaa vasemman tatin päällä, saa paremman pidon hahmon liikutteluun. Liian lujaa ei pidä puristaa, muuten L3 tulee tahattomasti käyttöön ja liian nopeissa reaktioissa sormi saattaa jopa lipsahtaa pois.

Oikean tatin päällä taas pidän peukalon vartta joko aivan keskellä (nopeampi tähdätä tiettyyn kohteeseen), mutta sormen kärkeä pidän tatilla jos haluan ns. hienovaraisesti tähdätä kohteeseen ja tämä mahdollistaa tarkemman ampumisen. Aloittelijalle helpointa on pitää peukalon keskikohtaa tatin keskellä, ei ainakaan sormet karkaile. Hahmon liike kannattaa synkronoida tähtäyksen kanssa, mutta älä yritä liikkua ja sohia tähtäimen kanssa samaan aikaan - se kannattaa opetella vasta myöhemmin, kun tatit ovat tulleet tutummiksi.

Joitain harjoitteluvinkkejä seuraavassa, näin opettelin itse tattien käyttöä kaverin kanssa Timesplitters-pelissä:

1) Valitse jokin kiintopiste, johon koetat osua ja suuntaa tähtäin maahan. Ole liikkumatta, nosta katseesi ja koeta ampua pari laukausta mahdollisimman nopeasti lähelle kohdetta - ensin ilman tarkkaa skobetusta ja sitten skoben kanssa. Toista niin kauan, että saat muutamia osumia. Tähtäimen nopeudeksi suosittelen noin 20-30% maksimista, sillä on hyvä aloittaa. Tehosta harjoitusta: Ammu kohdetta kauempaa.

2) Toista kohta yksi, mutta ota hieman liikettä mukaan. Voit esim. kääntyä selin kohteeseen, liikkua ensin sivuttain ja paikallasi kääntyen koeta osua kohteeseen mahdollisimman nopeasti. Huom. harjoittele kohteella, joka on paikoillaan. Toista muutaman kerran.

3) Poikittaisliikkeestä tähtääminen (ja osuminen) vei pisimpään aikaa oppia, mutta se on pakko hallita jos aikoo pärjätä kentällä. Liiku hieman eteenpäin, näet kohteen edessäsi. Siirry poikittaisliikkeeseen ja ala ampua lonkalta valitsemaasi kohdetta (joka on paikallaan) ja tee se nappi pohjassa. Koeta pitää tähtäin kohteen kohdalla koko ajan. Sarjalla ammuttaessa hajontaa tulee aina, mutta tärkeintä on oppia pitämään tähtäin samassa kohdassa ampumisen aikana. Toista poikittaisliike vasemmalle ja oikealle. Voit myös ensin koettaa pitää tähtäimen kohteessa liikkumisen aikana ja ottaa vasta myöhemmin ampumisen mukaan

4) Jos mahdollista, niin käytä satunnaisesti liikkuvaa kohdetta. Älä ammu, vaan koeta pitää tähtäin sen kohdalla yhtäjaksoisesti mahdollisimman pitkään. Voit käyttää myös skobea, mutta lonkalta tähtääminen on helpompaa paremman näkyvyyden turvaamiseksi. Ota seuraavaksi liike mukaan ja vasta sen jälkeen ampuminen - lyhyitä sarjoja. Tehosta harjoitusta tähtäämällä ensin vaakatasosta liikkuvaan kohteeseen ja tämän jälkeen ylä- tai alapuolellasi liikkuvan kohteen kanssa. Koeta ensin pitää tähtäin kohteessa ja ota ampuminen vasta myöhemmin mukaan.

Parhaiten näitä saa kokeiltua parin kaverin kanssa, eli jokin privaattipeli pystyyn, omien tuli pois päältä (jos vain mahdollista), yksi vihu idlaamaan vastapuolelle ja sitten kaverisi voi leikkiä elävää maalia, johon voit koettaa osua.

