Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

FullHD-telkku PS3:n seuraksi

Vastaus: FullHD-telkku PS3:n seuraksi

Oon siinä tiedossa, että tuo hertsimäärä on myös melko tärkee.. Nuo kaks telkkaria, jotka itse linkitin, niin tuo Gigantissa oleva Sony näytti olevan vain 50 Hz, kun tuo Philips oli 100 Hz.

Taas kerran: Monessa mallissa (en voi mennä kaikista takuuseen) nuo 100/200Hz ovat valinnaisia, eli se tv on "natiivisti" 50/60hz, mutta siihen saa tarvittaessa sitten 100/200hz tms menusta. Käy katsomassa jossain mallia ja katso onko valinnainen vai ei.

Hertsimäärä ei oikeasti ole niin tärkeä asia kuin mitä valmistajat sanovat. Siinä on paljon myös PR-puhetta.
 
Vastaus: FullHD-telkku PS3:n seuraksi

Ainakin Sonyn telkkareissa on erikseen oma "Game mode".
 
Vastaus: FullHD-telkku PS3:n seuraksi

Yks mikä kannattaa myös huomioida jos kotiteatteriin aiot liittää on se että töllöstö löytyy hdmi 1.4(ARC) ja tietenkin että sun vahvistin tukee sitä. Saa kaikki äänet kuulumaan pelkillä hdmi piuhoilla.
Nice to have feature. Ei kannata maksaa ainakaan yhtään ylimääräistä tästä ominaisuudesta. Tällä siis voi jättää yhden kaapelin vetämättä television ja vahvistimen väliltä. Ja jos käytössä on erillinen digiboksi, niin se on tietysti erikseen kytketty vahvistimeen jolloin tätä kaapelia ei alun alkaenkaan tarvitse television ja vahvistimen väliin.

Lisätietoa
 
Vastaus: FullHD-telkku PS3:n seuraksi

Pitäis uus telkkari hommata... Kokoa saa olla vähintään 37", mutta mielellään ainakin 40". Sitä isompaa ei oikeastaan (no ehkä 42" asti), kun äippä ei niin isoa halua. Mutta kuitenniin, äiti oli käynyt kattelemassa Anttilassa telkkareita ja myyjä esitteli tämmöstä. Näyttäis olevan jonkinsortin tarjouksessakin (norm. hinta 799e). Vaikuttais ihan pätelvätä vehkeeltä, mut Philips vähän arveluttaa...

...

Mielipiteitä vielä tästä telkkarista? Vaikuttais kaikin puolin oikein hyvältä (100 Hz, vasteaika 2 Ms, Full HD ja kokoakin ihan tarpeeksi 1.5 - 2 metrin etäisyydelle), mut en sit tiedä noista tarkemmista spekseistä tai kuvanlaadusta. Osaako kukaan sanoa tai onko kokemusta ko. telkkarista? Plussana tuossa olis, että voi osamaksulla maksaa, eikä korkoja tulis juurikaan kuin muutama kymppi (maksuaikaa 11 kuukautta ja n. 50e / kk). Ja tuolta Verkkokaupasta tilatessa menis varmaan vähintään se pari kuukautta, että se telkkari edes lähtis sieltä tulemaan... Ja kun meillä on tällä hetkellä nyt vain yks telkkari huushollissa, niin pitäis saada mahd. nopeesti toinen (helpottaa elämää huomattavasti). Voin vielä yrittää ylipuhua äippää tuosta Verkkokaupankin mallista, mutta kertokaa silti mielipiteenne tuosta Anttilan telkkarista.
 
Vastaus: FullHD-telkku PS3:n seuraksi

Mielipiteitä vielä tästä telkkarista?
Pikagooglauksella vaikutti ihan pätevältä vehkeeltä. Käyttäjäpalautekin ollut pääasiassa pelkästään positiivista. Laitteen omat kaiuttimet tosin ovat ilmeisesti aika kehnonlaiset, eli kunnon ääntä haluava kytkee suosiolla suoraan esim. vahvarin takana oleviin ulkoisiin kaiuttimiin.
 
Vastaus: FullHD-telkku PS3:n seuraksi

Pikagooglauksella vaikutti ihan pätevältä vehkeeltä. Käyttäjäpalautekin ollut pääasiassa pelkästään positiivista. Laitteen omat kaiuttimet tosin ovat ilmeisesti aika kehnonlaiset, eli kunnon ääntä haluava kytkee suosiolla suoraan esim. vahvarin takana oleviin ulkoisiin kaiuttimiin.

