Gamescom - Euroopan E3

Murdoc

Well-Known Member
Koko viime viikko hurahti Gamescomeilla ja olin yksinkertaisesti eilen liian väsynyt kirjoittamaan mitään. Paljon sain tuon viikon aikana pelejä testata (ja nähdä), mutta monta isompaa nimikettä jäi myös kokematta. Ikimuistoisimpiin hetkiin voin rankata erityisesti Cyberpunkin, josta sain nähdä vajaan tunnin verran eksklusiivista matskua. Sama pätkä tulee todennäköisesti lähiaikoina myös julkisesti nähtäväksi (ainakin clippejä siitä on jo tullut), joten ei siitä tässä vaiheessa sen enempää. Hype nousi kyllä vielä entistä korkeammalle, mikäli se enää on edes mahdollista. Samassa tilaisuudessa CDPR jakoi katsojille Cyberpunk-rotseja, jollaisesta kuva mm. kyseisessä twiitissä (huom. ei minun tilini):


Koko messujen ajan käpälään työnnettiin ties mitä kangaskassia, lippistä, hiirimattoa, t-paitaa, avainnauhaa, tarraa yms. pikkuhärpäkettä, mutta tuo rotsi oli oikeasti ainut matkamuisto, josta olin oikeasti pähkinöinä.

Murdoc toivoi tänne raporttia Blair Witchista, jota pääsin myös kokeilemaan 30 minuutin mittaisessa pre-alpha -demossa. Puolalaisen Blooper Teamin aikaisemmat pelit ovat minulle tuttuja vain etäisesti, eli en osaa tämän perusteella varsinaisesti verrata Blairia aikaisempiin tuotoksiin. Kaveri kyllä totesi, että demon perusteella huomaa paljon samoja piirteitä kuin Layers Of Fearissa ja Observerissa, eli näiden pelien ystäville peli varmasti maistuu, mikäli Blairin Noita ei olisikaan ennestään tuttu. Tekijät lupailivat, että kauhu tulee olevaan intensiivisempää ja jump-scareja tulee olemaan vähemmän kuin Layers Of Fearissa. Itse olen jonkin verran fanittanut alkuperäistä Blair Witch -leffaa nuoruudessani ja peli kieltämättä toi kevyen nostalgiatripin ensimmäisen elokuvan maisemiin. Tuttuja paikkoja on siis luvassa.

Demosta sen verran, että äänimaailma oli ainakin todella kohdallaan. Salaman jytke ukonilmalla oli vaikuttavaa ja metsä kuulosti varsinkin myrskyn aikana elävältä. Pelissä kulkee "kaiken aikaa" mukana Bullet-koira, jolle voit antaa käskyjä kesken retkeilyn. Bulletin voi käskeä mm. jäljittämään esineitä tai vihjeitä, pysymään lähellä vaaran uhatessa ja sitä voi myös kehua - tai torua (kuka koiraa haluaa edes torua?) tarpeen vaatiessa. Kehittäjien mukaan Bulletin kohtelu vaikuttaa sen käytökseen pelin edetessä ja koira mm. varoittaa pelaajaa ympärillä liikkuvista vaaroista. Koiran haukkuminen, vinkuminen, murina tai levottomuus ovat kaikki merkkejä jostain, eli sitä tarkkailemalla voi oppia paljon.

Bugeja demossa riitti runsaasti ja välillä pelihahmo silitti koiran sijasta paljasta ilmaa, kulki esineiden lävitse ja törmäili näkymättömiin seiniin. Myös fps-droppeja esiintyi runsaasti - tämä arvatenkin johtuu keskeneräisestä optimoinnista tai yksinkertaisesti vaan huonosta raudasta. Vähän vaikutti, ettei testikoneista ollut oikein hoitamaan määrättyä hommaa. Myös kaverini kuoli pari kertaa erittäin randomisti satunnaiseen kiveen, jota arvelimme ennemminkin bugiksi mystisen pahan voiman sijasta. Voimme toki olla väärässä.

Mikäli leffat eivät ole tuttuja niin on tässä vaiheessa hyvä kertoa, että metsässä tapahtuu erittäin yliluonnollisia ja käsittämättömiä asioita, eli kunnon trippailua on luvassa. Yksi mielenkiintoisimpia ominaisuuksia pelissä oli videokamera, joka ei Outlastien tyyliin toimi enää pelkästään nightvision-laitteena. Kamera mm. paljastaa ympäristöstä uniikkeja asioita, kuten kirjoituksia seinissä tai yliluonnollisia hahmoja, joita ei paljaalla silmällä näe. Kamera tuo mukanaan myös eräänlaisen ajan kelaamisen, eli pelaaja muuttaa tapahtumia videokasetteja kelaamalla. Metsästä löytää videokameraan kasetteja. Kasetit sisältävät lyhyitä videoita, jotka tietysti omalla tavallaan avaavat pelaajalle tarinaa sekä lähialueen tapahtumia. Demossa oli esimerkkitilanne, jossa vastaan tulee talo sekä lukittu ovi. Avainta ei ole. Pelaaja löytää pihalta kasetin, jossa kameramies jahtaa lihakirveen kanssa toista ihmistä. Video on kuvattu samaisen talon pihalla ja videolla mies avaa lukitun oven ja juoksee sisälle taloon. Kun pelaaja pysäyttää kameran kohtaan, jossa henkilö on avannut oven, niin samainen ovi aukeaa myös "tosielämässä". Kun videon kelaa alkuun (kohtaan missä ovi on kiinni) ja sammuttaa kameran - on ovi jälleen lukossa. Kehittäjät painottivatkin, että juurikin videokamera, erilaiset puzzlet sekä tapahtumien säätely kasettien avulla tulevat olemaan merkittävässä osassa peliä.