Ja yleisenä ohjeena: Hahmoa liikuttamalla on monesti hyvä korjata, jos et saa tähtäintä heti kohteen kohdalle. Tähtäimen korjausliikkeet tietty myös vaihtoehtona, mutta alkuun voi olla helpompaa korjata tilanne näin. Samalla sinusta tulee vaikeammin osuttava, kun liikut itse. Joskus on hyvä vaihtoehto myös painaa naama nurmeen ja alkaa vasta sitten ampumaan - osumapinta-ala pienenee ja tähtäys hidastuu makuulta (ainakin useimmissa peleissä) ja on helpompi osua (tosin huomaat kyllä, että kokeneet pelaajat sahaavat vasemmalta oikealle ja hyppivät + teilaavat sinut, kun makaat maassa). Eniten tästä on hyötyä jos et ole kovin lähellä vastustajaa ja omaat tarkan, kauas ampuvan aseen.

Lopuksi voisin sanoa, että itseltäni vei monta kuukautta ja kymmeniä pelitunteja, ennen kuin tappo/kuolemasuhde alkoi olla tasoa 1:1 - pelinä tuolloin Socom: U.S. Navy Seals ja ensimmäisen tapponikin sain vasta neljännessä pelissä, kun yksinkertaisesti vain odotin paikallani tähdäten ja posautin vihun hengiltä, kun tämä avasi oven.

Motoriikasta tässä loppupeleissä on kuitenkin eniten kyse, joten ei kun harjoittelemaan!

(ja kyllä, juuri näin olen itse opetellut pelaamaan, pelinautinnon maksimoimiseksi)
 
Vastaus: FPS-pelaaminen ja sen vaikeus konsoleilla

Tekee mieli vastata tähän, kuulostaa niin tutulta tilanteelta joskus vuosia sitten....

Aivan loistavaa, näitähän pitää ottaa työn alle kun boksilanit lähestyy. :D Vähän enemmänkin pelannut hyötyy noista ohjeista, joten suurkiitos täältä. :)
 
Vastaus: FPS-pelaaminen ja sen vaikeus konsoleilla

Hei, kiitos vinkeistä Eliminaattori!

Tuli tuossa lauantai aamuna rohkaistua itseä ja laitettua pleikan sisään cod4, jonka sain joskus tilaajalahjaksi Pelaaja -lehdestä. Netissä tuli jonkin verran tahkottua ja kyllähän sieltä muutamia tappojakin tuli. No jäinpä kuitenkin sen verran koukkuun, että nyt tekisi mieli tilata MW2 vaikka se jo PC puolelta löytyykin.

Vielähän tuossa on paljon treenaamista ja veikkaanpa, että useampikin ärräpää lentää, mutta luulenpa että tämä homma alkaa tästä luistamaan.

Vaikeinta on juurikin tuo tähtäimen saaminen juuri sinne, minne haluaa. Yleensä se menee reilusti ohi tai sitten en edes kerkiä saamaan sitä sinnepäinkään kun jo vihu muualla :D

Mutta tästä näin kohti parempaa tulevaisuutta, ja kiitoksia mukavista vastauksista kaikille!

-Zylp
 
Vastaus: FPS-pelaaminen ja sen vaikeus konsoleilla

Täällähän on kunnon juttua. Varsinkin tuo Eliminaattorin pätkä on hyödyllinen.

Lisätään tähän soppaan vielä puhetta sniputtamisesta joka itselleni ollut melkoinen kompastuskivi. Huomasin että on kaksi tapaa sniputtaa. Varmistava tähtäys ja ohittava tähtäys. Käytän noita eri tilanteissa.

Varmistava tähtäys sopii siihen kun huomaat vastustajan kykkivän piilossaan paikoillaan. Tässä tilanteessa voi käyttää aikaa kohdistamiseen ja tähtäimen paikoillaan pitämiseen. Laukaus vasta sitten kun on ehdottoman varma olo osumasta. Tuota hahmon liikkumista hyväksikäyttäen voi kompensoida peleissä yleistä "hegitys efektiä" tai tehdä pieniä korjauksia kuten Eliminaattorikin neuvoi.