Juu kajarit ja vahistin löytyy jo entuudestaan, mutta ne on kytketty suoraan PS3:een (eli TV-ohjelmien äänet ei kuulu kaiuttimien kautta). Kiinnostais kyllä tuo 42" testivoittaja samaan hintaan, mut ongelma on tosiaan tuo saatavuus. Pitää katella, mitä tässä nyt tekee. Kummatkin laitteet kumminkin ihan päteviä vehkeitä, että ei siinä.
 
Vastaus: FullHD-telkku PS3:n seuraksi

PS3:sta kun halutaan kaikki potku irti, niin "oikea" valinta televisioksi on Panasonic 50" FullHD 3D Plasmatelevisio, TX-P50VT20E.
Mukana tuli 2 kpl 3D laseja, WiFi USB dongle sekä rekisteröimällä TV:n saa Avatar 3D elokuvan kotiin postitettuna.
Hintaa liikkeestä riippuen on 2080-2300€. Itse köyhdyin 2200€, koska otin vielä 5 vuoden lisätakuun turvaamaan katselu nautintoa.

Itse nimittäin hain eilen tuon TV:n ja ei voi kuin ihmetellä kuvanlaatua, oli se sitten 2D tai 3D, kun esimerkiksi vertaan paljon kehuja saaneeseen Sonyn KDS55A2000 televisioon, joka tosin ei ollut 3D TV.
TV:n mukana sain Motorstorm 3D latauskoodin ja tottakai sitä piti heti kokeilla. Kokemus oli kieltämättä hieno, mutta luulen että GT5 on vieläkin upeampi, kunhan ehdin kokeilemaan.
Television kaukosäätimellä ohjailee Panasonicin oma Vieralinkin kautta näppärästi PS3 valikoita ja elokuvan toistoa.
 
Vastaus: FullHD-telkku PS3:n seuraksi

Kokemus oli kieltämättä hieno, mutta luulen että GT5 on vieläkin upeampi, kunhan ehdin kokeilemaan.
Television kaukosäätimellä ohjailee Panasonicin oma Vieralinkin kautta näppärästi PS3 valikoita ja elokuvan toistoa.

En nyt kauheasti ole kokeillut säätää, mutta kyllä ainakin itselläni GT5 oli aikamoinen pettymys. Ainoastaan uusinnoissa 3D oli jotenkuten vakuuttavasti toteutettu. Telkku tosin on itselläni eri, mutta kyllä cod ja 3D-esittelypätkät olivat huomattavasti vakuuttavampia sillä kuin GT5.
 
Vastaus: FullHD-telkku PS3:n seuraksi

Kenelläkään Viewsonicin telkuista kokemusta? Tutulta saisin täysin toimivan 32" HDMI-liitännöillä hintaan 180e. Kuinkahan hyvin mahtavat Viewsonicit soveltua pelaamiseen, etenkin PS3:n kera?

Viewsonic-merkkisiä töllöjä en ole pelikäytössä nähnyt, niin olisi hyvä kuulla mielipiteitä kyseisen valmistajan telkkujen laadusta yleensäkin.
 
Vastaus: FullHD-telkku PS3:n seuraksi

Ei olisi pitänyt tutkia CES messujen satoa.

Vuoden päästä saa 4k ruutuja ja autostereoita.. ja siitä vuoden päästä ehkä kohtuu hintaan.
 
Vastaus: FullHD-telkku PS3:n seuraksi

Muitakin voi ehdotella, mutta kertokaas mielipiteenne. Onko ero LCD:n ja LED:n välillä kovinkin suuri (esim. kuvanlaadullisesti)? 3D-telkkareista on turha edes haaveillakaan vielä tässä vaiheessa, semmosen hankinta edessä varmaan vasta sitten, kun omassa kämpässä asustelen. Onko kellään kokemuksia tuosta Sonyn telkkarista?

LEDitelsuissa on myös LCD-paneelit, taustavalo vain ei ole kylmäkatodi- vaan LED-tekniikalla toteutettu. Edgeledit (tunnistaa mm. mainonnasta "superohut" jne) , kuulostavat olevan vähänniinku roskaa valovuoto-ongelmineen ym,koska austavalo joudutaan johamaanpaneelin reunoilta valojohteilla paneelin taakse, mutta taustaledeillä tehdyt, ns Local dimming (LD-LED) mallit tuovat esim mustan tasoon parannusta verrattuna kylmäkatodivehkeisiin.
 