Demon perusteella jään seuraamaan Blair Witchiä odottavaisena. Harmikseni peli ei ole ainakaan tässä vaiheessa ainakaan tulossa PS4:lle. Eivät puolan pojat suostuneet vielä paljastamaan myöhäisempää PS4-julkaisua, vaikka kovasti yritinkin heistä tietoa ravistella ;) Täytyy katsoa, jos tulee jossain vaiheessa ostettua PC:lle, koska Xboxia en omista. Heitän liitteeksi pari liitekuvaa Blair Witch -testiluolasta.

Kiitoksia kattavista kommenteista tuon Blair Witchin osalta! Kuulostaa kyllä varsin kiinnostavalta tekeleeltä vaan perhana jos se koira kuolee tarinassa! :D Mutta pitääpä perjantaina testata, kun pelin pitäisi tulla myös game passiin heti julkaisusta. Alkuperäisen leffan fanina tämä kiinnostaa kyllä kovasti. :)
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Koko messujen ajan käpälään työnnettiin ties mitä kangaskassia, lippistä, hiirimattoa, t-paitaa, avainnauhaa, tarraa yms. pikkuhärpäkettä, mutta tuo rotsi oli oikeasti ainut matkamuisto, josta olin oikeasti pähkinöinä.

Kiva kuulla tämän perinteen jatkuvan vähintäänkin yhtä rikkaana kuin aiemmin on tehnyt. Pikkaisen kateellinen Cyberpunk—rotsista. :D

*kirjoittaa viestiä Battlefield 3-paita päällä*
 

Masta

Active Member
Kiitoksia kattavista kommenteista tuon Blair Witchin osalta! Kuulostaa kyllä varsin kiinnostavalta tekeleeltä vaan perhana jos se koira kuolee tarinassa! :D Mutta pitääpä perjantaina testata, kun pelin pitäisi tulla myös game passiin heti julkaisusta. Alkuperäisen leffan fanina tämä kiinnostaa kyllä kovasti. :)

Eipä mitään! Kerrohan sitten fiilikset kokeiltuasi, että onko ostamisen arvoinen. Ja jos koiralle käy pahasti, niin boikotoin tän studion pelejä koko loppuelämäni ajan :D :D
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Monet kerrat törmännyt Pelaajalehden väkeen tuolla messuilla. Aina olleet ystävällisiä ja asiallisia. Laitetaan heidän tuore Gamescom-podcast kuunteluun.

 

Masta

Active Member
Gamescomeilla medialle ja trade visitoreille näytetty video näyttäisi pyörivän nyt livenä Youtubessa.

EDIT: Videota on huomattavasti lyhennetty, mutta sisältö näyttää tähän asti aivan samalta.

 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Gamescom myy loppuun, joten kasvupotenttiaalia vielä olisi näiden lukujen jälkeenkin. Sunnuntai ei ole messupäivä kuten aiemmin, josko siihen vielä palattaisiin?

 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Tämän vuoden Gamescomin arvo saattaa nousta arvaamattoman korkealle.

Ensimmäiset messuille ilmoittautuneet alan yritykset. Aiempinakin vuosina on mm. Sony tullut mukaan vähän myöhemmin.

ESXC1d9WoAEUWjR


Lähde
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Ellei korona tuhoa tätäkin ja kaikki perutaan.

Järjestivät vuosikymmen sitten sikainfluenssasta riippumatta. Käsidesiä tosin oli tarjolla ja kansa niitä käytti.

Kova kattaus jo ilmoittautunut...

Mikäli kesäkuun E3 perutaan, nousee Gamescomin arvo vuoden messuina kyllä korkealle. Vielä odotan mm. Sonyn, Activisionin ja Blizzardin ilmoituksia.
 
Viimeksi muokattu:

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Elokuun lopun Gamescom pidetään, joko perinteisesti tai sitten digitaalisesti. Ratkaisu tehdään toukokuun puolessa välissä.

 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Taitaa tämän vuoden Gamescom siirtyä kokonaan virtuaaliseksi. Saksan hallitus on kieltänyt massatapahtumat elokuun 31. asti.

 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Tiistai-aamusta olisi ollut lento Düsseldorfiin ja sieltä junalla Kölniin messuilemaan lopun viikkoa. Korona tuli ja muutti suunnitelmat.

Torstaina virtuaalisen Gamescomin avajaiset klo 21.

 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Järjestäjäorganisaatio kyselee meiltä vanhoilta kävijöiltä mielipiteitä kannattaako tähän vuonna lähteä messuhallia täyttämään.

Reilu kymmenen vuotta sitten sikainfluenssa ei estänyt messuja, saa nähdä miten käy tänä vuonna. Käsidesejä, kasvomaskeja, jonotusnumeroita, sovittuja slotteja, korkeammat lipun hinnat, rokotepassin esittäminen ym. Ehkä sieltä vielä Gamescom voisi nousta. Signaalia tästä pitäisi kohta saada miten käy.
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Tämän vuoden Gamescom ottaa jo varovaisia askeleita kohti normaaleja aikoja, tarjoten tapahtuman verkko- että Koeln Messen hybridiä. Rajoitetulle joukolle tarjotaan paikan päällä mahdollisuus tutustua uutuuspeleihin omassa aikaikkunassa. Paljon ohjelmaa myös verkon puolella.

 
Ylös Bottom