Ohittavan tähtäyksen opittuani aloin oikeasti myös pitämään snipuista. Se sopii todella vaikeisiin tilanteisiin jossa tähtäysaikaa on vain sadasosia sekunnista. Siinä ei yritetä pitää tähtäintä esim. juoksevan vastustajan kohdalla vaan liikutetaan reilulla liikkeellä tähtäintä kohti vastustajaa ja annetaan liikeradan jatkua vastustajan ohi. Osumisen määrittelee laukausnapin paino oikeassa kohdassa. Tämä on sikavaikea, mutta jos treenaa ensin paikoillaan olevaan kohteeseen hitaalla ohiviennillä. Ohivientiä nopeuttaen ja lopulta liikkuvaan kohteeseen harjoitellen päämääränä on sikamaisen nopeat sniputukset. Yksi suoraviivainen liike ja pam. Jos kohde ei tipu ekasta ja liikkuu edelleen, ei saa mennä tuohon varmistavaan tähtäykseen. Nyt kun tähtäin on jo kohteen lähellä toistetaan sama, mutta tuo liike voi olla paljon hitaampi ja osuma siis vielä varmempi. Ehkä jollekkin sopii tuo toinen malli paremmin myös liikkuviin kohteisiin, mutta suosittelen ainakin testaamaan tämän mallin.


Pädi vs hiiri -pelimekaniikan erilaisuus on asia johon peeceeltä konsoleihin siirtyvän tulee kiinnittää huomiota. Pädillä pelatessa olet huomattavasti haavoittuvaisempi muille kuin edestä ilmaantuville hyökkäyksille verrattuna peecee peleihin. Sama homma kun itse hyökkii vihujen kimppuun. Tätä voi käyttää hyväkseen vain jos vihu ei tiedä missä olet ja sinä tiedät missä vihu on. Älä siis ammu heti kun ruudussa vilahtaa vihu, vaan jallita tilanteen mukaan varoen vihun tiimikavereita ja ammu vasta sitten kun uskot osuvasi varmasti. PC-pelaaja ei voi kuvitella sitä onnea kun pädi pelissä onnistut kiertämään sen aidan sivustalle jonka takana koko vihun partio kyykkii rynkyt ojossa. Tämänkaltaiseten sivustahyökkäysten tehokkuus perustuu juuri siihen kääntymisen hitauteen. Toisaalta sivuunkiertäminen on myös paljon helpompaa kuin hiirellä pelatessa. Nimittäin pädipelaaja viiruilee sivuilleen ja taakseen noin muutama kymmenen kertaa harvemmin kuin hiiripelaaja, jos ollenkaan. Tämä antaa paljon suuremman merkityksen sijoittumiselle, hudin seuraamiselle ja karttatuntemukselle kuin mitä hiiripeleissä ikään koskaan. Pelien killcameista voi huomata ne pisteet joita pelaajat yleisesti tarkastelevat turvatakseen etenemisensä. Niitä on tosi vähän sillä päätä ei juuri pädillä ehdi käännellä. Jos mahdollista pysy näistä pisteistä erossa. Etsi mitä omituisimpia reittejä ja tapoja olla erottumatta maastosta. Ja ennenkaikkea kuuntele askeleita.
 
Vastaus: FPS-pelaaminen ja sen vaikeus konsoleilla

Kun aletaan näinkin tarkkoja ohjeita kirjoittamaan kuin vaikkapa Rottamopo snipaamisesta, niin kannattaa jo melkeimpä mainita pelien nimiä sekaannusten välttämiseksi. Imotsku. Siinä missä kyseiset ohjeet nimittäin sopivat vaikka Call of Dutyyn, niin jossain Battlefieldissä on snipaaminen taas aivan erilaista. Ketju kun kuitenkin on tarkoitettu aloitteleville pelaajille, niin eivät menisi vaan enempää sekaisin.
 
Vastaus: FPS-pelaaminen ja sen vaikeus konsoleilla

En mä ajatellut että se nyt kovin yksityiskohtainen sepustus olisi snipaamisesta ollut. Itse koin sen sniputtelun vaan alussa mahdottomaksi ja tuo oli se miten siitä tuli mahdollista.