Vastaus: FullHD-telkku PS3:n seuraksi

Noniin. Käytiin kiertelemässä kaikki kaupat läpi ja Citymarketissa tuli vastaan parhaat tarjoukset:


Samsung UE46C5105 46" LED-TV - 799 €

ja

Samsung PS50C535 50" LCD-TV - 699 €


Nuo telkkarit oli siinä melkeinpä vierekkäin, niin kuvaa pääsi vähän vertailemaan. Vaikka tuo 46" LED oli 100 euroa kalliimpi, niin kuva oli selvästi parempi. 50" telkkarissa (joka näköjään onkin plasma, en sitä liikkeessä huomannut) kuva oli muistaakseni vähän haaleampi, kun taas tuossa 46" telkussa tosi kirkas ja mustan värit paljon "syvemmät". Eli jos pitäis valita, niin helposti ottaisin tuon 46" LEDin. Ja se me aiottiinkin sitten ottaa. Ja just nenän edestä vietiin viimenen kappale tuota telkkaria (oli näköjään sen verran suosittu) ja jokaisesta Citymarketista oli tuo loppunut. Keskiviikkona pitäis tulla 3-5 kappaletta varastoon ja me ollaan varauslistalla just viidentenä, että sillein...

Noh, mentiin sit Giganttiin ja sieltä löyty sama telkkari (tuotekoodin pärässä tosin -XXE, mitähän tuo tarkoittaa ja onko tuo nyt ihan sama telkkari sitten?), mutta hintaan 999e. Luonnollisesti Gigantti on sen verran reilu kauppa, että kun kerrottiin Citymarketissa telkun olevan 799e, niin antavatkin tuon telkun nyt meille hintaan 789e. Noh, päätin nyt vielä varalta tulla tsekkailee netistä arvioita, teknisiä tietoja ja kuulemaan teidän tekniikkaeksperttien kommentteja ja huomenna sit olis aikomuksena käydä telsu hakemassa.

Eli onko tuosta mitään pahaa sanottavaa? Näyttää olevan tollanen "Edge-LED" tekniikka käytössä tuossa TV:ssä ja just tuossa tätä ylempänä olevassa viestissä 7-spoke pelotteli noiden olevan lähinnä 'roskaa'..? Lisäksi myyjä luonnollisesti yritti saada meitä ostamaan kalliimpaa 100 Hz:n mallia (1090e tais maksaa 46" 100 Hz muuten sama malli), ja piti kauhean myyntipuheen hertsieroista sekä laitto 100 Hz:n ja 50 Hz:n telkkarit vierekkäin (kumpikaan noista ei ollut se kyseinen malli, jota me oltiin ostamassa).

Demona pyöri joku kaupunkimaisema, joka liikku melko hitaasti ja myyjä sano, että nimenomaan hitaassa liikkeessä tuo 50 Hz:n ja 100 Hz:n ero näkyy, ja niin tuo näytti näkyvänkin (50 Hz kuva eteni "tökkien", kun 100 Hz oli sulavampi). No joka tapauksessa me ei aleta tietenkään 300 euroa maksamaan pelkästä lisä-50 Hz:stä, mutta voisitte vielä valaista mua, että onko tuo ero tosiaan noin iso, vai viilasko myyjä vain linssiin?

Asiantuntijoiden neuvoja kaivattaisiin. :D Ja ylipäätään mielipiteitä tuosta 46" telkkarista esim. peli-, Blu-ray ja TV-ohjelma -käytössä.

EDIT: Mitään Motionflow'ta tai vastaavaa ei vissiin tuosta LED-TV:stä löytynyt, millä olis saanut tuota kuvan "nykimistä" pehmennettyä. 100 Hz:n mallista se taisi löytyä.

EDIT2: 300 euroa lisää, jotta saisin 50 Hz -> 100 Hz Motionplus (vai miksi lie sitä kutsutaankaan)..? Järkevää? No tuskin. Tätä tässä pähkäilen... Tässä siis se 100 Hz:n malli, jota myyjä esitteli tuon 50 Hz:n mallin sijasta. Jos sais hinnan tingittyä 1000 euroon, niin kanttiskohan sitte?
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: FullHD-telkku PS3:n seuraksi

Todennäköisesti edgeled-vaihtoehtotelsustasi löytyy ketju esim dvd-plazalta, josta voit käydä penkomassa lisätietoa (vaikka olenkin olevinani tarkka kuvanlaadusta, niin suosittelen pistämään "kultasilmäfiltterin" päälle lukiessasi).
Älä please lue viestiäni niin että "edgeled=roskaa", mutta omat ongelmansa ainakin ensimmäisen sukupolven kamppeissa oli. Teknologiana sen paras puoli on kokonaisuuden ohuus, mutta kylläpä tuossa puoli metriä syvällä tv-tasolla on kamppeelle tilaa oli se sitten 3 tai 10 cm paksu, kun oli tilaa kuvaputkirohjoillekin.
Kylmäkatodiruuduissakin oli ainakin Sonyn edellisessä sukupolvessa 40"+ kokoisissa aika rutkasti valovuotoisia koneita.

Plasmassa kyllä pitäisi olla mustan mustempaa ihan jo teknologiankin takia, voihan olla (kuten yleensäkin) että myymälässä, varsinkin marketeissa on säädöt ihan poskellaan.

100/200Hz/motionflow/... voi toimia leffoissa, urheilussa ym, mutta pelikäytössä ne kannattaa ehdottomasti kytkeä pois päältä, sillä nuo "lähetyksen ylittävät hertsimäärät" tehdään laskemalla ylimääräisiä välikuvia lähetteen kuvien väliin -> kuvaan tulee prosessointiviivettä eli "input lagia". (esim tv-puolella et saa 100Hz signaalia mistään)

Itse päädyin reilu vuosi sitten Sonyn KDL40V5500:een vaikka W-sarjassa olisi ollut 100Hz ja muka vähän parempi mustan taso, testilevyn avulla silmämääräisesti kalibroidulla kuvalla mustassakaan ei ole valittamista mikäli tuohon 12neliön olo"komeroon" jättää esim 40W hehkun maitolasiseen plafondiin ympäristövaloksi. pimeässä huoneessa sitten näkeekin jo reilusti harmaata ;)

Itse en pleikkarin kuvalle käytäkään muuta kuin gamemodea, ejjaksa rumbata noiden tilojen välillä.
 
Vastaus: FullHD-telkku PS3:n seuraksi

...

100/200Hz/motionflow/... voi toimia leffoissa, urheilussa ym, mutta pelikäytössä ne kannattaa ehdottomasti kytkeä pois päältä, sillä nuo "lähetyksen ylittävät hertsimäärät" tehdään laskemalla ylimääräisiä välikuvia lähetteen kuvien väliin -> kuvaan tulee prosessointiviivettä eli "input lagia". (esim tv-puolella et saa 100Hz signaalia mistään)

...

Itse en pleikkarin kuvalle käytäkään muuta kuin gamemodea, ejjaksa rumbata noiden tilojen välillä.

Kiitoksia vastauksesta. Tämän perusteella jo varmistuin siitä, että ei tuo Motion Plus / 100 Hz / whatever ole sen 300 euron sijoittamisen arvoinen. :) Kerta se vielä pelikäytössäkin on enemmän haitaksi kuin hyödyksi. Suurimmaksi osaksihan tolla telkkarilla tullaankin pelaamaan ja tollanen Game Mode tuosta taitaakin löytyä (tiedä sitten että mitä virkaa sillä yleensäkkin on?)...

Eli huomenna vaihtuu Philipsin 32" mukavasti palanut kuvaruutu Samsungin 46" über-kokoon. Uumama! Just sopivasti ennen LBP2:ta, Killzone 3:a ym. grafiikoilla herkuttelevaa peliä. :p

EDIT: Tossa telkkarin mukana ei taida tulla HDMI-kaapelia? Kun mulla menee PS3:n kuva nykyään HDMI-DVI:n kautta, niin pitäis nyt vaihtaa HDMI-HDMI:hin.
 
Vastaus: FullHD-telkku PS3:n seuraksi

gaming modet ohittaa suurimman osan kuvanparannusdiibadaaboista juurikin input lagin pienentämiseksi

Edit:DVD-plazan ketju sampan '10 malleista http://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=79899&highlight=UE46C5105

Edit2: eipä tuolla oikeestaan mitään ko.telsuun ollut, löytysköhän lontooksi?

Edit3: jaa Samsungilla on ollut joissain 8000-sarjan kamppeissa Local Dimming-edgeled-systeemeitä, näin sitä oppii uutta. onneksi en antanut sinua koskien väärää tietoa, sillä kaavailet 5000-sarjaista
 
Vastaus: FullHD-telkku PS3:n seuraksi

Mites toi valovuoto? Jos sitä esiintyy, niin onko se kuinkakin häiritsevää? Korvaako takuu, jos tollasta alkaa ilmenemään? Mitään lisätakuita tuskin ollaan ottamassa, mutta eikös noissa telkkareissa oo aina joku virhevastuu tms.?
 
Ylös Bottom