Ja kyllä käytän noita ihan Killzonesta Battlefieldiin. Codi on siinä poikkeus, että noita voi parhaimmillaan käyttää jopa rynkkyihin. :D
 
Vastaus: FPS-pelaaminen ja sen vaikeus konsoleilla

Jee, tämä ketjuhan rupesi elämään.

Rottamopolta mainiota analysointia tuossa viimeisessä kappaleessa - pelitapa ja ase ratkaisevat paljon taistelukentälle mentäessä ja monet pelaavatkin parhaita ominaisuuksiaan kehittäen. Heitetään jotain tipsejä kehiin täältäkin:

- Seuraa joukkuetovereitasi sopivalta etäisyydeltä ja odottele vihollisen ilmestymistä, sitten teilaat vihun toisena aaltona tai autat kaveriasi selviämään tilanteesta.

- Kun ammut ikkunasta tai oviaukosta, niin älä koskaan ole liian kiinni ikkunassa tai näkyvillä oviaukossa, tällöin olet liian helppo maali vihulle. Mieluiten ammut suojasta (ikkunan tai oviaukon vieressä) ja vasta sitten kokonaan näkyviin jos näet vihollisen - ja ampumisen jälkeen takaisin suojaan.

- Ennakoi aina kulman lähestyessä vihollisen ilmestymistä eteesi. Monet pelaajat kääntyvät kulmasta seinää hangaten, aivan kulmassa kiinni ja kokeneemmat jannut ovat kaukana kulmasta, joten aloittavat ampumisen aikaisemmin ja teilaavat seinää nuolevan vastustajan.

- Malta mielesi ja varmista sivustoja silloinkin, kun juokset jonkun vihollisen perässä. Mikään ei ärsytä niin paljon kuin vihollisen yllätys, kun olisit juuri lahdannut sen toisen.

- Varmista aina, että reitilläsi on edes jotain suojaa. Avoimella ei ole aikaa kuin korkeintaan sen yhden ampumiseen ja muille olet elävä maalitaulu. Kentät on siis opittava kunnolla - mieti myös missä itse kyttäisit vihuja jos olisit vastapuolella.

- Tietty se tappajan vaisto on oltava, selviät hengissä pitempään. Ajattele myös etukäteen, mitä teet yllättävissä tilanteissa, nopeuttaa refleksejä.
 
Vastaus: FPS-pelaaminen ja sen vaikeus konsoleilla

No okei Stammy. Kyllä tuo snipaus ehkä vähän oli liian HC kamaa alkuunpääseminen mielessä. Ehkä tuo sopisi paremmin kohtaan:"Kun olen päässyt alkuun..." Ja muutenkin se ehdottomasti tärkein vinkki jäi sanomatta.

Eli tämä:
- Seuraa joukkuetovereitasi sopivalta etäisyydeltä ja odottele vihollisen ilmestymistä, sitten teilaat vihun toisena aaltona tai autat kaveriasi selviämään tilanteesta.

Muistan aikoinani cod 4 matseissa olin alussa ihan ulkona ja lähes luovuttamisen partaalla. Ryhdyin väliaikaisesti matsien parhaimmistoon kuuluvien tyyppien henkivartijaksi. Elinaika piteni huomattavasti vaikka olinkin aina siellä räiskinnän keskipisteessä. Seurasin sopivalla etäisyydellä tiettyä tyyppiä ja opin samalla kartan parhaita paikkoja, jallistusta ja tiimipeliä. Sanoin tämän jopa suoraan tyypeille jota seurailin ja kyllä suurin osa otti ylimääräisen henkivartijan ihan hyvin vastaan vaikka niitä taitoja ei vielä ollut. Osa jopa ihan heitti vinkkejä ja opasti taistelutantereella. No, olihan niitäkin joidenmielestä minä olin syypää heidän huonoon peliin. Joka tapauksessa tuo Eliminaattorin vinkki on ehkä se paras aloittelijan vinkki mitä voi olla.
 
Ylös Bottom